Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

tak sa to podarilo, víťazstvo 2:0 je veľmi cenné a potrebné v tejto situácii, vďaka za ne Berglundovi. Zápas som nakoniec nevidel, ale to mi v tejto chvíli až tak nevadí. Pri pohľade na ostatné výsledky je to tiež celkom fajn :
EDM prehral s DET, NYR porazili MIN a DAL prehral s VAN. V zápase NSH-ANA bola remíza a v predlžení vyhral ANA, čo je tiež dobrá a v tabuľke je to teraz takto :
7. EDM 79
8. NSH 78
9. ANA 78
10. STL 77

ale EDM má o zápas menej a je na tom zatiaľ najlepšie, ale ten súboj o 8. priečku bude dramatický :yes:
:-O waaaw
Som šťastný momentálne čo sa týka Blues. Po výkone čo som videl proti CGY som mal také tušenie, že to s nami nieje dobré, ale po tom, ako som si pozrel tieto highlighty a videl som ako strašne moc sa všetci snažia a keď som videl tú Patrikovu radosť a tú plnú halu, až sa mi plakať chcelo od radosti ... :oops:
Fakt, ak si chlapci udržia morálku a pôjde im to, tak budeme mať šancu spraviť to Play Off až do posledného zápasu a tak to vyzerá, že to aj tak bude a všetko sa rozhodne v tých posledných.
Ani si nechcem predstaviť, aký budem zničený po najbližšej prehre, lebo tá určite príde (dúfam, že nie doma a nie v najbližšom zápase) a teraz som taký optimista, že potom padnem na zem z oblakov ... :cry:
Vďaka Chris Mason a Patrik Berglund, tieto dva body idú jednoznačne na nich. Som rád že práve Berglund sa prebudil strelecky po 10 zápasovom pôste a je to jeho prvý dvojgólový zápis v jednom mači. Mason piaty shotout...
Uf uf, toto budú ešte hektické chvíle... . .. . . . . ... .. . . . . .... . .. . . . . .. .. . .... :yahoo:
Paráda. Tiež vidím ako sa moc snažia o play off. Makajú aj keď im niekedy nejde. Plná hala, hukot, radosť. Keď vidím Backesa a McClementa aké majú monokle, hneď si uvedomím ako veľmi bojujú :) . Ja dúfam, že play off uhráme. Obrovská snaha, chuť a chcenie nám nechýba. Dnes vďaka Berglundovi. Tiež som to videl iba v highlights. Až mi zimomriavky nabehli keď som videl ten hluk po druhom góle. Podľa toho vídea sem ich bili. Za celý zápas tam bola ukázaná jedna šanca Kings. Výborne len tak ďalej. :super:
Inak mrzí ma, že to králom zrejme nevýjde ani tento rok. Ale potvrdzujú, že sa s nimi aj cez zlé prognózy musí rátať a ukazujú, že majú kvalitu a hlavne obrovský potenciál. Na budúci rok s nimi už rátam ako s vážnym kandidátom na play off.
Na našej home page som dnes objavil celkom pekný článok o Andym McDonaldovi. Chlapec je to fakt macher a myslím, že ešte bude obrovským prínosom pre Blues, som rád že ho máme a momentálne by som ho nemenil za nikoho... :!:
Je to v angličtine a nezvyknem čítať tieto články tak podrobne, ale tento sa mi fakt páčil, tak ak má niekto rád blues či Andyho, tu je...

...link :arrow: http://blues.nhl.com/team/app/?service= ... eid=415300

Obrázek Obrázek
NHLPRO:
Nejlepším týmem v druhé polovině sezóny jsou zatím s přehledem New Jersey Devils, kteří získali 76% možných bodů (44 ve 29ti zápasech). Na druhém místě se umístili Red Wings (40 bodů ve třiceti zápasech) a na třetí příčce jsou překvapivě St. Louis Blues. Podle aktuálního pořadí jsou Blues v Západní konferenci jedenáctí, dva body za postupovou osmičkou. Pokud by tento tým nakonec postoupil do play-off, tak by mohl být nebezpečným soupeřem. Něco podobného se kupříkladu přihodilo v sezóně 2005-06, kdy se Edmonton silným finišem dostal na osmou příčku a nakonec postoupil do finále Stanley Cupu. :smutok:
nuž je fakt, že to Blues v poslednej dobe naozaj ide a hrajú o poznanie lepšie, ako na konci roku 2008. Aj preto verím, že sa im to PO podarí a tam vôbec nemusia byť do počtu. Nemáme v tíme žiadne super hviezdy, ale celkom dobre vyskladaný a kompaktný tím hráčov, ktorí si vedia zastať svoje miesto na jednotku. Počnúc Masonom, ktorý chytá naozaj v parádnej forme, tak obrana, v ktorej najmä Jackman, Polák, ale aj Colaiacovo, Weaver aj Woywitka hrajú spoľahlivo a výsledkom je pomerne málo inkasovaných gólov na zápas. V útokoch je to teraz celkom vyrovnané, troška mrzí, že nie sú stabilné a často tréner mení ich zloženie, ale myslím, že to je tiež určitým pozitívom, nakoľko nejdeme do zápasu s tým, že nás má súper prečítaných a tak dokážeme hrať vyrovnané zápasy aj s tými najlepšími. Máme slušne namakané presilovky a dokážeme ich využívať. Pokiaľ ide o strelcov, tých máme viacero a tím nie je odkázaný na produktivitu jedného útoku, ako napr. v Pits. Ak nám táto forma vydrží a budú sa hráčom už konečne vyhýbať zranenia, môžeme tento rok prekvapiť...
Tak tak, neviem teda či budeme miešať karty už túto sezónu, to sa uvidí v najbližších týždňoch, ale za prepokladu, že sa nám konečne podarí zachytiť úvod aj stred aj záver sezóny, tak za rok môžeme yť aj tam, kde je teraz CBJ, alebo CHI ;-)
A tá štatistika nám lichotí nie? :-)
tak to áno, ale to ako sme išli bodovo hore, to celkom vysvetľuje... :good:
Dnes znova proti nepríjemným kosatkám s "našim" Palom. Dúfam, že tentokrát nebude miešať karty a my zapíšeme ďalšie body :yes:
Už pred zápasom vo Vancouvri som sa vyjadril, že ak nevyhráme u nich, tak doma určite, čiže teraz podobne ako proti CGY, som si takmer istý tým, že uspejeme.
Bolo by dobré ukončiť sezónu štatistikou dve výhry dve prehry. Mnoho bude záležať na tom, ako sa nám bude dariť rušiť súhru Sedinovcov a Demitru so Sundinom. Budeme musieť proti nim stavať Backesa, McClementa ... hlavné bude asi napádanie obrancov v ich obrannom pásme a rušenie rozohrávky cez stredné pásmo, lebo ak sa Sundin alebo Demitra dostanú do nášho pásma, sú veľmi silní na puku a ťažko ich odstaviť.
Čo sa týka našich, hádam sa k chuti opäť dostal jeden z najlepších nováčikov Patrik Berglund a bude až do konca základnej časti pravidelne bodovať, keď Boyes je čo sa zakončovania týka z formy. Dúfam, že bude nastupovať s McDonaldom, lebo táto súhra bola očividne to pravé.
Dôležité tiež bude vyvarovať sa faulov (hlavne tých za podracenie a sekanie a pod ...) a skúsiť premeniť nejaké presilovky, lebo natrénované sú, zakončovací hráči, teda Boyes a Berglund, prípadne McDonald, respektíve pred bránkou Backes s Tkachukom by to dnes mohli dokázať a vylepšiť naše presilovkové štatistiky.
Dnes budeme musieť určite spoliehať aj na Masona, proti Luongovi to však bude mať ťažké. Myslím si, že bude musieť riešiť viacero situácií, keď budú na neho súperi strielať z jednej po prihrávkach z rohov, alebo spoza bránky, lebo v tomto sa VAN proti nám celkom darí.
Takže určite zaujímavý zápas, tím ktorý dnes musí sme my, dôležité bude inkasovať čo najneskôr, teda čo najdlhšie si udržať čisté konto. Myslím, že prvá tretina bude oťukávacia a v druhej sa to pekne rozbalí a bude to fajn hokej. Ak by som si dnes mal tipnúť výsledok, tak by som povedal STL 3 : 2 VAN (nech aj nie v riadnom hracom čase.)
Toľko ja.
pekne napísané, pokiaľ ide o tip na výsledok vo mne celý deň rezonuje stav 3:1, akoby sa to už hralo. Už sa mi to stalo viackrát, že som sa takmer na chlp v podobných prípadoch trafil do výsledku, tak verím, že dnes sa mýliť nebudem :D Pochopiteľne tiež spolieham na našu istotu Masona a zodpovedné bránenie. Predpokladám, že to bude bitka hlavne v strednom pásme a nekompromisné napádania súpera vo vlastnom obrannom pásme, ako to býva zvykom v týchto zápasoch. V poslednom vzájomnom súboji to zvládli u nás lepšie Canucks, tak dúfam, že im to v noci vrátime :smile03:
A áno, tiež dosť spolieham na úspešnosť v presilovkách. Taktiež si myslím, že ak strelíme gól, ako prvý v zápase, tak vyhráme.
Chcel som to aj ja napísať, že ak dáme gól ako prví, mali by sme mať veľkú výhodu, ale potom som si to rozmyslel, lebo som si predstavil, že nastane sebauspokojenie alebo niečo podobné...nesmieme dopustiť. Tieto zápasy sú už natoľko dôležité, že každý môže dať odpoveď na otázku buď alebo.
Ja osobne považujem Edmonton a Vancouver asi za najnepríjemnejších súperov v tejto sezóne. Vancouver o to viac, že majú v bráne kapitána a ten dnes určite podá svoj štandardný výkon, čo znamená, že sa naši strelci budú musieť sakra sústrediť na presnosť, silu a techniku aby ho prekonali... :D Povedal by som, že ak nám pôjde strielať góly, tak to budú odrazené puky, dorážky, strely po prihrávke do odkrytých priestorov, alebo bomby od modrej keĎ bude mať Luongo zakrytý výhľad. Mimochodom, mám taký pocit, že práve zo striel od modrej dávame nejako pomenej tých gólov ... ? :sad2: Všimol som si, že jediné pokusy prichádzajú cez presilovky a aj to ich strieľa zväčša Perron, alebo Boyes. Celkovo je produktivita našich obrancov veľmi slabučká ... (zvážil som to po tom dobrom postrehu v téme drafty)
ono veľa záleží aj od koncepcie hry daného tímu. My máme troška zvláštnosť v tom, že hráme na útočníkov, zväčša po prihrávkach spoza brány, alebo po kombináciach, no a samozrejme na využívanie presiloviek, v ktorých hráme s jedným obráncom na modrej. Produktivita našich obráncov je slabšia, ale ak si pozrieš koľko v každom zápase zblokujú striel, alebo koľko inkasujú v oslabeniach, zistíš, že na tom nie sme vôbec zle. Samozrejme tým nechcem povedať, že by sa nám taký strelec obránca nezišiel, to vôbec nie. Colaiacovo sa mi v tomto smere javí veľmi dobre, aj keď viac prihráva, no vystreliť vie parádne. Už nech sa nám predvedie v plnej paráde Erik Johnson, na toho som naozaj veľmi zvedavý a taktiež od Pietrangela si veľa sľubujem.
Hej hej aj to je pravda. Mne sa veľmi páčili presilovky, ktoré rozohrával David Perron. Bol to práve on kto preberal úlohu falošného ofenzívneho beka, nahadzoval puky, alebo kombinoval a potom ostával na modrej, alebo sa sťahoval pri točení na miesto krídel ku kruhom.
Minulý rok to bol práve Erik Johnson, kto hral presne tú istú pozíciu. Výhoda bola v tom, že sme nemuseli mať na ľade 4+1 ako je tomu teraz takmer stále počas presiloviek, ale bolo to 3+2, pričom práve Johnson hral rolu falošného obrancu rozohrávača a vedel dobre vystreliť a tiež s prehľadom dirigovať presilovky. Avšak ako všetci vieme, s našou hrou v početnej výhode to bolo minulú sezónu veľmi slabučké, ale to nič nemení na Erikových schopnostiach.
No a sekundanta s úlohou nabíjača, alebo poistky obrancu zvykol hrať Brewer, menej Jackman ak sa nemýlim. Teraz je to kto, Colaiacovo že?
Posledný bombardér po odchode McInnisa a Prongera sa mi zdal byť Bryce Salvador. Nebol nejako estra produktívny, ale strelu mal peknú...
ozaj zaujal ma ten avatar v tvojom podpise : Familia Corleone :?:
Predpokladám teda, že si od budúcej sezóny zahráš KTL...
ivan23 píše:ozaj zaujal ma ten avatar v tvojom podpise : Familia Corleone :?:
Predpokladám teda, že si od budúcej sezóny zahráš KTL...
Hej hej, asi to tak bude :D "Podpísal" som na dve kolá. Uvidíme ako mi to pôjde. :D Som veľký fanúšik Puzza, takže som sa rozhodol prijať práve The Trasherovu ponuku ... :roll:
do budúcna som premýšľal o nejakej Blues line, ale zatiaľ veľmi teoreticky, to ale niekedy inokedy a možno aj osobne, až budeš v KE a nájdeš si troška času na "jedno" pivko... :smile03:

Pokiaľ ide o tých mladých obráncov, nedalo mi to a pozrel som si štatistiky Alexa Pietrangela a má to tam celkom zaujímavé chlapčisko :

http://en.wikipedia.org/wiki/Alex_Pietrangelo
Neboj nič, určite dohodneme nejakú Blue line v budúcnosti ;-) A na "jedno" pivko (teda u mňa kofolu) môžeme zájsť hocikedy, ja som v KE celé týždne, okrem víkendov, akurát som dosť vyťažený. Hádam pôjdem pozrieť na finále na Žiga :D

Hej Alex vyzerá nádejne, nemohli by ho dať do AHL, do Peorie? Ako to funguje?
ale on už je v Peorii, dokonca v tejto sezóne už hral 8 zápasov za nás, tu máš o tom viac :

http://blues.nhl.com/team/app?page=Play ... ge&tab=crs

http://blues.nhl.com/team/app?service=p ... e=prospect
Ahaaa, už mi dopálilo, už je mi to jasné.
Pomýlila ma tá Wikipedia, pretože tam mal odohraté zápasy tejto sezóny za klub Niagara IceDogs z OHL, mal ich však nejako málo preto sa mi to zdalo čudné. Už som v obraze.
Ďalší z nádejných bekov, pozerám, že aj postavu má chlapec dosť slušnú...dúfam, že za také dva tri roky, bude pri Jackmanovi alebo Brewerovi. :smile03: A Junland detto ...
presne tak, aj preto to s mladými do obrany, pokiaľ ide o budúcnosť vidím dobre. Mne v našom tíme naozaj najviac chýba kvalitný ľavý krídelník. Ten naj... Paul Kariya je zranený, ale verím, že v budúcej sezóne zahrá svoj štandard a vyhnú sa mu už zranenia, D.J. King nie je žiaden extra hráč, ale je to hromotlk a takého tiež treba, čiže beriem a taktiež verím, že sa dá po operácii do poriadku. No a z toho čo zostalo moje predstavy napĺňa už iba Perron (s výhľadom do budúcej sezóny) Aj preto si myslím, že práve na tomto poste budeme posilovať :yes:
Ešte by za zmienku stál Brad Winchester, tiež je to celkom slušný hráč. Ja by som prehodnotil hlavne našu pravú stranu, tá je ešte horšia. Backes je super, Crombeen sa mne osobne páči ale zvyšní dvaja: Janssen a Hinote, to už je poslabšie. Ja by som povedal, že nám bude treba práve pravé krídlo, ako náhradu za Stempniaka, lebo dieru po ňom sa nám stále nepodarilo zaplátať ... :(
prídem za chvíľku...

tak som s5 :frajer2:
nuž na pravo to je tiež treba doplniť, ale ak hráme na tri útoky, ako posledne stále ku koncu zápasov, tak to nie je tak cítiť. Boysie tam zapadol skvele a ja ho už ani neberiem, ako centra, Backes si tiež svoje miesto zastane slušne a Crombeen je myslím v pohode, čiže ak sa dokážeme zbaviť Janssena (po čom túžime asi všetci už dlhší čas) za adekvátnu náhradu na tento post a Hinote sa ešte zlepší, videl by som to dobre. Mimochodom pred sezónou k nám prišiel s MIN Matt FOY a to je tiež PK, ale predpokladám, že to nebude hráč do prvého tímu. Zišiel by sa niekto už hotový, skúsený s dobrou strelou a ešte lepšou úspešnosťou. V tomto smere závidím CHIC Martina Havláta, taký hráč by sa nám zišiel teda. :yes:
Ja by som zasa vsadil ako Generálny manažér (ak sa na to pozriem reálnejšie) asi na ľavú stranu Wolskiho z Colorada a na pravo by sa mi pozdával napríklad taký Dustin Brown z LAK :yes:
Ale môžeme očakávať, že stará líška niečo vymyslí a určite to bude dobrý ťah, v tomto som rád, že ho máme, všetko do seba zatiaľ pekne zapadá. Sám som zvedavý, že koho po sezóne do klubu privedie a ešte zvedavejší kto nás opustí, ja osobne si myslím, že to bude Dan Hinote, po vzore Jamala Mayersa ... Možno Janssen, ako si vravel, Tkachuk ... ? Uvidíme :smile03:
Škoda že na ATDHE nieje dnešný zápas, aj by som si ho pozrel ...
tak hráčov, ktorých by som si vedel u nás predstaviť je ďaleko viac a vymenúvať ich tu ani nemá význam, pritom niektoré mená sú celkom reálne. Záleží od predstáv p. Davidsona, ktorý má naozaj skvelú intuíciu na hráčov a tak nám zostáva dúfať, že znova urobí dobré obchody. A koho sa po sezóne zbavíme, netuším, veľmi si prajem, aby to bol Janssen a trebárs aj Hinote. Určite sa tím doplní o tých najlepších mladíkov a predpokladám, že jedného skúseného hráča pred sezónou ešte získame. Ale dnes je ešte priskoro na tieto úvahy, to môžme predebatiť po sezóne. Zatiaľ sa sústreďme na zápasy ZČ a verím, že následne aj na PO :yes: :modlenie:
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2011 BOSTON BRUINS