Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?
ST. LOUIS BLUES
Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.
úte 17. bře 2009 20:40
Ďakujem za poctuBluesman píše:Ty vieš vždy niečim prekvapiť. Priznávam, toto som naozaj nevedel ...

Jediný gól, ktorý sa ráta okrem vyrovnaného počtu na ľade je gól v oslabení, vtedy sa hráčom zaráta aj +/-. Ale inak sa presilovka nezaratúva.
Takže @ivan23 : je to veľmi dôležitá štatistika, ktorá nie je všeobecne cenená len tak preto-lebo..
Dúfam, že teraz si budeš hráčov s kladným +/- vážiť o to viac. :frajer2:
//:
Ešteže sa to neráta :pleaseantry: podľa teba :pleaseantry: , lebo to by tá štatistika naozaj nič neznamenala.Bluesman píše:Podľa mňa sa ráta aj v týchto prípadoch...
ja si hráčov nevážim podľa toho, koľko majú v kolónke +/- , ale máš pravdu človeče, musel som si to pozrieť. A pritom som bol presvedčený, že si to pamatám dobre
Nič to, podstatné, čo som mal na srdci je to, že to nemôže byť objektívne hodnotiace kritérium hráča. Potom by hodnotenie Boyesa a Weavra dopadlo úplne opačne, ako je skutočnosť.

Nič to, podstatné, čo som mal na srdci je to, že to nemôže byť objektívne hodnotiace kritérium hráča. Potom by hodnotenie Boyesa a Weavra dopadlo úplne opačne, ako je skutočnosť.
JJ je to tak ako píše begbeee. Určite je to zaujímavé štatistika a pre mňa s novým zistením ešte zaujímavejšia, ale samozrejme nič to nemení na tom, že ju treba brať s rezervou ako vraví ivan, pretože všetky tie údaje ako ice-time a skutočnosť či obranca bráni súperov 1. útok, alebo 3. ... to všetko má na túto štatistiku vplyv, takže je jasné, že v mnohých prípadoch sa ňou nedá riadiť úplne s čistým svedomím.
prečítaj si môj príspevok ešte raz a prídeš na to, že som to napísal vlastne v poriadku...begbeee píše:Ďakujem za poctuBluesman píše:Ty vieš vždy niečim prekvapiť. Priznávam, toto som naozaj nevedel ...![]()
Jediný gól, ktorý sa ráta okrem vyrovnaného počtu na ľade je gól v oslabení, vtedy sa hráčom zaráta aj +/-. Ale inak sa presilovka nezaratúva.
Takže @ivan23 : je to veľmi dôležitá štatistika, ktorá nie je všeobecne cenená len tak preto-lebo..
//:Ešteže sa to neráta :pleaseantry: podľa teba :pleaseantry: , lebo to by tá štatistika naozaj nič neznamenala.Bluesman píše:Podľa mňa sa ráta aj v týchto prípadoch...
ivan23 píše:to áno, ale ono tie +/- sú hrozne zradné a ja im v podstate nepripisujem takmer žiaden význam. Pozri si takých hráčov ako Boysie -18, Brewer -14 a Jackman -16. Je to všetko výsledok toho, že je na nich kladený najväčší dôraz a sú pri všetkom podstatnom, teda ja pri oslabeniach, kde tých mínusiek nazbieraš hodne. A z ich ice-timom v každom zápase je to samozrejmá vec.
Nie celkom, lebo v oslabeniach nenazbieraš mínuska, ani pluska. Jedine, žeby si dal v oslabení gól. Ak tomu už konečne dobre rozumiem.ivan23 píše:prečítaj si môj príspevok ešte raz a prídeš na to, že som to napísal vlastne v poriadku...begbeee píše:Ďakujem za poctuBluesman píše:Ty vieš vždy niečim prekvapiť. Priznávam, toto som naozaj nevedel ...![]()
//:Ešteže sa to neráta :pleaseantry: podľa teba :pleaseantry: , lebo to by tá štatistika naozaj nič neznamenala.Bluesman píše:Podľa mňa sa ráta aj v týchto prípadoch...ivan23 píše:to áno, ale ono tie +/- sú hrozne zradné a ja im v podstate nepripisujem takmer žiaden význam. Pozri si takých hráčov ako Boysie -18, Brewer -14 a Jackman -16. Je to všetko výsledok toho, že je na nich kladený najväčší dôraz a sú pri všetkom podstatnom, teda ja pri oslabeniach, kde tých mínusiek nazbieraš hodne. A z ich ice-timom v každom zápase je to samozrejmá vec.
úte 17. bře 2009 21:06
Presne tak. Veď je to úplne logické.Bluesman píše:Nie celkom, lebo v oslabeniach nenazbieraš mínuska, ani pluska. Jedine, žeby si dal v oslabení gól. Ak tomu už konečne dobre rozumiem.
Táto štatistika je najobjektívnejšie zhodnotenie obrannej činnosti hráča.
Nič viac, nič menej.
Iste to súvisí aj s nasadením hráča v rozličných situáciách a s rozličným ice-timom, ale pri ktorej štatistike to nerozhoduje?

Chlapci je to jedna z najuznávanejších štatistík, rokmi overená v praxi, takže naša meditácia o jej dôležitosti je hodná búrky v pohári vody.
To už môžem povedať, že neuznávam kanadské bodovanie pretože záleží s kým hrám v útoku :smile03:
Ináč ivan23 - klobuk dole pred priznaním chyby. na internete to malokto dokaze.

áno z tohto pohľadu to beriem, ale to už sú debaty pre hokejových odborníkov, ktorí rozoberajú hráčov po všetkých stránkach a naša debata predsa bola o niečom inom. Ja som vyjadril svoj názor, že ak sa na niektorého hráča pozerám, idem na to po hernej stránke, jeho hra, strely, nahrávky, ich presnosť, prehľad v hre. A to ostatné, už sú pre mňa detaily, ktoré až tak neriešim (asi preto, že nie som tým odborníkom
)
Polemizovať o hokeji na nete je v podstate zábava, pokiaľ človek nezachádza do extrémov, neuráža sa a pod. Ja to ako zábavu beriem,baví ma to a tak podobné naťahovačky ktorá štatistika je lepšia, či horšia, či tomu mám pripisovať význam alb nie, neriešim. Mám svoj pohľad na vec a ako tak čítam príspevky na iných topicoch, je to tak takmer všade. Posunúť info, ktoré získam niekde na nete alebo prezentovať svoj názor na vec je predsa v pohode. Ale prezentovať svoj názor ako jediný správny, to už je o inom a to nemám rád. Aj preto je priznať si chybu, u mňa normálna vec. V minulosti sa ľudia mýlil pri omnoho závažnejších záležitostiach :smile03:
A to som bol dosť vyčerpávajúco
, tak mi to dúfam kompetentní prepáčia.

Polemizovať o hokeji na nete je v podstate zábava, pokiaľ človek nezachádza do extrémov, neuráža sa a pod. Ja to ako zábavu beriem,baví ma to a tak podobné naťahovačky ktorá štatistika je lepšia, či horšia, či tomu mám pripisovať význam alb nie, neriešim. Mám svoj pohľad na vec a ako tak čítam príspevky na iných topicoch, je to tak takmer všade. Posunúť info, ktoré získam niekde na nete alebo prezentovať svoj názor na vec je predsa v pohode. Ale prezentovať svoj názor ako jediný správny, to už je o inom a to nemám rád. Aj preto je priznať si chybu, u mňa normálna vec. V minulosti sa ľudia mýlil pri omnoho závažnejších záležitostiach :smile03:
A to som bol dosť vyčerpávajúco

ivan23 píše:áno z tohto pohľadu to beriem, ale to už sú debaty pre hokejových odborníkov, ktorí rozoberajú hráčov po všetkých stránkach a naša debata predsa bola o niečom inom. Ja som vyjadril svoj názor, že ak sa na niektorého hráča pozerám, idem na to po hernej stránke, jeho hra, strely, nahrávky, ich presnosť, prehľad v hre. A to ostatné, už sú pre mňa detaily, ktoré až tak neriešim (asi preto, že nie som tým odborníkom)
A to som bol dosť vyčerpávajúco, tak mi to dúfam kompetentní prepáčia.

Týmto tiež žiadam našich Bluesmanov, aby na to dnes vzali ohľad a poslali do St. Louis z Edmontonu dva body, ako malý darček

Tak tak, aj ten jeden bodík je fajn, ako som tak pozeral highlighty, tak Backes je vo skvelej forme,ivan23 píše:tak sme to nakoniec nezvládli, škoda, ale potešil aspoň ten bodík, zápas som nesledoval, nenastavil som si budík...

Ale dobre dobre vyrovnaný zápas, nehrali sme zle, trošku slabšie sa mi to zdalo v strednom pásme, z čoho plynuli vyloženejšie šance, ale Mason aj Roloson chytali skvele o čom svedčí aj to, že boli vyhlásení za prvú a druhú hviezdu zápasu

Na trestnej počas Surayovho gólu sedel Oshie

Nevyhrali sme, lebo sme proti tak slabému tímu v bránení presiloviek ani neskórovali v početnej výhode

Ak dobre čítam, tak sme prehrali s Edmontonom siedmy raz v rade?!

Tak to som fakt nechcel, prepáčivan23 píše: a s tým duševným otcom tejto témy si zabil bluesman, skoro mi zabehla káva

veru apríl môže byť veľmi nepríjemný, ale uvidíme...
Po tomto tripe, príde domáci trip a následuje šnúra zápasov pravdy, kde zo zostávajúcich 7 zápasov, hráme jediný doma
Nie najšťastnejšie rozlosovanie, ale čo sa dá robiť.
Pokiaľ ide o ten zajtrajší zápas, ja to vidím znova na remízu :smile03:
Po tomto tripe, príde domáci trip a následuje šnúra zápasov pravdy, kde zo zostávajúcich 7 zápasov, hráme jediný doma

Pokiaľ ide o ten zajtrajší zápas, ja to vidím znova na remízu :smile03:
Uvidíme ako sa s tým popasujeme ešte teraz nechcem tipovať ale verím, že to zvládneme. Čo si všímam ani ostatní súperi nám výsledkovo moc nenahrávajú. Tímy, ktoré by mali prehrávať buď vyhrávajú alebo prehrajú len po predĺžení. Ja si myslím, že zajtra by sme to mohli zvládnuť
.

škoda zápasu s EDM, myslím, že sme mali na víťazstvo v tomto zápase. Teraz sme v situácii, keď potrebujeme každý bodík. Tie najbližšie dva zápasy budú o dosť ťažšie a zisk nejakých bodov bude viacmenej prekvapením, nakoľko hráme u nich. Ale boli tu už nie také prekvapenia, čiže prečo nedúfať..?
Presne. S Edmontonom nám to nejde vždy prehráme po predĺžení alebo sn. Papeirovo to bol z tohto tripu najľahší súper a navyše nemajú top formu. Nuž čo sa dá robiť. Vo Vancouveri sme už raz vyhrali tak prečo nie aj druhý krát
. Canucks majú veľmi dobré mužstvo a sú dostatočne silní ale v tomto prípade verím našim. Skôr by ma prekvapil nejaký ten bodík z Calgary
.

Tak tak, každý bod dobrý, ale to už sa všetci traja opakujeme dookola. Poslené zápasy budú kľúčové, ale ja naším stále verím a dúfam, viem že na to máme ...
Porovnal som trošku minulý a tento mesiac a vychádza mi to podobne, aj keď trochu slabšie. Vo februári sme po ôsmych zápasoch mali na konte 4-1-3 čo znamená 11 bodov. Teraz máme po ôsmych zápasoch "iba" 9 bodov a obrátenú štatistiku prehier a prehier po predĺžení, resp SO: 4-3-1.
Mali by sme vyhrať jeden z nastávajúcich dvoch zápasov, nieje o čom. Osobne by som si viac želal, aby sme porazili CGY a tým trochu pomohli CHI v boji o tretiu priečku
Ak neporazíme VAN u nich, tak doma
STL : VAN
STL : CGY
LAK : STL
VAN : STL
CBJ : STL
STL : CBJ
To sú zápasy ktoré nám zostáva odohrať do konca marca, no a potom nás ďalej čakajú:
STL : CHI
STL : DET
STL : DAL
STL : PHX
STL : COL
Ťažko je natipovať, že v ktorých zápasoch by sme ešte mohli, alebo mali bodovať, ale ja by som to tipol tak, že v marci ešte vidím reálnu šancu na zisk takých 7 bodov a potom v apríli podobne 7 bodov. AK by sme odteraz získali viac ako 14 bodov, budem sezónu (ktorú už teraz hodnotím ako vydarenú, vzhľadom na možnosti a okolnosti) hodnotiž ako veľmi vydarenú vzhľadom na možnosti a okolnosti.
Ale ešte je skoro nejako uzatvárať bodové zápisy, bolo by fajn, ak by sa nám podarilo vyhrať všetky domáce zápasy a niečo pridať aj z tripov. Ale ako chlapi vravíte, záver sezóny je pre nás priam nepríjemný, lebo hrať v podstate o všetko na ľade Detroitu, Columbusu, Dallasu nieje práve med lízať. Ale každopádne budem radšej sklamaný po posledných kolách, ako keby som mal byť sklamaný už mesiac
.

Porovnal som trošku minulý a tento mesiac a vychádza mi to podobne, aj keď trochu slabšie. Vo februári sme po ôsmych zápasoch mali na konte 4-1-3 čo znamená 11 bodov. Teraz máme po ôsmych zápasoch "iba" 9 bodov a obrátenú štatistiku prehier a prehier po predĺžení, resp SO: 4-3-1.
Mali by sme vyhrať jeden z nastávajúcich dvoch zápasov, nieje o čom. Osobne by som si viac želal, aby sme porazili CGY a tým trochu pomohli CHI v boji o tretiu priečku

STL : CGY
LAK : STL
VAN : STL
STL : CBJ
To sú zápasy ktoré nám zostáva odohrať do konca marca, no a potom nás ďalej čakajú:
STL : CHI
STL : DET
STL : DAL
STL : PHX
STL : COL
Ťažko je natipovať, že v ktorých zápasoch by sme ešte mohli, alebo mali bodovať, ale ja by som to tipol tak, že v marci ešte vidím reálnu šancu na zisk takých 7 bodov a potom v apríli podobne 7 bodov. AK by sme odteraz získali viac ako 14 bodov, budem sezónu (ktorú už teraz hodnotím ako vydarenú, vzhľadom na možnosti a okolnosti) hodnotiž ako veľmi vydarenú vzhľadom na možnosti a okolnosti.

Ale ešte je skoro nejako uzatvárať bodové zápisy, bolo by fajn, ak by sa nám podarilo vyhrať všetky domáce zápasy a niečo pridať aj z tripov. Ale ako chlapi vravíte, záver sezóny je pre nás priam nepríjemný, lebo hrať v podstate o všetko na ľade Detroitu, Columbusu, Dallasu nieje práve med lízať. Ale každopádne budem radšej sklamaný po posledných kolách, ako keby som mal byť sklamaný už mesiac

Jo, presne tak. Práve teraz je ten čas, kedy treba už od najbližšieho zápasu ísť na plný plyn vo všetkých smeroch (niežeby doteraz nešli, ale ak hrali na 100% tak teraz musia na 120%). Rozhoduje sa o všetkom, takže sa dá očakávať, že bude padať menej gólov, ale na druhej strane to budú zápasy vypäté, s mnohými osobnými súbojmi, dúfajme že bez zranení. Máme fyzicky dobre pripravený tím, tak sa nemáme čoho báť.
Inak, veľmi rád by som si ešte nejaký ten zápas pozrel napríklad aj zajtra proti CGY keby to šlo. Zasa raz musím povedať, že s tým ATDHE je to škoda najväčšia na svete pre nás
No a ak to aj sám "stará líška" Davidson teraz tak prudko prežíva, tak to naozaj sľubuje zaujímavé duely a zápletky a to všetko okolo hokeja.
Už teď "jsem vděčnej, za tou šanci ...
" že máme možnosť uhrať PO a trošku si teraz zdvihnúť adrenalín a nadávať a tešiť sa. Fakt lepšie ako keby sme už v strede februára mali povedať, že sezóna je za nami. V tomto smere nezávidím Coloradu, ktorému sa začína presne to obdobie, ktoré my už hádam máme za sebou.
Inak, veľmi rád by som si ešte nejaký ten zápas pozrel napríklad aj zajtra proti CGY keby to šlo. Zasa raz musím povedať, že s tým ATDHE je to škoda najväčšia na svete pre nás

No a ak to aj sám "stará líška" Davidson teraz tak prudko prežíva, tak to naozaj sľubuje zaujímavé duely a zápletky a to všetko okolo hokeja.
Už teď "jsem vděčnej, za tou šanci ...

Hej hej presne ako vraví Bluesman. Len ja si myslím, že bude padať viac gólov. Neviem prečo ale mám taký pocit, že naše zápasy budú bohaté na góly a samozrejme vyrovnané. Takisto ako vravíš fyzicky sme na tom dobre ale na niektorích hráčoch je už vidieť únava ako napríklad Jackman ale to je pochopiteľné. Určite to budú fyzicky náročne súboje tak aj ja dúfam, že neodpadneme a budú sa nám vyhýbať zranenia. Verím tomu, že opory ako Backes,Boyes,Mac,Jackman,Cola a samozrejme MASON potiahnu. Presne si to vystihol aj s tým Coloradom uvidíme aký tím vybudujú. U nás to môže byť už len lepšie a lepšie
. Inak ešte jedna otázka kde sa dá zmeniť obrázok na profile a dať tam dolu obrázok tak ako máš ty nápis St.Louis Blues a alternatívne logo?

tak som tu z hokeja, ktorý bol žalostný a už sa teším na ten v podaní našich a kosatiek, to už bude iná káva. Dnes sa na našich nedalo ani pozerať, toľko nerozvážnosti, že strach. Inak som poriadne nachcípaný a mám dosť blbý deň, tak zostáva mi už len dúfať, že to nad ránom vylepšia Blues peknou hrou a skvelým výsledkom. Inak to bude totálne od veci všetko a to by som konštatoval hrozne nerád.
Na margo toho Jackmana, pozrite si ice-time z posledného zápasu : 28.10
, myslím, že v tejto sezóne asi ešte taký nemal, takže sa musel namakať, jak hovado. A Polák bez sekundy 25 min. To už sú pekné časy.
http://www.nhl.com/scores/htmlreports/2 ... 021048.HTM
Inak k dnešnému zápasu, je zaujímavé, že sme v tejto sezóne s kosatkami ešte neprehrali a tak to dáva celkom optimistické nádeje, že môžme znova uspieť. Bude to chcieť ale podať húževnatý a zodpovedný výkon, postavený na dobrom bránení a spoľahlivom Masonovi. Potvrdenie zvýšenej úspešnosti v presilovkách by celkom bodlo. Aspoň dva krát :smile03:
Na margo toho Jackmana, pozrite si ice-time z posledného zápasu : 28.10

http://www.nhl.com/scores/htmlreports/2 ... 021048.HTM
Inak k dnešnému zápasu, je zaujímavé, že sme v tejto sezóne s kosatkami ešte neprehrali a tak to dáva celkom optimistické nádeje, že môžme znova uspieť. Bude to chcieť ale podať húževnatý a zodpovedný výkon, postavený na dobrom bránení a spoľahlivom Masonovi. Potvrdenie zvýšenej úspešnosti v presilovkách by celkom bodlo. Aspoň dva krát :smile03:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé