Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Tak stejně jako loni, i první letošní vzájemný duel s Chicagem jsme vyhráli 3:2. Tradičně po atraktivním a hodně vyhecovaném zápasu. Tohle je hodně důležitá vzpruha teď po těch pár porážkách. Nicméně i přes výhru budu trochu kritizovat a zmínim spíše věci, které se mi nezdály.

:minus: Fakt nechápu naši nekoncentrovanost na začátcích zápasů. Potřetí v řadě jsme dostali gól v prvních dvou minutách. A tentokrát jsme pro zichr dali Chicagu přesilovku 5 na 3 hned v první minutě. Vůbec mi hlava nebere, co se honilo hlavou Jackmanovi, když tak debilně oplácel Shawovi po odehrání puku. Začínat každej zápas za stavu 0:1 není ani trochu optimální a doufám, že se na to zaměříme.

:minus: Fotbalový komentátor Pavel Čapek by to nazval tak, že se snažíme dostat puk až do kuchyně. Občas mi přijde, že zbytečně vymýšlíme jak ještě více zakombinovat v momentech, kdy už by jsme měli střílet. A to je opakující se jev. Dneska jsem napočítal minimálně pět takových situací. Nevím jestli hráči čekají, že si to budou tak dlouho přihrávat, až si přihrajou do branky, ale občas by nad tím neměli tak přemýšlet a prát to na bránu.

:minus: Spojení Colea s Shattenkirkem se mi moc nezamlouvá. Cole v mých očích prostě není top-4 defenseman, který by měl hrát tough minutes. Třetí obranný pár je pro něj ideální, vedle v-defenzivě-ne-úplně-top Shattyho se odkrývají nedostatky obou. Ten druhý gól Chicaga padá na jeho vrub v plném rozsahu. Už se těším, až se uzdraví Gunnarsson. Ať bude hrát vedle Shattyho nebo ho hodí k Pietrovi s tím, že Bouw pude zase k Shattymu, bude to tak jako tak upgrade.

Jinak ale toho moc vytknout nemůžu. Většinu zápasu už jsme odehráli hodně koncentrovaně, předváděli kvalitní puck-possession, rvali se o každou píď ledu a nedá se říct, že bychom si výhru nezasloužili. Na to, že teď hrajeme vlastně v loňské sestavě minus Miller, Polák, Roy a Sobotka a pouze plus Lehterä je to velmi pozitivní.

Individuálně vypíchnu (tradičně :bee: ) Pietrangela. Jeho trpělivost a přehled, který předvedl před Jaškinovým gólem, to je prostě wow a celkově byl v zápase dominantní a předvedl, proč je jedním z nejlepších beků v lize. Kvalitní zápas odehrál i Schwartz (ano, Hitchi, první lajna, tam má hrát) a celá čtvrtá lajna, zejména Ott - ten přináší do týmu element, který jsme před jeho příchodem prostě neměli a začínám si ho oblibovat čím dál více. A v neposlední řadě i Elliott nás vzadu výborně podržel a odehrál zápas bez chyby. Góly nejdou ani trochu na jeho vrub.
No konečně. :yes: Jak jsem psal výše, tohle bude supr upgrade pro top-4.
chalani, po očku sledujem tie výsledky a je to zatiaľ dosť rozpačité, nemám zatiaľ šancu sledovať zápasy live, čo ma mrzí a už vôbec toľko času ako kedysi a prispievať aj sem. Takže v tejto sezóne, aspoň zatiaľ budem tu veľmi zriedka. Na Bluesmanov som ale nezanevrel, to nehrozí :)
Zatiaľ to tu držte, ospoň občas sa ukážem, aby ste nemali pocit, že na to úplne kašlem... :wink2:
Backes & Oshie otres mozku...
Atlantik píše:Backes & Oshie otres mozku...
Se Stastnym celý jeden útok zraněnej, hm. Čekal jsem, že šance na step up pro Jaškina a zkouška depthu přijde, ale nemuselo to bejt takhle brzo.
honziss píše:
Atlantik píše:Backes & Oshie otres mozku...
Se Stastnym celý jeden útok zraněnej, hm. Čekal jsem, že šance na step up pro Jaškina a zkouška depthu přijde, ale nemuselo to bejt takhle brzo.
Čim dřív, tim líp snad ne? :neviem:
fantomas píše:Čim dřív, tim líp snad ne?
Ne za cenu zranění tří top hráčů. :neviem:
Lepšiu zmenu ste s dresmi nemohli spraviť. Sú fakt pekné :klobuk:
TÝDENNÍ REVIEW

Obrázek

St. Louis - Dallas 4:3 OT
Anaheim - St. Louis 0:2
Colorado - St. Louis 2:3 SO

Tři zápasy proti konferenčním soupeřům a 6 získaných bodů, stoprocentní bilance. Tady si není na co stěžovat. Všechny tři zápasy ukázaly velké pozitiva a abych to trochu rozvedl, tak uvedu pár nejdůležitějších pointů týdne.

Výborný puck-movement

Army s Hitchem po loňské sezóně deklarovali, že chtějí aby hra byla více corsi-directed. Tzn. s velkou převahou v držení puku. Toto se pak promítlo i do letního retoolu našeho kádru, jehož stěžejním bodem byla výměna Poláka za puck-movera Gunnarssona. A ačkoliv první zápasy sezóny byly trochu rozpačité, v tomhle týdnu jsem konečně viděl přesně to, na co Army s Hitchem cílili. Celý to kulminovalo ve včerejším zápase s Avs, kdy jsme je dvě třetiny de facto nepustili do hry a Colorado mělo za těch 40 minut snad 8 střel. Nakonec jsme jim ve třetí třetině darovali prostor v PP, aby vyrovnali, ale bod navíc pak jsme získali v nájezdech, takže i přes tu kaňku ve třetí třetině mám z předváděné hry ve všech třech zápasech výborný pocit a věřím, že jsme se nakonec vydali správnou cestou (i přes mé původní pochyby ze začátku sezóny).
Mimochodem, konečně se z marodky vrátil výše zmíněný Gunnarsson a po prvotním oťukávacím zápasu ve třetím páru vedle Jackmana šel proti Anaheimu hned do druhého páru vedle Shattyho, kam s ním bylo původně taky plánováno. A musím podotknout, že tohle spojení vypadá, že bude fungovat perfektně. Kvalitativní úroveň Švéda je o level výše, než je tomu u Colea, Jackmana a Leopolda, tedy hráčů, s kterými se Shatty lopotil doposud. A právě Shatty z jeho přítomnosti bude těžit nejvíce. V top-4 tak teď máme čtyřku výborných puck-moverů a ne přakvapivě je to právě obrana, kde vznikala naše převaha ve všech třech zápasech tohoto týdne. Každej z nich je schopnej inteligentně vyvést puk ze třetiny, dát skvělou první přihrávku, ani jeden nepanikaří a jsou trpěliví, což vše podporujou skvělým citem pro hru a výborným hokejovým myšlením (o čemž jsem už psal milionkrát v souvislosti s Pietrem a Bouwem, ale je fajn pocit vidět to teď i u druhého páru). Navíc třeba takovej Shattenkirk evidentně dost zamakal i na defenzivě, která byla doposud jeho slabší stránkou. Dokonce chodí o dost častěji na oslabení, kam třeba loni naskočil jen párkrát a to spíše omylem.

Sobotka je mrtev, ať žije Lehterä

V létě téměř okamžitě po zveřejnění informace, že Sobotka prchl do KHL jsme podepsali smlouvu se Stevem Ottem a každej tedy bral jeho jako vysmívanou náhradu za chváleného Sobotku. No, jak se ukazuje, opravdovou náhradou je nakonec Jori Lehterä. A když říkám náhradou, tak myslím opravdu plnohodnotnou náhradou. On nejen, že je platný herně a symfonii, kterou ukazovali společně s Tarasenkem v KHL teď přenášejí i do NHL, ale on vynahrazuje i Sobotkovy vyhrané buly, kde je momentálně třetí napříč celou ligou s 62.2% úspěšností a například proti Anaheimu vyhrál 11 ze 14 buly. Jeho styl, kdy využívá své tělo k zapříčení se o protivníka a pak použije nohu k přikopnutí puku na spoluhráče, je sice úplně jiný, než ten Sobotkův, který se zaměřoval na čistě vyhrané buly švihem, ale výsledek je v konečném důsledku stejný. A právě vyhrané buly jsou základním kamenem naší puck-possession hry. Pokud Lehterä udrží podobnou úspěšnost, a já nevidím důvod proč by neměl, můžeme s klidem na Sobotku zapomenout a jeho práva využít třeba v trejdu.

Grinder Line Quality

Lajna Ott - Lapierre - Reaves v tomto týdnu odvedla perfektní práci. Rvou se o puk, hitujou, umí schytat i rozdávat rány a navíc dokázali být párkrát i nebezpečení pro bránu soupeře. Doufám, že udrží úroveň, tak kvalitní čtvrtou lajnu jsme v předchozích sezónách neměli.

Vladi Tarasenko :slintac: :sok: :frajer2:

Famózní. Božský. Geniální. Tu raketu, jakou dokáže odpálit z hokejky bychom mu měli patentovat. Letos je pro mě jasným kandidátem na best breakout season a kandidátem na 40+ gólovou a 80+ bodovou sezónu. Jen potvrzuje to, že z něj roste ligová superstar. Vidět ho hrát je zážitek a s jeho přítomností na ledě roste mé natěšení na každej zápas.

Příští týden bude pro nás první týden v sezóně se čtyřmi zápasy. Nejdříve zápas v New Yorku s Rangers a o den později v New Jersey, o dva dny později znovu Devils, tentokrát doma a nakonec sobotní mač s Predators. Doufám, že navážeme na skvělý tento týden a nepoztrácíme moc bodů. Hlavně Rangers bych rád oplatil jejich výhru u nás v season openeru.

Let's Go Blues!
!!BLOODY HELL!!

:slintac: :wub:
Seriously tho... první a dost možná na dlouhou dobu zase poslední Rusák po Burem, kterýho žeru od hlavy až k patám.
Ten gol bol brutal, uz som skoro spal a toto ma teda vyhodilo z komy. Progress je tam zatial obrovsky, len aby si to udrzal. Ja sa ale stale bojim, na tych ruskych buranov nemam dobry nazor a su obrovske riziko. Ked mam z fleku povedat meno nejakej ruskej hviezdy ktora nesklamala (z aktivne hrajucich) tak ma napadne len Dats. Naopak ak mam vymenovat sklamania tak jedno meno za druhym....
Treba dufat, ze az dostane velku zmluvu tak z neho nebude "typicky rus" .....
Finch182 píše:Ten gol bol brutal, uz som skoro spal a toto ma teda vyhodilo z komy. Progress je tam zatial obrovsky, len aby si to udrzal. Ja sa ale stale bojim, na tych ruskych buranov nemam dobry nazor a su obrovske riziko. Ked mam z fleku povedat meno nejakej ruskej hviezdy ktora nesklamala (z aktivne hrajucich) tak ma napadne len Dats. Naopak ak mam vymenovat sklamania tak jedno meno za druhym....
Malkin :eek2:
Konkurencia, nemam ho v laske tak na neho nemyslim pozitivne :D
Samozrejme po zamysleni je ich viac ale taketo prve meno v sekunde co ta napadne. U rusov ma proste napadne viac hovad hned okamzite
D&M píše:
Finch182 píše:Ten gol bol brutal, uz som skoro spal a toto ma teda vyhodilo z komy. Progress je tam zatial obrovsky, len aby si to udrzal. Ja sa ale stale bojim, na tych ruskych buranov nemam dobry nazor a su obrovske riziko. Ked mam z fleku povedat meno nejakej ruskej hviezdy ktora nesklamala (z aktivne hrajucich) tak ma napadne len Dats. Naopak ak mam vymenovat sklamania tak jedno meno za druhym....
Malkin :eek2:
Eh.. nediv se mu. Finch vetsinou vidi Malkina jen proti Flyers a tam opravdu hraje jako demen*. Jinak Tarasenko celkove luxus, ale co se Blues tyce, tak zdecimovane Rangers (obrana Allen, McIlrath, Hunwick, Kostka plus bez Zuccarella) porazet jen na najezdy a jen pres takovou individualni magii a jeste k tomu celkove se stestim (Rangers byli aktivnejsi).. No cekal jsem trochu vic, ale budiz.
Jak keby sme my nemali zranenia, v tomto smere to bolo uplne ok
Finch182 píše:Jak keby sme my nemali zranenia
Ne tolik jako Rangers, kteri byli bez 4 beku zakladu, ktere absolutne nemaji jak nahradit (ctyrka Allen, McIlrath, Kostka a Hunwick je historickej cirkus), bez Zuccarella a navic nechytal Lundqvist.. To jste jich meli proste rozdupat a ne tam takhle haluzit. Rangers proste lepsi byli, at uz se mi to libi nebo ne.
Tak level z minulej sezony este nemame a je to nejake divne, vsetko tahame do OT ale uz sa hra urcite zlepsila narozdiel od prvyh zapasov a este pojdeme silou urcite hore. Myslim ze tu sa mozem tesit na powerhouse narozdiel od flyers :D
Atlantik píše:
Finch182 píše:Jak keby sme my nemali zranenia
Ne tolik jako Rangers, kteri byli bez 4 beku zakladu, ktere absolutne nemaji jak nahradit (ctyrka Allen, McIlrath, Kostka a Hunwick je historickej cirkus), bez Zuccarella a navic nechytal Lundqvist.. To jste jich meli proste rozdupat a ne tam takhle haluzit. Rangers proste lepsi byli, at uz se mi to libi nebo ne.
Pche.. a Derek Stepan? na toho už se zapomenulo? :jn:

Jinak Rangers mohli v klidu vyhrát. To co ZASE neproměnili, to je neskutečné.. :hroza:
Obrázek

:lol2: :lol:

Hrát teď proti tomuhle klukovi je vysloveně nefér...
Toho Tarasenka začínám solidně žrát..
honziss píše:Obrázek

Jak to dopadlo? :lol2:
Marman píše:
honziss píše:Obrázek

Jak to dopadlo? :lol2:
No goal. :-D
Guddy.44 píše:Toho Tarasenka začínám solidně žrát..
a ja ho mam v keepers :hop:
V posledních dnech nemám moc času na sepsání nějakého reportu, tak jen krátce...

Aktuální podoba top-6, tzn.

Steen - Stastny - Backes
Schwartz - Lehtera - Tarasenko

je naprosto vysněná. O tom, že by Backesovi vyhovoval návrat na RW, jsem přemýšlel už dlouho. A ačkoliv se ti tři zatím spíše sehrávají, myslím, že tohle je správně zvolená kombinace a pevně věřím, že u ní Hitch zůstane.
O STL Line netřeba psát. Jejich chemistry je fenomenální, vidí to každej a slintá nad tím každej... Ty první dva góly do sítě Buffala, tam jsem regulérně v GC několikrát udělal to, že jsem si to přetočil na založení útoku v obranném pásmu a pak si celou akci pustil na slow-mo. Reklama na hokej. Tečka.

Oshie to bude mít s návratem hodně těžký. Jednak se sice neví, kdy bude moct hrát, ale hlavně asi bude mít problém urvat zpátky top-6. Ale osobně bych se nebál ho dát rovnou do trojky na doplnění k Berglundovi a Lindströmovi. Druhý zmíněný je mimochodem strašně moc chytrej hokejista. Schopnej zahrát kdekoliv a s kýmkoliv, použitelný na PP i na PK - za 700 tisíc velmi povedenej podpis.
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
1998 NAGANO