Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?
ST. LOUIS BLUES
Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.
v priebehu prvého kola, by mali do hry zasiahnuť všetci, aj Tarasenko... takže by to mohlo byť pokiaľ ide o zostavu dobré. No čo sa týka herného prejavu, tam si už nie som tak istý, máme výpadok, strelcom sa veľmi nedarí, bude to veľmi ťažké.Finch182 píše:jak je to s tymi zraneniami? kto sa stiha vratit na PO?
V tomhle důsledku nakonec jo, holt ne vždy se každý tah povede. V tuto chvíli je to rozumná volba. Armyho původní plán byl sice Millera prodloužit, jenže o to usiloval už před play-off, což Miller nechtěl. Pak spolu diskutovali i teď po sezóně a Miller si podle všeho řekl o strašně velký peníze. Což Army odmítl a zvolil záložní plán s Elliottem. Přijde mi to logické. Allen letos dokázal, že je NHL ready, má potenciál být top ligovým brankářem, tak proč mu tu šanci nedat hned, že jo. Dlouhodobě se počítalo s tím, že on převezme brankoviště na hodně let dopředu. Tenhle tah to uspíší. Jak říkám, nic proti tomu nemám.kajo píše:Takze ten Millerov trade vcelku fiasko.
Velké plus je to, že tím ušetříme náš letošní první pick.
A další velké plus je, že si tímhle tahem Army pošetří peníze jednak na prodloužení Schwartze, Sobotky a Berglunda (a výhledově Tarasenka), ale hlavně na posílení do útoku. Jsem si celkem jistej, že v létě půjdem po nějaké velké rybě typu Spezza, E. Staal ( ), XY nevim kdo bude k dispozici. Zkušený rozdílový hráč, ideálně na pozici prvního centra, je to, co teď Armyho nejvíc zajímá, o tom jsem přesvědčenej. Loni zkoušel Lecavaliera, ten nevyšel. Místo něj přišel Roy, což se nakonec ukázalo jako špatná volba. Uvidíme jak letos...
...just dreamin'...
Schwartz - E. Staal - Tarasenko
Steen - Backes - Oshie
Zaujimave, aj ked nie neocakavane. IMO spravny krok. Dvojka Miller-Allen neponuka oproti dvojici Elliott-Allen az o tolko vacsi upgrade aby to stalo za tie prachy… blues tymto usetrili minimalne 3mil cap space, vdaka ktorym mozu mat v utoku namiesto jedneho 3mil hraca jedneho 6 mil. a to je sakra rozdiel. Len dufam ze to nebude Stastny
okrem toho vsetko nasvedcuje tomu ze z Allena moze byt o 1-2 roky plnohodnotna jednotka, za Millerom by sa len zakopal a stagnoval ako v buffale enroth… z rovnakeho dovodu je otazne ci po millerovi pojdu ducks, ktori to mozno radsej skusia s gibsonom.
Miller by nakoniec mohol mat s hladanim zamestnavatela vazny problem, najma ak bude chciet aj big bucks aj realnu sancu na cup. Jeho najvacsou nadejou budu asi Sharks, ktori na leto slubuju velke zmeny v time a splnili by mu aj sen o kalifornii. Novy manazment mozno nebude spokojny s dvojkou lack-markstrom ani vo Vancouveri, najma ak budu chciet skusit s touto generaciou este 1-2 posledne PO runy. Zaujem by mohol mat Washington, pripadne Islanders ak sa nedohodnu s Halakom. Napadol ma aj C-bus ak by Bobor nejavil dostatocny zaujem o predlzenie zmluvy… + mozno este Wild? A to uz bude asi aj vsetko… Mozno by ho brali aj Lames, ale tam by ta sanca na cup pred koncom kariery velka nebola
Skusim malu bold prediction: Miller podpise s CBJ potom ako ti vymenia Bobra do WSH… ale najpravdepodobnejsi asi budu ti sharks
okrem toho vsetko nasvedcuje tomu ze z Allena moze byt o 1-2 roky plnohodnotna jednotka, za Millerom by sa len zakopal a stagnoval ako v buffale enroth… z rovnakeho dovodu je otazne ci po millerovi pojdu ducks, ktori to mozno radsej skusia s gibsonom.
Miller by nakoniec mohol mat s hladanim zamestnavatela vazny problem, najma ak bude chciet aj big bucks aj realnu sancu na cup. Jeho najvacsou nadejou budu asi Sharks, ktori na leto slubuju velke zmeny v time a splnili by mu aj sen o kalifornii. Novy manazment mozno nebude spokojny s dvojkou lack-markstrom ani vo Vancouveri, najma ak budu chciet skusit s touto generaciou este 1-2 posledne PO runy. Zaujem by mohol mat Washington, pripadne Islanders ak sa nedohodnu s Halakom. Napadol ma aj C-bus ak by Bobor nejavil dostatocny zaujem o predlzenie zmluvy… + mozno este Wild? A to uz bude asi aj vsetko… Mozno by ho brali aj Lames, ale tam by ta sanca na cup pred koncom kariery velka nebola
Skusim malu bold prediction: Miller podpise s CBJ potom ako ti vymenia Bobra do WSH… ale najpravdepodobnejsi asi budu ti sharks
Miller nech ide prec ale dua Elliot - Allen sa trocha bojim, treba dufat ze ten Allen to prevezme ako dobra jednicka. Elliotovi neverim, to je hore dole. Vymena Lecavaliera sem za beka by ma tesila. V podstate by som tak nestratil ziadneho oblubenca, zostalo by to v mojej rodine
Kazdopadne to ale chce konecne fakt dobreho centra a rozhodne viac prachov narvat tam, ako do golmana. Mame fantasticku obranu tak nech pride lider v bodovani.
Kazdopadne to ale chce konecne fakt dobreho centra a rozhodne viac prachov narvat tam, ako do golmana. Mame fantasticku obranu tak nech pride lider v bodovani.
Panebože odchytal v NHL 16 zápasů a v PO má strašný čísla. Nemluvím o tom jednom utkání za Blues. Víš jak dlouho čekaly Rask se Schneiderem? Nepochybuju o jeho talentu, ale málo jste ho připravili na NHL.honziss píše:Ehm, co prosím?Leo píše:Na post jedničky připravenej není a když jde do tuhýho (PO) je děravej.
Za prvý nechápu, proč sem taháš Raska se Schneiderem a za druhý předpokládám, že když samotnej Armstrong řekl, že s Allenem se počítá pro příští rok ještě dřív, než vyřešil situaci kolem jeho parťáka, tak to má asi větší váhu, než nějaký rádobyerudovaný názor, který sis usmyslel, že budeš obhajovat dneska ráno, když jsi poprvé v životě viděl jeho čísla.Leo píše:Panebože odchytal v NHL 16 zápasů a v PO má strašný čísla. Nemluvím o tom jednom utkání za Blues. Víš jak dlouho čekaly Rask se Schneiderem? Nepochybuju o jeho talentu, ale málo jste ho připravili na NHL.
Když už jsme u toho, letos byl vyhlášen nejlepším brankářem AHL. Že má horší čísla v play-off nevypovídá vůbec o ničem. Miller měl taky špatné čísla v play-off a stejně tady tvrdíš, že to snad byl základní kámen týmu.
Se zhodnocením letošní sezóny jsem chtěl záměrně počkat do doby, až vychladnou emoce a naštvání z brzkého vyřazení z play-off. Myslím, že teď nastala ta pravá chvíle. Bude to delší počtení, tak snad to někoho zaujme a někdo to vůbec přečte. V první části se budu věnovat uplynulé sezóně. Druhou část dodám v průběhu příštího týdne a nastíním, co čekám v offseason a jaké vyhlídky mám k příští sezóně.
Tak jdem na to...
Předsezónní očekávání
Celá řada odborníků i fanoušků před sezónou tušila, že tohle by mohla bý 'ta sezóna'. Ta sezóna, kdy soupiska Blues vytvořená během kompletní přestavby kádru trvající de facto už od výluky v roce 2005 konečně dospěla do stádia, kdy má na to zaútočit na Stanley Cup. Do stádia, kdy lídři již nabrali dostatek zkušenosti. Kdy některé tahy a doplnění kádru se ukázaly jako nadmíru účinné, viz příchod Jaye Bouwmeestera. Kdy vytvořený kádr zkrátka (zdánlivě řečeno) nemá slabinu. Samozřejmě panovaly jisté obavy, co se týče postu brankáře. Brankářské otázce se nicméně budu věnovat později. Tohle všechno Blues postavilo do role regulérního contendera. Žel bohu, úspěch nepřišel, a to ani částečný - dá se říct.
Nicméně, s přihlédnutím k tomu, jak naše sezóna nakonec dopadla, jsem přesvědčen, že tyhle predikce nebyly nikterak přehnané. Kádr je postaven na pevných základech, core je tvořen především mladými hráči, kteří mají to nejlepší ještě před sebou. Letos to prostě nevyšlo, sezóna nás nicméně poučila. Odkryly se nedostatky, na kterých se dá pracovat. Objevily se trhliny, které je třeba vyladit. Hráči nabrali další zkušenosti. Mám víru v to, že všechno špatné vstřebáme do sebe a do příštího ročníku bude St. Louis vstupovat jako poučený a zkušenější celek.
Regular Season
V základní části patřili Blues k nejlepším celkům, o tom není pochyb. Boj o President's Trophy jsme podělali až v úplném závěru nepovednou sérií, ale do té doby jsme ale hráli výborně. Obrovské pozitivum přinesly především výkony Alexe Steena, který se jako jediný hráč dokázal přehoupnout přes 30-gólovou hranici. Za pozitivum považuji i vyrovnanost kádru a hru obrany. Výkony v základní části jsme ale určitě potvrdili to, že tenhle kádr dospěl do role jednoho z nejlepších týmů v lize.
Tohle asi stačí. Bližší hodnocení jednotlivých hráčů a rozbor výkonů jsem už sepsal dříve, takže koho to zajímá, nalezne můj příspěvek o pár stran zpátky.
Předváděná hra, atd.
Hitch vtiskl tomuto týmu hru založenou na kvalitní obraně, od které se vše odvíjí. Ač se tak náš systém může zdát jako spíše defenzivní, tak myslím, že je i velmi koukatelný nejen pro fanoušky Blues, ale také pro nezaujatého diváka a nechybí mu také ta potřebná ofenzivní nota. Hlavně je ale naše hra vyvážená. Není postavená na jednom, dvou hráčích, od kterých se očekávají výkony. Útočí a brání se vždy v pěti lidech. Backes v jednom rozhovoru v průběhu sezóny řekl, že když k týmu přicházel Hitch, tak za ním přišel a řekl mu: "Coach, we know we can play better, just tell us how." A Hitch ví, jak hráče naučit být lepšími. Proto jsem velmi rád, že náš front office nepodlehl panice a pro mě nepochopitelnému tlaku ze strany některých novinářů, že Hitchcock není vhodnej trenér pro Blues a měl by vypadnout. V průběhu těch tří let, co koučuje Blues, toho hráče hodně naučil. A potenciál pro to naučit hráče ještě víc pořád má.
Play-off
Jak začít... Podělaný konec základní části nám udělal čáru přes rozpočet. Celou druhou půlku se vše linkovalo tak, že půjdem v prvním kole na Wild nebo Stars. Pak přijde pár proher a najednou nás čeká obhájce poháru. Nechci spekulovat nad tím, jak moc ovlivnil špatný konec ZČ naše výkony v play-off, nicméně co ovlivnil určitě je právě to, proti komu jsme stáli. Upřímně myslím, že jít v prvním kole proti méně zkušenějšímu play-off týmu, mohlo by to vypadat trochu jinak, ale na kdyby se nehraje, že jo.
Když jsem mluvil o tom, že nás letošní sezóna v něčem poučí, pak je to především v tom, že musíme přijít na to, jak rozhodovat těsné zápasy. Až na poslední zápas série s Chicagem, který jsme už prohráli v hlavě, byly všechny zápasy vyrovnané a nemyslím ani, že by Blues byli v těch zápasech horším týmem. Byla to jinak dost vyrovnaná partie. Hawks ale sérii vyhráli především kvůli dvěma věcem, která nám chyběly: zkušenosti a rozdíloví hráči. Sekundárním problémem pak byly naše zoufalé přesilovky.
Ad zkušenosti, ty prostě nejde získat mávnutím prstu. Ty přicházejí postupně a nemám obavy o to, že by hráčům letošní play-off žádné nedalo. Chicago je holt s jejich dvěma prsteny pro vítěze Stanley Cupu, které nosí na ruce jejich core, úplně jinde.
Ad rozdíloví hráči - tady už nastává větší problém. Chicago má Toewse a Kanea. My zatím takové hráče nemáme. Záměrně píšu zatím, protože jeden náš hráč letos v play-off ukázal, že roste do pozice, kdy bude top class player a bude tím, kdo pro nás bude rozhodovat těsné zápasy - Vladimir Tarasenko. Jeho výkony v play-off jsou pro mě v tuto chvíli obrovským pozitivem a velkým příslibem do budoucna. Ale jak píšu - bude takovým hráčem. Letos byla absence rozdílového hráče v sérii s Chicagem sakra znát.
No a teď už k těm brankářům...
It's not Miller time anymore
Záměrně jsem se v hodnocení play-off vyhnul tématu brankáře. Jasně, Miller nás v něm nijak zvlášť nepodržel, ale nebyl to on, kdo nám prohrál sezónu. Dlouho se mluvilo o tom, kterak je to právě Miller, který nám chybí jako poslední dílek do mozaiky, aby z nás byl tým, který vyhraje Stanley Cup. Millera do St. Louis posílali snad všichni, a všichni se taky nakonec dočkali. Bohužel, nedopadlo to tak, jak si minimálně fanoušci představovali. Upgrade oproti Halákovi to určitě byl. Minimálně v tom, že se Miller před play-off nezranil a mohl v něm chytat. Bohužel se ukázalo, že brankář není problémem Blues. Ten problém je trochu jinde, viz výše.
Teď, když už tohle můžu psát ve světle informace, jak Army vyřešil brankářský post pro příští rok, můžu samozřejmě lehce označit tento tah jako nepovedený. Obětovali jsme za Millera dost, žel účinek to nepřineslo. Co se dá dělat. Rozhodně ale, jak už jsem zmínil, Millera neviním z neúspěchu v letošní sezóně. Je mi líto, že nakonec nebude pokračovat v St. Louis, nicméně v tuto chvíli je to vlastně rozumný tah. Allen je NHL ready, Elliott je výborný backup a mentor k Allenovi. Oba nás budou stát mnohem méně, než kdyby se podepisoval Miller. A tímto tahem vzniká prostor pro to získat top class playera (tomu se budu věnovat v druhé části). A samozřejmě taky ušetříme náš letošní prvokolový pick.
Ještě k Halákovi. Zaregistroval jsem názory, že vlastně byla blbost ho vyměnit a tak. Nemyslím si. Celé ty brankářské šachy byly gambling, který hokej přináší. Win or die. Nezanfungovalo to, co se dá dělat. Stálo nás to první pick 2015 a jednoho fajn prospecta. Jasně, můžete namítat, že Halák měl supr čupr statistiky a tak, ale upřímně - chytat Pavelec za takovou obranou, jakou mají Blues, nemá o moc horší čísla. Halák chytal dost nevyrovnaně a pouštěl moc laciných gólů a v mých očích nepůsobil nikdy moc jistě, což vidí pouze ti, kteří ho měli zápas co zápas na očích. Ivan mi tohle určitě dosvědčí. Dost to nicméně bylo způsobeno tlakem, který na něj byl. Proto myslím, že pro Islanders, kde ten tlak na něj takový nebude, bude skvělou volbou a bude tam chytat dobře. Jsem ale rád, že už v St. Louis není. I za tu oběť.
To be continued
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé