Rono píše:Hmmm... Na souboj s váma jsem se těšil taky z důvodu, že si pak přečtu nějaký shrnutí a komentáře i ze strany soupeře, což se moc (na HF) nestává. A vy jste tu tak ticho, přitom jinak jste celkem aktivní.
Včera nebyla nálada, tak až dnes.
Předně musím říct, že jsem naproto nepochopil metr rozhodčích. Na obě strany pískali věci, nad kterými jsem jen kroutil hlavou a některá vyloučení byla vyloženě zbytečná.
A k zápasu jako takovému... Ono už toho hodně padlo ve philadelphském topicu. První třetina byla v naší režii, Flyers si proti našemu
forcheckingu a
backcheckingu nevěděli rady a fakt mě mrzí, že jsme tam nepřidali ještě aspoň jeden gól (minimálně Steenova šance tím gólem vyloženě zaváněla), vstupovat s dvougólovým vedením do druhé třetiny už by bylo mnohem lepší.
Druhá třetina byla úplně opačná. Samozřejmě Philly hodně pomohlo to, že do ní vstupovali v přesilovce, kterou proměnili, což je dostalo na koně, nás to naopak srazilo a de facto celou třetinu jsme tahali za kratší konec. Vyprodukovali jsme sice tuším 9 střel na bránu, ale vůbec si nevybavuju nějakou opravdovou
scoring chance. No a Flyers pak (narozdíl od nás v 1.tř.) ten druhý gól dokázali vstřelit, což je nakoplo ještě víc.
Ve třetí třetině pak Flyers hlavně pozorně bránili a soustředili se na udržení náskoku. My jsme sice měli velmi výraznou
puck possession (viz opět přikládám Fenwick chart), tlačili jsme je, ale co z toho, když vše nakonec ztroskotalo na výborném Masonovi. Pak nám ještě dali lekci z produktivity, když z toho mála střel nakonec dali ještě jeden gól a víceméně to tím rozhodli. Začali jsme sice brzy hrát bez brankáře, ale Philly si ještě
empty netterem pojistila výhru.
Celkově si myslím, že to byl velmi pohledný zápas i pro nezaujatého diváka, už velmi podobný
play-off rush, ve kterém se potkaly dva velmi vyspělé týmy a upřímně nevidím důvod, proč by se Blues s Flyers nemohli potkat ve finále Stanley Cupu. Flyers jsou teď určitě nejvíc
red hot tým v soutěži, dokáží porážet nejlepší týmy a klidně můžou v play-off udělat podobné tažení, jaké udělali po poslední olympiádě.
Za nejlepší hráče z naší strany považuju Sobotku se Schwartzem, ti dva jsou naprosto neskuteční. Schwartz si celý zápas dělal, co chtěl, což je o to hodnotnější, že nejvíc času trávil na ledě proti Girouxově lajně. Vím, že se budu opakovat, ale ten kluk se zlepšuje zápas od zápasu. Jeho i Sobotkův progres v letošní sezóně je neuvěřitelný. Ze strany Flyers se mi nejvíce líbil jednak Mason, protože toho pochytal fakt strašně moc a rozhodně má velkou zásluhu na výhře a taky B. Schenn se Simmondsem. V těch dvou má Philly poklad.
Tak a teď zabrat a porazit Pittsburgh! Tři porážky v řadě, to nechceme.