Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Nenazval bych ty dvě porážky nějakou krizí, jako spíš dobrou lekcí, jak to ostatně pojmenoval sám Hitch. V těch zápasech s Sharks a Kings se odkryly mezery v naší hře. Sharks dokonale eliminovali naše přednosti, vlítli na nás a v kombinaci s tím, že Elliott nás moc nepodržel z toho bylo 4:0. Pak jsme to dotáhli jen díky tomu, že nám to Sharks sami dovolili tím, že se nechali vylučovat a dostali nás na koně. Kdyby k tomu vedení přistoupili zodpovědněji, tak si neprdnem. Kings nás zase vyučovali v checkingu, měli vynikající pressure a nám se přes to těžko prosazovalo. Myslím a doufám, že ty dva zápasy byly cennou zkušeností do dalšího průběhu sezóny.

Dneska věřím ve výhru proti Isles. Nejsou v pohodě, Nilsson v bráně není žádné eso, takže věřím že bychom s nimi neměli mít problém a mohli jim tam naházet pár branek. Cole se vrací do sestavy, za což jsem rád. Snad mu to 'zmáčknutí reset buttonu' skrze toho že byl HS proti Kings pomůže zase k lepším výkonům.

Jinak mimo téma... jsem rád, že se mohu stát dalším členem místní komunity fanoušků Blues. Blues fandím od přelomu milénia, kdy St. Louis vedené obrannou dvojicí MacInnis - Pronger patřilo k nejlepším klubům NHL a já tomu týmu přišel na chuť. Doufám, že tady zapadnu a mé postřehy budou přínosem. :)
To co si dovolujes? Vas uz zacina byt pomaly viac ako nas :noway:

Kazdopadne vitaj :serus:
Nuž vitaj priateľu, konečne niekto, kto má chuť zdieľať postrehy, vymieňať názory a je aktívny... mňa to tu už pomaličky prestáva baviť, písať si s jedným človekom. Teda nič proti tomu Chrto :wink2: , ale vytratil sa Jožko, bernie už tiež zmizol, mustang ako prišiel, tak sa vytratil, adri vidieť iba v tipovačke atd.
Takže verím, že budeš prínosom a troška to tu zasa ožije :wink2:

Inak dnes potešila výhra s Islanders (aj keď bola očakávaná) :good:
Proti Islanders to byla pohodová výhra. Je sice pravda, že jsme je narozdíl od některých jiných soupeřů nijak výrazně nepřestříleli, Fenwick mají dokonce mírně lepší, ale holt když nám darují několik přesilovek, tak díky a čau. :) S naší přesilovkou jsem hodně spokojen, v posledních zápasech se ty PP Unit už sice ustálily, ale jinak v průběhu sezóny byla ta přesilovková formace dost variabilní a funguje v jakémkoliv složení. To je pozitivní.
honziss píše:Proti Islanders to byla pohodová výhra. Je sice pravda, že jsme je narozdíl od některých jiných soupeřů nijak výrazně nepřestříleli, Fenwick mají dokonce mírně lepší, ale holt když nám darují několik přesilovek, tak díky a čau. :) S naší přesilovkou jsem hodně spokojen, v posledních zápasech se ty PP Unit už sice ustálily, ale jinak v průběhu sezóny byla ta přesilovková formace dost variabilní a funguje v jakémkoliv složení. To je pozitivní.
áno, tá PP je skvelá :good:
Dnes sme využili druhú, tretiu aj štvrtú PP v poradí a to sa nám hneď ľahšie hralo. Inak škoda tých zahodených šancí (OShie, Steen či Backes) dnes celkovo prvá lajna mala svoj deň a ich súhra, či chémia je priam dokonalá. :klobuk:
Z gólov sa mi páčili najviac tá bomba od modrej pri prvom góle, JayBo to trafil skvele, ale aj tretí gól Backesa z podobnej situácie, samozrejme gól súpera na 1:1 bol tiež parádny :good:
Psychicky by sme mali byť teda v pohode, panuje dobrá pohoda v tíme a to je pred ťažkým duelom s ANA dobré. Zápas si chcem pozrieť, tak sa celkom teším. Kačičky nám nepríjemne dýchajú na chrbát v konferencii.
Ja ťa tu u nás tiež vítam a som rád že momentálne aktívny budeme traja lebo ako povedal Walt veľa členov sa nám niekde stratilo. Zápas a samozrejme výsledok ma potešil - súhra našej prvej formácie je perfektná tak dúfam, že im to tak pôjde aj ďalej - PP super skvelý tímový výkon od brankára až po trénera. Na zápas s kačičkami sa tiež teším a dúfam v naše víťazstvo.
Walt píše:Inak škoda tých zahodených šancí (OShie, Steen či Backes) dnes celkovo prvá lajna mala svoj deň a ich súhra, či chémia je priam dokonalá.
Četl jsem už pár článků, které tenhle náš útok hodnotí jako momentální nejlepší lajnu v NHL. S tím se dá jen souhlasit. Ta chemie mezi nimi je fakt skvělá, funguje tam dokonale to spojení sniper-power forward-playmaker, kdy Steen je sniper, jehož výhodou je to, že soupeř naprosto nemůže odhadnout, co udělá a kdy vystřelí, protože on střílí jen tehdy, kdy ví, že má šanci dát gól, není to žádný zběsilý ostřelovač jako Ovie. Backes je pak to zvíře, které chodí do dirty areas, vybojuje spoustu puků, hituje a klidně sežere puk, když to bude potřeba. Ne nadarmo má spoustu tip-in gólů. A Oshie konečně naplno ukazuje svou playmaking ability, na což jsem čekal strašně dlouho. Všichni konečně dorostli do rolí, kdy celý tým ví, že se na ně dá spolehnout.
Navíc jim strašně svědčí ten hokej, který nás naučil hrát Hitch a taky to, že za nima hraje Pietro a Jay-B, případně Shatty s Jackmanem. Když máš za sebou beka, který tě permanentně zásobuje geniálními first pass a dokáže založit útok, tak se pak hraje mnohem lépe. Fakt je na ně radost koukat a já doufám, že jim to vydrží a promítnou tuhle formu i do play-off.
honziss píše:
Walt píše:Inak škoda tých zahodených šancí (OShie, Steen či Backes) dnes celkovo prvá lajna mala svoj deň a ich súhra, či chémia je priam dokonalá.
Četl jsem už pár článků, které tenhle náš útok hodnotí jako momentální nejlepší lajnu v NHL. S tím se dá jen souhlasit. Ta chemie mezi nimi je fakt skvělá, funguje tam dokonale to spojení sniper-power forward-playmaker, kdy Steen je sniper, jehož výhodou je to, že soupeř naprosto nemůže odhadnout, co udělá a kdy vystřelí, protože on střílí jen tehdy, kdy ví, že má šanci dát gól, není to žádný zběsilý ostřelovač jako Ovie. Backes je pak to zvíře, které chodí do dirty areas, vybojuje spoustu puků, hituje a klidně sežere puk, když to bude potřeba. Ne nadarmo má spoustu tip-in gólů. A Oshie konečně naplno ukazuje svou playmaking ability, na což jsem čekal strašně dlouho. Všichni konečně dorostli do rolí, kdy celý tým ví, že se na ně dá spolehnout.
Navíc jim strašně svědčí ten hokej, který nás naučil hrát Hitch a taky to, že za nima hraje Pietro a Jay-B, případně Shatty s Jackmanem. Když máš za sebou beka, který tě permanentně zásobuje geniálními first pass a dokáže založit útok, tak se pak hraje mnohem lépe. Fakt je na ně radost koukat a já doufám, že jim to vydrží a promítnou tuhle formu i do play-off.
tak tak :yes: vidím, že si sa tu ocitol správne :wink2: , budeme si tu mať o čom písať.
Hej chlapi mňa ešte nemusíte odpisovať :-D .

Každopádne pripájam sa aj ja a vítam ťa medzi nami :) . Ale situáciu si mi neuľahčil. Čítam, že máš podobný prehľad ako Ivan takže tu budem znova len do počtu :D.

Pravda je, že od začiatku novembra toho máme v práci veľa a skončí to pravdepodobne až v januári. Preto to obmedzené písanie a podobne. Zápasy momentálne nesledujem a tak sa nemám k čomu vyjadriť. Je mi ľúto ale k veci budem prispievať až neskôr keď sa to konečne ukľudní a budem môcť sledovať aj zápasy :) .

A tak sa len tak okrajovo vyjadrím podľa toho čo vidím zo štatistík príp. highlights. O prvom útoku sa toho už popísalo veľa a vy ste ho rozobrali ešte detailnejšie. Vo všetkom jedine súhlas. Po rokoch nám konečne vyrástol útok, ktorý vie pravideľne udrieť. Až sa divím, že prečo to takto nešlo už skôr :P.

Osobne ale vyzdvihujem aj hru Roya a konečne aj Pääjärviho je vidno. Roy má dobrú techniku a stabilitu. Takisto sa vie prebiť do šance. V posledných zápasoch ich mal pomerne dosť. Je nebezpečný a do tohto tímu zapadol výborne. On je pre mňa taký mix Backesa a Oshieho v jednom :P.

A Pääjärvi dokazuje, že má dobrú techniku a vie zabojovať. Musím povedať, že ak dostane šancu tak sa ju snaží chopiť. A tak to má byť :) .
Roy je pro mě záhadou. Kupoval se jako playmaking centr k Stewartovi, všichni doufali, že to bude skvělé spojení a Stewart bude sázet spoustu gólů, což nakonec úplně nedopadlo. Nicméně trápit nás to nemusí, protože Roy si to své místo našel jinde. Myslím, že to, že má nejvíc PPP z celého týmu a že je stabilním členem 1. PP Unit hovoří za vše. Uvidíme, jak to bude vypadat dál, ale věřím, že Stewart ještě najde formu z loňska a ta jejich spolupráce ještě ponese ovoce.

Jinak nevím, jestli jste to zaznamenali, ale v jednom z předešlých zápasů John Kelly a Pangerem během zápasu mluvili o tom, že Roy byl snad až nějaká pátá volba, když se sháněl ten centr k Stewartovi. Bylo známo, že jako první Army oslovil Lecavaliera, nicméně jak ten podepsal Philly, tak jsme prý měli zájem i o Filppulu, Stephena Weisse ( :D ) nebo Grabovského. A až jak i ti nám dali košem, tak padla volba na Roye. No, nakonec asi dobře že tak.
Bluesfan píše:Hej chlapi mňa ešte nemusíte odpisovať .
Bluesfan píše:Hej chlapi mňa ešte nemusíte odpisovať :-D .

Každopádne pripájam sa aj ja a vítam ťa medzi nami :) . Ale situáciu si mi neuľahčil. Čítam, že máš podobný prehľad ako Ivan takže tu budem znova len do počtu :D.

Pravda je, že od začiatku novembra toho máme v práci veľa a skončí to pravdepodobne až v januári. Preto to obmedzené písanie a podobne. Zápasy momentálne nesledujem a tak sa nemám k čomu vyjadriť. Je mi ľúto ale k veci budem prispievať až neskôr keď sa to konečne ukľudní a budem môcť sledovať aj zápasy :) .

A tak sa len tak okrajovo vyjadrím podľa toho čo vidím zo štatistík príp. highlights. O prvom útoku sa toho už popísalo veľa a vy ste ho rozobrali ešte detailnejšie. Vo všetkom jedine súhlas. Po rokoch nám konečne vyrástol útok, ktorý vie pravideľne udrieť. Až sa divím, že prečo to takto nešlo už skôr :P.

Osobne ale vyzdvihujem aj hru Roya a konečne aj Pääjärviho je vidno. Roy má dobrú techniku a stabilitu. Takisto sa vie prebiť do šance. V posledných zápasoch ich mal pomerne dosť. Je nebezpečný a do tohto tímu zapadol výborne. On je pre mňa taký mix Backesa a Oshieho v jednom :P.

A Pääjärvi dokazuje, že má dobrú techniku a vie zabojovať. Musím povedať, že ak dostane šancu tak sa ju snaží chopiť. A tak to má byť :) .
no konečne, ja som vedel že ťa to naštartuje, :-D pohoda Jožko, len sa aspoň cez víkendy prihlás a daj o sebe vedieť.
K tomu Royovi je to tak, ako píše Honziss, bol až nejakou piatou voľbou, ale zatiaľ vyzerá že zapadol, to Stewart sa nám teda trápi a to ma mrzí, čakal so od neho lepšie čísla teda... ale uvidíme, možno dá o sebe vedieť v PO.
Ak tu pravda do playoff Stewart zostane :-P . Taktiež pre mňa je sklamaním. Najväčším a takmer jediným. Ešte by som trochu viac čakal od Berglunda. Na druhú stranu zapadol do mužstva Roy, prínosom je určite aj Morrow, Sobotka hrá zatiaľ veľkú sezónu, 1. útok je obrovská sila a minimálne herne rastú aj Schwartz s Tarasenkom. To sú všetko veci, ktoré tie menšie nedostatky výrazne kompenzujú.

Minule som rozmýšľal nad tým, že ako by to vyzeralo ak by bol v zostave aj McDonald. Myslím si, že minimálne Roy by z jeho hry ťažil ešte viac. V odchodoch McDonalda a Perrona sme práve stratili také tie zlaté ručičky :P.

Roy bol síce až piata voľba ale som maximálne spokojný. Lecavaliera by som tu príliš nechcel. Za tie peniaze by som mal vysoké nároky a pri našom systéme mám obavy, že by sa trochu strácal. Aj keď kvality má a bol by tam určite aj prínos pre tím. O Grabovi som vôbec nepočul a čo sa Weissa týka, ak by som vyberal medzi ním a Royom tak by som vybral Roya :). Filppulu by som ale bral všetkými desiatimi :wink: .
Bluesfan píše:O Grabovi som vôbec nepočul a čo sa Weissa týka, ak by som vyberal medzi ním a Royom tak by som vybral Roya :). Filppulu by som ale bral všetkými desiatimi :wink: .
Souhlasím se vším. Filppula by byl boží, u něj mě to fakt trochu mrzí, že upřednostnil Tampu. Ale to už je teď jedno, jen povzdech. :)
Bluesfan píše:herne rastú aj Schwartz s Tarasenkom
Z těch dvou jsem nadšený. U Tarasenka jsem se malinko bál po tom, jak se mu nakonec vůbec nepovedl konec sezóny, jestli nebude mít zbabělecké úmysly a nepláchne zpátky do Ruska, protože se o tom chvilku mluvilo. Naštěstí zůstal a to, jak hraje, to je paráda. Co se týče potenciálu, tak on ho má z celého našeho týmu největší. Pokud si udrží nastavenou work rate, tak z něj zanedlouho budeme mít dominantního top hráče v rámci celé ligy a věřím tomu, že i 50+ střelce. Takovou wrist shot, jakou má on, nemá z našeho týmu nikdo, ani Backes. Schwartz nám zase roste ve výborného two-way hráče. Je dobrý v ofenzivě, je dobrý v defenzivě, hraje PP, hraje PK, umí tvořit hru, umí zakončovat a nikdy nezklame. Stejně jako u Tarase i u něj platí, že pokud bude pokračovat v dosavadní work rate, tak už brzy z něj bude kompletní hráč a velký poklad sestavy Blues. Je dobře, že hrajou spolu a sehrávají se, protože se k sobě typologicky hodí. Uvidíme, jestli se sehrajou se Sobotkou a bude jim centrovat i dále nebo mezi ně Hitch vrátí Berglunda nebo zkusí někoho jiného.
Teda kluci, ta přesilovka dneska, to bylo žůžo, co? :| Takhle neškodnou 4minutovku jako tu vaší druhou dnešní sem asi jakživ neviděl. A i při even-strength to byl přinejmenšim první dvě třetiny špek na špeku, vůbec sem tu hru nepoznával.

A Halák si po slibnym startu začíná neomylně "řikat o Millera"... :jn:
škoda toho zápasu, pokazilo to celkový dojem za posledné obdobie :?
Jaro a jeho konzistentné výkony, to je zasa otvorená kapitola, dnes bieda, 8 min hry - 8 striel a 3 góly :hroza:
Ani to nejdem rozoberať, treba to rozdýchať a zatiaľ sa mi to nedarí...
Žeby nám v Sochi chytal Budár? :hmm:
Kluk se fakt snaží, ale chytá jeden zápas a pak +- 10 dni oraz. Otázka je jaký by byl v pravidelném zápřahu. Halák je ale hotový a potvrzuje to, co si o něm myslím celou dobu a proč jsem tak strašně rád, že tehdejší vedení poslouchalo své kanadské srdce a nechalo si Caryho.
Miller v rovině klepů nebo se o něm opravdu uvažuje? Já bych byl jen pro!
Parda píše:Kluk se fakt snaží, ale chytá jeden zápas a pak +- 10 dni oraz. Otázka je jaký by byl v pravidelném zápřahu. Halák je ale hotový a potvrzuje to, co si o něm myslím celou dobu a proč jsem tak strašně rád, že tehdejší vedení poslouchalo své kanadské srdce a nechalo si Caryho.
Miller v rovině klepů nebo se o něm opravdu uvažuje? Já bych byl jen pro!
Budaj bude dobrou dvojkou, to každopádne a Jaro sa musí spamätať, pravdou je aj to, že žiadnemu brankárovi sa počas sezóny podarí pár krát "vybuchnúť". Ja by som ale celú vinu na Jara nezvaľoval, to čo sme predvádzali bolo naozaj zlé a až na výkon v tretej trietine sa môžme za predvedený výkon hanbiť. Lepšie výkony predviedli len Sobotka so Schwartzom (môj názor).
Ale možno očakávať, že Hitch im teraz troška prehovorí do duše, niečo sa zmení a ja predpokladám, že už čoskoro budeme predvádzať hokej, ako napr. v zápasoch s PIT, či COL, kde to bola vyslovene paráda.

to PaRDA : čo sa týka príchodu Millera je to podľa mňa len kačica, čo zbožné prianie niektorých fans, riešilo sa to už pred sezónou a nakoniec z toho samozrejme nič nebolo. Isté je, že v ďalšej sezóne by sa mal v A-tíme objaviť mladý talent Jake Allen, ktorý sa už v NHL predviedol a pôsobil veľmi dobrým dojmom, aj teraz v AHL potvrdzuje, že je nesmierne talentovaný. Takže niekto z dvojice Halák, Elliott po sezóne u nás skončí.
Miller by byl skvělá posila a dá se říct, že z mého pohledu i vysněná jednička, nicméně nepředpokládám, že by Army řešil brankářskou otázku v průběhu sezóny. Jít po Millerovi by znamenalo muset nabídnout první kolo draftu a a k tomu nějaké prospekty, k čemuž Army už před sezónou jasně řekl, že nechce trejdovat vysoké draft picky za hráče, u kterých nemá jistotu, že mu vydrží v týmu déle, než na jedno play-off. S tím se dá jen souhlasit.

Každopádně v létě ho s brankářskou otázkou čeká hodně práce. Čistě hypoteticky... Pokud by Miller zkusil testovat FA, pak bych neváhal a šel po něm. Brankářská dvojice Miller - Allen, s tím že na pozici trojky Blues/jedničky Wolves by se z Kalamazoo posunul Binnington, by byla podle mě naprosto skvělá. Je jasné, že Halák nebo Elliott po sezóně odejdou a při shodě okolností, kterou jsem naznačil výše, možná i oba. Nicméně to bude záležet na více faktorech, hlavně tedy na tom, jak nakonec skončíme v letošní sezóně. Nicméně abych byl upřímný, s Halákem jako s long-term-number-one-goalie si nejsem ani trochu jistý. Předvádí vše, jen ne konzistentní výkony, takže pokud bude prodlužovat, tak doufám, že se vyhneme tomu, aby dostal nějakou dlouhodobou smlouvu, která by nás za pár let, až brankoviště převezme Allen/Binnington, svazovala.

Doufám, že teď Halák půjde do sebe a najde formu ze začátku sezóny. Takové výpadky, jaké předvedl ve Washingtonu a teď s Ducks, nás stojí důležité body a v dnešní době, kdy úspěch v play-off stojí na kvalitních brankářských výkonech, potřebujeme brankáře, na kterého se dá spolehnout v průběhu celého roku.
v podstate súhlas, až na to že Miller nie je práve mojou prípadnou voľbou čo sa týka postu našej eventuálnej jednotky :wink2:
ja som videl Jara v drese MTL a jeho famózne PO a videl som tam potenciál, na ktorom môže stavať.., jeho problémom ale je nestálosť výkonov, ako si písal - ale hlavne hlava. On je veľmi špecifická povaha, to by ale bolo na dlhšie. Cez to všetko nás v tejto sezóne môže podržať práve on. Letnej príprave venoval dostatok času, schudol, dal sa zdravotne dokopy. Už to že zostal v Amerike a neponechal nič na náhodu, svedčí o prístupe. Ak by u nás po tejto sezóne zostal, čo verím, že asi aj zostane, tak predpokladám že dostane zmluvu na nejaké 2 roky. Plat riešiť nebudem, ale ak v PO zahviezdi a urobíme povedzme finále konferencie, určite si nepohorší.
Toľko hypotéza... a ako to bude naozaj ukáže sezóna, len som chcem týmto príspevkom za seba napísať, že jeho schopnostiam verím. Podržal nás veľa krát a ak mu zdravie vydrží a bude sa nám dariť, môže to byť práve on, kto nás potiahne ďaleko.
Samozřejmě. Neříkám, že Halák je špatný brankář, mnohokrát nás podržel a já doufám, že ještě podrží. To, co jsem napsal, je jen takový ideální scénář z mého pohledu. :) Reálně to taky vidím tak, že Halák podepíše na 2 roky, Ells odejde, Allen se posune z Chicaga do St. Louis a Binnington z Kalamazoo do Chicaga. Anebo uděláme Stanley Cup, Halák získá Conn Smythe Trophy, dostane 6-letou smlouvu a všechny mé hypotézy půjdou do koše. :-D Uvidíme. Army bude vědět, co má dělat. Letos vyřešil naprosto dokonale celou obranu, tak snad se mu to povede i s brankářema.
honziss píše:Army bude vědět, co má dělat. Letos vyřešil naprosto dokonale celou obranu, tak snad se mu to povede i s brankářema.
tak iste, na Armyho schopnosti spolieham... je to frajer :frajer2: :klobuk:
Díky za odpovědi.
Allena samozřejmě znám. Všichni jmenovaní jsou po sezoně UFA, takže stát se může de facto cokoliv. Buffalo PO neudělá, ale nevím nevím jestli nějaký klub vezme brankáře před TDL jako posilu do play-off, na to je tento post až moc složitý. Maximálně kdyby se PO klubu zranila jednička. Halák se asi podepíše, otázkou je jak si poradí s konkurencí v osobě Allena. Elliot by určitě měl jít, Miller asi okusí trh, kde ho přeplatí Isles. Tak to vidím já.
TODAY'S PRACTICE LINES

Forwards

Alexander Steen-David Backes-T.J. Oshie
Jaden Schwartz-Vladimir Sobotka-Chris Stewart
Derek Roy-Patrik Berglund-Vladimir Tarasenko
Brenden Morrow-Maxim Lapierre-Adam Cracknell

Brian Elliott will get the start in goal Tuesday night against Winnipeg. The plan is for Jaroslav Halak to be back between the pipes Thursday against Toronto.
Sestava, v jaké se půjde zítra na Winnipeg. Změny se daly očekávat a na papíře to vypadá zajímavě. Postřehy:

- 3. útok je never-seen-before a hodně se těším, jak mezi nima zafunguje chemie. V Royovi a Tarasenkovi vzniká hodně nadějná dvojice playmaker-sniper, Berglund by pak měl zastupovat tu roli power forwarda. Za složení téhle trojice dohromady má ode mě Hitch velký palec nahoru. Jestli chemie zafunguje, tak to bude boží.

- Strašně moc si přeju, aby přesun Stewarta k Sobotkovi a Schwartzovi byl pro Chrise ten správný impuls a on našel formu z loňska.

- Dnešní trénink obsahoval hlavní složku checking, Hitch dal hráčům dost zabrat, tak doufejme, že to přinese pozitiva a začne se v zápasech projevovat poučení z těch proher v posledních dvou týdnech.
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
1998 NAGANO