Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

kajo píše:To nie je spravy pristup :noway: Ja napriklad tie vemena budem pozerat stale a tesit sa na jednotku draftu :petrik:

A aby som bol k teme: Steen na Richarda!
Mne staci ze si precitam tragicke zhrnutie zapasu tu rano na fore, nemusim sa na to este aj divat :lol2:

Chcem zase sledovat pekny hokej co ma bavi, takze blues :thumbsup:
tak dneska nas caka Tampa Bay co je samo o sebe neprijemny super zo silnou ofenziovu naviac sa v branke predstavi nas byvali brankar Bishop proti nemu sa postavi jaro. Nastupit by sme mali takto:

Steen - Backes - Oshie
Roy - Sobotka - Stewart
Schwartz - Berglund - Tarasenko
Porter - Lapierre - Reaves

Bowmeester - Pietrangelo
Jackman - Shattenkirk
Leopold - Polak

Halak

cize dve zmeny oproti zapasu s Floridou A to ze Cracknella vystrieda Porter a do tretej formacie by sa mal vratit Leopoldkde by mal nahradit Cola.

Som zvedavý ako zvladnu nasi tento zapas kedze obi dva teami do rana vyhrali na nulu a obi dva hraju Day to Day. Drzim palce zapas averim ze nasi ho zvladnu a ziskaju dva body. :)
chrto85 píše: proti nemu sa postavi jaro
Ken uz prdi na svoje pravidlo o SO? :hmm:
Tak a mame po ako sme pekne zacali tak sme hrozne skoncili sice ta partia bola vyrovnana ale poslednu tretinu sme absolutne nezvladli a prehrali sme ju 2:0 cize celkove score Tampa Bay 4:2 St.Louis Blues :-(. U nas si dovolim tvrdit ze najlesi hrac bol Schwartz ked bol na lade tak bol vsade. U nas scorovali Pietro ( 3 gol po sebe ) a Schwartz. Treba tuto prehru hodit zahlavu rozobrat si kde spravili chyby a nachystat sa na Montreal
No napriek tomu ze prehra, tak ja som sa u toho hokeja naramne bavil a bola to radost pozerat a este ked to bol jeden zo slabsich zapasov zo strany blues :matika: tak to sa o to viac tesim na tie dalsie
ja by som povedal, že sme nezostali nič dlžný povesti, že nám tie back-to-back zápasy vôbec nevychádzajú... hodiť ten zápas za hlavu a ideme ďalej.
Pánové, rád bych slyšel názor na vývoj Patrika Berglunda (je to můj oblíbenec).

Od nováčkovské sezóny se až na jeden rok (sezóna 2010-11) nijak zvlášť neprosadil. N= že by měl špatná čísla, ale přecijen jsem od něj (a myslím že i právě vy) čekal víc, troufám si říct mnohem víc. Na draftu vypadal se svojí robustní postavou a přehledem parádně, což také potvrdil v nováčkovské sezóně. Jenže jeho vývoj mi přijde pozastavený, přitom Ice-Time sem koukal má pořád slušný a šance prosadit se má také. Já letos viděl 2 hry Blues (s námi), v prvním dal branku (tohle by dal i Colton Orr) a neviditelný. Ničím nevynikl. Dnes sem se díval na statistiky a i když se týmu daří, tak on je bodově na tom docela špatně. Samozřejmě statistiky jsou zkreslené a tak se zeptám radši vás, co jej sledují, jak hraje a co je s jeho vývojem. :)
CatsFan píše:Pánové, rád bych slyšel názor na vývoj Patrika Berglunda (je to můj oblíbenec).

Od nováčkovské sezóny se až na jeden rok (sezóna 2010-11) nijak zvlášť neprosadil. N= že by měl špatná čísla, ale přecijen jsem od něj (a myslím že i právě vy) čekal víc, troufám si říct mnohem víc. Na draftu vypadal se svojí robustní postavou a přehledem parádně, což také potvrdil v nováčkovské sezóně. Jenže jeho vývoj mi přijde pozastavený, přitom Ice-Time sem koukal má pořád slušný a šance prosadit se má také. Já letos viděl 2 hry Blues (s námi), v prvním dal branku (tohle by dal i Colton Orr) a neviditelný. Ničím nevynikl. Dnes sem se díval na statistiky a i když se týmu daří, tak on je bodově na tom docela špatně. Samozřejmě statistiky jsou zkreslené a tak se zeptám radši vás, co jej sledují, jak hraje a co je s jeho vývojem. :)
pokúsim sa ti odpovedať, no ber to prosím ako názor laika, ktorý ale tento team a jeho hráčov sleduje dlhodobo.
Berglund je z môjho pohľadu veľmi špecifický hráč, on nejako extra nevyniká v štatistikách, ale svoje miesto v zostave si zastane a je pre team nesmierne prospešný. Pochopiteľne mal doteraz v kariére aj slabšie chvíľky, ale to postretne asi každého hráča. Vytýkali mu, že je slabší fyzicky, že nejde veľmi do súbojov a nevyužíva tak svoj potenciál. V tomto smere na sebe zapracoval a je to podľa mňa lepšie. Ďalšou výčitkou, bola jeho slabšia rýchlosť. Počas výluky bol vo Švédsku a tam sa mu v tomto smere venoval aj Ulf Samuelson.
Myslím, že Patrik je typom hráča, ktorý na sebe maká a postupom času vyrástol v komplexnejšieho hráča. Pravda nie je to strelec, čo rozhoduje zápasy, ale na to tu ani podľa mňa nikdy nebol predurčený.
Dlhšie sa udadil v 2. útoku s Perronom a Stewartom a pokiaľ boli všetci zdravotne v pohode, ich hra bola veľmi slušná. Po zranení Perrona to skúšal s Patrikom aj McDonald, neskôr po Perronovom odchode zasa Schwartz.
Momentálne je Patrik v treťom útoku s mladými puškami Schwartzom a Tarasenkom, tu má skôr defenzívne ladené úlohy, ktoré zvláda myslím si dobre. Chalanov na krídlach zásobuje prihrávkami, vyhráva vhadzovania a zvláda popri tom brániť.
Ak to mám nejako zmysluplne zhrnúť, tak jeho miesto v našej zostave je pevné, neoslňuje štatistikami, ale je nesmierne platným hráčom. Nebýva zranený, čo je jeho veľké plus a jeho pracovná disciplína počas tréningov a zápasov je nadpriemerná. Aj preto patrí k obľúbeným hráčom, a to nie len tu v St. Louis, ale aj v reprezentácii.
Walt píše:
CatsFan píše:Pánové, rád bych slyšel názor na vývoj Patrika Berglunda (je to můj oblíbenec).

pokúsim sa ti odpovedať, no ber to prosím ako názor laika, ktorý ale tento team a jeho hráčov sleduje dlhodobo.
Berglund je z môjho pohľadu veľmi špecifický hráč, on nejako extra nevyniká v štatistikách, ale svoje miesto v zostave si zastane a je pre team nesmierne prospešný. Pochopiteľne mal doteraz v kariére aj slabšie chvíľky, ale to postretne asi každého hráča. Vytýkali mu, že je slabší fyzicky, že nejde veľmi do súbojov a nevyužíva tak svoj potenciál. V tomto smere na sebe zapracoval a je to podľa mňa lepšie. Ďalšou výčitkou, bola jeho slabšia rýchlosť. Počas výluky bol vo Švédsku a tam sa mu v tomto smere venoval aj Ulf Samuelson.
Myslím, že Patrik je typom hráča, ktorý na sebe maká a postupom času vyrástol v komplexnejšieho hráča. Pravda nie je to strelec, čo rozhoduje zápasy, ale na to tu ani podľa mňa nikdy nebol predurčený.
Dlhšie sa udadil v 2. útoku s Perronom a Stewartom a pokiaľ boli všetci zdravotne v pohode, ich hra bola veľmi slušná. Po zranení Perrona to skúšal s Patrikom aj McDonald, neskôr po Perronovom odchode zasa Schwartz.
Momentálne je Patrik v treťom útoku s mladými puškami Schwartzom a Tarasenkom, tu má skôr defenzívne ladené úlohy, ktoré zvláda myslím si dobre. Chalanov na krídlach zásobuje prihrávkami, vyhráva vhadzovania a zvláda popri tom brániť.
Ak to mám nejako zmysluplne zhrnúť, tak jeho miesto v našej zostave je pevné, neoslňuje štatistikami, ale je nesmierne platným hráčom. Nebýva zranený, čo je jeho veľké plus a jeho pracovná disciplína počas tréningov a zápasov je nadpriemerná. Aj preto patrí k obľúbeným hráčom, a to nie len tu v St. Louis, ale aj v reprezentácii.

Nemám čo k tomu dodať. :good:
Diky :) paradne jsi to sepsal!
Ja len doplním, že Flyers majú takýto typ hráča v Couturierovi a Toronto vlani draftovalo Gauthiera (Rimouski).

U Berglunda som ten zlom čakal po MS2011 kde mal 8 bodov a vynikal. Zdalo sa, že aj keď vtedy ešte bol stále "pomalý", jeho timing bol ideálny. Tak ako píše Ivan, odvtedy na tom zapracoval, no stále to nie je jeho silná stránka. Ten "zlom" už asi nepríde, ale podobne ako Zajac (u ktorého však vzhľadom k zmluve a postavení v tíme očakávame viac) je nesmierne platným hráčom, akého by chcel mať každý tréner. Trochu škoda pre neho, lebo aj napriek povedanému, tieto typy sa často k lukratívnym dlhodobým kontraktom paradoxne nedostávajú. Holt ofenzívna produkcia hýbe svetom.
Tak pani dneska sa predstavíme na ľade Montrealu ja si od tochto zapasu slubujem dost cize ocakavam výťazstvo :-D
zostava by mala vyzerat takto

Steen - Backes - Stewart
Roy - Sobotka - Oshie
Schwartz - Berglund - Tarasenko
Cracknell - Lapierre - Reaves

Bowmeester - Pietrangelo
Jackman - Shattenkirk
Leopold - Polak

Halak

Takze drzim palce a verim v 2 body

PS: este sprava ohladne Morrowa ten bol zapisany na listinu zranenych hracov
Takže zápas super. Takéto zápasy nerozhodné do poslednej chvíle milujem a ešte viac keď vyhrajú naši.
Celý zápas bol vyrovnaný. :cool: Fantasticky brankári či už Halak alebo Price :good:. ked Jaro kryl 25 z 27 stiel a Price 30 z 32 striel.
Do zápasu sme vstúpily fantasticky keď už v 3min. skóroval náš najlepši strelec Steen po peknej Backesovej nahrávke. A bolo 1:0. Čo ma najviac v tejto tretine rozčarovalo bolo že sme hrali 3pp a ani jednu sme nedokázali využit. A hlavne preto ostal stav stretnutia po prvej tretine 1:0 v náš prospech.
Druhá tretina vyšla parádne domácim keď vnej dali 2 góly a otočily stav strenutia na ich stranu. Po druhej tretine teda bolo 2:1 v prospech domácich
V tretej tretine sme tlačily no dlho sme nevedeli strelit vyrovnávajúci gól až sa to nakoniec po teči Shattenkirkovej strely podarilo Stewartovi ktorý tak skóroval už v druhom zápase zasebou a vyrovnal stav stretnutia na 2:2 :good: . V poslednej minúte tretej tretiny rozhodcovia Backesovi pravdepodobne odpískali úmyselne posunutie bránky ( čo som dosť dobre nepochopil prečo ho nevylúčily ale odpískami samostatný nájazd :evil: ) ktorý sa chystal premeniť Plekanec no Jaro ho vychatal :-D . Výsledok bol aj na konci tretiny 2:2 a teda sa šlo do predĺženia v ktorom sme domácich takmer k ničomu nepustili a tlačily sme ich prakticky celých 5 min. no gól sa nám streliť nepodarilo a tak prišly na rad samostatné nájazdy v ktorých začínal domáci Galchenyuk ktorého Jaro vychtal a narad siel Oshie ktorý pekne oklamal Price a skóroval. kedže sa už gól nikomu nepodarilo dať tak konečný stav bol 2:3 po smostatných nájazdoch. My sme vyhrali :hop:
Výborný zápas. Blues měli jasně navrch a kolikrát jsme tam lítali jak papíroví draci a puk furt ne a ne dohonit, nicméně jsme předvedli opět fantastický výkon v obraně (zblokováno 38 střel :sok: ) a samozřejmě Price, který brankářský minisouboj lehce vyhrál (btw Halák je otřesný ve hře holí). Nájezdy jsou naše slabá stránka, i když kdyby jel místo Maxe a Gallyho Eller s Markovem, tak by to mohlo vypadat jinak, ale to je teď jedno.
Nicméně proč to píšu sem. Musím smeknout :klobuk: před tímto týmem. Je fakt skvěle poskládaný bez výraznější slabiny. Moc se mi líbil Sobotka, to je výtečný centr a pro mě je to jeden z mála Českých hráčů, který by měl mít Sochi jisté. Steen ukázal instinkt střelce, nedal Pricymu šanci, ovšem Murray :bitka3: Pietrangelo hraje s obrovským přehledem a už teď je pro mě finalista Norrise. Přál bych tomuto týmu konečně výraznější úspěch.
Parda píše:Výborný zápas. Blues měli jasně navrch a kolikrát jsme tam lítali jak papíroví draci a puk furt ne a ne dohonit, nicméně jsme předvedli opět fantastický výkon v obraně (zblokováno 38 střel :sok: ) a samozřejmě Price, který brankářský minisouboj lehce vyhrál (btw Halák je otřesný ve hře holí). Nájezdy jsou naše slabá stránka, i když kdyby jel místo Maxe a Gallyho Eller s Markovem, tak by to mohlo vypadat jinak, ale to je teď jedno.
Nicméně proč to píšu sem. Musím smeknout :klobuk: před tímto týmem. Je fakt skvěle poskládaný bez výraznější slabiny. Moc se mi líbil Sobotka, to je výtečný centr a pro mě je to jeden z mála Českých hráčů, který by měl mít Sochi jisté. Steen ukázal instinkt střelce, nedal Pricymu šanci, ovšem Murray :bitka3: Pietrangelo hraje s obrovským přehledem a už teď je pro mě finalista Norrise. Přál bych tomuto týmu konečně výraznější úspěch.
paráda, som milo prekvapený objektivitou a nezaslepeným pohľadom :klobuk:
Aj preto je toto fórum tam kde je, stretli sa tu zväčša ľudia, ktorých baví diskutovať, rozoberať, hodnotiť tento fenomén s názvom NHL. Prinášať reporty, postrehy, novinky k tímom, či jednotlivým hráčom, ktorým fandíme a tým si tu doplňame informácie navzájom, čo je super. Je radosť čítať podobné názory. :yes: :good:
Parda píše:Výborný zápas. Blues měli jasně navrch a kolikrát jsme tam lítali jak papíroví draci a puk furt ne a ne dohonit, nicméně jsme předvedli opět fantastický výkon v obraně (zblokováno 38 střel :sok: ) a samozřejmě Price, který brankářský minisouboj lehce vyhrál (btw Halák je otřesný ve hře holí). Nájezdy jsou naše slabá stránka, i když kdyby jel místo Maxe a Gallyho Eller s Markovem, tak by to mohlo vypadat jinak, ale to je teď jedno.
Neopisuj, co jsem napsal na habsczech... :nono2: :-D . Jak jsem již řekl, pro mě opravdu zatím asi nejkompaktnější tým, s kterým jsme se letos potkali.
habs píše: pro mě opravdu zatím asi nejkompaktnější tým, s kterým jsme se letos potkali.
No dovol :evil: my měli míň turnoverů minimálně. :-P
habs píše:
Neopisuj, co jsem napsal na habsczech... :nono2: :-D . Jak jsem již řekl, pro mě opravdu zatím asi nejkompaktnější tým, s kterým jsme se letos potkali.
Tak nějak jsem čekal, že něco v tomhle smyslu tady napíšeš :lol2: Holt to vidíme stejně, tedy až na ten západ vs východ :jn:
Mna to vobec neprekvapuje, tusim tri styri roky dozadu urobili kompletnu obmenu kadra, dali prilezitost mladym ucham s tym, ze chcu casom silny zohraty team. Teraz im zasadene stromceky zakvitli, naozaj radost na nich pozerat.
Parda píše:nicméně jsme předvedli opět fantastický výkon v obraně (zblokováno 38 střel )
nedalo mi a tak som sa pozrel, ako ste na tom celkovo a niet divu, v tomto hodnotení ste na priebežnom 1. mieste v celej NHL s počtom 267 zblokovaných striel..! :good:
Len pre porovnanie, nám sa v tomto smere až tak dobre nedarí, naši borci zblokovali iba 162 striel, čo nás zatiaľ radí v tomto hodnotení na 26. priečku v NHL. :? Máme teda čo zlepšovať...
Obrázek

Čo hovoria predzápasové čísla :
FLAMES (6-7-2) at BLUES (9-2-2)
Last 10: Flames 3-7-0 ; Blues 6-2-2
Blues at the Scottrade : 5-1-1
Flames on the Road : 3-5-1

Samozrejme čísla nie sú všetko a každý zápas je veľmi špecifický, no dá sa očakávať, že doma a s našou formou, by sme plameniakov mohli bez problémov poraziť. Zápas to bude nesmierne špecifický hlavne pre Jay-Bo, po prvý krát od príchodu k nám si zahrá proti svojim. V bráne sa objaví zasa Elliot, čo je dobre, Jaro potrebuje oddych a Ells zasa hernú prax. V bráne súpera pravdepodobne Reto BERRA.
Som zvedavý či tréner ponechá zostavu, ako z posledného zápasu v MTL, kde presunul Stewarta do prvej a Oshieho zasa do druhej lajny. Taktiež 4. lajna hrala v novom zložení a to : Cracknell - Lapierre - Reaves.
Zo súperových hráčov by sme si mali dávať najviac pozor na nepríjemného Hudlera, či Monahana.

IR = u nás sú to Paajarvii a Morrow.
Súper je na tom troška horšie : O Brien, Stempniak, Breen, Giordano, Glencross

Čo dodať, nech sa darí a verím, že chcalni potvrdia dobrú formu a pripíšeme ďalšie body, tak LETS GO BLUES..!

Obrázek
Walt píše:
Parda píše:nicméně jsme předvedli opět fantastický výkon v obraně (zblokováno 38 střel )
nedalo mi a tak som sa pozrel, ako ste na tom celkovo a niet divu, v tomto hodnotení ste na priebežnom 1. mieste v celej NHL s počtom 267 zblokovaných striel..! :good:
Len pre porovnanie, nám sa v tomto smere až tak dobre nedarí, naši borci zblokovali iba 162 striel, čo nás zatiaľ radí v tomto hodnotení na 26. priečku v NHL. :? Máme teda čo zlepšovať...
Ano, zatím nám tohle opravdu jde. Někde jsem viděl informaci, že těch 38 bloků bylo snad novým rekordem NHL, ale ruku do ohně bych za to nedal. Zápas s vámi a ještě se Sharks, tam těch bloků bylo opravdu hodně.
Asi bystě to měli zlepšit, ale pokud budete hrát jako s námi, tedy většinu času v útočné třetině, tak blokovat ani nepotřebujete :giggle:
Parda píše:Asi bystě to měli zlepšit, ale pokud budete hrát jako s námi, tedy většinu času v útočné třetině, tak blokovat ani nepotřebujete :giggle:
Síce si to asi neuvedomuješ (viď. prvá veta) a prišiel si na to okľukou, ale ušetril si mi prácu, že nemusím Ivanovi písať, že je ten počet čo uviedol pozitívom!
Samo o sebe to pozitivom nie je, samotne cislo kolko striel ktory tim zblokoval velku vypovednu hodnotu nema.
treba sa na to pozerat komplexne. t.j. porovnat celkovy pocet striel ktore super vystreli s tym kolko z nich sa podari zblokovat. 10 blokov v zapase ma uplne inu hodnotu ak sa podarilo zblokovat 10 z celkovych 30 striel, ako ked sa zblokuje 10 z 50 striel

Idealne je samozrejme dovolit superovi co najmenej striel a popritom este co najviac z nich zblokovat.

Myslim ze v takomto “indexe” by na tom blues boli podstatne lepsie ako na 26. mieste…
Veď presne takto som to myslel. Všetky čísla obraz neutvárajú, ale dotvárajú. Ak ich človek nekombinuje, sú k ničomu. Ivan sa tým smajlom vyjadril tak, že naznačil svoju nespokojnosť. Lenže ten, čo Blues sleduje (v tomto prípade aj Parda) vidí, že v kombinácii s inými faktormi je samotný počet blokov nevypovedajúci. A tým pádom frustrácia z umiestnenia zbytočná. :)
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2007 ANAHEIM DUCKS