CatsFan píše:Pánové, rád bych slyšel názor na vývoj Patrika Berglunda (je to můj oblíbenec).
Od nováčkovské sezóny se až na jeden rok (sezóna 2010-11) nijak zvlášť neprosadil. N= že by měl špatná čísla, ale přecijen jsem od něj (a myslím že i právě vy) čekal víc, troufám si říct mnohem víc. Na draftu vypadal se svojí robustní postavou a přehledem parádně, což také potvrdil v nováčkovské sezóně. Jenže jeho vývoj mi přijde pozastavený, přitom Ice-Time sem koukal má pořád slušný a šance prosadit se má také. Já letos viděl 2 hry Blues (s námi), v prvním dal branku (tohle by dal i Colton Orr) a neviditelný. Ničím nevynikl. Dnes sem se díval na statistiky a i když se týmu daří, tak on je bodově na tom docela špatně. Samozřejmě statistiky jsou zkreslené a tak se zeptám radši vás, co jej sledují, jak hraje a co je s jeho vývojem.
pokúsim sa ti odpovedať, no ber to prosím ako názor laika, ktorý ale tento team a jeho hráčov sleduje dlhodobo.
Berglund je z môjho pohľadu veľmi špecifický hráč, on nejako extra nevyniká v štatistikách, ale svoje miesto v zostave si zastane a je pre team nesmierne prospešný. Pochopiteľne mal doteraz v kariére aj slabšie chvíľky, ale to postretne asi každého hráča. Vytýkali mu, že je slabší fyzicky, že nejde veľmi do súbojov a nevyužíva tak svoj potenciál. V tomto smere na sebe zapracoval a je to podľa mňa lepšie. Ďalšou výčitkou, bola jeho slabšia rýchlosť. Počas výluky bol vo Švédsku a tam sa mu v tomto smere venoval aj
Ulf Samuelson.
Myslím, že Patrik je typom hráča, ktorý na sebe maká a postupom času vyrástol v komplexnejšieho hráča. Pravda nie je to strelec, čo rozhoduje zápasy, ale na to tu ani podľa mňa nikdy nebol predurčený.
Dlhšie sa udadil v 2. útoku s
Perronom a
Stewartom a pokiaľ boli všetci zdravotne v pohode, ich hra bola veľmi slušná. Po zranení Perrona to skúšal s Patrikom aj
McDonald, neskôr po Perronovom odchode zasa Schwartz.
Momentálne je Patrik v treťom útoku s mladými puškami
Schwartzom a
Tarasenkom, tu má skôr defenzívne ladené úlohy, ktoré zvláda myslím si dobre. Chalanov na krídlach zásobuje prihrávkami, vyhráva vhadzovania a zvláda popri tom brániť.
Ak to mám nejako zmysluplne zhrnúť, tak jeho miesto v našej zostave je pevné, neoslňuje štatistikami, ale je nesmierne platným hráčom. Nebýva zranený, čo je jeho veľké plus a jeho pracovná disciplína počas tréningov a zápasov je nadpriemerná. Aj preto patrí k obľúbeným hráčom, a to nie len tu v St. Louis, ale aj v reprezentácii.