Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Uplne ste nas na konci valcovali,to iste v OT, vasa zasluzena vyhra,mali sme vcera prilis vela pasazierov z nasej strany priserny vykon v tretej tretine,od polovici 3 tretiny sa v podstate hralo len u nas.

Congrats k druhej vyhre nad nami .
Bluesfan píše:Vyzdvihujem Backesa. Ten cez leto zrejme poctivo trénoval to tečovanie do brány . Pred súperovým brankárom odvádza kus kvalitnej roboty a ešte mu to tam aj padá. Výborné kapitán . Od čias Tkachuka nám chýbal hráč, ktorý presne toto dokáže. Tak nech to Davidovi vydrží .
absolútny súhlas, toto je konečne kapitán so všetkým čo má mať, radosť pozerať sa na jeho hru, ale samozrejme pochvala ide pre celú formáciu, naša prvá lajna jednoducho v tejto sezóne jasne dominuje a to bodovo aj herne :klobuk:
Maxim Lapierre has received a five-game suspension for hitting San Jose's Dan Boyle from behind during Tuesday's game.
No dejme tomu. :jn:
Takže náš hriešnik Lapierre dostal napokon 5 zápasový dištanc. Nech si každý spraví svoj názor na to, či je to adekvátny trest. Snáď mu to pomôže.

Dnes hráme vo Winnipegu. Súper je to jednoznačne hrateľný ale uvidíme. Máme v nohách ťažké derby s Chicagom takže som sám veľmi zvedavý ako si naši poradia. Dúfam v 2 body ale nahlas to kričať nebudem :).

Steen-Backes-Oshie
Schwartz-Berglund-Tarasenko
Pääjärvi-Roy-Stewart
Cracknell-Sobotka-Reaves

Bouwmeester-Pietrangelo
Leopold-Shattenkirk
Cole-Polák

Elliott

Na IR máme Morrowa a Jackmana a Lapierre si teda odpykáva trest.
Bluesfan píše:Na IR máme Morrowa a Jackmana
Jackman šel rovnou na IR? Sem měl dojem, že to je jen DTD na zápas dva... :scare:
Zapas s Chicagom bol vynikajuci a dovolujem si napisat ze na konci nas cakala zasluzena vyhra kedze ako pisal Popradcan ku koncu sme jasne dominovali :-D fantasticky vykon ci uz Backesa, Steenera alebo Halaka :good: ale pochvalu si urcite zasluzi cely team lebo vyhrat dva krat za krátky cas s teamom ako je Chicago musi byt hlavne o teamovej hre :clap:

Co sa tyka dnesneho zapasu tak po prvej tretine mozem napisat ze Winipeg ma dost stastia :yes: ked sme mohli viest uz min. 5-1 ale zda sa ze Pavelec si tycky postavil velmi dobre :wink2: ked jednu dal Pietro druhu Berglund a tretiu Schwartz inak k nasej prvej lajne nemam co dodat opat goly Backesa a Steena :klobuk: . Gol co sme dostali bol z kategorie lacných ale treba uznat Jokinen to trafil pekne :thumbsup: Ells uz nestihol natiahnut beton.

Druha tretina sa niesla celkom v pokojnom duchu az na zranenie Troubu ktory chcel bodyčekovať Leopolda no on sa mu vyhol a Trouba narazil hlavou na mantinel odniesli ho na nosidlach. Mali sme jednu celkom dobru sancu navysit nase score ked sa do precislenia dvaja na jedneho dostali Stewart ktory nahraval Royovi ale Pavelec fantastickym zakrokom sancu zlikvidoval.

Po tretej tretine som celkom sklamany najprv ma potesil steen ked zvysil na 3-1no v zapeti ku koncu tretej tretiny sme dostali smolny gol po Kaneovej strele si tecoval puk do brany Polak a bolo 3-2 no a akosi som tusil ze este vyrovnaju a bolo tak 2 min. prde koncom vyrovnal Enstrom. Tak ideme do predlzenia.

V predlzeni sa nic vynimocne nestalo ideme na najazdy.

Tak a po pkne rozbehnutom zapase sme prehrali 3-4 po najazdoch :verysad: ked ten rozhodujuci premenil Jokinen adovolim si tvrdit ze dva z troch ktore Winipeg premenil boli Elliotove a hlavne ten druhy mohol chytit :evil: .

Tak z mojej strany vsetko idem spat dbru noc.
dík za zhrnutie chrto :good:
škoda toho zápasu, podľa mňa sme to mali vyhrať, ale aj také zápasy občas bývajú :? Podľa toho čo si napísal, ide prehra na vrub slabšieho výkonu Ellsa, no ten je zasa bez hernej praxe. Každopádne sme to v tretej časti už nemali dopustiť, aby to súper dorovnal, škoda.
Nevadí, ideme ďalej, ja verím že zápas za zápasom sa budeme zlepšovať a v závere to bude iná muzika :) :wink2:
Zápas blbec :doh:

Zápas, ktorý sme mohli vyhrať pri najlepšom 8:1 sme prehrali po nájazdoch, hoci sme 2 minúty pred koncom viedli. Aj taký býva hokej a my sme dnes mali riadnu smolu. Chrto spomenul všetko podstatné. Tyčky, spálená tutovka Roya, dobre chytajúci Pavelec a nešťastné góly. Ale ak by sa ma pred dvojzápasom s CHI a WPG niekto spýtal či budem spokojný s 3. bodmi, bral by som to :wink: . Ak dobre vidím tak najbližšie hráme až o týždeň. Dovtedy treba oddýchnuť, potrénovať a pripraviť sa na ďalší náročný program. Hráme dobre, nie je dôvod na paniku :wink: .

Oplatí sa ešte vôbec chváliť Steena a Backesa. To, čo títo dvaja v spolupráci s Oshiem predvádzajú je balzam na dušu :) .

A ešte by som sa rád zastal Ellsa. Chrto je mi jasné, že by si v bráne asi radšej videl nonstop Jara ale trošku objektivity bro :wink: . Môžme mu vytknúť prvý gól. Aj na takúto žabku musí byť brankár 100% skoncentrovaný čo Ells určite nebol a gól ide jednoznačne na jeho triko. Pri 2. góle spravili v prvom rade chybu Polák s Cracknellom a tá strela bola myslím ešte podvihnutá a menila smer. 3. gól taký klasický akoby presilovkový. No a nájazdy sú lotéria kde je zvýhodnený útočiaci hráč. Tam mu nevytknem takisto nič. Je to ako penalta pri futbale. Keď si to tak vezmeš každý jeden panenkovský gól vyzerá ako ´´poťák´´ale je to jednoducho o šťastí. Tak to funguje podľa mňa aj v nájazdoch.

Neber to odo mňa ako útok len som vyjadril svoj názor, inak všetko sedí :wink: .
najazdy by som s penaltami vobec neporovnaval. Sam som v brane chytaval a v hokeji a podobnych sportoch nad tym ma brankar kontrolu a je to hodne o jeho postaveni a pohybe. Niekomu tie najazdy idu a niekomu nie. Mne to vyhovovalo, menej som mal rad obliehanie a strely od modrej, druhy brankar bol zase opacne. Vo futbale ma brankar nad penaltami takmer nulovu kontrolu.
Bluesfan píše:Zápas blbec :doh:
A ešte by som sa rád zastal Ellsa. Chrto je mi jasné, že by si v bráne asi radšej videl nonstop Jara ale trošku objektivity bro :wink: . Môžme mu vytknúť prvý gól. Aj na takúto žabku musí byť brankár 100% skoncentrovaný čo Ells určite nebol a gól ide jednoznačne na jeho triko. Pri 2. góle spravili v prvom rade chybu Polák s Cracknellom a tá strela bola myslím ešte podvihnutá a menila smer. 3. gól taký klasický akoby presilovkový. No a nájazdy sú lotéria kde je zvýhodnený útočiaci hráč. Tam mu nevytknem takisto nič. Je to ako penalta pri futbale. Keď si to tak vezmeš každý jeden panenkovský gól vyzerá ako ´´poťák´´ale je to jednoducho o šťastí. Tak to funguje podľa mňa aj v nájazdoch.

Neber to odo mňa ako útok len som vyjadril svoj názor, inak všetko sedí :wink: .
ja to ako utok neberem :-D kazdy ma svoj nazor :) ja viem ze ells bol do teraz len na lavicke takze neni v zapasovom rytme za 2 a treti gol mu nemozem vytknut nic :-( ale prvy bol jednoznacne jeho no a na najazdy mam na mysli konkretne najazd cislo 2 ked puk chytil ale prepadol mu. a ako vravel Finch182 najazdy nemozes porovnavat s penaltami
Finch182 píše:najazdy by som s penaltami vobec neporovnaval. Sam som v brane chytaval a v hokeji a podobnych sportoch nad tym ma brankar kontrolu a je to hodne o jeho postaveni a pohybe. Niekomu tie najazdy idu a niekomu nie. Mne to vyhovovalo, menej som mal rad obliehanie a strely od modrej, druhy brankar bol zase opacne. Vo futbale ma brankar nad penaltami takmer nulovu kontrolu.
taky isty nazor mam aj ja. a este ktomu ze by som videl v brane len jara mne je jedno kto chyta hlavne nak vychyta vitazstvo co sa elliotovi vo vyhratom zapase nepodarilo samozrejme ze to nemozem davat na vrub len jemu lebo ten 2 gol bol smolny a bol polakom tecovany a treti sme dostali preto lebo zaver sme uplne vypustily. no ale na najazdy sme vyhrat mohli keby nas Ells podrzal.
tak naša herná pauza (6 dní) spôsobila, že sme sa troška odmlčali, to ale neznamená že sa nedialo nič, čo by nestálo za spomenutie...
Chalani sa po zápase s WIN letecky presunuli do Južnej Karolíny, presnejšie do mesta Charlestone, kde strávili pohodové 4 dni. Je to vec, ktorú oceňujem, stmelí to celý kolektív, chalani vyčistili hlavy, oddýchli a myslím si, že im to padlo vhod.
Prvý deň (v sobotu) sa vybrali na dvoch lodiach na rybolov, celkovo strávili na Atlantiku 6 hodín, boli rozdelení do dvoch skupín, jednu viedol Backes a druhú JayBO (tam boli aj Jaro s Polákom a Sobotkom) Jaro to neznášal práve najlepšie, ako to úsmevne poznamenal JayBo, Jaro mal vraj problém v sebe udržať raňajky :grc: Hold húpanie lode nie je pre všetkých. :-D Inak si výlet každý z hráčov pochvaľoval, poniektorí sa mohli pochváliť parádnymi úlovkami.
Popri relaxe si chalani aj zatrénovali v miestnej Ice Palace.
V pondelok boli v kine na film kapitán PHillips s Tomom Hanksom (na ktorý sa inak chystám aj ja) Leopold si film veľmi pochvaľoval.
V utorok sa po rannom tréningu team pobral letecky späť do STL.

Čo sa týka očakávaného zápasu s VAN v piatok, v bráne s istotou nastúpi Jaro. Zostava ale bude troška pozmenená. Prvá lajna bude ako doteraz, no v druhej sa objaví po prvý krát v tejto sezóne Paajarvi. Naopak Morrowa uvidíme vo štvrtej. Podľa posledných informácii už naplno trénoval, podobne tak aj Jackman, ktorý chýbali pre zranenie - takže ich oboch v zápase uvidíme. Menšie problémy po zápase s WIN mal aj Pietro (v závere zápasu tam utrpel pri blokovaní strely menšie zranenie v hornej časti tela), no dal sa do poriadku a je už pripravený hrať. Ako teda budú naše formácie vyzerať..? :

Steen - Backes - Oshie
Paajarvi - Roy - Tarasenko
Schwartz - Berglund - Stewart
Morrow - Sobotka - Reaves

Cracknell bude zdravý náhradník.

JayBO - Pietro
Leopold - Shattenkirk
Jackman - Polák

Cole zdravý náhradník

G - Halák
Otázka 1: Shattenkirk mal strašné prvé zápasy, už to aspoň v zostrihoch vyzerá lepšie. Je tomu naozaj tak?

Otázka 2: čo robil po góle v OT Backes so Sedinom?
k včerajsiemu zapasu s Vancuvrom len tolko dobrý zapas skoda vysledku. Famozny Steen :-D , najlepsi hrac bol podla mna Sobotka :good: ktory svoju snahu pretavil aj v go.l Vravim skoda toho predlzenia a zbytocneho faulu v nom :-( po ktorom sme pikaly.

k dnesnemu zapasu s Nashvillom co napisat Steen je proste k nezastaveniu 2 goly pekny zapis :good: . Halak skvely výkon :thumbsup: dneska som opat videl hracov ktory hraju ako jeden team az na tu jednu chybicku ked sme v nasej presilovke dostali gol potom ako Sobotkovi usiel puk ale to je pri dnesnom vykone len malický detail. Najblizsie nas caka Winipeg som zvedavý ci tento vykon dokážeme zopakovat a ci to neposereme ako minule :oops: .
Veľmi dobrý výsledok z ľadu NSH, naozaj paráda :good: Len škoda, že som to nevidel, rovnako tak zápas s kosatkami. Tieto dni som nejako viac zaneprázdnený a neskoro večer som rád, že si môžem ľahnúť, tak s tým nič nenarobím. Ráno skontrolujem výsledky a zasa dookola :?

:arrow: Čo som si ale stihol prečítať, tak tréner zaradil do 2. lajny nie len Paajarviho, ale už aj Sobotku na mieste centra, na RW je šikovný Tarasenko, vznikla tak zaujímavá formácia plná elánu a energie, to sa mi páči :yes: :good:
:arrow: Výkony Steenera sú jednoducho famózne, držím mu place nech mu to vydrží čo najdlhšie. Spolu s Ovečkinom kraľujú zatiaľ strelcom v lige. :good:
:arrow: Zo zostrihu sa mi páčil aj posledný gól Pietra a najmä ten Royov.
:arrow: Pri pohľade na štatistiky našich a ich výsledky ma len zaráža, čo sa zasa deje so Stewartom..? :neviem:
:arrow: Veľké uznanie si samozrejme zaslúži za to čo predvádza Jaro, je vidieť že v letnej príprave nič nepodcenil a nastúpil do sezóny v skvelej forme, len tak ďalej. :klobuk:
Tak dnes nas caka zapas z Winipegom. Prvy zapas sme posrali :oops: tak dufam ze v tomto to bude ine a ukazeme ze posledny zapas s Nashvillom nebol len o nahode :-D ale o sudrznosti timu ktory ked hra a vsetci hraci si plnia svoje povinnosti tak je proste k nezastaveniu :) . Uz sa na zapas tesim a urcite si ho pozriem.

zostava pre tento zapas by mala vyzerat takto:

Steen - Backes - Oshie
Sobotka - Roy - Stewart
Schwartz - Berglund - Tarasenko
Morrow - Cracknell - Reaves

Bowmeester - Pietrangelo
Jackman - Shattenkirk
Leopold - Polak

Halak

Tak dufam e chalani su vo forme a potvrdia to :-D . Go Blues Go :good: :clap:
Obrázek

Dnes jednoznačne musíme, sme dobre rozbehnutí a taký záver ako na ich ľade už nepripustíme.
Paajarvi je zranený a Lapierre ešte má trest, preto troška zmien v zostave. To však dáva šancu Cracknellovi, čo môže byť celkom zaujímavé.
V bráne to bude súboj Halák - Pavelec, tak som zvedavý kto z neho vyjde lepšie (aj keď to tuším :-D :wink2: )
Spolieham na výkony prvej lajny a dobrého výkonu celého tímu, Jarov výkon by mal byť čerešničkou na torte :
Obrázek

Obrázek
No po skonceni zapasu s Winnipegom mi neostava nic ine len dodat (a musi to uznat kazdy kdo tento zapas videl) ze toto bola teda riadne vydreta výhra :) . Prvy gol dal Morrow :thumbsup: potom sme hrali oslabenie 5:3 (cele 2 min.) v ktorom sme inkasovali a bolo 1:1 :-( .Druha tretina bola vyrovnana a gol v nej nepadol. V tretej po peknej prihravke Oshiho skoroval do takmer odkritej branky svojim druhym golom v sezone Pietro :-D nuz znovu sme tento stav dlho neudrzali ked sme v nase presilovke dostali gol na 2:2 :evil: (mimochodom toto je uz druhy zapas v rade kde sme dostali gol v nasej presilovake). Nakoniec nas minutu pred koncom spasil kto iny ako (najlepsi strelec NHL - v tomto zapase sa dostal na celo strelcov) Steener :good: . musím vam povedat ze som mal zvyseny adrenalin skoro cely zapas a hlavne ku koncu, no dufal som ze do predlzenia nepojdeme co sa mi vyplnilo. :hop: Teraz zregenerovat sily a hura na Floridu.
v tejto chvíli sú najpodstatnejšie body a tie zostali doma, takže spokojnosť :wink2:
Inak tíško závidím, ako zvládaš sledovať zápasy, ja sa o to zatiaľ ani nepokúšam. Bol by som potom v práci "rozbitý" a to si nemôžem dovoliť.
Ja vstavam hlavne preto ze za posledne sezony som si uz nato zvykol :-D tiez chodim do roboty na druhy den lebo robievam od pondelka do piatka (sice som hdinku taky otapeny ale potom uz v pohode) robí mi to prose radost ked viem ze haju nasi a ja mozem vstat a sledovat to v priamom prenose :)
Takze dnes nas caka Florida dufam ze tento zapas zvladneme aspon ta dobre ako ten prvy aj ked je nutne podotknut ze vysledky Floridy a podstatne zlepsili oproti prvym kolam. takze uvidime ja osobne nic ine ako výtazstvo neocakavam aj ked nechcem podcenit supera. Dnes nastupime takto:

Steen - Backes - Oshie
Sobotka - Roy - Stewart
Schwartz - Berglund - Tarasenko
Lapierre - Cracknell - Reaves

Bowmeester - Pietrangelo
Jackman - Shattenkirk
Cole - Polak

a v brane sa dnes pedstaví Elliot ktoremu prvý zapas v brane velmi nevysiel takze dufam ze sa vschopi a ukaze vykon ktory stoji zato. chrbat mu bude kryt kto iny ako Jaro.

takze chalanom drzim place a zapas budem urcite sledovat. mozno hodim aj priebezne po tretinove postrehy. :)
tak dopadlo to podľa predpokladov, výhra 4:0 potešila... :good:
Steener zasa skóroval, no konečne zavesil aj Stewart a bol medzi hviezdami zápasu, pekne :good:
Elliott nesklamal a má shutout, paráda :yes: :klobuk:
Nazdar chlapi :klobuk: , nasadam na nejaku dobu (a asi bude dlha) na vas vagon :box: Este si musim prerobit podpis
To nie je spravy pristup :noway: Ja napriklad tie vemena budem pozerat stale a tesit sa na jednotku draftu :petrik:

A aby som bol k teme: Steen na Richarda!
Zapas som sledoval a mozem povedat ze prva tretina bola dost vyrovnana. Potom skoroval Roy a prva tretina skoncila 0:1 V druhej tretine sme uz hru mali jasne v nasej rezii ked postupne skorovali Stewart ktory hadam konecne prelomil tu svoju strelecku smolu. Potom skoroval pri presilovke po nahravke Backesa, Pietro no a zavrsil so svojim 12 golom v sezone Steener :-D . Pricom rozpetie tychto 3 golov bolo cca 6 min. No a do poslednej tretiny sme naskocili s cielom ustrazit si vysledok co sa nam aj podarilo a fantastickym vykonom nas podrzal aj Ells ked kryl 31 z 31 striel :good: . Pekny zapas a aj pekny vysledok. Treba zregenerovat sily lebo dnes nas caka Tampa a to uz bude super z ineho sudka. :cry:
chrto85 píše:fantastickym vykonom nas podrzal aj Ells ked kryl 31 z 31 striel :good: .
Pozor pozor.. Já bych neřekl fantastický. V tomhle zápase by chytl klidně těch střel 50. Ani jedna střela (možná nějaká z první třetiny) nebyla nebezpečná, doslova. Všechny to byly střely, na které gólman viděl + měl dostatek času se na ně připravit. Takže fantastický výkon :nono: .. Ale jinak musím říct, hráli jste pěkně a vaše nasazení je něco, z čeho by si ostatní týmy měli brát příklad. A taky gratulace Steenerovi. To je hráč! :good:
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2008 DETROIT RED WINGS