Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Práve tie góly ma trochu zarazili. Hokej je nevyspytateľný a stáva sa hocičo ja viem. Patrí to k tomu všetkému a nejak padnúť musia. Ale keď ja som si zvykol na tú obrovskú kvalitu, ktorú som ešte nedávno tak rád pozeral. Možno mám prehnané nároky ale jednoducho viem, že vedia byť lepší. No nič. Treba makať, makať, makať a všetko sa to dostaví. O tom som presvedčený :wink: .

Barret ma svojimi výkonmi prekvapil. Práve on vedel vyrábať hrúbky z toho dôvodu, že máva pravideľne vysoký icetime a často bol preťažený. Preto ma to v tejto skrátenej sezóne prekvapuje a zároveň teší. Pokoril klubovú métu a zápasy si užíva. Som rád, že môžem opäť s hrdosťou nosiť jeho tričko :D .
Bluesfan píše:Práve tie góly ma trochu zarazili. Hokej je nevyspytateľný a stáva sa hocičo ja viem. Patrí to k tomu všetkému a nejak padnúť musia. Ale keď ja som si zvykol na tú obrovskú kvalitu, ktorú som ešte nedávno tak rád pozeral. Možno mám prehnané nároky ale jednoducho viem, že vedia byť lepší. No nič. Treba makať, makať, makať a všetko sa to dostaví. O tom som presvedčený :wink: .

Barret ma svojimi výkonmi prekvapil. Práve on vedel vyrábať hrúbky z toho dôvodu, že máva pravideľne vysoký icetime a často bol preťažený. Preto ma to v tejto skrátenej sezóne prekvapuje a zároveň teší. Pokoril klubovú métu a zápasy si užíva. Som rád, že môžem opäť s hrdosťou nosiť jeho tričko :D .
ono prvé dva góly padli po veľmi nešťastne zahraných akciách z našej strany, pri prvom zachraňoval situáciu na modrej Pietro a trafil puk v páde veľmi nešťastne, bol z toho prtiútok a z neho aj dosť nešťastný gól pre Allena, lebo to vyzeralo, že strelu chytil - nejako to ale prešlo medzi betóny. Pri druhom zasa práve Jax chcel odpáliť puk von z tretiny, no veľmi nešťastne cez pásmo a rovno na hokejku skúseného Doana, ktorý to napálil z jednej, Allen nemal šancu. Inak to bolo fajn, najmä v oslabovkách sme zahrali v obrane dobre.
Ja som s výkonom z tohto zápasu nadmieru spokojný, nie kvôli výsledku, ale najmä kvôli tomu čo chalani predviedli. :klobuk:
dnes veľmi dôležitý zápas na ľade žralokov zo SJ a vo veľmi prijateľnom čase :

Obrázek
Bilancia Blues = 12 - 9 - 2 , 8. miesto v konferencii a 26 bodov.
Bilancia Sharks = 11 - 7 - 4 , 6. miesto v konferencii a 26 bodov.

z noviniek pre zápasom, iba v krátkosti :

- chytať bude zasa Allen a v ďalšom zápase v ANA už Jaro.
- McDonald (zranené koleno) už trénuje s tímom, no do hra počas víkendu ešte nezasiahne.
- Steen (zranené rameno) trénuje v STL sám a na návrat to ešte nevyzerá.
- Tarasenko je na tom po otrase najhoršie, zatiaľ ľahko trénuje na stacionárnom bicykli.
- nálade v tíme je dobrá a chalani sú odhodlaný potvrdiť výkon z PHX, ja verím, že aspoň bod získame.
- zostavu aktualizujem pred zápasom...
Poctivo vybojovaná výhra :good: . Konečne do tej hry vkladáme viac snahy a toho srdiečka. Hneď sa nám aj výsledkovo darí.
Vladimu Sobotkovi patrí gratulácia za prvý hattrick v kariére. On si takúto gólovú explóziu naozaj zaslúžil. V poslednej dobe si dovolím povedať, že patrí k našim najlepším hráčom a gólovo sa chytil :good: Na neho a na celý útok s Porterom a D´Agostinim je radosť sa pozerať. Oni naozaj makajú tak ako si to predstavujem. Klobúk dolu pred nimi a nech si z nich berú príklad naši TOP útočníci. Takto sa ide za gólom a za výhrou :) .

Čo viac dodať. Som rád, že sme dnes potvrdili výhru s Yotes dobrým kolektívnym výkonom. A snáď chlapcom dvihne sebavedomie aj to, že sme tento zápas otočili z 3:1 :) .

Zajtra kačičky, ktorým máme čo oplácať. Uvidíme ako chlapci zregenerujú a aký výkon podajú. Kiežby bol aj zajtra aspoň bod :) .
krása, Sobyho večer, právom prvá hviezda zápasu, najmä ten druhý gól stál za to :good:
rozhodujúci gól som mal pocit, že dal Jackman, ale nakoniec ho pripísali Berglundovi, tak to asi dobre tečoval.
Škoda tej hlúpej chyby Pietrangela, pri prvom góle súpera, tretí gól z presilovky bol pre nás dosť nešťastný, ale aj také padajú.
Máme 2 body z ľadu súpera a to je podstatné, dnes postačí aj bodík. :wink2:
tu je spomínaný Sobotkov gól na 2:3 : http://www.youtube.com/watch?v=vVujErqp ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
a po tomto góle, kde skvelú prácu odviedol Stewart, to Niemi už vzdal : http://www.youtube.com/watch?v=r3POQmSD ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;

- troška navnadenia pred dnešným zápasom s Ducks, ktorí majú doma šialenú bilanciu : 10 - 1 - 0
Obrázek

- naša bilancia vonku zasa : 8 - 4 - 1
- dnes súboj brankárov Halák - Fasth
- hrá sa v tejto úžasnej hale : Honda Center
Obrázek

- takže držíme palce Blues a veríme, že takýchto momentov uvidíme viac, ako na strane domácich : :wink2:
Obrázek Obrázek Lets Go Blues..!
U mňa tiež spokojnosť!!! Konečne hokej na ktorý sa dalo pozerať!!! Len tak ďalej :good:
tak z príchodu Arnotta nakoniec nič nebude :

The Blues have decided not to sign free agent Jason Arnott.

"GM Armstrong says Arnott had a good week of practice but the team believes a couple of its injured players are closer to returning."
Obrázek Dnes teda domáci zápas so žralokmi.

Ide o súboj tabuľkových susedov, obaja majú po 28 bodov, no hostia o zápas menej.

Naša domáca bilancia je žalostná : 5 - 5 - 1 , bilancia hostí vonku je zasa : 4 - 6 - 2

Power Play :
Blues --- 26.8% (2nd in the NHL)
Sharks -- 16.5% (tied 16th in the NHL)

Penalty Kill :
Blues --- 80.6% (16th in the NHL)
Sharks -- 86.8% (3rd in the NHL)

V bráne našich by mal byť Halák a v bráne hostí Niemi.

Ja osobne to vidím na naše víťazstvo, dostávame sa pomaličky do hernej pohody, je vidieť zlepšenie a tak mám pocit, že si to dnes sardinky odnesú s plnou parádou.
Obrázek

Takže Lets GO BLUES..! a dajte im, koľko sa do nich vojde...
na dopoludňajšom tréningu boli útoky v tomto zložení :

Steen - Backes - Stewart
Perron - Berglund - Oshie
Schwartz - Sobotka - D Agostini
Porter - Nichol - Reaves

- či tak aj nastúpia v zápase je otázne, všetko závisí od toho, či stiahneme Steena z IR.

obranné dvojice nezmenené oproti poslednému zápasu :

Jackman - Pietrangelo
Redden - Shattenkirk
Russel - Polák

v bráne bude pravdepodobne Allen.
4:2 víťazstvo potešilo, no nebolo to tak jednoznačné, boli sme pasívnejší a mali sme aj viac šťastia, naviac famózneho Allena, išlo na neho 41 striel..! Naopak naši ich vyprodukovali iba 20, tá 21 išla do prázdnej brány. Parádny zápas v podaní dvojice Perron - Stewart. Berglund s fúzikmi, skoro som ho nespoznal. Odohralo sa to v pohode, dokonca aj vylúčení bolo málo a žiadna bitka.
V obrane skvele Jackman s Pietrom :klobuk: , dnes odviedli kopec dobrej práce.
Druhý gól sme dostali počas PP 5 na 3 a Allen si na neho ešte aj siahol, no prešlo to nakoniec. Od tohto momentu som len trpol, kedy vyrovnajú. Súper nás tlačil, no Allen bol dnes neskutočný. :good:
Výčitka padá zasa za pasivitu v poslednej tretine, vyslať na súperovu bránu 3 strely je trestuhodné..!

(vyzerá to však, že sa nám zranil Oshie a to už bude veľmi nepríjemné.)

No nič, rátajú sa body a tie sú doma, to je na teraz podstatné.
Oshie zranený (horná časť tela) a proti PHX nenastúpi..!

- takže ďalší do zoznamu nepoužiteľných a už to začína byť vážne, najprv komplet druhá lajna a teraz ešte aj krídlo z prvej. :?
- dúfam, že aspoň Steen vzhľadom na okolnosti bude môcť v najbližšom zápase hrať.
dnes odveta zápasu z 8.3. tentokrát doma s kojotmi : je to súboj 5. so 6. tímom tabuľky Západnej konferencie.

BLUES (14-10-2) VS COYOTES (13-10-3)
Obrázek

Blues at Home: 6-5-1
Coyotes on the Road: 3-4-2

Power Play :
Blues -- 25.9% (2nd in the NHL)
Yotes -- 16.5% (tied 19th in the NHL)

Penalty Kill :
Blues -- 80.2% (tied 16th in the NHL)
Yotes -- 82.2% (13th in the NHL)

V našej bráne by mal znova stáť Allen, ktorý si zatiaľ drží skvelú formu s bilanciou : 6 - 1 - 0 (no zatiaľ bez shutoutu, žeby dnes..? ) :wink2:
Obrázek

V bráne hostí bude stáť Mike SMITH.

Dnes to vidím z pohľadu našich dobre, vládne pohoda aj napriek zraneniam, no súhra útokov je aj tak optimálna. Do zostavy by sa mal vrátiť Steen, u McDonalda je to ešte otvorené. V zostave sa udomácnili a podávajú spoľahlivé výsledky chalani z farmy, najmä Porter, ale aj Cracknell, či Murray.
Ak si dnes udržíme štandard a obrana podá výkon, ako v zápase so žralokmi, tak by to malo byť dobré. Môj tip na výsledok 3:0 (doprajem ten shutout Allenovi, ktorý nás neskutočne podržal práve so žralokmi).
takže potvrdené, dnes už aj so Steenom v zostave, no bez Oshieho, tréner tak zasa musí improvizovať s útokmi, malo by to vyzerať nejako takto :

Schwartz - Backes - Stewart
Steen - Berglund - Perron
Porter - Sobotka - D Agostini
Cracknell - Nichol - Reaves

Jackman - Pietrangelo
Redden - Shattenkirk
Russell - Polák

G - Allen
Tak pán Allen s čistým kontom!!! Pekne, pekne :good: začína to byť veselšie :wink:
Perfektné, jednoducho paráda, presne tak som si to predstavoval, druhý gól s troškou šťastia, no ten tretí stál za to :good:
Allen vstupuje do dejín - pomaličky ale isto, dnes bez chýb, s chladnou hlavou, ako starý mazák, radosť pozerať. :cool:
Stewart posledné zápasy predvádza hru, akú som od neho očakával po príchode k nám, takže konečne. :klobuk: :good: (Je našim najlepšie bodujúcim hráčom : 13 + 13)
Dnes všetky góly aj body zariadil narýchlo poskladaný prvý útok v zložení : Steen - Backes - Stewart , parádny výkon páni :klobuk:
Obrana fungovala taktiež na jednotku, menšie zaváhania vyriešil nakoniec Allen, takže v pohode. Jackmanových 10 bodov (2 + 8 ) a +10 nepotrebuje komentár. Bodovo najlepší Shatty 19 bodov (2 + 17) a pietro 18 bodov (5 + 13)
K absolútnej spokojnosti to chcelo využiť nejakú presilovku, inak bez výčitky. Radosť písať po takom zápase, samé pozitíva - to tu už dlho nebolo.

Razom sme na priebežnom 4. mieste v konferencii, odohratých 27. zápasov a na konte 32 bodov.
Bilancia doma = 7 - 5 - 1 , Vonku = 8 - 5 - 1
Výborný výkon :good: . Som maximálne spokojný. Po veľmi dobrom výkone sme zaslúžene porazili Yotes. Zdá sa, že sa nám pomaličky ukľudňuje obrana a útok je prakticky od začiatku súťaže nebezpečný. Som rád, že aj napriek zraneniu viacerých opôr dokážeme udrieť.

Ivan, typ ti vyšiel skvele :wink: .

Allen je neskutočný. Dovolím si povedať, že on zohráva rozhodujúcu úlohu v tom, že sa nám vrátil pokoj na hokejky. Hráči vedia, že opäť raz majú za sebou týpka, ktorý ich podrží. Páči sa mi na ňom to, že v tej bráne žije. Je veľmi pohyblivý a maximálne sústredený. V tomto má oproti Jarovi podľa mňa navrch. Jaro rieši situácie presne naopak. Takto si ja predstavujem moderného brankára :wink: . Chválim ho.

Ako sa zdá, Hitch musí riešiť komplikovanú situáciu na brankárskom poste. Jaro je z rôznych dôvodov takmer nedotknuteľný a odpáliť Elliotta ako psa po minulej sezóne kedy mal leví podiel na úspechu mužstva po pár nevydarených zápasoch podľa mňa nie je fér. Ale taká je NHL a v prvom rade biznis v nej. Chytať musí ten, ktorý vyhráva a to je čuduj sa svet Allen. Takže Jaro sa musí vzchopiť a ustáliť výkonnosť aby si získal naspäť svoju pozíciu. Jeho tieto situácie a ťažká konkurencia dokážu maximálne vyhecovať takže mu aj naďalej verím. A Ellsovu budúcnosť v klube, aspoň teda tú najbližšiu nevidím príliš ružovo :nervozny: .

Chris Stewart. Vždy som mu veril a vždy som ho chcel v tomto mužstve. Vedel som, že minulá sezóna bola len náhoda a že hokej hrať vie. Keď sa do toho tento chlapík obuje tak je to riadna show. Vynikajúci power forward s inštinktom zabijaka. Ten tretí gól nemal chybu. 3. hráči okolo neho a puk behom pár sekúnd vymietol Smithovi pavučinu. :good: Nech sa mu takto darí aj naďalej a ja budem veľmi rád :) .
Obrázek

Tak dnes nás čaká odveta zápasu z 10. marca, kedy sme na ľade káčerov viedli 2:1 a aj tak prehrali 4:2, keď na 3:2 dával Perry z presilovky a nakoniec aj do prázdnej rozhodol. Dnes im to dúfam vrátime, hráme zo dňa na deň lepšie, je z chalanov cítiť energia, v útokoch funguje "chémia", chytili sa strelci, najmä Stewart hrá vynikajúco a čo je podstatné zlepšila sa výrazne hra obrany, najmä LW. Jackman je na nepoznanie a Pietro pri ňom doslova ožil, Redden už toľko nechybuje a dôrazne plní defenzívne úlohy, z posledných 5 zápasov má dokonca +5, čo je dobré, oveľa viac v pohode vyzerá aj Russell. No a čo je najdôležitejšie v životnej forme chytá Allen a tak tréner Hitch mu dáva dôveru aj dnes a to je super. Aj preto si myslím, že dnes káčeri odídu bez bodov.

Základné údaje k tímom :

BLUES (15-10-2) VS DUCKS (20-3-3)
Blues at Home: 7-5-1 , Ducks on the Road: 9-2-3

Power Play :
Blues -- 24.4% (3rd in the NHL)
Ducks -- 25.6% (1st in the NHL)

Penalty Kill :
Blues -- 80.8% (15th in the NHL)
Ducks -- 78.3% (26th in the NHL)

takže sa budeme spoliehať na tohto muža s maskou v našej bráne a veriť, že nás zasa podrží :
Obrázek

Tak LETS GO BLUES..!
Obrázek

- a ako inak, môj tip na výsledok : verím že im to vrátime - takže 4:2 :wink2:
Dobrou správou je, že dnes nastúpi aj Tarasenko - to je dosť nečakané, ešte pred niekoľkými dňami sa jeho návrat na ľad takto skoro nečakal, ale zrejme sa jeho stav zlepšil. Nastúpi v tretej lajne s centrom Sobotkom a na mieste LW bude Schwartz.
Útoky dnes budú zložené takto :

Steen - Backes - Stewart
Perron - Berglund - D Agostini
Schwartz - Sobotka - Tarasenko
Porter - Nichol - Cracknell

(McDonald a Oshie budú zdravými náhradníkmi) Oshie má bolestivo narazené rebrá a je predpoklad, že už budúci týždeň bude hrať, podobne je na tom aj McDonald, ktorého stav sa tiež zlepšuje.
krasa velm idobry zapas a opat famozny allen ktory sa stalaj prvou hviezdou zapasu som nesmierne rad e tu opat mame ten vitazny team zo zaciatku skratenej sezony ten stewartov gol v predlzenie no co ktomu dodat vyrobil hillera ako maleho chlaca. dnes si opat chalani zasluzia velu pochvalu :cool:
Zápas som si pozrel aj ja. Opäť musím vyzdvihnúť 2. hráčov, ktorých som chválil aj minule. Stewart a Allen majú neskutočnú formu. Zvlášť Allen dnes vychytal niekoľko tutoviek hostí. Ten chlapec sa pevne drží a je radosť pozerať sa na neho :wink: .

Myslím si, že Anaheim bol o čosi lepší. Minimálne v ofenzíve toho vyprodukovali viac ako my. Ale my sme tiež príliš nezaostávali. Hráči trpezlivo čakali na svoju šancu a keď už prišla tak to bolo pred Hillerom veľmi nebezpečné. Škoda, že sa neujala ani jedna rana zo začiatku zápasu keď sme na nich vyleteli. Zvlášť Perronova strela do žrde mohla skončiť gólom. Žŕdku ale trafil aj Palmieri :-P a z tohto pohľadu je to ok. Hoci bol Anaheim nebezpečnejší, my sme opäť predviedli zlepšenú hru v obrane. Ako sa zdá, tak sa nám hráči v nej opäť výkonnostne a psychicky dvíhajú. Samozrejme na čele s vynikajúcim Allenom :) . Opäť je nám ťažké streliť gól a toto bola v poslednom období naša najväčšia zbraň. Tak dúfam, že výkonnosť obrany a brankára bude minimálne na tejto úrovni ak nie ešte lepšia :roll: .

Stewartov gól perfektný. Pri tom góle som ho videl všetko. Šikovnosť, chladnokrvnosť, sebavedomie a hernú pohodu :good: .
Myslim ze Bluesfan to zhodnotil dobre, jen bych dodal ze to byl takovy playoff zapas kdy to oba tymy hraly poctive odzadu a s tou trochou sanci si poradili golmani. Dnes mohl Hiller vychytat nulu, nebyt toho golu v PP Blues kteremu predchazel naprosto zbytecny a nepochopitelny faul Beleskeyho :hroza: OK, bodu mame dost tak nas to nemusi zase tak mrzet, ale udelat to v playoff tak mu nakopu prdel a posadim na tribunu!
Nuž pekne, niet čo dodať... len dodám, že v obrane chýbal Pietro (vykazoval príznaky chrípky) a tak sa v zostave objavil Ian COLE, hral nakoniec v druhej lajne s Reddenom a prvú tvorili Jackman - Shatty. Aj napriek tomu si obrana viedla viac než dobre. :klobuk:
Oshie (narazené rebrá) sa už vraj cíti lepšie a jeho návrat bude čoskoro.
McDonald - trénuje a tiež bude k dispozícii čoskoro, možno už v najbližšom zápase vo VAN.
Dobré správy :wink: . Tarasenko sa včera akoby ´´oťukával´´ predsa len vrátil sa na ľad po relatívne dlhom zranení a bolo to na jeho výkone vidieť. Naopak Steener hrá ako blázon :D . Korčuľuje, napáda, páli z každého uhla. Som s ním spokojný. Útok je fajn a verím, že návratmi Oshieho a McDonalda sa zvýši údernosť a kvalita. Začíname fungovať znova. Len dúfam, že už žiadne zranenia nebudú. Alebo aspoň nie vážne :modlenie:
K zapasu proti ANA len dodam, neviem ako vam, ale mne prisla ta radost po zapase skoro ako Play Off game. Bolo to odmakane, tesny zapas s dobrym koncom pre nasich, parada. Posledny gol Stewarta famozny.
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
1998 NAGANO