Zdravím,
Dnes vydretá ale myslím si, že zaslúžená výhra s Columbusom.
Nebola to žiadna dominancia ale každopádne na našej hre je vidieť, že krôčik po krôčiku sa zlepšujeme. V prvej tretine sa hral pomerne vyrovnaný hokej. Šance boli ale ujala sa len Stewartova krížna strela do rohu bránky. Veľmi pekný moment od Chrisa

. V 2. tretine si dovolím povedať, že CBJ bol mierne lepším mužstvom. Naši hrali veľmi pasívne. Smerom dopredu prakticky nuloví. Parkrát musel ratovať Jaro a keď už bol prekonaný tak to za ním hlasno zvonilo. CBJ mali dnes trošku smolu. Neviem koľko tyčiek trafili ale ja som počul cinkot 3 krát

. Zopár tyčiek sme ale trafili aj my. Celkovo však nič extra. Vytknem aktivitu prvých dvoch útokov. Keď sa do gólu najviac tlačí Nichol so Sobotkom tak to už o niečom svedčí. Cez prestávku dal zrejme Hitch hráčov do pozoru. V 3. tretine to už bola jazda. Hrali sme výborne. Útokom nechýbala dynamika, forčeking a tvorili si aj veľmi slušné príležitosti. CBJ držal nad vodou inak veľmi dobre chytajúci Bobrovsky. V polovici tretiny sme ale konečne udreli. Backes nabral popri mantineli rýchlosť pred bránou našiel Perrona a išli sme zaslúžene do vedenia. Zápas sme dohrávali v pohode a CBJ sme držali ďaleko od našej brány. Až prišlo vylúčenia Jackmana 1:50 do konca. Columbus nás zatlačil vytvoril si šance ale odolali sme.
Zápas to bol každopádne zaujímavý. Ponúkol 3 rôzne tretiny. My sme ešte nezahrali tak ako to vieme ale ak sa odrazíme od 3. tretiny tak to bude to pravé orechové

.
Špeciálne poďakovanie dnes patrí Jarovi. Chytal v absolútnej pohode s kľudom a bol výborný. Je vidieť, že sa vrátil do zostavy v dobrej forme, dokáže nás podržať a zrejme to ukľudnilo aj obranu. S ním v bráne to ide aj im. A to sa mi páči. Svoj výkon korunoval 30 sekúnd pred koncom zápasu pri powerplay CBJ. Po závare pred bránou puk vo vzduchu smeroval za Haláka, ktorý už ležal na zemi. Bol to taký klasický banán. Jaro ho ešte stihol lapačkou vyraziť, mne padol kameň zo srdca a zápas sme vyhrali

. Kto nevidel tak si to pozrite. Stojí to za to

.
Zaujímavosť zo zápasu. Barret Jackman dnes nastúpil na svoj 616. zápas v drese Blues a zaradil sa tak na 5. miesto v tejto klubovej štatistike a predbehol Boba Plagera. Čo dodať. U nás začal, vyhral Caldera, vypracoval sa na spoľahlivého obrancu, do hry vkladá srdiečko a je na ňom vidieť, že tento klub má rád. A myslím si, že zo STL ani nikdy neodíde. V dnešnom športe, nakazenom peniazmi je to obdivuhodné a ja si to veľmi vážim. Nech sa mu teda aj naďalej darí a nech tu aj vyhrá pohár

. Za oddanosť klubu :

:thumbsup2: