Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

veľmi dobrý súhrn a prehľadne spracovaný : :good:

http://www.tsn.ca/fantasy_news/story/?id=398426" onclick="window.open(this.href);return false;
- ďalšie menšie zmeny v našom tíme čo sa týka asistentov trénera : nakoniec zostal aj Shaw, aj Bennett a pribudol k nim Gary Agnew z organizácie CBJ.

The Blues announced several moves with their coaching staff Friday, re-signing longtime staff members Brad Shaw and Ray Bennett and adding Gary Agnew.
Agnew replaced Scott Mellanby, who left the Blues earlier this offseason and has since joined the Montreal Canadiens as director of player personnel.
Agnew is new to the Blues but has worked several years with head coach Ken Hitchcock. Agnew was interim head coach of the Columbus Blue Jackets prior to Hitchcock arriving and he served as an assistant from 2006-10 under Hitchcock. Agnew also served as head coach of the organization's AHL affilate, the Syracuse Crunch, from 2000-2006, compiling a record of 200-177-83 (.545) in 480 games.
Barret Jackman prodloužil na 3 roky za 9.5 mega.
3 + 3.25 + 3.25 :good:

Jeden z nejlepších UFA beků, co letos v létě mohli být na volném trhu. Skvělý podpis.
PainKiller píše:Barret Jackman prodloužil na 3 roky za 9.5 mega.
3 + 3.25 + 3.25 :good:

Jeden z nejlepších UFA beků, co letos v létě mohli být na volném trhu. Skvělý podpis.
pekne, ide to zatiaľ podľa predstáv. Náš team v lete neprejde nejakou šialenou zmenou. Zaviazali sme si Jackmana a to je dobre, jeho prínos pre team je neskutočný, samozrejme nie v bodoch, ale najmä v defenzívnej činnosti. Aj som to písal, že dúfam že ho podpíšeme, stalo sa, takže spokojnosť. :yes:

Tento týždeň sa ešte očakáva podpis Langsa, zrejme o jeden rok. Dokonca už prihlásil syna v jednom mládežníckom celku v St. Louis, takže je to viac ako isté. V očakávaní sme ohľadom Arnotta, ten je momentálne po operácii kolena, no očakáva sa že ešte minimálne sezónu zostane. Vstupuje do jeho 19-tej sezóny v NHL a svojimi výkonmi nesklamal, rád by som ho tu ešte aspoň rok videl. Predpoklad podpisu je aj u Nichola, predlženie zmluvy o rok s platom cca 700,- tis.

Naopak preč by mali ísť Colaiacovo, Huskins a Porter. Pošuškáva sa, že zaobchodujeme s D Agostinim a možno s niektorým z dvojice obráncov Cole - Fairchild. Videl by som to skôr na Fairchilda v tomto prípade.
Je takmer isté, že mladý Schwartz sa ešte zocelí na farme a na niekoľko zápasov okúsi NHL. Farma prischne aj Grachevovi (pokiaľ ho nevymenia).
Otáznik je ešte ohľadom Crombeena, zrazu pre neho nie je miesto v 4. útoku. Tak uvidíme...

- najviac ma momentálne zaujíma to meno obráncu do prvej dvojice k Pietrangelovi. Veľmi vážne sa spomína Suter. Ak totiž naozaj odíde z NSH, tak najvážnejšími kandidátmi sme my a DET. Suter chce dlhodobý kontrakt v tíme, ktorý má tie najvyššie ambície. Stále ale nie je vylúčené že v NSH nezostane, tak si počkajme.
predpoklad s Nicholom vyšiel, podpis zmluvy o 1 rok je na svete... :yes:
"andystrickland: Scott Nichol contract will pay him $650,000 plus bonuses that could take him to $700,000 #stlblues"

Read more: http://interact.stltoday.com/forums/vie ... z1z704MnTn" onclick="window.open(this.href);return false;
- máme teda poriešený 4. útok a môžme sa zamerať na ten tretí, čiže nahradiť Arnotta (tu by som dal dôveru Sobotkovi) a spomínaného obráncu do dvojice k Pietrovi. Samozrejme sa ešte čaká na nové zmluvy pre Oshieho a Perrona.
Momentálne sa intenzívne rieši práve ten obránca, ale veľa konkrétnych mien (okrem špekulatívnych názorov) nepadlo. Odhaduje sa, že to nakoniec bude Garrison.
u nás zatiaľ veľmi rozpačité počínanie na trhu s voľnými hráčmi :

získali sme 3 hráčov na farmu a to brankára : Mike McKenna, 28 (bude robiť dvojku Allenovi), v AHL doposiaľ odohral 205 zápasov. Taylor Chorney, 25 ročný obránca, odohral 61 zápasov v NHL a 196 v AHL. Scott Ford 32 ročný obránca, v NHL nemá žiadne skúsenosti, ale v AHL odohral 380 zápasov.

Stále sa čaká, koho získame do obrany, no pomaličky sa tí lepší z trhu vytrácajú. Kuba je už na FLO, Garrisona získal VAN. Suter buď zostane v NSH alebo skončí v DET. Je tam ešte Matt Carle, tak uvidíme...

Náš GM to okomentoval takto :
"We were active in talking to some players that we thought could help our team," Blues general manager Doug Armstrong said. "But we're pretty finite on what we need. A lot of the players that were signed (Sunday), they didn't fill a need or desire for our team."
tak trh nám zatiaľ veselo brzdia tí dvaja "umelci" ktorí ma už celkom slušne se.ú. Množstvo GM čaká, koho ponuku akceptujú a tak sa čaká.
Medzitým sme podpísali navrátilca Woywitku, ktorý bude fajn posilou pre obranu farmy s možnosťou zaplniť priestor v A-tíme, ak by sa niektorí z hráčov zranil.

Čo sa týka noviniek :
- čaká sa na re-podpis Langsa. Veci stoja na dohode o dlžke zmluvy. Naši mu ponúkli predlženie o 1 rok, on žiada 2. Tak uvidíme, kto zvolí kompromis. Langs má aj ďalšie ponuky z iných klubov.
Perron s Oshiem už majú ponuky na stole, tak dúfam že to ich agenti nebudú hnať do neakceptovateľných čísel. Oshie má vraj 3-4 ročnú ponuku a Cap-hit cca 3.5 mil. a Perron asi 2-ročnú ponuku, Cap-hit cca 3 mil. To by bolo myslím si slušné.

- Na odchode sú určite Huskins, Arnott, Porter a zrejme aj Colaiacovo - neverím že ho znova podpíšeme. Armstrong má niečo rozbehnuté a myslím, že nejakého slušného obráncu dotiahne.

- Medzitým z farmy odišiel obránca Syvret do PHI.
Walt píše:tak trh nám zatiaľ veselo brzdia tí dvaja "umelci" ktorí ma už celkom slušne se.ú. Množstvo GM čaká, koho ponuku akceptujú a tak sa čaká.
Ale no tak, nemôžeš sa nato pozerať len z jednej strany a hádzať všetku vinu len na tých 2 hráčov. Tí 2 majú pred sebou životné rozhodnutie, takže neni dôvod to uponáhlať. A istotne nestojí trh len kvôli nim, agenti zvyšných FA hráčov schválne vyčkávajú kým podpíšu lebo potom sa zvýši cena aj ostatných hráčov a presne o to im ide...
Ohlund píše:
Walt píše:tak trh nám zatiaľ veselo brzdia tí dvaja "umelci" ktorí ma už celkom slušne se.ú. Množstvo GM čaká, koho ponuku akceptujú a tak sa čaká.
Ale no tak, nemôžeš sa nato pozerať len z jednej strany a hádzať všetku vinu len na tých 2 hráčov. Tí 2 majú pred sebou životné rozhodnutie, takže neni dôvod to uponáhlať. A istotne nestojí trh len kvôli nim, agenti zvyšných FA hráčov schválne vyčkávajú kým podpíšu lebo potom sa zvýši cena aj ostatných hráčov a presne o to im ide...
vcelku súhlas Ohlund, ide len o to, že napr. Paris to už príliš naťahuje. Ak raz vyhlásim, že sa idem rozhodnúť a potom to 2x zmením, to nie je dobré. A trh naozaj stojí, veľa transakciií sa pohne až títo dvaja podpíšu, takže tak. Že je to životné rozhodnutie to beriem, ale nemá na to rozhodnutie hodinu, nehovoriac o možnostiach, ktoré pred takýmto rozhodnutím iste bral v úvahu. Mne sa skôr zdá, že to bude aj robota agenta.
Matt Carle je už v Tampe (troška preplatili ale majú ho) a tak som teraz zvedavý čo nám GM privedie. Napadá ma, že sa možno pustí do nejakého trejdu, napr. spomínaný JayBo, alebo ešte je tam Yandle..? Len aby sme nezostali za blbcov... :hmm:
Zatiaľ sme v podstate okrem hráčov na farmu, nikoho solídneho nezískali. :?
tak je na svete zmluva pre Perrona a je myslím si skvelá, on sám je nesmierne spokojný.
4 r. zmluva - 15.250,- (3. mil. v sezóne 2012-13, 3.5 mil. v sezóne 2013-14, 4,25 mil. v sezóne 2014-15 a 4.5 mil. v sezóne 2015-16.)
Perron na Twitteri neskôr napísal :
"Nemôžem byť šťastnejší, som rád, že som v St Louis. Nemôže sa dočkať, až začne tréningový kemp v septembri!."

- Perron (24) je u nás od dratu z roku 2007, odohral doposiaľ 292 zápasov, takže je skvelé že bude pokračovať. Hlavne dúfam, že sa mu budú vyhýbať zranenia a najmä Thornton :wink2:

- Oshie požiadal o arbitráž... ale dá sa predpokladať, že sa s klubom dohodne ešte pred tým, ako k tomu dôjde. Odhaduje sa, že by to mohla byť nakoniec 4-5 r. zmluva s cap-hitom okolo 4.1 mil.

- podpísali sme aj 30 r. centra pre Peoriu : Andrew Murray - 1 r. dvojcestná zmluva/600 tis. (po 4 r. pôsobení v CBJ, pôsobil v minulej sezóne v SJ, resp. na farme vo Worcestri)
tak dnes potešila správa o re-podpise Langsa o jeden rok, ako sa očakávalo.

- zmluva na 1 rok - 1.250,- tis + bonusy 250,- tis (to je slušné)

- odchádza B.J. Crombeen do TBL za výbery v draftoch 2013 a 2014 :ahoj: ďakujeme za všetko B.J.
Walt píše:tak je na svete zmluva pre Perrona a je myslím si skvelá, on sám je nesmierne spokojný.
4 r. zmluva - 15.250,- (3. mil. v sezóne 2012-13, 3.5 mil. v sezóne 2013-14, 4,25 mil. v sezóne 2014-15 a 4.5 mil. v sezóne 2015-16.)
Perron na Twitteri neskôr napísal :
"Nemôžem byť šťastnejší, som rád, že som v St Louis. Nemôže sa dočkať, až začne tréningový kemp v septembri!."

- Perron (24) je u nás od dratu z roku 2007, odohral doposiaľ 292 zápasov, takže je skvelé že bude pokračovať. Hlavne dúfam, že sa mu budú vyhýbať zranenia a najmä Thornton :wink2:

- Oshie požiadal o arbitráž... ale dá sa predpokladať, že sa s klubom dohodne ešte pred tým, ako k tomu dôjde. Odhaduje sa, že by to mohla byť nakoniec 4-5 r. zmluva s cap-hitom okolo 4.1 mil.

- podpísali sme aj 30 r. centra pre Peoriu : Andrew Murray - 1 r. dvojcestná zmluva/600 tis. (po 4 r. pôsobení v CBJ, pôsobil v minulej sezóne v SJ, resp. na farme vo Worcestri)
:frajer2: je ako som napísal, dalo sa predpokladať, že sa dohodne, ponuka bola skvelá a na arbitráži by toto nedostal...

"The Blues have reached a contract agreement with T. J, Oshie, a five-year deal that will pay the forward $20.875 million." Cap-hit = 4.175 mil.

- stal sa tak tretím najlepšie plateným hráčom Blues (po McDonaldovi a Backesovi), takže sa budú očakávať adekvátne výsledky. Dúfam, že nezostane len pri pri očakávaní. Ja osobne od neho očakávam skvelú sezónu.

Splnená je teda ďalšia úloha nášho GM, zostáva posledná doplniť miesto pri Pietrovi a priviesť solídneho beka. Zoznam tých schopných je čoraz tenší. Ak sa nepodarí dotiahnuť nikoho, tak to budeme musieť zvládnuť s tým čo máme a viac šancí bude dostávať nádejný Cole - či to ale zvládne... :hmm:

-po druhé je skvelé, že re-podpisom Oshieho sme si výrazne polepšili k platovej podlahe, zostáva podpísať nejakého hráča s cap-hitom okolo 600 tis a bude to v pohode. Je teda viac ako isté, že ešte nejaký podpis zaznamenáme, kto to ale bude netuším...
Colaiacovo je na odchode a Huskinsa tiež pochybujem, že podpíšeme. V hľadáčiku nášho GM je JayBo, tak mu držím palce, nech sa to podarí :wink2:
je chvíľka času, tak si troška zrekapitulujme čo sa podarilo nášmu GM doposiaľ urobiť...
Pred nadchádzajúcou sezónou to s kádrom vyzerá sľubne, kostra tímu zostala v podstate nezmenená, vcelku slušne sa podarilo posilniť farmu a nové zmluvy pre UFA a RFA hráčov sú naozaj skvelé. :good:

Čo sa teda podarilo...
- už počas MS v hokeji vo Fínsku si náš GM našiel čas a vycestoval do Helsiniek kvôli debate s Tarasenkom. Počas jeho letu ale bolo Tarasenkovi vysvetlené, že miesto v tíme Ruska nemá a tak ho poslali domov. Armstrong to zistil až po prílete a tak okamžite volal Tarasenkovi a ten po prílete do Ruska nasadol na vlak a cestoval ďalších 8 hodín späť do Helsiniek. Debata dopadla podľa očakávania a tak môžme Vladyho očakávať v letnom kempe.

- potom sa začal kolotoč podpisovania našich hráčov:

* re-podpis Stewart = 1r. - 3.mil
* re-podpis Jackman = 3r. - 9.5 mil.
* re-podpis Nichol = 1r. - 650 tis.
* re-podpis Perron = 4r. - 15.250 mil.
* re-podpis Langs = 1r. - 1.250 mil.
* re-podpis Porter = 1r. - 650 tis.
* re-podpis Oshie = 5r. - 20.875 mil. (pár hodín pred arbitrážnym súdom o ktorý Oshie požiadal, kvôli tomu GM vycestoval do Toronta)

- k tomu sme podpísali na farmu zaujímavých hráčov :
odchovanec STL brankár McKenna, obráncovia Chorney, Ford a navrátilec Woywitka , útočník Murray, re-podpisy bitkára Pelusa a útočníka Sonneho.

- team opustil Crombeen (TB) a chystajú sa odchody Arnotta, obráncov Colaiacova a zrejme aj Huskinsa.

Čo dodať, v rámci možností sa podarilo udržať tento už zohratý tím pokope. Očakával sa podpis nejakého skúseného matadora do obrany ako dvojka k Pietrovi a ja verím, že Armstrong sa o to ešte stále pokúsi. Najviac sa momentálne skloňuje JayBo z CGY za ktorého sme ponúkli D Agostiniho, prospekta Rattieho a 1.kolo draftu 2013 - nuž uvidíme.

Momentálne teda máme podpísaných 15 útočníkov, 6 obráncov a 2 brankárov. Celkový Cap-Hit zatiaľ 52.850,- mil. Sme 17.350,- mil. pod platovým stropom, takže možností máme neúrekom. No nakoľko má GM rozviazané ruky, čo sa týka utrácania, to sa nevie. :neviem:

Ako by asi za súčasných podmienok mohla vyzerať naša zostava : :hmm:

McDonald - Backes - Oshie
Perron - Berglund - Tarasenko
Steen - Sobotka - Stewart/d Agostini
Langs - Nichol - Reaves

(Schwartz, Grachev, Porter, Murray, McRae, TJ Hensick)

Jackman - Pietrangelo
Cole - Shattenkirk
Russel - Polák

(Woywitka, Fairchild, Chorney)

G - Halák, Elliott (Allen)

- priemerný vek tímu : 28 r. :good:
Ak je to, čo hovoríš o Arnottovi pravda, tak sa veľmi teším, že Sobotka konečne dostane priestor, ktorý si zaslúži. :fan:
tak bývalý hlavný tréner Davis Payne (ktorého práca sa mne vcelku pozdávala) má namierené ku Kings...

http://www.truehockey.com/articles/Payn ... h-LA-Kings" onclick="window.open(this.href);return false;

... veľa šťastia :good:
to čo sme pred časom riešili, ako možnú alternatívu po príchode nového vlastníka sa stáva skutočnosťou :
John Davidson v klube končí..!

http://sport.aktuality.sk/c/138299/davi ... uis-blues/" onclick="window.open(this.href);return false;

veľa šťastia v ďalšom živote a ďakujeme za všetko... :yes: :good:
vzhľadom na momentálnu situáciu v NHL sa viacero našich hráčov poobzeralo po náhradnom riešení, ako sa udržať vo forme. Dám sem aspoň tie info, čo sa mi podarilo zistiť :

Russel - začal vo Fínsku, no hneď sa zranil (koleno) a predpoklad doby liečenia je do 01/2013
Berglund - hrá vo svojom rodnom meste vo SWE - Västeras, poistku mu vyplatil sponzor
Polák - je momentálne takmer doma v ČR, hrá za Vítkovice
Arnott - ten nehrá nikde, žije v DAL a údajne rokuje o novej zmluve s VAN
Tarasenko - po rôznych peripetiách nakoniec podpísal zmluvu do ukončenia výluky s SKA Petrohrad
Matt D Agostini - podpísal s tímom SC Riessersee (2. DEL)
Oshie - pripravuje sa individuálne
Sobotka - hrá za Sláviu Praha

a čo Jaro Halák..? Je doma v Blave, trénuje no pokiaľ viem nerokuje s nikým o angažmáne počas výluky.

- cez víkend bude viac času omrknúť nové informácie, tak to poprípade v pondelok aktualizujem :wink2:
sezóna sa medzitým rozbehla v AHL a našej Peorii Rivermen sa zatiaľ vôbec nedarí. S farmou CGY sme 2x vyfasovali a ten druhý zápas bol doslova katastrofa. Brankár Jake Allen je úplne mimo a v dvoch zápasoch inkasoval 10 gólov! Gól a asistenciu si pripísal Jaden Schwartz, ale výsledok druhého zápasu je desivý 2:6 ! Pomer striel hovorí za všetko = 19 - 33 ! Svoj prvý gól zaznamenal aj Sergej Andronov.

Viac tu :
http://www.rivermen.net/schedule/243-ab ... -rivermen/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jaden ma len asistenciu.
mitch píše:Jaden ma len asistenciu.
:yes: správne, dík za upozornenie...
tak konečne máme zasa o čom písať... popravde, už mi to celkom chýbalo.

Noviniek okolo nášho tímu je teda pomerne dosť :

- začali sa pomaličky sťahovať hráči, ktorí počas výluky pôsobili v Európe a je ich požehnene =
* Stewart - vrátil sa z 2DEL (Crimmitschan Eispiraten, chvíľku bol aj v Liberci)
* D Agostini - pôsobil v SC Riesersee, 2DEL
* Berglund - ten bol doma vo SWE, kde hral za rodný Västaras
* Steen - tiež bol vo SWE, hrával za Modo
* Russell a Shattenkirk - hrali za TPS Turku vo FIN
* Polák - pôsobil vo Vítkoviciach
* Sobotka - hral zasa za Slaviu
* Jaro Halák - hral v 2DEL za Lausitzer Fuchse
* Tarasenko - pôsobil v KHL, hral za SKA Petrohrad
* Reaves - pôsobil v tíme ECHL, Orlando Solar Bears

- patrí sa ešte spomenúť, že dobre si počínali aj mladí Rattie v tíme CAN a brankár Lundstrom v tíme SWE na MS 20, najmä Lundstrom presvedčil a výrazne sa pričinil a zisk strieborných medailí pre Švédov, v nájazdoch v semifinále vychytal Rusov. :good:

- kemp bude teda bez prípravných zápasov, takže sa nabehne tak povediac naostro a tak už prvé zápasy budú veľmi zaujímavé. Naši začínajú kemp v nedeľu 13.1. na prvom tréningu, ktorý bude fyzický a až v pondelok 14.1. pôjdu po prvý krát spoločne na ľad. To by sme mali byť všetci komplet.

- zaujímavé bude ako tréner zostaví obranné dvojice, nakoľko náš team po minulej sezóne opustila dvojica Pietrangelo (DET) a Huskins (?). Na začiatku bude mať v kempe týchto obráncov :
Pietrangelo, Russell, Jackman, Polák, Shattenkirk, Cole, Woywitka a Chorney
- pošuškáva sa, že to skúsime na začiatkou s prvou obrannou lajnou v zložení Russell - Pietrangelo, druhá by mala byť Cole - Shattenkirk a tretia Jackman - Polák

- v bránke bez zmien, Halák - Elliott

- čo sa týka útokov, tam je ešte zatiaľ otáznik a vykryštalizuje sa to až v priebehu budúceho týždňa počas kempu. K dispozícii budú títo útočníci :
McDonald, Backes, Oshie, Perron, Berglund, Tarasenko, Steen, Sobotka, Stewart, D Agostini, Schwartz, Nichol, Langebrunner, Reaves, TJ Hensick

- pokiaľ ide o úvodný zápas sezóny, tak ten budeme hrať doma 19.1. s DET, takže paráda na úvod :good:

... no a ostatné neskôr, na teraz to stačí :wink2:
Zdravím,

Konečne sa to tu trochu oživí. Na jednu stranu som rád, že sa liga konečne rozbehne ale na druhú stranu. 48 zápasov...Úprimne. Je mi úplne jedno ako dopadne tento ročník. Či postúpime do playoff alebo budeme poslední. Skratka to nie je ono. Možno keď to konečne začne tak ma to trhne. Zatiaľ jediné čo ma zaujíma je Tarasenko. Na neho som veľmi zvedavý. A hoci je náš hráč som prekvapený, že pri odchode z SKA neštrajkoval. Zrejme si aj on už chce konečne vyskúšať najlepšiu ligu sveta.

Zostava bez väčších zmien. Odchody Colu a Huskinsa by sa nemali prejaviť ako hrôzostrašné straty. Túto sezónu osobne beriem ako predprípravu na tú ďalšiu a uvidíme v akej forme budú naši hráči. Najmä tí, ktorí počas výluky nehrali nikde. V tomto smere ma najviac zaujíma Elliott.
Osobne by som dal väčší priestor na ľade dvojici Schwartz-Cole.

Tak si teda poďme ´´vychutnať´´ sezónu. LGB !
Tarasenko je už v St. Louis a má za sebou prvý tréning... :good:

http://www.stltoday.com/sports/hockey/p ... 133f9.html" onclick="window.open(this.href);return false;
krása, z posledných 8 zápasov - hráme 7 doma, nemohlo to lepšie dopadnúť... :good:
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2023 VEGAS GOLDEN KNIGHTS