tak po dlhšej odmlke som tu zasa... sezónu sme v podstate nijako nevyhodnocovali, ale asi to ani nie je nutné (vzhľadom na fakt, koľko nás tu prispieva). Občas mám z toho celého pocit, že si tu dopisujem s Jožkom a prestáva ma to naplňať pocitom, že to má zmysel.
Ale k veci, po tom čo sa nám konečne podarilo dotiahnuť otázku vlastníctva klubu do úspešného konca, sa začínajú rozoberať otázniky okolo odchodov a možných príchodov pred tou nasledujúcou sezónou. Zaujalo to aj mňa, nakoľko tam padá viacero zaujímavých mien, ktoré teoreticky a celkom reálne pripadajú do úvahy. My sme v dosť zložitej situácii momentálne, nakoľko máme :
- 7 hráčov
UFA (
Langs, Porter, Colaiacovo, Jackman, Arnott, Nichol, Huskins)
- 3 hráčov
RFA (
Perron, Oshie, Stewart)
1. Takže ako to celé do budúcna vyzerá..?
- myslím si, že prvoradé bude podpísať
Perrona s
Oshiem, oboch pre nás kľúčových hráčov. 2-3 ročné zmluvy by boli logickým vyústením s primeranou výškou kontraktu (Cap Hit cca 3. mil). Čo sa týka
Stewarta 
, tam by som nešpekuloval a dal mu ešte šancu, predlženie zmluvy na 1 rok s opciou by bolo fajn, myslím si že je to dobrý hráč a bolo by nerozumné sa ho zbaviť. V budúcej sezóne ukáže čo v ňom naozaj je. Či je to aj pohľad nášho vedenia to uvidíme...
- zaujímavá situácia vznikla okolo
Arnotta, v závere sezóny si troška nerozumel s Hitchom, takže je viac ako isté, že u nás nezostane.
Langs sa vyjadril, že by rád zostal a tak predlženie zmluvy o jeden rok je podľa mňa na spadnutie.

Následuje skúsený
Nichol, náš center v 4 lajne. On veľmi dobre zapadol, pozdvihol úroveň nášho 4 útoku, kde spolu so Sobym a Reavsom boli pekným oživením našej hry, naviac za tie peniaze čo berie je skvelý. Takže by som mu ponúkol ešte na 1 rok zmluvu. Ďalším v poradí je
Porter. Tento hráč nijako neoslnil, odohral niekoľko zaujímavých zápasov, no vzhľadom na dostatok zaujímavých krídelníkov na jeho poste si myslím, že nás opustí.
- následujú obráncovia, tam to bude nesmierne zaujímavé, hneď traja sú UFA a je celkom možné, že nás opustia všetci. Ale po poradí.
Colaiacovo sa v tejto sezóne dosť trápil, mal viacero dobrých momentov, no nie je tým pravým LD do prvej dvojice k Pietrangelovi, takže sa čoraz viac píše o tom, že odchádza.
Huskins, takmer celú sezónu pôsobil ako 7D, no a značnú časť sezónu odmárodil, kvôli zranenému členku. Jeho odchod je tiež na spadnutie, náhrada v podobe Iana Colea je adekvátna.

No a je tu naša stálica, matador v službách Blues -
Barret Jackman okolo ktorého sa rozprúdili diskusie, ako to s nim nakoniec dopadne

Viacero hlasov je takých, že nenaplnil očakávania a za tie peniaze si vieme dovoliť lepšieho obráncu. No tu by som sa ho celkom rád zastal. Barret je podľa mňa veľký srdciar, (odohral tu celú jeho doterajšiu kariéru, oženil sa tu, narodili sa mu tu deti a je tu spokojný. On sám sa vyjadril, že pristúpi na zníženie platu a rád by tu pôsobil aj naďalej) je to nesmierne húževnatý hráč, ktorý v zápase odvádza maximum. Má veľké množstvo zblokovaných striel a mnohým útočníkom sa proti nemu hrá nesmierne obtiažne. Naviac je v najlepších rokoch (31) takže žiaden veterán a nie je náchylný na zranenia. Je teda logické, že o sa o neho už zaujímajú celky ako DET, VAN, CHIC a iné. Ja by som si ho teda veľmi rád nechal a to nielen kvôli tomu čo som opísal, ale aj kvôli faktu, že na tento post momentálne lepšieho nemáme a ešte musíme získať niekoho k Pietrangelovi a to nebude tak jednoduché. Takže verím vedeniu, že sa s ním dohodnú a minimálne 2 roky ho u nás ešte uvidíme. Ako to s ním bude, by sa malo vyjasniť do 15.6.
2. Koho by sme mali podpísať..?
- verím že v lete sa u nás konečne ukáže
Tarasenko, je to dobre stavaný a nesmierne kreatívny krídelník s dobrou a tvrdou strelou, ktorý podľa mňa dozrel a je je pripravený sa u nás bez problémov etablovať.
- odchodom Arnotta budeme musieť zaplniť dieru na mieste
centra v 3. útoku, tu by som dal dôveru
Sobotkovi. Myslím si, že v tejto sezóne preukázal dostatok schopností a šikovnosti, aby to zvládol.
- následuje to najdôležitejšie čo nás čaká a to podpis ľavého obráncu, do dvojice k Pietrangelovi. Na našom fóre sa spomína viacero adeptov, počnúc Suterom, cez Allena, Del Zotta, Garrisona, Salvadora atd. Všetko sú to iste fajn borci, no až na Garrisona mi nepríde nik z nich vhodný k nám. Suter je samozrejme skvelý, no neverím že dokážeme "prečúrať" ostatných záujemcov, hlavne DET. Na druhej strane sa mne pozdáva hráč, ktorého veľa ľudí nespomína a to
Filip KUBA z OTT. Jeho by som si ho u nás vedel predstaviť a bol by som naozaj nadšený, ak by sa u nás nakoniec objavil.
3. Ako sa nám teda ukazuje zostava pre ďalšiu sezónu..?
McDonald - Backes - Oshie
Perron - Berglund - Tarasenko
Steen - Sobotka - Stewart/D Agostini
Langs - Nichol - Reaves/Crombeen
??? (Kuba) -
Pietrangelo
Jackman/Cole - Shattenkirk
Russel - Polák
7D (Fairchild)
G -
Halák/Elliott
- tak ako sa vám to pozdáva...??? Sám som zvedavý, do akej miery sa mi tie moje predstavy, či priania naplnia...