tak Pietrangelo, ako sa tréner pred nedávnom vyjadril, je hráč, okolo ktorého sa bude tento team budovať do budúcna (odchod Erika Johnsona je toho dôsledkom). Zrejme vedel čo hovorí a na základe tohto tvrdenia sa dá očakávať, že v budúcej sezóne sa pre neho pripraví zmluva aspoň na 4 roky. Jeho výkonnostný rast je pozoruhodný a hokejoví odborníci ho pasujú na adepta pre Norrisovu trojej v období do 5 rokov. Jeho tohtosezónne čísla sú zatiaľ veľmi dobré a ak by ich mienil rok čo rok vylepšovať, bolo by to nesmierne zaujímavé. Každopádne obrana u nás šla výkonnostne neuveriteľne hore. Príchodom Shattyho samozrejme posilnila a to sú obaja na obráncov ešte veľmi mladí. K tomu veľmi nádejne vyzerajúci Cole, nuž do budúcna to u nás vidím v obrane veľmi nádejne.
A čo sa týka jeho platu, berie síce okolo 800 tis, no s bonusmi si príde na slušné peniaze, celkovo cez 3. mil. Po tejto sezóne sa teda neobávam, že by u nás nezostal a že dostane zaujímavú ponuku, to je viac ako isté.
Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?
ST. LOUIS BLUES
Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.
keď už sme pri tom Pietrangelovi a jeho číslach, tak momentálne má na konte 48 bodov (12 + 36) a v hodnotení +/- pekných +17
- na obráncu viac ako slušné, pozrel som si, kto z obráncov v našom tíme naposledy takto bodoval a zistil som, že naposledy sa niečo podobné podarilo Prongerovi v sezóne 2003/4 - vtedy získal 54 bodov za celú sezónu.
- takže Pietro má ešte 7 zápasov na to, aby získal 6 bodov, čo je podľa mňa pri jeho súčasnej forme a ice-time, ktorý v každom zápase odohrá reálne. Ak sa mu to podarí a prekoná tento Prongerov výkon, tak to bude pre obráncu v jeho veku naozaj skvelý výkon.
- na obráncu viac ako slušné, pozrel som si, kto z obráncov v našom tíme naposledy takto bodoval a zistil som, že naposledy sa niečo podobné podarilo Prongerovi v sezóne 2003/4 - vtedy získal 54 bodov za celú sezónu.
- takže Pietro má ešte 7 zápasov na to, aby získal 6 bodov, čo je podľa mňa pri jeho súčasnej forme a ice-time, ktorý v každom zápase odohrá reálne. Ak sa mu to podarí a prekoná tento Prongerov výkon, tak to bude pre obráncu v jeho veku naozaj skvelý výkon.
To sú bežné Norris Trophy čísla v súčasnosti u komplexného obrancu (Chára, Weber). Ak by Karlsson nemal tak šialene dobré, Pietro by bol jednoznačne spolunominovaný. V širšej diskusii byť musí. Na výhru (a pravdepodobne aj nomináciu prv) si ale ešte musí počkať. Nebyť Crosbyho problémov a vlastných zranení, Letang by top3 určite bol, o tom nepochybujem. Ale tak to je už trochu OT.
dnes nás čaká veľmi ťažký zápas s veľmi nepríjemným súperom : STL - NSH
- je to súboj 1. 103 b (196-147) s 5. 96b (219-199)
- STL = 47 - 20 - 9 , z toho doma : 29 - 4 - 4
- NSH = 44 - 24 - 8 , z toho vonku : 20 - 15 - 3
- posledných 10 zápasov v NHL celkovo má STL bilanciu : 6 - 2 - 2 a NSH : 6 - 3 - 1
- posledných 10 vzájomných zápasov skončilo 5x výhrou STL a 5x výhrou NSH (5x to v riadnom hracom čase skončilo remízou)
- bude to taktiež súboj dvoch skvelých brankárov : Elliott - Rinne
Ešte pridám niekoľko zaujímavých štatistických ukazovateľov :
Power Play :
Blues -- 17.3% (16th)
Preds -- 21.8% (1st)
Penalty Kill :
Blues -- 85.2% (7th)
Preds -- 83.1% (tied 12th)
Goals For per game :
Blues -- 2.53 (tied 19th)
Preds -- 2.83 (8th)
Goals Against per game :
Blues -- 1.83 (1st)
Preds -- 2.55 (9th)
5-on-5 For/Against :
Blues -- 1.41 (2nd)
Preds -- 1.02 (11th)
Čaká nás zrejme nesmierne náročný zápas v ktorom zrejme veľa gólov nepadne. Bude to súboj dvoch skvelých obrán s dvoma nesmierne silnými brankármi. Rozhodnú maličkosti. My si musíme dávať pozor v prvom rade na vylúčenia. Ak budeme disciplinovaní a dáme o ten gólik viac, tak vyhráme. (aké jednoduché )
Ak by som si mal tipnúť výsledok, tak niečo v štýle 2:1 alebo 3:2pp, bude to tesné ale verím, že so šťastnejším koncom pre nás. Bolo by dobré po dlhšom čase potešiť domácich fans, ktorí sú celú sezónu skvelí.
- je to súboj 1. 103 b (196-147) s 5. 96b (219-199)
- STL = 47 - 20 - 9 , z toho doma : 29 - 4 - 4
- NSH = 44 - 24 - 8 , z toho vonku : 20 - 15 - 3
- posledných 10 zápasov v NHL celkovo má STL bilanciu : 6 - 2 - 2 a NSH : 6 - 3 - 1
- posledných 10 vzájomných zápasov skončilo 5x výhrou STL a 5x výhrou NSH (5x to v riadnom hracom čase skončilo remízou)
- bude to taktiež súboj dvoch skvelých brankárov : Elliott - Rinne
Ešte pridám niekoľko zaujímavých štatistických ukazovateľov :
Power Play :
Blues -- 17.3% (16th)
Preds -- 21.8% (1st)
Penalty Kill :
Blues -- 85.2% (7th)
Preds -- 83.1% (tied 12th)
Goals For per game :
Preds -- 2.83 (8th)
Goals Against per game :
Blues -- 1.83 (1st)
Preds -- 2.55 (9th)
5-on-5 For/Against :
Blues -- 1.41 (2nd)
Preds -- 1.02 (11th)
Čaká nás zrejme nesmierne náročný zápas v ktorom zrejme veľa gólov nepadne. Bude to súboj dvoch skvelých obrán s dvoma nesmierne silnými brankármi. Rozhodnú maličkosti. My si musíme dávať pozor v prvom rade na vylúčenia. Ak budeme disciplinovaní a dáme o ten gólik viac, tak vyhráme. (aké jednoduché )
Ak by som si mal tipnúť výsledok, tak niečo v štýle 2:1 alebo 3:2pp, bude to tesné ale verím, že so šťastnejším koncom pre nás. Bolo by dobré po dlhšom čase potešiť domácich fans, ktorí sú celú sezónu skvelí.
Zaujímavé starosti bude mať onedlho tréner Hitch so zostavou našich. Momentálne to ešte bude bez problémov, no po úplnom doliečení a zaradení do zostavy hráčov ako McDonald, D Agostini, Polák a Crombeen to už bude iná vec. Zdanlivo jednoduchá záležitosť už ale v prípade poskladania útokov pre PO tak, aby to bolo čo najlepšie, to už tak jednoduché nebude. Dlhodobo zranení borci budú bez hernej praxe, nebude jednoduché aby naskočili to tak dobre rozbehnutého tímu. Steen bol vo svojom prvom zápase dosť neistý a bolo evidentné že herná prax mu chýba, súhra v útoku tiež nebola najlepšia. U McDonalda to dúfam bude bez podobných problémov, predsa len nechýbal tak dlho. Väčšie obavy sú u D Agostiniho, ten sa dáva do poriadku po otrase, ktorý utrpel 27.12. čo je pomerne dlhá pauza. Je to v krátkom období už jeho druhý (pred 2 rokmi mal podobný problém v MTL). Aj preto sa doba jeho návratu posúvala, bolesti hlavy neustupovali. U neho bude návrat do zostavy asi s najväčším otáznikom. Polák s narazeným kolenom už tak veľký výpadok mať nebude, akurát si oddýchne a nazbiera silu na PO. Každopádne je fajn, že sa uvedení hráči vrátia do zostavy. Pre 4. lajnu máme dostatok kvalitných hráčov, no iné je to vyskladať prvé tri útoky tak, aby to malo dostatočnú kvalitu, silu a skúsenosti pre boje v PO. Tam mám menšie obavy, najmä čo sa týka tých skúsenosti. Na druhej strane máme veľmi bojovný team a skvelú obranu, z toho bude tréner v taktických pokynoch zrejme vychádzať. Myslím že forma brankárov je načasovaná u oboch veľmi dobre, tak budú dúfam veľkou oporou tímu aj v PO.
Ako to teda s tou našou zostavu na Po vyzerá..?
1. Perron - Backes - Oshie (najmä dvojica Backes - Oshie je super, na LW by mohol časom hrávať McDonald)
2. Schwartz - Berglund - Stewart (práve tu sa po uzdravení na LW objaví McDonald, po čase sa možno prehodí s Perronom, ako to bolo na začiatku sezóny. Práve tu hrával na mieste Stewarta D Agostini, no spočiatku bude Dags zrejme zdravým náhradníkom)
3. Steen - Arnott - Lagebrunner (keď sa zohrajú bude to zasa skvelý útok o tom nepochybujem, na 3. útok veľká kvalita )
4. Sobotka - Nichol - Reaves (tu je ešte k dispozícii Crombeen, ktorý je ako hráč platnejší než Reaves, ten je viac bojovník, ale tento útok má kvalitu, skvelého hráča na buly, Soby nadpriemer pre 4. útok a vedia si na ľade urobiť poriadok. V zálohe je ešte na farme Porter, ktorý sa počas sezóny ukazoval v dobrom svetle)
Colaiacovo - Pietrangelo
Jackman - Shattenkirk
Russel/Huskins - Polák (k dispozícii je ešte Ian Cole, takže v obrane zatiaľ pohoda)
G - Jaro Halák / Elliott (bude zaujímavé sledovať kto bude dostávať viac príležitostí a bude podávať presvedčivejšie výkony)
Ako to teda s tou našou zostavu na Po vyzerá..?
1. Perron - Backes - Oshie (najmä dvojica Backes - Oshie je super, na LW by mohol časom hrávať McDonald)
2. Schwartz - Berglund - Stewart (práve tu sa po uzdravení na LW objaví McDonald, po čase sa možno prehodí s Perronom, ako to bolo na začiatku sezóny. Práve tu hrával na mieste Stewarta D Agostini, no spočiatku bude Dags zrejme zdravým náhradníkom)
3. Steen - Arnott - Lagebrunner (keď sa zohrajú bude to zasa skvelý útok o tom nepochybujem, na 3. útok veľká kvalita )
4. Sobotka - Nichol - Reaves (tu je ešte k dispozícii Crombeen, ktorý je ako hráč platnejší než Reaves, ten je viac bojovník, ale tento útok má kvalitu, skvelého hráča na buly, Soby nadpriemer pre 4. útok a vedia si na ľade urobiť poriadok. V zálohe je ešte na farme Porter, ktorý sa počas sezóny ukazoval v dobrom svetle)
Colaiacovo - Pietrangelo
Jackman - Shattenkirk
Russel/Huskins - Polák (k dispozícii je ešte Ian Cole, takže v obrane zatiaľ pohoda)
G - Jaro Halák / Elliott (bude zaujímavé sledovať kto bude dostávať viac príležitostí a bude podávať presvedčivejšie výkony)
nááádhera...
STL - NSH = 3:0
- góly : Langebrunner, Perron, Oshie (Pietrangelo ďalšia asistencia )
- pomer striel na bránu : 24 - 24
- Elliott teda 9 shutout
- iba dvaja vylúčený za celý zápas, Radulov a Shatty
- Steen prvý bod po návrate za as. a zároveň 3. hviezda zápasu, to znie dobre
- držíme si počet inkasovaných gólov na 147 a sme o kúsok bližšie k prekonaniu rekordu NHL, takže maximálna spokojnosť...
STL - NSH = 3:0
- góly : Langebrunner, Perron, Oshie (Pietrangelo ďalšia asistencia )
- pomer striel na bránu : 24 - 24
- Elliott teda 9 shutout
- iba dvaja vylúčený za celý zápas, Radulov a Shatty
- Steen prvý bod po návrate za as. a zároveň 3. hviezda zápasu, to znie dobre
- držíme si počet inkasovaných gólov na 147 a sme o kúsok bližšie k prekonaniu rekordu NHL, takže maximálna spokojnosť...
dnes ďalší divízny súboj : Blues - BlackHawks
Blues = 1. miesto v konferencii, 105 b (199 - 147) 48 - 20 - 9, bilancia vonku : 18 - 16 - 5
BlackHawks = 6. miesto v konferencii, 93 b (231 - 222) 42 - 26 - 9, bilancia doma : 26 - 8 - 5
- bilanciu posledných 10 zápasov majú obaja súperi rovnakú : 6 - 2 - 2
- posledných 10 vzájomných zápasov je bilancia : 6 - 4 (2 zápasy v CHIC skončili v riadnom hracom čase remízou, vrátane toho posledného z 13.3.)
- v bráne sa predstavia : Crawford - Halák
- zaujímavá je naša bilancia ak vedieme po 1. tretine : 24 - 6 - 2 a ak vedieme po dvoch tretinách : 33 - 2 - 2 (bral by som, ak by sme dnes po dvoch tretinách viedli )
- čo sa týka zranených hráčov, do CHIC necestoval Polák, Crombeen má zranenie ešte z posledného vzájomného zápasu po súboji s Mayersom, McDonald s D Agostinim sú na ceste a po dnešnom rannom tréningu sa mal tréner rozhodnúť či ich dá do zostavy alebo nie, tak som zvedavý. Podľa toho aj bude vyzerať zostava, takže múdrejší budeme večer.
- Langebrunner sa posledným domácim zápasom zapísal do histórie, keď odohral svoj 1100 zápas v NHL..! Svoj prvý zápas v NHL v r. 1995 odohral v drese DAL na ľade v STL, tak to vyšlo skvele.
- a ešte troška štatistík :
Power Play :
Blues -- 17.2% (tied 15th)
Hawks -- 15.3% (25th)
Penalty Kill :
Blues -- 85.3% (7th)
Hawks -- 78.6% (tied 26th)
Goals For per game :
Hawks -- 2.94 (6th)
Goals Against per game :
Blues -- 1.80 (1st)
Hawks -- 2.82 (22nd)
5-on-5 For/Against :
Blues -- 1.44 (2nd)
Hawks -- 1.00 (tied 13th)
Face-Off Percentage :
Blues -- 50.5 (tied 12th)
Hawks -- 50.7 (tied 10th)
Dnes nás teda čaká ďalší nesmierne ťažký zápas na ľade dlhoročného rivala. Tento súboj bude najmä pre nás kľúčový a veľmi dôležitý. Ide o body v súboji o Prezident Trophy, naťahujeme sa s NYR a na chrbát nám dýcha rozbehnutý VAN. Dúfam, že dnes zabojujeme a vyvarujeme sa chýb, ako v poslednom zápase, kedy sme si prehrali vyhratý zápas. Dnes teda verím v naše víťazstvo.
Zostavu upresním večer...
Blues = 1. miesto v konferencii, 105 b (199 - 147) 48 - 20 - 9, bilancia vonku : 18 - 16 - 5
BlackHawks = 6. miesto v konferencii, 93 b (231 - 222) 42 - 26 - 9, bilancia doma : 26 - 8 - 5
- bilanciu posledných 10 zápasov majú obaja súperi rovnakú : 6 - 2 - 2
- posledných 10 vzájomných zápasov je bilancia : 6 - 4 (2 zápasy v CHIC skončili v riadnom hracom čase remízou, vrátane toho posledného z 13.3.)
- v bráne sa predstavia : Crawford - Halák
- zaujímavá je naša bilancia ak vedieme po 1. tretine : 24 - 6 - 2 a ak vedieme po dvoch tretinách : 33 - 2 - 2 (bral by som, ak by sme dnes po dvoch tretinách viedli )
- čo sa týka zranených hráčov, do CHIC necestoval Polák, Crombeen má zranenie ešte z posledného vzájomného zápasu po súboji s Mayersom, McDonald s D Agostinim sú na ceste a po dnešnom rannom tréningu sa mal tréner rozhodnúť či ich dá do zostavy alebo nie, tak som zvedavý. Podľa toho aj bude vyzerať zostava, takže múdrejší budeme večer.
- Langebrunner sa posledným domácim zápasom zapísal do histórie, keď odohral svoj 1100 zápas v NHL..! Svoj prvý zápas v NHL v r. 1995 odohral v drese DAL na ľade v STL, tak to vyšlo skvele.
- a ešte troška štatistík :
Power Play :
Blues -- 17.2% (tied 15th)
Hawks -- 15.3% (25th)
Penalty Kill :
Blues -- 85.3% (7th)
Hawks -- 78.6% (tied 26th)
Goals For per game :
Hawks -- 2.94 (6th)
Goals Against per game :
Blues -- 1.80 (1st)
Hawks -- 2.82 (22nd)
5-on-5 For/Against :
Blues -- 1.44 (2nd)
Hawks -- 1.00 (tied 13th)
Face-Off Percentage :
Blues -- 50.5 (tied 12th)
Hawks -- 50.7 (tied 10th)
Dnes nás teda čaká ďalší nesmierne ťažký zápas na ľade dlhoročného rivala. Tento súboj bude najmä pre nás kľúčový a veľmi dôležitý. Ide o body v súboji o Prezident Trophy, naťahujeme sa s NYR a na chrbát nám dýcha rozbehnutý VAN. Dúfam, že dnes zabojujeme a vyvarujeme sa chýb, ako v poslednom zápase, kedy sme si prehrali vyhratý zápas. Dnes teda verím v naše víťazstvo.
Zostavu upresním večer...
ja v tom nevidím žiaden problém, práve naopak, je to zo strany trénera dobrý ťah... Elliott bol v poslednej dobe dosť vyťažený a potrebuje oddych, naopak s blížiacim sa PO je potrebné, aby nabral hernú prax aj Jaro. A čo sa týka toho tlaku na jeho výkonnosť, to už Jaro zažil v MTL a popasoval sa s tým veľmi dobre, tak neverím, že s tým bude mať problém. Myslím si že formu majú obaja načasovanú dobre, tak im len prajem, aby sa im vyhli zranenia.
STL - DET = 2:3 ts
góly : Perron, McDonald - Franzen 2 (rozhodujúci nájazd Bertuzzi)
strely : 28 - 29
- škoda toho zápasu, stratiť vedenie 2:0 v priebehu dvoch minút, naviac pred koncom zápasu je trestuhodné Takto sa o President Trophy asi nebojuje, zrejme nezískame ani prvé miesto v konferencii.
góly : Perron, McDonald - Franzen 2 (rozhodujúci nájazd Bertuzzi)
strely : 28 - 29
- škoda toho zápasu, stratiť vedenie 2:0 v priebehu dvoch minút, naviac pred koncom zápasu je trestuhodné Takto sa o President Trophy asi nebojuje, zrejme nezískame ani prvé miesto v konferencii.
zopár bodov...
atmosféra v Scottrade Vždy boli vypredané zápasy a všetko, ale toto čo tam bolo včera... jedným slovom paráda.
najväčšou škvrnou na inak skvelom zápase je pre mňa "Sedin twin special" v podaní Backesa a Franzena. Odporúčam nájsť si na YT (ak to tam je; Lucic punches Sedin - pre porovnanie tiež).
neviem prečo padla výčitka, že takto sa o PT nebojuje. V zápase s Blue Jackets možno, včera ale Blues podali príkladný výkon. Ich rýchlosť bola lepšia, ich presnosť bola lepšia, ich tvrdosť bola lepšia. Jediný, kto sa skutočne presadzoval je Datsyuk (ktorý svojou genialitou napokon zápas vyrovnal), to však nie je normálna ľudská bytosť.
Sledovať Shattenkirka a Pietrangela je jedna báseň. Chirurgicky presné pasy a neskutočné sebavedomie.
ak takto chytá dvojka tímu, fanúšik by sa nemal obávať. Znova solídny zápas od Elliotta, pri góloch bol bezmocný.
výkonom ma teda Blues potešili, potvrdilo sa však znova to, čo som už viackrát zdôrazňoval. Rozdielový hráč sa nenašiel (Perron bol k tomu asi najbližšie). V drese Detroitu áno a preto dokázali zápas zvrátiť na svoju stranu. To je pred PO snáď jediná vážnejšia výčitka, ktorú k vám mám.
Ešte si počkám na matchup a hurá fandiť. Mám silné tušenie, že to na západe budete práve vy, po tom, čo Dallas opäť sklamal.
atmosféra v Scottrade Vždy boli vypredané zápasy a všetko, ale toto čo tam bolo včera... jedným slovom paráda.
najväčšou škvrnou na inak skvelom zápase je pre mňa "Sedin twin special" v podaní Backesa a Franzena. Odporúčam nájsť si na YT (ak to tam je; Lucic punches Sedin - pre porovnanie tiež).
neviem prečo padla výčitka, že takto sa o PT nebojuje. V zápase s Blue Jackets možno, včera ale Blues podali príkladný výkon. Ich rýchlosť bola lepšia, ich presnosť bola lepšia, ich tvrdosť bola lepšia. Jediný, kto sa skutočne presadzoval je Datsyuk (ktorý svojou genialitou napokon zápas vyrovnal), to však nie je normálna ľudská bytosť.
Sledovať Shattenkirka a Pietrangela je jedna báseň. Chirurgicky presné pasy a neskutočné sebavedomie.
ak takto chytá dvojka tímu, fanúšik by sa nemal obávať. Znova solídny zápas od Elliotta, pri góloch bol bezmocný.
výkonom ma teda Blues potešili, potvrdilo sa však znova to, čo som už viackrát zdôrazňoval. Rozdielový hráč sa nenašiel (Perron bol k tomu asi najbližšie). V drese Detroitu áno a preto dokázali zápas zvrátiť na svoju stranu. To je pred PO snáď jediná vážnejšia výčitka, ktorú k vám mám.
Ešte si počkám na matchup a hurá fandiť. Mám silné tušenie, že to na západe budete práve vy, po tom, čo Dallas opäť sklamal.
Tak veru. Zas na druhú stranu, STL si vytvorilo viac kvalitných šancí, nebyť Howarda...Creeper píše:Ty dva góly vám daroval Kindl svýma hrubkama Za to bych ho posadil na tribunu.
v podstate súhlas Getzo.., len sa tak troška skús vcítiť do mojej kože, namaškrtili sme sa parádnymi zápasmi a výkonmi a teraz keď to treba potvrdiť a získať tak potrebné body v dôležitom zápase (ešte stále bojujeme o PT a víťazstvo v konferencii), tak po peknom výkone a po vypracovaní si náskoku 2:0 o neho prídeme a nakoniec nezvládneme ani tie nájazdy. V tejto sezóne už po niekoľkýkrát takýto scénar.
Prehra s CBJ a tento bodík nám zrejme budú v konečnom zúčtovaní chýbať, preto to rozčarovanie. :ja_neviem:
Nad peknou hrou a výkonmi hráčov som sa rozplýval takmer celú sezónu, tam je to v pohode.
Ak by som totiž tento zápas videl na začiatku sezóny, tak absolútna spokojnosť a nadšenie by bolo v mojom príspevku.
Prehra s CBJ a tento bodík nám zrejme budú v konečnom zúčtovaní chýbať, preto to rozčarovanie. :ja_neviem:
Nad peknou hrou a výkonmi hráčov som sa rozplýval takmer celú sezónu, tam je to v pohode.
Ak by som totiž tento zápas videl na začiatku sezóny, tak absolútna spokojnosť a nadšenie by bolo v mojom príspevku.
Presidentova trofej je bezcenná. Pre vás je podstatný schodný súper a home ice a to už máte. Rovnako tak je dôležité akým spôsobom hráte a ten bol v poriadku. Nedá sa vyhrať každý zápas a aby ste si to vyslovene kazili sami sa to povedať nedá. Nech sa vžívam ako sa vžívam, nedokážem to. Tím mal potenciál a konečne ho naplňuje. Hru i výsledky by tu na fóre bral každý, obzvlášť po toľkých rokoch bez PO. To mi predsa nemôže jedna prehra po nájazdoch pokaziť. Keď sme už pri nich, v OT sa intenzita nezmenila a to v PO zaváži, tam nájazdy nie sú. Netreba mať veľké oči, ale perspektívu. Nedá sa vyhrať každý zápas. Columbus v tom období tiež nehral zle a že je posledný neznamená, že je najhorší. Byť tebou, som spokojný a optimisticky naladený. Dôvodov je na to viac než dosť. Opakujem, boli ste lepší a dostali dva góly z ničoho (z ničoho ste dali aj tie svoje, na to sa história ale nepýta). Nestratili ste zápas svojou neschopnosťou, ale súperovou genialitou. To sa stáva. V PO častejšie, no stále nie tak často, aby to bolo negatívnym signálom smerom k mužstvu. Ako tréner by som im to rozhodne vytkol, treba ich posúvať vpred, vybudovať v nich tú túžbu víťaziť za každú cenu. Ako fanúšik to robiť jednoducho nemusíš. Asi tak.
ja tomu tímu samozrejme verím, čo by som to bol za fanda, len mi tam príde na Po veľmi málo chalanov neskúsených a to asi bude rozhodovať. Viackrát sme zazmatkovali v záveroch stretnutia, o nájazdoch som už písal, stratené náskoky to je tiež prejav, ktorý nezdobí skúsených hráčov. Viď zápas v CHIC nedávno, máme pekný náskok 3:1 na súperovom ľade, potom chvíľky zaváhania a bolo 3:3 a prehra v nájazdoch. Onedlho zasa s tým istým súperom prehra v nájazdoch
Ja verím, že v PO zahráme parádne, bude sa dať na to pozerať, obrana je skvelá celá, to ako sa v útoku rozohrali Backes, Perron, McDonald je super. Verím že aj brankári zachytajú, no či to bude na skúsené tímy, ako majú VAN, CHIC, DET, ale aj SJ stačiť, to si netrúfam tvrdiť. Každopádne to bude pre tento team skúška, ktorá nás dostatočne preverí, či vieme hrať pod tlakom alebo nie. T toho čo som počas sezóny videl, tam vidím rezervy, tak preto tie obavy.
Na krásu sa totiž v PO rozhodne nehrá...
Ja verím, že v PO zahráme parádne, bude sa dať na to pozerať, obrana je skvelá celá, to ako sa v útoku rozohrali Backes, Perron, McDonald je super. Verím že aj brankári zachytajú, no či to bude na skúsené tímy, ako majú VAN, CHIC, DET, ale aj SJ stačiť, to si netrúfam tvrdiť. Každopádne to bude pre tento team skúška, ktorá nás dostatočne preverí, či vieme hrať pod tlakom alebo nie. T toho čo som počas sezóny videl, tam vidím rezervy, tak preto tie obavy.
Na krásu sa totiž v PO rozhodne nehrá...
Ja práveže vôbec nemám pocit, že by ste vy boli tímom hrajúcim na krásu :ja_neviem: To ber ako kompliment.
K tým nedotiahnutým zápasom - mali ste aj spústu takých, kde ste súpera do tlaku nepustili. Treba sa proste zmieriť s tým, že ten, kto prehráva by rád vyrovnal. Akokoľvek primitívne to znie alá "prišli sme hrať hokej, to sa ale s Rusmi nedá" je to tak. Hokej nie je hra jedného tímu proti sebe, sú to presýpacie hodiny. Niekde je to tak ako vravíš a spôsobené je to vlastnými chybami, niekde za to môže hokejovejší súper. Treba sa s tým jednoducho zmieriť.
Ja vo všeobecnosti hľadanie negatív a kritický pohľad oceňujem. Ale odsud pod sud.
K tým nedotiahnutým zápasom - mali ste aj spústu takých, kde ste súpera do tlaku nepustili. Treba sa proste zmieriť s tým, že ten, kto prehráva by rád vyrovnal. Akokoľvek primitívne to znie alá "prišli sme hrať hokej, to sa ale s Rusmi nedá" je to tak. Hokej nie je hra jedného tímu proti sebe, sú to presýpacie hodiny. Niekde je to tak ako vravíš a spôsobené je to vlastnými chybami, niekde za to môže hokejovejší súper. Treba sa s tým jednoducho zmieriť.
Ja vo všeobecnosti hľadanie negatív a kritický pohľad oceňujem. Ale odsud pod sud.
dnes teda posledný domáci zápas v základne časti tejto sezóny s kojotmi z PHX. Bolo by teda dobré to vyšperkovať víťazstvom a potešiť skvelých domácich fans, ktorý boli doposiaľ stále skvelí a patrí im za túto sezónu obrovská poklona... :klobuk_dole:
2. Blues - 107b (206 - 159) , bilancia = 48 - 21 - 11 z toho doma = 30 - 5 - 5
8. Coyotes - 93b (208 - 202) , bilancia = 40 - 27 - 13 z toho vonku = 18 - 14 - 7
- v posledných 10 vzájomných stretnutiach to je 6 - 4 v náš prospech, no ak vezmeme do úvahy iba túto sezónu, tak v tej sme zatiaľ 100%, vyhrali sme prvý zápas u súpera v pomere 2:3, potom doma 4:1 a naposledy zasa u nich 0:4. Chcelo by to teda neporušiť túto peknú tohtosezónnu bilanciu a zasa kojotov poraziť. Víťazstvom by sme sa znova dostalo na prvé miesto konferencie pred VAN a oživili tak ešte nádeje na PT, o ktorú zabojujeme aj s NYR.
- bilanciu 10 posledných zápasov má lepšiu súper = 6 - 2 - 2, naša je horšia = 3 - 3 - 4 (to sú však len čísla a vôbec to nemusí nič znamenať)
- dnes v našej bráne nastúpi Brian ELLIOTT, v tej súperovej zasa Mike SMITH
(v zápase s DAL bude v bráne Jaro Halák)
- ešte niekoľko štatistických ukazovateľov, ak to náhodou niekoho zaujíma :
Power Play :
Blues -- 16.6% (17th)
Yotes -- 14.2% (29th)
Penalty Kill :
Blues -- 85.3% (7th)
Yotes -- 84.9% (8th)
Goals For per game :
Blues -- 2.52 (tied 19th)
Yotes -- 2.52 (tied 19th)
Goals Against per game :
Blues -- 1.86 (1st)
Yotes -- 2.40 (5th)
5-on-5 For/Against :
Blues -- 1.39 (2nd)
Yotes -- 1.07 (9th)
Face-Off Percentage :
Blues -- 50.5% (13th)
Yotes -- 50.0% (tied 16th)
Ja pevne verím, že dnes zdvihneme hlavy a poriadne zabojujeme, Brian zasa predvedie neskutočný výkon a možno sa dočkáme ďalšieho shutout-u, fans zažijú perfektný zápas najmä v našom podaní a namaškrtia sa tak na PO. Iné ako výhru dnes ani neberiem.
Tak Lets Go Blues..!
2. Blues - 107b (206 - 159) , bilancia = 48 - 21 - 11 z toho doma = 30 - 5 - 5
8. Coyotes - 93b (208 - 202) , bilancia = 40 - 27 - 13 z toho vonku = 18 - 14 - 7
- v posledných 10 vzájomných stretnutiach to je 6 - 4 v náš prospech, no ak vezmeme do úvahy iba túto sezónu, tak v tej sme zatiaľ 100%, vyhrali sme prvý zápas u súpera v pomere 2:3, potom doma 4:1 a naposledy zasa u nich 0:4. Chcelo by to teda neporušiť túto peknú tohtosezónnu bilanciu a zasa kojotov poraziť. Víťazstvom by sme sa znova dostalo na prvé miesto konferencie pred VAN a oživili tak ešte nádeje na PT, o ktorú zabojujeme aj s NYR.
- bilanciu 10 posledných zápasov má lepšiu súper = 6 - 2 - 2, naša je horšia = 3 - 3 - 4 (to sú však len čísla a vôbec to nemusí nič znamenať)
- dnes v našej bráne nastúpi Brian ELLIOTT, v tej súperovej zasa Mike SMITH
(v zápase s DAL bude v bráne Jaro Halák)
- ešte niekoľko štatistických ukazovateľov, ak to náhodou niekoho zaujíma :
Power Play :
Blues -- 16.6% (17th)
Yotes -- 14.2% (29th)
Penalty Kill :
Blues -- 85.3% (7th)
Yotes -- 84.9% (8th)
Goals For per game :
Blues -- 2.52 (tied 19th)
Yotes -- 2.52 (tied 19th)
Goals Against per game :
Blues -- 1.86 (1st)
Yotes -- 2.40 (5th)
5-on-5 For/Against :
Blues -- 1.39 (2nd)
Yotes -- 1.07 (9th)
Face-Off Percentage :
Blues -- 50.5% (13th)
Yotes -- 50.0% (tied 16th)
Ja pevne verím, že dnes zdvihneme hlavy a poriadne zabojujeme, Brian zasa predvedie neskutočný výkon a možno sa dočkáme ďalšieho shutout-u, fans zažijú perfektný zápas najmä v našom podaní a namaškrtia sa tak na PO. Iné ako výhru dnes ani neberiem.
Tak Lets Go Blues..!
zaujímavé bude dnes sledovať, ako tréner pozmení zostavu, lebo ešte stále hľadá optimálne zloženie prvých troch útokov. O čo teda ide..?
V poslednom zápase padlo viacero výčitiek na hru pozmenenej 3 lajny, ktorá v predošlých zápasoch po návrate Steena hrávala v zložení :
3. Steen - Arnott - Stewart (to bolo fajn, bola tam súhra, hráči odviedli svoje a bola spokojnosť)
- no v zápase s CBJ aj DET dal tréner Steena do prvej, ktorá tak vyzerala takto :
1. Steen - Backes - Oshie, Perron sa presunul do druhej kde bol centrom klasicky Berglund a na LW s McDonaldom, no a v tretej to teda vyzeralo takto :
3. Langs - Arnott - Steewart (nehrali vyslovene zle, no nebolo to ono, niečo tomu chýbalo)
- viacero ohlasov najmä negatívnych sa znieslo na hru Stewarta a volajú po dosadení D Agostiniho do tejto lajny. Stewrat je dobrý hráč podľa mňa, no momentálne určite nepodáva výkon, na ktorý by bol 100% hrdý. Kde je problém ťažko povedať, forma zo začiatku sezóny je preč, no potenciál má neskutočný.
Ak by som si mal trúfnuť čo tréner urobí, tak predpokladám, že stiahne Steena späť do tretej lajny, na RW dá Langsa, a ako by to mohlo vyzerať...
1. Perron - Backes - Oshie (absolútne najlepšia možnosť prvej formácie na PO)
2. McDonald - Berglund - D Agostini (aspoň pre dnešok, ťažko odhadnúť ako na tom DAgo po zranení je, ak mu to nepôjde bude tam Stewart, ktorému to čo sa týka chémie sedí viac s týmito chalanmi, ako v tretej s Arnotom, ktorý sa zasa aj na slepo vidí s Lansom)
3. Steen - Arnott - Langs (pre mňa jednoznačne skvelá lajna, dobre hrajú do zadu, sú skúsení a ide im to spolu)
4. Sobotka - Nichol - Crombeen (v zálohe Porter a Reaves) táto lajna jednoducho nadštandard čo sa týka 4. formácii, super
obranné dvojice klasika z posledných dní :
Colaiacovo - Pietrangelo (super prehľad, obrovská kvalita, niet čo vytknúť)
Jackman - Shattenkirk (hrajú dobre, Jaks skvelý defenzívny a Shatty viac útočný typ, vidia sa a odvádzajú super prácu)
Russel - Polák ( tu mi viac sedel Cole, Russel nehrá zle, ale niečo mi u neho chýba, Polák bez komentára, tam je spokojnosť)
- v zálohe je ešte Huskins, skúsený borec, no momentálne troška z formy, nešlo mu to podľa predstáv po tom zranení. Spomínaný Cole sa ukázal túto sezónu v dobrom svetle a tak si myslím, že v budúcej sezóne bude dostávať príležitosť častejšie. Samozrejme v prípade zranenia niektorého z obráncov, je tu veľmi kvalitná náhrada.
Toľko môj pohľad, zvýraznil som svoj odhad, ako by to mohlo vyzerať optimálne, či to tak bude aj dnes, resp potom v Po to ťažko odhadnúť. Je to na trénerovi, ja som len zaregistroval, že takto sme hrali najlepšie a preto by to nemuselo vyzerať veľmi odlišne od tejto zostavy.
V poslednom zápase padlo viacero výčitiek na hru pozmenenej 3 lajny, ktorá v predošlých zápasoch po návrate Steena hrávala v zložení :
3. Steen - Arnott - Stewart (to bolo fajn, bola tam súhra, hráči odviedli svoje a bola spokojnosť)
- no v zápase s CBJ aj DET dal tréner Steena do prvej, ktorá tak vyzerala takto :
1. Steen - Backes - Oshie, Perron sa presunul do druhej kde bol centrom klasicky Berglund a na LW s McDonaldom, no a v tretej to teda vyzeralo takto :
3. Langs - Arnott - Steewart (nehrali vyslovene zle, no nebolo to ono, niečo tomu chýbalo)
- viacero ohlasov najmä negatívnych sa znieslo na hru Stewarta a volajú po dosadení D Agostiniho do tejto lajny. Stewrat je dobrý hráč podľa mňa, no momentálne určite nepodáva výkon, na ktorý by bol 100% hrdý. Kde je problém ťažko povedať, forma zo začiatku sezóny je preč, no potenciál má neskutočný.
Ak by som si mal trúfnuť čo tréner urobí, tak predpokladám, že stiahne Steena späť do tretej lajny, na RW dá Langsa, a ako by to mohlo vyzerať...
1. Perron - Backes - Oshie (absolútne najlepšia možnosť prvej formácie na PO)
2. McDonald - Berglund - D Agostini (aspoň pre dnešok, ťažko odhadnúť ako na tom DAgo po zranení je, ak mu to nepôjde bude tam Stewart, ktorému to čo sa týka chémie sedí viac s týmito chalanmi, ako v tretej s Arnotom, ktorý sa zasa aj na slepo vidí s Lansom)
3. Steen - Arnott - Langs (pre mňa jednoznačne skvelá lajna, dobre hrajú do zadu, sú skúsení a ide im to spolu)
4. Sobotka - Nichol - Crombeen (v zálohe Porter a Reaves) táto lajna jednoducho nadštandard čo sa týka 4. formácii, super
obranné dvojice klasika z posledných dní :
Colaiacovo - Pietrangelo (super prehľad, obrovská kvalita, niet čo vytknúť)
Jackman - Shattenkirk (hrajú dobre, Jaks skvelý defenzívny a Shatty viac útočný typ, vidia sa a odvádzajú super prácu)
Russel - Polák ( tu mi viac sedel Cole, Russel nehrá zle, ale niečo mi u neho chýba, Polák bez komentára, tam je spokojnosť)
- v zálohe je ešte Huskins, skúsený borec, no momentálne troška z formy, nešlo mu to podľa predstáv po tom zranení. Spomínaný Cole sa ukázal túto sezónu v dobrom svetle a tak si myslím, že v budúcej sezóne bude dostávať príležitosť častejšie. Samozrejme v prípade zranenia niektorého z obráncov, je tu veľmi kvalitná náhrada.
Toľko môj pohľad, zvýraznil som svoj odhad, ako by to mohlo vyzerať optimálne, či to tak bude aj dnes, resp potom v Po to ťažko odhadnúť. Je to na trénerovi, ja som len zaregistroval, že takto sme hrali najlepšie a preto by to nemuselo vyzerať veľmi odlišne od tejto zostavy.
Dnes sa pokojne môžeš sťažovať koľko chceš, Ivan. Od otrasnej presilovky, cez nedôraznosť až neviditeľnosť niektorých útočníkov, cez výrazné chyby v obrane (menovite Coliacovo) až po Elliotta, ktorý bohužiaľ nechytil nič naviac. Tak ako som hovoril ja, počas prenosu spomínali, že Hitch bol s výkonom proti DET spokojný. Dnes o tom nemôže byť ani reč. Nuž, toto veru nie je vysnívaný záver základnej časti pre 107-bodový tím. Phoenix si touto výhrou zároveň už takmer zabezpečil divízny titul (proti Minnesote dnes večer potrebujú získať bod a to by s podobným štýlom s akým prišli do Scottrade dosiahnuť mali), takže to vyzerá na jedného z dvojice San José/Los Angeles. To nebude med lízať, špeciálne Kings by som sa aj obával. Pravda, s takouto ofenzívou môžete zabudnúť aj na prekonanie Niemiho. Škoda, ten zápas proti Red Wings mi dával novú nádej, takto to ešte bude veľmi zaujímavé, pokiaľ sa to skoro nezlepší a neustáli.
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé