Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

tak to som ja osobne nepostrehol, či pískali na neho - skôr sa mi zdá, že tam bol nejaký iný dôvod, ak pískali.
Ale vrátim sa ešte na chvíľku k zápasu. Naši ho zvládli najmä takticky veľmi dobre. Skvele sme hrali dozadu, čistili pred Jarom pľac a vyrážali do sporadických protiútokov. MTL ma prekvapil najmä tým, že na nás, ako sa hovorí - nenabehol v úvode, čo som ja očakával. Najprv sme síce zatrnuli pri nájazde Plekyho, no Jarov zákrok bol famózny. Neskôr potom dvíhal ruky Pacioretty, no našťastie to gól nebol. Aj počet striel na Jara v prvej tretine - iba 4 strely! , je veľavravný. Hralo sa pomerne slušne, nebol to teda nejako extra vyhrotený zápas. Našich treba pochváliť najmä za tretiu tretinu, kde sme neboli vylúčený vôbec, aj to svedčí, ako veľmi nám záležalo zápas zvládnuť čo najlepšie. Z našej strany bola strelecky troška slabšia 2. tretina, ale paradoxne bola najefektívnejšia.
Góly ktoré sme dávali, boli celkom pohodové.
Prvý gól dal Arnott, v podstate z dorážky po individuálnom prieniku Reavesa pred brankára domácich, jednoduchá akcia a ľahká práca pre Arnotta, ktorý len umne zasúval popod ležiaceho a bezmocného Careyho.
Druhý gól dal Backes, ktorému nahrával Stewart a Backes pekne spoza brániaceho domáceho hráča prestrelil Priceho.
Tretí gól padol po skvelej akcii Backesa, keď pekne našiel nekrytého Stewarta a ten sa už nemýlil.

Celkovo to bol naozaj dobre zvládnutý zápas, v ktorom sme neinkasovali a nesieme si domov oba body. Sme razom na 2. mieste v našej konferencii za VAN, čo je úžasné. Čaká nás teraz 5 domácich zápasov (VAN, MIN, DAL, EDM, BUF) , tak by bolo super túto formu potvrdiť. :yes:
No mne sa zdalo, že ten piskot smeroval ku Cammallerimu :hmm: .

Zápas sa páčil aj mne. Bolo to o bojovnosti a som rád, že sa nám po dlhej dobe podarilo pozerať a teda aj rozoberať vo full zostave :) .
Páči sa mi, že naši hrajú naozaj umne a to na čo majú. Štýl hry je rozumný. Pozorne bránime, dobre forčekujeme a sme nebezpeční aj vpredu. Nie je to vyslovene betón a ani bezhlavé útočenie. Takisto to nie je žiadny profesorský štýl. Hráči hrajú jednoducho a účelne a hneď sa to odrazilo aj na výsledkoch. Funguje tímová chémia a taktika je jasná. A ak sa k tomu pridá aj skupina naozaj dobrých hráčov tak je to fajn. Verím, že budeme pokračovať v dobrých výkonoch a playoff nás neminie.
No rozhodně to nebyl pískot na Haláka, při jeho prvním dotyku s pukem se ozval naopak z hlediště potlesk - samozřejmě ne celý stadion, to až na konci... :) .
Obrázek :)
ďalšie novinky z tábora našich :

- v zápase s MTL sa začiatkom druhej tretiny zranil po hite od Subbana náš obránca Jackman. Dnes nešiel ani na tréning, ale na rehabilitáciu a potom sa uvidí čo s ním ďalej. Každopádne na zápase s VAN v zostave nebude a tak tréner bol nútený túto stratu nahradiť.

- do Peorie pol poslaný teda Grachev a odtiaľ bol do A-tímu povolaný D - Cade Fairchild, ktorý nahradí Jackmana.

- na zápase v MTL bol s tímom aj McDonald, samozrejme ako divák, ale aj to naznačuje, že sa jeho stav zlepšuje.

- Steen, ktorý už ľahko korčuľuje hlási že sa cíti dobre, pôjde dnes na lekárske vyšetrenie a ak sa lekár vyjadrí, že je v poriadku, bude na trénervi aby rozhodol, či môže nastúpiť už v zápase s VAN. Steen sa zranil 26. decembra v zápase s DAL. Ja myslím, že to netreba uponáhľať a nech ešte troška počká. Ak bude fit, tak v zápase s MIN, by to mohlo byť celkom reálne. Tu sú vyjadrenia Steena aj Hitcha :
"We'll see," Steen said immediately after today's skating session. "It all depends on how I feel, right? We'll talk to the docs and coaches obviously. For me, I just got to feel right." "It's a weird injury," Steen said. "I've come a long way in the last little while. (But) this is my first time going through this. Even from the start, I didn't know what to expect or how it felt. I just got off the ice, so I'll talk to the docs. Obviously it's up to the coaches after that."
Blues coach Ken Hitchcock said that Steen's status would be determined Thursday :
"He'll skate with the group tomorrow, and if he does OK, then we'll see," Hitchcock said. "It's a possibility (Steen will play). But we'll see how he feels after getting worked hard."

- no a na zápas s VAN sa do brány postaví Elliott... :yes:

- naša doterajšia bilancia domácich zápasov je : 17 - 3 - 2 , tak by bolo dobré ju málinko vylepšiť. :wink2: :)
fajn článok o Jadenovi Schwartzovi, je to skvelý hráč a obrovský talent do budúcna...

http://www.gazette.com/sports/schwartz- ... ident.html" onclick="window.open(this.href);return false;
STL - VAN = 2:3pp

góly : (Arnott 2 - Burrows 2, D. Sedin)

strely : 33 -21 (v 3. tretine vystrelili hráči VAN na Elliotta až 2 strely, tak nech mi ešte niekto vypisuje o našom ťažko defenzívnom štýle :thumbsdown: )

- v našej zostave jediná zmena, keď Jackamana ktorý nie je celkom v poriadku nahradil Fairchild.
- zápas som nesledoval, tak ho nebudem ani rozoberať či hodnotiť, škoda toho, ale VAN je momentálne veľmi silný, takže aspoň bod sa cení. :yes:
- neskutočnú smolu sme mali dnes v noci, pozrel som si to dodatočne a tá 3. tritina, to už mali hráči VAN naozaj dosť, dali sme tyčku, skvelé šance mali Backes, Oshie - sám v nájazde na Luonga :hroza: , Arnott, ale aj ďalší.
Nakoniec prišlo predlženie, diskutabilné vylúčenie Backesa, zlomená hokejka Poláka, Oshie mu podal svoju, hrali sme 3 na 4, Oshie sa v poslednom okamihu zle rozhodol vykorčuľovať na lavičku, aby prišiel hráč s hokejkou a v tom okamihu vypálil šťastko Sedin a prestrelil inak skvelého Elliotta. :?
Škoda toho, skvelá atmosféra, fajn zápas, chcelo to len završiť víťazstvom, ktoré sme si za predvedenú hru určite zaslúžili. :yes:
Veru. Zo zápasu s VAN som videl len zostrih ale tých šancí bolo naozaj dosť. Taký zápas blbec by som povedal. Ale na druhú stranu aj bod s VAN je bod. Preto verím, že dnes v noci budú body 2 :) .

Ivan pozeráš dnes?
Bluesfan píše:Veru. Zo zápasu s VAN som videl len zostrih ale tých šancí bolo naozaj dosť. Taký zápas blbec by som povedal. Ale na druhú stranu aj bod s VAN je bod. Preto verím, že dnes v noci budú body 2 :) .

Ivan pozeráš dnes?
pokúsim sa, ale pri tej mojej malej slečinke je to stále o tom, ako nám v noci spí... ak bude všetko fajn, tak určite.
Verím verím, nemáš to ľahké. Ale tak určite sú to príjemne starosti :wink: .

Dúfam teda, že ti to klapne lebo účasť prisľúbil aj zvyšok osadenstva :-P .
pozrel som si aspoň čo nové v našom tíme a je to celkom optimistické : :)

Jackman - dnes trénoval a večer nastúpi v zostave. To samozrejme znamená že späť na farmu bol povolaný Fairchild.
McDonald - tiež trénuje s tímom, no zatiaľ v oranžovom no-contakt drese. Jeho návrat sa blíži, no zatiaľ žiaden termín nepadol.
Steen - dnes v pohode trénoval a podľa vyjadrenia vedenia by sa mal v zostave objaviť asi v pondelok v zápase s DAL.
Russel - dnes absolvoval prvý tréning s tímom, od svojho zranenia z 27.12. (zápas s DET). Budúci týždeň by mal byť v zostave. :yes:
Huskins - ten dnes tiež absolvoval prvý ľahký tréning s tímom, od zranenia z 28.10. (zápas s CGY) návrat zatiaľ na neurčito.
Sobotka dnes odohrá presne 100-tý zápas v drese Blues..! :thumbsup:

zostava našich na dnešný zápas by mala vyzerať takto :

David Perron - David Backes - Chris Stewart
Matt D'Agostini - Patrik Berglund - TJ Oshie
Vladimír Sobotka - Jason Arnott - Jamie Langenbrunner
BJ Crombeen - Scott Nichol - Ryan Reaves

Carlo Colaiacovo - Alex Pietrangelo
Barret Jackman - Kevin Shattenkirk
Ian Cole - Roman Polák

G - Jaroslav Halák (jeho bilancia z posledných 10 zápasov je 7 - 0 - 3)

- dnes verím vo víťazstvo našich, povedzme 4:2 :wink2:
Tak naši napokon konečne zvládli aj tie nájazdy a zdolali sme Minnesotu 3:2 SN :good: .
Bohužiaľ po prvej tretine vypadol stream a keďže na všetkých stránkach bol rovnaký tak s Danom sme to nezvládli a nahnevaní sme išli spať. Martin ako správny fanúšik počúval rádio :D .
Z toho, čo som videl v tej 1. tretine a potom v zostrihoch + štatistikách súdim, že aktívny bol najmä Perron, ktorý zaznamenal gól a na Hardinga vyslal 9 striel. Mal pri tom šťastie lebo na začiatku zápasu ho nešetrnne zrazil dolu Falk. Potom už tradične Oshie, ktorý po ľade lietal, vymýšľal pekné akcie, vedel prekvapiť a najmä v tej prvej tretine hitoval jedného divocha za druhým :D .
Celkovo to musel byť veľmi zaujímavý a ofenzívny zápas, hovorí o tom aj pomer striel 49-31 v náš prospech. Treba podotknúť, že Minnesotu držal nad vodou fantastický Harding, ktorý bol vyhlásený 2. hviezdou zápasu. My sme sa mohli opäť spoľahnúť na Jara :) . Dovolím si povedať, že sa opäť dostal do výbornej formy a dnes je zrejme lepší ako Elliott :) . Dostali sme síce také góly, aké sú pre nás s Jarom v bráne typické ale na druhej strane musel vytiahnuť niekoľko skvelých zákrokov a pochytal minimálne 4 veľké gólové šance.

Takže konečne sa teda pošťastilo v nájazdoch aj nám. A prišlo to práve vhod. Opäť budeme psychicky o niečo silnejší :) .
presne tak, mne dcéra urobila noc, na ktorú sa nezabúda - mali sme čo robiť, ale čo už... sme radi že to máme za sebou a už je všetko v poriadku. Zápas v takýchto chvíľach nie je vôbec podstatný a aj tak mi to nedalo a písal som si s Maťom, za tie info veľká vďaka :good: :)

Výsledok potešil, aj keď som čakal víťazstvo už v riadnom hracom čase. No nedá mi nespomenúť našu sptreleckú schopnosť. My takmer v každom zápase s niektorého brankára vyrobíme super hviezdu. S toľkým počtom striel mali dostať 6-7 gólov podľa mňa. No pre nás je to už asi tipické, že makáme, strieľame a efektivita je slabšia. :?
Tak napokon to dobre skončilo, keďže stream nešiel :) .

No a k tej efektivite. Už je to obohratá pieseň. V čom je problém? Nezobral to na seba ani Stewart, ktorého som do tejto role pasoval aj napriek sľubnému začiatku v drese Blues. Snáď sa niekto už konečne strelecky chytí. Ale ak budeme takto pokračovať aj naďalej, nebude mi absencia skutočného kanoniera chýbať. Podstatné je vždy streliť o gól viac ako súper. A to nám momentálne ide a vynieslo nás to opäť medzi špičku konferencie :good: . Teamová hra je naša najväčšia prednosť.
dnes fajn zápas : STL - DAL

- dnes zaujímavá správa z tábora súpera : nehrajú Jamie Benn a Mike Ribeiro, čo určite hrá našim do karát. Tak túto miernu výhodu dúfam zúročia a zapíšu ďalšie dôležité body.
U našich žiadne veľké novinky : do zostavy sa vracia Jackman a inak nič, útoky ako boli proti MIN. Chytať bude Jaro.
- tak to dúfam zvládneme, pozerať to žiaľ nemôžem...
Absenciu ich kľúčových hráčov by sme mohli využiť a pokračovať v peknej sérií. Či už výsledkovej alebo tej na domácom ľade. Ale hviezdičky sú tento rok nevyspytateľné tak si treba dávať pozor. Stále majú Rydera, Otta, Erikssona a ďalších šikovných hráčov.
Každopádne verím v bodový zisk. 3:1 je celkom reálne :) .
Tak vybojované :good: .

Dnešný pohľad na tabuľku je veľavravný :-P .
nádhera... len vydržať v tomto trende a bude to skvelé :good: :yes:
ale nedá mi ešte aby som zareagoval na stúpajúcu Jarovu formu...
- ak to niekto pozorne sleduje, tak musí vidieť ako idú jeho výkony pomaličky postupne hore, čo je naozaj super, v súvislosti s blížiacim sa PO :yes:
- Jaro má z posledných 5 zápasov bilanciu 5-0-0 a priemer inkasovaných gólov 1.18 s percentom 95.7 :good:
- naviac z posledných (nie najľahších zápasov) má 2x shootout, kde naozaj podal skvelý výkon a aj jeho zásluhou sme brali body.
- kto Jara sleduje, tak vie, že u neho má ten výkon stupňujúcu tendenciu, naviac mu 100% veria aj hráči a presne toto Jaro potrebuje, dôveru trénera (tú má :yes: ) a dôveru hráčov pred ním. Tí na jeho adresu v posledných zápasoch vraveli len samú chválu. Ak to teda vezmem s výhľadom do budúcna (a rozhodne to nechcem zakríknuť) tak sa teším na najbližších niekoľko týždňov, lebo vidím, že Jaro je zo dňa na deň lepší a my ako team patrične s ním. Tak len tak ďalej páni... :good:

- najbližšie nás doma čaká EDM a BUF, potom výlet na ľad nepríjemného DET a znova doma PIT a LAK, teda zaujímaví súperi. BOlo by teda skvelé vziať čo najviac bodov a udržať si domácu neporaziteľnosť. Naviac sa nám pomaličky uzdravujú Russel aj Steen a to je super, a hlave McDonald.

tak Lets Go Blues..!
Je zaujimave, ze sa Jarovi dari pod defenzivnymi trenermi, predtym Martinom, teraz Hitchom.
PainKiller píše:Brian Elliott (STL) :arrow: prodloužil smlouvu - 2 roky - 3.6 mil.
:serus:
podpis :good: G mate vybavenych, tak uz nielen my, sa môzeme pochvalit jednou z najlepsich 2jic v lige :klobuk_dole:
skvelá zmluva, len aby mu to vydržalo aj naďalej - tá výkonnosť... :yes:
Dúfam, že to podpisom zmluvy pre neho neskončilo a nevráti sa k svojím starým výkonom. Mám pred očami Bryzgalova aj keď tie zmluvy sú neporovnateľné. Každopádne dobrý a výhodný podpis. Som rád, že Ells zostáva :) .
Teď opravdu záleží na tom, jestli si tu formu udrží. Přeci jen je pro mě velkým překvapením jak letos chytá, i to, že jednu dobu vedl statistiky byl šok.
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2008 DETROIT RED WINGS