Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

tak som si pozrel aspoň zostrih a musím napísať, že dnešné víťazstvo sme urvali so značnou dávkou šťastia a najmä vďaka famóznemu výkonu Elliotta. Upravil svoje čísla na (13 - 3 - 0) Dnes nás PHX prestrieľal 26 - 18! Takže sme vlastne boli nesmierne efektívni :good: (aký paradox,keď AVS sme vysoko prestrieľali 39 - 22 a prehrali :? ) No na druhej strane nám ide hra dozadu,skvelá obranu v pozadí so skvelým Elliottom a je vidieť výsledky. Sme zatiaľ 3 najlepšie brániaci team celej NHL. Inkasovali sme doposiaľ iba 74gólov (lepší je len BOS a NYR)

- ale nejdú nám presilovky, proti AVS sme hrali 4 a bez efektu, no a to isté sme predviedli aj dnes v noci. S tým bude nutné niečo robiť.

Pozrel som si aj zostavu, znova sme to mali troška poprehadzované, Arnott bol na centri v 4. útoku a konečne hral aj Grachev. A po zápase bol tréner s jeho výkonom nesmierne spokojný. Tretia a štvrtá lajna teda vyzerali v noci takto :
Evgeny Grachev - Matt D'Agostini - Jamie Langenbrunner
Chris Porter - Jason Arnott - Scott Nichol

- Ďalšou dobrou správou je,že McDonaldov stav sa postupne zlepšuje a už korčuľoval.
"Andy is at the point now where his doctors informed him that he can do some form of light exercise, and he just felt that instead of riding the bike or getting on the treadmill, he wanted to go for a light skate," Blues general manager Doug Armstrong said.
"It's certainly a positive sign, but I don't want to get people too excited. There's still a long way to go before he's back in our lineup. But any improvement is good improvement and there has been improvement over the last eight weeks, where at least he's inducing some light exercise."

- Hitchove čísla od momentu keď prebral náš team sú tiež zaujímavé a stoja za spomenutie : 14 - 3 - 4 :good: aj preto sme v tabuľke tak hore.

Čo dodať, je tu voľno - Sviatky, tak si to vychutnajme a potom sa vidíme. :wink2:
tak sa nám blížia MS Juniorov a v tíme CAN dostal C náš Jaden Schwartz... :good:
http://www.truehockey.com/articles/Captain-Canada" onclick="window.open(this.href);return false;

- tak si pozorne pozriem a budem držať palce, verím že zaujme a očakávam aj slušné body z jeho strany. Ten chalan je neskutočný talent, ešte o ňom v NHL bude počuť... :yes:
25.12.2011 o 23.25 prišla na svet malá Michaela, váha 2.80 kg a 48 cm :yahoo: :clap:

- konečne je to tu, moja malá bluesmanka je krásna a zdravá, a že ten príchod odkladala :) ... :cool:
Gratulujem Ivan tebe i pani manželke :oslava: a som rád,že to všetko prebehlo bez väčších komplikácii a obe kočky sú zdravé. :pivo2: :ejha: :banana:
Dean píše:Gratulujem Ivan tebe i pani manželke :oslava: a som rád,že to všetko prebehlo bez väčších komplikácii a obe kočky sú zdravé. :pivo2: :ejha: :banana:
ďakujem Miloš, teda všetkým čo nám priali veľmi pekne ďakujem, nesmierne si to vážim, verte mi :yes:
Prežívam asi najkrajšie sviatky v živote, je to niečo neskutočné... :cool: :yahoo:
fajn článok, myslím si že sme v tejto sezóne tímom, ktorý asi najviac prekvapuje...

http://www.nhlpro.cz/clanek/20925-blues ... itchcockem" onclick="window.open(this.href);return false;

"Ostatně Hitchcocka můžeme označit za všelék pro Blues, tým pod jeho vedením kosí jednoho soupeře za druhým. Nepočíná si tak suverénně jako třeba bostonští Bruins, kteří průměrně nasází soupeři 3,5 branky za zápas. Ve skórování patří St.Louis až do druhé poloviny startovního pole. Ne, to není Hitchcockův styl. Šedesátiletý lišák ordinuje svým svěřencům defenzivní pojetí hry, Bluesmani hrají to, na co mají. A "Hitchova" taktika funguje, z jednadvaceti zápasů jich rovné dvě třetiny s Blues vyhrál."

- znie to síce neuveriteľne, ale po tom čo som nebol veľmi nadšený jeho príchodom, dnes som rád, že je tu. Spočiatku mi to nešlo do hlavy prečo práve on, no po tom čo som sa dočítal v poslednom ProH že sa s našim GM poznajú ešte s pôsobenia v DAL, kde bol Armstrong asistentom GM a Hitch vtedy dotiahol DAL k SC, je mi to úplne jasné. Ich vzťah je tak o to zaujímavejší, všetko tu zrazu má hlavu aj pätu, tím predvádza hru na ktorú je radosť sa pozerať (teda okrem tej PP), dostavili sa výsledky a tak sa môžme azda po čase tešiť na vytúžené PO. Len to nezakríknuť... :wink2:
St. Louis Blues - Dallas Stars

- dnes nás čaká ďalší zaujímavý domáci zápas s konferenčným rivalom, ktorému máme čo vracať. Posledných 5 vzájomných zápasov sme s nimi nevyhrali a v tejto sezóne sme u nich prehrali tesne 3:2. Nám sa v posledných zápasoch celkom darilo, vyhrali sme 6 z posledných 8 zápasov, a naviac sme doma nesmierne silní, takže by to malo platiť aj pre dnešok. Osobne očakávam možno vydreté a tesné, ale predsa len víťazstvo. :yes:

V najbližších dňoch máme pomerne dosť nabitý program, čakajú nás 2x po sebe back-to-back zápasy. Naviac s cestovaním, po domácom zápase s DAL ideme do DET a po 3 dňoch voľna si to na Silvestra rozdáme doma s NSH a zasa ob-deň do DET. Najmä tie zápasy v DET budú nesmierne náročné, naviac na ľade veľmi silného súpera. No uvidíme...

- tu sú vyjadrenia niektorých hráčov a trénera pred nasledujúcimi zápasmi :

"They're playing well right now and they're in the hunt," forward Jason Arnott said. "It's cliché, but everybody wants to make the playoffs, so every game is a battle and every game is just as hard as the next one."

"They get pretty (ticked off) when a team beats them in general and to beat them twice, and really take it to them physically, is something that's not going to leave them with a great taste in their mouth," defenseman Kevin Shattenkirk said. "I think we have to be ready for them to really come and take it to us."

Although the Blues are 4-1-3 in their last eight road games, including Friday's victory in Phoenix, Hitchcock doesn't believe his team is playing up to par away from Scottrade Center.
"Not yet," Hitchcock said. "If we're going to learn to win on the road, we've got a ways to go. We have shown flashes of what it takes to win on the road, but we've got a ways to go."
Making matters more difficult, the Blues will travel to "The Joe" twice in a five-day span, playing there again Saturday on the second night of back-to-back games after hosting Nashville Friday.
"Now we have their attention, it's a good measuring stick for us," Hitchcock said. "We're going to know where we stand. We think we stand at a certain level, but we're going to find out. By the 10th of January, we're going to know against good teams where we stand because we play so many of them before that date."

a čaká nás aj veľmi zaujímavý január, kde hráme slušný počet domácich zápasov, k tomu sa vyjadroval aj náš GM p. Armstrong :
The Blues found a year ago that where they stand in December can mean little. They were 20-12-5 and in fifth place in the West on Dec. 31, but a record of 2-8-2 in January dropped them into 13th, and they went on to finish 10 points out of a playoff spot.
This season, however, the Blues will play nine of their 11 games in January at Scottrade Center, compared with only six of 12 at home last season.
"I think we're in a good spot," Blues general manager Doug Armstrong said. "Obviously our January schedule is very favorable if we're a good home team and we've shown we can be a good home team. For myself, it's far too early to talk about playoffs, but it's not too early to say that if we continue to keep playing well, we'll continue to put points in the bank."

- tak dúfam, že nás čaká bodovo celkom plodné obdobie, tak poprajem všetkým hráčom do Nového roka čo najviac bodov do osobných štatistík, veľa bodov celému tímu, hlavne to zdravie a ešte dlho vypredaný štadión, to najkrajšie prianie ale nevyslovím... jedno prekvapenie na konci sezóny by ale bodlo :wink2:
Walt pripajam sa ku gratulacii ku krasnemu dievcatku a malej fanusicke Blues :-P

nuz ale podme k dnesnemu zapasu nasi dnes hraju s Dallasom v ktorom ma chybat T.J. Oshie ktory by mal chybat aj zajtra proti Detroitu ak mam pravdu povedat tato informacia ma velmi nepotesila lebo nam v dvoch zapasoch zo silnym superom bude chybat dalsi hrac ostava nam len dufat ze nasi to zvladnu a ostanu na pozitivnej vlne. Chytat by mal Jaro takze som zvedavý ako zvladne tento zapas.

stav po prvej tretine ST. Louis - Dallas 1:0
s prvou tretinou som velmi spokojny nasi hracov Dallasu takmer k nicomu nepustili hraju velmi dobre dozadu aj dopredu a co ma potesilo bolo ze sme dokazali skorovat a to v nasej presilovke uz po druhej strele ked dal gol z uhla Stewart ak nasi ostanu v takomto tempe tak verim v dnesny uspech

stav po druhej tretine ST. Louis - Dallas 3:1
druha tretine bola viacmenej vyrovnana. V 5min vyrovnaval na 1:1 s podobnej situacie ako Stewart - Ribeiro ale nasi sa nedali zaskocit a uz o minutu si svoj golový ucet v tejto sezone otvoril s farmy povolany Adam Cracknell co nas ale moze tesit viac je fatk ze na konci druhej tretiny sme hrali nasu druhu presilovku ktoru sme 2.1 sekundy pred koncom dokazali vyuzit teda konkretne Arnott. Cize v tomto zapase mame zatial 100% uspesnost v presilovkach - 2/2 nase vyhliadky na vitazstvo pred tretou tretinou su viac nes dobre tak dufajme ze nasi zvladnu aj poslednu tretinu :roll:

konecný vysledok ST. Louis - Dallas 5:3
naozaj zaujmava tretina v 7min. si po Cracknellovi uz konecne otvoril svoj strelecký ucet aj Gachev a zvýsil tak nas naskok uz na 4:1 no uz o minutu nato znízil na 4:2 Nystrom no a ked 5min pred koncom Berglund spravil chybu s ktorej nasledne Ryder skoroval som sa uz zacinal obavat o vysledok ale nasi si zachovali chladnu hlavu a pri powerplay strelil svoj druhy gol v zapase Stewart. Som naozaj rad ze sme si vytaztvo nenechali ujst a potvrdili sme ze sme doma nesmierne silnym tymom :clap: :good:
paráda, som nesmierne rád že sa to podarilo, veľmi cenné víťazstvo... :good:
Víťazstvo poteší, treba veriť aby to chlapcom zostalo čo najdlhšie :) .

Info ohľadom zdravotného stavu McDonalda a Oshieho?
McDonald už ľahko trénuje, ale prvý zápas asi až po Novom roku.
Oshie bude kvôli zranenému zápästiu mimo iba dva zápasy.
Crombeen je už tiež v podstate fit, takže onedlho budeme mať team komplet.

a ešte Sobotka, ktorý má zranený členok, tiež vyzerá v poriadku, tak sa očakáva že možno počas víkendu už bude v zostave.
nuž tak Crombeen nakoniec vzhľadom na fakt, že sa zranil Reaves sa ocitne v našej zostave už dnes v noci.
Na miesto zraneného Oshieho sa presunul Stewart, Grachev konečne presvedčil dobrou hrou a tréner ho dal do 2 lajny. Naša zostava na nočný zápas bude teda vyzerať takto :

Alex Steen - David Backes - Chris Stewart
Evgeny Grachev - Patrik Berglund - David Perron
Chris Porter - Jason Arnott - Matt D'Agostini
Adam Cracknell - Scott Nichol - BJ Crombeen

Barret Jackman - Kevin Shattenkirk
Carlo Colaiacovo - Alex Pietrangelo
Kris Russell - Roman Polák

G - Brian Elliott
Elliott chytá ako pán... :klobuk_dole:
V prvej tretine nepustil za seba žiadnu zo 7 striel domácich, naopak Howarda sme prekonali počas našej prvej PP gólom D Agistiniho, po prihrávke Shattyho, na trestnej bol za dosť hlúpy faul Helm. Herne sme pôsobili isto, rozumne domácich napádame v rozohrávke a sme dobrí v hre dozadu.
Druhá tretina ešte o niečo lepšia..! Dali sme zasa gól v PP, to bol na trestnej Zetterberg, gól dával Steen - náš zatiaľ najlepší strelec, asistenciu má Arnott. Hráme o málinko lepšie ako domáci, častejšie strieľame, sme aktívnejší. Škoda smolného gólu v závere, po vylúčení D Agistiniho za nedovolené bránenie nám dal gól Lidstrom, ktorý bol na trestnej len chvíľku predtým a mohli sme dať aj na 3:0. Žiaľ nestalo sa a tak je stav 2:1 po dvoch tretinách. Pomer striel na bránu po dvoch tretinách bol 28-19. Zatiaľ je to skvelý zápas.

Tretia tretina nedopadla dobre, už v úvode sa nechal vylúčiť D Ago za podrazenie a začal nás DET tlačiť, oslabovku sme ustáli, ale spod tlaku sme sa už nedostali. V 12 min. vyrovnal po peknej akcii tečom Datsyuk a o chvíľku na to otočil vývoj zápasu Kronwall. Zrazu bolo 3:2 pre domácich a my sme boli jaloví. V závere sme mohli pomýšľať na niečo no v 17. min sa nechal vylúčiť hlúpo Arnott a bolo po všetkom. Na strely nás domáci jasne prevýšili v pomere 13 -3 ! Takže aj na základe tohto si asi viete domyslieť obraz. Škoda toho, za výkon v celom zápase sme si bod zaslúžili. Takto nám v podstate došli sily a nezvládli sme záver. Ale nič sa nedeje, tieto back -to -back zápasy sú proste takto náročné. Inak Langebrunner ani necestoval na zápas s tímom, kvôli chrípke. Na jeho mieste bol preto D Agostini.
Fajn zápas odohrali Backes, Steen a Shattenkirk. :good:
v zápase s DET sa zranil náš obránca Russel, o čo konkrétne ide zatiaľ neviem, ale isté je že v zápase s NSH - doma 31.12 bude chýbať. Do zostavy sa tak vracia Ian Cole. Chýbať bude aj naďalej Langebrunner - kvôli chrípke a Reaves, ktorý je taktiež zranený a umiestnený na IR.
V zostave sa objavil v zápase s DET troška nečakane Crombeen, bol na ľade niečo cez 6. min a ako uviedol cítil sa po zranení lopatky dobre.
Na dnešnom tréningu sa už objavil Oshie, ktorý má zranené zápästie, aj Sobotka, ktorý má problémy so zraneným členkom. Ako sa vyjadril tréner, ak budú vykazovať znaky, že sú 100% v poriadku v zápase nastúpia, tak sa nechajme prekvapiť.
Na ľade sa objavil aj McDonald, ľahko korčuľoval, no na návrat do zostavy to ešte nie je.

Zostavu teda aktualizujem pred zápasom, kedy bude všetko jasnejšie...
Walt, zápas si pozeral, čo si myslíš o Jackmanovi po tom, ako zo zhitoval Datsyuk ? To bol dosť skrat ten úder hokejkou do plexiskla :nono:
http://www.youtube.com/watch?v=N8SX1ujpgfM" onclick="window.open(this.href);return false;

tu je ten okamih... ono Jackman si toho užil dosť v tomto zápase, vaši si ho teda akosi viac "všímali" neviem či tam neboli aj nejaké hecovačky počas zápasu. Tu bolo jasne vidieť že ho to dopálilo, najmä preto, že narazil tvárou na plexi a asi to aj bolelo. Neviem či by som na jeho mieste nereagoval podobne... :wink2:
Walt píše:http://www.youtube.com/watch?v=N8SX1ujpgfM

tu je ten okamih... ono Jackman si toho užil dosť v tomto zápase, vaši si ho teda akosi viac "všímali" neviem či tam neboli aj nejaké hecovačky počas zápasu. Tu bolo jasne vidieť že ho to dopálilo, najmä preto, že narazil tvárou na plexi a asi to aj bolelo. Neviem či by som na jeho mieste nereagoval podobne... :wink2:
Čo sa dívam, možno sa aj dal pískať lakeť ... Inak toho rozhodcovia dosť popúšťali v tom zápase, aj pri tom góle Steena odpískal a potom sa zjavil po odpískaní puk a uznal gól... :scare: Minule na O'Hallorana nadávali v inom topicu, v našom zápase mi to len potvrdil. Možno najslabší článok zápasu ?
áno súhlas, rozhodca v tomto zápase predviedol veľmi rozpačitý výkon... :thumbsdown:
- nie veľmi dobrá správa pre nás, Steen v nočnom zápase s NSH nenastúpi, kvôli príznakom otrasu : :?
"Alex Steen out with Concussion like symptoms..."

Takže tie problémy so zraneniami dôležitých hráčov nás žiaľ neobchádzajú ani v tejto sezóne.
- Russel má poranené triesla a bude mimo 3 týždne...
- Mcdonald sa ešte necíti na návrat...
- Sobotka aj Oshie zrejme nastúpia, rovnako tak Langebrunner
- naša zostava tak bude znova poprehadzovaná, to som zvedavý ako sa s tým tréner vysporiada...(?)
Zasa tie nájazdy :hroza: ...
ťažko sa vyhráva na nájazdy ak nikto z pätice aktérov nedá gól...!? :? :ja_neviem:
(Oshie, Perron, Beckes, Berglund, Shattenkirk) rozhodol tak jediný presný zásah v nájazdoch v podaní Martina Erata...
- k tomu zasa 4 nevyužité presilovky...
- zápas som sledoval veľmi utržkovite, malá nám dala v noci zabrať, tak nebudem zápas hodnotiť.
ak to niekoho zaujíma, tu je rozhovor s A. McDonaldom :
http://video.blues.nhl.com/videocenter/ ... L|STL|home" onclick="window.open(this.href);return false;

- inak som sa troška pozrel na tie naše štatistiky a je to skoro katastrofa :
čo sa týka úspešnosti premieňania nájazdov sme predposledný s 5.9% úspešnosťou (1 zo 17..!), ale nedali sme už 12 po sebe idúcich TS..! Štatisticky je na tom horšie iba CAR, ale z menej pokusmi...
- Jarova úspešnosť v nájazdoch doposiaľ je 10/16, v noci nás ale myslím si podržal. :yes: Bol asi našim najlepším hráčom, z toho čo som mal možnosť vidieť.
- inak stojí za spomenutie, že NSH sme v doterajších 3 vzájomných zápasoch prestrieľali v pomere : 109 -70 a bilancia je aj tak 0 - 1 - 2..! :hroza: (Rinneho čísla z tejto bilancie sú 105 zo 109 pokusov a zlikvidoval všetkých 8 TS!) :klobuk_dole:
- v noci sme síce mali úplne poprehadzovanú zostavu, kvôli zraneniam, ale aj tak si nemyslím, že by toto malo byť ospravedlnením... sú to profíci v prvom rade.
Walt píše: - v noci sme síce mali úplne poprehadzovanú zostavu, kvôli zraneniam, ale aj tak si nemyslím, že by toto malo byť ospravedlnením... sú to profíci v prvom rade.
Dnes opäť s Elliottom ? :) Ako pozerám, máte mimo 3 obrancov (Huskins, Polák, Russell) a Steena s Reavesom a McDonaldom...Hitch to pozapletá, neboj nič :) Pri mojom dnešnom programe to vidím tak, že zápas mi neujde.
- všetko sedí Ondro... :wink2:
- naša zostava dnes večer by mala vyzerať takto :

Perron - Backes - Oshie
Sobotka -Berglund -Stewart
Grachev - Arnott - D Agostini
Crombeen - Nichol - Langebrunner

Colaiacovo - Pietrangelo
Cole - Shattenkirk
Jackman - Polák

G - Elliott

Tak by sme dnes mohli skúsiť prekvapiť a odviezť si s DET body... LETS GO BLUES..!
DET - STL = 3:0

- niet čo dodať, ak nedáme ani gól, to sa vyhráva ťažko s akýmkoľvek súperom, nie to ešte s takým ako je doma DET momentálne.
- začínam mať pocit, že máme problém v poslednom období s koncovkou...
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2007 ANAHEIM DUCKS