Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

tak to áno, ale ak si pozrel niektoré z posledných zápasov, musel si aj ty zaregistrovať, že hráme lepšie a živšie, v tíme vládne taká zdravá drzosť a chalani si veria na každého. No a ak ich podrží takými výkonmi aj Chris môžme v pohode poraziť aj DET. Ja si to osobne myslím, už v poslednom vzájomnom zápase sa im proti nám nehralo najlepšie. Pred chvíľkou som si znova pozeral tabuľku, je to neskutočné, strácame na 6. CBJ 4 bodíky a to je dosť optimistický pohľad. :yes:
JJ máš pravdu, hlavne mám pocit, že počas zápasov preberáme iniciatívu a hráme svoju hru, konečne sa nemusíme prispôsobovať súperovi, ale opačne a tak to bolo aj s DET, veľmi dobre v dvojiciach niekedy všetci útočníci napádajú a sťažujú rozohrávku, pekne dostupujú a hlavne neprepadajú, stíhajú sa vrátiť a neviem, súper je pod tlakom a odovzdáva puky. Naopak keď sa už usadia u nás v pásme tak tam to ešte má chybičky, vedie nás dostať pod tlak. Podľa mňa čo sa týka obrany je to dosť dobré, naopak dávame málo gólov, ale našťastie aj málo dostávame, tak nám to na body stačí.
:)
Dúfam že DET dáme ;-)
ono je to tým, ako hráme, vlastne nesnažíme sa až tak o nátlakový hokej, skôr hráme viac zozadu a pokrývame hráčov už v strednom pásme. Po chybách sa hráči ako McDonald, či Crombeen tlačia do pásma a buď strieľajú, alebo čakajú na dvojičku, čo niekedy vychádza. No a obrana, po niektorých zápasoch pred sviatkami som bol zhrozený, ale teraz hrajú omnoho lepšie, tie obranné dvojice sa hádam už ustálili a celkom im to ide, čo som najpríjemnejšie prekvapený je hra Poláka, ktorý v dvojici s Jackmanom hrá fakt super, ide do súbojov, je silný a má dobrý prehľad v hre, čo pekne využíva pri rozohrávkach z obranného pásma a zakladá tak vlastne rýchle protiútoky. No a veľmi dobre im samozrejme sekundujú McKee s Colaiacovom, ktorý keď prišiel tak ja osobne som nebol moc nadšený, ale teraz ma presviedča, že to bol dobrý ťah nášho vedenia. Dvojica Woywitka - Weaver hrá tiež dobre, čiže sa na našu obranu pozerá počas hry spokojne a ak si tento štandard udržíme dlhšie verím, že to PO uhráme.
Presne tak, dvojky sú super, chlapci majú chuť hrať a hrajú dobre. A to ešte nieje ani zďaleka najsilnejšia zostava čo sa týka obrany, stačí opäť spomenúť mená ako Erikovia Brewer a Johnson, mladé draftované talenty. Ešte chlapci narobia koučovi pozitívne vrásky s výberom obrancov, čo je len a len dobré. :yes:
Čo sa týka Poláka a Carla celkom súhlasím. Woywitka by sa tiež mohol ustáliť v týme, škoda je Wagnera, ten mi bol vždy sympatický narozdiel od Weavera, alebo Strachana :beee: :)
Chlapci nesmú zaspať na vavrínoch, musia makať ďalej ale podľa všetkých vyjadrení čo som čítal, si všetci uvedomujú, že čo je v hre, a čo môžu dosiahnúť teraz, takže som si istý, že do toho dajú všetko :)
Mimochodom, asi by trebalo natrénovať nejaké nové štandardky, lebo v poslednej dobe si na našu presilovku s Boyesovou bombou z uhla súperi dávajú veľký pozor a pomaly ale isto nám presilovkový pušný prach vlhne ... škoda.
tak to máš pravdu, šikovnému trénerovi takýto signál jednoducho pri analýze zápasu neujde, ak nám to vyjde 4-5 krát dobre, ale potom to chce zmenu, lebo sa to stáva okukané.
Inak sa nám blíži Trade Deadline, tak ma napadlo, že nás sa to až tak veľmi týkať nebude, zatiaľ som nezaregistroval nijaké signály, že by sme mali kupovať. Tkachuk tu nakoniec asi zostane. Legace pôjde asi až po sezóne a to isté sa týka zrejme aj Hinota, ak samozrejme nepodpíše novú zmluvu. McClement bude RFA a mal by tiež podpísať a McDonald, ktorý bude po sezóne UFA zrejme tiež. Všetko bude priamo závislé od zmlúv, lebo platový strop nepustí. Dosť sa kritizovala zmluva s McKeem, je vraj preplácaný, v BUF žiaril a tu sa nejako nevie dostať do optimálnej pohody. Erik Brewer by už ozaj mohol nastúpiť a ja by som vyskúšal nasadiť aj mladého Pietrangela. Wagner si podľa mňa ešte zahrá. Keď tak rozmýšľam nejaké vážne nakupovanie nám ani veľmi nechýba, ak by sa totiž uzdravil Kariya a začal hrávať aj Erik v dvojke napr. s Wagnerom, bola by naša zostava celkom v pohode. Akurát by som poslal na farmu Janssena, nejako ma nepresvedčil, je v tom útoku jednoducho najslabší.
Andy McDonald už má novú zmluvu, na štyri roky, takže ten je náš, ale McClementa by sme si mohli tiež udržať a Keitha tiež, aspoň na sezónu plus opcia :-D teda za predpokladu, že nepodpíšu Weighta, čo sa ani nestane, aj keď by som to asi privítal.
Dan Hinote má funkciu aj v kabíne, je to funny chlapík.
Čo sa týka McKeeho, jednoznačne je super obranca, ale nie za štyri milióny a čo sa týka pomeru peniaze a výkon, respektíve body, Alex Steen je na tom tiež biedne, aspoň podľa mňa.
Čo sa týka trade deadline, tam je asi rozhodnuté. Keith nám ešte pomôže do PO, nepôjde nikam a nakupovať tiež nebudeme. Bolo by to zbytočné, nebudem nenažraný a je mi viac-menej jasné, že prvé kolo PO je naše tohto ročné max. možné umiestnenie. Na PO máme jednoznačne a na 100% ale na postup ďalej asi už nie. Predsa len práca musí byť dlhšia ako jeden mesiac a keby bolo keby a my by sme postupovali aj tam (aj keď tam ešte z ďaleka niesme) asi y som sa zbláznil. Takže nás sa asi prestupy teraz naozaj netýkajú.
a vlastne áno, len nedávno to dali na stránku, nejako som pozabudol s tým McDonaldom :yes:
To s tým prvým kolom máš úplnú pravdu, ja budem už rád aj za to prvé kolo a potom po sezóne to ustáliť, kolektív je v pohode a nejaké menšie kozmetické úpravy v zostave a musí to byť fajn. Najmä zapracovať mladíkov z farmy. Dosť podstatné bude udržať si v tíme trénera, je dobrý, aj preto ma zarazila informácia v časopise Pro Hokey, že je vážnym kandidátom na vyhadzov, po jeseni (zrejme len ich úvaha). Tak dúfam, že poslednými výkonmi a postupom do PO všetkým takéto úvahy vyvráti. Myslím si že máme skvelého trénera, tak by bola hlúposť sa ho zbavovať. Rovnako dobre to vie aj náš prezident klubu, ktorý si myslím s Murraym vychádza veľmi dobre, tak preto sa toho veľmi neobávam.
Presne tak, rozlúčiť sa s koučom Murrayovho kalibru si nemôžeme dovoliť. Myslím si, že je to jeden z najlepších koučov, aj keď ešte minulú sezónu naše výsledky mnou trochu otriasli v tomto smere, teraz vidím, že je naozaj potrebné nechať trénerovi trochu viac času a snáď bude už táto sezóna tou "odmenou".
Minulú sezónu bol kritizovaný za to, že nieje schopný pre tým spracovať vhodnú presilovku, boli sme najslabší, teraz sme 8. najlepší, takže je vidno, že všetko chce len čas :yes:
Ďaľšia zaujímavá vec na ňom je národnosť hráčov, ktorým dáva prednosť. Neviem či si si všimol, ale v tíme máme len dvoch hráčov (Berglund, Polák) ktorí niesú zo Severnej Ameriky. Minulú sezónu sa sám vyjdaril k tejto veci tak, že uprednostňuje jednoznačne hráčov USA a CAN z dôvodu, že Európanom neverí, že nedávajú do hokeja všetko a nechú pracovať so svojim talentom. Radšej nechá hrať makajúceho kanaďana, ako Európana s talentom, ktorý sa bude flákať, aj keď by mohol byť lepší. Na to doplatili napríklad aj Čajánek s Ručinským ak sa nemýlim. Tieto názory si možno spravil na národnej úrovni, keď strénoval Kanadu, asi vie o čom hovorí.
No a Davidson mu dáva za pravdu, spolu budujú tím, ktorý má najmenej hráčov z Európy v lige. (aká zmena oproti dobám Demitru, Handzuša, Bartečka, Čajánka, Ručinského či Nagyho, Sejnu ...)
Mimochodom, ešte k tomu Trade Deadline, ktovie ktovie či nás nejakým krokom za 5 minút 12 "stará líška" (ako si ho nazval) Davidson neprekvapí. Jeden, vlastne ani my dvaja nikdy nevedia :D
nuž tak vylúčené to nie je, ak si dobre spomínam on je tým už takmer povestný, žiaden veľký krik a znenazdajky niečo dotiahne a väčšinou je to dobrý ťah. Posledné nákupy boli nad moje očakávania.
To s tými Európanmi je pravda, asi aj preto to mal Polák tak ťažké, nakoniec sú určite radi, že hráva. Ale aj diváci určite nemôžu zabudnúť na obdobie, keď tam Pali s Bartečkom hviezdili. A ak si vezmeme do úvahy, že hra DET je postavená vlastne na Európanoch, tak to také zlé hádam nebude. Niekdy nie je od veci dať predsudky bokom. Celkovo má Murray zvláštny systém posunu hráčov z farmy a na farmu, niekedy mi to príde až smiešne.
No a tie spomínané presilovky sú naozaj o dosť lepšie, ale ako sme tu už spomínali, začínajú byť okukané a chce to meniť nacvičené signály. Posledne sa mi veľmi páčila akcia v predlžení v NSH, keď dobrú akciu s gólom na konci predviedli McDonald s Tkachukom, bolo to geniálne.
Ak teda myslíme ten istý gól v poslednom zápase, ja ani neviem ako to tam Andy dal a či to vôbec tak plánoval :-D
nie ja myslím gól z 19.2. to sme hrali v NSH a vyhrali tam 2:1pp. Peknú akciu rozohral na modrej Oshie, keď prihral za bránu McDonaldovi a ten prihral pred bránu priamo Tkachukovi, ktorý z jednej trafil pekne ponad rameno Rinneho :good: Ale tých vydarených gólových striel bolo posledne viac. Myslím, že Bryzgalov na jeden z nich tak skoro nezabudne :D
Aha hej už sa mi to vybavilo ... viem čo myslíš. Pekný gól pekný, som rád že sa po takom zranení Andy dostal do formy tak skoro :cool: Myslím že je to fakt platný hráč a vtedy v tom predĺžení to potvrdil, lebo Keithovi stačilo ten puk zdvihnúť, no samozrejme, zasa raz bol dobre postavený ... :yes:
A Bryzgalov ... Tak to bola náhoda, aj majster tesár sa utne sem-tam. Perron nahadzoval, ten puk šiel najprv dosť mimo bránu nie? Ale skákal a odrážal sa od hrany tak, že opisoval oblúk smerom ku bránke, Bryzgalov si tyčku chránil, myslím, že očakával, že ten puk pôjde popri tyčku za bránku, ale keď skočil posledný krát, prekĺzol mu cez ruku, okolo vyrážačky alebo, ako ku tyčke :lol2: Hodne smolný moment, ale nás naštartoval k obratu a keď sme pri tom, Turco nám tiež svojou chybou dosť pomohol sa pozviechať po úvodnom góle Dallasu.
Také veci sa stávajú a my to musíme využívať. Tieto dva hlúpe góly boli na revanš za Legaceho góly v zápase proti DET :smile03:
áno to je dobre, inak sa mi z našich posledné zápasy asi najviac pozdáva "všadebol" McClement, tú jeho 18 je vidieť takmer pri všetkom, čo zaváňa gólom a aj sa mu darí šance premieňať, veď skóruje takmer v každom zápase tento mesiac (síce už vlastne predošlý). Spolu s Crombeenom si perfektne rozumejú a vidia sa na ľade. Teraz keď to Boyesovi či Berglundovi veľmi nešlo, ich perfektne zastúpili spolu s McDonaldovým útokom.
Presne tak, ja som síce bol ohľadom McClementa trošku skeptický, alejeho prejav je naozaj na vysokej úrovni a ako si povedal, vie sa uvoľniť, vypracovať šance, je dobrý, bola by ho škoda nechať ísť, mali by mu ponúknuť zmluvu, je to starý známy, nemusia to riskovať a vymeniť ho, prípadne na jeho miesto dávať niekoho iného, vie podržať tým a je pravda že v minulom mesiaci bol dosť nebezpečný. Mne sa tiež veľmi pozdáva B.J. Crombeen, je to podľa mňa náš asi najkomplexnejší hráč, dal hetrik, dobre bráni, hraje tvrdo, vie prihrať, nebojí sa bitky ... dobre zapadol, ešte o ňom budeme počuť. Minimálne odo mňa :D
ha ha tak to áno...
inak mám teraz doma strašný bordel,menia nám stúpačky a tak som z toho čo vidím v byte takmer šedivý, zakaždým odbieham a prachu je stále viac a o tom hluku ani nevravím. Manželka až dojde domov asi odpadne.
jj Crombeen je fajn borec, ale mne sa ešte veľmi pozdáva a do budúcna ho vidím, ako veľmi perspektívneho a to je T.J.Oshie. hrá ešte troška živelne, veľa nakorčuľuje, ale až naberie viac skúsenosti a ako sa hovorí dozrie, bude z neho super hráč. Podstatné je, aby dostával šancu hrávať so skúsenými borcami. Z toho dôvodu mi pri ňom moc nesedí Janssen. Ale akonáhle je v presilovkovej úderke s Tkachukom a McDonaldom už je to dobré.
Aha tak to preto si na neteee...bolo mi to trochu čudné, lebo keď si v práci tak niesi online. Takže rekonštrukcia/renovácia hej? Dúfam, že máš overených majstrov, lebo tieto remeslá sú čím ďalej tým nedôveryhodnejšie. :lol2:
Čo sa týka Oshieho, použil si pekné slovo. Hrá živelne, jj to je dobre vystihnuté. Zo SVK ligy podobne hraje náš Dávid Skokan. Asi máš pravdu, skúsenosťami nahradí to korčuľovanie a hranie hokeja typom všadebol, pozičnou hrou a čítaním hry vopred. Dúfam, že si ho udržíme čo najdlhšie. Niesom si istý, či to práve Oshie nemá v štruktúre Blues otca, čo tiež hrával za Blues, niesom si istý, skúsim vypátrať :)
Teraz škola, takže prídem až večer, Ty sa drž v byte, výsledok bude hádam stáť za tie nervy :D
tak predpokladám, že sa už nič nepredvídané neudeje a Keith nám pomôže do vytúženého PO...
ale aj tak mám stále pocit, že "stará líška" má niečo za lubom a dozvieme sa to, až bude po všetkom :hmm:
A tu je ešte článok ku Tkachukovi a zajtrajšiemu TD :

http://blues.nhl.com/team/app/?service= ... eid=411834
tak dnes v noci očakávaný zápas s DET, v ktorom by mal podľa všetkého nastúpiť aj Majo Hossa (podľa mňa mohol dnes ešte oddychovať :D ). Na tento zápas sa celkom teším, bude zaujímavé sledovať, ako si naši s červenými poradia. Verím, že to bude vyrovnaný zápas a znova nás podrží Chris (nie ako posledne Legace :sad2: ).
Všetko podstatné k zápasu a predzápasovým štatistikám je tu, nechce sa mi to rozpisovať :

http://blues.nhl.com/team/app?gameNumbe ... rvice=page
Parchanti nám znovu spojazdnili net :clap:

Už som sa obával, že podľahnem strašným abstinenčným mukám pred zápasom, našťastie sa tak nestane.
Ja som tiež veľmi zvedavý na ten duel. No nebudem ani ja nič hodnotiť vopred, nechám to na ticho pred búrkou. :smile03:

...
:-O waw

Tak toto je jedno z tých nepríjemnejších prekvapení, ktoré nám Bluesmani mohli poskytnúť. Takúto nakladačku som naozaj nečakal, ale všetko zlé je na niečo dobré. Krídla nás opäť rezolútne ukľudnili a uzemnili. Ako vravím, najhoršie na tom pre nás je, že vžy ak nastúpime proti klubu, kde hraje slovák, tak nás potopí práve on. Ako proti DET pred mesiacom Hossa, pár zápasov na to Demitra, teraz Kopecký ... :?

No nič, Chris nezačal marcové štatistiky práve najlepšie, no nevadí, ostáva len dúfať, že sa pozbierame as soon as possible a z prehry sa pučíme a ideme ďalej.

Nemá zmysel zápas rozoberať, lebo výsledok hovorí za všetko ... :thumbsdown:
Trade deadline končí za hodinku a Blues stihli spraviť jednu zmenu.

Netýka sa to kádra nijako rapídne, výmena prebehla medzi Blues A Pens, menovite Andy Wozniewsky šiel na východ a k nám pribudol Danny Richmond.
Vzrastom žiaden obor, rodený Chicago-stan :D draftovaný 2003 Carolinou, prevažne hral AHL (tak tomu snáď bude aj teraz, Blues ho tam hneď poslali) Defenzívny obranca, zbiera viac trestných minút ako bodov, žiadna veľká ryba.

Naopak, jedna zaujímavejšia zmena sa pravdepodobne chystá udiať, Davidson posunul náhradného brankára Chrisa Holta do Peorie, čo by pravdepodobne malo znamenať návrat Mannyho Legaceho do NHL :yahoo: Hádam si vyčistil hlavu, oddýchol, potrénoval a vráti sa ako vymenený, zatiaľ, tak to vyzerá, na post brankárskej dvojky...uvidíme v najbližších zápasoch.
hallou, tak to pozerám, ale nie je to tragédia s tým Wozniewskim.., prišiel v minulej sezóne z TOR výmenou za Jamala Mayersa a zväčša hral na farme, čakalo sa od neho rozhodne viac...
aj tak mám pocit, že sa ešte niečo v zákulisí pečie, ja osobne by som stiahol nechceného Mira Šatana, ale je to Slovák, čo trénerovi asi voňať nebude a ešte ten plat... :sad2:
:coucou:

Jo, je to tak, každopádne si myslím, že touto výmenou sme prerobili. Uvidíme. Čakám, čakám na správy a stále nič, ešte máme štvrť hodinky.

Šatana? Dúfam, že to nemyslíš vážne ivan :lol2: Ten už skončil. Mám taký ciťák...
myslím to vážne, to že sa mu teraz nedarilo podľa predstáv, ešte neznamená, že je to zlý hráč, práve naopak a má dostatok skúseností. Zasa na druhej strane, my si tých naj... dovoliť veľmi nemôžme, a ak by aj, čo za nich ponúknu..? Preto si myslím, že max siahneme po niekom s weaver listu, alebo po niekom, ako je Miro, teda nechcený vo svojom klube.
So všetkým súhlasím, ale jeho by som v tíme nechcel. Nič proti nemu, ale nie díky :beee: Ani neviem akú máme rezervu pod stropom, zmestil by sa? Aj tak o tom nemusíme ani len polemizovať, lebo mám pocit, že aj tak je to presne ten typ hráča, ktorý je pod vedením Murraya nechcený ... :roll:
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2019 ST LOUIS BLUES