Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Bluesman píše:Takže pokračujeme, podpísali sme T.J. Hensicka na dva roky ... :|

A Nikitin predĺžil na ďalšiu sezónu, čo je podľa mňa dosť potešujúce. Obrana vyzerá veľmi dobre, teraz by sme sa mali maximálne sústrediť na Oshieho. Neverím že nás opustí, nepripúšťam to a teším sa na deň podpisu novej zmluvy.
Oshieho bych bral všemi deseti (kdyby to bylo reálné) k nám :lol2:
Oshie je veľký sympaťák. Vraj si nechal narásť vlasy kvôli fanúšikom :cool: Len nech pekne podpíše s Blues
Reeper.89 píše:Oshieho bych bral všemi deseti (kdyby to bylo reálné) k nám :lol2:
Ja všetkými dvanástimi...ehm, to som nemal prezradiť. :oops: Ale to sa nestane, verím, že Oshie u Blues zostane. (škoda, je to obľúbenec. UND :rocker: )
GM podľa mňa pracuje na tom, aby bola zmluva s Oshiem zaujímavá pre obe strany, takže sa neobávam toho, že tu nezostane, aj keď šumov okolo interesu iných tímov bolo popísaných dosť. Naviac je T.J. obrovským miláčikom našich fans, takže aj lákadlom na tribúny. Aj preto som viac ako presvedčený, že Oshie vyfasuje zaujímavú ponuku min. na 3 roky, ktorá sa v jeho veku samozrejme neodmieta. :yes:

Inak sme urobili ďalší podpis, tentokrát podpísal dvojcestnú zmluvu na 1 rok Chris Porter, viac tu :
http://www.stltoday.com/sports/hockey/p ... 0f31a.html" onclick="window.open(this.href);return false;
tak naše vedenie sa rozhodlo že s oboma zostávajúcimi hráčmi UFA a to Cam Janssen a Ty Conklin už zmluvy nepodpíšu a tak s určitosťou zmenia pôsobisko.
Walt píše:tak naše vedenie sa rozhodlo že s oboma zostávajúcimi hráčmi UFA a to Cam Janssen a Ty Conklin už zmluvy nepodpíšu a tak s určitosťou zmenia pôsobisko.
Žeby sme Cama vzali späť? Tvrdosť celkovo nám chýba, ale mladíci sa chytili a v AHL by ich bola škoda. Nuž ale toto mi chýba. :giggle:

Obrázek

:hmm: :D
Walt píše:tak naše vedenie sa rozhodlo že s oboma zostávajúcimi hráčmi UFA a to Cam Janssen a Ty Conklin už zmluvy nepodpíšu a tak s určitosťou zmenia pôsobisko.
Conklin :arrow: Red Wings :-P
OndroNR píše:
Janssena bych si dokázal představit u nás. Sjednal by si pořádek :cinka:
Reeper.89 píše:
OndroNR píše:
Janssena bych si dokázal představit u nás. Sjednal by si pořádek :cinka:
Venujem ti Dorsetta za posledný pick, ktorý máte. :D
Podpísali sme na dva roky B.J. Crombeena ako ste si už iste všimli. Fajn ťah som rád že jeden z dvojice Winch Crombeen u nás ostane, myslím si, že aj tento podpis viedol vedenie k tomu, že sa rozhodli Camovi novú zmluvu neponúknuť, predsa len B.J. bol v ručne-stručne v poslednej dobe aktívnejší.
Mám mierne námietky proti rozhodovaniu vedenia v angažovaní "policajtov" v našom tíme, minulý rok King, teraz Cam, to sú v tomto ohľade smutné odchody.
Conks u nás neostane, to bolo asi celkom predvídateľné, no práce a predpokladám že aj problémov s brankármi budeme mať viac než dosť. Vystačíme si s dvomi dvojkami na sezónu? :?:
Neviem Dano, tvoja antipatia k Halákovi je viac než jasná ale aj po tejto nie príliš vydarenej sezóne ho ešte neodpisujem. Púšťal lacné góly ale dokázal aj podržať. A 91% úspešnosť zásahov je vzhľadom na rozpačitú sezónu ešte celkom slušná. Pokiaľ teda ty berieš Haláka ako dvojku tak Bishop je potom osmička :) . Ja mu dám šancu, nie je to zlé ale môže byť aj lepšie. Pokiaľ budú Blues opäť prehrávať a vyhnú sa bojom v PO tak to určite nebude chyba gólmanov. Problém je niekde inde.
takže tu sú naše výbery v tohtoročnom drafte : (v tomto roku po dlhom čase bez výberu v 1. kole)

2 Ty RATTIE - RW
2 Dmitrij JASKIN - RW
2 Joel EDMUNDSON - D
3 Jordan BINNINGTON - G
4 Yannick VEILLEUX - LW
5 Niklas LUNDSTRöM - G
6 Ryan TESINK - C
7 Teemu ERONEN - D

- naviac sme získali z NYR Evgenya Gracheva, výmenou za výber v 3. kole zo 72. miesta.

Ťažko sa takto hneď vyjadrovať, či to bude pre nás dobré, resp. naopak. Nakoniec ukáže čas. Viackrát sme sa presvedčili, že prínosom môže byť aj v prvom momente nezaujímavý výber v 6. kole, ako to bolo napr. v prípade Romana Poláka, či iných hráčov. :ja_neviem:
pripájam celkom dôkladné hodnotenia každého nami draftovaného hráča. Aj pre mňa je väčšina z nich veľkou neznámou a priznám sa, najmä to, že sme siahli až po dvoch brankároch je celkom prekvapivé. Verím, že týmto článkom si pomôže väčšina k vytvoreniu lepšieho pohľadu na týchto našich prospektov. Najväčšie nádeje sa pochopiteľne vkladajú do prvého draftovaného a tým je Ty Rattie, tak uvidíme...

http://bluenotezone.com/2011/06/26/st-l ... aft-recap/" onclick="window.open(this.href);return false;
tak dnes, najneskôr zajtra by sme sa mali dozvedieť aké zmluvy podpíšu zostávajúci ešte nepodpísaní hráči : Oshie, Bishop, Reaves, D Agistini.
Z toho čo som mal možnosť si prečítať, Army sa neobáva problémov pri dohadovaní zmluvy s Oshiem, tá bude na svete čoskoro. Rovnako tak s Reavsom a Bishopom. Troška neisté vyjadrenia padli v prípade D Agostiniho. Jedania s jeho agentom zatiaľ neboli úspešné. D Ago mal dobrú lanskú sezónu, kde nazbieral 46 bodov, z toho dal 21 gólov. To všetko s platom 550 000 dolárov. Sám som zvedavý ako sa dohodnú a či vôbec. Času už nie je veľa, len do 1. júla, potom sa stane UFA hráčom na trhu, tak uvidíme...

- tu sú niektoré z vyjadrení :

The Blues have been negotiating a contract extension with D'Agostini and could continue to do so before Friday, but it appears that he will hit the market.
"We had good dialogue leading up to making this decision," Blues general manager Doug Armstrong said. "Arbitration is very inflationary. The comparable group (of players to D'Agostini) is a small group. We felt that it was best to negotiate with a larger pool of players, without the backdrop of arbitration.
"We still think he's a valuable NHL player, and we'd like to continue to talk to him, but not with the backdrop of arbitration. We're going to continue to talk and hopefully he'll still be a Blue.
"
Steve Bartlett, D'Agostini's agent, said the absence of qualifying offer today does not mean D'Agostini would not re-sign with the Blues.
"I think we're still working on it in good faith," Bartlett said. "Our first hope is to get something done (in St. Louis). We had several good conversations, and we'll continue to have good conversations."
D'Agostini made $550,000 last year. His 21 goals were nine more than his career high and his 46 points were 25 more than his previous high. In arbitration, he could make as much as $2 million per season, if not more.
"Doug said they don't want to throw it to arbritrator ... they want to negotiate something that everyone feels was a mutual decision, not a third party," Bartlett said. "I know more and more teams are less anxious to have an arbitrator decide salary. I'm not looking at it like talks have blown up, or that we're not trying to get a deal here. They had to make a decision whether to give me the option of arbitration, and they decided they didn't want to do that."

Army mal vyjadrenie aj k otázke ohľadom Oshieho :
Updating negotiations with Oshie, Armstrong said: "There's continual diaglogue, but not to the point where there's comfort with the other side's position."
Armstrong noted that the Blues have gone through similar negotiations recently with young RFAs.
"I'm very comfortable where we're at with T.J.," Armstrong said. "We've been here with (David) Perron, (Erik Johnson) ... many players over the years. You get deals done when everybody feels comfortable. I'm very comfortable that T.J. Oshie is going to be a St. Louis Blue, very comfortable we'll find common ground there."
The Oshie case is somewhat different, however, because Oshie does hold arbitration rights. His agent, Matt Oates, did not return a phone message from the Post-Dispatch.
"At the end of the day, the arbitrator will tell us (Oshie's salary)," Armstrong said.
When asked about trade rumors involving Oshie as contract negotiations drag on, Armstrong said: "The goal is to sign him. The goal is for him to be part of the team. This isn't exclusive to T.J. Oshie, but the goal is (also) to get the team better. That being said, every fiber (of the situation) right now is that he's going to be in the opening night lineup and have a really good season."

- no a čo sa týka vyriešenia brankárskej "dvojky" tam je to tiež na spadnutie, ale predpokladám, že dvojkou bude Bishop a do Peorie niekoho už kúpia.
The St. Louis Blues have announced that they have sent Qualifying offers to FA TJ Oshie, Ben Bishop, and Ryan Reaves. QO needed to be made in order to assure that the blues retained the rights of the players in question so that they may continue to work on getting a new deal done with each of the afore mention players. The #stlblues (Stl blues press release.) have stated that there will be more information to come regarding these offers some time today. Stay tuned to BNZ for the latest updates on your St. Louis Blues Free Agent front lines!

- takže to tušenie sa potvrdilo, D Agostini sa stane neobmedzeným voľným hráčom a pôjde na trh.

Čo je ale dosť dôležité je fakt, že náš GM má ešte veľkú rezervu v platovom strope. Náš momentálny Cap Hit je na hranici niečo málo cez 40.- mil. Stanovená hranica pre minimum je tuším 48.3 mil. Ak vezmeme do úvahy, že ešte budú následovať podpisy Reavesa, Bishopa a T.J. Oshieho, ktoré by mali z tohto rozpočtu zhltnúť cca 4. mil, tak stále máme ešte viac ako 4. mil. rezervu. Náš GM sa teda bude musieť ešte poobzerať po nejakom slušnom hráčovi na trhu.
V tejto súvislosti sa už objavujú prvé "šumy" kde naše vedenie celkom reálne uvažuje o doplnení kádra skúseným obráncom. Najviac sa spomína Hejda z CBJ. No spomína sa aj dvojica útočníkov : Larose z CAR a Ward z NSH. Celkom reálnou sa môže javiť aj myšlienka, že Bishop naďalej zostane v Peorii a kúpime nejakého voľného brankára, ako "dvojku" pre Jara. Tak sa nechajme prekvapiť, nakoniec to môže byť niekto úplne iný, na čo sme si už tiež zvykli. Podstatné je, že po niekom ešte určite siahneme.
Tak prípadný odchod D´Agostiniho ma zamrzí. V sezóne bol veľmi spoľahlivý a jeho hra sa mi naozaj páčila. Navyše bol pomerne produktívny. Škoda, že sa pre neho nenašlo miesto. Čo sa týka financií a zmluvy tak to podľa mňa nemôže byť problém. Doteraz dostával 550 000 a nemyslím si, že zrazu by si vypýtal 3 mega po 1. vydarenej sezóne. :hmm: . Nuž je to škoda, snáď sa mu v novom pôsobisku bude dariť minimálne rovnako.

Čo sa týka posilňovania kádra tak som naozaj zvedavý ako s tým naložíme. O našich problémoch s majiteľmi sme kecali už dosť a je jasné, že s totožným kádrom by sme to mali s postupom do PO veľmi ťažké ale nie nemožné. Treba niekoho určite priniesť. Nechajme sa prekvapiť, Armstrong nás už pár krát dokázal šokovať :) .
Máte pravdu D´Agostiniho bude škoda, v poslednej dobe sa mu darilo a bol takým výživným doplnkom nášho týmu, aj keď ako Bluesman mi nikdy nepripadal. :)

Tá Ivanová informácia o minimálnej výške platov v týme je zaujímavá, dostali sme sa do takej situácie, ako myslím Atlanta? pred pár rokmi? Ten priestor určite je, som zvedavý ako ho vyplníme a hlavne ako bude vyzerať Oshieho zmluva.
A mimochodom, brankár by nebol na škodu. :P
Nuž je to asi aj troška zložitejšie, pokiaľ ide o zmluvu s D Agostinim. Predpokladám, že sa tak dohodli. Ak by totiž požiadal o arbitráž, tak by mu mohli prisúdiť plat okolo 2. mil. a to je povedzme si pravdu troška riziko, dať toľko peňazí na hráča, ktorý ako tak zahral v jednej sezóne. O jeho služby sa už údajne zaujíma TORONTO, tak som zvedavý či tam nakoniec skončí. Z vyjadrení na nete je už viac-menej jasné, že u nás nezostane. Niektorým sa to nepáči, iní to hodnotia, ako predzvesť zaujímavého obchodu od Armyho.
Ak mám byť úprimný, mne tu až tak chýbať nebude, tiež mi nepríde moc Blues. Odviedol ale dobrú prácu a za to si zaslúži uznanie. No je na mieste otázky, či by podobnú sezónu dokázal zopakovať. (?) :ja_neviem:
Ťažko povedať. Keby sme hrali konečne v optimálnej zostave a nemali veľa zranených určite by mal menší icetime a iné úlohy na ľade a tým pádom aj menej bodov. A vtedy by tá zmluva s ním bola riziková.
Paul Kariya ukončil kariéru.

Je veľká škoda, že takýto velikán sa musel rozlúčiť podobne nešťastne ako napríklad Sakic.
Bolo skvelé sledovať roky jeho umenie a som rád, že pôsobil aj v Blues. Jeho sóla, rýchlosť a technika mi určite zostanú v pamäti.

Thank you Paul no.9 :klobuk_dole:
čo sa týka Kariyu, nič iné som ani neočakával, bolo to prirodzené vyústenie z danej situácie - škoda, bol to skvelý hráč. :?

Potešiteľný je fakt, že je na svete podpis s Oshiem. Na jednej strane ho máme, no na strane druhej iba na jeden rok s platom 2.35,- mil., čo do značnej miery zvádza k špekuláciam. Ak Oshie trhne v ďalšej sezóne skvelé čísla a to sa aj reálne dá očakávať, neverím, že si ho udržíme. Pravdepodobne zatúži po tíme s ambíciami na SC. Ak vezmeme do úvahy, že má pomerne veľmi šikovného agenta, bude to aj prirodzeným vyústením tejto situácie. V tejto sezóne mu pravdepodobne mierny škrt cez jeho plány urobilo to zranenie. Možno na šťastie pre nás...
Ale aj tak si myslím, že ho tu po ďalšej sezóne už neudržíme a to bude citeľná strata. :hmm:

- Armstrong dnes vyhlásil, že ešte stále nemajú jasno v otázke, kto bude "dvojkou" na poste brankára. To znamená, že s Bishopom to nie je tak jasné ako sa zdalo.
- za druhé, kvalifikačnú ponuku dostal nakoniec aj D Agostini.
Tá zmluva je naozaj s veľkým :?:

Ak toto má byť predzvesť Oshieho odchodu z klubu tak dúfam, že ho budeme meniť cez sezónu. Samozrejme chcem aby zostal v Blues ale ak by to malo byť inak, potom nech z toho profitujeme aj my.
Bluesfan píše:Tá zmluva je naozaj s veľkým :?:

Ak toto má byť predzvesť Oshieho odchodu z klubu tak dúfam, že ho budeme meniť cez sezónu. Samozrejme chcem aby zostal v Blues ale ak by to malo byť inak, potom nech z toho profitujeme aj my.
to bez debat, je skvelým obchodným artiklom... :yes: naviac máme v platovom strope miesta habadej, len nech sa dorieši otázka vlastníkov.
Ja by som sa asi zbláznil šťastím, keby som na ľade uvidel UND line Parise-Zajac-Oshie. Zbláznil šťastím :D To by tromfla už len UND line Parise-Toews-Oshie. :lol:
Getzo5 píše:Ja by som sa asi zbláznil šťastím, keby som na ľade uvidel UND line Parise-Zajac-Oshie. Zbláznil šťastím :D To by tromfla už len UND line Parise-Toews-Oshie. :lol:
tá druhá vyzerá asi najlepšie, tak troška utópia, no človek nikdy nevie...
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2002 GOTEBORG