Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Getzo5 píše:Congrats Conksovi. Tak ako som to povedal hneď keď som ten zápas pozeral, tak ako to povedal Darren Pang ako váš spolukomentátor (i keď tiež pekne predbiehal :giggle: ) tak to aj vyšlo. Je autorom naj zákroku roka. :good: Tá lapačka na Ribeira bola paráda. Chytal sa na to len Thomas, Price a Wardo, ale toto bola nádhera. :poklona2:

presne tak, toto bola veľká paráda... :cool:
Inak aj na MS sa mi Conks vidí vo väčšej pohode, ako Al Montoya. Tak hádam ho tréner postaví aj na zápas s Čechmi.
Slabá náplasť za spackanú sezónu. Pietro ide domov po celkom dobrom turnaji, aspoň si oddýchne, navyše z nášho Barulina sa stáva hviezda :) Celkom ma to teší :) Berglund jede ako hodinky, bolo by pekné vidieť vo finále Berglunda proti Barulinovi a Tarasenkovi. :)
verím, že Rusi si to finále zahrajú, no a či SWE dajú rozbehnutých a skvele hrajúcich Čechov, to si netrúfam tipnúť. Nech vyhrá lepší, aj keď troška viac to prajem Švédom, predsa len Češi majú zlato z vlaňajška...
Výkony Berglunda ma milo prekvapujú. Je to suverén celých MS. V každom zápase strieľa góly, je ho vidieť, hokej mu chutí ale aj tak nie je okolo neho žiadny rozruch :good: .

Nezostáva nám nič iné len veriť, že Bergie bude s takouto fazónou strašiť aj našich súperov v lige :) .

Inak celkom v dobrom svetle sa na týchto MS ukázali aj Shattenkirk a Pietro.
Trochu v pozadí zostali Tarasenko, Conklin, Porter a Colaiacovo a sklamaním pre mňa zostávajú výkony Stewarta a Haláka.
Berglund bezkonkurenčný a podobne i Pietro :!: Obaja by mali byť v All-stars zostave MS.

Shattenkirk nepokazil, ale nepresvedčil, z ligy som zvyknutý na viac. Tarasenko je v typickom hokeji Rusov menej výrazný než som čakal ale aj tak je rozpoznateľný. Porter odohral to, na čo mal, odobne Coliacovo. Conklin chytal veľmi dobre no a Halák a Stewart nemastní neslaní. Asi tak.
Zhrnieme si tie pozitívne momenty zo sezóny aj obrazovo :) .

http://www.youtube.com/watch?v=RhEiSgykhac" onclick="window.open(this.href);return false;
ako tak pozerám, máme tu "príspevkové voľno" v poslednom období, tak aspoň v krátkosti zhrniem čo sa to u nás za posledné dni udialo :

- Tarasenko sa nakoniec rozhodol ešte jednu sezónu v KHL zostať, odvolával sa na nie veľmi oslnivú sezónu (9G z 42Z fakt nie je bohviečo) naviac má chalanisko len 19 rokov a tak vraj chce ešte dozrieť. Takže ho v nasledujúcej sezóne v našom drese určite neuvidíme, škoda :?

- vedenie podpísalo zmluvy s našimi asistentmi, takže realizačný team zostáva pokope a to je myslím si dobré
http://www.stltoday.com/sports/hockey/p ... 0f31a.html" onclick="window.open(this.href);return false;

- ohľadom zdravotného stavu Perrona je stále nejasno, ale podľa JR by sa mal zapojiť do letného kempu, tak som naozaj zvedavý

- k otázke ujasnenia nového vlastníka nič nové, ale aj to môže byť spôsobené faktom, že až do skončenia NHL sa neplánujú zverejnňovať žiadne veľké vyhlásenia a tak je to aj s obchodovaním s hráčmi. Takže si odsledujme v kľude finále a potom sa to rozbalí podľa mňa.
Hrá pod tatkom, tak prečo by si ešte jednu sezónu v Rusku neodkrútil :roll: Ten tím bude aj tak lepší, skúsenejší na každom poste a ja verím, že svoje ovocie to prinesie. Ak sa vhodne posilní, to PO s odrenými ušami urobí. A neskôr s Tarasenkom aj viac.

/vlievanie optimizmu :D nz
Teraz už len dúfať, že sa v lete posilníme. Káder, ktorý dohrával sezónu nebol zlý ale hrať s ním celú sezónu... :hmm: . Kosia nás aj zranenia tak sa treba jednoznačne posilniť. Verím, že Armstrong niečo vyšpekuluje.

Situácia ohľadom Perrona ma už vážne straší.
Bluesfan píše:Teraz už len dúfať, že sa v lete posilníme. Káder, ktorý dohrával sezónu nebol zlý ale hrať s ním celú sezónu... :hmm: . Kosia nás aj zranenia tak sa treba jednoznačne posilniť. Verím, že Armstrong niečo vyšpekuluje.

Situácia ohľadom Perrona ma už vážne straší
.
A mala by, neprifarbujme to. A na to som sa akurát chcel spýtať. Ešte stále ani len náznak návratu do ľahkého tréningu, čo? Uff, tak to je obervážne a je mi to fakt hrozne ľúto. Perrona som mal veľmi rád. Thornton :nervy2:
Neviem fakt čo si mám o tom myslieť. Snáď je Thornton spokojný :bitka3: .

Pamätám si, niekde som čítal článok o Chárovom zákroku na Paciorettyho a práve Thornton sa tam vyjadril, že takéto údery by mali byť tvrdo trestané.
Neviem o čo mu tým vyjadrením išlo ale pekne ma to vytočilo :evil: .
Koho vidíte na budoucího kapitána týmu?Já bych to moc přál Backesovi :yes: Asistenty bych nechal Jackmana se Steenem.
Buď bude mať viacero hráčov A alebo kapitánom bude Backes. Je to prirodzený líder :good: .
Jednoznačne David Backes ;) :yes:
vyborna zmluva pre Berglunda(2 roky za 4,5m), opäť skvela praca vasho gm :good: ma to zaujalo tak som pozrel vase zmluvy a tento a buduci rok mate dost rfa. ked som si to tak rozratal tak na zo 2 posily ktore by vam dost pomohli, to financne nevychadza, o dalsiu sezonu to s rfa tiez bude tazke.takze predpokladam skor ci neskor nutenu vymenu v lete alebo pocas sezony..ale do tímu nevidím,tak sa spytam, ze ako to vidite vy?
nejaké výmeny ešte určite budú, sú priam žiadúce vzhľadom na prestavbu tímu aj kvôli spomínaným veciam s RFA a rozpočtom. Pošuškáva sa o viacerých hráčoch, ale všetko nepodložené zatiaľ. Myslím si, že po skončení sezóny, absolvujeme draft, potom sa hádam dočkáme rozuzlenia v otázke nového vlastníka a tak sa začnú diať aj nejaké zmeny v kádri, dovtedy ale musíme počkať.

-no a zmluva s Berglundom skvelá :good:
Všetko závisí od tej vlastníckej otázky. Áno, máme veľa RFA hráčov no oni nemajú nárok na mega milióny. Navyše existuje aj možnosť, že ich všetkých nepodpíšeme. Myslím si, že na nejakých kvalitných hráčov by sa financie aj našli keďže do stropu sme sa zmestili aj s hráčmi, ktorí nás v priebehu sezóny opustili : Johnson - 2.200,3.000
Boyes - 4.500,4.000
Brewer - 4.500
McClement - 1.450,1.500
Winchester - 0.700
Ja by som chcel aby zmluvy dostali z RFA ešte : Oshie, Sobotka, D´Agostini, Reaves, Polák, Nikitin, Cracknell a možno Bishop.

Uvidíme ako sa to celé vyvinie. Sám som na to zvedavý ako to vedenie porieši.
Isté je, že s týmto kádrom by sme to mali veľmi ťažké. Posily sú viac ako potrebné ale o tých problémoch vieme. Možno ako dunim vravel, príde nejaký trade. Nechajme sa prekvapiť.
Mám otázku, ako by ste mi popísali Tya Conklina, jeho silné a slabé stránky. Díky.
mt-svk píše:Mám otázku, ako by ste mi popísali Tya Conklina, jeho silné a slabé stránky. Díky.
Silná stránka: jednoznačne lapačka. :slintac: A čo ti povedia na slabé som náramne zvedavý. Žeby nevyrovnanosť výkonov? :ja_neviem:
Aj nevyrovnanosť výkonov. Podľa mňa niekedy slabšia koncentrácia lebo občas pustí poťák a takisto slabšia rozohrávka. Najmä za bránkou občas kiksuje. Ale keď má svoj deň, je to pán :) .
Podpis zmluvy s Patrikom Berglundom nás samozrejme môže len tešiť. V poslednej dobe sa rozstrieľal a padalo mu to tam, navyše odohral skvelý šampionát, takže spokojnosť. Určite je to hráč s ktorým sa dá počítať a verím, že jeho výkonnostno-bodová krivka bude teraz pár sezón na vzostupe. Je to veľký talent, mnohí ho porovnávajú s Forsbergom, čo je dúfam somarina. Berglund má hlavne skvelú pozičnú hru, výber miesta, teším sa na neho v ďalšej sezóne bude pri dobrom zdraví určite jedným z lídrov tímu.

Päť ročná zmluva s Romanom Polákom je taktiež super. Ďalší hráč, ktorý s pukom moc nevymýšľa a hrá s rozumom, priamočiaro, navyše je dobrý aj v hre do tela ak chce. SOm rád, že aj s Romanom môžeme v nasledujúcej sezóne počítať, je to spoľahlivý bek, istota na ľade, nedovolí si zbytočné výjazdy do útoku, pokiaľ si nie je istý. Snáď sa mu začne viac dariť aj bodovo. K Sobotkovi sa moc vyjadrovať nechcem, nemám k čomu.

Že kapitánom bude od nastávajúcej sezóny David Backes, sa tak asi viac menej počíta, verejné tajomstvo a osobne si myslím, že nám kapitán v tíme len prospeje, keďže sme ho tu už nejaký ten rok prakticky nemali.

To že Tarasenko ostane v KHL aj ďalšiu sezónu nie je pre mňa novinka, tvrdil som to už veľmi dlho, len sa to potvrdilo. Nám ostáva len dúfať, že nazbiera skúsenosti a o rok bude ešte lepší. Ivan ho sleduje a vždy prispeje aktuálnymi správami o góloch, bodoch, takže drobnohľad v jeho hádam poslednej sezóne mimo dresu s notou bude zabezpečený na úrovni.

Conks je podľa mňa veľmi dobrý brankár a ja mu moc nemám čo vyčítať. V poslednej sezóne som bol odhliadnuc od prvého mesiaca vždy rád, ak v bránke nastupoval on. Ťažko zdokumentovať v čom je dobrý a v čom nie, každopádne ak dostane rýchly gól dva, odíde zrejme psychicky, ale to je asi problém skôr globálny ako jeho osobné mínus.
Ďalší podpis z kategórie očakávaných. Sobotka na 3 roky za údajne 3,9 mil. :thumbsup:

(údajne)
Sobotkov kontrakt by mal byť na 3 roky, no podrobnosti som zatiaľ nenašiel, tak neviem...

EDIT -tak som to predsa len našiel : 1. rok = 1.2 mil. , 2. rok = 1.3 mil. , 3. rok = 1.4 mil. :yes:

Na svete je ale kontrakt s obráncom Romanom Polákom, ktorý znie : 5 r./13.75,- mil. :good:
1. rok = 2. mil.
2. rok = 2.45 mil.
3. 4. 5. = 3.1 mil
Takže vedenie sa zameralo na kostru teamu, čo je fajn. Predčasnými podpismi kontraktov s RFA hráčmi sa vyhneme možným problémom.

Mám taký pocit, že Sobotka bude veľkým prekvapením. Kľudne môže pokoriť hranicu 20 gólov a nazbierať 40-45 bodov :wink: .
Takže pokračujeme, podpísali sme T.J. Hensicka na dva roky ... :|

A Nikitin predĺžil na ďalšiu sezónu, čo je podľa mňa dosť potešujúce. Obrana vyzerá veľmi dobre, teraz by sme sa mali maximálne sústrediť na Oshieho. Neverím že nás opustí, nepripúšťam to a teším sa na deň podpisu novej zmluvy.
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2002 GOTEBORG