Podpis zmluvy s Patrikom Berglundom nás samozrejme môže len tešiť. V poslednej dobe sa rozstrieľal a padalo mu to tam, navyše odohral skvelý šampionát, takže spokojnosť. Určite je to hráč s ktorým sa dá počítať a verím, že jeho výkonnostno-bodová krivka bude teraz pár sezón na vzostupe. Je to veľký talent, mnohí ho porovnávajú s Forsbergom, čo je dúfam somarina. Berglund má hlavne skvelú pozičnú hru, výber miesta, teším sa na neho v ďalšej sezóne bude pri dobrom zdraví určite jedným z lídrov tímu.
Päť ročná zmluva s Romanom Polákom je taktiež super. Ďalší hráč, ktorý s pukom moc nevymýšľa a hrá s rozumom, priamočiaro, navyše je dobrý aj v hre do tela ak chce. SOm rád, že aj s Romanom môžeme v nasledujúcej sezóne počítať, je to spoľahlivý bek, istota na ľade, nedovolí si zbytočné výjazdy do útoku, pokiaľ si nie je istý. Snáď sa mu začne viac dariť aj bodovo. K Sobotkovi sa moc vyjadrovať nechcem, nemám k čomu.
Že kapitánom bude od nastávajúcej sezóny David Backes, sa tak asi viac menej počíta, verejné tajomstvo a osobne si myslím, že nám kapitán v tíme len prospeje, keďže sme ho tu už nejaký ten rok prakticky nemali.
To že Tarasenko ostane v KHL aj ďalšiu sezónu nie je pre mňa novinka, tvrdil som to už veľmi dlho, len sa to potvrdilo. Nám ostáva len dúfať, že nazbiera skúsenosti a o rok bude ešte lepší. Ivan ho sleduje a vždy prispeje aktuálnymi správami o góloch, bodoch, takže drobnohľad v jeho hádam poslednej sezóne mimo dresu s notou bude zabezpečený na úrovni.
Conks je podľa mňa veľmi dobrý brankár a ja mu moc nemám čo vyčítať. V poslednej sezóne som bol odhliadnuc od prvého mesiaca vždy rád, ak v bránke nastupoval on. Ťažko zdokumentovať v čom je dobrý a v čom nie, každopádne ak dostane rýchly gól dva, odíde zrejme psychicky, ale to je asi problém skôr globálny ako jeho osobné mínus.