Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

tak konečne troška pozitívne správy...
- Sobi by mal byť už v poriadku a podľa všetkého zajtra už nastúpi v zápase doma s MIN.
- dnes už trénoval na ľade aj starý mazák Jackman, zajtra sa má tímový lekár vyjadriť jasnejšie, kedy ho uvidíme v zápase.
- team našej farmy, ktorý čaká dôležitý zápas s farmou MTL tímom Hamilton Buldogs posilnili dnes Cracknell, Hensick a Ian Cole.
- Pietrangelove štatistiky stoja za povšimnutie, je totiž jediným obráncom Blues od sezóny 2003/04, ktorému sa podarilo prekonať hranicu 40 bodov. V uvedenom ročníku sa to podarilo Prongerovi, ktorý vtedy dosiahol parádnych 54 b. Dúfam, že Pietro si tie čísla ešte málinko vylepší, krásnych je jeho +15 :good:
Oshie's practice absence is 'unexcused' :!: :?:

http://www.stltoday.com/sports/hockey/p ... 6945a.html

- tak to som zvedavý čo chalan zasa vymyslel, asi máme málo iných problémov. :hroza: Len dúfam, že sa niekde neodkladne nezdržal po večernej prechádzke :oslava: Mohlo by to ohroziť aj jeho prípadnú účasť na MS. Dnes túto záležitosť bude riešiť samotný GM, tak som zvedavý...
"Blues GM Doug Armstrong will address Oshie absence tomorrow morning."
:!: Blues GM Doug Armstrong says Oshie will sit two games for Monday's inexcused absence. :!:

žiadne bližšie podrobnosti o okolnostiach neboli zverejnené, utriaslo sa to teda pekne v tichosti, čo je dobré pre team aj pre hráča samotného. Očakával som, že trest bude podobný, resp. rovnaký, ako tomu bolo pred časom pri podobnom probléme v prípade Berglunda (vraj mu nezazvonil budík a zaspal :) ) Trest je teda rovnaký s tým rozdielom, že Berglund bol zdravým náhradníkom a bol na zápasoch tímu, no TJ bude doma a dokonca ani necestuje s tímom do DET..!
Armstrong to teda vzal razantne, ale s vedomím, že T.J. je ceneným hráčom. Zostáva veriť, že sa z toho chalan poučí a bude dobre. :yes:

- mimochodom na včerajšom tréningu už bol na korčuliach aj Steener... :good: Dá sa teda očakávať, že možno na budúci týždeň zasiahne do hry.
Detroit - St. Louis 3:10 (2:3, 1:5, 0:2)

Góly DTR:
1:0 - 05:51 - M.Modano (T.Holmstrom)
2:2 - 17:55 - T.Bertuzzi (J.Franzen, V.Filppula)
3:6 - 32:37 - H.Zetterberg (N.Lidstrom, J.Franzen) v presilovke 5:4
Góly STL:
1:1 - 14:06 - C.Stewart (P.Berglund, V. SOBOTKA)
1:2 - 16:04 - C.Janssen (R.Reaves, P.Mcrae)
2:3 - 18:24 - C.Porter
2:4 - 21:54 - M.D'agostini (N.Nikitin, V. SOBOTKA) v presilovke 5:4
2:5 - 25:23 - B.Crombeen (A.Mcdonald, R. POLÁK)
2:6 - 30:04 - D.Backes (K.Shattenkirk, M.D'agostini) v presilovke 5:4
3:7 - 34:47 - R. POLÁK (C.Porter, B.Crombeen)
3:8 - 36:10 - V. SOBOTKA (C.Stewart, N.Nikitin)
3:9 - 46:21 - P.Berglund (C.Stewart, K.Shattenkirk)
3:10 - 57:50 - C.Porter (C.Janssen, A.Cracknell)

Celkom strely na bránu : 44-47.
Vylúčenia a trestné minúty : 5/10 - 4/8.
Brankári : J.Macdonald 7/39 T.Mccollum 3/8 - Jaroslav HALÁK 3/44 :good: :good:
Divákov : 20,066 at Joe Louis Arena.

3 hviezdy zápasu :
STL 25 C.Stewart
STL 17 Vladimír SOBOTKA
STL 21 P.Berglund

- jednoducho paráda... :cool:
Keď už takto proti tebe hrá Janssen, vieš že proste nemáš svoj deň. :lol2: Huge congrats. Toto mi fakticky spravilo po ránu náladu na celý deň. :good:

:shock:

Janssen gól, Porter dva ... :ja_neviem:

WTF???
Takáto deštrukcia súpera poteší v každej situácií. A pokiaľ sa jedná o DET, u mňa dvojnásobne :D . Chlapci milo prekvapili a potešili, patrí im pochvala :good: . Čakal som hocičo ale toto nie.
Ukázali sme, že sme tu a treba s nami rátať. Sezónu končíme so cťou :) .
No a k strelcom sa nevyjadrujem. Proste dnes to bolo celé mimo. 10 v Detroite a Janssen s Porterom trhali osobné rekordy :D . 1+1, resp. 2+1 :D .
takže dnes naši stiahli z IR Barreta Jackmana a nastúpi tak už v zápase proti CGY, odniesol si to Ian Cole, ktorý bol preradený do Peorie.

páčilo sa mi aj vyjadrenie Oshieho na tlačovke, pri otázke, prečo neprišiel na tréning. Bližšie to nešpecifikoval, len ponamenal : "bol som nezodpovedný" :)
Ale inak sa mi páčilo ako sa toho zhostil : :good:
"I just told them that I realized what I did and how unacceptable it was, and I'm ready to learn from this and to be more responsible on my own," he said. "I definitely want to earn their trust here the rest of the season and have a good summer, but we're a tight group of guys. We're a family. I think they're going to stick with me and hopefully help me grow out of this. It felt really good to get that off my chest."

"Obviously it’s going to be addressed again at the end of the year with management and I’m sure coaches and players as well," Jackman said. "Going into next year, our first meeting of the year is going to be about responsibility and professionalism. It’s just something … you have to have trust in guys. Hopefully everyone in that room, we’ve learned from it and we’re not having this conversation again."

Oshie was the last one off the ice today and stuck around to sign a few autographs. He said he understands there's been a lot of speculation lately about why he missed practice.
"But there's some fans out there that stuck with me until the end," Oshie said. "To see their smiling faces was a huge relief for me. I love it here, I love playing in front of them. It's an honor to strap on the Blue Note and play in front of the St. Louis fans."

pre tých ktorých to zaujíma viac je tu celý článok :
http://www.stltoday.com/sports/hockey/p ... 0f31a.html
St. Louis - Calgary 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)

Góly STL:
1:0 - 12:20 - M.D'agostini (D.Backes, K.Shattenkirk) v presilovke 5:4
2:0 - 34:27 - D.Backes (K.Shattenkirk, T.Oshie)
Góly CAL:
2:1 - 35:48 - J.Iginla (A.Tanguay, M.Giordano)
2:2 - 48:01 - A.Tanguay (J.Iginla, D.Langkow)
2:3 - 54:57 - J.Iginla (A.Tanguay)

Celkom strely na bránu : 27-25.
Vylúčenia a trestné minúty : 7/14 - 5/10.
Brankári : Jaroslav HALÁK 3/25 - M.Kiprusoff 2/27
Divákov : 19,150 at Scottrade Center

3 hviezdy zápasu :
CGY 12 J.Iginla :klobuk_dole:
STL 42 D.Backes :thumbsup:
CGY 40 A.Tanguay :thumbsup:

- škoda toho zápasu, myslím si, že bolo v našich silách dnešného súpera poraziť, hráme pohodovo a uvoľnene. Dnes to žiaľ nestačilo.
St. Louis - Calgary 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)

Góly STL:
1:0 - 12:20 - M.D'agostini (D.Backes, K.Shattenkirk) v presilovke 5:4
2:0 - 34:27 - D.Backes (K.Shattenkirk, T.Oshie)
Góly CAL:
2:1 - 35:48 - J.Iginla (A.Tanguay, M.Giordano)
2:2 - 48:01 - A.Tanguay (J.Iginla, D.Langkow)
2:3 - 54:57 - J.Iginla (A.Tanguay)

Celkom strely na bránu : 27-25.
Vylúčenia a trestné minúty : 7/14 - 5/10.
Brankári : Jaroslav HALÁK 3/25 - M.Kiprusoff 2/27
Divákov : 19,150 at Scottrade Center

3 hviezdy zápasu :
CGY 12 J.Iginla :klobuk_dole:
STL 42 D.Backes :thumbsup:
CGY 40 A.Tanguay :thumbsup:

- škoda toho zápasu, myslím si, že bolo v našich silách dnešného súpera poraziť, hráme pohodovo a uvoľnene. Dnes to žiaľ nestačilo.
Dnes nás čaká predposledné domáce vystúpenie v tejto sezóne a to :

St. Louis Blues - Colorado Avalanche

- na prvý pohľad sa zdá, že v podstate už o nič nejde, ale nie je to tak. V hre sú ešte tohtoročné a budúcoročné výbery v drafte. Z tohtoročnej výmeny s COL sú v hre ešte celkom zaujímavé výbery v 1. aj 2. kole draftov 2011 a 2012. Je zbytočné špekulovať, ako sa naši k tomu dnes postavia, ja verím, že do toho pôjdu na plno a z chuti si zahrajú pre oko vďačného diváka, naviac proti dosť oslabenému súperovi, ktorý po dnešnej prípadnej prehre z tohtoročným predposledným miestom, už asi nič neurobí (čo im z pohľadu na tohtoročný výber v drafte aj celkom vyhovuje). Ale nejdem viac špekulovať, to môžme po poslednom zápase základnej časti. Čo k zápasu..? Nám sa do zostavy vrátili Steen a Jackman, čo je fajn. Súperovi budú chýbať Stastny, Liles, Wilson, Foote a Gaunce. Nám tak zostal na IR len dlhodobo zranený Perron s otrasom mozgu po "neúmyselnom" novembrovom zákroku od Thorntona.
Takže ja osobne očakávam naše víťazstvo, sme slušne rozbehnutí a hráme pohodovo, darí sa nám strelecky a obrana hrá veľmi dobre. Naviac aj Jaro v bráne je zdá sa v optimálnej forme. V akej zostave by sme teda mali nastúpiť (mnou predpokladaná zostava):

McDonald - Backes - Oshie
D Agostini - Berglund - Stewart
Steen - Sobotka - Porter
Janssen - Reaves - Crombeen

Jackman - Pietrangelo
Colaiacovo - Shattenkirk
Nikitin Polák

G - Halák

A ešte dodám, že aj viacerí hráči majú dostatočnú motiváciu do toho dnes dať všetko. Backes hrá o svoj 30. gól sezóny a celkovo 60 bod. Steen o 20 gól sezóny a celkovo 100 gól v NHL..! McDonald taktiež o 20 gól sezóny a 50 bod sezóny. Stewart bude chcieť iste atakovať hranicu 30 gólov tejto sezóny. Pietrangelo zasa na obráncu skvelých 45 bodov..! No a Sobotka môže atakovať hranicu 30 bodov v tejto sezóne, čo sa mu v BOS nepodarilo za 3 sezóny. Takže hor sa do toho Blues, plánujem si ten zápas aj pozrieť. :fan:
ja by som si naopak velmi rad o tych draftoch zafilozofoval :)

vyzera to tak ze blues budu mat tento rok cca 7th-10th overall pick, takze budu mat moznost sa rozhodnut ci nam ho poslu za nas 2nd rounder (cca 32nd overall) alebo tuto vymenu odlozia az na buduci rok (keby blues skoncili s horsim ako 10th overall pickom tak stratia moznost odlozit vymenu na buduci rok)

zaujimalo by ma ako to vidia fans blues - vymenit picky tento rok alebo pockat do buduceho roku?

je jasne ze aby bola tato vymena pre STL co najvyhodnejsia, musia skoncit co najvyssie a zaroven Avs co najhorsie. tento rok je splnena aspon ta druha podmienka a keby sa vymena pickov riesila tento rok, blues by dostali vysoky 2nd rounder a v drafte by klesli o cca 22-25 miest.

ak by sa rozhodli to "risknut" a vymenu o rok odlozit, musia dufat ze si v tabulke dokazu polepsit viac ako avs - v tom pripade by vymenami pickov v drafte klesli o menej pozicii ako tento rok. ak by si Avs polepsili viac ako Blues ci dokonca skoncili v tabulke vyssie ako Blues, klesli by ste v drafte viac ako pri vymene pickov tento rok.

tak co si o tom myslite vy z druhej strany? vymenit? odlozit? :hmm:

mne je to v podstate jedno, riesit tento rok 2 top10 picky by mi urcite nebolo proti srsti, ale ak by sa to odlozilo tak by mala buduca sezona o dalsi naboj navyse... :)
ako vystihol si to úplne presne, niet čo dodať... :klobuk_dole:
- ja som to nechcel rozoberať z toho dôvodu, že je to na rozhodnutí vedenia a to si vlastne netrúfam odhadnúť, no môj názor na to je taký, že ja by som to riskol na odloženie o rok. V tomto roku máme v podstate dobré výbery a ešte sme získali ďalšie z výmien (č.82 v treťom kole za Brewera z TB a č.45 v druhom kole z BUF za Boyesa) Takže toľko k môjmu pohľadu na vec.
Walt píše:ako vystihol si to úplne presne, niet čo dodať... :klobuk_dole:
- ja som to nechcel rozoberať z toho dôvodu, že je to na rozhodnutí vedenia a to si vlastne netrúfam odhadnúť, no môj názor na to je taký, že ja by som to riskol na odloženie o rok. V tomto roku máme v podstate dobré výbery a ešte sme získali ďalšie z výmien (č.82 v treťom kole za Brewera z TB a č.45 v druhom kole z BUF za Boyesa) Takže toľko k môjmu pohľadu na vec.
ale predsa len by som bol asi radsej keby sa to zrealizuje uz tento rok - ste mi v podstate sympaticky team (este od cias Slovak line a v poslednej dobe samozrejme Halak a ex-Avs hraci) a nerad by som sa buduci rok ocitol v situacii ze by som vam "musel" zelat co najhorsi vysledok... :D inymi slovami - ovela radsej by som sa z Jarovych vitazstiev tesil ako na ne nadaval :D
petrik píše:
Walt píše:ako vystihol si to úplne presne, niet čo dodať... :klobuk_dole:
ale predsa len by som bol asi radsej keby sa to zrealizuje uz tento rok - ste mi v podstate sympaticky team (este od cias Slovak line a v poslednej dobe samozrejme Halak a ex-Avs hraci) a nerad by som sa buduci rok ocitol v situacii ze by som vam "musel" zelat co najhorsi vysledok... :D inymi slovami - ovela radsej by som sa z Jarovych vitazstiev tesil ako na ne nadaval :D
ja verím, že to v budúcej sezóne bude už podľa našich predstáv, tak aj preto... :yes: :)
A predpokladám, že vy tiež nebudete na tom horšie, stačí ak kúsok pod nami :wink2:
St. Louis - Colorado 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Góly STL:
1:0 - 14:55 - D.Backes (K.Shattenkirk, A.Mcdonald)
2:1 - 24:07 - K.Shattenkirk (C.Colaiacovo, A.Mcdonald) v presilovke 5:3
3:1 - 59:20 - A.Mcdonald (N.Nikitin)
Góly COL:
1:1 - 16:42 - K.Porter (M.Olver, M.Duchene)

Celkom strely na bránu : 29-27
Vylúčenia a trestné minúty : 13/70 - 13/62
Brankári : Jaroslav HALÁK 1/27 - Peter BUDAJ 2/28 :good:
Divákov : 19,150 at Scottrade Center :thumbsup: :thumbsup:

3 hviezdy zápasu:
STL 12 K.Shattenkirk
STL 10 A.Mcdonald
STL 42 D.Backes

- tak sa to konečne v tejto sezóne na štvrtý pokus podarilo a predsa len sme porazili aj COL s ktorým máme veľmi zlú vzájomnú bilanciu. potešil gól a hra Shattenkirka, ktorý sa zrejme správne motivoval, asistencia Nikitina a body Backesa a McDonalda, ktoré tak túžili dosiahnuť :) Tak ako som sa dušoval, že si zápas pozriem, tak suverénne som aj zaspal... :? :hroza: Darmo, my veteráni to už máme o niečo ťažšie :D
Za tak o mnoho si neprišiel. Ten hokej nebol extra. Zato počet PIMs :scare: Bitiek bolo snáď aj zo šesť. Trochu ma prekvapila príliš otvorená obrana od vás. Dve minúty pred koncom za stavu 2:1 nechať preniknúť Duchenea, potom portera a nakoniec Hejduka zakončovať wraparound do prázdnej (chvalabohu nejaký váš bek položil hokejku na ľad, inak by bol Jaro prekonaný), to sa nevypláca. Zas na druhú stranu...chápem to. Ani nám o nič nejde, tá hra nikdy nie je taká, aby sa dalo povedať, že hráči idú cez mŕtvoly a nerobia chyby. Každopádne congrats k výhre a som fakt zvedavý, ako zamiešate postupové karty dvojici Dallas-Chicago. :hmm:
no videl som to v zostrihu, chýbalo fakt málo a bolo by to vyrovnané, pekne tam zasiahol Roman Polák. No a čo sa týka tých bitiek, najmä v poslednej tretine, to tu už dávno nebolo, aby sa naši toľko bili, aj sa čudujem, že to bolo tak nervózne stretnutie.
dnes nás čaká zaujímavý zápas : CHIC - STL

- zaujímavý je najmä z toho pohľadu, že ak sa nám podarí zvíťaziť, môžme tak dopomôcť Dallasu k bodovému dostihnutiu jastrabov a zdramatizovať tak boj o PO.
- naši hrajú posledné zápasy v pohode a darí sa nám aj strelecky
- dá sa očakávať útok Steena na dosiahnutie méty 100 gólu v NHL a celkovo 20-teho v tejto sezóne
- určite sa aj McDonald pokúsi zaokrúhliť svoju bodovú bilanciu na 50. (pri Backesovej forme a streleckej úspešnosti Stewarta by sa to dnes mohlo podariť :yes: )
- naviac je tu dlhoročná neskutočná rivalita medzi oboma klubmi (niekoľko bitiek tak môžme očakávať aj dnes :box: )
- dnes to bude teda podľa mňa o tom, že CHIC musí a my môžme... :wink2: (bude teda zaujímavé sledovať, ako sa s tým domáci vyrovnajú)

Tak Lets Go Blues..!
Chicago - St. Louis 4:3 (0:1, 3:1, 0:1, 1:0)

Góly CHI:
1:2 - 27:52 - M. HOSSA (P.Sharp, N.Leddy)
2:2 - 33:23 - T. KOPECKÝ (B.Seabrook, C.Campoli)
3:2 - 38:10 - N.Leddy (D.Keith, J.Dowell)
4:3 - 63:19 - J.Toews (D.Keith, B.Campbell)
Góly STL:
0:1 - 00:17 - D.Backes (T.Oshie, A.Mcdonald)
0:2 - 21:06 - T.Oshie (A.Pietrangelo) v presilovke 5:4
3:3 - 49:44 - C.Stewart (M.D'agostini, P.Berglund)

Celkom strely na bránu : 39-24
Vylúčenia a trestné minúty : 2/4 - 4/8.
Brankári : C.Crawford 3/24 - T.Conklin 4/39
Divákov : 21,435 at United Center.

3 hviezdy zápasu :
CHI 19 J.Toews
CHI 8 N.Leddy
STL 25 C.Stewart

- výsledok je priaznivý, podľa očakávania to bol vyrovnaný zápas a zasa sa darilo Hossovi s Kopeckým, proti nám im to jednoducho ide. Potešili góly Backesa, Stewarta a McDonald podľa očakávania pripísal vytúžený 50 bod sezóny - gratulujem :good:
Škoda že sa nedarí Steenerovi, dnes z našich ako jediný nazbieral -3 :? Dnes sme taktiež využili jednu z dvoch hraných presiloviek, čo je slušné. Naopak nebola v zápase s týmto rivalom žiadna bitka, čo tu ž teda dávno nebolo (no treba poznamenať že nehral Janssen).
Zostáva nám teda odohrať posledný zápas sezóny, naviac pred domácimi divákmi. Dúfajme, že to bude pekná bodka za ťažkou sezónou. :yes:
No...neviem či si pozrel aspoň highlight, ale ten Hossov gól stál za to :uvodzovky: :giggle: Odporúčam F*cking thread v NHL-Ostatné. :wink2:
Getzo5 píše:No...neviem či si pozrel aspoň highlight, ale ten Hossov gól stál za to :uvodzovky: :giggle: Odporúčam F*cking thread v NHL-Ostatné. :wink2:
hej hej, pozrel ale až neskôr, ten príspevok som zbúchal na rýchlo ráno po zhliadnutí výsledkov... mne spočiatku neprišlo nič divné na tom, že Majo nám dal gól :wink2:
Na našom fóre z toho inak tiež veľkú vedu nerobia. To ak by sme sa s nimi naťahovali o tú postupovú priečku, tak to by bol iný masaker :bitka3: :x
Hmm, tak dnes nás čaká posledný zápas tejto nie príliš vydarenej sezóny : STL - NSH
- skvelé preview sú tu, tak kto má záujem nech nahliadne...
http://interact.stltoday.com/forums/vie ... p?t=791351
http://blues.nhl.com/club/preview.htm?i ... L|STL|home

Ide túto sezónu už o šieste stretnutie s týmto rivalom a v nich máme zatiaľ úspešnejšiu bilanciu. V poslednom decembrovom zápase sme doma vyhrali 2:0, tak by bolo dobré podobný výkon zopakovať a rozlúčiť sa s našimi skvelými divákmi víťazstvom (čo by iste ocenil aj nejeden fanúšik Kings :) ) Ale Preds budú chcieť určite tiež zabojovať o výhodu domáceho prostredia v PO, tak to môže byť fajn zápas.
Zaujímavý zápas by to mohol byť pre Steena, ktorý tak netrpezlivo čaká na svoj 100-tý gól kariéry. Army má pre neho iste v šuflíku pripravenú nejakú bonbonieru a detské šampanské, ak by sa mu to podarilo :D
aj vcera bolo dobre derby vo Wigvame...Team Blues - Ruzove vino 1:2 OT :D
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2017 PITTSBURGH PENGUINS