Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

blueagent píše:
Walt píše:inak takto vyzerá náš zostávajúci decembrový program, celkom zaujímavé, čo poviete..?

11. 12. 2010 St. Louis Blues - Carolina Hurricanes
15. 12. 2010 Detroit Red Wings - St. Louis Blues
16. 12. 2010 St. Louis Blues - Los Angeles Kings
18. 12. 2010 St. Louis Blues - San Jose Sharks
20. 12. 2010 St. Louis Blues - Vancouver Canucks
21. 12. 2010 Atlanta Thrashers - St. Louis Blues
23. 12. 2010 St. Louis Blues - Detroit Red Wings
26. 12. 2010 St. Louis Blues - Nashville Predators
28. 12. 2010 St. Louis Blues - Chicago Blackhawks
31. 12. 2010 St. Louis Blues - Phoenix Coyotes
od 15.12 je vsetko garancia najvyssej hokejovej kvality. defakto este dneska 32-33(VAN ATL) bodove teamy okrem DET39 & CHI34 .... dneska sa rozbiehame s tym najjednoduchsim superom .....
14 bodov a som extra spokojny.

takze napokon sa ich nazbieralo 13 ....
dnes nás čaká parádny zápas a skvelý súper : St. Louis Blues - Dallas Stars

Posledné zápasy jasne naznačujú, že by to mal byť zaujímavý zápas s množstvom osobných súbojov, napínavý až do koonca. Naše posledné vzájomné zápasy :
27. 11. 2010 = St. Louis Blues - Dallas Stars 1:2
26. 11. 2010 = Dallas Stars - St. Louis Blues 3:2
16. 10. 2010 = Dallas Stars - St. Louis Blues 3:2p
03. 04. 2010 = St. Louis Blues - Dallas Stars 2:1

- máme teda súperovi čo vracať, ale v súčasnej forme oboch tímov by to nemuselo byť nereálne. My sme v posledných 5 domácich zápasoch vyhrali a hviezdičkám z DAL sa až tak nedarilo. Z ich posledných 5 zápasov vyhrali iba raz na ľade NSH 4:2. (a to hrali 4x doma ! ) Zaujímavé by mohli byť aj pästné súboje. My si v ich štatistike počíname veľmi dobre, z doteraz realizovaných 35 súbojoch máme bilanciu 16 - 11 - 8 čo nás radí spoločne s NYR na 3. miesto v celej NHL.
DALLAS má na konte 32 súbojov a ich bilancia 4 - 17 - 11 hovorí za všetko. V našich vzájomných súbojoch si to už rozdali Jannsen s Barchom, Benn s Backesom, či Sutherby s Winchestrom. Tak som zvedavý či uvidíme repete niektorej s týchto bitiek. :box:

- hrať by už mal aj Steen, ktorý posledne netrénoval, kvôli problému so zranením v hornej časti tela. Malo by to byť teda v poriadku.

A na záver naša predpokladaná zostava :

Sobotka - Backes - Boyes
Steen - Berglund - D Agostini
Winchester - McClement - Crombeen
Porter - Cracknell - Janssen

Colaiacovo - Johnson
Jackman - Polák
Brewer - Pietrangelo

G - Halák

- pochopiteľne bude zasa vypredané a skvelá atmosféra, tak Lets Go Blues..! :fan: :fan: :fan:
a ešte jeden článok dávam do pozornosti, skvele sa to číta... :)

http://www.bnd.com/2011/01/02/1535450/c ... eaded.html

The Blues : 20-12-5 are 14-4-2 at Scottrade Center, where they have sold out all 20 home games this season.
St. Louis Blues - Dallas Stars 2:4

- to len pre poriadok, ja sa ale veľmi k zápasu vyjadrovať nebudem, nakoľko som ho začal sledovať až od konca druhej tretiny, kedy sme ešte viedli 2:1. V tej poslednej tretine to bola z našej strany hra, ktorú by som slušným spôsobom opisoval s veľkými ťažkosťami, tak to radšej ani nejdem skúšať. :thumbsdown:

- čo ale stojí za spomenutie je fakt, že včera uplynul presne rok od momentu, keď tento team prebral náš súčasný tréner Davis Payne. :yes:
Jeho doterajšia bilancia je : 43 - 28 - 9
Viem že na takéto hodnotenia je to príliš krátka doba, no spomenúť sa to patrí. Naviac do jednej už rozbehnutej sezóny naskočil a táto je zatiaľ ešte len v polovici. Môj názor na neho je taký, že aj keď naše vedenie šlo do istého rizika, nakoniec sa im tento ťah vyplatil a Davis dokazuje, že je dobrým trénerom so zaujímavým prístupom k hráčom. Priniesol do tímu akési oživenie, dáva priestor mladým hráčom a jeho koncepcia práce sa mi javí viac progresívna, než tomu bola za éry Murraya.
Tak mu do ďalšej práce prajem veľa úspešným zápasov a aby pri nás vydržal čo najdlhšie. :good:
Zasa sa len potvrdilo že v zápasoch s Dallasom väčšinou ťaháme za kratší koniec. :sad2:
http://blues.nhl.com/club/news.htm?id=5 ... -fb-110104

Jaro Halák sa stal víťazom hlasovania za najlepšieho brankára pre All-Star na západe!!!
Bluesman píše:http://blues.nhl.com/club/news.htm?id=5 ... -fb-110104

Jaro Halák sa stal víťazom hlasovania za najlepšieho brankára pre All-Star na západe!!!
:cool: Trochu nespravodlivé voči Quickovi, ktorý bol rozhodne spoľahlivý, ale poteší.
Bluesman píše:http://blues.nhl.com/club/news.htm?id=5 ... -fb-110104

ale zatial nic z toho .....
kazdopadne pekna natlakovka k zaveru od pittsburghskych fanusikov, myslim, ze montrealcanov muselo od zlosti rozdrapit.....
Nominácia do All Stars určite poteší. Každého fanúšika a určite aj Jara. Ale bol by som radšej keby si to ocenenie získal výkonmi a nie ako dozvuky z minuloročného playoff.
tak od včera sme to spustili a môžte už nahliadnuť na našu novú fans stránku : :shock:

http://www.stlbluesfans.eu/

očakávam vaše postrehy, nápady, či prípadnú kritiku. Stránka sa samozrejme ešte doplňuje za pochodu (počas sviatkov nastal menší sklz), no nechceli sme to už ďalej odďaľovať.
Oshie traveling with Blues to Toronto

http://www.stltoday.com/sports/hockey/p ... 78c22.html

- to je skvelá správa, samozrejme že dnes nebude hrať, ale ako sa píše v článku, už sa blíži deň, keď nastúpi na ľad s ostatnými a to je skvelé. :good:

a ešte jeden fajn článok, čo stojí za prečítanie :
http://www.stltoday.com/sports/hockey/p ... e7470.html

Dnes by to teda Steen mohol rozhodnúť, nech je sranda... :)
Mám v pláne si zápas pozrieť a samozrejme verím vo výhru. Maple Leafs nechcem podceniť ale dnes by to chlapci mali zvládnuť.

O Oshiem som už čítal článok aj ja, teší ma, že sa situácia zlepšuje, chýba nám.
A Ivan ak by dnes Steener rozhodol bola by to paráda, ale hlavne nech vyhráme :) .
tak dnes si to chcem pozrieť aj ja, samozrejme od začiatku... :hroza: :D
Ja si to pozriem tiež, dúfam, že sa tu stretneme chlapi. Veľmi sa teším, dúfam že odohráme dobrý zápas a zabookujeme ďalšei dva bodíky :)
Čo sa týka Oshieho, niet čo dodať. :cool:
tak našich dnes čaká zápas na ľade Air Canada Center, kde sme od sezóny 1999/2000 zatiaľ neprehrali (zo 6 odohraných zápasov) Celokovo sme sa za toto obdobie s lístkami stretli 10x a bilancia je 8 - 2. Očakávam dnes, že si túto bilanciu zasa o niečo vylepšíme. Hrať by sme mali v nezmenenej zostave z posledných zápasov, teda takto :

Sobotka – Backes – D’Agostini
Steen – McClement – Boyes
Winchester – Berglund – Crombeen
Porter – Cracknell – Janssen

Brewer – Polak
Jackman – Pietrangelo
Colaiacovo – Johnson

Jaroslav Halak

- naši dnes dopoludnia mali tréning a potom si na hotelových izbách pozreli finále MSJ a mali oddych. Zápas poniektorí okomentovali, že to bol riadny šok, väčšina očakávala víťazstvo Kanady, zvlášť po tom priebehu. Páčil sa im pochopiteľne Tarasenko, o ktorom sa GM Armstrong vyjadril v tom zmysle, že sa na neho v lete veľmi tešia. Celkovo je z riadkov v jednotlivých článkov cítiť z našich pohodu. Zdá sa, že posledný zápas hodili za hlavu a tak sa dá očakávať, že dnes nastúpia plný energie a chuti odviesť 100% výkon. Ja osobne im dnes veľmi verím a dúfam, že ma nesklamú. Zápas bude veľmi zvláštny pre Steenera s Colaiacovom a ja verím, že Steener dnes dokonca dá aj gól a ukáže sa v dobrom svetle. Ak by som si mal tipnúť výsledok, tak očakávam výhru našich, povedzme 1:3 :smile03:
Skvelý zápas :clap:

Skvelý Backes, skvelý Steen, skvelý Grabovski!!!
Perfektné tempo, raz sme boli lepší my, potom nás pritlačilo Toronto, prehrávali sme 2:5 a predsa sme to zrovnali a vybojovali si aspoň bodík, Boyes klasicky pekne premenil ale Grabovskiho spinorama bola úžasná. Keby sme to dotiahli aj k tomu bonusovému bodíku, bol by to luxus, ale aj tak neľutujem, fakt super stretnutie. :cool:
Škoda len toho začiatku a Jarovej štatistiky. :-(
tak to nakoniec predsa len dotiahli, klobúk dole... ale nemôžem si pomôcť, dosť ma vždy rozladí, že nemáme konzistentné výkony takmer v žiadnom zápase. Aspoň v jednej tretine, zväčša v tej poslednej, včera pre zmenu v tej prostrednej máme herný výpadok, nehráme tak nátlakovo a koncentrovane, čo mi dosť vadí a nepozerá sa na to dobre. K Jarovi a jeho včerajšiemu výkonu sa ani nejdem vyjadrovať, takto rozhodne nevyzerá opora medzi tyčkami. Ale nelámem nad ním palicu, väčšie či menšie výpadky počas sezóny má každý brankár, tak to beriem v pohode. Dúfam, že jeho čas príde v tom najsprávnejšom čase. :good:
Mne sa za tie dve tretiny čo som videl najviac páčili Steen, Crombeen, Backes, prekvapivo dobre hral Porter, ale aj Boyes hral dobre s McLementom si rozumeli a videli sa. Obrana mala práve v druhej tretine slabšie chvíle, no a Sobiho nahrávka na gól, to sa len tak nevidí. Čo už, čakal som naše víťazstvo, no takto ďakujem aj za ten bod.
Treba sa pozbierať a s NYR zahrať konečne celý zápas koncentrovane a na 100%, ako v napr. zápase s PIT. (1:0pp)
Tak zápas to musel byť parádny. Bohužiaľ nemohol som to nakoniec pozerať, lebo večer mi bolo oznámené, že ráno ideme makať na stavbu. Presne ako vravíš Ivan, netreba lámať nad Jarom palicu veď keby dnes opäť ´´nehviezdil´´ tak by to nebol taký super a dramatický zápas :D . Zápas som nevidel, výkon ako aj jednotlivcov komentovať nemôžem. Backes a Steen opäť dokázali, že sú to naše najväčšie ofenzívne opory.

To čo predviedol Grabovski bolo parádne :good: . U neho som už tuším aj dávnejšie videl zápasy v ktorých v nájazdoch takto exceloval.
STL - NYR

- dnes nás čaká ďalší domáci zápas s nepríjemnými jazdcami. V tejto našej kolísavej forme je ťažko odhadnúť nakoľko si dnes budeme počínať a nerád by som zasa oplýval optimizmom, tak len opatrne poznamenám, že by bolo fajn, ak by sme bodovali.
Ak ma to neprejde, tak si to aj pozriem.

Ale k tým podstatným veciam, posledné 4 zápasy s týmto súperom sme vyhrali, dokonca 2x na ich ľade, tak by bolo dobré túto sériu neprerušovať :)
Zo zmien v našom tíme treba pripomenúť, že z farmy sme povolali T.J. Hensicka a späť na farmu putoval Adam Cracknell.
Aká bude zostava dnes večer, tak to si netrúfnem odhadnúť, ale očakávam, že tréner znova urobí niekoľko zmien.
Tréner na dnešný zápas vytvoril novú 2. lajnu, objaví sa v nej dnes povolaný T.J. Hensick, ktorému sa v Peorii celkom darí, tak na neho budem veľmi zvedavý. Do brány nastúpi v poslednom zápase dosť neistý Halák, ale práve tento krok trénera ho môže podľa mňa správne motivovať. Inak dvojicu Porter - Crombeen by dnes mohlo byť na ľade cítiť, v kombinácii s "prítulným" Janssenom, by to mohlo byť zaujímavé. :D Zostava teda nakoniec bude takáto :

Vladimír Sobotka - David Backes - Matt D'Agostini
Alex Steen - Patrik Berglund - TJ Hensick
Brad Winchester - Jay McClement - Brad Boyes
Chris Porter - BJ Crombeen - Cam Janssen

Eric Brewer - Roman Polák
Barret Jackman - Alex Pietrangelo
Carlo Colaiacovo - Erik Johnson

Jaroslav Halák

- s tímom už veselo trénuje T.J. Oshie a jeho návrat do zápasov sa už blíži
- bilancia oboch dnešných súperov je pred zápasom takáto :
STL = 20 - 13 - 6 (46 bodov) 9. miesto v Západnej konf. (ale na 4. NSH strácame iba 2 body)
NYR = 24 -15 - 3 (51 bodov) 6. miesto vo Východnej konf.

Dnes by teda potešila výhra, no nebudeme to mať vôbec ľahké. Aj tak si tipnem 4:3pp :fan:
Chalani neviete o žiadnom streame? Fanúšik Rangers :)
St. Louis Blues - NY Rangers 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)

Góly STL:
1:0 - 22:13 - B.Winchester (E.Brewer, B.Boyes) video

Góly NYR:
1:1 - 29:12 - D.Stepan (M.Zuccarello, B.Dubinsky) video
1:2 - 35:26 - S.Avery (M. GÁBORÍK, B.Dubinsky) video

Celkom strely na bránu : 25-24 (2:6, 15:13, 8:5)
Vylúčenia a trestné minúty : 5/10 - 5/12.
Brankári : Jaroslav HALÁK 2/24 - M.Biron 1/25
Divákov : 19,150atScottrade Center.

3 hviezdy zápasu:
NYR 43 M.Biron
NYR 10 Marián GÁBORÍK
STL 15 B.Winchester

Škoda tohto zápasu, myslím, že bod sme si doma mali vybojovať. Očakával som veľmi vyrovnaný zápas, dokonca som si tipol remízu, no žiaľ nevyšlo to a to ma dosť mrzí. Znova nám nejde streľba, takže aj pri nadpriemernom Halákovom výkone, ak dáme len jeden gól nemôžme pomýšľať s lepším súperom na úspech. Strelecky dnes boli prekvapivo najaktívnejší naši obráncovia. Chcelo by to troška sa zmobilizovať, poriadne nahecovať a v pondelok vybehnúť na kojotov už v prvej tretine a získať aspoň 2-bodový náskok. To čo dnes naši predviedli v prvej tretine je des (2 strely na bránu..! :shock: )
a ešte posúvam dobrý článok z oficiálnej stránky k našim prospektom a posledným MSJ. Škoda najmä zranenia Schwartza.

http://blues.nhl.com/club/news.htm?id=5 ... L|STL|home
Tak dnešný zápas a jeho výsledok nezostal bez odozvy. Tesne po zápase sa uskutočnila debata za zatvorenými dverami, kde si mal tréner podať najmä Berglunda, Pietrangela a Boyesa. kritika bola najmä na našu bezzubú hru počas PP. V 3. tretine počas 4. min. vylúčenia Averyho sme na Birona vyslali jednu - jedinú strelu ! :hroza:
Ale každá minca má dve strany. Ja by som tu nerád bol za najmúdrejšieho, ale tréner musí sám najlepšie vedieť, za akých podmienok a s kým tie PP hrá. Ak sa na to triezvo pozriete, tak okrem Backesa, Berglunda, Boyesa a s prižmúreným okom Steena, tam máme už len 3rd a 4rd útočníkov, z ktorých sa hádam ešte Sobotka tejto situácie zhostil najlepšie. Však tí hráči (McClement, D Agostini, TJ Hensick, Sobotka, Winchester) celý čas, čo sú u nás, zväčša bránia oslabovky. To preorientovanie až tak ľahké nie je (kto hokej hral, vie o čom hovorím). Beriem že sú to profíci, ale tvoriť hru počas PP, je troška iná káva, než brániť oslabovku. Ja sa ani nedivím, že nám to teraz ide tak mizerne. Ak sa človek na tie naše PP pozerá, tak vidí, ako bezradne krúžiaci hráči, vymyslia maximálne prihrávku na modrú a potom skúšajú tečovať strely obráncov od modrej. Súhra je mizerná, ale kedy hrával Backes so Sobotkom, či Boyes s Hensickom PP..?
Náš dnes jediný gól dnes padol z podobnej situácie (aj keď nie z PP, ale po šťastnom teči, dobre mierenej strely Brewera). Dnes naši obráncovia boli v streľbe aktívnejší než útočníci, to hovorí za všetko.
Verím tomu, že všetky tieto okolnosti tréner vníma triezvo. Pravda, tie prehry najmä doma mrzia, ale s takto improvizovanou zostavou zázraky očakávať nemožno. On sám prebral tento team v zlom stave, keď nám to nešlo a chlapci sa pozbierali. Verím, že až sa vráti Tj Oshie, možno onedlho McDonald, tak sa to začne zlepšovať. Nedávna séria 5 domácich víťazstiev je jasným signálom, že tento team má energiu bojovať. Ak sa zadarí strelcom, máme na to zvíťaziť s kýmkoľvek.
V tejto situácii sa od vedenia očakávalo, že niekoho šikovného dotiahnu, ale začínam mať pocit, že problémom budú peniaze...

Ale verím, že chalani sa otrasú a doma s PHX to už bude zasa dobré. Odstup od PO pozícii je minimálny, tak verím že ešte zamakáme. :yes:
Áno to je všetko pravda čo si napísal ale ja mám aj takú teóriu, že kedy už chcú dať chlapci gól ak nie z PP. Veď každá presilovka končí fiaskom a bohužiaľ naše PP sú také, že by som pri nich najradšej vypol stream. Beriem na vedomie, že nám chýbajú hráči. Kľúčoví hráčí a veľa hráčov. Ale PP sa proste musia využívať. Prečo to ostatné teamy dokážu. Aj so zraneniami. Nehovorím, že každá PP musí byť 2. minútový kolotoč pred bránou a máme páliť a dávať góly z každej strany ale aby sme z početnej výhody na ľade spravili sami pre seba skôr nevýhodu je tiež silná káva. Ešte vždy tam máme hráčov, ktorí vedia zahrať dobre a ktorí vedia dať gól. Preto je kritika trénera na týchto hráčov podľa mňa oprávnená aj keď hráme v improvizovanej zostave. Veď treba sa zomknúť, povedať, si, kua chýbajú nám hráči, nejde to, tak zamakám a dám do toho všetko. Prečo to v sezóne 08/09 potom išlo. Ale to je len môj osobný názor.

Ani ja neočakávam zázraky ale proste musí sa rátať aj so zraneniami a je to na trénerovi a manažmente aby v takej situácií konali a pokúsili sa o čo najlepšie a najefektívnejšie riešenia problémov. Ale tu narážame na ďalší problém. Naši chlapci z AHL ukazujú, že na NHL nemajú ani zo srandy ( prepáčte ale ja to tak vnímam ), a manažment sa prípadným zmenám v kádri zatiaľ bráni. O tom čo majú za lubom alebo či máme finančné problémy môžme len špekulovať.

Jednoducho zranenia k tomuto športu patria a treba s tým rátať. Keď chceme plniť ambície musíme to brať aj takto. Áno je síce pravda, že nám chýbajú tí najlepší ale nech mi nikto nehovorí, že v takom prípade sme stratení. Tento team mi už veľa krát dokázal, že sa vie vyrovnať aj so zraneniami, aj s finančnými problémami aj so slabou formou. Preto verím a dúfam aj ja, že príde zlepšenie. Či už to budú tie spomínané presilovky, efektivita alebo aj financie. Hráčov a schopných ľudí tu na napredovanie máme.
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2008 DETROIT RED WINGS