Tak dnešný zápas a jeho výsledok nezostal bez odozvy. Tesne po zápase sa uskutočnila debata za zatvorenými dverami, kde si mal tréner podať najmä Berglunda, Pietrangela a Boyesa. kritika bola najmä na našu bezzubú hru počas PP. V 3. tretine počas 4. min. vylúčenia Averyho sme na Birona vyslali jednu - jedinú strelu !
Ale každá minca má dve strany. Ja by som tu nerád bol za najmúdrejšieho, ale tréner musí sám najlepšie vedieť, za akých podmienok a s kým tie PP hrá. Ak sa na to triezvo pozriete, tak okrem Backesa, Berglunda, Boyesa a s prižmúreným okom Steena, tam máme už len 3rd a 4rd útočníkov, z ktorých sa hádam ešte Sobotka tejto situácie zhostil najlepšie. Však tí hráči (McClement, D Agostini, TJ Hensick, Sobotka, Winchester) celý čas, čo sú u nás, zväčša bránia oslabovky. To preorientovanie až tak ľahké nie je (kto hokej hral, vie o čom hovorím). Beriem že sú to profíci, ale tvoriť hru počas PP, je troška iná káva, než brániť oslabovku. Ja sa ani nedivím, že nám to teraz ide tak mizerne. Ak sa človek na tie naše PP pozerá, tak vidí, ako bezradne krúžiaci hráči, vymyslia maximálne prihrávku na modrú a potom skúšajú tečovať strely obráncov od modrej. Súhra je mizerná, ale kedy hrával Backes so Sobotkom, či Boyes s Hensickom PP..?
Náš dnes jediný gól dnes padol z podobnej situácie (aj keď nie z PP, ale po šťastnom teči, dobre mierenej strely Brewera). Dnes naši obráncovia boli v streľbe aktívnejší než útočníci, to hovorí za všetko.
Verím tomu, že všetky tieto okolnosti tréner vníma triezvo. Pravda, tie prehry najmä doma mrzia, ale s takto improvizovanou zostavou zázraky očakávať nemožno. On sám prebral tento team v zlom stave, keď nám to nešlo a chlapci sa pozbierali. Verím, že až sa vráti Tj Oshie, možno onedlho McDonald, tak sa to začne zlepšovať. Nedávna séria 5 domácich víťazstiev je jasným signálom, že tento team má energiu bojovať. Ak sa zadarí strelcom, máme na to zvíťaziť s kýmkoľvek.
V tejto situácii sa od vedenia očakávalo, že niekoho šikovného dotiahnu, ale začínam mať pocit, že problémom budú peniaze...
Ale verím, že chalani sa otrasú a doma s PHX to už bude zasa dobré. Odstup od PO pozícii je minimálny, tak verím že ešte zamakáme.