Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Blues' defenseman Erik Johnson will return tonight against the San Jose Sharks, Post-Dispatch hockey writer Jeremy Rutherford is reporting.
Johnson will be paired tonight with Barret Jackman. Nikita Nikitin was sent back to Peoria in a corresponding move.
Injured defenseman Alex Pietrangelo (upper body) will not play tonight.
a ešte zostava na dnešný zápas :

Vladimír Sobotka - David Backes - Brad Boyes
Brad Winchester - Patrik Berglund - BJ Crombeen
Alex Steen - Jay McClement - Matt D'Agostini
Chris Porter - Dave Scatchard - Cam Janssen

Ian Cole - Eric Brewer
Barret Jackman - Erik Johnson
Carlo Colaiacovo - Tyson Strachan

Jaroslav Halák

- na dnešnom rannom tréningu chýbal Backes, má menšie problémy s narazenou nohou, tak oddychoval, ale hrať samozrejme bude. Ja len dúfam, že už sme si limit zranení na túto sezónu vyčerpali...
troška neskôr je tu report z nočného zápasu, ale tak ráno sa mi hrozne nechcelo...

Na tento zápas som bol nesmierne zvedavý, po tých našich nekonečných zraneniach (Perron, Oshie, Polák, McDonald, Pietrangelo) sa na poslednú chvíľku rozhodlo, že EJ, ktorý si v poslednom zápase narazil koleno nakoniec predsa nastúpi a tak musel Nikitin späť na farmu. Hostia nastúpili v plnej sile a tak sa dalo čakať, že to nebudeme mať ľahké.
Prvú tretinu som nevidel (zaspal som :ja_neviem: ) ale podľa vyjadrení Martina to bolo dosť bojovné, čo sa aj dalo očakávať, po poslednom incidente Thorntona s Perronom po ktorom je David do dnešného dňa na IR. 3x bola bitka (Crombeen, Porter, Winchester, ktorý od Mayersa dostal nechutne do držky) ale iskrilo sa na ľade takmer celý zápas, celkovo sme hrali o niečo tvrdšie, než zvykneme.
Prvý gól z hokejky Coutureho sme dostali pri našom oslabení, elegantne tam vo vzduchu tečoval strelu Boylea tuším. Do tohto zápasu sme si v týchto situáciach nepočínali zle, mali sme úspešnosť 83%, čo nás radilo na celkovo 14. miesto v celej súťaži (najlepšie je na tom MTL) To len na doplnenie :smile03:
Druhý gól bol troška smolný z nášho pohľadu, nebola to žiadna šialená akcia, ktorá dvíha ľudí zo sedadiel, ale taká strela na náhodu a padlo to tam presne, na veľké prekvapenie hráčov aj Haláka :? Strelil ho Vlasic, ktorý mi prišiel tiež troška prekvapený, že to tam padlo, myslím že Jaro tú strelu dosť podcenil. Našim to v tejto časti moc nešlo, pomer striel hovorí za všetko (3:7 ! ) Tak teda skončila ja prvá tretina 0:2.
Druhá tretina začala z nášho pohľadu svižnejšie, lepšie sme korčuľovali, napádali súpera už pri zakladaní útokov a snažili sme sa častejšie strieľať, čo sa hneď prejavilo (pomer striel v tejto časti 11:10) Čo ale musím napísať, je fakt, že včera sa o strely pokúšali viac naši obráncovia, ako útočníci a to ma dosť prekvapovalo, napr. Steen, D Ago a Sobotka ani nevystrelili na Nittyho, ktorý inak včera svoj team podržal a čo som mal možnosť vidieť, tak chytal výborne. V tejto časti pridal svoj druhý gól Couture, dosť šťastne tuším do stehna, ale zle tam zahral v prvom rade Cole. Ale Couture sa mi v tomto zápase nesmierne pozdával a zaslúži si palec hore :good:
Výsledok sme v tej najdôležitejšej chvíli korigovali Backesom po trestnom strieľaní (ktoré povedzme si pravdu, bolo troška prísne posúdené, ale natlačili ho tam v akcii keď šiel strieľať, tak hádam pohoda) Tretina teda skončila za stavu 1:3.
Tretia tretina začala našim miernym tlakom, ktorý určite hráčom naordinoval Payne. Ono nič iné sa ani očakávať nedalo, už sme nemali čo stratiť, chvíľkami to bolo naozaj dobré, mali sme mierny tlak, ale v bráne bol výborný Nitty. Škoda najmä šance Berglunda, či Boyesa. Potom ale nastala akási apatia a nemohúcnosť niečo vymyslieť. Súper ovládol záver zápasu a už sme to len dohrávali. Pomer striel v tejto časti ma až prekvapil 8:17 ! Štvrtý gól padol po takej skrumáži pred Jarom, Keď znova nechytil puk vo vzduchu a vyrazil ho pred seba, čím si to celé sám spôsobil. Tak som to aspoň vnímal ja, v závere som to už tak sústredene nesledoval, troška sme aj na chate srandičkovali :smile03:

Celkovo treba súperovi poďakovať za celkom fajn zápas a pogratulovať k výhre, ktorá bola zaslúžená :yes: My sa v prvom rade musíme dať dokopy, najmä nech sa nám uzdravia hráči, lebo je to citeľné. Bojujeme, ale to pri silnom súperovi žiaľ nestačí.
Na akých streamoch sledujete zápasy :sad2: . Ja som bol 1. tretinu hore ale nič som nenašiel, na fóre nebol ani jeden z Vás tak som išiel spať.
Takto Walt chábal nám Douglas Murray, ktorý by sa veľmi hodil do tohoto zápasu keď bolo Hitov ako pri Americkom futbale ...

Bluesfan - cez prvú tretinu nič nebolo až tesne pred koncom tretiny sa objavil na atdhe stream na justin , ktorý ale inokedy nikdy nesledujem ale keďže nič iné nebolo tak som cez prestávku rýchlo stiahol Hotspot Shield a fungovalo to perfketne dokonca ani nespomaloval internet :good: ...

inak moje cele vyjadrenie na zápas je tu http://sharks.eblog.cz/
mide pekny havo ;)

Jozo ja ked ta stretnem tak ti musim tie streamy ukazat ja neverim ze tebe nikdy nejdu...to co mas za internet? :D Do Blatneho nechodi signal?

Ja len jemne doplnim Ivana, opat klasicky obraz zapasov a la STL, bojovny zaciatok, velka snaha, potom dostaneme gol co nas rozhodi a potom to uz ide dolu vodou...Kym neprestaneme s tymi zbytocnymi vyluceniami tak nemozme uspiet. Nie kazdy hra PP tak katastrofalne ako my...Viem ze som kriticky teraz ale tak to je.

Roman Polak sa vracia do timu, v pondelok by mal nastupit!!! Ian Cole sa vracia do PEorie, ale dufam ze ho nevymenime, vyzera ako velmi svetla buducnost obrany the Blues.
tak toto je naozaj dobrá správa, Roman bude isto na súpiske v pondelok. Pokiaľ ide o Pietrangela, zatiaľ nie je isté, či už bude v pondelok hrať.
V nočnom zápase sa ale zranil ďalší náš hráč Dave Scatchard a tak jeho miesto doplní niekto iný z Peorie (možno znova TJ Hensick)
Skvelá správa prišla k McDonaldovi, ktorý už záťažovo trénuje na bicykli a čoskoro by mal ísť na ľad. Potom musí absolvovať nejaké testy a ak bude všetko v poriadku onedlho bude hrávať. Tak držím palce Andy.
EJ nosí na kolene ortézu, predsa len to kolene nie je 100% v poriadku, hlavne že môže hrať, dnes mal šialený ice-time takmer 27 min.

Tak sa tá naša situácia začína pomaličky na lepšie obracať, ešte tak zlepšiť výsledky. Chcelo by to znova nejakú víťaznú sériu.
Ja to vždy zapínam cez atdhe. Nemôžem za to, že to vždy nabehne až od 2. tretiny :D.

Takže konečne sa nám začínaju pomaličky vracať zranení. Citeľne nám chýbajú. Peoria je síce v AHL na tom dobre no keď chalani prídu do prvého teamu tak to nie je nič svetaborného. To napríklad také Colorado je iná káva. Už teda nech sa vrátia a som zvedavý kedy prídu aj nejaké dobré správy okolo Perrona.
ono ta vitazna seria by mohla prist...ked sa skonsolidujeme, vrati sa Polak, Ej uz hra, este Petro, bude sa aj Jarovi lepsie chytat...dalsia vec to o Mc-ovi je vyborna sprava, dufam ze sa cim skor vrati to by nam vyrazne pomohlo a snad, snad uz aj Perron pomaly naplanuje svoj navrat.

Lahko sa o tom hvori ale pozrime sa na nasu supisku. Lajna Boyes - Sobotka - Backes...Boysie sa nam stale trapi, ani tento rok to nevyzera na 40 golovu sezonu, Sobiho sme tu uz rozoberali, je makac, je super, mam ho rad, ale nie je "prvolajnovy" hrac...Ostava nam Backes, tam by som povedal OK. Druha: Winchester - Berglund - Crombeen...S vynimkou Bergyho (ktory ale aj tak nehra to co by sme chceli). Zvysni dvaja su jasny hraci tretej formacie. To bez urazky ja mam Wincha velmi rad, presilovky vie a jak tam chodi pred tu branku to je super :good: Ale staci sa pozriet na zostavy inych klubov kde su tie prve dve lajny nabite hracmi ako Thorton, Ovechkin apod...zalezi koho si zoberieme na porovnanie.

Po tejto stranke teda patri moj bdiv kazdemu jednemu lebo naozaj, nemozme povedat ze by to flakali. Na druhej strane, tie vylucenia si myslim ze by sa eliminovat dali, keby sa trochu viac chcelo. Ja viem mozte argumentovat ze aj u inych je to podobne a ide im...Ale ja tomuto timu verim a pokial sa torsku skonsolidujeme tie vykony budu lepsie. In Davis we trust :)

PS: V STL sa dviha vlna kritiky na pracu Armyho, JDho a spol...Ale co by chceli? Vsemozne riesia trade, lenze koho chceme vymenit? Dobre to napisal aj JR, vymenime Allena, Colea a a este neikoho za Richardsa, a ten po sezone podpise LA Kings. Co nam zostane? NIC. Viem ze keby tie tazke prachy za listky platim ja, tiez som tvrdsi k vedeniu, ale budem radi ze su aki su a nerobia neuvazene kroky. NYR maju aky rozpocet, este k tomu hraju na vychode...a kde su? :P
veľmi pekne si to napísal Martin, naozaj zaujímavo... :yes:

na margo toho ma inak včera napadlo, prečo teraz, keď sa vlastne dosť improvizuje so zostavou neskúsi tréner zložiť prvú lajnu takto : Backes - Berglund - Boyes :ja_neviem:
Je vidieť, že Boysie sa troška trápi s koncovkou, ale herne svoje odohrá, tak aspoň vyťaží z jeho prihrávok, len nech si to má s kým hodiť. Mne Sobotka v tej prvej lajne nesedí, naviac sa mi zdá, že mu to viac šlo, keď hrával na poste centra. A tam presne by som ho dal ja, do druhej lajny na miesto Berglunda. (samozrejme dočasne, lebo ani tam nepatrí)
Pokiaľ ide o tú kritiku JD a Armyho, vždy sa treba zamyslieť nad tým, kto sú tí krikľúni. Títo dvaja páni urobili pre STL Blues neoceniteľné veci a držia ho nad vodou. Ja som nesmierne rád, že človeka ako je JD vôbec máme. Nerobí neuvážené kroky a vo všeobecnosti je vysoko vážený v kruhoch NHL. Naše drafty či trejdy, nie sú najúžasnejšie, ale určite nie zlé. K vedeniu by som teda kriticky nevzhliadal. (čo netvrdím, že robíme, len tak na margo som to chcel poznamenať :smile03: )

Inak z noviniek, ako som predpokladal Scatchard je na IR kvôli zraneniu kolena predbežne na 4 - 6 týždňov, no na jeho miesto príde naspäť Cracknell, ktorý bude hrať centra vo 4. lajne s krídlami Porter a Janssen.

Zoznam našich zranených je teda k dnešnému dňu takýto :
Perron - ešte netrénuje, návrat niekedy v JAN
Oshie - zlomený členok, návrat cca začiatok MAR
McDonald - otras mozgu, už začína s tréningom, zatiaľ ešte nie na ľade, čaká na testy a tie ukážu kedy bude môcť hrať, odhad je po Novom roku
Pietrangelo - už je s teamom a zrejme tento týždeň ho už uvidíme na ľade
Scatchard - včera bol daný na IR, návrat o 4 - 6 týždňov

mimo nich má menšie problémy ešte EJ, nosí na kolene ortézu, ale hrá, taktiež Colaiacovo, ktorý počas zápasu so SJ počas prvej tretiny odišiel z ľadu, no do druhej tretiny sa vrátil, čo mal za problém som sa nikde nedočítal, len to, že to bolo po strete so Setoguchim. :hroza: Myslím že k tomu zbytočne niečo dodávať. Chce to trpezlivosť chalani. Ak sme im verili v čase keď boli takmer poslední, tak v týchto ťažkých chvíľach musíme tiež. Je vidieť že makajú a chcú, ale v takto pozliepanej zostave s hráčmi z farmy, ktorí na to jednoducho ešte nemajú, je to nesmierne ťažké. Aj preto im veľmi nemám čo vytýkať. Teším sa z každého bodu, ktorý momentálne získame.
mate holt kus smoly na zranenia tuto sezonu...
a v porovnani s vami sa nase doterajsie vykony a vysledky vo velmi podobnej situacii co sa zraneni tyka zdaju byt este vacsim zazrakom...
tak Pietrangelo v zostave nakoniec už dnes, to znamená že po dlhom čase by naše obranné dvojice mohli vyzerať takto :

Brewer - EJ
Jackman - Polák
Colaiacovo - Pietrangelo

Strachan (zdravým náhradníkom)

určite dnes v bráne nastúpi Halák a to ako budú vyzerať útoky sa nechajme prekvapiť, predpokladám, že žiadne zásadné zmeny oproti zápasu so SJS nebudú, okrem 4. útoku, kde na poste centra uvidíme Cracknella. Takže asi takto, ale berte to len ako môj odhad :

Sobotka - Backes - Boyes
Steen - Berglund - D'Agsotini
Winchester - McClement - BJ Crombeen
Porter - Cracknell - Janssen

Čo môžme dnes od našich čakať..? Určite húževnatý a bojovný výkon, v trošku lepšej nálade po príchode Poláka s Pietrom, tak aj výsledok by nakoniec nemusel byť zlý. Naposledy sme na ľade súpera zvíťazili, ale ak vidím v akej pohode hrajú teraz obávam sa, že dnes nám to vrátia. Naši strelci sú v nejakom útlme a ak sa znova necháme vylučovať prehráme. Nečakám ale žiaden výprask, ak podáme výborný výkon a lepší súper nás porazí budem spokojný. Môj odhad je, že to skončí dnes tesne, povedzme 2:3, ale v prípade že obrana zamaká na 100% a Halák bude mať deň, tak remíza by pochopiteľne mohla byť reálna. :yes:
Tak Lets Go Blues, dnes si to zasa pozriem a budem držať palce. :fan:
BLUES 1 - 3 Canucks

-uz pred zapasom dobre spravy, ako poznamenal Ivan pri zostave, Petro aj Polak su naspat, yeah baby ;) Panger aj John Kelly ocakavaju ovela lepsi vykon Bluesmanov ako proti SJS

1. tretina
-svizne tempo, utocnejsie su kosatky, mali aj prvu lepsiu sancu, Halak je pozorny. Celkovo je s vyjadreni komentatorov jasne ze Blues sa dnes chystaju vyhrat tak dufajme. Po 6 minutach 3-1 na strely v prospech nasho supera.
-opat zaciname oslabovkou. Toto je neskutocne. My sa asi nikdy nepoucime. Sanca asi po pol minute, Halak chyta nasledne Jackman upratuje okolo Halaka. Napokon sme to ustrazili a na Halaka letela iba jedina strela.
-je to neuveritelne ale Janssen stratil puk :D No smejem sa, ale len tak tak ze sme nedostali gol, pochvala Halakovi a Brewerovi. Po 11 minutach 7-2 na strely pre VAN.
-Petro sa branil hitu a rozhodca zapisakl laket, opat hrame oslabeni. Neviem co dodat. Asi budeme zase dovtedy pokusat kym neinkasujeme.
-HALAK!!!! Toto krasne chytil, tesne, ale krasne. Telefonuje sa co nam dava cas vydychnut, pochopitelne NO GOAL.
-vyluceny Brewer...a teraz sa vas pytam...Ti nasi hraci su normalni uz????????? Polminuta 5 na 3. PK unit hra fantasticky, Scottrade buraca pri kazdom vyhodeni puku. Ubranili sme obe vylucenia, trva stav 0-0. Fantasticka praca v podani McClementa zabranil golu svojou obrannou hrou, Cola tiez dnes hra super. Ak vsak budeme pokracovat vo vyluceniach mozme sa rozlucit s bodmi. Ako mozme vediet ze chceme hrat low-scoring games a nechavat sa tolko vylucovat???
-dalsia oslabovka Blues......prva tretina, 4-ty vyluceny Bluesman. Ubranili sme sa. Pokusame stastie.
-Burrows drzanie, koooonecne PP pre Blues. Predelena bude prestavkou, v tejto tretine sme ju uz vyuzit nestihli. Halak chytil v prvej tretine 12 striel.

2. tretina
-cez prestavku rozhovor s Polakom. Sranda, aj on vie ze sa nesmieme nechavat vylucovat. Ale on nesedel dnes ani raz takze pri nom to kritizovat nebudem. Nasa PP nic moc, jedna lepsia sanca.
-hra sa znacne vyrovnala, na strely 6 minut v druhej tretine 1-1.
-Petro dostal hit, npokryli sme hraca, dostavame gol, Volpatti 0-1 Canucks.
-gol nas rozobral, dostavame sapod tlak. Napokon onedlho 0-2 Kessler, Canucks. Rozhodca zrejme mal piskat podrazenie nasho hraca, moj osobny nazor.
-nas utok (ak sa to tak da nazvat) je zalostny, ako Ivan spravne poznamenal s takouto hrou to tazko niekam dotiahneme. Je to des.
-KONECNE!!!! Steen, 2-1. Cracknell a Polak asistencie. Roman sa vratil vo velkom style. Hra dobre.
-Jimovi Hayesovi sa podarila dobra hlaska: "Kesler scored second goal for Cocks (asi chcel Canucks :D )

3. tretina
-treti tretinu zaciname aktivnejsie, tlacime sa dopredu, chceme utocit. Od zaciatku zapasu uz ubehlo 6 min a v podstate sa hra na jednu branku, superovu! VAN ma asi dve sance ale Jaro chyta.
-Winch je faulovany! Ideme hrat PP. Jedna strela na branu, nevyuzili sme PP. Ale stale utocime, stale sa tlacime, makame na gole.
-ja neviem my sme zakliaty? Rozhodca zavadzal Colovi a tak idu Canucks do brejku, Halak fantasticky chyta ale Cola nabural do branky a ostava lezat na lade. Jaro dnes chyta super :good:
-6 a pol minuty dokonca, VAN len vyhaduje puky. Jaro zatial 26/24, my sme vystrelili 15 krat.
-tri minuty pred koncom vyluceny Backes, nazor si spravte sami, bolo to cele divne ale...no nevyjadrujem sa uz ja radsej. Podla mna sa to pisakt nemalo, sam si drbol do oka hokejkou hrac VAN. Dostali sme gol, Tambellini, 1-3 VAN.
-v zavere mame sancu 6 na 4 ale do konca ostava 23 sekund.
-pripisujeme si dalsiu prehru, som neuveritelne frustrovany.

1. OFENZIVA: potrebujeme goly. Ale akutne. Tento mesiac sme hrali 9-ty zapas. V pitiach, piatich (!!!) sme strelili iba jediny gol. Jeden jediny gol. Proti DET sme strelili dva. To hovori samo o sebe. Ako to riesit? To nevie ani nas manazment. Vymenit nemame koho. A koniec konco rozoberali sme to. Milionkrat. Situacia je ale taka, ze nas utok je bez myslienky, zalostny, nevyuziva sance. Bez golov sa vyhravat neda to je vsetkym jasne.

2. DEFENZIVA: tazko vycitat zlu obrannu hru. Inkasovali sme dva goly. Nemuseli sme, to je druha vec. SKoda oboch tych golov lebo opat boli z nasho pohladu aj dost smolne. Ale hokej ako kazdy iny kolektivny sport je o vysledkoch a nie o tom kto ako hral a kolko mal smoly.

3. VYLUCENIA: Pokial sa uz konecne nespamatame tak nevyhrame nic. Hrat styrikrat oslabeni uz v prvej tretine to sa proste neda. Je pekne hovorit ze cesta vedie cez low-scoring games, ale treba sa tomu prisposobit.

4. SLABE ZACIATKY: Prva tretina proti Sharks: 3 strely na branu. Prva tretina proti Canucks: 3 strely na branu. Nehovoriac o tom ze ak inkasujeme 2-3 min po tom hrame ako obareni a bezhlavo sa branime.
nemám čo dodať, vystihol si to dokonale... :good:
Ja som to po druhej tretine zabalil, jednoducho som nemienil obetovať to trápenie s nedostatkom spánku kvôli tomu čo som videl na ľade. Trápime sa, čo je evidentné, chvíľami som mal pocit, že útočníci ani nevedia nájsť spôsob, ako prelstiť obráncov VAN, pôsobili dosť bezradne miestami. V hre dozadu je to ešte ok, ale zakončenie, resp. nejaká skvelá myšlienka v útoku, to mi tam momentálne chýba. Tie hlúpe vylúčenia sú nepríjemným bonusom s ktorým už musí vedieť naložiť tréner. Aj keď práve v druhej časti hry to bolo včera absolútne v poriadku. Jaro zachytal svoj štandard podľa mňa, jemu za včerajšok ťažko niečo vytknúť. Troška som premýšľal do akej miery je momentálne narušená zohratosť, resp. tá chémia v útokoch, pri neúčasti hráčov ako Oshie, Perron a McDonald a zdá sa mi, že asi dosť.
Sobotka občas zažiari, ale o súhre s Backesom ťažko hovoriť, Boyes tam je skôr do počtu, čiže prvý útok je na dve veci :thumbsdown:
Winchester s Berglundom sa snažia no D Agostini len hľadá formu z úvodu sezóny, v posledných zápasoch má vôbec problém vystreliť.
Tretí útok je asi jediný, ktorý maká na 100% a jeho hra je konzistentná po celý čas, bez nejakých výkyvov. :thumbsup:
Ku štvrtému útoku škoda niečo komentovať, zakaždým je v inom zložení a to sa potom ťažko niečo hodnotí, naviac ich ice-time je málokedy cez 6 min. :ja_neviem:

Toľko som mal po tom poslednom zápase na srdci ja, nechcem kritizovať, len čakám na nejaký zázrak a obrat v našej hre. Nemôžme začať súťaž tak impozantne, peknou kombinačnou a nátlakovou hrou a potom sa to sekne a zrazu hráme, ako vymenení. Verím že po Novom roku príde obrat k lepšiemu a ukážeme svoju pravú tvár. Čo iné nám už zostáva, len dúfať...
V podstate opäť nie je čo hodnotiť. Podľa toho mála čo som videl tak súdim, že zápas príliš nevyšiel Pietrovi. Bol pri 2. góloch i keď v tom prvom sa možno dal pískať faul. 2. gól, keď už Pietro zakiksoval Jaro mohol napraviť, žiaľ nič. Dali sme opäť len 1 gól. Ja už som naozaj taký frustrovaný, že mám chuť sa na tom smiať. Veď to nie je normálne. Jediní :!: útočníci, ktorí u mňa znesú kritéria sú Backes a Steen. A vonkoncom to je aj vidieť na štatistikách. Jediní sa snažia aj niečo vymyslieť a lietajú tam. Ostatní :?: škoda reči. Už ma ani príliš nebaví rozoberať tu ten náš ´´útok´´. Aj iní majú zranených a vedia strieľať góly. Tu dám už síce otrepane ale znovu za príklad Colorado. Zranení sú Hejduk, Stewart, Mueller, chýbal im aj Galiardi a strelili 121 gólov oproti našim 82 :? . Hráči z farmy za veľa nestoja a tak sa aj naďalej trápime.
Výmeny už tiež riešiť nebudem, veď akú slušnú protihodnotu môžme pýtať za Boyesa, Berglunda, Crombeena alebo D´Agostiniho. už vidím tu kopu záujemcov. A manažéri iných teamov si tiež podľa mňa nebudú hovoriť : A snáď sa u nás chytí.

Táto situácia mi už začína pripadať ako bezvýchodisková. Bez gólov nevyhráme a my tie góly skrátka nedávame.
Vzhladom na to ze Versus si uplatnila nejake idiotske prava, sa dnesny zapas nevysiela takze je dost pravdepodobne ze stream nebude, ale pro moj dobry pocit pockam aspon do konca prvej. Aspon popocuvam radio trocha :P

BLUES 4 - 2 Trashers

1. tretina
-v branke sa predstavi TY Conklin, drzme mu palce.
-BLUEEEES, Boyes, 0-1 BLUES!!!
-z toho co pocuvam to s nami nie je az take zle, celkom vyrovnana partia.
-Trashers vyrovnavaju, Little 1-1.
-PP pre Blues. Tocime to v tretine supera, ale prilis sa nedari. Nevyuzili sme.
-Ziadne velke sance az kym neprisla sanca Berglunda s Dorazkou Crombeena, ale Mason chyta, stav sa nemeni.
-no...uz ma striaslo, Byfuglyen dal gol, aj sirena zatrubila, ale odpiskany faul na brankara, gol neplati a Blues budu hrat PP. Ale nas mily Backes ktory ma uz tymyto svojimi faulami riadne rozculuje, je opat vyluceny za hrubost. David ja ta mam rad ale este chvilu hraj takto a prestanem.
-Prva tretina za nami, zatial 1-1.

2. tretina
-ospravedlnujem sa, ale popri pocuvani pisem clanok na stranku takze sem nepisem akciu za akciou, ale v podstate ani nie je co komentovat, pretoze sa hra vacsino v strednom pasme. Nase presilovky su opat slabucke, nevieme z nich nic vytazit (hrali sme dve ak sa nemylim). Vyborny vykon podava Polak.
-nase pekne sance zatial likviduje dobre chytajuci ex-Bluesman Mason.
-Steeeener!!! GOOOL!!! Steen, 1-2 BLUES. Assisted by Jackman, Pietro. Hned na to Bergyho velka sanca!
-po 40 minutach vedieme 1-2, tak dufam ze ta tretia bude nasa!

3. tretina
vratim sa k Steenerovi. Ak si ho vsimate, vyborne mu vysiel zaver minulej sezony, a dari sa mu aj tento rok. Tesi to o to viac ze v situacii v ktorej sme, potrbujeme goly. A Alex ich dava. Keby sa takto chytil aj Boysie...to by bolo co? :)
-fantaaaaaazia!!!!! Pietrangelo, 1-3 BLUES!!!!!! Pietrov 4 gol v sezone. Asistencia Sobi. Vyborny vstup do tretej tretiny. Konecne sme dali viac ako gol :yahoo:
-presilovka pre Blues. Nevyuzita.
-gol Atlanty, Byfuglien 2-3.
-Conks dnes chyta vynikajuco, jeden neskutpcny zakrok za druhym. D´Agostini prave nedal brejk.
-poviem vam ze takyto napinavy zaver som dlho nepocuval...teda pocuvat som ho nepocuval vobec. Vyluceny Bluesman, Atlanta odvolava Mase-a a hra 6 na 4, bezi posledna minuta, ani nedycham, pocuvam to radio a ani sa nehybem, Atlanta utoci, Byfuglien zlomil hokejku a Sobi ide dopreduuu, a dava EN goooooooooool!!!!! Sobotka, 2-4 BLUES!!!

Porazame Atlantu 4-2, vyborne chlapci!!! Dnesna Radio Night napokon vysla. Dakujem Versus ze mi znemoznil pozerat zapas, super :good: Svoje exkluzivne prava si moze strcit do zadku. Dobru noc (dnes naozaj noc, hralo sa od jednej, cize pred 4 som v posteli :P ).
Prajem vám chalani krásne sviatky. Ja to dnes s TJ.om pekne zapijem :oslava: , no a vidíme sa v Prahe... :smile03:
ešte som stihol pozrieť nejaké novinky z nášho tábora :

- tréner payne sa rozhodol do zápasu s ATL pozmeniť útočné formácie, aby tak zvýšil efektivitu a zdá sa, že to vyšlo, útoky teda vyzerali takto:
Backes - Sobotka - D Agostini
Steen - Berglund - Crombeen
Winchester - Mcclement - Boyes
Porter - Crecknell - Janssen

- bude teda zaujímavé sledovať, ako to zloží Payne na zápas s DET :hmm:

- včera bol na programe dobrovoľný tréning (po tom čo sme hrali 3 zápasy za 4 dni a zúčastnili sa ho takmer všetci, vrátane starších hráčov
- po zápase s v ATL boli skvelé ohlasy na Ty Conklina a Mason sa vyjadril, že zažíval zvláštny pocit, keď videl svojich bývalých spoluhráčov a dodnes mnohých kámošov, ako hrajú proti nemu, ale uznal že sme vyhrali zaslúžene :thumbsup:
- na prekvapenie všetkých sa ukázal na korčuliach aj TJ Oshie :shock: a korčuľoval takmer 45. min. Skúša troška záťaž. Inak sa termín jeho návratu na ľad (čo má byť začiatko marca) vraj nemení. No uvidíme...
- ja som zápas s ATL nevidel, ale z článku na stránke som zistil že v 3. tr. sa pre zranenie porúčali z ľadu Backes a neskôr Berglund. Backesovi šili peru a neskôr sa vrátil, no Berglund sa už na ľade neobjavil. Včera netrénoval, ale na zápas s DET vraj nastúpi a už je v poriadku. Čo mal za problém, to neviem... :ja_neviem:
- no a na záver, dnes má TJ Oshie 24 rokov, tak všetko naj... :oslava: :good:

a ešte jedna rumor správička : vraj máme v hľadáčiku Baileyho s NYI a chceme z BUF Connolyho :?: Takýchto podobných odhadov bolo v poslednej dobe veľa, tak neviem nakoľko je práve táto hodná väčšej pozornosti. Uvidíme...
Takže FB má opäť pravdu, keď mi hore svieti, že T.J. dnes oslavuje :D . Pripájam sa aj ja a hlavne skoré uzdravenie, chýba nám. Takže dnes nás čaká súboj s Detroitom. Veľmi nepríjemný a silný súper, proti ktorému sa nám až tak nedarí. Dnes to ale môže vyjsť. Očakávam bojovný, obetavý výkon a výhru. DET má v nohách ťažký súboj s Vancouverom a to by sme mohli využiť. Dúfam, že Berglund nastúpi lebo ďalšiu stratu si už nemôžme dovoliť :!: .
DET je môj najneobľúbenejší klub takže by bolo pekné ak by STL darovali darček sebe, nám a súpera vyprevadili s bohatou nádielkou :) .

K tým správam okolo Baileyho a Connolyho. Myslím si, že sú to novinárske kačice. Baileyho teda vôbec nepotrebujeme si myslím a Connoly by sa k nám zrejme hodil len tým, že aj on má porcelánové zdravie :? . Aj keď uznávam, ak je zdravý a vo forme je veľmi dobrý.

Páni tak prajem aj ja Vám krásne sviatky, veľa pohody v rodinnom kruhu, bohatého Ježiška nech sa nám podaria všetky veci do ktorých sme sa obuli a nech sa tu takto stretávame čo najdlhšie :) .
BLUES 4-3 red wings

1. tretina
-zacali sme velmi, velmi aktivne, Backes okamzite po buly taha na branku a strela. Uplne sme zavreli red wings v ich pasme (presne na 1:02 min), potom sa nachvilu vydychali ale nie na dlho, pretoze prislo dalsich 30 sekund v podani Blues, super zaciatok, uplny uragan!
-prva vacsia sanca DET prichadza v case 16:02 (cize asi po 4 min hry). Jaro zatial dobre.
-13:40 Jaro spravil dost riskantnu vec ale vysla, hned na to dal celkom dobry zakrok, na strely zatial 6-6. V case 8:34 Jaro chyta Clearymu taky polobrejk.
-8:02 Abdelkader faulujeMcClementa Blues idu hrat presilovku. Cas 6:39, EJ striela od modrej priam neuveritelne, a dava GOOOOOL, Johnson, 1-0 BLUES!!!! Krasna strela! Asistencie Sobi a Boyes.
-tesili sme sa asi 30 sekund, hlasatel poriadne nedohlasil nas gol a inkasovali sme, Franzen trafil nechytatelne. Mudry komentatori FS red wings skritizovali Halaka ze je mlady a nechapu ako moze ist tak skoro na kolena, ale toto by nechytil ani keby sa tam postavi s rebrikom, takze som celkom nepochopil tu ich kritiku, Franzen, 1-1.
-tak toto je golostroj!!! Bergyyyyyyyyyy, Blues opat veduuu!!!! Berglund, 2-1 BLUEEES!!! Asistencia Steen.
-dalsia presilovka pre nas, mali sme v nej jednu fjn sancu, ale celkovo sme ju zahrali podstatne horsie ako tu prvu. Co je dolezitejsie, tesne (asi 4 sekundy) po tom ako skoncila, GOOOOOL Blues!!! Opat Berglund, 3-1 BLUEEES!!!
-prve vylucenie na nasej strane, red wings idu hrat PP. Backes s Johnsonom sa rutia 2 na 1 ale neuspeli. Prva tretina na vybornu, vyhravame zatial o dva goly.

2. tretina
-oslabenie sme zvladli, nepreslo vsak vela cas a velka voda Cam Janssen svojou hokejkou poloprizabil niekoho z DET, nevsimol som si kto to bol ,ale ideme opat do oslabovky.
-D´Agostiniiiiiii!!!! Krasny brejk, uzasny blafak, neskutocny, gooool!!! D´Agostini, 4-1 BLUES!!! Asistenice Backes, Brewer.
-v tychto fazach zapasu dolova lietame po lade, hramu super, uplna krasa!!! Cas 12:05, najskor z pravej strany pekna strela EJa, potom z lavej skusal Brewer.
-PK, ideme sa branit. Avsak, EJ pocas oslabovky stratil hokejku, zdvihol z ladu nejaku durhu a dostal 2 min za hranie s dvoma hokejkami....Mozno som looser ale o takom niecom som este nepocul...??? Z 5 na 3 po 5 sekundach Lidstrom, 4-2. Jaro toho vela nevidel, za tento gol nemoze.
-sanca nasich, najskor Boyes, potom McClement, velke prilezitosti ale nevyuzli sme ich.
-prichadzaju uplne hluche chvile nasich, len sa branime, nevieme nic vymysliet, DET nas dusi v nasej tretine. Davis berie time out aby sme sa dali dokopy, ale co sa stalo :hroza: Vyhrali sme buly v nasej obrannej tretine, Cola nepochopitelne straca puk, a dostavame gol na 4-3, Eaves.
-2:26 PP Blues, ale okrem takych priemernych sanci sme neoslnili. Co viac, Franzen skace z trestnej lavice a dostava puk do cisteho brejku, ruti sa na Halaka a....nedava. Jaro fantasticky vyrazackou, uz mohlo byt horsie ako zle. Druha polovica druhej tretiny bola z nasej strany otrasna, musime pridat, velmi sme si to skomplikovali. V druhej tretine nas DET prestrielal 14-7, celkovo 23-21.

3. tretina
-wings zacali zostra, obrovske stastie pri Clearyho strele ze netrafil branu. Opat sme hluchi, len sa branime, biju nas jak kone.
-nasi su konecne chvilu v utoku, ale fakt len chvilu, vela skody sme nenarobili.
-zachranuje nas Halakness, chyta dobre, lieta to tam na neho z kazdej strany, ten DET nas neskutocne seka...Jeden utok za druhym, len sa branime, je to boj!
-12:26 PP pre nas, konecne sme nachvilu prec z vlastnej tretiny, ale aj to po Pietrovej chybe ide Helm do brejku. Za zmienku stoji nasledna Bergyho sanca (uz mimo PP) ale inak sme stale v utoku neskodni.
-poslednych asi 6 min ani nedycham, taky tlak jak keby hral Slovan - Kosice...akurat ze sme v roli slovanu :( Miestami tlacim cas ocami, tep mam asi 800...jeden utok za druhym, chaos v nasej obrane dokonale demonstuje situacia ked Brewer zrazil Halaka. DET nas valcuje. Asi 1 min pred koncom Osgood odchadza, 6 na 5, po chvili mozme rozhodnut, najskor triafame jednu tycku, z dorazky druhu, nervy pokracuju DEt dalej utoci ale napokon sme puk vytlacili a ustali ten zdrvujuci tlak, VYHRALI SME!!!! Krasny vianocny darcek, Bluesmani napokon vyhravaju nad red wings 4-3.

ZHRNUTIE
-prva tretina na vybornu. Zvysne dve resp, este polovica druhej usla, ale zvysok...no katastrofa miestami. Na druhej strane DET ma silnejsi kader to si povedzme narovinu.
-utok potesil, dat 4 gol wings je super. Ano, maju za sebou vcerajsi tazky zapas s VAN, ale to je vedlajsie pre nas. Potesil ma Matt, ten brejkovy blafak bol nadherny. Presilovky su lepsie ale asi dve sme uplne znicili a ani sme si neskrtli.
-Jaro dnes 38/35, druha hviezda (prva Bergy), mrzi ma ze dostal 3 goly lebo za dva nemohol a za zvysny...co ja viem asi tiez velmi nie aj ked...no. Nie som golman tak nebudem filozofovat. Ale chytal super. Za jeden gol moze Cola, no stastie ze nas napokon ten gol nic nestal. Toto sa nam nesmie stavat.
-viedli sme 4-1 takze budme radi...Dufal som ze vyhrame 5-1, namiesto toho sme mali dramu. Preco? Pre PP lebo sme mali opat zvlastne vylucenia, a pre chyby v obrane. Nema zmysel omielat ze nemozme tie chyby robit, dalsia vec je lahke povedat si to ale nie som ten co si moze obut korcule a ist to zahrat lepsie takze nechcem byt prilis kriticky.
-BLUES nam dali vianocny darcek, tesme sa z neho.

ESTE RAZ BY SOM CHCEL ZABLAHOZELAT IVANOVI K JEHO VCERAJSIM NARODENINAM, IVAN SME VELMI RADI ZE TA TU MAME!!! A TO SI DOVOLIM TVRDIT ZA CELE TUNAJSIE OSADENSTVO BLUES :) VSETKO NAJLEPSIE!!!
Jako fanda wings nejsem z výsledku moc šťastný,ale tvůj komentář k zápasu nemá chybu. :good:
Myxo parádny report :good: .

Takže výhra s Detroitom maximálne potešila a mužstvo určite psychicky vzpružila. Teraz vianočná pauza a potom hor sa naháňať body. Verím, že už to bude v poriadku všetko :) .

K zápasu, mali sme veľa šancí, presilovky zvládnuté veľmi dobre, oslabovky viac menej dobre. Jaro konečne predviedol svoj štandard. Patrik Berglund :thumbsup2: ! Konečne mám pri tomto mene dôvod na pochvalu. Kiežby mu to takto išlo stále. Herne to nie je zlé ale body body body. Držím palce:). No ale zbytočne sme z toho spravili drámu. Šancí sme mali ako som spomínal dosť, kľudne si dnes DET mohol odniesť aj 6-7 kúskov. No treba ako Martin napísal uznať aj kvalitu súpera. Patria k najlepším v lige ostatne potvrdili to aj v tomto zápase svojim tlakom a preto poteší každa výhra :) . Tak pekné Vianoce :) .
Dik chalani :)

Vsetkym zelam krasne sviatky, hlavne bude v klude a uzivajte si cas s blizkymi, dost sa stresujeme pocas roka.

No a mala perlicka na zaver, SR 20 prehrala S RUS 20 2-6, Tarasenko dal gol :)
tak ďakujem pekne za priania... :yes: potešili.

Sviatky prebehli v poriadku, pred chvíľkou som dorazil domov, začínam baliť a večer vyrážam smer Praha. Dúfam, že sa tam stretneme, mám roaming, tak môžte volať, písať až bude čas a dohodneme niečo. Očakávam Martin že 27. si tam, tak potom volaj, alebo napíš a dáme to stretko s Danom. Teším sa. :oslava:
Fúha, stretko v trojici :) . Normálne Vám závidím :-( .
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2019 ST LOUIS BLUES