BLUES 4-3 red wings
1. tretina
-zacali sme velmi, velmi aktivne, Backes okamzite po buly taha na branku a strela. Uplne sme zavreli red wings v ich pasme (presne na 1:02 min), potom sa nachvilu vydychali ale nie na dlho, pretoze prislo dalsich 30 sekund v podani Blues, super zaciatok, uplny uragan!
-prva vacsia sanca DET prichadza v case 16:02 (cize asi po 4 min hry). Jaro zatial dobre.
-13:40 Jaro spravil dost riskantnu vec ale vysla, hned na to dal celkom dobry zakrok, na strely zatial 6-6. V case 8:34 Jaro chyta Clearymu taky polobrejk.
-8:02 Abdelkader faulujeMcClementa Blues idu hrat presilovku. Cas 6:39, EJ striela od modrej priam neuveritelne, a dava GOOOOOL,
Johnson, 1-0 BLUES!!!! Krasna strela! Asistencie Sobi a Boyes.
-tesili sme sa asi 30 sekund, hlasatel poriadne nedohlasil nas gol a inkasovali sme, Franzen trafil nechytatelne. Mudry komentatori FS red wings skritizovali Halaka ze je mlady a nechapu ako moze ist tak skoro na kolena, ale toto by nechytil ani keby sa tam postavi s rebrikom, takze som celkom nepochopil tu ich kritiku,
Franzen, 1-1.
-tak toto je golostroj!!! Bergyyyyyyyyyy, Blues opat veduuu!!!!
Berglund, 2-1 BLUEEES!!! Asistencia Steen.
-dalsia presilovka pre nas, mali sme v nej jednu fjn sancu, ale celkovo sme ju zahrali podstatne horsie ako tu prvu. Co je dolezitejsie, tesne (asi 4 sekundy) po tom ako skoncila, GOOOOOL Blues!!! Opat
Berglund, 3-1 BLUEEES!!!
-prve vylucenie na nasej strane, red wings idu hrat PP. Backes s Johnsonom sa rutia 2 na 1 ale neuspeli. Prva tretina na vybornu, vyhravame zatial o dva goly.
2. tretina
-oslabenie sme zvladli, nepreslo vsak vela cas a velka voda Cam Janssen svojou hokejkou poloprizabil niekoho z DET, nevsimol som si kto to bol ,ale ideme opat do oslabovky.
-D´Agostiniiiiiii!!!! Krasny brejk, uzasny blafak, neskutocny, gooool!!!
D´Agostini, 4-1 BLUES!!! Asistenice Backes, Brewer.
-v tychto fazach zapasu dolova lietame po lade, hramu super, uplna krasa!!! Cas 12:05, najskor z pravej strany pekna strela EJa, potom z lavej skusal Brewer.
-PK, ideme sa branit. Avsak, EJ pocas oslabovky stratil hokejku, zdvihol z ladu nejaku durhu a dostal 2 min za hranie s dvoma hokejkami....Mozno som looser ale o takom niecom som este nepocul...??? Z 5 na 3 po 5 sekundach
Lidstrom, 4-2. Jaro toho vela nevidel, za tento gol nemoze.
-sanca nasich, najskor Boyes, potom McClement, velke prilezitosti ale nevyuzli sme ich.
-prichadzaju uplne hluche chvile nasich, len sa branime, nevieme nic vymysliet, DET nas dusi v nasej tretine. Davis berie time out aby sme sa dali dokopy, ale co sa stalo
Vyhrali sme buly v nasej obrannej tretine, Cola nepochopitelne straca puk, a dostavame gol na
4-3, Eaves.
-2:26 PP Blues, ale okrem takych priemernych sanci sme neoslnili. Co viac, Franzen skace z trestnej lavice a dostava puk do cisteho brejku, ruti sa na Halaka a....nedava. Jaro fantasticky vyrazackou, uz mohlo byt horsie ako zle. Druha polovica druhej tretiny bola z nasej strany otrasna, musime pridat, velmi sme si to skomplikovali. V druhej tretine nas DET prestrielal 14-7, celkovo 23-21.
3. tretina
-wings zacali zostra, obrovske stastie pri Clearyho strele ze netrafil branu. Opat sme hluchi, len sa branime, biju nas jak kone.
-nasi su konecne chvilu v utoku, ale fakt len chvilu, vela skody sme nenarobili.
-zachranuje nas Halakness, chyta dobre, lieta to tam na neho z kazdej strany, ten DET nas neskutocne seka...Jeden utok za druhym, len sa branime, je to boj!
-12:26 PP pre nas, konecne sme nachvilu prec z vlastnej tretiny, ale aj to po Pietrovej chybe ide Helm do brejku. Za zmienku stoji nasledna Bergyho sanca (uz mimo PP) ale inak sme stale v utoku neskodni.
-poslednych asi 6 min ani nedycham, taky tlak jak keby hral Slovan - Kosice...akurat ze sme v roli slovanu
Miestami tlacim cas ocami, tep mam asi 800...jeden utok za druhym, chaos v nasej obrane dokonale demonstuje situacia ked Brewer zrazil Halaka. DET nas valcuje. Asi 1 min pred koncom Osgood odchadza, 6 na 5, po chvili mozme rozhodnut, najskor triafame jednu tycku, z dorazky druhu, nervy pokracuju DEt dalej utoci ale napokon sme puk vytlacili a ustali ten zdrvujuci tlak, VYHRALI SME!!!! Krasny vianocny darcek, Bluesmani napokon vyhravaju nad red wings 4-3.
ZHRNUTIE
-prva tretina na vybornu. Zvysne dve resp, este polovica druhej usla, ale zvysok...no katastrofa miestami. Na druhej strane DET ma silnejsi kader to si povedzme narovinu.
-utok potesil, dat 4 gol wings je super. Ano, maju za sebou vcerajsi tazky zapas s VAN, ale to je vedlajsie pre nas. Potesil ma Matt, ten brejkovy blafak bol nadherny. Presilovky su lepsie ale asi dve sme uplne znicili a ani sme si neskrtli.
-Jaro dnes 38/35, druha hviezda (prva Bergy), mrzi ma ze dostal 3 goly lebo za dva nemohol a za zvysny...co ja viem asi tiez velmi nie aj ked...no. Nie som golman tak nebudem filozofovat. Ale chytal super. Za jeden gol moze Cola, no stastie ze nas napokon ten gol nic nestal. Toto sa nam nesmie stavat.
-viedli sme 4-1 takze budme radi...Dufal som ze vyhrame 5-1, namiesto toho sme mali dramu. Preco? Pre PP lebo sme mali opat zvlastne vylucenia, a pre chyby v obrane. Nema zmysel omielat ze nemozme tie chyby robit, dalsia vec je lahke povedat si to ale nie som ten co si moze obut korcule a ist to zahrat lepsie takze nechcem byt prilis kriticky.
-BLUES nam dali vianocny darcek, tesme sa z neho.
ESTE RAZ BY SOM CHCEL ZABLAHOZELAT IVANOVI K JEHO VCERAJSIM NARODENINAM, IVAN SME VELMI RADI ZE TA TU MAME!!! A TO SI DOVOLIM TVRDIT ZA CELE TUNAJSIE OSADENSTVO BLUES VSETKO NAJLEPSIE!!!