Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Zdravím

Takže dnes ráno opäť nič zvláštne. Zápas som nesledoval ale už ma Dano ubezpečil, že som o nič neprišiel. V podstate obohratá platňa. Výkony teamu maju podľa mňa klesajúcu tendenciu a to, že sme boli opäť mimoriadne efektívni už nemusíme rozoberať rovnako tak pomer strieľ. Je pekné keď je mužstvo strelecky aktívne lebo keď nevystrelíš nedáš gól. Lenže len strieľať nestačí :!: Vymýšľanie nejakých akcií u nás nehrozí a náš systém je podľa mňa ľahko čitateľný. Plus už je sezóna v plnom prúde a mužstvá sa už rozohrali. Už by konečne mohol nastať ten zlom a mužstvo sa dá opäť na tú správnu cestu. Ono to vyzerá smiešne ale ak Boh dá, môže to nastať už túto noc vo Vancouveri. Úprimne ak si ráno zapnem teletext a uvidím 6:1 pre domácich ma to vôbec neprekvapí ale niekde v kútiku duše verím, že to chalani už konečne poriadne odmakajú a prinesú body. Zo začiatku sme všetko valcovali ale škriabať sa po jednom bodíku z 20 b. na 30 už trvá dlho.
Tak dnes KONECNE!!! BLUES 3:2 Canucks. Sice som zaspal prvu jeden a pol tretinu, ale to co som videl bolo super. Sobi v prvom utoku :D Ja som tu nedavno pisal ze by si zasluzil hrat vyssie, ale ja som tym nemyslel prvy utok :D Chalani vyzera to ze Davis nam chodi na forum citat postrehy, tak budte opatrni ked nabuduce budete navrhovat zlozenie utokov :D

Okej zarty bokom, vzhladom na to ze sme hrali bez Andyho, Perrona aj Oshieho, co su nasi top 3 utocnici, je na mieste povedat ze tento tim si za dnesny vykon zasluzi uznanie a velku pochvalu. Ved nam sa v podstate rozsypal utok uplne kompletne. Ale konecne, konecne sme dokazali hrat ako tim, aj sa nam darilo, Alex Steen 2+1, hral neskutocne, Brewer hral dobre, Jackman hral uplne uzasne podla mna, bol vsade, D´Agostini 1+1. A klasicky EJ aspon co som ja videl. Prijemne ma prekvapuje Cole. Takze naozaj, za dnesok velka pochvala. Uhrali sme 3 body zo 4 moznych, cize v konecnom dosledku by sme mali byt radi.

Cola vraj dal paradnu bitku, ale ja som ju nevidel, dano doplni potom :) Nevidel som ani tie dva goly co sme dostali, ale co som videl tak Jaro tiez fajn, konecne som nebol nervozny pri kazdej strele co na neho letela. GO BLUES!!!

PS: Este dodam k Andymu, zatial sa Payne nevyjadril ako to s nim vyzera, iba tolko ze ide o zranenie v hornej casti tela, a viac sa bude vediet po navrate spat do St. Louis (letia domov v pondelok poobede). Ked sa ho pytali (Davisa) ci to je otras mozgu ako u Perrona, odpovedal znovu tak isto.
no pekne, konečne po čase slušný výsledok (a to sme tú zostavu mali fakt dosť rozbitú) :good:

Obávam sa ale, že Andy si pár dní od hokeja odpočinie, rozoberali to už včera na fóre, ale bral som to tak, že už majú všetci s tých zranení vidiny, žiaľ asi to bude inak. :?
Davis už z toho musí byť na prášky... :hroza:
Blues players say they were irked by headline in Vancouver newspaper today: "Abuse the Blues" :!:

inak pozrel som si zostavu ako sme hrali a bolo to zaujímavé :

Backes - Sobotka - Boyes
Winchester - Berglund - Crombeen
Steen - McClement - D Agostini
Della Rovere - Scatchard - Janssen

takže ak sme s touto zostavou pozazili kosatky na ich ľade, tak to už je iný vtip... museli ich tým článkom fakt riadne nas.ať :D
Čo Payne, hlavne že Steen to tu preklikal a konečne sa spamätal, som rád, takto ho chceme vidieť pri tej aktivite, ideš ALex!
Ostatne súhlasím s Maťom, totálne rozbitý útok, ten náš tretí už aj len pri pohľade na body, čo už aj pri pohľade na mená mohol byť kľudne prvý :|
Pochvaly len zopakujem, Steen, Jackman, Brewer to boli naši ťahúni dnes. Cole sa mi páči asi 10x viac ako Nikitin, tu nie je o čom.

Tie štyri útoky ako ich napísal Ivan celkom sedia, hrali sme tak celý zápas samozrejme mimo štvrtej lajny. Obranné dvojice boli:
Pietrangelo - Jackman
Brewer - Cole
Colaiacovo - Johnson

A napíšem to zas a znovu a zas a znovu dúfam, že to nezakríknem, ale máme úplne geniálnu obranu z ktorej som nadšený. A to ešte nie je kompletná. Ozaj si od čias McInnisa a Prongera nespomínam na to, že by som bol z obrany tak nadšený ako som teraz. :clap:

PS: V highlightoch Colaiacova bitka je hneď na začiatku, on schytal od Ballarda pekného, síce nedorobeného, ale pekného kanaďana pri mantineli a vzápätí sa za ním rozbehol a bola mela. Takého Carla si veru nepamätám. :cinka:
Figu borovú bol pekný, Bluesman... :hroza: Pre toto neznášam Ballarda...Jedna vec je hrať tvrdo, druhá vec je hrať nebezpečne. Tie jeho hity sú presne také, ako spomínajú komentátori. :thumbsdown: Stačí si pozrieť koľko percent hitov z tohto videa je čistých... Dobre že mu Colia naložil. A že ho takého nepoznáš? Taká hra by aj na flegmoša pôsobila ako červená na býka. Ja by som tam Ballarda prizabil.

No pozor, ja mám Ballarda rád, práve za to, že sa snaží hrať bodyčeky nie na strom, ale na kanaďana, to si cením. kanaďan je nebezpečný viac-menej stále a Ballard to vie. To či sú jeho hity čisté alebo nie už necháme na rozhodcov. v tomto smere si snahu cením, lebo keď mu to vyjde tak je to parádička a do tých hitov s cieľom súpera zraniť nechodí.
Bluesman píše:No pozor, ja mám Ballarda rád, práve za to, že sa snaží hrať bodyčeky nie na strom, ale na kanaďana, to si cením. kanaďan je nebezpečný viac-menej stále a Ballard to vie. To či sú jeho hity čisté alebo nie už necháme na rozhodcov. v tomto smere si snahu cením, lebo keď mu to vyjde tak je to parádička a do tých hitov s cieľom súpera zraniť nechodí.
A s akým cieľom do nich chodí tak nízko? Ešte povedz, že s nezištným. Chceš čisté a pravé hipchecky? Doughty a Volchenkov je odpoveď. To čo robil a robí Ballard v 90% prípadoch nie je správne. A to ani pre NHL, pri pravidlách IIHF by bol permanentne von. A to ja mám tvrdú hru a snahu o ňu rád, ale...ale :!:

Si tam tých "kanaďanov" porovnaj a ešte povedz, že nemám pravdu...To je proste dôvod, prečo takýto hráči u mňa majú prím a Kronwall či práve Ballard nie. Áno, množstvo hitov je parádnych, to im neberiem, tie pochválim, ale preženú to až príliš často.
Že máš pravdu v čom? že Ballard to nevie, alebo že to robí aby zranil protihráčov? Samozrejme že nemáš pravdu. On to skrátka robí svojím štýlom. A mne sa to páči aj keď súhlasím s tým, že nie vždy sú jeho zákroky celkom s kostolným poriadkom.
:backtotopic:
Bluesman píše:Že máš pravdu v čom? že Ballard to nevie, alebo že to robí aby zranil protihráčov? Samozrejme že nemáš pravdu. On to skrátka robí svojím štýlom. A mne sa to páči aj keď súhlasím s tým, že nie vždy sú jeho zákroky celkom s kostolným poriadkom.
Samozrejme, že vie, čo robí. Nie som si istý nakoľko si uvedomuje (!), že to robí nebezpečne. Ale len preto, že je to jeho štýl sa to neospravedlňuje. Mám pocit, že znova počujem Deana a tému Avery "je to len štýl, len štýl" :scare: Jeho hity jednoducho nie sú také, aby som povedal, že sú krásne bez toho, že sú aj nebezpečné a to neschvaľujem. Koniec koncov za to býval aj častokrát verejne kritizovaný... v tom som myslel tú "pravdu"...

rád by som dal do pozornosti našich dvoch mladíkov v Peorii, ktorým to v tejto sezóne ide nad očakávania :
Philip McRae : hráva svoju prvú profesionálnu sezónu, doteraz bol v juniorke a po 25 odohraných zápasoch je 4 najproduktívnejším hráčom Peorie s 9 g - 6 asist. čo je spolu pekných 15 bodov :good:
Philip bol nami draftovaný v r. 2008 z druhého kola z miesta č. 33 a hrá centra, teda post, kde máme dlhodobo problémy.

Jake Allen : tak isto draftovaný v r. 2008 z druhého kola, miesto č. 34
Tento mladý brankár potvrdzuje, že z neho môže časom byť skvelý gólman. Momentálne sú jeho štatistiky v Peorii 9 -1 - 0 s priemerom 1.59 g na zápas, čo sú skvelé čísla. Bol mimochodom vyhlásený za gólmana mesiaca NOV v AHL. :good:

Nielen títo dvaja mladí hráči, ale celý team podáva veľmi vyrovnané výkony a je momentálne na 2. meste. Z posledných 10 zápasov majú bilanciu 7 - 1 - 2.
Tak aspoň troška povzbudivých informácii, keď už sa A-čku tak veľmi nedarí. :smile03:

- a už len na okraj, ak ste nezaregistrovali, náš bývalý hráč Bill Guerin oznámil oficiálne svoj odchod do dôchodku.
tak chalani, ono sa asi naozaj niečo chystá a obávam sa, že si to odnesie niektorí z mladých obráncov (radšej ani netipujem ktorý) Minule som naznačil Maťovi, že do nejakého obchodu sa chystáme (vraj s BUF - D za F) ale či to naozaj bude pravda, alebo je to len strategický ťah, aby si hráči začali uvedomovať, že nik nemá miesto v zostave isté. No uvidíme, podľa mňa by nejaká malá zmena aj bodla... :yes:

http://www.stltoday.com/sports/hockey/p ... fadc5.html
To istotne a ja si myslím, že taký Strachan za Dereka Roya by bol viac ako dobrý obchod :D .
Andy ja na neurcito mimo hry s otrasom mozgu...nemam viac co dodat...Snad len citovat Davisa: "Je to len dalsia situacia ked sa musime dat dokopy a byt velmi dobri ako tim".

http://blues.nhl.com/club/news.htm?id=5 ... -fb-101207
bernie píše:Andy ja na neurcito mimo hry s otrasom mozgu...nemam viac co dodat...Snad len citovat Davisa: "Je to len dalsia situacia ked sa musime dat dokopy a byt velmi dobri ako tim".

http://blues.nhl.com/club/news.htm?id=5 ... -fb-101207
a aby to nebolo málo, tak na dnešnom rannom tréningu už nebol Ian Cole, má chrípku a bol poslaný do domácej liečby..! :hroza:

Stratou McDonalda sme prišli o tretieho hráča elitnej 6 a to už je naozaj citeľné, zvlášť ak ide o najlepšie bodujúcich hráčov tímu. To som teraz naozaj zvedavý, ako to tréner vyrieši. Vraj sa uvažuje nad opätovným povolaním Draženoviča, tak uvidíme.
Podla mna by mal dostat sancu McRae...mame taku krizu co sa zraneni tyka ze je to skor nevyhnutnost ako experiment. Drazenovic mna osobne velmi nepresvedcil doteraz. Ak tento tim zvladne toto obdobie kedy su nasi top hraci mimo, tak o Play off nebude pochyb. Skor sa ale bojim toho ze kym sa opat dame dokopy v plnej zostave moze byt neskoro. Radsej verme ze tento TIM bude hrat ako TIM a udrzi si sance na PO.
Na také hodnotenia je možno ešte aj priskoro. V NHL sa kľudne môže stať aj to, že v posledný hrací deň bude o PO bojovať 5 teamov :D . Treba to zvladnúť. Ja by som dal tiež šancu McRaemu. Draženovič s Porterom šancu dostali a nevyužili. Možno sa zdá, že je to nefér voči nim, kvôli počtu zápasov ale sezóna je v plnom prúde a my sme v ťažkej situácií kedy potrebujeme vyhraváť a dokazovať kvalitu v každom zápase a nie skúšať hráčov z farmy. Útočníkov máme zranených, za sebou sériu ťažkých prehier tak je čas na zmenu.
Takmer celý december hráme doma a to sa musí využiť. Verím, že mužstvo bude makať a tie body prídu.
bernie píše:Podla mna by mal dostat sancu McRae...mame taku krizu co sa zraneni tyka ze je to skor nevyhnutnost ako experiment. Drazenovic mna osobne velmi nepresvedcil doteraz. Ak tento tim zvladne toto obdobie kedy su nasi top hraci mimo, tak o Play off nebude pochyb. Skor sa ale bojim toho ze kym sa opat dame dokopy v plnej zostave moze byt neskoro. Radsej verme ze tento TIM bude hrat ako TIM a udrzi si sance na PO.
McRae hrá svoju úplne prvú sezónu medzi profíkmi, tak neviem, je pravdou že mu to ide skvele, ale... :hmm: Myslím, že by to momentálne chcelo niekoho s prehľadom, rozvahou a troška väčšími skúsenosťami. Predsa len, toto nie je AHL.
Spolieham sa na to, že Davis už niečo vymyslí a bude to dobré. Naviac sa u nás chystá nejaká výmena, tak som v očakávaní. V ponuke je nejaký mladý obránca a prospekt, za posilnenie útoku. V kurze sú (OTT, NJ a EDM, no spomína sa aj BUF)
No ja osobne som veľmi zvedavý či z toho niečo bude. A trade si celkom aj prajem. A to som hovoril aj vtedy, keď boli v zostave všetci tí, ktorí sú out. Proste nášmu útoku niečo chýba.
Ja by som povolal Federka!
Minimálne :D
ale teraz vážne, som fakt zvedavý, kto to nakoniec bude, tipujem že buď Hensick alebo Porter, zaujímavý by mohol byť aj Mink.
Walt chcel aby som sa pozrel na prípadný trejd medzi NJ a STB, tak som to hodil do nášho topicu. Pokiaľ okrem neho (Walta) má ešte niekto chuť prispieť, s radosťou do toho fellas. :yes:
Danoooo :D :D :D S tym Berniem si to zabil, fakt by sme to mali skusit :D Uz ked tam pocas zapasov stoji na tej striedacke, mohol by nieco skusit, pripadne si doniest korcule a hokejku a ist na vec :P
bernie píše:Ako spomenul Ivan Davidson sa vyziva v tradeoch ktore su pre nas uspechom (pri Halakovi si myslim ze ovela vacsim prinosom ako pre MTL, ale nechcem predbiehat, je to Ellerova prva sezona v NHL). Ale aj podla Armyho vyjadreni je jasne z pokial pride k tradeu, bude to trade ktory bude premysleny, ziadne platanie dier v utoku narychlo...

Mne osobne skor prichadza do uvahy trade STL - EDM (tiez mam od Ivana :) ). Logicky, mlady obranca za mladeho utocnika by bolo uplne super, napr taky Paajarvi :clap: Len je otazne ci by sa nam neico take podarilo dohodnut.

Co sa tyka Zajaca, tiez to nevidim prilis realne, pretoze Army riesi dilemu...Nemoze pustit skuseneho obrancu, pretoez nevie ako to pojde mladikom bez skusenosti. Jedna vec. Druha, ak by sme naozaj chceli Zajaca, museli by sme toho pustit viac, a myslim ze takto nebudu rozbijat koncepciu timu. Ale berte to ako moj osobny nazor.
Už to dokončím len tu. Myslím, že si to v záverečnom odstavci zhrnul dobre. Rýpnuť si ale musím...

Paajarvi? :lol3:
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2007 ANAHEIM DUCKS