Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

St.Louis BLUES 2 - 1 SO Nashville Predators

Dnes si dovolim zastupit Dana s Ivanom a zosumarizovat zapas, aspon velmi strucne.

1. tretina
-ani som si poriadne nesadol a uz sme vyhravali 1:0, Andy McDonald po 9 sekundach dava nas prvy gol, uzasny zaciatok.
-po gole NSH zvysil aktivitu, ale ostalo to bez vaznejsej sance, prva ktora ako tak stoji za zmienku prisla az takmer po 6 minutach, ale Jaro ju bez problemov kryl.
-v 1. tretine dve PP pre nas, ani jedna nevyuzita, ale v prvej dve pekne sance, druha PP v nasom podani uz bola poslabsia. NSH hral jednu PP ktoru sme ubranili.

2. tretina
-22 sekund druhej tretiny a NSH vyrovnal, 1:1.
-Blues takmer 19 minut bez strely na branku (!!!).
-prichadza nasa PP, ako vtipne poznamenal komentator, "Blues mozno konecne vystrelia na branku". Vystrelit sme vystrelili, ale gol sme nedali. Najvacsiu sancu mal Andy McDonald. Stream robi probelmy, pozeranie sa meni na boj.

3. tretina
-Sobi vyluceny, branenie brankara, PK sme ustali.
-prva strela v tretej tretine takmer po 7 minutach hry.
-to co aj dnes predvadza EJ je jednoducho neuveritelne, ten chlapec hra ako veteran. S prhladom, rozumom, rozvahou. Paradny je.
-sme stale pasivny, mame iba obcasne sance, zaujimava situacia nastala po "zvlastnom" odrazeni puku ked Rinne nevedel kde ho ma, nanestastie sme to nevedeli ani my.
-Jackman 2 min, ubranili sme sa,Bergy so Steenerom mali sancu ale ani oni ju nevyuzili.
-poslednych 5 minut nas NSH dost zatlacil, obrana nam nastastie funguje, Jaro v poslednej minutie vytiahol dolezity zarkok a udrzal nas v hre.

Predlzenie
-hned po rozohravke zvoni Jarova branka, Sullivan trafil pravu tycku.
-o chvilu akcia nasich 3 na 1, nezakoncili sme. Minutu pred koncom OT prisla pekna strela EJ-a.
-gol nepadol, ideme do SO.

Shotout
-prvy idu hraci BLUES...D´Agostini, Boyes, EJ ani Steen neskorovali. Za NSH O´Reily, Goc, Erat aj Sullivan rovnako.
-Andy premiena...1:0 BLUES!!! Kostitsyn triafa tycku, BLUES 2:1 SO.

ZHRNUTIE
-vzhladom na to ze sme na branu za cely zapas poslali 15 striel, zatial co NSH 30, ja osobne konstatujem ze s vyhrou po SO mozme byt maximalne spokojni, dva body su doma. Zvlast ked prihliadneme na to aku ma Rinne formu mozme byt radi. Ale Jaro sa zda sa tiez vracia spat do pohody, dnes 30/29, little monster...alebo BIG? :)
-no a Dano, Mary Kate mi dala dalsi LIKE :P Ok koncim, je 5 rano. GO BLUES!!!
Dado píše:pekne, ze uz to mate takto rozdelene :) btw. Bernie sa vola maskot Avs :D
takze menovec? :) No ja som si dal nick podla Bernieho Federka, jedna z legiend Blues...Ale ze "Avs" bernieho pozdravujem :good:
nuž pekne si to zhodnotil Martin, vďaka... :good:

k zápasu môžem povedať iba toľko, že tieto body za súčasnej situácie, v konfrontácii s našou predvedenou hrou a momentálnou silou súpera sú naozaj veľmi cenné a neskutočne to môže tímu najmä psychicky pomôcť. Aj preto sa už teraz teším na dvoj-zápas s DAL. Konečne tá naša obrana nejako vyzerá a dúfam, že je to aj na ľade cítiť. EJ zdá sa rozbehol jednu fajn sezónu, tak sa aspoň jemu dúfam budú zranenia vyhýbať.
Potešil samozrejme aj Jarov výkon, verím, že tie extra porcie v podaní ako s DET a CBJ už budú len minulosťou.
Okrem toho že potešil návrat Colu a Jackamna ma zaujal aj jeden fakt, že sme zasa hrali na 7 obráncov, čo sa mne osobne zdá ako celkom fajn ťah. V tretej obrannej dvojici sa striedali Strachan s Nikitinom a prvá päťka obráncov dokonca odohrala viac ako 20 min. Ice-timu :thumbsup:

Niet viac čo dodať, len tak ďalej... :smile03:
inak skúsme sa tak do budúcna dohodnúť, že ak niekto nemá možnosť pozrieť si zápas, tak ten čo si ho pozrei tu hodí po zápase zostavu, ako naši hrali, mňa osobne to napríklad dosť zaujíma. Našiel som iba predzápasovú a tá podľa mňa nesedí s tou čo bola na nakoniec v zápase ľade :

Andy McDonald - David Backes - Brad Boyes
Alex Steen - Patrik Berglund - Matt D'Agostini
Brad Winchester - Jay McClement - BJ Crombeen
Vladimír Sobotka - TJ Hensick - Chris Porter / Cam Janssen

Eric Brewer - Alex Pietrangelo
Carlo Colaiacovo - Erik Johnson
Nikita Nikitin - Tyson Strachan
(Jackman)

G - Jaro, to je jasné.
Walt píše:mňa osobne to napríklad dosť zaujíma
:arrow: http://www.dailyfaceoff.com/team-lineups :smile03:
nebo 5 minut u play-by-play z oficiálních statistik ;))) best source ever.... true never lies...
cepi píše:
Walt píše:mňa osobne to napríklad dosť zaujíma
:arrow: http://www.dailyfaceoff.com/team-lineups :smile03:
Wanic píše:nebo 5 minut u play-by-play z oficiálních statistik ;))) best source ever.... true never lies...
Musím sa Ivan zastať. Ani jeden zo zdrojov neuvedie zaujímavosti, ako hra na 7 obrancov, striedanie obrancov na útočných postoch, kto vedie v lajnách rozohrávku a podobne. Navyše u nás sa lajny menia prakticky neustále, takže postrehy fanúšikov zo zápasov sú min, u nás nenahraditeľné webovými stránkami. :smile03:
Walt píše:nuž pekne si to zhodnotil Martin, vďaka... :good:

k zápasu môžem povedať iba toľko, že tieto body za súčasnej situácie, v konfrontácii s našou predvedenou hrou a momentálnou silou súpera sú naozaj veľmi cenné a neskutočne to môže tímu najmä psychicky pomôcť. Aj preto sa už teraz teším na dvoj-zápas s DAL. Konečne tá naša obrana nejako vyzerá a dúfam, že je to aj na ľade cítiť. EJ zdá sa rozbehol jednu fajn sezónu, tak sa aspoň jemu dúfam budú zranenia vyhýbať.
Potešil samozrejme aj Jarov výkon, verím, že tie extra porcie v podaní ako s DET a CBJ už budú len minulosťou.
Okrem toho že potešil návrat Colu a Jackamna ma zaujal aj jeden fakt, že sme zasa hrali na 7 obráncov, čo sa mne osobne zdá ako celkom fajn ťah. V tretej obrannej dvojici sa striedali Strachan s Nikitinom a prvá päťka obráncov dokonca odohrala viac ako 20 min. Ice-timu :thumbsup:

Niet viac čo dodať, len tak ďalej... :smile03:
tiez sa tesim na double match. a na "nasu" novu webovu stranku, lebo toto forum je pain ....
To Bluesman: absolutely right... já spíš upřesňoval Cepiho... protože těm lajnám se né vždycky dá na sto procent důvěřovat.. play-by-play je jistější.... :)
Wanic píše:To Bluesman: absolutely right... já spíš upřesňoval Cepiho... protože těm lajnám se né vždycky dá na sto procent důvěřovat.. play-by-play je jistější.... :)
tez mi to nejak nesedi... podival jsem se na sestavu Ducks a 2.lajna je ve slozeni Blake-Koivu-Lupul :!: Budto mi neco velkeho uteklo a Lupul se necekane uzdravil, Selanne zranil anebo ze by healthy scratch :ja_neviem:
dík za ochotu cepi, ale daily faceoff je niekedy skôr na pobavenie, tie ich odhady sú niekedy z kategórie nhlpro.cz :smile03:

Ja som mal na mysli tú skutočnú zostavu zo zápasu, kde to tréner v podstate mieša, presne ako poznamenal bluesman, on vie čo mám presne na mysli. :yes:
Hrali sme na 11 útočníkov, takže nejako sa musel doplňať 4. útok (predpokladám, že Steen) Na druhú stranu toho Porter veľa nenahral (nejakých 10 - 11 striedaní) Z toho jasne vyplýva, že sme hrali jasne defenzívne a počet našich striel to jasne dokazuje. Payne znova zaujal svojskou taktikou, ktorá mu aj keď troška zo šťastím, ale predsa len vyšla. :good:
Celkom dobrý zápas škoda len toho výsledku, v podstate sme si ho prehrali sami, opäť sme boli aktívnejší, mali sme viac striel aj šancí, ale individuálne chyby nás dnes obrali o body. Johnson pri góle DAL na 2:2 :hroza: za taký kiks by sa nemusel hanbiť ani Brewer, ale to čo pri tom nájazde predviedol Benn, na to sa dá pozerať celý deň. :cool: Vrátili sme sa k hre na 6 obrancov. Neviem či si vybral Nikitin horší deň, alebo čo, no pripadal mi väčšinu zápasu totálne dezorientovaný pri defenzívnej činnosti, dnes si na neho lepšie posvietim. Prekvapil ma Berglund, -2 to u neho nebýva zvykom, McDonald ide zasa ako vlak i keď góly také polepence, nevadí.

Dnes Dallasu doma nasekáme. :cinka:

Andy McDonald - David Backes - Brad Boyes
Steen - Berglund - D´Agostini
Winchester - McClement - Crombeen
Porter - Sobotka - Janssen

Brewer - Pietrangelo
Jackman - Johnson
Nikitin - Colaiacovo

Halák

Pozn.: Sranda že oficiálne je z tejto zostavy až 7 útočníkov vedených ako Center. :D
Selly ja sice nie som fan anaheimu ale kamos je velky, a spominal Lupulov navrat do zostavy uz cez tyzden...ale neviem teda ako je to s nim. Ber to len ako poznamku :) a skusim toho kamosa donutit nech sa zaregistruje na hf, budete to mat na fore ducks o malinko zivsie :)

a teraz idem k veci...dnes pisem report z jednodnoveho "zapasu" v Kosiciach. Nas programator - tvorca stranky Noro je uplny typek, sikovny chalanisko, prve dakujem(e) Ivanovi, ma super kontakty. So strankou to vyzera super, blizsie info cez pm, nie ze by som chcel nieco tajit ale s Ivanom sme sa zhodli ze ked to vyjde chceme aby to bol BOOOM, takze tak :)

No a chcel by som sa Ivanovi velmi pekne podakovat, tak ako v septmebri aj treraz dohnal tento "trip" k dokonalosti, Wigwam zil az do rana, stretol som asi 4 svoje buduce manzelky. Nabuduce ked tam pojdem musim im to aj oznamit. Ivan povedal ze ma ozeni na vyhode, spolieham na teba Ivan :D Bol to paradny vecer, nas "otec" sa vie teda paradne postarat o svojich. A to sme boli len dvaja, nechcem vediet co to bude ked sa stretneme v plnej zostave :oslava:

Ivan, este raz dakujem.

skoro som zabudol..."Predvianocna zlava slovan -20%" :D ...Jozef...ti vasi skur.... betonari nam skoro pokazili cely vecer...to je dovidenia...tolko stastia co ma slovan to sa len tak nevidi...Ale poviem ti ze ako fanusik Kosic som sa dobre zasmial ked ste pomaly cely zapas branili vlastnu modru 4 hracmi... :D Ako Ivan vtipne poznamenal, hokej a la Zilina :D Skoda len toho vasho debilneho golu v poslednej sekunde. Sice 4:4 ale nic ste neukazali naozaj. Mal by si pouvazovat nad fandenim majtrom, nie nejaky suflikantom z bratislavy :D "Ta co slovan, bude play off? Nebude?" :D
:lol: :lol: :lol:
Takmer samé dobré správy. Ivan s Maťom opití vo Wigwame, Jozef opitý na stužkovej (hoď report) a ja som si musel odtrpieť prehru s Dallasom. Už sa neviem dočkať na "medzisviatky". :oslava:
Bluesman píše::lol: :lol: :lol:
Takmer samé dobré správy. Ivan s Maťom opití vo Wigwame, Jozef opitý na stužkovej (hoď report) a ja som si musel odtrpieť prehru s Dallasom. Už sa neviem dočkať na "medzisviatky". :oslava:
Tomu sa hovoria "Club news" :lol2:
Ach Martin Martin. Ja som s bodom spokojný. Vzhľadom na to, čo je s tým teamom. Betonári? Si zober, že majú dosť zranení a naštrbenú psychiku. Ani STL by nešiel v takom zložení hrať otvorenú partiu do napríklad Washingtonu a keď by uhral škaredú remízu by si určite nenadával :wink:

Nechcem sa vyhovárať na nič lebo aj tak mi to nezožerete a určite Vám je to aj jedno ale ten klub je v prdeli a tak sa skratka nedarí :) .

K zápasu Blues. Ako je známe nevidel som ho. Z highlights, ktoré som videl na ESPN súdim, že sme prehrali kvôli individuálnym chybám v obrane. Dnes si to Dallas odserie naspať v podobe 5:1 :eat:

Stužková ! Bola parádna, program sa nám vydaril, jedno video mám aj v profile ak by ste chceli vidieť, tzv. zlatý klinec večera :D . Dano čuduj sa svet, až tak opitý som nebol, ale pred stužkovou som sa chytil, ale vytancoval som to :D. Vraj najlepšia stužková v histórii školy, takže mám za sebou super noc :) .
Dano a neboj cítil som s tebou. Cez noc som vysel na mobilnom internete :D . Keď bolo 2:2 som sa modlil, nech je predĺženie a máme aspoň bod :D .
Jozo musis sa naucit lepsie modlit :D
Škoda, zasa to isté čo včera :?

Zostava tá istá len miesto Nikitina Strachan. Opäť sme boli aktívnejší, súpera sme prestrieľali 23:36, no dnes to bol súperov brankár, kto nám zobral body, Lehtonen odohral skvelý zápas. Škoda toho vyrovnávajúceho gólu, útočník z pravej strany, ľavák, k bližšej tyčke ... nemôžem sa zbaviť dojmu že to Jaro mohol kryť, aj keď strela to bola parádna.

Z nášho tímu nikto nevynikal, Porter sa mi zo začiatku celkom páčil, aj keď prázdnu bránu trafiť mohol. Taký nemastný neslaný zápas, na ktorý dlho spomínať nebudem.

S kým sme hrali, ako skončilo? :eek2:
škoda tej domácej prehry, veril som že hviezdičky z DAL dáme, zasa sme súpera prestrieľali, ale dali iba jeden gól a to je málo :? Naviac sme v štádiu, keď potrebujeme potvrdzovať body. No nič dúfam, že tie výkony budú už len lepšie.

A k akcii s Maťom - bolo to fajn, ten večer sa aj mne pozdával :good:
Fanúšikovia St.Louis z USA na fóre Jarovi poriadne nakladajú. Slová ako lenivý, slabý v práci hokejkou, v rozohrávke, nulový na lapačke a strelách hore ... v podstate je dobrý len na ľade ...

To už je moc aj na mňa. Je síce pravda že Jaro vychytá super šance, ale dostáva aj lacné góly, dáva si vlastné, no koreň problému by som jednoznačne videl skôr v našom útoku. Skutočnosť, že sme zápas čo zápas aktívnejším a viac strieľajúcim tímom a predsa nevyhrávame, lebo nie sme schopný šance premieňať ... to nie je Jarova chyba. Okrem toho, kým si drží úspešnosť nad 90%, aspoň niečo.
Na strely 23:36 a dať len jeden gól :hroza: a máme to tu dookola. Naozaj to vyzerá, že strata Perrona a Oshieho je pre nás kritická a ťažko teraz upletieme bič s tým čo máme. Boli sme zvyknutí na trošku viac gólov, no teraz sa to ktovie prečo zmenilo a nemôžeme očakávať, že budeme vyhrávať s jedným dvoma gólmi.
Možno by bolo riešením viac kombinovať, veď na to máme. Ak by sme niektoré šance zbytočne nestrieľali, ale skúsili niečo vymyslieť, mohlo by to byť lepšie. A prvou vecou by bolo, že by som nehral presilovky na Steena na modrej, Bože, veď z jeho striel nikdy nič nie je, už to je trápne.

Takže súhrn: Jaro nie je žiadna mega hviezda, žiaden adept na vezinu a podobne, ale ani zatracovať ho netreba ako fans v USA je to skvelý brankár, ktorý za naše prehry 1:2 a pod. nemôže ... jednoznačne treba viniť z momentálneho výpadku formy útočníkov a možno aj systém hry.
S Danovym prispevkom sa neda nic len suhlasit. Ja osobne som ocakaval ze Jaro nadviaze na poslednu sezonu, samozrejme neda sa chytat hentak cely rok, ale po prvych zapasoch som mal pocit ze sa mu to podari. Po tych poslednych mam dost zmiesane pocity lebo po dobrom zakroku dostane lacny gol. Na druhej strane stale verim ze jeho silna moralka a odhodlanie ho mozu dostat spat do pohody a opat bude chytat ako monster.

A ako Dano spravne podtodkol, s jednym - dvoma golmi sa neda ocakavat vitazstvo, urcite nie v kazdom zapase, ako sa to podrailo v NSH. jednoducho nevieme dat gol, vcera to bolo evidentne, zbytocne mame 36 striel ked pomaly tristvrtina je taka ze lehtonen poaly nemusi nic robit len sa dobre postavit. Ziadna myslienka, jednoducho strela z kazdej pozicie...Keby to aspon do nejakej miery malo efektivitu tak okej, ale nema. Absolutne. Aj ten jeden gol co sme dali bol taky vselijaky ze mu to vypadlo.

Dalsia vec, Oshie s Perronom su velmi sikovni hraci, okej. Ale nemoze cely nas uspech, najma ten v utou, stat a padat na dvoch hracoch. Momentalne mi to pride tak ze okrem Andyho sa nevie nikto presadit. Netvrdim ze sa nesnazia. Odhodlanie ok. Ale napr Porter (Dano nebude suhlasit) co nedal do prazdnej branky no tak to bolo dovidenia. dalsia vec, Matt D´Agostini. Ja beriem ze sa mu dari a prajem mu nech pokracuje, ale uprimne, ja som ani necakal ze by on mal byt strelec, preto ma malinko prekvapuje ked pocuvam o tom ze na neho spoliehame ako na strelca. Bodaj by mu islo, ale ja osobne neocakavam zazraky od neho. Nic v zlom. Pravdou je aj to ze opat sa nam trapi Boyes. Aby som nebol len negativny, potesil ma vcera Winch, chodi pred branku, maka.

A este dodam k tym amikom co nakladaju. Oni su furt mudri, sak koniec koncov je to jeden z dovodov preco riesime europsku stranku Blues. Fans a la Damian vedia mat akurat plnu papulu reci, ale to je tak cele. jedna strana tohto topicu si dovolim povedat ze ma vacsiu vypovednu hodnotu jak cele ich debilne forum, kde vedia byt akurat drzi a namiesto toho aby boli radi ze aj v nejakej Europe sa najdu fansuikovia Blues, riesia gramatiku, pindaju tam a dobre ze nam nenadavaju ze sme na ich stranke. Cest vynimke, Ivan spominal ze jemu pisal admin a bol v pohode, takze by som nerad aj tych par normalnych hadzal do jedneho vreca s truhlikmi.
kašľať na nich, ja som sa tam už stretol aj s odborníkom, ktorý keď dával zloženie útokov podľa jeho predstáv, poskladal to tak "úžasne" že mi bolo hneď jasné, aký asi má "prehľad" :hroza: No a takýchto až sa tam v jednom okamihu stretne 5, tak si to viete živo predstaviť, jedna slovná perla za druhou :D
Už to nepotrvá dlho a budeme si môcť riešiť veci po svojom a na svojom a tam budeme doma :good: Ja osobne som už na letsgoblues prestal chodiť úplne a na stltoday do chatu neprispievam tak isto. Názory "nejakého blbého Európana" tam jednoducho neakceptujú. :ja_neviem: :thumbsdown: Takže tak... (troška OT, sorry :smile03: )

Pokiaľ ide o vyjadrenia na Jarove výkony, ja by som si počkal, mám pocit, že jeho dni prídu v tom najsprávnejšom momente a možno zažijeme zasa po čase PO a tam to môže byť zasa superhrdina, tak uvidíme. To už samozrejme budeme v plnej sile s Perronom aj Oshiem. To potom bude iné Blues :)
tak v tomto článku Andy Strickland pekne zhodnotil, kde hlavne je problém... :hmm:

http://www.truehockey.com/articles/Blue ... or-Offense
Nuž teda toto ma dostalo, stránka Peorie Rivermen, nášho farmárskeho tímu dostala novú tvár a ak sa na to dobre pozriete, tak vám to asi začne niečo pripomínať, mne teda dosť... :dup:

:arrow: http://www.rivermen.net/

Ale pekná je, to sa musí uznať :yes: Naviac Peorii sa aj celkom dobre darí v poslednej dobe, posledných 6 zápasov a štatistika 5 - 0 - 1, Allenove čísla 8 - 1 - 0.
Polsedný zápas sme vyhrali nad Grand Rapid Griffins 3:2 (Peluso, McRae, Della Rovere) a držia sa zatiaľ na 2. mieste, čo je pekné :good:
Philip McRae zapísal svoj 13 bod v tejto sezóne a je tretím najproduktívnejším hráčom a samozrejme najlepším nováčikom tímu. :good:
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2017 PITTSBURGH PENGUINS