Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

O Jackmanovi som počul. Bohužiaľ aj ja som sa dočítal, že to vyzerá na 3 týždne pokoja :evil: . V takto rozbehnutej sezóne je veľmi zlé, že nám vypadávaju hráči z obrany pretože zatiaľ funguje na výbornú a je zohratá. Navyše Jackman je obetavý a líderský typ v najlepších rokoch. Bude chýbať vzadu. Ale toto zasa môže byť Halákova parketa, veľa striel. Ale dúfam, že záskok za týchto chalanov bude v poriadku. Snáď sa vráti aspoň Cola.
nezabudnutelny zapas s neuveritelnym zaverom....

tak dnes to budú riadne nervy, naša obrana je jednoducho rozobratá a ako sa predvedú náhradníci to ťažko predpokladať. Dnes určite nastúpi doliečený Nikitin a povolali sme s farmy aj Iana Cole-a, ktorý ale zrejme bude zdravým náhradníkom, uvidíme. Tréner dnes na rannom tréningu zaradil do 4. lajny aj Janssena, takže sa očakáva jeho nasadenie do dnešného zápasu. Asi sa troška pozmení aj zloženie útokov. D Agostini vraj zahrá centra vo 4. útoku a do tretieho sa vráti Crombeen na jeho miesto, čo sa mne osobne nezdá, ako najlepší ťah (ale je to len špekulácia zatiaľ, možno to tak nakoniec nebude) Aká je teda naša predpokladaná zostava..?

David Perron - David Backes - TJ Oshie
Andy McDonald - Patrik Berglund - Brad Boyes
Alex Steen - Jay McClement - BJ Crombeen
Brad Winchester - Matt D'Agostini - Cam Janssen

Eric Brewer - Erik Johnson
Nikita Nikitin - Alex Pietrangelo
Nathan Oystrick - Tyson Strachan

G - Jaro Halák :good:

- čo dodať k zápasu... ak nás dnes Jaro podrží a bude sa dariť strelecky, tak aspoň remízu uhráme. Najväčšie obavy mám z tej našej pozliepanej obrany. No stále sú tam EJ, Brewer a Pietro, Nikitin bol v letnej príprave na tom dobre, no teraz nie je vôbec vyhratý :?: V poslednom zápase sa mi tiež páčili Oystrick so Strachanom. Tak dúfam, že vycítia svoju šancu sa predviesť trénerovi a dnes odohrajú skvelý zápas. Zápas si samozrejme pozriem a už sa naň teším. Verím, že nad ránom pôjdem spať spokojný :smile03:

tak zmena, predsa len tá zostava bude v útokoch takmer nezmenená, iba Winchestra nahradí Janssen, čiže opravím 3. a 4. útok : :smile03:

Alex Steen - Jay McClement - Matt D'Agostini
Cam Janssen -Vladimír Sobotka - BJ Crombeen
tak večer naši oznámili, že pre bolesti hlavy nanastúpi na dnešný zápas ani Perron :? :!:

- to som fakt zvedavý, ako budú teda vyzerať naše zostavy (dnes bude náš tréner tak trocha čarodej) :hroza:
tak som to v kľude dospal, poriadne si to v hlave uležal a napíšem pár postrehov k zápasu. Štatistiky si viete pozrieť aj na nete.
Zo včerajšieho zápasu som mal tak troška obavu, po tom čo nám vypadli kľúčoví obráncovia a vpredu Perron, som mal pocit, že to bude veľmi citeľné a obával som sa výsledku. Jediné na čo som sa ale spoliehal, bola samozrejme istota v brankárskom poste a Jaro nesklamal. Chytal s pokojom angličana, bez výkyvov a veľmi spoľahlivo. Nemôžem si pomôcť, ale z hry našich chalanov je normálne cítiť, že v neho neskutočne veria, dovoľujú si napádať hlboko v pásme súpera a nehrajú tak krčovito v obave o výsledok. Obrana bola včera takmer AHL, ale to ako bojovali bolo neskutočné a páčili sa mi všetci. Prekvapil Nikitin, skvele hral Strachan, myslím že svoje odviedol aj Cole. EJ bol znova neskutočný, jeho myslenie na ľade, predvídavosť a neomylné prihrávky, ho radia k tomu najlepšiemu čo momentálne v NHL v rámci obráncov hráva :good:
Troška som strpol, pri tej akcii Hortona, ako tam vyškolil Brewera, ale dopadlo to so šťastím dobre. Inak k obráncom a ich hre asi žiadne vážne výhrady, ba naopak obrovská vďaka za húževnatosť a poklona.
Z útokov sme včera mali jednoznačne jeden dominantný, ktorý bolo na ľade vidieť a bol najnebezpečnejší a to 1. útok, Backes a Oshie hrali včera veľký zápas a McDonald ich dobre doplňal, aj keď od neho možno čakať aj viac. Cez to všetko paráda.
V 2. útoku bol skvelý Steen, Berglund zahral štandard a Boysie ma veľmi milo prekvapil, včera si zaslúžil dať gól už v riadnom hracom čase. Bojoval, snažil sa, šiel do každého súboja naplno. Naopak miernym sklamaním pre mňa bola hra 3. útoku, mal som pocit, že oni sa bez Steenera nejako nevedia zladiť. U nich som postrádal tú chémiu, slabšia zohratosť bola evidentná, McClement bol včera jednoducho mimo, Crombeen tiež nemal svoj deň a D Ago si to jednoducho nemal s kým hodiť.
4. útok tak to bol včera o jednom mužovi a to Sobotkovi, bol všade, napádal, útočil, strieľal, jednoducho sa na tento zápas proti svojmu bývalému klubu správne namotivoval. A to hral chvíľu so Steenom a Janssenom, potom tam zaskakoval obránca Cole, či D Agostini, tréner to miešal ako sa dalo. Dnes do tohto útoku príde dravý Draženovič, ktorého čísla v Peorii sú skvelé (12 záp : 6G - 9AS), tak bude dúfam tým správnym oživením a môže to byť veľmi zaujímavé.

Ako to zhrnúť, dokonali sme 6 víťazstvo v rade, sme na skvelom priebežnom 2. mieste v našej konferencii, Jaro má super čísla a neskutočnú formu a team maká aj napriek zraneniam nad očakávania. To čo sme očakávali, že táto sezóna bude pre nás dobrá, za zatiaľ potvrdzuje a na hru našich je radosť pozerať. Tak nech im to vydrží čo najdlhšie.

- a ešte k tomu hitu Oshieho na Krejčího, ktorého otraseného odviedli do šatne. Podľa slov trénera, je v poriadku a nešiel ani na vyšetrenie do nemocnice. Tak som rád, vyzeral riadne otrasený a videl som, ako narazil pri páde hlavou o mantinel, to sú nepríjemné veci. Ale Oshie do neho nešiel s úmyslom zraniť ho, bolo to v rýchlosti a Krejčí po strete nešťastne narazil hlavou. Tak nech sa skoro uzdraví. :thumbsup:

Inak to bol skvelý zápas, dvoch skvelých tímov, veľmi dobre sa na to pozeralo. :yes:
:yahoo: :wave: :cinka:

Ďalšie skvelé víťazstvo. Pekný hokej, skvelí brankári. Životný zápas odohral Sobotka, Ha-luck bol v bránke perfektný navyše mu tyčky pomáhali...mnoho hitov, bitky...čo viac sme si mohli želať. :cool: Jedno čo je zvláštne, že v súboji dvoch najlepších obrán, i keď výsledok im nahráva bol pomerne veľký pomer striel 35:34.

Vzhľadom k tomu že nehral Perron, Jackman, Colaiacovo, Polák :cry: tak sme vytiahli náš výkon na maximum. Jednoznačne pre nás najzaujímavejšou a najpodstatnejšou vecou bol výkon newbies Nikitina a Colea. :-O Som rád, že som sa dožil toho, že jednotkou a dvojkou v obrane sú E.J. a Pietro (alebo skôr a bez hanby Pietro a E.J.) :) a hrá aj Nikitin s Coleom. Už prvý dotyk Nikitina s pukom bol doslova perfektný, keď vypichol puk útočníkovi Bruins. Cole zas preukázal dobrý prehľad pred bránkoviskom. Navyše veľmi dobre hral Strachan, treba priznať. :good: Tlieskam trénerovi, ktorý im perfektne rozdelil ice time (Nikitin 14:21, Cole 12:58) na úkor Oystricka. :povzbudzovanie: Tlieskam obom chalanom a teším sa na ich ďalšie zápasy. Úplne geniálny dojem pokazilo len Coleovych -1. Spomenúť to, že najvyšší ice-time mal Pietrangelo je asi zbytočné. :D

Čo sa týka útoku, tak Sobotka doslova žiaril a hral ako taký kompromis medzi McDonaldom (veľa korčuľoval), Oshiem (čo asi?) a Perronom (prehľad). Dúfam, že si to udrží aj po Perronovom návrate a zrejme neodmysliteľným presunom do tretej lajny. Inak ostatní hráči nevyčnievali, možno ešte Backes a Steen, čo ten nakorčuľuje to je obdivuhodné.

Takže dva body z Bostonu a dnes nie zrovna jednoduchý duel v New Yorku proti Rangers. Uvidíme čo to dá, nemajme veľké oči a možno budeme ešte prekvapení.

:groupwave: LET´S GO BLUES :groupwave:
Obrovitánska gratulácia. V súboji tímov, ku ktorým (už obom) mám akýsi vzťah, som prial vám. Tretiu tretinu som nevidel, no som rád, že to nakoniec dopadlo tak ako som chcel. Že pomer striel bol vysoký predsa svedčí o útokoch. Pomer gólov o obranách jasne vypovedá i keď Jaro mal včera dvakrát neuveriteľné šťastie. Aj to k tomu patrí. Štatistiky si teda ani nepohoršil. Oshie bol včera bomba-stický. Zostrelenie Cháru i torchu nešťastný hit na Krejčího (sakra ten chalan má ale "šťastie", že to dostáva od hráčov ako Oshie a Richards :D :? ) si pozriem rozhodne čo najskôr a rád. Na včerajšom zápase sa mi páčilo hlavne to, že mal náboj. V chate som viackrát kritizoval, že ste zbytočne prepadali v pásme a dávali tak Bostonu šance 2na1, nehovoriac o tom, že sa to stávalo aj vo vašej neslávnej presilovke (Perron, Oshie, Johnson, Pietrangelo a čo ja viem - Backes? -> a TOTO? Nechápem, to je už ako u nás pričom by som povedal, že vaše zloženie sa mi páči viac). Keby som sledoval zápas a vedel, že idete na nájazdy, už by som to vypínal s vedomím, že vyhráte. Ak mal PHX na nájazdy výbornú bilanciu vlani a mal na to predpoklady minimálne v podobe Vrbatu a Aucoina, vy tých predpokladov máte minimálne rovnako. Dôležité sú hlavne body a tie z náročného zápasu máte.

Btw. Bluesfan už fandí Atlante? :giggle:
Getzo5 píše: 1. Obrovitánska gratulácia.
2. V chate som viackrát kritizoval, že ste zbytočne prepadali v pásme a dávali tak Bostonu šance 2na1
3. Keby som sledoval zápas a vedel, že idete na nájazdy, už by som to vypínal s vedomím, že vyhráte. Ak mal PHX na nájazdy výbornú bilanciu vlani a mal na to predpoklady minimálne v podobe Vrbatu a Aucoina, vy tých predpokladov máte minimálne rovnako.
4. Btw. Bluesfan už fandí Atlante? :giggle:
1. Ďakujeme :)
2. Ako povedal Ivan, možno to priradiť tomu, že chalani si s pocitom istoty v bránke viac dovoľujú smerom dopredu.
3. Boyes a Oshie - istotka. Včera Oshie so šťastím, Boyes naopak ukázal, že vie zakončiť aj blafákom, ktorý bol takmer navlas rovnaký ako predviedol Oshie na tom istom ľade rok dozadu. link
4. Bluesfan a Bluesman = dvaja rôzni užívatelia. A Bluesman si to zrejme rozmyslel :roll:
Bluesman píše:A Bluesman si to zrejme rozmyslel :roll:
Toto beriem ako silnú urážku, že zrovna Atlante si chcel fandiť. :evil: :beee:
Bluesman píše:Bluesfan a Bluesman = dvaja rôzni užívatelia. A Bluesman si to zrejme rozmyslel :roll:
Tak sorry, ale kto za to môže, že si neviete dať originálne nick-y? :scare:
Jojo jak psal Getzo ten zápas měl náboj !! Za sebe musím říct že zatím nejlepší zápas co jsem letos viděl. (kéž by tak dynamicky hráli i Devils)
Obrana Blues naprosto precizní, v zadu hráli skvěle, Peitrangelo se mi moc líbí, EJ to je samozřejmost i debutant Nikitin zahrál perfektně.
PS:Oshie jak sestřelil Cháru z toho jsem nemohl :yes:
No určitě na vás budu koukat častěji jestli hodláte v takových výkonech pokračovat :good:
takže dnes nás čaká zápas na ľade jazdcov v Madison Square Garden. Predpokladám, že to bude vcelku zaujímavý zápas. Otázkou je, do akej miery budeme po včerajšku unavení. Jazdci deň oddychovali, no za posledných 10 dní majú v nohách 6 zápasov, tak uvidíme, ako sa to prejaví na ľade. Podľa posledných správ z nášho tábora, by dnes v bráne mal nastúpiť Conklin, ktorý to na jazdcov v minulej sezóne vedel. Je to podľa mňa dobré rozhodnutie. Conklin potrebuje byť v prevádzkovej teplote a Jaro si tak aspoň odpočinie. Ak som zaregistroval správne, tak v bráne domácich dôjde tiež k zmene a nastúpi Biron.
Čo sa týka zranení, domácim by mali chýbať : Callahan, Drury, Gáborík, Prospal a nám polovica obrany : Polák, Jackman, Colaiacovo a ešte stále Perron.
Nuž uvidíme teda, ako to dnes dopadne, pozor si musíme dávať najmä na Dubinského, ktorému to teraz akosi sype (v posledných 3 zápasoch dal 5 gólov ! )
U nás sa spolieham znova na húževnatý kolektívny výkon s dobrou obranou a účinným napádaním súpera už v zárodkoch ich akcií, čo sa ukazuje, ako veľmi agresívny, no zároveň účinný spôsob hry. Čo je na neuverenie, to sú tie naše presilovky, s týmto sa jednoducho musí niečo urobiť, hráme ich neuveriteľne tragicky. :hroza:

Zápas si samozrejme pozriem, tak dúfam nebudem ľutovať. Čo sa týka našej predpokladanej zostavy, tak by mala vyzerať po príchode Draženoviča z Peorie asi takto : :hmm:

Andy McDonald - David Backes - TJ Oshie
Alex Steen - Patrik Berglund - Brad Boyes
Matt D'Agostini - Jay McClement - BJ Crombeen
Nick Draženovič - Vladimír Sobotka - Cam Janssen

Eric Brewer - Erik Johnson
Nikita Nikitin - Alex Pietrangelo
Nathan Oystrick - Tyson Strachan

(7D - Ian Cole)

G - Ty Conklin

- ale vzhľadom na fakt, že tá naša zostava je fakt troška pozliepaná, je celkom možné, že to tréner znova nejako šikovne poprehadzuje, aby mu to pasovalo podľa jeho predstáv. Mám na mysli včerajší nesúlad tretej lajny, kde by asi bolo lepšie ak by sa vrátil Steen a potom to celé bude inak. Jeho miesto zaplní napr. D Agostini. Možností je viac...
NY Rangers - St. Louis 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) :good:

Góly STL:
0:1 - 25:16 - A.Steen (B.Boyes, N.Oystrick)
0:2 - 59:56 - A.Steen

Celkom strely na bránu : 27-22 .
Vylúčenia a trestné minúty : 5/13 - 5/16.
Brankári : M.Biron 1/21 - T.Conklin 0/27

3 hviezdy zápasu:
STL 29 T.Conklin
STL 20 A.Steen
NYR 43 M.Biron

- tak dnešné ráno stojí za to, pohľad na výsledky ma neskutočne potešil. Zápas som si nakoniec nepozrel, nakoľko by som mal ráno spánkový deficit a to by som si nemohol dovoliť, tak som sa rozhodol dospať. Takže ten krásny sen snívame zatiaľ ďalej a to je neskutočné.
Jaro aj vďaka môjmu hlasu na Ingoalmag-u brankárskou hviezdou týždňa teda už nielen podľa NHL.com. :wave: Gratulácia k výhre nad Rags z mojej strany samozrejme povinnosť. Len tak ďalej Blues.

Obrázek
tak takéto články sa neskutočne dobre čítajú a ja si to patrične užívam... :biglol:

Hokejisti St. Louis Blues prežívajú svoj historicky najúspešnejší vstup do sezóny v zámorskej NHL. V úvodných 12 zápasoch nového ročníka získali 20 bodov, čo sa im v doterajších 43-ročných dejinách klubu ešte nepodarilo. Na novom rekorde má zásluhu aj slovenský reprezentačný brankár Jaroslav Halák.
S Halákom v bránke vyhrali Blues osem z desiatich duelov. Dvadsaťpäťročný talent z Petržalky si počas nich pripísal tri čisté kontá, úspešnosť zásahov 94,4 percent a priemer 1,46 gólu na zápas. Tieto čísla ho radia medzi absolútnu ligovú špičku a dávajú mu nádej zabojovať na konci sezóny o tú najcennejšiu brankársku trofej - Vezina Trophy.

"V súčasnosti je Halák preukázateľne najlepším brankárom v lige. Dá sa s istotou očakávať, že bývalý gólman Canadiens bude v zostávajúcom priebehu sezóny podávať výkony, ktorými sa zaradí minimálne medzi desiatich najlepších brankárov súťaže," píše o Halákovi redaktor Matt Cubeta z oficiálnej webstránky NHL.

Blues momentálne ťahajú šnúru siedmich víťazstiev v rade. O prvých šesť sa postaral Halák, o to posledné v noci na pondelok jeho náhradník Ty Conklin, keď 27 úspešnými zákrokmi prispel k triumfu na ľade NY Rangers (2:0). Bývalý americký reprezentant a bronzový medailista z MS 2004 zaznamenal prvý čistý štít brankára St. Louis v doterajších 129 meraniach síl s Rangers.

"Áno, počul som o tom míľniku. Som rád, že sa ho podarilo dosiahnuť práve mne. Samozrejme, rovnako skvelé by to bolo, keby bol v bránke Jaro," poznamenal Conklin na adresu svojho brankárskeho kolegu, ktorému doprial tréner Davis Payne oddych.

"Hoci Jaro chytá výborne, nemôže nastúpiť v každom stretnutí. ‘Conks’ dokázal, že je kvalitným brankárom. Ako dokonalý profesional je pripravený kedykoľvek Jara zastúpiť," chválil Conklina kouč St. Louis Blues. Ten má k dispozícii zrejme jednu z najlepších brankárskych dvojíc v NHL. "Naši gólmani nás dokázali vyhrabať z veľmi ťažkých situácií a umožňujú nám hrať pokojne aj v zápasoch, kedy vedieme iba o gól," dodal Payne.

prevzaté z : http://sport.aktuality.sk/clanok/102858 ... om-v-lige/
Na to že ještě nedávno se tenhle tým válel a dně NHL a nedá se říct, že by do něj od té doby přišla nejaká velka hvězda, tak všechna čest, sice je začátek sezony, ale velké zlepšení.
Len tak ma napadlo...že to my sme cez nájazdy na MS postúpili cez "Conksa" do štvrťfinále (rok si nespomeniem, možno ty). Len tak sa mi marí. Vždy to bol fajn brankár, ktorý by si zaslúžil aj post jedničky. Som zvedavý či v St.Louis zostane, ešte by mohol nabrať sily inde... :good:
tak to si tak narýchlo ani ja nespomeniem, ale je to tak. Inak máš pravdu, pred časom som tu s begbeem rozoberal, že je to jeden z naj... dvojek v NHL a to bez debaty :good:
To či zostane alebo pôjde, je otázka na vedenia, ja to netuším, ale čo tak čítam na fórach, je veľká pravdepodobnosť, že skončí (UFA) a nahradí ho Bishop z Farmy, ktorému sa tam pomerne darí. Takže sám som zvedavý. Ale ak by malo byť to rozhodnutie na mne, nechám si ho. :yes:
:hmm: Takže takéto sú to pocity mať dvoch skvelých brankárov :cool:

:yahoo: :wave: :cinka:

Tak dávať reporty je zrejme zbytočné. Nádherná ukážka, že vyhrávať a dokonca aj udržať si čisté konto ide aj bez Haláka a sme tím. Ak by som mal spomenúť zo zápasu nejaké mená, smola, včera okrem Steena a Conklina nik nevytŕčal z radu. Akurát Strachan spravil pár chýb, ale dnes mu to myslím ešte odpustím.

Ale jednu veci si neodpustím. Dámy a páni, predstavujem Vám dnes najlepší tím NHL: St. Louis Blues

Obrázek
Dámy a páni, dpc aká krásna tabuľka pre nás... :lol2: Inak samozrejme gratulácia i keď tešiť sa z tabuľky po dvanástich zápasoch či ako fanúšikovia Kings ( :D ) po nejakých 7-8...až vás tam uvidím aj v januári, congrats budú mať tú správnu hodnotu.
Walt píše:Ale ak by malo byť to rozhodnutie na mne, nechám si ho. :yes:
Pravda, veď kto by chcel aby mu v bránke chytal biskup, že? :D
Drazenovič ---> Peoria

Tak to znamená, že David Perron bude zrejme na zápas s CBJ v poriadku. Skvelá správa. :)
Bluesman píše:Drazenovič ---> Peoria

Tak to znamená, že David Perron bude zrejme na zápas s CBJ v poriadku. Skvelá správa. :)
keď som dobre pozeral, tak on včera ani nehral, ako teda vyzeral 4. útok..?
Walt píše:
Bluesman píše:Drazenovič ---> Peoria

keď som dobre pozeral, tak on včera ani nehral, ako teda vyzeral 4. útok..?
Správny postreh. Drazenovič nehral a včera sme ani štvrtý útok prakticky nemali. Akoby v treťom hral vždy niekto iný. Ak som dobre videl, zo dve striedania odohral na pozícii útočníka dokonca aj Cole.
áno, tak to bolo aj v zápase s BOS, to sedí. Inak čo som čítal vyjadrenie trénera Payna, tak úmyselne sme včera hrali na 7 D a 11 útočníkov, vraj je tento spôsob mazanejší, vzhľadom na fakt, že pri našom systéme je najväčšia záťaž na obranu, kde máme momentálne veľa mladých a málo skúsených hráčov. Zdá sa, že tento chlapík má niečo do seba a je to vidieť aj na výsledkoch :
Davis Payne: 32-16-6 ako tréner Blues, z toho 12 víťazstiev v rade doma. :!: :good:
a toto sa tiež dobre číta : http://espn.go.com/nhl/powerrankings

viem, je to skoro, na nejaké hodnotenia, ale ja si to neskutočne užívam, toto sme tu dlho nemali... :yes: :smile03:
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2011 BOSTON BRUINS