tak som to v kľude dospal, poriadne si to v hlave uležal a napíšem pár postrehov k zápasu. Štatistiky si viete pozrieť aj na nete.
Zo včerajšieho zápasu som mal tak troška obavu, po tom čo nám vypadli kľúčoví obráncovia a vpredu Perron, som mal pocit, že to bude veľmi citeľné a obával som sa výsledku. Jediné na čo som sa ale spoliehal, bola samozrejme istota v brankárskom poste a Jaro nesklamal. Chytal s pokojom angličana, bez výkyvov a veľmi spoľahlivo. Nemôžem si pomôcť, ale z hry našich chalanov je normálne cítiť, že v neho neskutočne veria, dovoľujú si napádať hlboko v pásme súpera a nehrajú tak krčovito v obave o výsledok. Obrana bola včera takmer AHL, ale to ako bojovali bolo neskutočné a páčili sa mi všetci. Prekvapil Nikitin, skvele hral Strachan, myslím že svoje odviedol aj Cole. EJ bol znova neskutočný, jeho myslenie na ľade, predvídavosť a neomylné prihrávky, ho radia k tomu najlepšiemu čo momentálne v NHL v rámci obráncov hráva
Troška som strpol, pri tej akcii Hortona, ako tam vyškolil Brewera, ale dopadlo to so šťastím dobre. Inak k obráncom a ich hre asi žiadne vážne výhrady, ba naopak obrovská vďaka za húževnatosť a poklona.
Z útokov sme včera mali jednoznačne jeden dominantný, ktorý bolo na ľade vidieť a bol najnebezpečnejší a to 1. útok, Backes a Oshie hrali včera veľký zápas a McDonald ich dobre doplňal, aj keď od neho možno čakať aj viac. Cez to všetko paráda.
V 2. útoku bol skvelý Steen, Berglund zahral štandard a Boysie ma veľmi milo prekvapil, včera si zaslúžil dať gól už v riadnom hracom čase. Bojoval, snažil sa, šiel do každého súboja naplno. Naopak miernym sklamaním pre mňa bola hra 3. útoku, mal som pocit, že oni sa bez Steenera nejako nevedia zladiť. U nich som postrádal tú chémiu, slabšia zohratosť bola evidentná, McClement bol včera jednoducho mimo, Crombeen tiež nemal svoj deň a D Ago si to jednoducho nemal s kým hodiť.
4. útok tak to bol včera o jednom mužovi a to Sobotkovi, bol všade, napádal, útočil, strieľal, jednoducho sa na tento zápas proti svojmu bývalému klubu správne namotivoval. A to hral chvíľu so Steenom a Janssenom, potom tam zaskakoval obránca Cole, či D Agostini, tréner to miešal ako sa dalo. Dnes do tohto útoku príde dravý Draženovič, ktorého čísla v Peorii sú skvelé (12 záp : 6G - 9AS), tak bude dúfam tým správnym oživením a môže to byť veľmi zaujímavé.
Ako to zhrnúť, dokonali sme 6 víťazstvo v rade, sme na skvelom priebežnom 2. mieste v našej konferencii, Jaro má super čísla a neskutočnú formu a team maká aj napriek zraneniam nad očakávania. To čo sme očakávali, že táto sezóna bude pre nás dobrá, za zatiaľ potvrdzuje a na hru našich je radosť pozerať. Tak nech im to vydrží čo najdlhšie.
- a ešte k tomu hitu Oshieho na Krejčího, ktorého otraseného odviedli do šatne. Podľa slov trénera, je v poriadku a nešiel ani na vyšetrenie do nemocnice. Tak som rád, vyzeral riadne otrasený a videl som, ako narazil pri páde hlavou o mantinel, to sú nepríjemné veci. Ale Oshie do neho nešiel s úmyslom zraniť ho, bolo to v rýchlosti a Krejčí po strete nešťastne narazil hlavou. Tak nech sa skoro uzdraví.
Inak to bol skvelý zápas, dvoch skvelých tímov, veľmi dobre sa na to pozeralo.