Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

tak sa to predsa len podarilo, a to som tomu veľmi neveril, predsa len je NSH asi najmenej príjemný súper zo všetkých v našej konferencii. Táto výhra je podľa mňa skvelým znamením, že team je v absolútnej pohode a aj keď neexcelujeme v produktivite, z tej početnej streľby tam vždy niečo a padne. No a keďže v bráne je istota menom Halák, je vec takmer jasná, vyhrávame. Nechcem to zakríknuť, ale už v čase keď som vyslovil len zbožné prianie (a ani len netušil že sa raz naplní) aby Jaro zakotvil u nás, som vedel, že tu naplní svoj potenciál. Dostáva príležistosť, má neotrasiteľný post jednotky u nás a to mu dodáva nesmierne veľa energie a psychickej pohody. Chytá naozaj parádne :good: Team okolo neho je v pohode a tak začínam mať skvelý pocit, že toto bude celkom fajn sezóna... :smile03:

Inak moc neprispievam, mám toho teraz vyše hlavy, tak som rád, že sa realizujete vy chalani, vrelá vďaka za každý postreh. Ja už sa pripravujem na víkend a live pozretie zápasu s ATL na ktorý sa už teším. Cez víkend si vynahradím aj ten pôst od netu :)
Halák, tým, Blues, diskusie a komenty.

Halák je skvelý, to sa samozrejme musí uznať, je to výborný brankár (aspoň zatiaľ) a krásna (doslova) osobnosť, ale ... o STL sa už pár rokov hovorí ako o tíme, ktorý je slabý, podpriemerný, nevyhráva atď ... ale hovorilo sa vždy o tíme! Teraz sa napĺňa moja nočná mora! Všetci sa idú doslova posrať z Haláka, kľudne nech sa poserú, ale ja vždy budem hľadieť na tým a nejaký Halák ma vôbec nezaujíma, aj keď ako vravím, je skvelý. Je mi jedno keby také výkony podával Toivonen, bol by som 1000 krát radšej, lebo aspoň by som nemusel čítať tie doslova kktské články a komenty dementných slovákov ala:
- Jaro je najlepší, vytiahol podpriemerné STL do neba
- Blues zvíťazili najmä vďaka Jarovmu výkonu (dali sme tri góly, obrana hrala perfektne, súpera sme prestrieľali ...)
- Halák ...
- Jaro ...
- Halak Ness Monster
- ...

Choďte do prdele, mňa žiaden Halák nezaujíma, mňa zaujíma že sme vyhrali a obranu, brankára, útok by som nahradil slovom tým. A práve tým podal skvelý výkon! Vôbec nič nestojí a nepadá na žiadnom Halákovi. Hokej je kolektívny šport.

Neskutočné nervy mám, nemôžem si ani užiť pocit víťazstva môjho týmu keď čítam tie komenty po internete. A k tomu Vášmu básneniu o halákovi ešte jedna štatistika:
:!: St. Louis Blues má zatiaľ najlepšiu obranu ligy s najmenším priemerom "shots against" z celej NHL :!:

BLUES = HALÁK :x :bitka:

Pozn.: Samozrejme sa to nevzťahuje na nikoho z Vás osobne chalani, ani na nikoho tu z fóra, berte to skôr ako vylievanie si nervov a odkaz externistom.
:shock: :shock: :lol2: Dnes to tu ale jede...najprv Filatov, teraz toto...
Bluesman píše:Halák, tým, Blues, diskusie a komenty.

Halák je skvelý, to sa samozrejme musí uznať, je to výborný brankár (aspoň zatiaľ) a krásna (doslova) osobnosť, ale ... o STL sa už pár rokov hovorí ako o tíme, ktorý je slabý, podpriemerný, nevyhráva atď ... ale hovorilo sa vždy o tíme! Teraz sa napĺňa moja nočná mora! Všetci sa idú doslova posrať z Haláka, kľudne nech sa poserú, ale ja vždy budem hľadieť na tým a nejaký Halák ma vôbec nezaujíma, aj keď ako vravím, je skvelý. Je mi jedno keby také výkony podával Toivonen, bol by som 1000 krát radšej, lebo aspoň by som nemusel čítať tie doslova kktské články a komenty dementných slovákov ala:
- Jaro je najlepší, vytiahol podpriemerné STL do neba
- Blues zvíťazili najmä vďaka Jarovmu výkonu (dali sme tri góly, obrana hrala perfektne, súpera sme prestrieľali ...)
- Halák ...
- Jaro ...
- Halak Ness Monster
- ...

Choďte do prdele, mňa žiaden Halák nezaujíma, mňa zaujíma že sme vyhrali a obranu, brankára, útok by som nahradil slovom tým. A práve tým podal skvelý výkon! Vôbec nič nestojí a nepadá na žiadnom Halákovi. Hokej je kolektívny šport.

Neskutočné nervy mám, nemôžem si ani užiť pocit víťazstva môjho týmu keď čítam tie komenty po internete. A k tomu Vášmu básneniu o halákovi ešte jedna štatistika:
:!: St. Louis Blues má zatiaľ najlepšiu obranu ligy s najmenším priemerom "shots against" z celej NHL :!:

BLUES = HALÁK :x :bitka:

Pozn.: Samozrejme sa to nevzťahuje na nikoho z Vás osobne chalani, ani na nikoho tu z fóra, berte to skôr ako vylievanie si nervov a odkaz externistom.
úplne chápem tvoj pohľad, tiež som veľmi nebol nadšený príchodom Maja H. do Chicaga, lebo slováci /väčšina, nepočítam skutočných fans NHL-ky/ sú vandrácky tip fanúšikov, kde sú schopní fandiť komukoľvek, hlavne, že tam je ten resp. tamten. Viď takí, čo sezónu fandili pens, ďalšiu wings a potom bez problémov hawks.. hanba, trapas! :bitka3:

A presne toto som čakal, že bude aj s Blues /ktorých ja veľmi rešpektujem/ po príchode Haláka...
Dano ma pravdu, Slováci majú takéto tendencie, o tomto sme sa s Ivanom bavili už pred sezónou že to takto dopadne, z Jara bude národný hrdina a všetci budú fanúšikovia St.Louis, atď. Ale tí čo sme tu fandíme St.Louis Blues, nie Jarovi Halákovi. Aj keď mňa osobne určite teší že nás ťahá Slovák. A k tomu čo sa píše na internete Ti poviem to čo mne povedal Ivan keď som sa rozčuľoval: Nerieš to, si fanúšik STL dlhé roky, nepozastavuj sa nad "odborníkmi" ktorí vedia o NHL akurát že tu je Gáborík, Hossa, Chára a Halák. A vždy fandia tímu kde práve niektorý z nich hrá. Takže Dano, take it easy, viemže ťa to rozčuľuje, mňa tiež, ale je to môj (náš) tím. Akurát som si spomenul ako práve na Ivanov koment na hokej.sk kde Ivan napisal pri komente že "naši" a nejaký z týchto "odborníkov" napísal že Čo si o sebe myslí keď iše že naši :D (Ivanovi!!!). Odvážlivec :D

A Halak-ness monster, to si musím obhajiť, mne sa to veľmi páči, ale to vymysleli už v MTL, podľa mňa je to vtipné :D
Ja sa na nikoho nehnevám. Mňa to ani nesere, presne toto som čakal :) .

Samozrejme, že mi čo sme tu fandíme teamu nie jednotlivcovi. To, že tu máme brankára, ktorý speje k tomu aby mal status hviezdy a že je to Slovák poteší ale je to len akýsi bonus. Brankár je dobrý len vtedy, ak mu pomáha mužstvo :!: , a mi zatiaľ šlapeme ako team. Tu je situácia iná ako v MTL. Na Haláka nejde 300 strieľ za zápas, aby sme so mohli hovoriť, že nás ťahá on. Hráme veľmi dobre ako celok a vo všetkých zápasoch okrem 1. sme súpera prestrielali. Navyše máme skvelú obranu, ktorá všetko rieši s prehľadom a vysoko takticky.

Páni buďme radi, že sme radi, máme dobré mužstvo a Slovenského brankára :) . Ruku na srdce, každý z nás čakal presne takéto isté veci od médií. Jednoducho už nám v NHL zostalo len pár statočných a naše média z nich robia bohov no. My vieme čo a ako a to stačí :) .

Dokonca keď k nám Jaro prišiel, tak som spomenul, že sa mi nepáči ako sme naložili s Masonom. On bol rovnako výborný brankár a za sezónu 08/09 má u mňa obrovské ďakujem :) .

Zosumarizujem. Chápem Dana a chápem aj reakcie médií a nášho ľudu :) . Ale neriešim to, čakal som to a bohužial nič sa s tým nedá robiť.

ps. Ale mám taký pocit, že posrať sa idú z Jara aj na webovej stránke Blues :D .
ja sa z toho len smejem, presne ako píše bernie, už sme to predsa očakávali, zrazu bude všetko o Jarovi, ale tak na druhej strane tešme sa z toho :D Máme skvelého brankára, ktorý v tretej treine za stavu 3:0 pre nás nepustí 4 "poťa" góly, ktorý nás vie podržať v tých najdôležitejších momentoch zápasu, nepo.erie sa zo žiadneho súpera a pod.
Ja osobne ho vnímam ako vyspelého a veľmi kvalitného brankára, ktorého príchod je pre nás určite prínosom. Ale na to aby som zabudol že máme v prvom rade skvele vyskladaný team, ktorý dobre bráni a ide za úspechom, tak to nie :!:
Pozrite ako sa darí veľkému Henrikovi v NYR ak pred sebou nemá obranu, ktorá ho podrží. A takých príkladov je viac. Takže len na doplnenie, môj pohľad na Jarove výsledky musíte vnímať predovšetkým, ako pozitívny, ale nie zaujatý. Konečne máme v bráne istotu a tú sme nemali už pekne dlho. :good: (in my opinion of course :smile03: )
Takže dnes doma Atlanta.

Zápasy kde je jedno mužstvo favoritom bývajú pre ten team ťažké. A pri všetkej úctke k Atlante, myslím si, že dnes sme favoritmi mi. Thrashers však zdá sa chytajú slušnú formu v posledných 3. zápasoch bodovali. V ich mužstve nastupuje aj naša bývala 1. Chris Mason, tak mu treba ukázať, že sme silnejší než minulý ročník. Avšak ako som sa dočítal, dnes by mal v bráne stáť navrátilec Pavelec. Snáď už bude zdravotne v poriadku, ale samozrejme budeme radi ak by mu tento zápas nevyšiel :) .

S tým, kto tento match získa pre seba som veľmi opatrnný. Takéto zápasy sú zradné a najhoršie. Môže to skončiť hocijako ale samozrejme očakávam najhoršie remízu :) .
tak to ja sa dneška veľmi neobávam, ATL je príjemný súper a verím, že si znova z chuti zastrieľame. Chlapci tak dúfam odčinia minuloročnú domácu prehru s týmto súperom. Držím palce a samozrejme sa už teším na zápas, ktorý si dnes rád pozriem. :yes:

:fan: Lets Go Blues..! :fan:
a je tu ďalšia dosť nepríjemná správa, po tom čo šiel na operáciu šľachy v zápästí Polák a bude chýbať na neurčito, je otáznik nad ďalším obráncom pre dnešný zápas. Colaiacovo má silné bolesti hlavy a vykazuje príznaky otrasu mozgu po hite od Tootoo-a v zápas s NSH. Našiel som to na YouTube a vyzerá to dosť nepríjemne :
http://www.youtube.com/watch?v=dH4RvvmQ0Ds

aj z tohto dôvodu bol z Peorie povolaný Nathan Oystrick, hrať bude aj Strachan. Takže dnes budú EJ a Pietro asi dosť vyťažovaní. Som zvedavý na tie obranné dvojice dnes, ako to tréner zloží. No verím, že chalani čo budú v obrane do toho dnes dajú všetko a zabojujú. Samozrejeme sa spolieham, že Jaro odchytá svoj štandard a podrží nás. Dnes by som doprial gól Boysiemu.
Tootoo je idiot. Pravdu povediac to počas zápasu nevyzeralo až tak strašne. Rozhodcovia však neváhali ani chvíľu a mala by sa tým zákrokom zaoberať aj komisia. Podľa pravidiel hráč za 2 takéto zákroky dostáva ban na jeden zápas. Počas tej 5 min. presilovky sme dali gól, menovite D´Agostiny. A keď už sa ten chlapec dostal do presilovkovej formácie, to už sme museli byť fakt unavení.
Dúfam, že Cola bude čím skôr OK. O obranu sa nebojím som si istý, že jeden z našej štvorky povedie Strachana aj Oystricka k dobrému výkonu. :yes:
Tak toto je naozaj nepríjemná správa. Posledné čo chcem je aby sa nám pomaly začala rozpadávať naša toľko spomínaná obrana. Snáď to s Colom nebude nič vážne a bude môcť pravideľne nastupovať a hrať tak ako doteraz.
ja by som sa o tú obranu veľmi nebál, Oystrick sa ukázal v campe v dobrej forme, a Strachan tiež svoje odohrá. Obrana patrí medzi naše silnejšie stránky a ako spomenul Ivan, Halák nás často vie držať nad vodou, či už ho to triafa alebo sa tam on naschvál postaví :D Srandujem.

Veľmi ma teší že náš tým sa tak príkladne stará o fanúšikov, rôzne "promotion" akcie, súťaže a pod, je pekné vidieť dobré PR a skvelý marketing. A to si musíme uvedomiť že na také "malé" mesto ako je St.Louis, sú tam tri tými hrajúce najvyššiu súťaž (Cardinals, Rams, Blues). V USA hokej nie je No. 1 šport a o to viac si cením že na Blues si ľudia nájdu cestu. Ináč sa v poslednom čase dosť hovorí o MLS v St.Louis. Sorry, išiel som trochu mimo témy ale musel som to dať von :)
tak som si našiel našu zostavu na dnešný zápas :

David Perron - David Backes - TJ Oshie
Andy McDonald - Patrik Berglund - Brad Boyes
Alex Steen - Jay McClement - Matt D'Agostini
Brad Winchester - Vladimír Sobotka - BJ Crombeen

Eric Brewer - Erik Johnson
Barrett Jackman - Alex Pietrangelo
Nathan Oystrick - Tyson Strachan

G - Jaro Halák

zdravý náhradník : Cam Janssen
IR : Nikitin, Colaiacovo, Polák

Blues Stats, News & Game Notes

- Goals Per Game: 2.8 (18th)
- Goals Against Per Game: 1.60 (2nd)
- Power Play: 17.1% (12th)
- Penalty Kill: 82.8% (2oth)

Team Leaders:
Goals : David Perron, Patrik Berglund, Matt D’agostini = All tied with 4.
Shots on Goal : Alex Steen = 33
Hits : David Backes = 15
Blocks : Barrett Jackman = 23
Takeaways : TJ Oshie = 9
Plus/Minus : David Perron = +6
Ivan cez čo sa chystáš pozerať?? Nám nejde adthe ani myp2p... :verysad:
Bratia, ten Oystrick so Strachanom v jednej formácii, to bude zaujímavé :D
Walt píše:tak to ja sa dneška veľmi neobávam, ATL je príjemný súper
To hovorí fanúšik západu. :hroza:
tak nakoniec zápas so šťastnejším koncom pre nás, výhra 4:3 po trestných bola vydretá, ale zaslúžená. V zápase sme mali viacero dobrých šancí, no nemali potrebné šťastie, nastrelené 4 žrdky hovoria za všetko. Po prvej tretine a spackaných oslabovkách to nebolo dobré, ale tak v tej poslednej sme zabojovali a dnešný hrdina McClement nás dostal do zápasu. V nájazdoch to bolo super, najprv Oshie a potom Boysie (ktorý je už takou našou istotou v nájazdoch) to rozhodli a Jaro nás zasa podržal. Veľká vďaka celému tímu, najmä za bojovnosť. :good:
:yahoo: :wave: :cinka:

Od druhej tretiny skvelý zápas, v prvej i v druhej to bolo poznamenané vylúčeniami za interference, ktorým som nechápal ja, komentátori, hráči ani tréneri, ale našťastie nás to nedostalo na kolená. Góly sme dostali viac, či menej po indiividuálnych chybách Crombeena, Pietrangela a Brewera. McClement zaznamenal hattrick, k čomu mu gratulujem aj keď k prvým dvom gólom prišiel ako slepé kura k zrnu. Veľkú pochvalu si za zápas z nášho tímu zaslúžia Jay a celá jeho lajna, Pietro, Oshie (aj keď bodovaciu šnúru nepredĺžil), ale aj Halák potom celkom podržal. Z ATL bol skvelý samozrejme Pavelec, Antropov a páčil sa mi Enstrom. Záver bol úchvatný, v nájazdoch to už ani nebolo šťastie, lebo Oshie aj Boyesie to spravili skúsene a úplne s prehľadom. Takže Scottrade sme uhájili, čo je najväčšie plus, najbližšie ideme zasa variť z morských plodov!
Tak veru, nemá význam príliš písať, chalani vystihli ste to úplne, páčilo sa mi že Davis vyzdvihol tímovú hru po zápase, pochválil Jara najmä za druhú tretinu kedy nás podržal a udržal šance niečo so zápasom urobiť, a v tretej tretine sme to aj dokázali. Zvlášť vyzdvihol aj PK, hlavne tie 5 na 3, pretože tam sme naozaj hrali výborne. Nemôžem si pomôcť ale včera padli dve megahlášky na ktorých sa neviem prestať smiať:

1. Dano na moju otázku čo to spravil Brewer pred tretím gólom odpovedal "zabreweroval" :D :D :D
2. Ivan v chate keď napísal že v prvej tretine mal pocit že píska Konc :D :D :D

Chalani diky, tak dobre som sa už vážne dlho nenasmial :cool:

a PS: Jara sme tu rozoberali, ale tento článok mňa osobne celkom zaujal, tiež je dosť vtipne napísaný, odporúčam :good:

http://www.stltoday.com/sports/hockey/p ... 567a6.html
"Obviously, it's more special when WE have two shutouts,"
Proste frajer, ani len zmienka o sebe keby sa ho reportér nepýtal na štýl... :frajer2:

EDIT: Padla vôbec po tom hattricku nejaká šiltovka na ľad? V highighte sa zdá, že ešte aj tí čo nejakú mali len tlieskajú :D
EDIT2: TJov nájazd... organizmus. :slintac:
EDIT3: A tá radosť a súdržnosť z tých hráčov po tom čo Jaro vychytal Burmistrova...ach...závidím no, priam z nich sálala. A u nás... :v_hajzli:
Tak ja len dodám, že to bol pekný zápas v ktorom nakoniec prišlo na moje slová, že Atlanta nebude ľahký súper.
Som rád, že sme to otočili vo svoj prospech, víťazstvo je určite zaslúžené :) .

V zápase vyrobila naša obrana pár chýb, páčil sa mi Pavelec :) .
Opäť to podľa mňa bolo trápenie v útoku. Zasa sme nevedeli dať gól z vyložených šancí, najmä Boyes, MaC a Steen. Toto sa už raz musí zmeniť :!:

Tak Jay nám dal hattrick, všetky góly ale boli zlepené :D . Každopádne dal ich po takých situáciach, na ktoré sme boli zvyknutí u Tkachuka, dôraz pred súperovou bránou a využívať svoju silu, parádička :good:

Inak začínam si viac a viac všímať D´Agostiniho. Prišiel až ako nejaký plán X :D a zatiaľ je 2. v bodovaní. Len tak ďalej a môže mať peknú sezónu a na plno sa presadiť do ligy ako platný útočník.
ale áno, boli aj šiltovky - ako inak :)
Inak mne sa ten Oshieho skvelý nájayd tiež neskutočne páčil, to bolo proste parádička, ako starý mazák :good:
Pokiaľ ide o D Agostiniho, tak jemu neskutočne prospelo, že je v tej lajne so Steenerom a McClementom, veľmi dobre k nim zapasoval a keďže je viac útočne ladený, ako Crombeen, je to aj hneď cítiť a vidieť. Musím poznamenať, že včera to bola naša najlepšia formácia na ľade (však aj všetci traja majú za včerajšok po +3 )
Trošku sa ešte hľadá Sobotka, ale on je v tej defenzívne ladenej lajne a tak nejaké body momentálne ťažko očakávať.

Naša víťazná domáca séria teda pokračuje, ak najbližšie porazíme žralokov, tak vyrovnáme víťaznú domácu bilanciu zo sezóny 2000/01 (6 víťazstiev doma v rade).

- Halákova doterajšia bilancia : 6 - 1 - 1
- Ice-time Pietrangela v zápase bol 27.56, to je na jeho skúsenosti a vek šialené číslo, klobúk dole :frajer2:
- kto sa mi ale z obráncov v tejto sezóne najviac pozdáva, to je Erik Johnson. Jeho hra nabrala na kvalite, má neskutočný prehľad v hre, nestráca puky, hrá dobre telom, vie podržať pásmo, skvele strieľa, jednoducho paráda. :good:
Súhlas s Ivanom, Pietro hral parádne, možno až na ten druhý gól ktorý sme dostali, ale ináč paráda a EJ detto, neskutočne číta hru, nie je zbrklý, vie podržať puk, vysstreliť, nahrať...úžas vidieť ich hrať. Škoda že sa takto nemôžem vyjadriť o Brewerovi. Mne sa ale páčilo včera aj to že Strachan s Oystrickom si ustáli svoje. EJ hra ako veterán, ale pri v stupe do kina od neho pýtali nejaký preukaz či má viac ako 17 :D

A Getzo mas absolutnu pravdu, naozaj je citi "timovost", jednak v ramci hracov, ale aj publikum zije hokejom, nemame tam ziadnych pozieraco hamburgerov, povzbudzovali cely zapas, po poslednom najazde bolo jasne pocut tu radost :good:
Vy jste pro mě docela milé překvapení! Jen tak dál! Držím vám palce a budu vás více sledovat, už kvůli Jarovi, krerý se mi líbí stále víc! Navíc, já miluji blues! :D :thumbsup:

Obrázek
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2024 FLORIDA PANTHERS