Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

tak som šťastne doma a môžem už spokojne hltať všetky dostupné informácie o našich. Posledné zápasy som žiaľ nevidel, ani som sa nedostal na net, tak tu teda nebudem mudrovať, Bluesmanov report ma ako tak dostal do obrazu, takže pohodička. Troška mi je ľúto, že sme to v tom DAL neudržali, ale čo už. Nejako v našich chlapcoch asi ešte dozrieva ten duch zo záverov zápasov z minulej sezóny, kde sme to nezvládali. Ale verím, že aj tento nedostatok odstránime a bude to od zápasu k zápasu lepšie. Čo je potešiteľné, hráme nebojácne, útočne a často strieľame, ak príde aj vyššia efektivita a podržia nás brankári, tak to vidím v tejto sezóne veľmi optimisticky.
Mne to pre zmenu nešlo ani za svet zapnúť. Ani na veetle ani na atdhe :evil: . Spať som išiel za stavu 1:2. Ráno som bol teda trochu sklamaný. Naozaj som veril, že vyhráme. Z highlights súdiť nemôžem. Perfektne sa inak ukázal Conklin, jeho zákrok proti Ribeirovi bol naozaj výstavný :good: . Veľmi by sme potrebovali aby sa chytil Boyes a Perron. Zatiaľ som spokojný s Oshiem, Berglundom, Backesom a Macom. V obrane to tiež nie je najhoršie.

Snáď sa nám podarí prekvapiť a konečne zvíťaziť v Chicagu, ktoré sa pomaly rozbieha. Musíme eliminovať Hossu. Vzhľadom na náboj a kvalitu zápasov s Hawks som patrične nešťastný, že Janssen nenastúpi :-( .... :D .
Dnes nás prvý krát v tejto sezóne čaká zápas proti Chicagu. V minulej sezóne sme prehrali 4 zo 6 zápasov proti Hawks, dúfajme že tento rok to bude lepšie a nezaznamenáme tretiu prehru v rade. Úloha to ale bude ťažká, Hossa a spol sa rozbehli. Ale ak sa na to pozrieme z pozitívneho hľadiska, Halák má rád veľké množstvo striel, a mám taký pocit že v Chcicagu mu vyhovejú :)
Nuž tak na dnešný zápas sa celkom teším, tie zápasy s CHIC majú stále kopec vzruchu, zaujímavý náboj počas celého priebehu a tak je tu záruka, že sa pri ňom človek nenudí. Od príchodu Payna k nášmu tímu sme s nimi odohrali 4 stretnutia a každé bolo neskutočne vyrovnané. V tejto sezóne teda očakávam, že to bude podobné a dnešné stretnutie dúfam nadchne a poteší každého fanúšika dobrého hokeja. Ja som si kvôli tomuto zápasu vzal na zajtra v práci voľno, takže si ho pozriem a už sa neviem dočkať.
Pokiaľ ide o oba tímy, našli prešli minimálnymi zmenami, tá najpodstatnejšia sa udiala v bráne. CHIC má tých zmien viac, tak uvidíme čo to s nimi v tejto sezóne spraví. Zaujímavé je, že z dvoch prehier, ktoré majú na konte, sa obe "upiekli" u nich doma (s DET 2:3 a NSH 2:3) tak ma napadlo, že by nebolo zle túto "pohostinnú tradíciu" dodržať... :D :smile03:
Pokiaľ ide o zranenia, domácim bude naďalej chýbať Campbell a našim obránca Nikitin a bitkár Janssen. V tejto situácii zaujala včerajšia informácia, že sme poslali späť na farmu pomerne dobre fyzicky vybaveného Reavesa, ale dôvodom bol fakt, že sa objaví po prvý-krát v tejto sezóne v našej zostave Sobotka. Otázkou je, kde ho tréner zaradí, či do 3. alebo 4. útoku. Môj odhad je, že zrejme kvôli slabej zohratosti do 4. k Winchestrovi a Crombeenovi a veľký ice-time u neho neočakávam.

A ešte niečo, od začiatku sezóny náš tréner neustále mieša obranné dvojice a tak je stále otázkou, čo tým sleduje. Nedávno sa ho na to opýtal novnár Andy Strickland a Payne odpovedal, že sa snaží vybrať najvhodnejšieho kandidáta k Erikovi Johnsonovi a vytvoriť tak stabilný 1. D-pár (podobne ako to majú v CHIC : Keith - Seabrook, či v NSH : Suter - Weber). Mne sa zatiaľ ako najlepšia možnosť javí viac defenzívny Jackman, ktorý je mimochodom momentálne na celkovom 6. mieste v blokovaní striel. Dnes by sa pri EJ mal objaviť Colaiacovo, tak som na neho zvedavý, ako sa predvedie. Ako tak stabilnou sa ukazuje dvojica Brewer - Polák.

No a úplne na záver, keď som sa už takto rozpísal... Náš GM p. Armstrong sa bol nedávno pozrieť na dva zápasy našej farmy Peorie Rivermen a bol doslova nadšený. Peorii sa zatiaľ darí, zo doterjších 6 zápasov prehrali iba v prvom a zvyšné všetky vyhrali : http://www.rivermen.net/schedule/?act[v]=list
Podľa slov Armstronga sa vo veľmi dobrom svetle predviedol brankár Ben Bishop a hráči Scatchard, Draženovič, McRae, Spina, Hensick, Oystrick a Cole. To sa dobre číta, nech sa im darí aj naďalej, už sme to pred sezónou rozoberali, že Blues najviac posilnilo predovšetkým farmu a tak bude v prípade nežiadúcich zranení z čoho vyberať vhodného nahradníka. Tieto informácie som našiel na ďalšej užitočnej stránke, kde Andy Strickland píše svoje blogy :
http://www.truehockey.com/blues-clues/C ... ff-the-Ice

- no a dajte vedieť, či sa niekto chystáte pozrieť si ten zápas, to sa tu určite uvidíme... :smile03: :good:
Vitaj doma Ivan :smile03:

Za pokus to stojí, takže ja sa pokúsim ten zápas spustiť na atdhe cez veetle, dúfam že to pôjde, je tam naozaj perfektná kvalita. :thumbsup:
Posledné zápasy treba hodiť za hlavu, začiatok sezóny je za nami, teraz to treba poriadne rozbehnúť a CHI je na to skvelým kandidátom. O motiváciu je tým pádom postarané, uvidíme ako si naša obrana povedie proti takému silnému útoku, ako však píšete, ak by sa im aj podarilo cez ňu prechádzať, tak teraz bude mať Halák šancu ukázať, že za niečo stojí. :ja_neviem:

K tým obrancom Ivan, veru E.J. je momentálne nr.1 tu nie je o čom a vyberať k nemu dvojku je podľa mňa viac-menej jasné. Voľba by mala padnúť na Colaiacova. Brewer s Polákom, to je ako 60% so 140% takže v priemere sú OK. A najlepšou voľbou ku Pietrangelovi by bol podľa mňa Jackman, aj keď tu je to otázne, pretože Pietrangelo hrá ofenzívneho beka, no E.J. hrá ešte viac dopredu, takže taký defenzívny bek ako Jackman, by bol pri nich na roztrhanie, o Strachanovi sa baviť nebudeme.
V predošlom zápase som dokonca pri jednej presilovke zaznamenal E.J. aj Pietrangela spolu, ale to bolo tým, že E.J. hral v útoku :) fakt zaujímavé options najmä pri tej druhej presilovkovej formácii.

Na Sobotku som aj ja veľmi zvedavý čo ukáže. Na D´Agostiniho môžeme myslím si zabudnúť, ten chalan nijak raz nedostane dostatok ice-timeu, takže na výslní dlho asi nebude, podobne zrejme dopadne aj Sobotka, ibaže by sa Payne rozhodol inak, ale veľa možností sa mu nenaskytuje.
ahoj Dano :ahoj: tak sa dnes vidíme tu na chate, to som zvedavý či to vôbec spustím, v poslednej dobe sú s tým nemalé problémy, vážne zvažujem ESPN. Baffy aj cepi si to veľmi pochvaľujú.

inak k tomu Sobotkovi, ja si myslím, že by mohol zapadnúť, je to taký pracovitý hráč.
Walt píše: vážne zvažujem ESPN. Baffy aj cepi si to veľmi pochvaľujú.
I ja si to pochvaluju. Ze zacatku jsem mel problemy, ale bud to vyresili, nebo se to vyresilo u me na pocitaci :oops:
Akorat je to dost narocny na hardware. Pritom minulou sezonu to podle metak nebylo, ale co uz..
Taky cena (kdyz porovnam s MLB.TV kde za $10 snad byla mimo uzemi US cela sezona) je trosku vyssi. Ale moznost kouknout se na kterykoliv zapas kdykoliv je uzasna... :thumbsup:
Zdravím :) .

Na dnes sa teším. Dúfam, že zvíťazime. Bohužiaľ ja si to nepozriem, na nete mi už pekne dlhú dobu nefunguje žiadna online tv :-( .
Chalani inak k tým obranným párom. Ja by som vyskúšal nejaký mix ofenzívneho/defenzívneho. Zo začiatku by to možno boli zmätky, (ale to by v podstate vyhovovalo Halákovi :D ) no potom, ak by sa chlapci zohrali by to možno bolo fajn. Uvidíme ako to Payne porieši.
Dnešným zápasom by sa konečne mohol prebrať Boyes. Stále od neho niečo očakávam a stále nič :hmm: .
K Sobotkovi. Ako som už spomínal, za 750 000 mi tu nevadí. Viem, že je to poctivec a makač ale hráčov do checking line tu máme dosť. A myslím, si, že v Peorii držíme aj o niečo talentovanejších. Každopádne nebudem ho odpisovať, možno mi zavrie hubu naozaj kvalitnými výkonmi :) .

Dano vidím, že máš nového obľúbenca namiesto Boyesa :D .
No nič, tak si páni zápas vychutnajte a zajtra napíšte nejaký hustý report, nech som v obraze :) .
Obrana z posledných zápasov:
Obrázek
Ja by som vyskúšal : 1. Jackman - Johnson, 2. Brewer - Colaiacovo, 3. Pietrangelo - Polak.

Samozrejme rozhoduje aj to, že na, ktorej strane hráva ten hrác. Z tohto pohľadu je to málo pravdepodobné.
tak máme za sebou prvú tretinu, kde sme boli viac ako vyrovnaným súperom, znova pekný svižný hokej, útoky z jednej na druhú, my často streiľame, niekdy z každej možnej príležitosti, čo je dobre, ale Turco sa mi už zdá dobre rozchytaný. Sobotka nakoniec v 4. lajne a nehrá zle. Famózne hrá Johnson, ten čo si dovoľuje a to ako hrá je neskutočné dnes, klobúk dole zatiaľ. V závere mal skvelú šancu Boyes no nedal.
A ešte útoky, ako dnes hráme :

David Perron - David Backes - TJ Oshie
Andy McDonald - Patrik Berglund - Brad Boyes
Alex Steen - Jay McClement - BJ Crombeen
Brad Winchester - Vladimir Sobotka - Matt D’Agostini

Carlo Colaiacovo - Erik Johnson
Barrett Jackman - Alex Pietrangelo
Eric Brewer - Roman Polak

v bráne Jaro Halák :good:
E.J. nemá konkurenciu v tíme a druhú presilovkovú hraje s Pietrangelom, dobre som to tam videl. Btw višiel mi aj tip na obrancov, ale zaradenie Jackmana ku PAngelovi sa mi zatiaľ nezdá až tak fajn. S Colaiacovom mu to šlo lepšie, dnes spravil zo dve chybičky.

Poďme chlapci máme na to a hlavne Boyesieee!!! :povzbudzovanie: :groupwave: :fan:
Dano vidím že Alex Pietrangelo si ťa naozaj získal :) No a Backes dnes zastupuje Cama :D :box:
Tomu ver, ten chlapec si ma získal a stále získava tak ako ani Boyesie pred tromi rokmi nie. :)

Inak skutočnosť že najvyšší ice time z celého teamu má Steen je zapríčinená tým, že sme hrali veľa presiloviek a on hrá na tej modrej spolu s celou 1.st PP line skoro celé dve minúty. Ale celé je to useless ako môžeme byť svedkami.

Inak som sa ľakol keď som na jedno striedanie videl Berglunda v 4. lajne. Ale ten chlapec má skvelý výber miesta, len sa musí zobudiť v produktivite a Boyesie, :ja_neviem: ták ľúto mi ho je, ja neviem v čom to je že mu nejde, či mu tréner káže hrať viac defenzívne, to je síce vidno, no neschopnosť premieňať šance s tým moc nesúvisí, podľa mňa sa nejako málo hýbe ... :-(

Mimochodom ten faul od E.J. bola riadna hlúposť, dúfam že si na to dá pozor, čakal by som to od Oshieho ale nie od E.J.

Pome chlapi, skúsme to ustrážiť!
no škoda najmä tej dvojšance Berglund - Boyes, už to mohlo byť veselšie, ale aj tak dobrééé, vedieme po dvoch tretinách v CHIC 1:0. Už len to udržať. No mal som v závere 2. tretiny pocit, že už má CHIC viac z hry, tak by nebolo dobré ich nechať hrať. Musíme ich viac napádať v strednom pásme a nepúšťať toľko do šancí, chlapci vydržať.... :fan:
tak sme to nakoniec zasa neustrážili, Hossa dnes jednoducho exceloval a postaral sa o vyrovnanie na 2:2 a nakoniec asi aj zaslúžene CHIC v predlžení vyhralo 3:2, gólom Sharpa, po peknej akcii a prihrávke myslím od Toewsa.
Oči mám dobre vyťahané, takže ostatné zajtra, idem do postele...
V Nashville prispata prva tretina. V Dallase dobra prva tretina, ale stratene dvojgolove vedenie. V chicagu dve tretiny dobra hra, v poslednej opat stratene dvojgolove vedenie. Ja viem ze je zaciatok sezony, ale pokial sa nespamatame tak sa budeme tesit akurat tak z Halaka v bratislave a nie z Play off...
:shock: :-O

Ešte fajn, že sme súpera zasa prestrielali 34:33, Boyes 4 strely, Berglund, Steen ... :? Veľké šance a nepremieňali sme ich. S takou produktivitou môžeme ísť do prdele! Sme presne tam kde sme boli minulú sezónu, zažívam deja vu?
dúfajme že nie a že sa to bude len zlepšovať, obrana hrá dobre, občas chyby, ale to sú všade, útok sa musí zobudiť, toľko dobrých šancí a nič... Ak začneme dávať góly, prídu dôležité víťazstva, a pohoda.
S tým prestrieľaním súpera to už začína byť obohratá pesnička, všetky tie strely sú nám úplne zbytočné ak dáme menej gólov ako súper. Ja osobne som veľmi sklamaný z dnešnej prehry, ale treba povedať že za prvé dve tretiny sme sa veľmi hanbiť nemuseli (aj keď Chicago hlavne v druhej tretine miestami dominovalo). V tej tretej to až taká sláva nebola. Neustrážili sme Hossu (dva krát), a u mňa osobne dôvod "ale to je Hossa on je hviezda" absolútne neobstojí, musíme byť schopný ubrániť kohokoľvek.

Danov nový obľúbenec Pietrangelo :) hral veľmi dobre, EJ tiež, až na detaily ako ten hlúpy faul, ale je mladý bude to len a len lepšie. Myslím že dosť diskutabilné boli 2 min pre Haláka, nechcem tvrdiť že to malo byť tak alebo tak, ale skôr sa prikláňam k tomu že to žiadny faul nebol.

Cez twitter (ktorý odporúčam, výborný zdroj informácií) písal Chris Kerber svoj názor, a aspoň tochu mi zdvihol náladu: "Napriek dvom vedeniam 2:0 a dvom prehrám SO/OT Blues hrali naozaj dobrý hokej a môžete vidieť že budujú niečo špeciálne. Môžete vidieť že to prichádza." "Pietrangelo mal niekoľko naozaj svetlých momentov, toto sú zápasy ktoré budú patriť Blues." (za chyby v preklade sa ospravedlňujem ale tie ich americké skratky a slangy sa dosť ťažko prkladajú).

No a Cam sa vraj cíti každý deň lepšie a lepšie. Už aby bol naspäť.
bernie píše:Neustrážili sme Hossu (dva krát), a u mňa osobne dôvod "ale to je Hossa on je hviezda" absolútne neobstojí, musíme byť schopný ubrániť kohokoľvek.
Uhm, bhmbhm... :D Že ty si to myslel vážne? Pri všetkej úcte, nikdy by som od svojho tímu pravidelne neočakával, že dokáže 100%ne pokryť momentálne najlepšieho hráča ligy (či to je svojho času Ovechkin, Crosby, Hossa, Zetterberg alebo niekto iný). Ak fanúšik môžem byť akurát tak povďačný zato, ak sa im to podarí. Sú totiž večery, keď na to nie je šanca, jedným z nich bol aj ten včerajší. Jednoducho niet čo permanentne vyžadovať i keď postoj "ak X, tak nie sme dosť dobrí" je fajn, skôr však pre hráča a jeho vôľu, nie pre fanúšika...

Čo sa ešte včerajška týka, príčiny prehry sú inde a popísali ste si ich správne. V podstate nič čo by sme všetci pred sezónou nevedeli, chýba vám elitný strelec. Akokoľvek hra Perrona či Oshieho poteší, ešte to nie sú tzv. rozdieloví hráči. S premieňaním šancí máte dosť problém (z 2.5 zápasu čo som vás pozeral) a pri počte presiloviek + podľa mňa parádnej forme EJa je to o to výraznejšie... :|
Ja už naozaj neviem ako mám na tento match reagovať :ja_neviem: . S dobrým výkonom sa neuspokojím pokiaľ bude bez bodovej odozvy. Súperov sme doteraz vždy prestrieľali, hráme na oko veľmi pekný hokej ale posledné 3 zápasy budiž. Prehru s Nashvillom chápem ako klasickú prehru, ktorích je v NHL X. Ale neexistuje aby sme v dôležitých a dobre rozbehnutých zápasoch premárnili vedenie na ľade súpera. Hoci viem, že dnes nie je v NHL problém otočiť aj z 0:4 na 5:4. Ale je len na nás aby sme sa tomu vyvarovali. Naozaj to už aj mne pripomína minulú sezónu. Začneme 2. výhrami a potom prídu tie naše ´´vychýrene´´ posledné tretiny. V čom je problém? Koncentrácia? Chlapci si myslia, že keď majú náskok a hrajú dobre sú už nesmrteľní?. Naozaj tomu nechápem. Chýba strelec, to je pravda. Ale proste také obrovské šance aké boli napríklad aj dnes skratka musíme využívať. Máme hráčov, ktorí z takých pozícií vedia trafiť. Pri tomto sa nemôžme vyhovárať na chýbajúceho strelca. V tomto je problém. Strelec je o tom, že vie dať gól aj z ťažkej pozície. Ale 100% tutovky musí útočnik v NHL premienať. Ja som zápas síce nevidel ale ak by sme ho dohrali tak, ako sme ho rozbehli a využili tie šance tak nech mi nikto nehovorí, že by sme v Chicagu v pohode nevyhrali. Darmo si tu budeme hovoriť, že Hossa mal opäť svoj deň. Nie je šanca, že nás porazí 1 hráč. Na to skratka neverím. St. Louis nie je Liptovský Mikuláš aby som tomu uveril. A nech je akokoľvek dobrý v super forme.

Viem, že ešte je príliš skoro na nejaké citové výlevy ale na toto sakra pozor :!: :!: :!: . Minulá sezóna je toho dôkazom.
Neviem o tom, žeby vás včera porazil nejaký Hossa...Marián včera zremizoval s Perronom, porazil vás Kane a vlastná neschopnosť zápas zaklincovať :!: :wink:
Hossa, Kane, to je jedno nemôže sa to stať. A o tej ´´efektivite´´ už bola reč, a ako poznám Blues, bude sa ešte rozoberať mnoho krát :D .
Bluesfan píše:Hossa, Kane, to je jedno nemôže sa to stať. A o tej ´´efektivite´´ už bola reč, a ako poznám Blues, bude sa ešte rozoberať mnoho krát :D .
Ako poznáš Blues, či fans Blues, či oboje? :D
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2006 CAROLINA HURRICANES