Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Bluesfan píše:Keď už si spomenul Murraya :) . So strýkom sme sa pri zápase bavili, že ak by bol ešte tréner určite by sme nevystrelili 53X a po 2. tretinách kedy sme viedli 4:1, by sme boli schopní prehrať 4:5 :D . Stiahli by sme sa a bránili, prestali hrať svoju hru.

:good: tak to ste vystihli, až 3x sa nám stalo, že sme pustili stav 3:0 v domácich zápasoch a mnoho-krát sme prehrali v záveroch zápasov, nepochopiteľne opatrnou hrou s bránením výsledku. V takých momentoch ma išlo poraziť za počítačom. Včerajšia útočná hra s dobrou obranou, to už bola iná káva, naviac ten Payne je aj sympaťák...
Neočakávam, že teraz budeme vo všetkých zápasoch vyhrávať, ale ak si udržíme tento štandard a odvedieme skvelý výkon, no lepší súper nás porazí, budem aj tak spokojný. :yes:
na tom Camovi som sa poriadne pobavil :) Je to macher. No a neda mi aspon trochu sa nezastat Andyho ako nasho byvaleho trenera. Bez debaty ostava fakt ze nam zmena prospela a pod Davisom hra tym uplne inac, lepsie atd atd, Payne aj v mladom veku dokazuje svoje schopnosti, pre tim je ovela platnejsi ako bol Murray.

Ale popri tej kritike, spomenme (aspon okrajom) to ze aj Andy mal ako trener nieco do seba, je pravda ze casto zbytocne branil a pod, ale na druhej strane on stal na cele timu ktory si vysvihol z januaroveho posledneho miesta na 6.-tu priecku v PO, rok 2009.

Takze este raz, Davis Payne je nespochybnitelnym prinosom pre tim, len mi prislo trosku luto Andyho ked som tu tak cital tie prispevky :) Nehovoriac o tom ze po jeho odvolani nechal na stltoday (Andy) clanok o tom ze si uvedomuje ze nevytvaral vysledky, ale Blues a chlapcom poprial do buducnosti vsetko najlepsie s tym ze ich bude sledovat a drzat palce, potvrdil teda ze je naozajstny profik. Tak ja len tolko :)
tu je fajn článok k dianiu na ľade v našom zápase s Ducks, potom čo už bolo jasné, že kačice ťahajú za kratší koniec... Jeff Gordon to celkom dobre vystihol a vyjadrenia našich hráčov sú tiež jasné. :good:

http://www.stltoday.com/sports/hockey/p ... 78c22.html

a ešte malý bonus, to video je naozaj super... :cool:

http://video.blues.nhl.com/videocenter/ ... L|STL|home
Maťo necháp tie narážky zle :) . Je to v rámci srandy. Každý z fans Blues si Murraya váži, s mužstvom, ktoré bolo zdecimované zraneniami dokázal ohromnú vec. Mal v teame vtedy hráčov, ktorí hrali svoju prvú kompletnú alebo vôbec prvú sezónu. Bol to on, kto zapracoval Berglunda, Oshieho a ďalších a tým v podstate naštartoval novú éru Blues.

Ale tie veci čo sme písali sú skratka holé fakty. Začali sme sľubne ale ten vývoj začal stagnovať. Jeho herný systém sa nemenil a ostatní nás už prekukli. Musíš aj sám uznať, že kopu zápasov sme stratili kvôli zlému systému, naivite a pasivite. Aj keď možno ani hráči mu v tom príliš nepomohli. Ale niekde sa proste stala chyba. Mužstvo nabité mladíkmi potrebovalo napredovať a dostať nový impulz a to jednoducho Murrayovi nešlo. Herne a zatiaľ aj výsledkovo je to pod Payneom omnoho lepšie. A v tom je ten rozdiel.

Opening video je ako každý rok vo veľkom štýle ale mne osobne sa predošlé 2 páčili viac :) .
ved ako ja nehovorim ze mu nakladate, len tak pre istotu som to tu tak okrajovo poznamenal ze aj dobre veci porobil :thumbsup: Inac video je fajn ale mas pravdu...mne osobne sa asi najviac paci to z predmnuleho roka kde hra skladba to be loved od papa roach, som si tak zaspominal a hodil som to ndes aj na fb :)

Dnes na treningu vraj Payne cely cas hovoril vlemi raznym tonom, miestami az krical, trenovali sa totiz presilovky, a vraj baziroval na tom ze kazdy ma presne do bodky plnit to co ma za ulohu...dal si na tom poriadne zalezat. Tak len dufam ze sa to vo stvrtok ukaze ze to malo zmysel :good:
Sme si toho vedomí, ale štatistiky proste nepustia :) . Hej hej po zhliadnutí tých videí som si aj do mobilu dal skladby To be Loved a Adelitas Way-Invincible :good: .

Je pekné vidieť snahu robiť niečo s tými presilovkami. Momentálne to je naša slabá stránka ale ako Ivan spomínal točíme to pekne len tam niečo stále chýba. Nejak toho súpera donútiť k chybe a tlačiť sa do brány. Strely od modrej obráncovia čakajú. Padnúť to síce môže ale nie vždy.
K tvojim narodeninam ti prajem Bluesfan vsetko najlepsie! A aby som nebol mimo temu tak: Uz sa tesim na nase tohtosezonne zapasy proti vam, bude to take vyburcovane ako vzdy a ktomu sa pridal Halak :cool: , takze sa bude naco pozerat! :wawe:
Ďakujem pekne :) . Máš pravdu v zápasoch s Chicagom je vždy na čo pozerať :good: .
tak dnes v noci sa pokusime o prvy start do sezony s bilanciou 3-0-0, naposledy sa nam to podarilo v roku 1994, nas super Nashville sa bude pokusat o to iste, ale ja verim ze s Halakom v branke a s hrou ako proti ducks (s vynimkou presiloviek) by sa nam to mohlo podarit...Rinne je zraneny ale jeho nahradnikovi sa taktiez nevodilo zle, v zapase proti Chicagu vychytal vitazstvo 3:2. Tak si drzme palce :)
Budem sa spoliehať na to, že Nashville nedokáže zvládnuť 2 ťažké zápasy po sebe. Máme im čo vracať. Je to jedno z tých mužstiev, ktoré nás obralo o dosť bodov a na postup do PO nám ako je známe chýbalo 5 bodov. Verím, že potvrdíme pohodičku a vyhráme. Netreba ich však podceniť. Toto mužstvo je úplne nevyspitateľné :!: Aj keď tomu neverím, môže sa stať, že s prehľadom vyhrajú. Tipujem však výhru o gól, možno aj v predĺžení. :)
tak nam to teda Bohuzial nevyslo, prehrali sme tesne 4:3. Videl som iba poslednu tretinu ale za tu patri chlapcom pochvala, makali od zaciatku az dokonca, Berglund znizil na 4:3 ale na nestastie to bolo z nasej strany co sa golov tyka vsetko. Na strely sme opat dominovali 35 - 22...V poslednej tretine sme prestrielali NSH 12 - 2. Ale na goly len 4:3 :shock: Skoda prvej tretiny ktoru sme prehrali 3:1, mozno keby sme tam hrali lepsie bolo by to inac, ale ako vravim nevidel som ju, tak nechcem hodnotit, ale podla vysledku ziadna slava.

Velmi dobry zapas odohral Oshie, dla gol, bolo ho citit vsade, vybojoval niekolko na pohlad stratenych pukov, rozdaval hity, parada :good: Jaro mal v poslednej tretine iba dva zakroky, ale z kateorie "great save". Dobry zapas odohral aj Steener, Berglund, EJ bol uzasny...

Velka skoda, dufal som ze dokazeme zvitazit, ale nic sa neda robit, ideme dalej, caka nas sobotnajsi zapas proti Dallasu, dufajme ze to bude lepsie a ze taky vykon aky sme ukazali dnes az v tretej tretine, ukazeme v DAL od zaciatku. Zatial k zapasu len tolko, idem dospavat :)
no nič to, škoda veril som že aspoň remízku uhráme a nemali sme k nej ďaleko... :? nevadí, teraz sa mi ani nedarí vidieť zápas, tak hádam ten s DAL si už pozriem. Tak aspoň takto v krátkosti, odchádzam preč na tri dni a ukážem sa až v nedeľu večer, mám toho teraz troška viac. Ak sa mi podarí pozreiť zápas s DAL hodím potom krátky report... :smile03:
Tú prvú tretinu som zasa videl ja a bolo to, prinajmenšom zvláštne. Naši sa snažili hrať to čo proti ANA, vybehli na súpera, ale hneď od začiatku im to nevychádzalo, NSH strelil dva rýchle góly, po znížení som veril v obrat, ale dali ďalší.
Ťažko povedať v čom bol problém, súper bol dosť dobrý a Jaro v prvej tretine vôbec nepôsobil isto. Mal tam zasa dve tyčky, prvý gól tiež taký kadejaký, veľa toho nevidel ale zopár zákrokov mal typicky Halákovských. Ani sa nepohol a puk ho trafil.
Škoda veru tej prvej tretiny, lebo sme mohli na plno bodovať.

Úplne súhlasím s Maťom, Oshie hral naozaj veľmi dobre a Pietrangelo je smerom dopredu ešte lepší ako on!! Toho chlapca začínam doslova žrať. :povzbudzovanie:

Btw veľmi sa mi páčili na ľade spolu Oshie, Berglund a McDonald :thumbsup: Tiež Steen s D´Agostinim a McClementom :) Čo sa týka obrany, okrem SuperAngela sa mi pozdával smerom dopredu aj Polák, naopak Brewer dozadu celkom fajn, ale čokoľvek smerom k bráne súpera bolo nulové, ak nie mínusové.

Howgh
vidim ze sa pekne doplname, este Jozo napise ze videl druhu tretinu a je to :) Naozaj je toho skoda lebo sme sa poslednych 20 minut neskutocne snazili, dve strely NSH hovoria za vsetko (ale aj tie dve dost velke sance)...Tusim v druhej tretine to bolo ked sme prestrlili brankara a puk tam poskakoval, nestihli sme ho dorazit do branky...a bolo viac sanci z ktorych to mohlo padnut...

Ale uz je to jedno, na druhej strane si myslim ze sa na to treba pozriet aj pozitivne, prehra moze o to viac namotivovat k dobrym vykonom, tak dufajme ze v DAL ukazeme dobru hru a prinesieme aj bodiky...Sranda je, ze koencne sme tie presilovky zahrali o troschu lepsie, ale tento krat nepoteisl vysledok. Dufam ze to uz chalani pekne spoja dokopy a odohraju jeden vynikajuci zapas...GO BLUES!!! :wawe:

PS: Dano kde si bol, nemal som sa po prehre komu vyplakat cez facebook :cry: :D
Halák ako?
begbeee píše:Halák ako?
Z toho čo som videl zo záznamu, za góly nemohol. V podstate dvojstrela po bloku, presilovkový tic-tac-toe kde síce bol trochu viac vystúpený, ale tam musel Sutter sa hotoval na strelu. Potom veľmi dobrá Sullivanova strela (feed od mantinelu) cez obrancu z kruhu (ok, to povedzme mohol chytiť, ale...) a rebound spred brány, keď obrancovia nepokryli Hornqvista. Za čo mohol? V podstate za nič...inak mal 3 parádne zákroky, z toho jeden doslova robbery. Podľa mňa chytal dobre, proste sa nevyhralo, nie jeho vinou...a málo striel, klasika. Síce tak dopodrobna zas Blues nesledujem, ale Polák je elitný blokár a celkovo je tá obrana fakt slušná a perspektívna, Jaro si musí zvykať. Nuž ale kto by nelovil zo siete, keď to má takto, si nevyberáš.

Btw. ten Lindback ma celkom zaujal, na nováčika. Postavou i maskou takmer ako keby tam ani Rinne v tom bránkovisku nechýbal :D A chytal fakt dobre. Veľmi podobné typy, zaujimavé pre NSH. Dvojka mal byť pôvodne Pickard čo viem, toho ale poslali dole...Zdá sa, správny ťah. Vychytal im aj zápas v Chicagu.
No ja som zápas nesledoval. Nemôžem si dovoliť nocovať v škole to máme ťažké teraz. Podľa highlights súdim, že to bol dobrý zápas. Hra sa prelínala z jednej strany na druhú. Musíme maximálne využívať šance. Hráme ofenzívny dynamický hokej to sa mi páči. Gólov síce nedávame najmenej ale stále to môže byť lepšie. Ak Pán Boh dá a my sa konečne naučíme využívať presilovky potom by to malo byť fajn. :) Žiaľ potvrdili sa moje obavy. Na Nashville to asi nevieme. Tomu teamu absolútne nechápem. :ja_neviem: Človek by ani nevedel, že tam sú ale bijú to doradu. Myslel som si, že dvojzápas v ktorom museli navyše aj cestovať nezvládnu. Budiž, 4 body. Pomaly pre mňa začínaju byť nočnou morou :D .

Halák za góly síce nemohol, čo to aj pochytal ale vieme, že vie aj lepšie :D . Najlepšie sa mu chytá pod tlakom a množstvom striel, tak vymeníme kompletnú obranu za mladíkov z Peorie, pôjde na neho 70 striel za zápas a vychytá shootout :D .
Bluesfan píše:No ja som zápas nesledoval. Nemôžem si dovoliť nocovať v škole to máme ťažké teraz. Podľa highlights súdim, že to bol dobrý zápas. Hra sa prelínala z jednej strany na druhú. Musíme maximálne využívať šance. Hráme ofenzívny dynamický hokej to sa mi páči. Gólov síce nedávame najmenej ale stále to môže byť lepšie. Ak Pán Boh dá a my sa konečne naučíme využívať presilovky potom by to malo byť fajn. :) Žiaľ potvrdili sa moje obavy. Na Nashville to asi nevieme. Tomu teamu absolútne nechápem. :ja_neviem: Človek by ani nevedel, že tam sú ale bijú to doradu. Myslel som si, že dvojzápas v ktorom museli navyše aj cestovať nezvládnu. Budiž, 4 body. Pomaly pre mňa začínaju byť nočnou morou :D .

Halák za góly síce nemohol, čo to aj pochytal ale vieme, že vie aj lepšie :D . Najlepšie sa mu chytá pod tlakom a množstvom striel, tak vymeníme kompletnú obranu za mladíkov z Peorie, pôjde na neho 70 striel za zápas a vychytá shootout :D .

na tej poslednej vete som sa fakt dobre zasmial, to si nalozil :wowo: :wowo: :wowo: :wowo:
bernie píše:PS: Dano kde si bol, nemal som sa po prehre komu vyplakat cez facebook :cry: :D
Mal som problémy so streamom, tak som šiel spať. Vstával som na 4x45min jazykovky a od štvrtej do teraz som bol na brigáde :hroza:
Bluesfan píše:Žiaľ potvrdili sa moje obavy. Na Nashville to asi nevieme. Pomaly pre mňa začínaju byť nočnou morou :D
Blues prehrali 6 z posledných 7 zápasov v NSH myslím.
Je to tak s Nashvillom sa nám dlhodobo nedarí. Neviem v čom to je. Každý rok zapracujú do zostavy úplne neznámych chalanov a tí potom makaju. Nemáme s nimi problém len my.

Dnes nás čaká Dallas. Uvidíme či urveme prvé 2 body z vonku. Hviezdy dokazujú, že sú v absolútnej pohode. Z 3. zápasov 6 bodov. Nie je o čom :) . Takže je na čase aby okúsili trpkosť prehry :) . Verím, že dnes vyhráme.

Inak chalani nemáte nejaké info o tom, kto bude dnes v bráne? Ja si myslím, že Conklin.

Maťo to sú trošku zvláštne fakty s tým Jarom čo :D .
Ja dúfam, že to bude Halák, vymeniť ho hneď po prvej prehre to nie, nech si zvyká že je jednotka a je pod tlakom. :roll: :-P

S DAL máme viac.menej vyrovnanú bilanciu a celkom dobré zápasy s viacerými golmi, kiež by tomu tak bolo aj dnes. Chalani by si mohli zaspomínať napr. na 4. marec, keď sme v DAL vyhrali 6:1. Dnes sledujem zasa Pietrangela, kapitána, posvietim si na pohyb D´Agostiniho (ako je možné, že novému to tak ide, zatiaľ čo bluesmani nič?) a pozriem čo to robí Boyes, že ho nieje vidno stále.

:fan: :povzbudzovanie: :groupwave: LET´S GO BLUES!!! :groupwave: :povzbudzovanie: :fan:
STL 2:1 DAL
(2:1, -:-, -:-)
- Berglund (Boyes, Pietrangelo)
- McDonald (Backes, Oshie)
- Neal (Eriksson, Richards)
- Erikson (Richards, Neal)
- rozhodujúci s.n. Ribeiro

1. tretina:
Veľmi pekný vyrovnaný hokej, strelili sme rýchly prvý gól, vyzdvihol by som opäť forčeking, ten nám fakt ide, všetci hrajú s chuťou a dôrazne. Backes hrá s veľkým prehľadom vo všetkých smeroch, Boyes výborne defenzívne (okrem iného i chytil gól) a neprestáva ma baviť chváliť Pietrangela, to je pre mňa veľký boom, future (not far) nr. 1 blues defender. Chystal som sa pochváliť aj Brewera ale Nealov gól ide na vrub jednoznačne jemu, Eriksson sa na tu prihrávku hotoval pekne dlho a "kapitán" nezareagoval. :hroza:
Joži mal pravdu chytá Conklin a zatiaľ veľmi dobre, i keď dostal chytateľný gól, aspoň mám pocit, že máme v bráne brankára, Halákov štýl je mi v porovnaní s touto klasikou strašne proti srsti.

2. tretina:
Prvých desať minút sme totálne dominovali, mali sme zopár dobrých šancí, ale Lehtonen je skvelý, potom sa to viac než vyrovnalo a hlavne Eriksson - Richards - Neal, to je lajna, ktorá vzbudzuje rešpekt, sú skvelí ozaj. Dali nám parádny gól, McClement so Strachanom sa len pozerali, to sa ubrániť nedalo. Conklinov save na Ribeira, ukážková "glove save robbery". V tejto tretine sa nám roztrhlo vrece s hitmi a tie stoja za to :cool:
Zatiaľ super zápas, teším sa na jeho vyvrcholenie, bola by škoda odísť bez bodu.

3. tretina
Tak sme to nakoniec nezvládli.Odpoveď na otázku prečo je jednoduchá. Nevyužili sme presilovky v tretej tretine, počas 4-minútovej sa Oshie nechal vylúčiť za somarinu. Lehtonen ale aj Conklin chytali perfektne. Pomer striel v náš prospech 43:25 celkom nevystihuje dianie na ľade, vravel to aj komentátor, my proste strieľame (alebo radšej pálime) zo všetkého. Škoda, mali sme na to, ale strieľať góly musíme v presilovkách a šance premieňať. Btw pri nájazdoch sa Conklin moc nevyznamenal. No nič, dobrú noc.

Dnes som fakt D´Agostiniho, Winchestra ani nezaznamenal, hrali sme na tri päťky. Ale gratulácia DAL, bol to veľmi dobrý zápas, oplatilo sa ponocovať. :yes:
Naozaj skoda, viedli sme 0:2 je pre mna trosku nepochopitelne ze sme im dovolili dotiahnut to...ale to je NHL...Ak sa nemylim zatial sme vo vsetkych zapasoch boli na strely lepsi...Skoda len ze sa hra na goly a tam zatial mame medzery...Bod tesi, ale vzhladom na priebeh a vedenie o dva goly si myslim ze dnes sme mali bodovat naplno...

Dano, parada prist sem takto rano a mat tu vsetko zhrnute, dakujeme :)
Pod topicom Dallasu to nikto čítať nebude, takže sorry... Kariiii Lehtoneeeen :wawe: Len aby zostal zdravý, jeho štýl sa mi vždy páčil. Nebyť smoly na zranenia neplatil by len za večného talenta ako DiPietro. Fakt podobné typy, podobná smola, u mňa rovnakí obľúbenci :roll:

Včera vám toho pochytal fakt mnoho, Conklin sa ale nenechal zahanbiť. Každopádne to bol veľmi svižný a pozerateľný hokej, ktorým som si dobre napravil náladu po ďalšom našom sklamaní. Prial som to ale viac Dallasu, preto ma výhra po nájazdoch potešila. Treba uznať, že Loui s riadnou dávkou šťastia, ale tradiční exekútori - Boyes, Richards a Ribeiro - proste perfektná realizácia :thumbsup:
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
1998 NAGANO