STL 2:1 DAL
(2:1, -:-, -:-)
-
Berglund (Boyes, Pietrangelo)
-
McDonald (Backes, Oshie)
- Neal (Eriksson, Richards)
- Erikson (Richards, Neal)
- rozhodujúci s.n. Ribeiro
1. tretina:
Veľmi pekný vyrovnaný hokej, strelili sme rýchly prvý gól, vyzdvihol by som opäť
forčeking, ten nám fakt ide, všetci hrajú s chuťou a dôrazne.
Backes hrá s veľkým prehľadom vo všetkých smeroch,
Boyes výborne defenzívne (okrem iného i chytil gól) a neprestáva ma baviť chváliť
Pietrangela, to je pre mňa veľký boom,
future (not far) nr. 1 blues defender. Chystal som sa pochváliť aj
Brewera ale Nealov gól ide na vrub jednoznačne jemu, Eriksson sa na tu prihrávku hotoval pekne dlho a "kapitán" nezareagoval.
Joži mal pravdu chytá Conklin a zatiaľ veľmi dobre, i keď dostal chytateľný gól, aspoň mám pocit, že máme v bráne brankára, Halákov štýl je mi v porovnaní s touto klasikou strašne proti srsti.
2. tretina:
Prvých desať minút sme totálne dominovali, mali sme zopár dobrých šancí, ale Lehtonen je skvelý, potom sa to viac než vyrovnalo a hlavne
Eriksson - Richards - Neal, to je lajna, ktorá vzbudzuje rešpekt, sú skvelí ozaj. Dali nám parádny gól,
McClement so
Strachanom sa len pozerali, to sa ubrániť nedalo.
Conklinov save na Ribeira, ukážková "glove save robbery". V tejto tretine sa nám roztrhlo vrece s hitmi a tie stoja za to
Zatiaľ super zápas, teším sa na jeho vyvrcholenie, bola by škoda odísť bez bodu.
3. tretina
Tak sme to nakoniec nezvládli.Odpoveď na otázku prečo je jednoduchá. Nevyužili sme presilovky v tretej tretine, počas 4-minútovej sa Oshie nechal vylúčiť za somarinu. Lehtonen ale aj Conklin chytali perfektne. Pomer striel v náš prospech 43:25 celkom nevystihuje dianie na ľade, vravel to aj komentátor, my proste strieľame (alebo radšej pálime) zo všetkého. Škoda, mali sme na to, ale strieľať góly musíme v presilovkách a šance premieňať. Btw pri nájazdoch sa Conklin moc nevyznamenal. No nič, dobrú noc.
Dnes som fakt D´Agostiniho, Winchestra ani nezaznamenal, hrali sme na tri päťky. Ale gratulácia DAL, bol to veľmi dobrý zápas, oplatilo sa ponocovať.