Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

WildCelt tešil som sa a očividne oprávnene :D .
tú zostavu v Pro Hockey treba brať s rezervou (tak isto aj ostatných tímov) Je to skôr názor a odhad redakcie a s tou skutočnou, ktorá nastúpi na prvý zápas asi nebude mať veľa spoločné, tzn že hráči budú inak poprehadzovaní o tom som presvedčený a napr. Scatchard bude podľa skôr viac na farme (opak by bol pre mňa osobne veľkým prekvapením). Ak by prehodili Colaiacova s Jackmanom, tak obrana by mohla byť ok.
Útoky by som ja osobne videl takto :

McDonald - Backes - Boyes
Perron - Berglund - Oshie

Steen - Sobotka - Hensick (D Agostini)
Winchester - McClement - Crombeen (Janssen)
- pri zranení niektorého z LW by som skúšal Della Rovere, ktorý sa mi zdá dobre pripravený.

a tie obranné dvojice ešte :

Brewer - Johnson
Jackman - Polák
Colaiacovo - Pietrangelo

7D (Strachan, Cole, Nikitin, Oystrick, Arsene)
Bluesfan píše:WildCelt tešil som sa a očividne oprávnene :D .
je to len priprava, teraz to nejde, turnaj mladikov vysiel skvele, dolezita je sezona a tam to bude zase ine, uvidime ake
aj to zranenie Hardinga malo mozno vplyv, stalo sa to v prvej tretine za stavu 0:0
ešte k tomu druhému zápasu s MIN a našej zostave, v tom zápase sme hrali takto :

David Perron-David Backes-Brad Boyes
Alex Steen-Jay McClement-BJ Crombeen
Chris Porter-TJ Hensick-Nicholas DRAŽENOVIĆ
Anthony Nigro-Brett Sonne-Cody Beach

Carlo Colaiacovo-Tyson Strachan
Ian Cole-Roman Polák
Eric Brewer-Mark Cundari

Ty Conklin
Ben Bishop

- no a ešte jedna správička z nášho tábora, včera oslavovali náš GM a tréner zároveň, Armstrong dovršil vek 46. rokov a Payne má už 40. Gratulujeme... :) :oslava:
Ano s tým zložením podľa PH príliš nesúhlasím ani ja. Snáď len s obranou.

Všímam si, že zatiaľ je v príprave dosť vyťažovaný Cole. Som zvedavý či sa mu podarí už tento rok preraziť do zostavy. Ale príliš tomu neverím.
V príprave je to zatiaľ celkom fajn. Ukazuje sa, že máme na čom stavať :good: . Myslím si, že Steen môže byť minimálne taký dobrý a produktívny ako minulý ročník. Dnes sa dobre ukázal aj Perron. Zatiaľ spokojnosť. Táto sezóna môže byť veľmi zaujímavá. Kiežby sa nám podarila taká revolúcia ako v Montreale :D . Základ k nej už máme :twisted: .
DAL - STL 5:2 :?
tak sme zasa prehrali, keď sme začali otrasne a už prvú tretinu sme prehrali v pomere 0:4, ale s 5 strelami v tejto časti, oproti 13 súpera to inak ani dopadnúť nemohlo. V druhej časti sme na tom boli lepšie, pomer striel hovorí v náš prospech 9:3 a znížili sme stav na 2:4 (góly dali Nikitin a Della Rovere). V tejto časti sa ešte pobili Scatchard s Fistricom a Janssen s Barchom, ale ako to dopadlo neviem, zápas som nevidel. V tretej tretine už iba prikrášlili hráči DAL výsledok.
Získal som na nete zostavu ako sme v tomto zápase nastúpili :

Oshie-McDonald-Mink
Winchester-Berglund-D'Agostini
Della Rovere-McRae-Spina
Scatchard-Shattock-Janssen

Jackman-Pietrangelo
Evans-Nikitin
Ponich-Johnson

Allen (5 gólov z 24 striel je pomerne dosť)
na druhej strane Krahn (2/21)

a ešte sumár zápasu : http://www.nhl.com/scores/htmlreports/2 ... 010044.HTM
Videl som highlights. Zápas odkryl naše nedostatky. Najmä v obrane. Ale vzhľadom na zloženie teamu mi to príliš nevadí. Takéto zápasy našim mladíkom a trénerom len pomôžu. Aspoň zistia, na čom treba pracovať.

Ale nemôžem si pomôcť Della Rovere si pýta šancu do prvého teamu :good: .
tak a máme to tu, GM p. Armstrong sa vyjadril, že po najbližšom zápase s COL už začne tréner Davis Payne zoštíhľovať súčasnú súpisku Blues, v ktorej je momentálne 50 hráčov (chýba zranený Sobotka) do podoby s ktorou začneme sezónu. Niektorých hráčov pošle do juniorských tímov, iní pôjdu do farmárskeho tímu v Peorii. Ktorí to budú a ktorí hráči zostanú, to ponecháva na trénerovi, tak len dúfam, že si vyberie naozaj tých naj...

- ďalšou dobrou správou je, že tréner Payne kladie ohromný význam pri tréningoch presilovkám. Poukázal na fakt, že v sezóne 08/09 mal tento tím úspešnosť v presilovkách 20.5 % a skončil v konferencii na 6. mieste, hneď rok na to, sa táto bilancia zhoršila na 16.9 % a k postupu do PO nám chýbalo 5 bodov. Takže význam to určite má a tímy s dobrou presilovkou zväčša v PO nechýbajú. Tak by bolo fajn, aby sa mu podarilo poskladať PP formácie do takej podoby, aby nám to sypalo.
Zatiaľ to vyzerá na tieto formácie :

Backes - Perron - Boyes - Steen - Colaiacovo
T.J. Oshie - Berglund - McDonald - Winchester - Johnson
Tak vo výber správnych hráčov dúfam aj ja. A kľudne by som si trúfol nasadiť pár ďaľších mladíkov. Ukazujú sa naozaj skvele.

Verím, že s hrou, ktorú Payne preferuje budú aj presilovky úspešnejšie. Posledné roky to je naozaj ako na striedačke. Paradoxom minulého ročníka bolo, že presilovky nám vôbec nešli ale oslabovky boli veľmi dobre zvládnuté. Ako si spomenul do PO nám chýbalo 5 bodov a pri dnešnej vyrovnanosti ligy je premieňanie presiloviek veľmi dôležitý faktor :!: Snáď to teda dobre nacvičia a cez sezónu to bude naša silná stránka :) .
tak, dnes v noci nas caka Chicago, v branke sa predstavi Jaro, dufam ze tento zapas pre neho bude vitazny...ale celkovo ako dobre poznamenal ivan, nas tym disponuje velkou davkou talentu...a osobne ked sa pozriem na hracov ako Della Rovere, Sonne alebo Cole pripadne Jake Allen, tak som velmi rad, lebo v najblizsich sezonach prave z nich mozu vyrast velky hraci...

Chicago je odveky rival Bluesmanov, tak pevne verim a dufam ze chalani fanusikov potesia dobrou hrou a vybornym vysledkom....a ze Bluesmani znicia Chicago tak ako zajtra Kosice slovan :D okej len podpichujem...ale na tom prvom sa isto vsetci zhodneme... :wink: takze LET´S GO BLUES!!!!!
tak pani, zmastili sme Chicago, videl som sice len highlighty ale aj to mi stacilo na to aby som si vsimol ze rivalita s "craphawks" :D je obrovska, hralo sa velmi tvrdo...Styri vstrelene goly tesia, nechcem to zakriknut ale vsetko nasvedcuje tomu ze sstrelecke suchoty sme si minuli v poslednej sezone a tento rok nam to pojde lepsie...

Jaro chytil 30 striel, po zapase v interview bol skromny ako vzdy...mimochodom chytil aj trestne strielanie...goly za Blues strelili Perron, Oshie (velmi pekny gol), D´Agostini a Alex Steen (EN)...Crombeen celkom slusne nalozil Beachovi, pekny bitka, aj ked som videl len kusok...
Niet co dodat, len aby nam to vydralo aj do sezony, nech sa tu po vacsine zapasov mozme rozplyvat nad tym ako sa nam dari... :)
nuž pekne, len to potvrdzovať v sezone... Jaro sa mi vidí vo veľmi dobrom svetle :good:
Tak konečne výhra pre Jara. Som rád, že sa nám podarilo rozdieľom triedy zdolať víťaza SC :) . Z mužstva vyžaruje absolútna pohoda, tak už len dúfať, že to takto pôjde aj naďalej. :)

Martin obávam sa, že tvoje prianie bude po dnešku splnené len na 50% :box: . :D .
tak konečne som sa dostal troška na dlhšie na net a prešiel som si novinky o našom tíme...

objavujú sa nám prvé zranenia, Nikitin si v zápase s CHIC zlomil zápästie a bude mimo 4 týždne, k tomu marodujúci Sobotka, ktorý je po operácii ramena a problémy má aj Colaiacovo, ktorý zrejme úvod sezóny tiež nestihne.
Vedenie oznámilo, že Bishopa presúvajú na farmu do Peorie (čo sa očakávalo) a zúžili súpisku na 28 mien :
http://blues.nhl.com/club/roster.htm

inak sa tréner veľmi pochvalne vyjadroval na hru našej prvej lajny v zápase s CHIC (Perron - Backes - Boyes), vraj ich hra bola veľmi konzistentná a bola tam cítiť tá správny chémia. Aj druhá lajna (Steen - Berglund - Oshie) sa ukázala v dobrom svetle. Ale osobne neverím, že v takomto zložení začneme sezónu, z vyjadrenia trénera je jasné, že ešte stále nemá úplne jasno v tom, ako budú naše útoku vyskladané. Maródka Sobotku, s ktorým sa rátalo do 3. útoku tomu tiež nepomohla.
K obrane tréner vážne výhrady nemal, akurát pripomenul, že je stále otvorená otázka doplnenia dvoch voľných miest a do hry teraz pripadajú Pietrangelo, Cole, Strachan a Oystrick.
Jasných je zatiaľ iba týchto 5 hráčov : Brewer, Johnson, Jackman, Coaliacovo a Polák, tým šiestym by mohol byť Pietrangelo a 7D si netrúfnem momentálne odhadnúť, šance majú všetci rovnaké, no skúsenosti hovoria v prospech Strachana, ale dobre sa predviedol aj Ian Cole. Oystrickovi veľa šancí nedávam.
Takže to bude ešte zaujímavé, ja však verím, že tréner to poskladá dobre. Čo ma však teší, je fakt, že na farme budeme mať dostatok zaujímavých hráčov.
na wikipedii som nasiel celkom zaujimavy clanok o nasom klube...predpokladam ze historiu asi poznate, ak nie je tu o nej dost (aj ked preferujem clanok ktory je na nasej oficialnej stranke)...ale velmi ma zaujali tradicie klubu...o niektorych som vedel, ale niektore boli pre mna novinkou...

asi najzaujimavejsou tradiciou je Towel man, tato tradicia je zauzivana uz od roku od roku 1990...chlapik po kazdom gole bezi do ulicky, kruti uterakom nad hlavou a pocita spolu s fanusikmi kolko golov strelili Blues...za tie roky sa stal v STL skutocnou celebritou...pripajam aj video :) osobne som o tej to tradicii dozvedel az minuly rok ked som nechapal co to robia na zapase... :D
odporucam cely ten clanok na wiki...http://en.wikipedia.org/wiki/St._Louis_ ... ce_hockey) , a o panovi s uterakom sa pise aj tu http://www.nytimes.com/2006/10/15/sport ... brett_hull

http://www.youtube.com/watch?v=Vg-PcqFmz_0&NR=1
tak sme porazili v predposlednom prípravnom zápase hviezdičky z DAL 4:3 :good:

Ak sa pozerám na tú prípravu celkovo (chýba už iba zápas v CHIC) tak si zatiaľ počíname celkom dobre. Bilancia je 5 víťazstiev a 2 prehry :

STL - COL 1:3 (Berglund)
MIN - STL 1:5 (McRae, Mink, Steen, Perron, McClement)
STL - MIN 5:0 (Sonne, Steen 2, Perron 2)
DAL - STL 5:2 (Nikitin, Della Rovere)
COL- STL 0:2 (Oshie, Boyes)
STL - CHIC 4:1 (Perron, Oshie, D Agostini, Steen)
STL - DAL 4:3 (Perron, Boyes, Oshie, Crombeen)
CHIC -STL ?

Výsledky sú to vcelku fajn, viacerí hráči sa ukazujú veľmi dobre pripravení, v streleckej pohode je Perron aj Steen, myslím že aj Boysie. Tréner vyskúšal množstvo hráčov a zdá sa, že je spokojný. Ak by sme v tomto trende a s takouto disciplínou vstúpili do sezóny, bolo by to dobré. Tak dúfam, že to nezakríkneme a konečne vstúpime do sezóny v plnej paráde.
Som zvedavý na zostavu v zápase s CHIC, ktorá by už mala vyzerať veľmi podobne tomu, ako budeme hrávať v sezóne.
BLUES 3 - 4 BLACKHAWKS (0:0, 1:4, 2:0)

Pomer striel :
1. tretina 12 - 5
2. tretina 7 - 9
3. tretina 4 - 10

GOAL SCORERS :
STL: B. Crombeen (16:58 - 2nd) , T. Hensick (01:50 - 3rd) , P. Berglund (17:51 - 3rd)
CHI: T. Kopecky (PPG, 08:43 - 2nd) , T. Brouwer (11:44 - 2nd) , M. Hossa (PPG, 13:55 - 2nd) , J. Toews (PPG, 17:36 - 2nd) GOALIES
STL: T. Conklin , CHI: M. Turco

tak to nakoniec dopadlo celkom dobre, vzhľadom na našu zostavu a to, že sme hrali na ľade súpera. Škoda tej druhej tretiny a zbytočných chýb, po ktorých sme v oslabovkách inkasovali 3 góly (Kopecký, Hossa a Toews). Nevadí, mal som pocit, že tréner postaví troška silnejšiu zostavu, ale keď povolal na zápas 4 hráčov z farmy (Arsene, Hensick, Reaves a Spina) bolo jasné, že to chce len odohrať a v tom, kto bude v základe na otvárací zápas má už takmer jasno. Predpokladám, že rieši už iba obranné dvojice a možno zloženie 4. útoku, do ktorého je adeptov viac.

V zápase s jastrabmi sme nastúpili takto :

Steen - Berglund - Spina
Porter - Draženovič - Hensick
Winchester - McClement - Crombeen
Janssen - Scatchard - Reaves

- v 2. tretine tréner stiahol z hry Reavesa spolu s Janssenom a občas zaskakoval Scatchard. Obranné dvojice vyzerali takto :

Jackman - Strachan
Cole - Pietrangelo
Arsene - Oystrick

G - Conklin
celkom dobrý článok som objavil na nete, chlapík čo to písal to celkom vystihol a aj pobavil...

http://prosportsblogging.com/nhl-hockey ... o-painful/
ST. LOUIS – St. Louis Blues Executive Vice President and General Manager Doug Armstrong announced Monday the club has assigned forwards T.J. Hensick, Ryan Reaves and David Spina along with defensemen Dean Arsene and Nathan Oystrick to the Blues’ American Hockey League (AHL) affiliate, the Peoria Rivermen.

takže prvé mená, ktoré opustia A-team sú na svete a do 24 hod. môžme očakávať ďalšie. Predpokladá sa ešte odchod Scatcharda a jedného z dvojice Porter - Draženovič (do uzdravenia Sobotku). Osobne si myslím, že Draženovič preukázal dostatok šikovnosti, aby zaujal trénera a tak asi zostane a naviac je center.
V zápase s Chicagom dostali naposledy šancu hráči zo širšieho kádra. Uvidíme či sa dočkáme teda nejakého prekvapenia v zostave. Myslím si, že hráči ako Cole, Pietrangelo a Draženovič príjemne zamotali hlavu trénerovi. V príprave ma zaujali aj ako som už dávnešie spomínal Della Rovere a McRae. Tí však majú ešte zrejme čas :) .

OK, tak už nám končí zábava a začína honba za PO. Rozpis k nám na úvod nie je príliš zhovievavý ale verím, že v sobotu vykročíme víťazne :) .
vzhladom na tu zostavu co nastupila by som povedal ze ten vysledok 4:3 bol super...keby tam boli chlapci v plnj sile mozno by to vyzeralo inac...Ivan inac som si vsimol velku podobnost medzi hrou Kosic a St. Louis...ked vyhraju Blues, v ten den vyhraju aj Kosice.. :good: nieco na tom bude :D viem ze to patri do ineho fora ale Deyl co tam robil proti popradu tak to bolo dovidenia...

k Bluesmanom este tolko ze vysla predsezonna analyza a celkom sa mi pozdava, najdete ju na stranke nasho timu....ale samozrejme v AJ, Jozi prlozim ti ot ked bude cas :)
áno čítal som to, teraz vyšiel dobrý článok o dávnej rivalite s Philkou, s ktorou hráme úvodný zápas sezóny. Vzniklo to ešte v sezóne 67/68 v PO. To boli časy, zasahovali policajti a bola riadne vybičovaná atmosféra... :box:

http://blues.nhl.com/club/news.htm?id=5 ... L|STL|home
posledne sme rozoberali výkony Trasenka v KHL, tak znova zavesil, keď v zápase s Chabarovskom zvyšoval na 3:1 :good:

Novosibirsk Chabarovsk 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Góly NVSB:
1:0 - 01:59 - I.Mirnov (V.Nieminen)
2:1 - 32:32 - I.Mirnov (V.Nieminen, A.Kutuzov)
3:1 - 36:26 - V.Tarasenko (D.Tarasov, A.Boykov)
4:1 - 42:42 - K.Bogdanovsky (S.Sannikov)
Góly CHAB:
1:1 - 13:38 - A.Nikulin (S.Arekayev)

- na fóre som zaregistroval debatu práve o ňom, kde sa chlapík, čo si s Tarasenkom píše na FB vyjadril, že v budúcej sezóne už v Rusku nezostane a chce prísť do STL. Neviem nakoľko je to vierohodný zdroj, ale ak sa v najbližšom letnom kempe objaví (čomu celkom verím) tak spolieham na to, že presvedčí aj trénera aj vedenie. Myslím si, že na to chlapec má predpoklady a táto sezóna mu dosť pomôže.
a ešte jedna vec, čo stojí za to, aby si ju prečítal každý, koho zaujíma dianie v Blues. Je to také štatistické aj trénerove zhodnotenie našej preseason :

http://www.stltoday.com/sports/hockey/p ... 78c22.html

- už sú tam náznaky finalizácie našej súpisky na sezónu, ale je to asi tak, ako sme to doteraz rozoberali a len to potvrdzuje, že náš odhad bol v tomto smere správny. :smile03:
:ahoj: (do you still remember me? :) )

Tak a sme opäť raz na prahu novej sezóny. "Pozmenený" káder, tréner no viac-menej stále tie isté očakávania. Ako zvyčajne neboli naše predsezónne zápasy najhoršie. Posledný Ivanov článok mi dokázal spraviť celkom slušný prehľad. Samozrejme, skutočnosť, že tím ostal ten istý ma nechala cez leto trochu chladným, aj predsezónne zápasy som odsledoval po jednom oku (bolo to spojené aj s mojím off statusom a sťahovaním sa, vybavovaním ...).

Ak však budem mať čo i len malú šancu pozrieť si prvý zápas rád tak spravím. Pre-season som nevidel ani jeden, len pár highlightov, preto ani moc nemôžem hodnotiť hráčov :oops: ale určite sa budem tešiť na každé striedanie mladých. :)

Na čo by som ale chcel upozorniť, nepovažujem a nevkladám do Haláka mnohé nádeje, bude to mať ťažké, nedá sa predpovedať, či sa stane takou hviezdou ako v MTL. Samozrejme som veľmi rád, že ho v tíme máme, ale pre moje skromné sympatie bude musieť dokázať min. také zázraky ako Mason predminulú sezónu.

V každom prípade: :fan: :povzbudzovanie: :groupwave: LET´S GO BLUES :groupwave: :povzbudzovanie: :fan:
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2021 TAMPA BAY LIGHTNING