Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Jonas JUNLAND podpísal 1-ročný kontrakt s tímom Farjestad ..! :?

"Blues defensive prospect Jonas Junland has signed a one-year contract with Farjestad of the Swedish Elite League, the Post-Dispatch has confirmed."

http://interact.stltoday.com/blogzone/m ... te-league/

a ešte jedna správa z nášho tábora .
"Forward T.J. Oshie and goalie Ben Bishop have officially been added to Team USA's roster for the World Championships."
Niektoré kroky sú z tých ťažšie pochopiteľných, ktovie ako to funguje s tým Junlandom.
Mimochodom minulý rok bol za najkrajší gól sezóny vyhlásený ten Oshieho proti Vancouvru a tento rok bol za najkrajší gól opäť zvolený gól Bluesmana, teda Davida Perrona. proti NYI. :cool:
tak náš Lars Eller vstúpil do turnaja MS s tímom Dánska víťazne, keď prekvapivo porazili Fínov 4:1. Lars nebodoval, ale hráva v prvom útoku a tak budem pozorne sledovať jeho výkony počas MS. Je veľký predpoklad, že tento mladý chalan, bude od novej sezóny hrávať v základe A-teamu STL.

Dánsko: Andersen - Larsen, Lassen, M. Boedker, D. Nielsen, Mads Christensen, Duus, Damgaard - Madsen, F. Nielsen, Eller - Hardt, Mads Christensen, Regin - K. Staal, Dresler, Jakobsen - Degn, Sundberg, Lykkeskov

Dobrý úvod zaznamenal v bráne tímu CAN aj náš Chris Mason, ktorý inkasoval jeden gól v zahrievacom zápase s Talianmi, ktorý vyhrala CAN 5:1. Ich tím je veľmi silný a tak sa dá očakávať, že Chris rozšíri svoju zbierku úspechov o medailu z MS, predpokladám že zlatú, prinajhoršom striebornú.

Kanada: Chris Mason - Cumiskey, Myers, Burns, M. Staal, Russell, Giordano, Del Zotto, Beauchemin - Perry, Bourque, Stamkos - Whitney, Tavares, Duchene - Downie, Laich, Ott - E. Kane, Peverley, Smyth

škoda, že sa viac nedarilo T.J. Oshiemu v zápase USA - GER :?
USA - Dánsko 1:2 po predĺž. (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)

Góly: 33. Yandle (Okposo, J. Johnson) - 29. Eller (F. Nielsen, Regin), 63. Lassen
Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Hansen (Nór.), Šindler (ČR) - Kicha (Ukr.), Sabelström (Švéd.), divákov

to je šialené, tak Lars sa predsa len dočkal gólu a dáva o sebe vedieť, tá presilovková formácia Dánov je skvelá :good:
Investor's withdrawal shakes the St. Louis Blues :?

http://www.stltoday.com/stltoday/sports ... mentAnchor
:ja_neviem:

Tak to mi je zásadná správa ...
Ťažko sa k tomu vyjadrovať a v podstate ani nieje čím. Ak som to správne pochopil, hlavný investor sa chce zbaviť svojich 75% v klube Blues, ale nemalo by to byť nijako dramatické. Sponzoring bude zabezpečený v plnej výške až kým neprebehne transakcia, čo môže byť tento mesiac, ale i o rok. Viacero klubov a nie len hokejových v NHL si týmto prešlo, Blues nevynímajúc.
Snáď je to pravda a nijako zásadnejšie sa nás to nedotkne, nerád by som riešil podobné dilemy ako vlani s klubom v PP, alebo sa obával o existenciu ako v PHX.
Tím je skvelý, mladý a perspektívny, fanúšikovia verní, ScotTrade pravidelne vypredané ... o tých 75% bude záujem a my si ani nevšimneme, že nastala nejaká zmena. :yes: :-P
nie, dramatické to určite nebude, ale samozrejme bude veľmi dôležité o akého investora pôjde a kedy to bude. Ak by sa našiel do začiatku najbližšej sezóny, tak by to bolo optimálne. Ja verím, že väčšie problémy nás obídu.

a ešte dve správičky :

:arrow: Vedenie tímu zámorskej hokejovej NHL St. Louis Blues podpísalo zmluvu s útočníkom Tylerom Shattockom. "Bluesmani" si dvadsaťročného krídelníka vybrali v 4. kole draftu v roku 2009. Minulú sezónu začal v tíme WHL Kamloops Blazers, potom sa stal hráčom mužstva Calgary Hitmen. V ročníku 2009/2010 odohral 93 duelov s bilanciou 35 gólov a 60 asistencií.

:arrow: Blues Sign Prospect Anthony Nigro
http://blues.nhl.com/club/news.htm?id=5 ... L|STL|home
Nigra som po očku v Ottawe sledoval, je skvelý tvorca hry. Nič svetaborné však zrejme nemusíme očakávať. Shattock mi však nič moc nevraví.

Inak zaregistroval si Ivan tie rummors ohľadom príchodov? Zrejme bude šanca že zabojujeme o Marleaua alebo Kovaľčuka. Hovorí sa aj o výmene Spezzu tomu však neverím.
Naopak čo sa týka odchodov najviac sa debatuje o Jackmanovi, McDonaldovi a Boyesovi. Sám som zvedavý ako sa to začne vyvýjať. :D
áno, píše sa o tom aj na fóre takmer každý deň.., to že p. Davidson ešte Kovaľčuka celkom nepustil z hlavy, to viem, ale mne príde veľmi atraktívny pre náš team práve Marleau. Aj z toho dôvodu, že Ilja je zvyknutý, že na neho hrá celý team a Marleau je podľa mňa troška väčší "makač" odvedie v hre pre svojich o niečo viac a to sa mi páči, naviac je tiež skvelý zakončovateľ.
Pokiaľ ide o tie odchody, u McDonalda to podľa mňa nehrozí, toho si Davidson nepustí, ale Jackman a Boyes v pohode môžu ísť. Ja osobne si počkám, tých mien sa premlelo toľko, že je to až neskutočné.
Ale musím dodať, že ak by sme sa naozaj zbavili niekoho z obrany, napr. Jackmana (pre naozaj dobrého hráča by som ho pokojne obetoval), tak by to chcelo doplniť niekým ostrieľaným do obrany, ako napr. Paul Martin z NJ, alebo Curtis Foster z TB.

- Celkom ma ešte zaujíma koho si potiahneme v prvých dvoch kolách draftu...

- no a čo ma tiež teší, že na našej oficiálnej stránke normálne sledujú, ako sa darí hráčom Blues na MS v Nemecku, už aj preto, že v Amerike poniektorí ani netušia, že sa práve nejaké MS hrajú :
:arrow: http://blues.nhl.com/club/page.htm?id=62130
Ahojte :ahoj:

Patricka by som bral aj ja. Uvidíme ale čo dosiahne so SJ v playoff a či mu Sharks neponúknu nový kontrakt.
Čo sa týka Kovalchuka, tak môj krstný z USA vravel, že tam sa jeho letný presun do Los Angeles berie pomaly ako hotová vec.
Do obrany by sa dalo vyberať. Hráči ako Corvo, Hamhuis, Lydman sú v pohode :) . Ale každopádne verím, že príde nejaký strelec alebo aspoň 2 kvalitní hráči ako napríklad Demitra a Stempniak :roll: .
Jake Allen najlepší brankár CHL :cool:
To sa mi páči, 92,2% nieje vôbec zlé. Som zvedavý kedy sa dostane do bránky Blues, predpokladám, že mu to ešte rok dva potrvá, aj keď trendy v NHL ukazujú, že ak dostanú mladí šancu zavčasu vedia tím potiahnuť dobrými výkonmi v bránke. V NHL je takých prípadov viacero u Allena to však zrejme tak nebude i keď by som nebol proti. :)
Zdravím vás všetkých, ospravedlňujem sa, že som sa dlhšie neukázal, ale mal som toho v poslednom období pomerne dosť a tak som na net nemal veľa času. Len sa chcem pripomenúť, že som v poriadku a všetko je o.k. :)
Ak ste nezaregistrovali článok - zhrnutie našej sezóny na nhlpro.cz tak vám ho posúvam, je to urobené veľmi dobre a s prekvapivo dobrým prehľadom :

:arrow: http://www.nhlpro.cz/clanek/17341-17-st ... u-nestacil
Vitaj :D už by som nebol povedal, že toto napíšem ja Tebe.

Mellanby Hired as Assistant Coach ---> http://blues.nhl.com/club/news.htm?id=5 ... L|STL|home

Tak toto je dobrééé ... :D A teraz vážne. Neznášam to živelne a z celej duše keď sa hlavným trénerom klubu stane bývalý hráč, len pre to, že mal skvelú kariéru. U nás to tak nieje a naopak skúsenosti takéhoto kalibru z druhej strany mantinelu môžu byť pre nášho kouča prínosom. Každopádne ... nejako sa mi to tak či tak nevidí, nič proti Scotovi ale ... :ja_neviem:
Bluesman píše:Vitaj :D už by som nebol povedal, že toto napíšem ja Tebe.

Mellanby Hired as Assistant Coach ---> http://blues.nhl.com/club/news.htm?id=5 ... L|STL|home

Tak toto je dobrééé ... :D A teraz vážne. Neznášam to živelne a z celej duše keď sa hlavným trénerom klubu stane bývalý hráč, len pre to, že mal skvelú kariéru. U nás to tak nieje a naopak skúsenosti takéhoto kalibru z druhej strany mantinelu môžu byť pre nášho kouča prínosom. Každopádne ... nejako sa mi to tak či tak nevidí, nič proti Scotovi ale ... :ja_neviem:
Tak jsme prisly o scouta jestli se nemylim :-(
Bluesman píše:Vitaj :D už by som nebol povedal, že toto napíšem ja Tebe.

ahoj Dano, tak vidíš, ja by som tiež nebol povedal, že prídu aj takéto dni, naviac tie dažde, to je niečo neskutočné...

nuž k Mellanbymu ťažko sa teraz vyjadrovať, možno to bude dobré a dokáže presvedčiť, čas ukáže.
Zatiaľ stále nuda :ja_neviem: . Ostatné kluby už začali prinajmenšom s ponukami zmlúv hráčom ktorím končia. My dokopy nič.

U nás sa tak stalo jedine s mladým prospektom Rundblandom ale toho čaká do prvého tímu zrejme ešte pár rokov práce.
Na stránke máme tiež vyhodnotenie hlasovania fanúšikov ... MVP ocenenie si odniesol Alex Steen ... to už je čo povedať a jasne to ukazuje na stav tímu a produkciu Boyesa, McDonalda, Kariyu ... uhm :| .
Ani náš tréner nieje zaujímavý aspoň skutočnosťou že je najmladší, Tampa to prevzala.

Takže neostáva nám nič iné len čakať ... :dup:
tak veru, zatiaľ nuda :? , ale očakávam že v najbližších dňoch sa to zmení a postupne sa dozvieme čo nové v našom teame. Podstatné bude podpísať dôležitých hráčov a posilniť v útoku, no už radšej nesnívam, kto by to mal byť. Počkám si na to meno a dúfam, že budem milo prekvapený... :)
V postate ani nie je o čom písať príspevky, hrozné.
Vyzerá to tak, že ponúkneme zmluvu Masonovi aj Colaiacovi. V obidvoch prípadoch 2 alebo 3 roky.

Jedni sú radi, druhí tvrdia, že Mason nieje a nikdy nebude jasná prvá voľba do bránky. Možno sa čakala aj aktivita smerom k Montrealu v tejto téme, nič však neprichádza a ak je táto správa pravdivá, už ani nepríde. Ja neviem, na Nabokova to zrejme nebude na Pricea tiež nie, Niemi? Prd z toho, dáme zmluvu a šancu Masonovi, potiahne to overená dvojka a budúci rok sa to nejako porieši pri odchode Conklina. Ja by som skúsil mlaď.
Čo sa týka Carla, tiež tu máme rozdvojené názory. Niekto by uprednostnil Weavera ako skúsenejšieho a spoľahlivejšieho? Zasa dilema, Carlo minimálne o pol milióna viac ako Mike. Moc som tých zápasov Blues nevidel, tak sa nebudem moc rozkrikovať. Čo povieš Ivan? Bluesfan?

Na fóre sa objavujú mená ako Plekanec, Prospal, Sykora, Ponikarovski, Afinogenov, Frolov, Saku Koivu, Oli Jokinen, Ray Whitney, Nolan. :|
nuž neviem, Mason sa ani mne nezdá, ako najlepšie riešenie brankárskej otázky, očakával som akčnejšie riešenie od nášho vedenia :? Cola mi v závere sezóny prišiel veľmi z formy a bez iskry, takže som ako samozrejmosť očakával, že mu zmluvu nepredlžíme. To Weaver sa mi pozdával viac a bral by som ho skôr. No uvidím, ako to celé dopadne.
Momentálne je pre nás najdôležitejšie aby sme podpísali Steena a Perrona (obaja RFA), taktiež predpokladám že zmluvu dostane aj King. Pokiaľ ide o Erika Johnsona, tomu nemôže dať ponuku nik, kvôli zraneniu, keď laboroval jeden rok s kolenom, takže zostáva u nás, len s novou zmluvou :)
Naopak očakávam, že odídu Winchester, Sydor a Armstrong. A neviem prečo, ale verím že Colaiacovo nás opustí a Weaver zostane.
Inak som sa na fóre v jednom príspevku dočítal, že Janssen bol v ponuke s niektorým z hráčov základnej zostavy do NJ, zrejme za nejakého obráncu (myslím, že bol spomínaný Paul Martin) ale nakoľko je na tom niečo pravdy ťažko povedať... :?:
Tak toto je pecka..! :cool: :D

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák nebude v nasledujúcej sezóne pôsobiť v tíme zámorskej hokejovej NHL Montreal Canadiens.

Ako vo štvrtok uviedol prezident mužstva St. Louis Blues John Davidson, jeho tímu sa podarilo získať Haláka výmenou za dvojicu útočníkov Larsa Ellera a Iana Schultza.
(Skvelá výmena, to musia byť v Montreale asi na hlavu... :hroza: :lol: )

"Jarove výkony v minulej sezóne, v základnej časti aj v play-off, boli vynikajúce. V NHL má na svojom konte úchvatné čísla a sme veľmi radi, že sa stal členom našej organizácie,“ cituje Davidsona oficiálna klubová stránka.

:arrow: to samozrejme znamená, že Mason pôjde inam... :yes:
Neuveriteľné !!! :clap: :clap: :clap:

Som z toho nadšený :) .

Jaro vitaj u nás !!! :clap:
Tez se mi tento trejd paci z pohledu Blues :)
nádhera... :) ešte dotiahnuť kvalitného strelca a bola by to paráda, najlepšie na mieste LW
gratulujem hosi k dobrej vymene..
dufam ze sa mu bude u vas darit..
k tomuto tradu nejde nic dodat . Jedině snad velká gratulace Bluesmanů :)
ale vedení Montralu asi muselo při sjednávání být sjeté nebo jinak si tohle nedokážu vysvětlil takový stupidní tah ( ale to fandům Bluues je asi jedno :)
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
1998 NAGANO