Pekne si to zhrnul Ivan
. Všetko si vystihol.
Mne sa táto sezóna hodnotí inak ako tá predošlá. Skratka si myslím, že tento tím mohol a aj mal dosiahnuť viac. Začiatok sezóny bol ako z ríše snov. 2 švédske víťazstvá s Detroitom. V týchto zápasoch sa mi ukázali dôvody, pre ktoré som sa na tento ročník tak tešil. Skvelý Mason, Conklin. Dobrá súhra obranných dvojíc a útokov. Kariyova šikovnosť, mladícka dravosť a podobne. Žiaľ potom to na dlhú dobu bolo ako na hojdačke. Výhry sa striedali s prehrami, na nejakú víťaznú šnúru sme nemali nárok nadviazať a postupne to začalo celé upadať. Mužstvo hralo nudný ustráchaný hokej, s chabými výsledkami. Na výhru sme sa nadreli ako kone, prehrať nebolo vôbec ťažké. Najviac ma vytáčali prehry tipu 3:5 s Edmontonom, kde sme vyhrávali pred poslednou tretinou 3:0 a nakoniec z toho bol husársky kúsok v podobe prehry
. V tomto období som naozaj obdivoval našich fanúšikov, ja by som to už dávno zabalil. Patrí im vďaka za celú sezónu, oni boli jedni z tých pozitívnejších vecí v tejto sezóne
. Bolo by zbabelé a nevďačné hádzať všetky príčiny slabého prejavu mužstva na Murrayho ale ako sa neskôr ukázalo, aj on bol príčina týchto výkonov a výsledkov. O mizernej domácej bilancii tu už bola mnoho krát reč, vonkajšie zápasy nám však vychádzali excelentne, toto je obrovský paradox
. Presilové hry katastrofálne, oslabovky naopak výborné. Tieto štatistiky sú pdľa mňa výsledok koučingu. Ďaľší dôvod neúspechu boli naše ofenzívne spiace ruženky, ktoré sa bohužiaľ nezobudili. Sklamanie z hry a produktivity Kariyu, Boyesa, Berglunda je u mňa obrovské
. U Berglunda to ešte ako tak pochopím, viem, že 2. sezóna býva pre nováčika zväčša ťažšia ako tá prvá, avšak čo mohol zmeniť bol prístup k práci. Kariya a Boyes mali byť ťahúňmi nášho 1. útoku na čo som sa veľmi tešil, no bolo to presne naopak
. Títo dvaja hráči nám z rozpočtu zhltli 11 miliónov a dokopy nahrali žalostných 85 bodov, +/-, -6
. Len pre zaujímavosť, 10. hráč v bodovaní NHL Gáborík nazbieral 86 bodov, +/-, +15. A to ani nechcem hovoriť o Henrikovi Sedinovi, Ovechkinovi a ďaľším. Ako tak naplnil očakávania McDonald, Perron, veľmi pomalý rozbeh mal Backes a Oshie. Najväčšie prekvapenie čo sa týka ofenzívy sa volá Alex Steen, ktorý bol u mňa top hráčom v útoku
. Rátalo sa s ním do checking line a on predčil všetky očakávania. Po celý ročník veľmi drel a išlo mu to konečne aj strelecky. Tento hráč je pre Blues veľkým prínosom. Je to kombinácia poctivého makajúceho hráča s takým tichým zabijákom a bola by veľká škoda nepodpísať ho
Ostatní zahrali to, na čo podľa schopností, postavenia v útoku a platov majú. Po celú sezónu ma bavil Cam Janssen
. Čo sa týka defenzívy tam tiež nemám príliš čo vytknúť. V krízovom období to však nešlo ani im, čo bol ale výsledok frustrácie a nepokoja okolo celého mužstva. Vyzdvihol by som výkony Colaiacova a Johnsona.
Obaja naši gólmani dokazovali, že máme super dvojicu, chytali vo väčšine zápasov spoľahlivo a za výsledky určite nemôžu.
Skratka nefungovala dobre chémia tímu, vznikol nepokoj, ktorý sa už ťažko odháňal.
Na lepšie časy svitlo po príchode ambiciózneho Davisa Paynea. Zmena bola nutná a vzhľadom na vyrovnanosť konferencie to nebolo vôbec žiadne riziko aj keď sme sa po väčšine držali vzadu. Mužstvo takmer okamžite ožilo, hráči si pochvaľovali nový, výrazne ofenzívnejší herný štýl, lepší presilovkový systém a podobne. Zrazu sme začali hrať svižne a bola radosť sa na všetko pozerať. Payne proste tomuto mužstvu sadol, má tam presne takých hráčov, ktorí mu pasujú do jeho systému. Jednoducho mu treba dať šancu aby začal pekne od začiatku, pretože ukázal, že o tom niečo vie a určite má aj vysoké ambície
.Držím mu do budúcna palce
. Žiaľ náhaňačka o PO nám narozdiel od minulého roku nevyšla ale sezónu sme dohrali so cťou.
Čo sa týka TDL, opäť sa nás to netýkalo, ale vedeniu vytknem odchody Bella a Wagnera
. Mali dostať väčši priestor.
V poslednom zápase sa rozlúčil s kariérou veľmi emotívnym spôsobom veľký hráč Keith Tkachuk. Počas tých 9. sezón patril k oporám tímu a patrí mu veľká vďaka za svoju oddanosť a prínos pre tím
.
K podpisu zmlúv s UFA RFA hráčmi. Bohato mi stačí ak podpíšeme Carla, Steena a našich mladíkov. V lete bude určite väčší pohyb v kádri, kvôli sklamaniu zo sezóny a výmeny na poste GM tak sa nechajme prekvapiť. Verím, že o rok to bude o niečo silnejší St. Louis Blues
.
Takto by som tento ročník videl ja.