Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

inak dnešný zápas sme hrali v troška pozmenenej zostave, nehrali Erik Johnson a v útoku T.J. Oshie, pochopiteľne ani Tkachuk, ktorý na tento zápas ani necestoval. Takže naša zostava v zápase vyzerala takto :

Kariya - Backes - Boyes
McDonald - Eller - Perron
Steen - McClement - Crombeen
Winchester - D Agostini - Janssen

Brewer - Junland
Sydor - Weaver
Colaiacovo - Strachan

G - Ty Conclin

inak je fajn článok, kde na pár zaujímavých otázok odpovedal náš dočasný tréner Davis Payne (ktorý verím dostane ponuku zostať pri tomto tíme aj naďalej, so zmluvou aspoň na 2 roky), tak tu je link :
http://www.stltoday.com/stltoday/sports ... enDocument
Sports Illustrated spravila anketu, v ktorej si malo 272 súčasných hráčov NHL zvoliť najobávanejších bitkárov ligy.

V prvej päťke boli títo borci (bez poradia):
Derek Boogaard (Minnesota Wild)
Colton Orr (Tornonto Maple Leafs)
Jody Shelley (New Yorku Rangers)

Zdeno Chára (Boston Bruins)
D.J. King (St. Louis Blues)

Pecka, D.J. aj keď nepatrí medzi najčastejších bitkárov, medzi tých ktorí rozdávajú najtvrdšie KO patrí určite. Zdeno Chára sa tam objavil napriek tomu, že nepatrí medzi čistokrvných bitkárov, no jeho proporcie ho medzi obávaných jednoznačne môžu zaradiť. :D

Mimochodom St. Louis skončilo spomedzi všetkých tímov NHL v početnosti bitiek na 4. mieste:
Anaheim Ducks (78), Philadelphia Flyers (76), Calgary Flames (74) St. Louis Blues (72) ...

A čo sa týka jednotlivcov:
1. Zenon Konopka TBL (33) ... 11. Cam Janssen STL (19), 12. B.J. Crombeen STL (18) ...
Zaujímavé štatistiky. Mne sa páčilo, že tento rok sme boli v pästných súbojoch dosť aktívni. Janssen si ma získal :D .
Tím St. Louis Blues naplánoval na stredu tlačovú konferenciu, od ktorej sa očakáva, že na nej bude oznámené to, že z dočasného trénera tímu Davisa Paynea sa stane trvalý hlavný tréner.
Informáciu priniesol denník St. Louis Dispatch, podľa ktorého sa Payne stane 23. hlavným trénerom v tímovej histórii.
Davis Payne nahradil na poste hlavného trénera Andyho Murraya, ktorý dostal 2. januára výpoveď. Blues dopomohol k solídnej bilancii 23-15-4 v závere základnej časti.
Vo veku 39 rokov by bol najmladším trénerom v NHL
.
:good:

- tak super, toto sme presne potrebovali, ďalší úplne nový tréner, to by už nebolo ono. Hráči si s Paynom sadli a keďže väčšina kádra ostane pokope, je toto najrozumnejší ťah, čo mohlo naše vedenie urobiť. Som spokojný.

- inak pomaličky pripravujem také "malé" zhrnutie tejto sezóny... :)
Ja som tiež za aby Payne zostal v tíme. Mne sa hra pod jeho vedením páčila, už to nebolo také ustráchané a defenzívne, ofenzíva bola omnoho aktívnejšia, súpera sme mnoho krát prestrieľali a pod. Nastúpil do rozbehnutej sezóny a mal minimum času na nejaké zmeny. Ak to bude od začiatku cez letnú prípravu bude to fajn :good: .

Aj ja by som sem pridal svoje dojmy zo sezóny ale absolútne neviem odkiaľ začať :D.
Moje zhrnutie sezóny 2009/10 St. Louis BLUES...

Predsezónne odchody : opustilo nás viacero hráčov z predošlej sezóny a to brankár Manny LEGACE, ktorého sme nepodpísali a tak neskôr prestúpil do ATLANTY, Jay McKEE a Andy WOZNIEWSKI prestúpili k tučniakom do PITS, Jeff WOYWITKA zasa do DALLASU, Dan HINOTE k žralokom do SJS a Steve REGIER dokonca odišiel do Európy, kde hráva vo SWITZ lige.

Príchody : v našom tíme sa počas leta objavilo viacero nových tvári, prišiel obránca Brandon BELL z OTT, ďalší obránca Dany RICHMOND z PITS, skúsený Darryl SYDOR z DAL, LW Ryan BAYDA z CAR, RW Adam CRACKNELL z CGY, RW Barry TALLACKSON z NJD a Derek ARMSTRONG z LAK. Zaujímavosťou ešte bolo, že s naším tímom znova podpísal zmluvu brankár Hannu TIVONEN (to ešte netušil, že iba do TD).
Zaujímavý bol aj príchod Eda Belfoura, ktorý sa v našej organizácii stal konzultantom pre výchovu brankárov. Asi sa v tejto pozícii u nás veľmi nenašiel, alebo vznikol iný problém, no 19.1. požiadal o uvoľnenie z tejto funkcie a odišiel.

Letná príprava : prebehla v pohode a v kempe bolo cítiť, že táto sezóna by mohla dopadnúť dobre, nasvedčovali tomu aj výsledky prípravných zápasov, ktorých bilancia bola zaujímavá : 5 – 1 – 1 a tu je to výsledkovo :
MIN – STL 1:3
STL – DAL 2:4
STL – COL 6:2
COL – STL 1:2pp
DAL – STL 0:5

- po týchto zápasoch sa team zúžil o hráčov, ktorí zostali na farme a neleteli tak do Švédska, kde sme v dvojzápase s DET otvárali sezónu NHL. Išlo o týchto hráčov (Wagner, Junland, Bell, Eller, Stastny, Palushaj, Tallackson)
Posledný prípravný zápas pred sezónou sme už odohrali vo Švédsku a skončil takto : Linkoping – STL 0:6. Po tomto zápase ešte tréner poslal na farmu Strachana.

Aké nám dávali šance..? Pred začiatkom sezóny, po tých prípravných zápasoch panoval v našom tíme optimizmus a viacerí odborníci tipovali, že by sme v tejto sezóne mohli patriť k príjemným prekvapeniam. V tíme zostal skúsený Keith Tkachuk, uzdravovali sa Erik Johnson, Paul Kariya a D.J. King, ktorí toho v minulej sezóne veľa neodohrali. Po operácii kolena bol C – Brewer. Väčšie očakávania boli aj u mladých a perspektívnych hráčov, ako T.J. Oshie, Berglund či Perrona. V obrane sa na pevno usadil Čech Roman Polák a čakalo sa, ako sa uchytí mladík Pietrangelo.

Tréneri : Andy Murray, ktorý k nám prišiel v sezóne 2006/07 si určite ani len nepomyslel, že táto sezóna bude jeho poslednou u nás. Hlavne po tom, čo mu vedenie v auguste ponúklo predlženie zmluvy do r. 2013. Náš team nedokázal pokračovať s skvelom úvode a hlavne doma predvádzal výkony, z ktorých boleli oči (pod trénerom Murrayom sme mali do jeho odchodu bilanciu 5 – 13 – 3 ! ) a tak vedenie dalo ultimátum, do Nového roka príde zlepšenie, alebo dôjde k radikálnemu riešeniu situácie... Nakoniec bol tréner Andy Murray 2.1. 2010 odvolaný a nahradil ho mladý ambiciózny tréner farmy Davis Payne. Náš team pomaličky ale predsa začal zlepšovať herný prejav a prišli aj lepšie výsledky. V závere chýbalo troška viac šťastia a urobíme aj to PO. Tréner Payne mal domácu bilanciu 12 – 5 – 2.

Zranenia : táto sezóna bola v porovnaní s tou predošlou o poznanie lepšia. V lete okrem operovaných Kariyu a Brewera boli všetci hráči v pohode. Smolu mal navrátilec D.J. King, ktorý si hneď vo svojom úvodnom zápase proti DAL v bitke s Barchom zlomil ruku a tak znova dlhšie pauzoval (nastúpil až 4.2. v zápase s CHIC). Výraznejšie a dlhodobé zranenia sa nám našťastie vyhýbali. Menšie zranenie členku mal Jackman, potom laboroval kvôli slepému črevu T.J.Oshie, neskôr bol na IR Steen a Colaiacovo, ktorého dosť nešetrne narazil Ott na mantinel a odnieslo si to jeho rameno. Dosť nepríjemné bolo aj zranenie Keitha Tkachuka začiatkom januára, ktorého zasiahol puk do tváre, po strele Oshieho (paradoxne bol z toho gól) Niečo podobné zažil Polák v novembri, keď ho trafil tiež do tváre Wiedeman.

Trade Deadline : z nášho pohľadu bolo pomerne slabé (podobne, ako v minulom roku) Vymenili sme Yana Stastnyho do VAN za Pierre-Cedrik LABRIERA, Aarona Palushaja do MTL za Matta D Agostiniho, ktorý naskakoval občas v 4. lajne počas sezóny, Hannu Toivonen a Danny Richmond boli vymenení do CHIC za Joe Fallona a Daryla Boylea a odišiel aj Steven Wagner výmenou do PITS za Nate Guenina.
- ešte pred TDL boli vymanení Bell s Káňom do CBJ za Pelletiera.

MSJ a ZOH : počas sezóny sa uskutočnili aj tieto dve hokejové slávnosti, na tej prvej MSJ sme mali zastúpenie v podobe mladého a nádejného brankára Jakea ALLENA a obráncu Alexa PIETRANGELA, ktorí patrili k najlepším na šampionáte a určite nesklamali. V útoku ešte hrával David Warsofsky.
ZOH patrili k ozdobám športu v tomto roku, na hokejovom turnaji svoje krajiny reprezentovali títo hráči STL :
ČR – Roman Polák, USA – David Backes a Erik Johnson

Sezóna : vezmem to viac zoširoka, lebo nemá význam rozoberať zápasy jednotlivo. Našim sa vydaril úvod sezóny v dvojzápase s DET, ale potom prišla séria nevýrazných výsledkov, kde sme v najbližších 15 zápasoch dokázali iba 3x vyhrať. Celá jeseň sa niesla v znamení nevýrazných výsledkov (najmä doma) a jediným ako tak výrazným víťazstvom bola domáca výhra s VAN 6:1 a decembrová na ľade EDM 7:2. Inak sme sa dosť trápili a naše víťazstvá boli dosť vydreté. Absolútne nám nešli presilovky, v ktorých sme patrili k najhorším v NHL, naopak pomerne dobre sme hrali v oslabení. Aj to výraznou mierou prispelo k rozhodnutiu vedenia odvolať trénera Murrayho, ktorý situáciu nevedel riešiť. V tomto roku po zmene trénera došlo k zlepšeniu hry, boli sme aktívnejší a začali sme viac vyhrávať. Team sa zobudil a pôsobil herne lepším dojmom. Cez to všetko nám tento rok PO ušlo. Podľa mňa aj kvôli faktu, že tohtoročná Západná konferencia je neskutočne silná a vyrovnaná. Chýbali nám 4 body a tak najmä konfrontačné zápasy s COL a NSH, ktoré sme absolútne nezvládali, nás tento rok stáli PO.
Ak sa pozrieme na túto sezónu štatisticky tak sme mali takéto čísla, DOMA : 17 – 17 – 6 a VONKU : 23 – 15 – 4, čo je skvelé, celková naša bilancia spolu je : 40 – 32 – 10.

Hráči : Začnem brankármi, obaja v tejto sezóne podávali celkom vyrovnané a dobré výkony, no tak mimoriadny výkon, aký predviedol v minulej sezóne Mason, ktorý nás nakoniec posunul do PO, sa nepodaril v závere ani jednému z nich. Mason tohto odchytal viac, ako Conklin, no môj dojem z nich bol u oboch rovnaký. Máme skvelú a veľmi vyrovnanú dvojicu brankárov, ktorá určite nesklamala. Obrana bola celkom v pohode, vyskytli sa aj menšie problémy, ale ten základ tam je dobrý a môžeme pokojne napísať, že naša obrana hrala kompaktne a spoľahlivo. Najväčšie sklamanie nám prinášali naši útočníci, ktorých efektivita bola celú sezónu takmer u všetkých žalostná a to je v podstate náš tohto-sezónny kameň úrazu. Spomedzi strelcov v tejto sezóne najviac vynikli McDonald, Steen a Perron, ktorí sa ako jediní dostali nad hranicu 20 strelených gólov, z nich jedine McDonald prekonal hranicu 50 bodov za sezónu, mal ich celkovo 57 (24g – 33as) Boyes ich dal v minulej sezóne 33. Iba jediný krát v histórii Blues od roku 1971 sa stalo, aby najlepší hráč nedal viac za sezónu, ako 25 gólov..! Mimochodom iba traja naši hráči odohrali v tejto sezóne všetkých 82 zápasov a to : Perron, Boyes a McClement.
Potešili nás aspoň výkony ochráncov na ľade. Naši bitkári patrili v tejto sezóne k najlepším v NHL. Svoje si zastali King s Janssenom, ale nezahanbili ani Crombeen s Winchestrom.

PO : sa nás v tejto sezóne netýka a tak si ho môžeme v kľude vychutnávať... a ešte nás môže z kľudu vyrušiť tohtoročný draft.

- tak som to hádam zvládol a dal tam všetko podstatné, ak mi niečo uniklo tak to prosím chalani doplnte, dík.
Veľmi dobre si to zhodnotil Ivan, v podstate je málo toho čo dodať. :good:

Bilancia domácich a zápasov vonku je hrôzostrašná. Je skrátka nepredstaviteľné aby bol náš hrad ako z kariet, púčťali sme perie až príliš ľahko.

Správne si poznamenal, že brankári boli veľmi vyrovnaní a ja osobne si myslím, že v tomto smere nám nič nechýbalo. Obaja podávali vyrovnané výkony, v podstate sa na nich dalo spoľahnúť a v tomto smere by som viacmenej nič nemenil. Conklina máme podpísaného ešte na jeden rok, Masonovi zmluva po tejto sezóne končí. Podpísali sme ho? Podpíšeme?

Obrana sa mi tiež páči, bude zaujímavé sledovať zmeny v tomto kádri. Zmluvy padajú Colaiacovo, Sydor, Weaver, Strachan ... končia aj Johnsonovi s Junlandom, tu sa však nedá predpokladať, žeby sme ich nepodpísali aj na ďalšie min. dve-tri sezóny. Takže ostáva Brewer, Jackman, Polák, Johnson a Junland a samozrejme Pietrangelo.

Útok bol naozaj najslabšou časťou celého tímu. Presne ako sa to o Blues píše všade, jednoznačne platí, že naši najlepší hráči ďaleko zaostali za očakávaniami. Výkon Boyesa, Berglunda bol určite nie len pre mňa sklamaním od Kariyu sa tiež dalo očakávať viac bodových zápisov. Naopak prekvapením čo sa týka bodov môže byť Steen.
Zmluvy po tejto sezóne padajú Kariyovi, kde by som po odchode Tkachuka tipoval na predĺženie o rok? Ďalej Winchester, tu je to ťažko povedať, ale jeho hra nebola zlá ani oslnivá, myslím, že tých 900 tisíc by sme mu dať mohli. Zmluvy tiež končia obom bitkárom Janssen i King no myslím že ostanú, minimálne teda v to dúfam. Steenovi zmluva tiež končí no po jeho prínose pre tím v tejto sezóne mu zrejme tiež zmluvu ponúknu a o Perronovi sa ani nemusíme baviť.

S tými zmluvami si niesom tak celkom istý, či mám aktuálne info, je dosť možné že mi niečo ušlo?
Pekne si to zhrnul Ivan :good: . Všetko si vystihol.

Mne sa táto sezóna hodnotí inak ako tá predošlá. Skratka si myslím, že tento tím mohol a aj mal dosiahnuť viac. Začiatok sezóny bol ako z ríše snov. 2 švédske víťazstvá s Detroitom. V týchto zápasoch sa mi ukázali dôvody, pre ktoré som sa na tento ročník tak tešil. Skvelý Mason, Conklin. Dobrá súhra obranných dvojíc a útokov. Kariyova šikovnosť, mladícka dravosť a podobne. Žiaľ potom to na dlhú dobu bolo ako na hojdačke. Výhry sa striedali s prehrami, na nejakú víťaznú šnúru sme nemali nárok nadviazať a postupne to začalo celé upadať. Mužstvo hralo nudný ustráchaný hokej, s chabými výsledkami. Na výhru sme sa nadreli ako kone, prehrať nebolo vôbec ťažké. Najviac ma vytáčali prehry tipu 3:5 s Edmontonom, kde sme vyhrávali pred poslednou tretinou 3:0 a nakoniec z toho bol husársky kúsok v podobe prehry :hroza: . V tomto období som naozaj obdivoval našich fanúšikov, ja by som to už dávno zabalil. Patrí im vďaka za celú sezónu, oni boli jedni z tých pozitívnejších vecí v tejto sezóne :good: . Bolo by zbabelé a nevďačné hádzať všetky príčiny slabého prejavu mužstva na Murrayho ale ako sa neskôr ukázalo, aj on bol príčina týchto výkonov a výsledkov. O mizernej domácej bilancii tu už bola mnoho krát reč, vonkajšie zápasy nám však vychádzali excelentne, toto je obrovský paradox :?: . Presilové hry katastrofálne, oslabovky naopak výborné. Tieto štatistiky sú pdľa mňa výsledok koučingu. Ďaľší dôvod neúspechu boli naše ofenzívne spiace ruženky, ktoré sa bohužiaľ nezobudili. Sklamanie z hry a produktivity Kariyu, Boyesa, Berglunda je u mňa obrovské :-( . U Berglunda to ešte ako tak pochopím, viem, že 2. sezóna býva pre nováčika zväčša ťažšia ako tá prvá, avšak čo mohol zmeniť bol prístup k práci. Kariya a Boyes mali byť ťahúňmi nášho 1. útoku na čo som sa veľmi tešil, no bolo to presne naopak :-( . Títo dvaja hráči nám z rozpočtu zhltli 11 miliónov a dokopy nahrali žalostných 85 bodov, +/-, -6 :evil: . Len pre zaujímavosť, 10. hráč v bodovaní NHL Gáborík nazbieral 86 bodov, +/-, +15. A to ani nechcem hovoriť o Henrikovi Sedinovi, Ovechkinovi a ďaľším. Ako tak naplnil očakávania McDonald, Perron, veľmi pomalý rozbeh mal Backes a Oshie. Najväčšie prekvapenie čo sa týka ofenzívy sa volá Alex Steen, ktorý bol u mňa top hráčom v útoku :good: . Rátalo sa s ním do checking line a on predčil všetky očakávania. Po celý ročník veľmi drel a išlo mu to konečne aj strelecky. Tento hráč je pre Blues veľkým prínosom. Je to kombinácia poctivého makajúceho hráča s takým tichým zabijákom a bola by veľká škoda nepodpísať ho :!: Ostatní zahrali to, na čo podľa schopností, postavenia v útoku a platov majú. Po celú sezónu ma bavil Cam Janssen :good: . Čo sa týka defenzívy tam tiež nemám príliš čo vytknúť. V krízovom období to však nešlo ani im, čo bol ale výsledok frustrácie a nepokoja okolo celého mužstva. Vyzdvihol by som výkony Colaiacova a Johnsona.
Obaja naši gólmani dokazovali, že máme super dvojicu, chytali vo väčšine zápasov spoľahlivo a za výsledky určite nemôžu.
Skratka nefungovala dobre chémia tímu, vznikol nepokoj, ktorý sa už ťažko odháňal.

Na lepšie časy svitlo po príchode ambiciózneho Davisa Paynea. Zmena bola nutná a vzhľadom na vyrovnanosť konferencie to nebolo vôbec žiadne riziko aj keď sme sa po väčšine držali vzadu. Mužstvo takmer okamžite ožilo, hráči si pochvaľovali nový, výrazne ofenzívnejší herný štýl, lepší presilovkový systém a podobne. Zrazu sme začali hrať svižne a bola radosť sa na všetko pozerať. Payne proste tomuto mužstvu sadol, má tam presne takých hráčov, ktorí mu pasujú do jeho systému. Jednoducho mu treba dať šancu aby začal pekne od začiatku, pretože ukázal, že o tom niečo vie a určite má aj vysoké ambície :) .Držím mu do budúcna palce :good: . Žiaľ náhaňačka o PO nám narozdiel od minulého roku nevyšla ale sezónu sme dohrali so cťou.

Čo sa týka TDL, opäť sa nás to netýkalo, ale vedeniu vytknem odchody Bella a Wagnera :-( . Mali dostať väčši priestor.
V poslednom zápase sa rozlúčil s kariérou veľmi emotívnym spôsobom veľký hráč Keith Tkachuk. Počas tých 9. sezón patril k oporám tímu a patrí mu veľká vďaka za svoju oddanosť a prínos pre tím :good: .

K podpisu zmlúv s UFA RFA hráčmi. Bohato mi stačí ak podpíšeme Carla, Steena a našich mladíkov. V lete bude určite väčší pohyb v kádri, kvôli sklamaniu zo sezóny a výmeny na poste GM tak sa nechajme prekvapiť. Verím, že o rok to bude o niečo silnejší St. Louis Blues :) .

Takto by som tento ročník videl ja.
pekne, veľmi pekné... :good:
ivan23 píše:Tím St. Louis Blues naplánoval na stredu tlačovú konferenciu, od ktorej sa očakáva, že na nej bude oznámené to, že z dočasného trénera tímu Davisa Paynea sa stane trvalý hlavný tréner.
Stalo sa. :)
Ťažko povedať čo si môžeme sľubovať od "nového" trénera. (Čo myslíte?) Ak je to práve zofenzívnenie nášho herného prejavu, som jednoznačne za, ale to budeme musieť byť zrejme dosť aktívny v letnom prestupovom období. Rezerva v podaní približne 10 miliónov by mohla stačiť k tomu, aby sme prilákali nejakú novú tvár vyššieho rangu. Otázne ale je aké navýšenie platov nastane pri zmluvách Perrona a Johnsona. Tipoval by som to, postúpia z 0,850 mil. na približne 2,000? mil. v Johnsonovom a 1,750? mil. v Perronovom prípade. Rozhodujúca bude dĺžka zmluvy. :) Čo myslíte?
Uvidíme ako sa po Play-off naplní trh s voľnými hráčmi, alebo či sa nám podarí nejaká výmena. Každopádne nemuselo by byť zlé obetovať ešte jednu sezónu a nasadiť mladé pušky po vzore ostatných dnes úspešných tímov NHL.

Hlavné úlohy pre nového GM a trénerov budú:
- podpisy mladých hráčov: Davida Perrona a Erica Johnsona (inú možnosť nepripúšťam :| )
- stabilizácia obrany podpisom s: Carlom Colaiacovom :good: a Mikom Weaverom (radšej Weaver ako Sydor či Strachan?)
- ďalšie podpisy Alex Steen :good: prípadne Brad Winchester?
- do útoku pritiahnuť skúseného strelca + predĺžiť Kariyu? ale nie za 6 mil :eek2: .
- brankár! necháme si Masona :yes: ? dostane šancu Bishop?
- presilovky :evil:
- hra pred našou bránou :x
- závery tretín (hra na istotu) :x
- môj dom = môj hrad :ja_neviem:

Z môjho pohľadu je tiež veľmi špecifický prípad náš kapitán, o tom by sme sa tu zrejme mohli dlho rozprávať. :hroza:
Bluesman píše:
ivan23 píše:Tím St. Louis Blues naplánoval na stredu tlačovú konferenciu, od ktorej sa očakáva, že na nej bude oznámené to, že z dočasného trénera tímu Davisa Paynea sa stane trvalý hlavný tréner.
Stalo sa. :)
Ťažko povedať čo si môžeme sľubovať od "nového" trénera. (Čo myslíte?) Ak je to práve zofenzívnenie nášho herného prejavu, som jednoznačne za, ale to budeme musieť byť zrejme dosť aktívny v letnom prestupovom období. Rezerva v podaní približne 10 miliónov by mohla stačiť k tomu, aby sme prilákali nejakú novú tvár vyššieho rangu. Otázne ale je aké navýšenie platov nastane pri zmluvách Perrona a Johnsona. Tipoval by som to, postúpia z 0,850 mil. na približne 2,000? mil. v Johnsonovom a 1,750? mil. v Perronovom prípade. Rozhodujúca bude dĺžka zmluvy. :) Čo myslíte?
Uvidíme ako sa po Play-off naplní trh s voľnými hráčmi, alebo či sa nám podarí nejaká výmena. Každopádne nemuselo by byť zlé obetovať ešte jednu sezónu a nasadiť mladé pušky po vzore ostatných dnes úspešných tímov NHL.

Hlavné úlohy pre nového GM a trénerov budú:
- podpisy mladých hráčov: Davida Perrona a Erica Johnsona (inú možnosť nepripúšťam :| )
- stabilizácia obrany podpisom s: Carlom Colaiacovom :good: a Mikom Weaverom (radšej Weaver ako Sydor či Strachan?)
- ďalšie podpisy Alex Steen :good: prípadne Brad Winchester?
- do útoku pritiahnuť skúseného strelca + predĺžiť Kariyu? ale nie za 6 mil :eek2: .
- brankár! necháme si Masona :yes: ? dostane šancu Bishop?
- presilovky :evil:
- hra pred našou bránou :x
- závery tretín (hra na istotu) :x
- môj dom = môj hrad :ja_neviem:

Z môjho pohľadu je tiež veľmi špecifický prípad náš kapitán, o tom by sme sa tu zrejme mohli dlho rozprávať. :hroza:
Prvé tri veci vrelo odporúčam a Mason mal síce svetlé chvíľky, ale snáď už teraz každý vidí, že ide o priemerného brankára. Skúsil by som niečo nové. Neviem či Bishopa, ale treba skúsiť niečo iné.
tak tiež ma to potešilo, je dobré že tento tréner zostane s tímom a bude ho môcť v lete poskladať tak, aby to bolo čo najlepšie. Verím v schopnosti tohto celkom charizmatického chlapíka, ktorému sa doteraz v podstate vždy darilo.
pokiaľ ide o nejaké vízie do budúcna, môj pohľad ne vec je takýto :

- najprv repodpísať dôležitých hráčov, ktorí sú RFA (Steen, Perron, Johnson, Junland) a taktiež oboch bijcov (King s Janssenom - za plat okolo 0.750 mil. odvádzajú pre team skvelé služby) :good:
- Kariyu by som už nepodpisoval, nech si ide...
- brankárska otázka je troška zložitejšia, ak by Mason, ktorý je UFA pristúpil na plat okolo 3.5 mil. tak možno áno, ale chcel by som už v tíme niekoho solídneho, ako napr. Halák, o neho by som teda zabojoval.
- z ostatných hráčov ktorí sú UFA by som podpísal iba Weavra (Colaiacovo, Sydor, Strachan, Winchester, Kariya - NIE)
- napevno by som zabudoval do tímu Pietrangela s Junlandom v obrane a Ellera v útoku
- pokúsil by som sa na letnom trhu získať kvalitného strelca za rozumné peniaze, nič viac nepotrebujeme
- samozrejme to chce zmenu aj na kapitánskom poste (Backes sa javí ako najvhodnejší kandidát)

Našu zostavu by som do budúcej sezóny teda videl takto :

? (ten strelec) - Backes C - Oshie
McDonald - Berglund - Perron
Steen - McClement - Boyes
King - Eller - Crombeen
(Janssen)

Pietrangelo - Johnson
Brewer - Weaver
Jackman - Polák
(Junland)

G- ? (Conklin)
Ja som to hovoril dávno...
St. Luisa do St. Luis a C-čko na hruď! :cool:

Škoda že Lou nikdy nepochopil marketingový zmysel mať v Devils S(Š)atana ako kapitána :D
Uvidíme s tou obranou. Práve to, či vedenie podpíše tých skúsenejších hráčov nám dosť napovie o tom, či sa vytvorí priestor pre mladých. Každopádne by som ich tam už rád videl na úkor hráčov, ktorí sú len do počtu.

Eller neviem neviem, ale tiež nechápem, prečo nehráva, veď bodovo sa presadiť vie a v prvom zápase i v poslednom dal gól.

begbeee neštuduješ Ty marketing? :D
Bluesman píše:Uvidíme s tou obranou. Práve to, či vedenie podpíše tých skúsenejších hráčov nám dosť napovie o tom, či sa vytvorí priestor pre mladých. Každopádne by som ich tam už rád videl na úkor hráčov, ktorí sú len do počtu.

Eller neviem neviem, ale tiež nechápem, prečo nehráva, veď bodovo sa presadiť vie a v prvom zápase i v poslednom dal gól.

begbeee neštuduješ Ty marketing? :D
No nie. Pracujem na marketingovom oddelení :)
tento tréner ich všetkých pozná z Peorie a tak verím, že šancu isto dostanú, podľa toho ako sa jej chopia sa rozhodne, či do A-teamu budú zaradení natrvalo, alebo nie. Pietrangelo tam bude na isto, Eller ak dokáže presvedčiť (ako napr. Perron) a Junland, ten to bude mať asi najťažšie, v obrane to máme dosť silné a presadiť sa v takej konkurencii nebude vôbec jednoduché. No tento rok dokazoval, že je to skvelý obránca a preto verím, že sa presadí. Skôr sa obávam výkonov stálic v obrane, ako Brewer, či Jackman.
Ja osobne sa o Jackmana nebojím, aj keď on mi už nejako prezrieva a jeho štandard nejako klesá, stále si svoje zahrá. O to viac sa obávam o Brewera, aký veľký som bol jeho fanúšik do doby pred jeho zranením v minulej sezóne, tak mu teraz nejako neviem prísť na chuť. Príliš veľmi nespoľahlivý hráč, aspoň mi tak pripadá, jeho rozohrávka nieje to čo bývala, aspoň že vystreliť nezabudol, ale čo z toho, keď dá gól a ďalšie dva vyrobí?
dnes oslavuje narodeniny náš "maskot" a skvelý bitkár a zabávač Cam Janssen, ktorý je narodený 15.4.1984. Tak všetko najlepšie a nech sa mu (dúfam že u nás) darí takto aj v ďalšej sezóne... :good:

- dúfam, že ste už zaregistrovali zmenu v mojom nicku, takže oddnes nie ivan23, ale Walt :smile03: :frajer2:
Ja si myslím, že Junland to bude mať ťažké a v budúcej sezóne ho uvidíme len sporadicky všetko záleží na tom, či Weaver zostane. S Pietrangelom sa už určite ráta. Polák si určite zahrá ten svoj štandard, Jackmanovi prestávka padne určite vhod. Aj keď mu to tento ročník príliš nešlo ale svoje si odohrá. Je obetavý, mnoho krát nastúpi aj cez zranenie a má vysoký icetime. Brewer by podľa mňa kľudne mohol odísť.
Eller by sa mohol presadiť. Uvidíme ako potrénuje cez leto.
Okrem teda podpisov Steena a Colaiacova by som si želal útočníka, ktorý má potenciál pravideľne strieľať aspoň okolo 35-40 gólov za sezónu a vzhľadom na vek brankárskej dvojice aj gólmana. ( Halák :roll: )
dnešný deň je zasa špecifický pre dvoch našich hráčov, ktorí oslavujú narodeniny a to : Boyes (28) a Brewer (31) :oslava:
Čo dodať, nech si to užijú a do tej budúcej sezóny len jedno, nech je to ich najlepšia v doterajšej kariére... :) :smile03:
Tak ja síce oneskorene, ale s väčšinou napísaného tiež súhlasím, nechať trénera (čo sa aj stalo :good: ), podpísať mladíkov..., ale ja by som podpísal aj Kariyu, je to v podstate jeho prvá nevydarená sezóna (keď nerátame minuloročnú 11 zápasovú). 65 bodov v 07/08, nehovoriac o sezónach predtým - v iných kluboch. Možno by ešte prekvapil v nasledujúcej sezóne a mohol by byť ešte aj celkom veľkou oporou tímu :) ... no uvidíme ako to dopadne :D Ale teda jednoznačne očakávam pre Blues vydarenú sezónu 10/11 :D :good:
keďže sa u nás v týchto dňoch nič výnimočné nedeje, posúvam aspoň článok o Paulovi Kariyovi a jeho vyhliadkach do budúcna, mám z toho pocit, že ešte absolútne netuší, kde nakoniec skončí a to som si ešte nedávno myslel, že dohoda s VAN je hotovou vecou...

Vôbec by mi nechýbal. Keď chce zostať v STL tak za max. 1 200 000 a keď nie nech odíde...
ďalšia zo špekulácii, ktorých bude v najbližšom období zrejme dosť, tak len pre zaujímavosť, aj tak sa v týchto dňoch nič zaujímavé u nás nedeje...

http://spectorshockey.net/index.php?opt ... s&Itemid=4
Zaujímavý článok o našom mladíkovi Alexovi Pietrangelovi som dnes našiel. Po MSJ sa vrátil do svojho tímu v OHL - Niagara Ice Dogs a potom prestúpil do tímu Barrie Colts, ktorý mal väčšie šance na PO, čo aj potvrdzuje a bude hrať finále OHL. Alexovi sa ale mimoriadne darí, čo je skvelé. V budúcej sezóne už nastúpi za náš A-team, takže by mohol byť oživením zadných radov. Bolo by zaujímavé, ak by bol spárovaný s Erikom Johnsonom, čomu moc neverím, ale podľa mňa by to bola skvelá obranná dvojica. Najprv ale počkajme, ako sa počas leta utrasie naša zostava pre budúcu sezónu...

5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2008 DETROIT RED WINGS