Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

ešte sa troška vrátim takým malinkým profilom ku Keithovi Tkachukovi, ktorý je tak troška mojou srdcovkou... :good:

- svoju kariéru začal v tíme Winnipeg Jets v r. 1991, ako 19 ročný. Tu hrával až do roku 1996. Počas pôsobenia v tomto tíme dostal svoju dnešnú prezývku "Walt" podľa legendárneho hráča NYR Walta Tkaczuka, ktorú mu dal jeho spoluhráč Eddie Olczyk.
Od sezóny 1996/97 hrával už za Phoenix, kde sa Winnipeg kvôli finančným problémom presťahoval (čo veľa ľudí vrátane mňa dodnes nevie stráviť :? ) a tu bol až do do roku 2001, kedy výmenou za dvojicu Ladislav Nagy a Mišo Handzuš prišiel do STL.
V sezóne 2006/07 sa ešte po TD na 18 zápasov ocitol v Atlante, ale v lete potom ako voľný hráč prišiel späť do STL.
Celkovo v NHL odohral 18 sezón, z toho v našej organizácii strávil pekných 9 sezón a patril vždy k najlepším v našom tíme.
Keith Tkachuk patrí do Top 30 v NHL s 538 gólmi a 525 asistenciami, celkovo nazbieral v 1200 zápasoch 1063 bodov.
Počas svojej kariéry sa 5x ocitol v zápase hviezd NHL (1997, 1998, 1999, 2004 a 2009) a 4x reprezentoval USA na OH (1992, 1998, 2002 - získali strieborné medaily a 2006). :good:

Keith pred nedávnom, t.j. 28.3. oslávil už 38 narodeniny. V dnešnom nočnom zápase kvôli menšiemu zraneniu nenastúpil, ale v tom poslednom domácom naisto nastúpi, chystá sa aj menšia oslava a plánuje sa, že jeho dres s č. 7 vyvesia na štadióne a bude v sieni slávy organizácie St. Louis Blues

a ešte ohlasy k jeho rozhodnutiu :
"Keith je pravým bojovníkom od začiatku hokejovej kariéry. Tajne som dúfal, že tento čas, teda koniec jeho kariéry, nepríde nikdy. NHL prichádza o jednu veľkú individualitu, ktorá tejto súťaži obetovala množstvo času a úsilia," povedal prezident St. Louis John Davidson.

" Cítili sme, že Keith bol niekto, kto nás ako organizáciu posunul o ďalší krok, " povedal súčasný GM Blues Larry Plea " Bol to zdravo drzý, dostával sa ľahko pred bránu a skóroval. Urobil náš team väčším a dal nám väčšiu šancu ísť ešte ďalej v play-off. Myslím, že tu urobil skutočne dobrú prácu pre nás ... skvelá kariéra." "

"Je to vždy ťažké rozhodnutie, keď hráte tak dlho, ale viem, že je to správne rozhodnutie, "povedal Keith Tkachuk. " Som poctený, že som mohol hrať tak dlho a nesmierne hrdý, že odchádzam do dôchodku tu v St Louis. To pre mňa znamená veľmi veľa. "
" Chcel som vyhrať SC, ale žiaľ sa to nepodarilo, " povedal Tkachuk. " V živote hokejistu sa nemusí každému vyskytnúť šanca vyhrať pohár. Ale táto organizácia raz vyhrá Stanley Cup. A aj keď nebudem mať na sebe dres, viem, že budem kúskom toho úspechu ... niekedy to trvá dlho, veľa takýchto kúskov k víťazstvu. " :good:
Tak ja sa ešte vrátim k tomu postupu Colorada, keďže som sa včera už nedostal na PC... Škoda toho, mohli sme ešte zabojovať keby prehrali Avalanche s Vancouverom, ale tak nevadí, Coloradu to prajem :smile03: Aj keď viac by som to prial Blues :D A čo sa týka včerajšieho zápasu so Chicagom, videl som len highlights, ale tú tretiu tretinu vidno že sme zahrali fakt super... Smola že padlo do našej siete až 6 gólov, lebo sme to kľudne mohli aj vyhrať, ale myslím, že sme Chicagu spôsobili ku koncu dosť veľké obavy :D Dúfam že sa chlapcom ešte zvyšné 2 zápasy vydaria a skončíme sezónu s 91 bodmi :) :good:
:coucou: zdravím

No čo chalani ako? Pozerám, že nám tu pribúda fanúšikov čo poteší. :) Vitajte. :good:

Posledné týždne som mal riadne fofry a bol som odcestovaný, no Blues som samozrejme sledoval poctivo.
Posledný zápas s Chicagom bol podľa mňa presná ukážka celej sezóny v podaní Blues. Od deviatich k piatim, šnúry víťazstiev, prehier, vysoké výhry nad silným a následné (z našej strany) bez gólové prehry so "slabšími súpermi" ...
Tento zápas pekne vystihol celú sezónu.

Čo dodať ku Keithovi, je to pán hráč a veľký srdciar. Niečo podobné sa v našom tíme už tak ľahko nenájde. Snáď T.J. môže pripadať ako jeho nástupca? Každopádne, som veľmi rád, že Keithova posledná zastávka bude Blues, patrí mu obrovská vďaka a to najmä od nás fanúšikov. Lojalita ku klubu sa v dnešnej dobe cení v radoch fans nad mieru a Keithovi nechýbala. :thumbsup:

Btw Ivan ako?
zdravím ťa priateľu, až mi odľahlo, pozri si príspevok stranu do zadu, kde ťa už postrádam... ako vidíš trošička sme sa rozrástli, čo je asi najviac potešiteľné. To PO tento rok nevyšlo, ale postupne sme to po našich najmä domácich výsledok aj čakali. Tento rok by to bol najskôr zázrak, aby sme tam boli. Nič to, neviem prečo, ale som presvedčený, že tá budúca sezóna bude stáť za to a tí naši mladíci to poriadne roztočia, ako tento rok COL, LAK či PHX. Dosť sa teším na leto a tie zmeny, ktoré verím že prídu a myslím že budú stáť aj za to.
:lol2: Odhadol si ma celkom správne.

Myslím si že to PO nevyšlo najmä vďaka tomu začiatku a hre doma, veď to bola hrôza skoro celú sezónu. Niekde nastala chyba. Nechcem ešte hodnotiť sezónu na to budeme mať celé leto, ale za Andyho (a to vieš že som ho uznával) tomu niečo skrátka chýbalo. Len počkáme čo z toho tímu v lete odíde, príde a čo kouč vymyslí.

A dovolil by som si našich mladých prirovnať možno skôr ešte ku CHI alebo LAK, skúsenosti už majú, hrali PO, najdôležitejšie bude si udržať najmä trojku Perron, Oshie a Johnson.
prirovnanie bolo len na margo tohtoročných výsledkov, tie tímy čo som spomenul boli v minulej sezóne na tom dosť biedne a pozri aký obrat u nich nastal. Páči sa mi to a verím, že niečo podobné zažijeme aj my o rok. Už ma nebaví trpnuť celú sezónu o každý bod, či sa to PO nakoniec podarí, chcem to prežívať s pocitom istoty niekde okolo 3. - 4. miesta počas celej sezóny. Ten základ čo máme je skvelý, hráči ktorých môžme doplniť (Pietrangelo, Junland, Eller, či Stastny, Sonne, Strachan a pod) to je skvelý výhľad do ďalších rokov a ak ich vhodne doplníme šikovnými a skúsenými hráčmi, bude to pohoda.
Inak verím, že náš nový GM, ktorý inak skvele vychádza s p. Davidsonom si nášho mladého trénera ponechá. Je tam skvelá chémia medzi ním a našimi mladíkmi a to je dosť podstatný fakt pre dobrú súhru a spoluprácu.
tak dnes nás čaká posledný domáci zápas tejto sezóny : STL - ANA

V podstate pôjde o priamy súboj o 10. priečku v Západnej konferencii a zároveň rozlúčkový zápas Keitha Tkachuka s domácim publikom. Ešte stále nie je isté či vôbec nastúpi, lebo je zranený, no podľa jeho vyjadrení aspoň v jednej tretine by rád nastúpil v našom drese a ak to tak bude, tak zrejem v záverečných minútach, aby aspoň symbolicky zamával fans Blues na korčuliach a v našom drese.
Zranení sú aj naďalej Berglund s Jackmanom a tak naše vedenie povolalo z farmy v Peorii obráncu Junlanda a útočníka Larsa Ellera, ktorých táto pozvánka dosť prekvapila a vôbec ju nečakali. O tom či do zápasov nastúpia rozhodne tréner, to je vyjadrenie prezidenta Blues p. Davidsona.
Lars Eller si v tejto sezóne už sa A-team zahral v troch zápasoch a hneď v tom úvodnom zaznamenal svoj prvý gól, čo sa zatiaľ podarilo iba trom hráčom. V Peorii má bilanciu 57 b (18g - 39as)
Jonas Junland v tejto sezóne za A-team nastúpil iba v jednom zápase proti CBJ, má z obráncov na farme najlepšiu bilanciu a to : 44b (14g - 30as)

Pokiaľ ide o naše vzájomné zápasy s ANA v tejto sezóne, odohrali sme zatiaľ 3 zápasy, najprv sme tam vyhrali 0:5 a potom prehrali 4:2 a v januári sme doma kačičkám podľahli 3:4pp.
Anaheim ťahá zaujímavú šnúru, keď v posledných 4 zápasoch vždy remizoval, tak sa dá očakávať, že aj tento zápas bude nesmierne vyrovnaný. Majú zranených Getzlafa, Hillera a Lupula.
My sme na tom pomerne dobre, ak nevezmem do úvahy poslednú prestrelku s CHIC, tak sme z tých predošlých 10 zápasov prehrali iba dva a to v DET 4:2 a v NSH smolne 3:2 (nakoniec nám tieto body aj dosť chýbajú, ale to už rozoberať nemá význam)

Ešte dve zaujímavosti :

- v médiach sa rozbehla ostrá vlna kritiky na naše súčasné vedenie, že od r. 2004 nedosiahlo toto mužstvo žiaden výrazný úspech a tak by bolo načase prijať nejaké opatrenia. Kritizovali dosť nezmyselné nákupy pomerne drahých obráncov (Brewer, Jackman), ktorí neodviedli čo sa od nich očakávalo, ale aj iní hráči boli na pretrase.
Tak to som zvedavý ako sa k tomu páni z vedenia postavia, predpokladám že po skončení sezóny bude nejaká tlačovka, kde predostrú nejaké vízie do ´dalšej sezóny a budúcna celkovo.
Od 1. júla prevezme managerské kormidlo pán Doug Armstrong, tak ho zrejme čaká rušné leto... :)

- pomerne priaznivé ohlasy sú zatiaľ na pôsobenie nášho nového trénera Davisa Payna, ktorý zlepšil domácu štatistiku v tejto sezóne. Pre porovnanie Andy Murray mal štatistiku do svojho odchodu : 6 - 13 - 3
a Davis Payne ju má k dnešnému dňu zatiaľ : 10 - 5 - 2
Ide už vlastne len o prestíž, bolo by symbolické keby Keith nastúpil do zápasu na tých pár minút ako kapitán. :)

Vedenie robilo dobré kroky, ale niektoré sa nepodarili. Brewer bol vymenený myslím za Prongera, to bola tvrdá rana, zo začiatku mu to ešte šlo ale posledné dve-tri sezóny nula bodov. Zranenia a kiksy, neistota. Nie je to zrovna kapitán na pohľadanie.
Na druhej strane Jackmana sme nekupovali, ten bol Blues draftovaný a nemyslím si že jeho výkony sú až také zlé. Predpokladám, že tým druhým drahým obrancom, ktorého možno označiť za extra zlý nákup nášho vedenia si myslel McKeea, ktorého sme nie len že preplatili, ale museli sme ho spod zmluvy dokonca vykúpiť :hroza:

Na druhej strane výmena Widemana za Boyesa bola spočiatku pre nás prospešná, teraz mu vyschol prach, ale čo by som u vedenia vyzdvihol bola výmena Steen, Colaiacovo za Stempniaka, aj keď Bluesfan so mnou nebude súhlasiť. V konečnom dôsledku sme parádne získali.

Tiež podpisy mladých sa mi veľmi páčili a o voľných agentoch (Winchester, Weawer) ani nehovorím. :)

Starému vedeniu som bol takmer vždy naklonený. Ťahy boli fajn, v podstate nič som im nezazlieval, ale skutočnosť, že za posledné roky sa neviem poriadne rozbehnúť dáva kritikom za pravdu. Môže to byť len lepšie.
Tak dnes teda rozlúčkový zápas Keitha Tkachuka :-( . Hráči musia spraviť to minimum a na koniec kariéry mu dopriať víťazstvo !
Ako to ubehlo rýchlo, za tie roky sa stal súčasťou klubu, vodcom a skvelým hráčom! Tak je to škoda ale vek bohužiaľ nezastavíš a je čas nechať to mladším. Keith ĎAKUJEME!!! :cry: :povzbudzovanie:

STL 4:1 ANA
Góly : Backes, McDonald, 2X Tkachuk ! :D
Bluesman práve naopak :) . Stempniak je síce moj top hráč, ale výmena bola prospešná. Bola to pre mňa rana ale dobrý ťah vedenia :D . Jemu sa v STL nedarilo a Cola je jeden z mála ofenzívnejších obráncov v mužstve a Steen ukázal svoje kvality hlavne v tejto sezóne. Aj v tej minulej drel ale bol málo produktívny. Snáď ich oboch podpíšeme :) .
Bluesfan píše: STL 4:1 ANA
Góly : Backes, McDonald, 2X Tkachuk ! :D
No kiežby to takto dopadlo :D Ale tiež by som doprial nejaký ten gól aj Kariyovi aby sa mu poradilo mať 20 gólov za túto sezónu :smile03:
Ja si myslím, že toto vedenie je veľmi dobré. Aj iní organizáciu STL chvália. Ibaže mužstvo prebrali keď bolo na dne. Starí majitelia, predaní hráči a pod. a vyliečiť takéto rany trochu trvá. Davidson a spol. začali prakticky od nuly a toto mužstvo zatiaľ napreduje. Šikovné ťahy na draftoch plus podpisy hráčov ako McDonald, túto sezónu ovplyvnili ale iné faktory. Predchádzajúci tréner a slabá športová forma. Skladba tímu sa mi páči, chce to len vhodne doplniť po tomto neúspechu. Aj Chicagu a LA trvalo dlho kým sa vyškriabali hore, a fans a ľudia okolo klubu mali trpezlivosť tak uvidíme :) .
Bluesman píše:Ide už vlastne len o prestíž, bolo by symbolické keby Keith nastúpil do zápasu na tých pár minút ako kapitán. :)

Vedenie robilo dobré kroky, ale niektoré sa nepodarili. Brewer bol vymenený myslím za Prongera, to bola tvrdá rana, zo začiatku mu to ešte šlo ale posledné dve-tri sezóny nula bodov. Zranenia a kiksy, neistota. Nie je to zrovna kapitán na pohľadanie.
Na druhej strane Jackmana sme nekupovali, ten bol Blues draftovaný a nemyslím si že jeho výkony sú až také zlé. Predpokladám, že tým druhým drahým obrancom, ktorého možno označiť za extra zlý nákup nášho vedenia si myslel McKeea, ktorého sme nie len že preplatili, ale museli sme ho spod zmluvy dokonca vykúpiť :hroza:

Na druhej strane výmena Widemana za Boyesa bola spočiatku pre nás prospešná, teraz mu vyschol prach, ale čo by som u vedenia vyzdvihol bola výmena Steen, Colaiacovo za Stempniaka, aj keď Bluesfan so mnou nebude súhlasiť. V konečnom dôsledku sme parádne získali.

Tiež podpisy mladých sa mi veľmi páčili a o voľných agentoch (Winchester, Weawer) ani nehovorím. :)

to som písal v rýchlosti a v podstate som iba tlmočil veci z článku, ale bude to ako píšeš, ja som si ani neuvedomil, že Jackmana sme nekúpili, ale napadol ma, lebo práve na jeho adresu je v posledných dňoch dosť kritiky. Pôjde určite o Brewera a McKeeho.
Svoj názor som tu už prezentoval veľa-krát, tak som ho už nedával, ale ja som s hráčmi až na pár výnimiek spokojný a nepríde mi, že máme nejako tragické mužstvo, dostať sem dvoch - troch naozaj kvalitných hráčov a môže to byť úplne iný team. Názory miestnych novinárov treba brať aj s ohľadom na veľké očakávania s rezervou.
Ak by sa nám v tejto sezóne darilo doma len o málinko lepšie, tak sme v pohode v PO, lebo vonku sme hrali nad očakávanie dobre. Doteraz nechápem čo sa to s našim tímom doma dialo. :?

Starému vedeniu som bol takmer vždy naklonený. Ťahy boli fajn, v podstate nič som im nezazlieval, ale skutočnosť, že za posledné roky sa neviem poriadne rozbehnúť dáva kritikom za pravdu. Môže to byť len lepšie
.
dnes ak sa podarí sa chystám si ten zápas pozrieť, som naozaj zvedavý či Keith nastúpi a ak áno za akých podmienok a v prípade že vyhráme, chcem vidieť ten záver. Samozrejme očakávam plný dom...
suhlasim s vami ze to nase vedenie povacsine robi dobre rozhodnutia, aj ked na druhej strane sa ani oni nevyhli chybam...co lae mna tiez velmi tesi, je fakt, ze fanusikovia v Scottrade hokejom naozaj ziju, fandia, kricia...nie su to typicky americania ktori pridu na hokej a jedia hmburgery =)
myslim ze smerom do buducnosti sa mame na co tesit...cela praca okolo timu ma koncepciu, strategiu a robi sa dlhodobejsie..co je fajn...ved ani Pittsburgh ani Chicago sa nedostali tam kde su zo dna na den...a ja som si isty ze onedlho medzi elitu budeme patrit aj my =)
St. Louis - Anaheim 6:3 (1:1, 1:2, 4:0)

Góly STL :
1:1 - 13:58 - L.Eller (J.Junland, C.Colaiacovo)
2:1 - 23:49 - E.Brewer (D.Perron, A.Mcdonald)
3:3 - 43:29 - C.Colaiacovo ([b]K.Tkachuk[/b], A.Mcdonald) v presilovke 5:4
4:3 - 56:10 - J.Mcclement (C.Colaiacovo, M.Weaver)
5:3 - 56:33 - A.Mcdonald (K.Tkachuk, D.Perron)
6:3 - 57:59 - D.Backes (D.Perron, J.Junland) v presilovke 5:4

Góly ANA :
0:1 - 03:36 - M.Beleskey
2:2 - 28:25 - B.Ryan
2:3 - 35:35 - M.Beleskey (C.Perry, B.Ryan)

Celkom strely na bránu : 48-26 :!:
Vylúčenia a trestné minúty : 6/15 - 9/29
Brankári : C.Mason 3/26 - C.Mcelhinney 6/48
Divákov : 19,150 at Scottrade Center :good: (podľa predpokladov)

3 hviezdy zápasu:
STL 7 K.Tkachuk :cool:
STL 50 C.Mason
STL 9 P.Kariya

nádherný hokejový večer, so skvelým hokejovým divadlom a super divákmi, škoda že takéto niečo sa nedalo v Scottrade Center vidieť v tejto sezóne častejšie... :good:

http://blues.nhl.com/club/recap.htm?id= ... L|STL|home
dobrý článok ku Keithovi vyšiel na nhlpro.cz , tak vám ho posúvam :

http://www.nhlpro.cz/clanek/17003-konec ... s-karierou

a keďže sú ho teraz plné noviny a články všade, tak ešte jeden :

http://www.stltoday.com/stltoday/sports ... enDocument
Krásny večer, skvelá rozlúčka, dojímavé momenty jedného z najväčších srdciarov St. Louis v histórii. Ďakujeme.

Čo sa týka ostatných postrehov, Brewer aj napriek tomu, že dal gól, bol dnes jediným obrancom nášho tímu ktorý ostal v štatistike +/- v mínuse. A 6 trestných minút.
Junland s takmer 18 minútami na ľade a celkovo svojou hrou ukázal, že v budúcej sezóne bude zrejme najväčší adept na nového obrancu A tímu. (Neviem ako Pietrangelo). S Johnsonom mu to sedelo.
K Ellerovi sa ani netreba vyjadrovať, to je skrátka talent, ktorý to nie len vie, ale má aj patričné šťastie. Zrejme sa tiež bude do A tímu aktívnejšie zapájať.

THANK YOU KEITH TKACHUK
[nhltv]http://video.nhl.com/videocenter/consol ... -vidmod-hp[/nhltv]
no inak mne sa Junland tiež veľmi pozdával, dokonca bol z obráncov dnes asi naj, tá dvojička s Johnsonom ak by hrávala v budúcej sezóne, tak to by bola krása, ale dnes hrával s Colaiacovom, nie..?. Pietrangelo je na tom myslím si tiež dobre na MSJ patril k najlepším a osobne si myslím, že z neho u nás môže byť niečo podobné, ako v LAK Doughty. V budúcej sezóne očakávam, že spoločne s Junlandom budú patriť od začiatku do základu a budú príjemným prekvapením sezóny. Ak si udržíme Weavra, tak naša obrana bude v budúcej sezóne úplne v pohode. (Brewer, Jackman, Polák, Weaver, Johnson, Junland, Pietrangelo,) Ale ak by sme sa v lete nejakým zázrakom zbavili aj Brewera a získali niekoho ako Kaberle, tak by to bolo úplne skvelé...
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Dneska jsem si ráno shlédl sestřih a ten konec byl fakt dojemný :)
Jinak souhlasím s tím že do budoucna budete nahoře...potenciál máte velký :good:
Tak čo som videl z highlightov bol to skvelý zápas, najmä skvelý záver 3. tretiny a Keith sa nestal hviezdou zápasu len tak, obe jeho asistencie boli fakt super :good: :clap: Skutočne sa rozlúčil s fanúšikmi pekne a jednoznačne treba v St. Louis vyradiť sedmičku na drese :) :smile03:
Nashville - St. Louis 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 1:0)

Góly NAS:
1:0 - 45:26 - J.Arnott (S.Weber)
2:1 - rozhodujúci samost. nájazd: M. ERAT

Góly STL:
1:1 - 50:18 - D.Backes (B.Boyes, P.Kariya)

Celkom strely na bránu : 36-34.
Vylúčenia a trestné minúty : 2/4 - 3/6.
Brankári : P.Rinne 1/34 - T.Conklin 1/36
Divákov : 16,702 at Bridgestone Arena.

3 hviezdy zápasu :
NSH 35 P.Rinne
STL 29 T.Conklin :good:
NSH 10 Martin ERAT

tak sme sa týmto (troška pre nás smolným) zápasom rozlúčili s účinkovaním v tomto ročníku NHL. Celkové dojmy si ešte rozoberieme, predpokladám že nebudeme mať na všetko rovnaký názor a každému sa pozdávalo viac - či menej niečo iné.
Dnešný zápas mohol dopadnúť aj troška lepšie, Ty Conklin bol skvelý, nehrali sme zle, ale tento rok je pre nás NSH asi prekliaty a dá sa povedať, že ak by sa nám s nimi darilo aspoň na 50% tak sme v PO. Ale tých zápasov, kde sme absolútne nepochopiteľne v záveroch zápasov postrácali veľmi dôležité body, bolo ďaleko viac...
Rinne bol dnes skvelý, podobne ako Conklin. Zákrok na Steena pri úniku v oslabení na konci prvej tretiny nemal chybu :good:
V tomto zápase prakticky nešlo o nič. Ako píšeš s NSH to bolo katastrofálne, ktovie čomu to možno pripísať? :ja_neviem:
tak to je fakt neznášam NSH som vam to prial aby ste boli v PO tam by ste podla mna aj prešli cez SJS ! Škoda že Keith nehral na konci karieri PO,inak bolo by skvele kebyže sa zbavite trebars Brewera za Luba Višnovskeho :good:
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2019 ST LOUIS BLUES