Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Hej je to frustrujúce keď to porovnávam s východom. Čo sa dá robiť. Tieto 2 zápasy budú dôležité aby sme si pred prestávkou spravili trošku sebavedomie a chuť do záverčnej fázy základnej časti. Ak by sa podarilo uhrať 3 body bol by som nadmieru spokojný.
No jo panove, je to holt smula. Ale pro fans tymu z vychodni konference je stejne zapadni ta slabsi. Co se da delat, musi se holt porad vyhravat. Ja uz jsem si na to za ta leta zvykl, nic se s tim neda delat :)
Tak sme urobili podľa mňa opäť hlúpu výmenu, keď sme sa zbavili ďaľšieho z celkom slušných obráncov. Po Bellovi si to tentokrát odniesol Steven Wagner. Ako protihodnota prišiel Nate Guenin z Penguins. O tomto hráčovi neviem absolútne nič :hmm:
St. Louis - Toronto 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) :good:

Góly STL:
1:0 - 14:22 - A.Mcdonald (P.Berglund, E.Johnson)
2:0 - 29:07 - T.Oshie (D.Backes) v oslabení 4:5
3:0 - 33:47 - A.Steen v oslabení 4:5
4:0 - 53:35 - B.Crombeen (J.Mcclement, C.Colaiacovo)

Celkom strely na bránu: 33-30.
Vylúčenia a trestné minúty: 12/38 - 8/38.
Brankári: C.Mason 0/30 - J.Giguere 4/33
Divákov : 19,150 at Scottrade Center.

3 hviezdy zápasu:
STL 74 T.Oshie
STL 50 C.Mason
STL 42 D.Backes

to je paráda, pekný výsledok...
Áno, pohodový zápas zvládnutý na výbornú :good: . Dnes chválim úplne každého :) . Potešili najmä 2 perfektné góly v oslabení a konečne skvelý Mason :good: .
Alex Steen :poklona: . Tak Stempniakovcov sme pekne vyprevadili :D .
Mám taký pocit, že v poslednej dobe sme sa trochu lepšie rozohrali a každý z tých hráčov na ktorích sme nakydali troška ožil. Je vidieť zlepšenie hry najmä u Kariyu, Berglunda, Oshieho a Backesa. Škoda naozaj slabej formy Boyesa. Dokonca aj obrana už nechybuje tak často čo je len dobré. Kiežby to takto išlo stále a k zlepšeným výkonom spomenutých hráčov by sa pridala aj kopa bodov. A to PO ešte nemusí byť stratené :) .

No a dnes nás čaká podstatne ťažší zápas keď privítame silný Washington. My máme v nohách zápas s TOR ale verím, že to nebude rozhodujúci faktor. WSH pred nedávnom ukončil famóznu 14. zápasovú šnúru víťazstiev a prišli 2 prehry 6:5 s MTL a OTT.
Určite by teda radi načali ďalšiu podobnú sériu. S bodom by som veľmi spokojný. Ak by sme podali taký výkon ako s TOR tak nie je to stratený zápas :) .
dnes to bol troška špecifický zápas v tom, že proti sebe hrali tímy, ktoré spolu tak často nehrajú. Ich posledný zápas sa odohral 13.10.2008..! Čo je tiež zaujímavé, my sme najhoším domácim tímom NHL s bilanciou 11 - 16 - 5 a hrali sme s najhoším hosťujúcim tímom NHL s bilanciou 8 - 18 - 6 !
Ak už som pri číslach, tak aj napriek týmto nie veľmi lichotivým číslam, sme mali po 25x v sezóne vypredané... :good:
Zaujala ešte bitka Orra s našim Janssenom, po tom, čo ich rozhodcovia pri ich prvej vzájomnej potyčke veľmi skoro oddelili a k poriadnej bitke ani nedošlo http://www.hockeyfights.com/fights/92454 (stihli si aspoň povedať pár teplých slov a riadne sa nažhaviť :D ) Potom si to zopakovali ešte v druhej tretine a tá už bola parádna, len na škodu Janssena bolo to, že Orr má neskutočne dlhé ruky, čo ho troška zvýhodňovalo v súboji :
http://www.hockeyfights.com/fights/92456

- celkovo sme v hodnotení bitiek na 4. mieste v NHL, keď naši borci už absolvovali spolu 53 bitiek :box: :thumbsup:
(mimochodom, náš dnesšný súper WSH je v tomto hodnotení posledný so 17 bitkami, tak neviem s kým si to bude môcť Janssen rozdať - Erskine, Bradley..? :hmm: )

- v zápase sa nám ale zranil veterán Keith Tkachuk a tak dnes proti WSH nenastúpi. Znova teda príde k menším úpravám v zostave a zrejme jedného celntra asi v druhej lajne nharadí Oshie a Berglund sa presunie na centra do 4. lajny spolu s Janssenom a Winchestrom. Zostavu dám večer. Náš dnešný súper má na IR listine Chimeru a Potiho.

- hrozne sa nám trápi v koncovke Brad Boyes, jeho strelecká potencia je v tejto sezóne žalostná a v hodnotení našich strelcov mu patrí až 8 priečka. V celkovom bodovaní Blues už klesol na 3. priečku, keď ho predstihli McDonald s Backesom. Boyes si drží prvú priečku aspoň v hodnotení prihrávok.

- dnešným víťazstvom sme sa aspoň posunuli na 12. miesto v tabuľke Západnej konferencie so 63 bodmi a strácame na postupové 8. miesto, kde je momentálne CGY iba 4 body.
dnes nás teda čaká nesmierne ťažký súboj : St. Louis Blues - Washington Capitals

Dnes hráme s momentálne vedúcim tímom celej NHL a samozrejme lídrom Východnej konferencie s 12 bodovým náskokom pred diablami z NJ. WSH má uctihodné čísla, v doterajších 61 zápasoch dokázal súperom nastrieľať 244 gólov :!: Má ale troška slabšiu obranu, doteraz inkasovali 173 gólov, čo je ale dôsledok ich štýlu hry, preferujú totiž veľmi nátlakový útočný hokej. V ich zostave je okrem neskutočného Ovečkina, ďalších 7 super hráčov a strelcov (Backstrom, Sjomin, Laich, Fleischmann, Knuble, Fehr a skvele strieľajúci obránca Mike Green) na ktorých si budeme musieť dávať v celom zápase neskutočný pozor. Dnes si Chris Mason určite zachytá a bude len na ňom, ako v dnešnom zápase dopadneme...

Naša koncovka je veľmi zlá, v zápasoch dávame v priemere niečo cez dva góly na zápas a to je žalostne málo. Trápia sa nám strelci ako Boyes, Perron, Backes, Oshie ale najmä Kariya. Žiaden z našich hráčov doposiaľ neprekonal hranicu 20 gólov. Ešte že máme pomerne slušnú obranu. Inkasovali sme dokonca menej gólov doteraz, ako náš súper (STL 169, WSH 173).
Čo sa týka našich vzájomných súbojov, tie sú veľmi zriedkavé. Naposledy sme sa stretli 18.12.2008 vo WSH a prehrali sme tam 4:2. Diváci v Scottrade center videli WSH naposledy 27.10.2007, vtedy sme ich porazili 4:3. Z posledných 8 vzájomných zápasov sme na tom lepšie (6 - 2), ale dnešný WSH je omnoho silnejší než ten spred dvoch, troch rokov.
Čo dodať, dnes sme žiaľ v pozícii, že môžme akurát tak prekvapiť. Favoritom je náš dnešný súper, tak dúfam, že si posledným zápasom pred domácim publikom v tomto mesiaci neurobíme hanbu a budeme dôstojným hostiteľom. Ak by sa podarila remíza, bol by som nadmieru spokojný, ale reálne očakávam našu prehru...
St. Louis - Washington 4:3 (1:1, 2:2, 0:0, 1:0)

Góly STL:
1:0 - 09:13 - P.Berglund (R. POLÁK, B.Jackman)
2:1 - 30:52 - T.Oshie (P.Kariya, M.Weaver)
3:2 - 35:23 - E.Johnson (A.Mcdonald, T.Oshie) v presilovke 5:4
4:3 - rozhodujúci samost. nájazd: D.Perron
Góly WAS:
1:1 - 10:40 - M.Knuble (M.Green, A.Semin) v presilovke 5:3
2:2 - 33:26 - A.Semin (B.Morrison, B.Laich)
3:3 - 37:43 - M.Knuble (N.Backstrom, M.Green) v presilovke 5:4

Celkom strely na bránu: 36-34.
Vylúčenia a trestné minúty: 8/30 - 10/31.
Brankári: C.Mason 3/34 - J.Theodore 3/36
Divákov : 19,150 at Scottrade Center.

3 hviezdy zápasu:
STL 50 C.Mason
STL 21 P.Berglund
WSH 22 M.Knuble

- takže neuveriteľná vec sa podarila, naši skvele zabojovali a nakoniec získali z tohto ťažkého zápasu 2 body, čo asi žiaden fanúšik nečakal... :good:
Teraz príde prestávka kvôli Olympiáde a počas nej by sme sa mali dať do bojovej nálady a začať kolotoč skvelých výsledkov, ako v minulej sezóne a nakoniec si to PO predsa len zahrať.
tak som práve dopozeral video zo zápasu a musím povedať, že už dávno som tak neľutoval, že som nemohol vidieť zápas na live... :?
Vidieť našich hrať v takej pohode, to som už dlho nezažil. Pekné akcie, skvelé šance, proste paráda a ten záver nemal chybu, šanca Steena, keď mu to Theodore neskutočne chytil do lapačky, či nájazd Poláka v PP po chybnej rozohrávke Ovečkina, to bolo niečo. V nájazdoch zažiaril Mason, to ako vychytal Semina, či Backtroma nemalo chybu, ale Theodore bol tiež výborný, ten gól bol troška smolný pre neho, lebo Perron dal vlastne tyčku a jemu sa to odrazilo od chrbta, ale aj taký gól občas padne. V závere po Morrisonovom nájazde a skvelom zákroku Masona bol pekný pohľad na prezidenta Blues p. Davidsona, ktorý neskrýval emócie a bol neskutočne nadšený, taktiež radosť hráčov na ľade, to bol veľmi pekný pohľad. Zostáva veriť, že nám toto nadšenie vydrží a ešte poriadne zabojujeme o PO. Troška je na škodu, že prichádza prestávka, lebo z našich mám teraz pocit, že chytli tú správnu šťavu a hrajú omnoho lepšie. Uvidíme, či sa dokážu dostať do takého tempa aj o dva týždne.

Takže ešte raz jedno veľké ďakujem za skvelý výsledok a nádhernú hru.

- ešte jedna poznámka, to že sa nám rozohrali mladíci je úsplne super, ale čo pozorujem v poslednej dobe, tak veľmi dobre to hrá Kariyovi, škoda že takto nehral celú sezónu :?
Bohužiaľ, mne zasa nešlo atdhe :-( . Tak toto som vážne nečakal. Ako si Ivan povedal, bol to skvelý zápas, pekné akcie, tempo proste všetko. To čo som včera napísal a čo som si prial sa aj splnilo :) . Rozbiehajú sa tí od ktorích sa to čaká, mladíci odpovedajú na kritiku najlepším možným spôsobom a nadviazali sme na dobrý výkon zo zápasu s TOR :) . Využili sme slabšej formy Ovechkina a dovolím si tvrdiť, že ak by dnes WSH nemal v bráne Theodora tak sú vybavení trošku skôr :D . Takže maximálna spokojnosť, pred olympiádou a verím, že po nej sa už plnohodnotne zapojíme do bitky o PO :) .
Mením názor na všetko ! Kariyu za Demitru, Masona alebo Conklina za Haláka pls. :)
Bluesfan píše:Mením názor na všetko ! Kariyu za Demitru, Masona alebo Conklina za Haláka pls. :)
Palo je pán hráč, som rád, že to na tejto Olympiáde ukázal všetkým a dúfam, že práve on bude súčasťou toho trejdu s VAN. Bol by určite prínosom a teraz ukázal, že ak má v lajne schopného nahrávača, tak je v koncovke skvelý. :good:
No ja som nadšený, získal si ma prístupom, chuťou proste všetkým :D. Navyše sa aj perfektne rozohral. Skvelé. Kiežby sa podarilo získať ho naspäť do Blues :) .
inak z noviniek v našom tíme :

- Cam Janssen dostal trest na 5 zápasov a plus finančný trest 14 248 dolárov ! To za hit na Bradleya v zápase s WSH (hraný 13.2.) Môžme s ním teda počítať až v zápase s MIN, ktorý budeme hrať 14. marca.
Aj preto dúfam, že už bude na 100% fit D.J. King, ktorý by mal namiesto neho nastupovať v 4. lajne.

- prezident Blues John Davidson sa na otázku k TDL vyjadroval veľmi opatrne, vraj záujem je zväčša o naše talenty a on sa ich nemieni zbavovať, takže veľké prestupy u nás očakávať nemôžme. Cez to všetko odchod niektorých hráčov nevylučuje, Kariya (tu je to takmer isté), odchod Colaiacova, Masona či Winchestera sa dá očakávať. No stará líška môže niečim prekvapiť, tak som na to celkom zvedavý.
Ešte som sa dočítal, že sme získali gólmana Fallona z CHI výmenou za Richmonda a Toivonena :?: .

Tak dnes sa nám po olympijskej prestávke začína naháňačka o PO, ktorú začíname v Phoenixe a na ktorú sa veľmi teším :) . Pred prestávkou sme sa ukázali v celkom dobrej forme keď sme vyhrali 3 domáce zápasy v rade, pričom sme zdolali silné tímy Detroit a Washington a na 0 sme porazili Toronto. Uvidíme teda aký vplyv bude mať na našich tá prestávka. Ale dnes celkom verím vo výhru alebo aspoň bodík :roll: . Bryzgalov je po olympiáde určite rozladený tak nebolo by od veci mu tam niečo nasúkať. Môj tip 2:3 :) .
Phoenix Coyotes vs. St. Louis Blues

tak dnešný duel bude nesmierne zaujímavý z toho titulu, že obe mužstvá budú hrať po pomerne dlhej odmlke a nik nevie v akej fazóne sa dnes predstavia. Bez ohľadu na tabuľkové postavenie a iné predpoklady sa dá smelo povedať, že šance sú určite vyrovnané a obaja súperi dnes podajú húževnatý výkon. Zápasy týchto dvoch súperov boli doteraz vždy nesmierne vyrovnané. Z posledných 10 vzájomných zápasov sa iba jediný skončil výraznejším rozdielom v skóre, ako o dva góly a to 7.4.2009, keď sme vo PHX vyhrali 1:5.
V tejto sezóne sme sa s týmto súperom stretli už 3x a skončilo to takto :
15. 10. 2009 : Phoenix Coyotes - St. Louis Blues = 3:2pp
29. 10. 2009 : St. Louis Blues - Phoenix Coyotes = 0:2
19. 11. 2009 : St. Louis Blues - Phoenix Coyotes = 3:2pp

Dnes teda tiež očakávam veľmi vyrovnaný súboj a výsledok s remízou, kde by sme mohli rozhodnúť po nájazdoch :smile03: (s čím asi yzy nebude veľmi súhlasiť :) ) Môj tip 3:4 ts
tak náš bývalý tréner Andy Murray je vážnym kandidátom a trénera nášho SR - repre tímu, to sú mi veci. Ak mám byť úprimný, celkom by som to bral... :yes:

http://www.hokejportal.sk/?q=clanok/25858
Tak zdá sa, že prestávka nám príliš neuškodila a začíname tam kde sme skončili. Výhry :D . Phoenix sme zdolali v úplnej pohodičke a keď som pred prestávkou napísal, že konečne sa nám zobúdzajú hráči od ktorích sa to čaká, tak som rád, že to pokračuje :) . Zrejme se už konečne našli aj strelca vo vlastných radoch. Andy McDonald :good: . Dnes chválim Backesa, Masona a Kariyu :good: . Len tak ďalej chlapi stiahli sme stratu na 3 body, ešte to bude zaujímavé :).

K TDL. Zatiaľ máme teda Fallona a dnes sme získali Matta D´Agostiniho výmenou za Aarona Palushaja :hmm: .
Ivan ako to hodnotíš?...
A ďalej som sa dočítal, že podľa TSN je v ponuke niekoľko veľkých rýb ako napríklad Wolski, Hamhuis ale aj BOYES ! Kariya a Tkachuk vraj nesúhlasia s výmenou a klub má záujem o Jara Haláka...
Nazdarte :coucou:
Ja osobne moc neviem čo k tej výmene povedať, Agostiny má akurát tak pekné meno, ale viac o ňom moc neviem. Ale možno to bol ďalší z tých dobrých krokov, to ukáže až budúcnosť.
Halák v St. Louis? :D To by som sa pozrel. Každopádne ten dres by mu sekol :twisted:
Dnes v Phoeinxe dobrý zápas, Backes vyzerá že chytá dych. Prihrávka Berglunda na McDonalda bolo v tom zápase asi to najkrajšie ozaj a "hit" Oshieho, to si moc dovolil. :D
tak paráda, pekné víťazstvo, ktoré verím, že naštartuje celý team v honbe za PO a ak to dopadne ako minulý rok, verím, že tentokrát sa to PO vydarí o niečo lepšie a verím tomu dnes omnoho viac, ako pred Olympiádou. Podali sme podstatne lepší výkon, ako v predošlých zápasoch s týmto súperom a taký je aj výsledok. Nuž ďalšie zápasy ukážu, nakoľko je náš optimizmus opodstatnený a či sa náš tím konečne dostal z útlmu a bude predvádzať to, na čo reálne má...

k tým výmenám : neviem si Agostiniho v prvom tíme vôbec predstaviť, to skôr na farme, ale možne v letnom kempe presvedčí. Pre mňa je tiež veľkou neznámou, ale ak sme si ho doteraz nevšimli, tak asi príliš neoslňoval...
O Jarovi som už písal predtým, máme o neho dosť veľký záujem a ja osobne by som bol veľmi rád, ak by u nás zakotvil :yes: (hoc aj za Boyesa)
Stempy v Phoenixe :verysad:
Tak pokračujeme vo famóznych výkonoch. Natiahli sme šnúru na 5 víťazstiev a dúfam, že budeme pokračovať. Dnes si to odniesol Dallas :D . Neviem ale zdá sa mi, ako by hráči mali od niekoho nakázane začať hrať od februára :D . Samozrejme ak by sa stalo niečo také ako minulý rok vôbec by som sa nenahneval :) .

Tak výhra teší, zvlášť preto, lebo Dallas je jeden z tímov, od ktorích sa potrebujeme odpútať. Vypráskali sme ich 6:1 na ich vlastnom ľade, tam nie je o čom :) . Dnes nás pár krát skvele podržal Mason a to je ďalšia podobnosť s minulou sezónou. Mužstvo naberá dych a Mason je skvelý :good: . Ďalej musím opäť vyzdvihnúť Alexa Steena, jeho výkony sú už dlhšiu dobu nadštandardné, dnes má 1+1, 2 plusové body a okrem toho bol mimoriadne aktívny, bol ho plný ľad :) . Snáď tohto bojovníka nenecháme odísť. A opäť chválim Boyesa (2. góly po sebe) , Berglunda a najmä Kariyu (2+1 :good: ) . Vyhrážanie od vedenia za TDL im zdá sa prospelo. Konečne sa teda prebudili aj hráči od ktorích sme čakali, že budú ťahať mužstvo. A som veľmi rád, že konečne ich môžem aj pochváliť :D .

Dnes si zahral aj novic D´Agostini zaznamenal 1 strelu, 1 mínusový bod a ice time 11:50. Zaujali aj 2 bitky. King rozprášil Barcha :good: , no menej úspešný už bol Johnson, ktorého som videl v bitke snáď 1. krát. Nuž Erik je tam na iné veci :D .

Tak teda poďme do toho ako minulú sezónu, február nás opäť pekelne naštartoval a musíme pokračovať. Západ je z roka na rok vyrovnanejší ale PO určiťe môžme uhrať :box: . Prejav mužstva a výkony mi dodali naspäť vieru :D .
Super ďalšie víťazstvo, veru.
Ono to celkom ide keď sa možno spoľahnúť na brankára a hráčom to tam sype, veď Oshie prišiel ku gólu náhodne aj keď ho to stálo aktivitu a vyrazený dych. Boysie to trafil výtečne, a vyzdvihol by som tiež McDonalda že po tom nájazde ktorý predchádzal Berglundovmu gólu naďalej hral a bojoval o puk. Prihrávka na Ericksonov gól to bola tiež lahôdka.
Odkedy hrá aj DJ King? Ani som to nepostrehol, no som rád že pri ďalšej bitke naložil Barchovi podobne ako na začiatku sezóny, dúfam že DJ už bude celkom fit.
Tiež som rád že v trade sme takmer nikoho nepustili, Toivonena je mi ľúto, vždy mi bol sympatický, ale snáď teraz dostane viac šancí, je to dobrý brankár. Tento tím sa mi páči, má na to, hoci to vždy ukáže až ku koncu sezóny, dúfam, že to nebude úplne neskoro. Ktovie kde je problém ...
Mimochodom Andyho Murraya si na lavičke Slovenskej reprezentácie predstaviť neviem :D
Nazdar :coucou:

Neviem si to vysvetliť ani ja. Ale vravím ak to uhráme tak budem spokojný :) . Aj mne sa páči skladba tohto tímu, len niektorí hráči výrazne zaostávali za tým čo sa čakalo. A, že to boli hlavne tí naj.

King začal asi tak 2 týždne pred olympiádou, tiež už presne neviem.

Murraya si neviem predstaviť ani ja a aj tak už sú tieto úvahy zbytočné pretože prijal ponuku Švajčiarska :) .
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2008 DETROIT RED WINGS