Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Pekne ste sa rozkecali :) . Já súhlasím aby sme sa z obráncov zbavili Sydora, prakticky je nám na nič, Carlovi ako Ivan spomenul reálne hrozí výmena ale taktiež by som bol najradšej ak by u nás zostal. Súhlasím s kisinom, berie málo a je veľmi spoľahlivý. Čo sa týka Jackmana tak môj názor je ten, že proste nejde to celému tímu a ani jemu. Ale je to asi fakt prvá sezóna, v ktorej môžem povedať, že hrá naozaj pod svoju úroveň. Inak je to spoľahlivý obranár, ktorý je v STL od začiatku, prežil tu aj to dobré aj to zlé a kľudne si viem predstaviť, že by tu bol do konca. Samozrejme s nižším platom :) . No a k posile do obrany, už dlhšie by som chcel Višňovského. Je to ofenzívny obránca, spoľahlivý aj dozadu ale tá jeho zmluva... :verysad: . Ivan s tým Quinceym si to vystihol, všímal som si ho už v LA a vynikajúci je aj teraz u AVS. No a za tých 550 000 :roll: . Lenže je RFA a s cenou pôjde určite pekne hore. No a ešte k tomu nášmu ´´skvelému´´ kapitánovi...tam nie je príliš čo hodnotiť. Mám ten názor čo vy :D .

Inak Davidson si je vedomý, že nám veľmi chýba čistý strelec, kisin ak si si prečítal aj pár strán dozadu tak si sa dozvedel, že mal seriózny záujem o Gáboríka. Tak prečo nie? Áno šancu na SC si otvorene povedzme momentálne nemáme, no ak Davidson bude v tomto smere agresívny a predloží ponuku, ktorá sa bude ťažko odmietať je to reálne. My určite nepatríme tam kde momentálne sme a on by pomohol. Skratka do ATL by určite išli hráči, ktorích odchod by nás mrzel a navyše by Kovy mohol dostať v STL kráľovsky zaplatené keďže po sezóne nás pár miliónových opustí. No a 17tka je voľná, čo môže tiež trošku prispieť:).
Všetko v rámci teórie ale nereálne to určite nie je :) .
toto je úplná nádhera, Ty presvedčil, že je spoľahlivou dvojkou a že má možno o trošku lepšiu formu ako Chris, skvelý výsledok...

Calgary - St. Louis 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) :clap:

Góly STL:
0:1 - 38:42 - P.Berglund (B.Jackman, R. POLÁK)
0:2 - 51:21 - D.Perron (A.Mcdonald, D.Sydor)

Celkom strely na bránu: 34-29.
Vylúčenia a trestné minúty: 5/16 - 5/16.
Brankári: M.Kiprusoff 2/29 - T.Conklin 0/34 :good:
Divákov : 19,289 at Pengrowth Saddledome.

3 hviezdy zápasu :
STL 29 T.Conklin
CGY 17 R.Bourque
STL 6 E.Johnson
Dnes vyšiel dobrý článok o našom skvelom veteránovi, ktorý si určite za túto sezónu zaslúži pozornosť a je ním Keith Tkachuk Ja osobne ho mám, ako hráča veľmi rád. Je neskutočne pracovitý a odovzdáva v hre pre svoj team vždy maximum. Nedávno bol nepríjemne zranený, keď dostal pukom do tváre a odnieslo si to niekoľko jeho zubov. Ako neskôr priznal, za celú svoju kariéru neprišiel ani o jeden zub a teraz na jej sklonku prišiel naraz o 4. Náš tréner ho teraz veľmi často využíva v 4. lajne, ktorá už nie je tak útočná a tak Keith trávi na ľade v zápase o niečo menej času. Sám to komentoval takto :

"Úprimne povedané, ja by som chcel hrať v prvých dvoch lajnách. Mojím cieľom je tvrdo pracovať, aby som sa mohol dostať do pozície, kde budem hrať viac. Nechcem sa uspokojiť s tretím alebo štvrtým útokom. Teraz chcem využiť príležitosť a získať miesto v niektorom z nich.
Nie som samozrejme už tým strelcom, čo som býval, to viem. Chcem dávať góly a som vždy rád, ak sa mi to podarí, ale teraz musím robiť iné veci. Musím byť dobrý v defenzíve a musím byť dobrým vodcom v šatni. Máme veľa dobrých mladých talentov tu v Blues. No viem, že teraz musím robiť to, čo odo mňa tréner Davis Payne potrebuje najviac.
"

tréner Davis Payne o ňom hovorí :
" Skvele využíva svoje schopnosti vo vlastnom pásme, hlavne v ťažkých zápasoch. Veľmi dobre ovláda puk a vie ho podržať, vie na seba naviazať hráčov a potom svojimi presnými prihrávkami dáva chlapcom ako Andy McDonald, David Perron trochu viac času a priestoru na manévrovanie. Je zrejmé, že nám dáva veľa svojou prítomnosťou na ľade. "

Andy McDonald dodáva :
" Hráva teraz v treťom alebo štvrtom útoku, ale hrá veľmi dobre pre nás v tomto roku a je príjemným prekvapením. Je to skvelé ... pre týchto mladších hráčov, čo im svojou hrou prináša každý večer a dúfajme, že sa z jeho hry niečo naučia."
"Viem, ako sa cítim ja na 32, a on má 37..! Aby sme boli schopní hrať každú noc, a to najmä v zhustenom hernom pláne, a hrať na tak vysokej úrovni, ako hrá on, to je dnes dosť zriedkavé vidieť. Koľko je dnes v NHL hráčov v jeho veku, čo takto hrajú? Je to veľmi pozoruhodné."

a ja len dodám, že Keith bude mať 28. marca už 38 rokov..! Tak nech sa ti táto sezóna vydarí čo najlepšie a veľmi mu prajem aj tento rok to vytúžené PO, tentokrát aspoň do druhého kola. Klobúk dole pred tým, ako hrá... :good:
(k dnešnému dňu je v BLUES 6 naproduktívnejším hráčom s bilanciou 11 gólov a 16 asistencií )

zaujímavý je aj tento článok z našej oficiálnej stránky :
http://blues.nhl.com/club/news.htm?id=5 ... L|STL|home
Tak našťastie ti vyšiel tip s tým, že Conklin vychytá nulu :good: . Veľmi dôležité víťazstvo. Calgary je v hlbokej kríze a som rád, že sme to využili. Ja som videl iba zostrihy a podľa šancí súdim, že sme zaslúžene vyhrali :) . Bodaj by toto víťazstvo konečne nakoplo k lepším výkonom, ktorými by sme si vybojovali PO.

Klobú dole pred Keithom, on je jediný z našich veteránov na ktorého nemôžem povedať krivé slovo. Mrzí ma, že po sezóne končí ale vek nezastavíš :verysad: .
:arrow: King is scheduled to come back to STL after Friday.
- to znie dobre, ak sa ešte odhodlá Backes nastúpiť, budeme o niečo silnejší. Backes totiž odcestoval na tento trip s týmom. Takže ak sa bude cítiť dobre, tak ho uvidíme v zostave proti VAN. To by bolo dobre. :yes: :good:
ešte taká malá pomôcka pred TDL :

ST. LOUIS BLUES
UFA in 2010: Paul Kariya, Keith Tkachuk, Brad Winchester, Carlo Colaiacovo, Darryl Sydor, Mike Weaver, Chris Mason.

RFA in 2010: Alexander Steen, David Perron, Cam Janssen, D.J. King, Erik Johnson.

Top Prospects:
Alex Pietrangelo, D, Barrie (OHL)
Lars Eller, LW, Peoria (AHL)
Ian Cole, D, Notre Dame (CCHA)
Jonas Junland, D, Peoria (AHL)
David Rundblad, D, Skelleftea (SEL)

Others of Interest: Andy McDonald, Brad Boyes, Patrik Berglund.

No-Trade Clauses: Eric Brewer, Barret Jackman, Paul Kariya, Keith Tkachuk.

The Plan: Underachieving and out of the playoff picture right now, the Blues need to make a charge if they are going to get back into the race and they have been playing better under new head coach Davis Payne. An already young team, the Blues either need their young players like T.J. Oshie, Patrik Berglund, David Perron and Erik Johnson to rise up and lead the way or have to find players capable of ultimately filling the leadership role as veterans Paul Kariya and Keith Tkachuk are in the twilight of their careers.

a tu je odkaz, takto sú tam spracované všetky tímy :
:arrow: http://www.tsn.ca/nhl/story/?id=307638
nuž dnes nás čaká zápas : VAN - STL

Tento zápas bude určite veľmi zaujímavý a zrejme aj dosť nervózny. Naši hrajú o niečo lepšie než v starom roku a domáci sú zasa na domácom ľade takmer neporaziteľní. Paradoxne doma prehrali iba s tímami zo Západnej konferencie (okrem jednej prehry s CHIC 0:1) Posledné výsledky ale naznačujú, že je na tom VAN herne veľmi dobre, vyhrali posledných 5 zápasov a z toho 4 zápasy hrali doma. Celkovo majú v celej NHL najlepšiu bilanciu z domácich zápasov a to 22 -7 -1. O takej sa nám môže iba snívať... :?

No pokiaľ sa pozrieme na naše tohtoročné vzájomné zápasy, tak práve s kosatkami sa nám celkom darilo .
10.11.2009 STL-VAN 6:1
20.12.2009 VAN-STL 1:3
31.12.2009 STL-VAN 3:4pp (keď sme v zápase viedli už 3:0, tento zápas bol poslednou kvapkou a Murray sa porúčal preč)

Od príchodu trénera Davisa Payna sa mužstvo psychicky pozbieralo a začali sme hrať živšie, viac vyhrávame a herne na mňa naši pôsobia viac uvoľnene. Bilancia trénera Payna od prevzatia tohto tímu je 6 -4 -2 (za 24 dní čo je pri mužstve) Z posledných 5 zápasov hraných vonku, máme bilanciu 3 - 2 , keď prekvapila najmä výhra v MTL a LA.

V dnešnom zápase hráme o veľmi dôležité body, odstup od postupovej 8. priečky je iba 5 bodov a tak by sme sa dnešným víťazstvom zasa o kúsok priblížili k tohtoročnému cieľu a to PO. Naopak VAN je v pokojných vodách na 4. mieste v Západnej konferencii. Ak sa mám pozrieť reálne na naše dnešné šance, tak musím priznať, že veľmi našim dnes neverím. Práve kvôli posledným výsledkom si už kosatky na nás dajú sakramentský pozor a pri dnešnej forme ich 1. útoku a našej mizernej koncovke som realista a jednoducho očakávam našu prehru.
Tiež tak. Ale podobný názor som aj mal pred zápasom s CGY. Aj keď VAN je momentálne niekde inde ako CGY. Nuž vidím to tak na 3:2 pre domácich ale isté šance dávam aj našim. Zostáva mi len konštatovať, že snáď prekvapíme :) .
trošku neskôr dám zostavy, ale už teraz je vraj isté, že zasa nastúpi Mason, ktorý podľa mňa nemá najlepšiu formu. Ty Conklin mi v poslednom zápase pripadal veľmi v pohode (veď nám vlastne v CGY vyvhytal víťazstvo) a tak som prekvapený, že nedostane šancu aj dnes. Takto dávame väčšie šance na výhru domácim. Myslím si, že aj napriek statutu 1 v bráne, musí tréner prihliadať aj na momentálnu formu a u nás sa to nedialo ani za Murrayho, čo je troška na škodu. Trocha mi to pripomína cirkus okolo Priceho.
Mne to ten humbuk okolo Priceho ani zďaleka nepripomína. Obaja gólmani sú v pohode. Ak je na tom Conklin lepšie tak naozaj len o trošku. Obaja majú celkom v pohode štatistiky a tak ako dokáže pustiť lacný gol Mason, dokáže to aj Conklin. Ale tiež som toho názoru, že by som dnes postavil radšej Conklina.
tak tú sú zostavy oboch tímov na dnes :

Vancouer Canucks

D. Sedin - H. Sedin - Burrows
Raymond - Kesler - Samuelsson
Demitra - Wellwood - Bernier
Glass - Johnson - Rypien

O´Brien - Ehrhoff
Rome - Lukowich
Baumgartner - Edler

G - Luongo

St. Louis Blues

Kariya - Oshie - Boyes
McDonald - Tkachuk - Perron
Steen - McClement - Crombeen
Winchester - Berglund - Janssen

Jackman - Polák
Brewer - Johnson
Weaver - Sydor

G- Chris Mason
Janssen - Rypien :box: očekávám hodně kvalitní bitku pro mě 2 nejlepších middle weightů na západě
Martin #27 píše:Janssen - Rypien :box: očekávám hodně kvalitní bitku pro mě 2 nejlepších middle weightů na západě
no veľmi reálne to hrozí, posledne si tiež niečo "vysvetľovali... :box: Ich bitky sú ozdobou stredných váh :good:
VAN - STL 3:2 (zatiaľ po 2. tr )

1. tretina : začala skvele hneď na jej začiatku sme hrali presilovku, keď šiel na trestnú Edler a po peknej kombinácii našiel McDonald osamoteného Tkachuka, ktorý to pekne zasunul do poloodkrytej brány 1:0 :thumbsup:
Ale už o dve minútky domáci vyrovnali Raymondom, ktorému nahrával Kesler (tento gól som ale nezachytil, nebol som práve pri pc)
Hralo sa celkom slušne a kto očakával bitku Janssen - Rypien, bol sklamaný. Domáci potom prevzali iniciatívu a hrali lepšie, viac strieľali a boli nebezpeční, no nás našťastie vždy podržal dnes znova skvelý Conklin (nahlásený bol Mason, tak som sa zbytočne rozptyľoval :) ) Pomer striel v tejto časti 14 - 6
2. tretina : skončila bez gólov, bez šarvátok (iba po jednom vylúčenom na oboch stranách) a aj pomer striel 8 - 9 hovorí, že sa hralo o čosi vlažnejšie, než v prvej tretine.
3. tretina : tak ešte rýchlo v krátkosti, najprv zvyšoval znova Raymond na 2:1 pre domáci team, ale o nedlho pekne vyrovnal Oshie a začalo to byť zaujímavé. Hrali sme smelšie a pokúšali sa z výsledkom niečo urobiť a nie sa o neho strachovať. Nakoniec sme ale ani ten bodík neudržali, keď po takej zvláštnej strele dal Ehrhoff na 3:2. Nechápal som, že to prešlo do brány, ale nič to. Ehrhoff už takto podobne rozhodol v poslednom vzájomnom zápase - má šťastie ten chlapec. Niečo viac ako minútu sme potom stiahli brankára a skúsili rozhodnúť v PP, peknú strelu tam vyslal EJ, ale nakoniec ten stav zostal a my sme teda prehrali. :?
tak dnes máme pred sebou ďalší a posledný zápas tripu : EDM - STL

Dnes by nás mal čakať súper z tých ľahších. EDM sa neuveriteľne trápi od decembra a momentálne ťahá najhoršiu negatívnu sériu tejto sezóny v NHL. Z posledných 20 zápasov majú bilanciu 2 -16 -2 a prehrali zatiaľ 11 zápasov v rade :!: Taktiež majú momentálne 2. najhoršie pasívne skóre a to 135:176. ako som sa pozeral, ich posledné víťazstvo je z 30.12.2009 a to doma s TOR 3:1, ktoré ale prišlo po predošlej 7-zápasovej šnúre prehier.

Pokiaľ ide o naše vzájomné tohtoročné stretnutia, tak najprv sme 11. decembra doma nepochopiteľne prehrali 3:5, keď už sme viedli dokonca 3:0, ale absolútne sme nezvládli poslednú tretinu, ktorú sme prehrali 0:4 (vtedy famózne zahral Penner)
V duhom zápase, ktorý sme hrali 21. decembra v EDM, sme to olejárom vrátili aj s úrokami a vyhrali sme u nich 2:7. (bol to zápas Steena s McDonaldom, ktorí boli na neudržanie)

Blues hrajú v poslednom období tak striedavo, raz sa zadarí, inokedy nešťastne prehráme, ako napr. dnes v noci, keď sme neboli horším tímom a rozhodujúci gól sme dostali z nepochopiteľného uhla, po nie najprudšej strele Ehrhofa, ktorému sa inak proti nám akosi darí... :?
My budeme mať v zostave už uzdraveného Backesa, ktorý mimochodom hral už aj dnes v noci v lejne so Steenom a McClementom na pozícii PK. Takže na IR zostávajú Colaiacovo a King.
Zostavy na dnešný zápas som ešte nepozeral a tak ako včera ich prinesiem neskôr, ale je takmer isté, že dnes bude v bráne Mason, ktorý sa dúfam vypne k skvelému výkonu a dopomôže dnes našim k výhre, ktorú tak veľmi potrebujeme, pred domácim sobotným zápasom s CBJ.
Dnes teda verím v našu výhru a tipnem si aj výsledok - 2:5 :smile03:

Ok a zase herecky vykon Sedina,bol "seknuty" na pravu ruku a Sedin triasol lavou,normalne nechapem co sa to s tym Vancouvrom deje :!:
Po tomto hereckom vykone Sedina isiel na trestnu Karyia a VAN dal vitazny gol,mna by asi porazilo,zacinam nemat rad VAN,nechcem pouzit tvrdsie slovo z respektu k Ohlundovi sa radsej nebudem vyjadrovat co si o nich naozaj myslim,este by som dostal BAN :D
Popradcan píše:
Ok a zase herecky vykon Sedina,bol "seknuty" na pravu ruku a Sedin triasol lavou,normalne nechapem co sa to s tym Vancouvrom deje :!:

a to už výsledok nezmení, kašľať na to. Pravdu povediac, som si túto situáciu ani moc nevšimol, dosť mi to včera trhalo, niektoré prenosy sú na :censored:
Pre mňa je teraz podstatné, aby sme vyhrali dnes v EDM a samozrejme v sobotu doma s CBJ. :smile03:
Popradcan píše: Ok a zase herecky vykon Sedina,bol "seknuty" na pravu ruku a Sedin triasol lavou,normalne nechapem co sa to s tym Vancouvrom deje :!:
Ivan23 píše:a to už výsledok nezmení, kašľať na to. Pravdu povediac, som si túto situáciu ani moc nevšimol, dosť mi to včera trhalo, niektoré prenosy sú na :censored:
Pre mňa je teraz podstatné, aby sme vyhrali dnes v EDM a samozrejme v sobotu doma s CBJ. :smile03:
on nebol seknuty ani na pravu ani na lavu
ešte dám tie dnešné zostavy, lebo o chvíľku už idem na pivec... :pivo2:

Edmonton Oilers

Penner - Gagner - Cogliano
O Sullivan - Potulny - Nilsson
Moreau - Horcoff - Pisani
Jacquws - Pouliot - Stortini

Souray - Gilbert
Grebeshkov - Višňovský
Chorney - Strudwick

G - Deslauriers

St. Louis Blues

Kariya - Oshie - Boyes
McDonald - Tkachuk - Perron
Steen - McClement - Backes
Winchester - Berglund - Crombeen

Jackman - Polák
Brewer - Johnson
Weaver - Sydor

(Strachan)

G - Chris Mason
Popradcan píše:

Ses si jistej ze to byla prava?Z tohodle zaberu jde videt ho... a klidne mohl dostat pres prsty leve ruky :wink: Nechci delat chytraka ale tenhle zaber dokazuje pekny kulovy :D A nenavidet VAN za takovou kravovinu to je smesny :lol: Me treba se... provokace CHI kdyz prijedou Canucks.Vzdycky se z toho semele hromadna bitka....hlavne Eager je pekna svi.. ale to Kev nekdy taky :) Ja se nechci s nikym hadat v NHL neni tym kterej bych nenavidel ale takovyhle kraviny to me nekdy dostane :D Fotbal je jedna velka komedie a nikomu to nevadi a tady se zacnou kluby nenavidet kvuli takove blbosti ale to bych se opakoval....
leo píše:
Popradcan píše:

Ses si jistej ze to byla prava?Z tohodle zaberu jde videt ho... a klidne mohl dostat pres prsty leve ruky :wink: Nechci delat chytraka ale tenhle zaber dokazuje pekny kulovy :D A nenavidet VAN za takovou kravovinu to je smesny :lol: Me treba se... provokace CHI kdyz prijedou Canucks.Vzdycky se z toho semele hromadna bitka....hlavne Eager je pekna svi.. ale to Kev nekdy taky :) Ja se nechci s nikym hadat v NHL neni tym kterej bych nenavidel ale takovyhle kraviny to me nekdy dostane :D Fotbal je jedna velka komedie a nikomu to nevadi a tady se zacnou kluby nenavidet kvuli takove blbosti ale to bych se opakoval....
Servus Leo,Van ma toho u mna dost na tuto sezonu,od tahania vlasov,vyplakavanie na rozhodcov,nadavanie do zbabelcov,takze to nebol len tento accident a co sa tyka futbalu,neviem posudit,futbal uz nepozeram ,takze neviem aky je tam bordel :D,naposledy som pozeral MS v Nemecku.
ivan23 píše:
Popradcan píše:

a to už výsledok nezmení, kašľať na to. Pravdu povediac, som si túto situáciu ani moc nevšimol, dosť mi to včera trhalo, niektoré prenosy sú na :censored:
Ja som mal celkom dobry stream a túto situáciu som videl, priznávam že ked sa prerušila hra tak som nevedel čo sa deje, ale potom ked som videl ísť Kariyu na trestnú tak mi to už bolo jedno :D . Krátko po gole išiel sedieť aj Perron za vysokú hokejku a tam sa mi tiež nezdalo že by zrovna fauloval, v duchu som si hovoril vtedy OMG ved tí naši simulujú.. :-( , a aj tebe som písal ivan do chatu že nemám rád ked rozhodca takto často vylučuje a hlavne ku koncu vyrovnaného zápasu, že aj v tom poslednom zápase s vami ked sme prehrávali o gol tak v závere sme dostávali samé presilovky a nakoniec sme vyhrali vdaka nim po pp.
EDM - STL 1:2 :clap: :good:

góly : Penner - Brewer, Steen

tak super, ďalšie body doma a to je skvelé. Dúfam, že ich doma potvrdíme víťazstvom s CBJ a začne to byť zaujímavé s výhľadom na PO. Momentálne máme 56 b. a bilanciu 24 - 22 - 8 a sme iba tri bodíky od 8. CGY. Takže sobotnou výhrou budeme na 58 bodoch a za priaznivých podmienok, jediný bod od 8. miesta v konferencii, tak zabojovať chlapi... :hit:
Tak zaknihovali sme si 2 dôležité body za výhru. Priznám sa, že pred zápasom som mal isté obavy ale nakoniec sme to s odretými ušami zvládli. Ešte doteraz nechápem z toho, čo dokázal Backes zahodiť :? . S ofenzívou budeme musieť niečo urobiť, veď nevieme dať viac ako 3 góly a v dnešnej NHL taká vizitka príliš šancí na úspech nemá.

Dnes chválim Masona a Steenera :good: .

Dúfam, že toto víťazstvo potvrdíme v sobotu doma proti CBJ a priblížime sa tak osmičke. Treba bodovať nakoľko vo februári nás zrejme nečaká prechádzka ružovou záhradou :? .
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
1998 NAGANO