Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Pozrel som sa troška na dnešnú predpokladanú zostavu do zápasu s MTL a zistil som, že dnes nenastúpi v útoku Berglund, ktorý má nejaké problémy (včera ani dnes s tímom netrénoval) a v obrane nastúpi Sydor, naopak oddychovať bude posledne dosť nevýrazný Weaver, takže vyzerať by to malo asi takto :

Paul Kariya - David Backes - T.J. Oshie

David Perron - McDonald - Brad Boyes

Alex Steen - Jay McClement - B.J. Crombeen

Brad Winchester - Keith Tkachuk - Cam Janssen

(Healthy scratch: Patrik Berglund)

Defensive pairings :

Barret Jackman - Roman Polak

Eric Brewer - Erik Johnson

Carlo Colaiacovo - Darryl Sydor

(Healthy scratch: Weaver)

Goalie : Ty Conklin
Ešte jeden odkaz na zaujímavý článok, kde je viac informácii k nášmu novému asistentovi, ktorý bude mať na starosti ďalší rozvoj našich brankárov a to Chrisa Masona a Ty Conclina. Je to chlapík so zaujímavým menom : Tyler Love :)
Je trénerom brankárom a zároveň spoluvlastníkom školy pre brankárov, ktorá je v Calgary a vychoval už niekoľko skvelých brankárov. Tu je o ňom viac :

http://bluenotezone.com/2010/01/19/tyle ... onsultant/
Dnes očakávam nesmierne vyrovnaný zápas. Oba tými sú svojim fanúšikom zatiaľ čo to dlžný. Na zápas sa teším a verím, že vyhráme. Ja tipujem 1:2 :)
tak, to by bolo úplne super, vyhrať v riadnej hracej dobe, ale ja som skôr opatrnejší... MTL má stále svoju silu, jedine, že by mal Price slabší deň, čo nie je tak nereálne :) Dosť ma ale štve naša slabšia strelecká potencia. Častokrát súpera prestireľame, ale dáme tak max 2 góly... :?
Práve preto take malé skóre :D . Ak dáme 4 góly väčšinou vyhráme. Len kedy mi dáme 4 a viac, že :) . Je to škoda, ja som myslel, že Boyes a Backes budú v tejto sezóne minimálne 30 góloví, čo to pridá aj McDonald a od Kariyu som očakával najmä to, že bude tvoriť hru a vytvárať šance pre spoluhráčov. Žiaľ, ani jeden z týchto hráčov moje očakávania nenapĺňa a príliš ani neverím, že by sa to nejakým zázračným spôsobom obrátilo. No a hádzať vinu na mladíkov je na moj vkus trochu zbabelé, majú obrovský potenciál lenže napríklad Berglund a Oshie hrajú len 2. sezónu, Erik je po ťažkom dlhodobom zranení. Čo to sa dá očakávať od Perrona ale sám taktiež veľa nespraví. A ja si aj tak myslím ,že hrá celkom slušne. Nuž uvidíme, v tejto sezóne ma už nič neprekvapí :D .
nuž tak nejako, túto sezónu už len treba nejako so cťou dohrať, adeptov na PO je dosť a my k nim patríme už len v teoretickej rovine. Nič to, ja stále verím, že tento rok je zlomový, pokiaľ ide o prestavbu kostry tímu a výsledky sa čoskoro dostavia... :smile03:
Tak tak, túto sezónu už asi fakt dieru do sveta neurobíme. Po sezóne nám končia Kariya a Tkachuk a asi aj Winchester, Weaver a Sydor. To je cca 10,5 mil. do platového stropu. Chýba strelec ! Pár adeptov po sezóne určite bude a za tieto peniaze by sa nám mohlo podariť niekoho podpísať. Sumár, v lete treba priniesť strelca a tím teda vhodne doplniť káder a môžme na to vyletieť znova :) .
áno asi tak, ya súčasného stavu, sú to všetko nahraditeľný hráči - hráčmi z farmy. Ak po sezóne prídu do tímu Eller, Pietrangelo, Junland a získame nejakého skvelého zakončovateľa, verím, že to bude dobré.
Ak p. Davidson priznal, že v lete sme mali vážny zálusk na Gabyho, tak verím, že teraz zo svojich predstáv a nárokov o skvelom strelcovi do nášho tímu neubral. Problém je v tom, že tých super hráčov nie je veľa a záujemcov dosť...
Preto do toho musí isť Davidson agresívne a za svojim, musí byť ochotný riskovať aj veľa. Snáď sme si takto už vybili smolu čo sa týka Kariyu.
Dnes to inak vidím na celkom vyrovnaný zápas, kde by sme mohli získať aspoň bod za remízu a pri troške šťastia rozhodnúť v predlžení a získať 2 body, ktoré tak veľmi potrebujeme.
Tipnem si aj výsledok 3:4 pp :smile03:[/quote]

Montreal - St. Louis 3:4 (1:3, 0:0, 2:0, 0:1)

Góly MON:
1:2 - 07:38 - B.Pouliot (T. PLEKANEC, M.Bergeron) v presilovke 5:4
2:3 - 49:11 - B.Pouliot (S.Gomez)
3:3 - 59:27 - M.Cammalleri (J. ŠPAČEK, B.Gionta)
Góly STL:
0:1 - 02:57 - D.Perron (A.Steen) v presilovke 5:4
0:2 - 03:35 - P.Kariya (D.Backes, T.Oshie)
1:3 - 19:47 - A.Steen (J.Mcclement, T.Oshie)
3:4 - 63:19 - A.Mcdonald (P.Kariya)

Celkom strely na bránu: 38-28. :good:
Vylúčenia a trestné minúty: 6/15 - 6/15.
Brankári: C.Price 4/28 - T.Conklin 3/38
Divákov : 21,273atCentre Bell.

3 hviezdy zápasu:
STL 74 T.Oshie
MTL 57 B.Pouliot
STL 57 D.Perron

keby som sa nehecol včera večer, mohol som mať pekné 3 body do tipovačky, takto mám iba dobrý pocit z výhry... :D
ivan23 píše:Dnes to inak vidím na celkom vyrovnaný zápas, kde by sme mohli získať aspoň bod za remízu a pri troške šťastia rozhodnúť v predlžení a získať 2 body, ktoré tak veľmi potrebujeme.
Tipnem si aj výsledok 3:4 pp :smile03:
Ty body jste si včera zasloužili. Sice jste nehráli nic světoborného, ale na nás to po dvě třetiny stačilo. Byli jsme chvílemi až trapní, co všechno jsme dokázali vyrobit... :thumbsdown: . Jakmile jsme ale ve třetí třetině začali něco hrát, byli jste rázem bezzubí a my po zásluze vyrovnali. I v prodloužení jsme byli lepším týmem, Conklin zneškodnil jasnou gólovku Markovovi a vy jste z brejku rozhodli. Ale jak říkám, za celý průběh zápasu je pro nás bod maximum, víc jsme si nezasloužili.
Wau, tak neviem či to bolo tou atmosférou, zrejme áno, ale mňa ten zápas pekne vtiahol :D Ešte aj Janssen to vyburcoval tým bodychekom na indiána. Crombeen bitku podľa mňa vyhral, aj keď to bolo blízko k remíze poslednou pravačkou trafil pekne. Kariya lietal celý zápas, Steen dal zasa gól a musím s Vami súhlasiť, že teraz je pekne rozbehnutý. Tentokrát spravil pri rozohrávke kiks miesto Brewera Jackman, dostali sme gól, škoda. Inak súhlasím s habsom, keĎ bol MTL v našom pásme mali sme tam pekný zmätok, ostatne ako sa nám to stáva často a najmä stávalo na začiatku sezóny. Čo mi ešte dosť pripomína začiatok sezóny je skutočnosť, že sme dostali gól v posledných sekundách :-/
Inak super :D
Po poslednom zápase som sa riadne nasral, pretože keď som si ráno pozrel výsledok, tak na nhl.com svietila výhra 4:2 pre našich a keď som sa večer rozhodol pozrieť si video, bol som nemilo prekvapený.
áno presne tak, Steen a Paul Kariya boli asi najvýraznejšími osobnosťami z našich na ľade. Celkovo to nebol náš najlepší výkon, ale čo mi taktiež vadilo, to bolo to nepochopiteľné bránenie výsledku v poslednej tretine. Všimnite si to na pomere striel :
1. tretina : 11 - 11
2. tretina : 11 - 9
3. tretina : 14 - 5 :sad2:

potom musí byť každému jasné, prečo som neuhádol tú 2, potom čo som ju zmenil z X :) (a to sme mali aj dosť smolu v poslednej minútke zápasu, keď si to Price nakorčuľoval na striedačku mal som vnútorne dobrý pocit, že padne 4 gól, žiaľ oni to vyrovnali :-( ) O tú tipovačku nejde, my sme tie dva body nakoniec so šťastím predsa len získali a vďaka za ne, ale nemôžem sa zbaviť pocitu, že tie posledné tretiny, sú pre nás akoby zakliate. Takto sa jednoducho nemôžme správať.
Inak to bol od nás taký priemerný výkon, chalani bojovali, snažili sa. Trošku ma rozladila tá nezmyselná chyba na vlastnej modrej, keď posledný hráč (Jackman) otáľal s pukom a nakoniec o neho prišiel a bol z toho pre MTL veľmi dôležitý gól, ktorým znížili na 2:3 a vlastne sa vrátili do zápasu.
Skúsenosti Kariyu sa zasa prejavili pri tom lišiackom góle spoza brány, keď to úmyselne triafal do Priceho a nakoniec to tam fakt padlo. Dosť ma to pobavilo... :)
Z našich dnes v noci najlepší jednoznačne Steen a mne sa veľmi páčil aj Conklin, zachytal parádne :yes: :good:
Včerajší zápas bol inak veľmi špecifický pre nášho Davida Perrona, ktorý je rodákom z neďalekého Sherbrooke, takže v hľadisku bolo veľa členov jeho rodiny, vrátane rodičov. Perron sa na tento zápas nesmierne tešil a bolo to vidieť aj na jeho hre. Jeho nasadenie od začiatku zápasu bolo neskutočné a nakoniec bol odmenený gólom hneď v úvode zápasu, keď v presilovke po perfektnej strele Steena tečoval puk sa Priceho chrbát a to bola ešte len 3. min zápasu. Viedli sme 1:0 a on dal svoj 14. gól v tejto sezóne. Okomentoval to takto :
"Bolo to skvelé. Bol to náš prvý gól a ešte z presilovej hry, takže to bolo dobré. Bolo to skvelý pocit."
(nehovoriac potom, čo o pár sekúnd zvýšil Kariya už na 2:0, bol to super začiatok..)

skvele sa margo Conklinovej hry vyjadroval Keith Tkachuk :
"Urobil obrovský kus práce a podržal nás v predlžení. Bol našou hviezdou zápasu, on pre nás v podstate vyhral zápas."

K výkonu v poslednej tretine sa tréner Davis Payne vyjadril takto :
"Musíme sa cez to nejako preniesť, stáva sa nám to veľmi často, o tom nie je pochýb. Musíme byť v závere istejší, nesmieme si dovoliť takto znížiť našu úroveň hry. Naše očakávania nám inak prekĺznu vo chvíli - ak naša práca nebude na požadovanej úrovni. "

:arrow: inak Alex Steen, dal dnes už svoj 11 gól v tejto sezóne a v posledných 15 zápasoch ich dal 9, čo je skvelá bilancia a aj to dokazuje naše slová, že je momentálne z našich hráčov na tom herne najlepšie... :good:
dnes nás čaká ťažký zápas : OTT - STL

Otawa je momentálne na 5. mieste Východnej konferencie s 56. b (v našej by to stačilo na 9. miesto), jej štatistiky sú 26 - 21 - 4 (naša je 22 - 20 - 7)
Ak sa pozrieme na posledné zápasy, tak OTT vyhrala posledné 4 zápasy v ktorých inkasovala iba 4 góly (a to hrali s NYR, MTL, BOS a CHIC) predtým ale 5 zápasov prehrali (s BOS, WSH, FLO, CAR a ATL) v týchto zápasoch naopak iba 5 gólov dali. To je taký paradox, dosť ovplyvnený aj zranením ich najlepších hráčov Alfredssona a taktiež Spezzu. Len čo sa Alfredsson vrátil Ottawa ožila a podáva o triedu lepšie výkony. Dnes teda budú veľmi nepríjemní a my máme naviac v nohách ťažký zápas s MTL.
Pokiaľ sa pozrieme na naše vzájomné zápasy za posledné obdobie, tak tam je to veľmi podobné, ako v prípade MTL, s týmto súperom sa stretávame veľmi zriedka, za posledné 3 sezóny, iba 3x a vo všetkých zápasoch sme prehrali :
29. 1. 2009 St. Louis Blues - Ottawa Senators 1:3
20. 3. 2008 Ottawa Senators - St. Louis Blues 3:2
20. 3. 2007 St. Louis Blues - Ottawa Senators 2:4

Vzhľadom na všetky tieto skutočnosti dnes očakávam, že budeme ťahať za kratší koniec, Ottawa je skvele rozbehnutá a ja mám pocit, že nám ako súper nesedí. My budeme troška unavení a ak sa znova naplní predpoklad o našej katastrofálnej poslednej tretine, tak tá si myslím rozhodne o našej prehre. Tip na výsledok 5:3
Eric Staal novým kapitánom Caroliny!
http://www.hokej.sk/nhl/clanok69058-Eri ... roliny.htm

dávam to sem z dvoch dôvodov :
1. V STL doteraz neutíchali hlasy o tom, že práve Staal má prísť výmenou k nám, takže teraz už bude dúfam všetkým jasné, že toto nehrozí, k čomu som sa taktiež vyjadril, že to bude kačica a teda nezmysel. Vedenie CAR týmto krokom dalo jasne najavo, ako si tam Erika cenia. (to už šumy okolo Whytneyho sa zdajú byť reálnejšie, len či k nám :hmm: )
2. Výmenou kapitánskeho C dali jasne najavo, že chcú aj takouto zmenou dosiahnuť obrat k lepšiemu a to je presne podobný problém, ako v máme my v STL. Po príchode nového trénera by som urobil tiež tento krok a dal to C niekomu inému. Pre mňa osobne je Brewer momentálne za očakávaním a vôbec nepôsobí dojmom ozajstného vodcu :thumbsdown:
Super zápas, Ivan presne ti vyšiel typ :good: . A čo sa nestalo? Dedo Kariya dal gól :D . A ešte k tomu aký. Price naozaj potvrdil, že je lepší ako obaja naši gólmani dokopy o čom svedčí aj úspešnosť zásahov a Kariyov gól :) . Dnes som naozaj žasol z toho čo robil Jackman. Ako keby bol od začiatku totálne nekoncentrovaný. Opäť sme nezvládli poslednú tretinu, konkrétnejšie poslednú minútu čo by sa už naozaj nemalo stávať !!! Janssen je borec :D. Steen opäť potvrdl, že je v skvelej forme a prajem mu aby mu to vydržalo čo najdlhšie :good: . Conklin kobúk dolu :). Takže som spokojný. No a dnes teda nič svetaborného od našich neočakávam, dôvody presne tie isté ako spomenul Ivan. Ja typujem 3:1.
co to tam zase Janssen vyváděl? :D mohla být po podle mě dloouhé době bitka mezi golmany vypadalo to že Conklin zájem má :)
JJ Janssen do toho súboja jednoznačne šiel a mohlo sa to zvrtnúť akokoľvek. Cnklin sa tváril žeby mu to nevadilo, ale pravdu povediac, neviem si predstaviť indiánovú bitku, každopádne by to bola zaujímavá podívaná, škoda no. :box:

S Ottawou to máme pekne nepekné bolo by na čase s tým niečo spraviť a po posledných výkonoch a prihliadnuc k tomu, že sa nám zápasy v Kanade plus mínus daria celkom dobre som v KTL dal dvojku. :-P
tak dnes takmer vyšiel tip blusfanovi, bolo to tesne 3:2,ale tak predpoklad nám vyšiel, škoda :-(

Ottawa - St. Louis 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Góly OTT:
1:0 - 16:09 - P.Regin (A.Kovalev, D.Alfredsson) v presilovke 5:4
2:0 - 30:59 - M. MICHÁLEK (P.Regin, A.Kovalev) v presilovke 5:4
3:2 - 50:29 - C.Phillips (D.Alfredsson, P.Regin) v presilovke 5:4
Góly STL:
2:1 - 38:53 - E.Brewer (D.Perron, A.Mcdonald)
2:2 - 40:30 - B.Boyes (B.Jackman, R. POLÁK)

Celkom strely na bránu: 30-29.
Vylúčenia a trestné minúty: 5/13 - 6/15.
Brankári: B.Elliott 2/29 - C.Mason 3/30
Divákov : 16,063 at Scotiabank Place.

3 hviezdy zápasu:
OTT 43 P.Regin
OTT 30 B.Elliott
STL 74 T.Oshie :thumbsup:
ešte taký detail k dnešnému zápasu, včera sme to rozoberali, že naši skoro vždy vypúšťajú poslednú tretinu, pokiaľ ide o aktivitu a skoro stále na to doplatíme, no a dnes sa stalo to isté. Tu je pomer striel po tretinách :
1. tretina : 7 - 12
2. tretina : 7 - 15
3. treina : 15 - 3 :? (to je tak markantné, že to nepotrebuje komentár)

ťažko potom môžme vyhrávať v takýchto zápasoch. Včera sme inak dostali všetky góly v oslabovkách, čo je tiež zaujímavé. Zápas som nevidel, ale zdá sa, že OTT má tie presilovky namakané, to ako našiel Kovalev Regina pri ich prvom góle, bolo pekné. Naopak je škoda, že kvôli jednej stotinke času nám nemohol byť uznaný gól v závere 1. tretiny, lebo akcia stála za to. Inak sa mi veľmi páčil Boyesov gól na 2:2, po jeho individuálnej akcii, kde to zakončil parádnym blafákom :good:
http://video.nhl.com/videocenter/consol ... 2010,2,745

Zaujala aj bitka, kde si to Janssen rozdal s väčším Carknerom a myslím si, že to zvládol dobre : :box: :good:
http://www.hockeyfights.com/fights/91429
čo sa človek nedočíta...
http://www.theglobeandmail.com/blogs/gl ... le1439153/

podľa mňa je to blbosť mladý Schneider za Backesa..? :doh:
Nejaká výmena s VAN možno bude, ale rozhodne nie táto...
Totálny nezmysel ! Novinárska kačica ! Brankárov nepotrebujeme. Tí súčasní su skvelí a do budúcna tam máme Bishopa, Toivonena a Allena. Takže Vancouver ešte stále nezabudol na Davida :-( . Snáď neodíde.
jasné že nie, David je súčasťou kostry tímu okolo ktorej chce Davidson budovať nový team. Trade sa bude týkať len možno 3 hráčov u nás. Pomerne dosť ich odíde ukončením zmluvy, takže nejaké veľké výmeny sa u nás očakávať nebudú. Tiež si myslím, že mladého Schneidera nepotrebujeme.
Na to sa spolieham, že sa s ním do budúcna počíta veď nie nadarmo by veľa fanúšikov videlo Davida s Cčkom na drese. On má potenciál na skvelého power forwarda a vymeniť ho by bola chyba.
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
1998 NAGANO