Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Super ! Rozprášili sme Minnesotu 1:0 :clap: . V podstate so všetkým s Vami súhlasím. Nolan a Havlát mali 2 tutovky no ak by sme dnes prehrali bolo by to nespravodlivé. Obrana kiksuje ale dnes zahrali podľa mňa v pohode. Tak zdá sa, že zmena trénera začína prospievať, Payne má zatiaľ dobré výsledky, teší ma najmä zlepšená hra a to aj keď sa prehrá :good: .
nuž je dobre, že sme sa troška pozviechali a začíname zbierať tak dôležité body. Ak sa ešte chceme pobiť o to PO, tak už si nemôžme dovoliť strácať body doma a keďže z vonku ich nosíme neočakávane dosť, tak by sme sa onedlho mohli prepracovať na 10. miesto, kde je teraz MIN - na ktorú strácame iba 4 body, pričom máme odohraných menej zápasov. DAL a ANA sú pred nami v podstate na 2 body, ale ak vyhráme v nasledujúcich dvoch zápasoch (doma s NYR a v CBJ), tak ten náskok stiahneme a budeme pred nimi. Potom už príde naháňačka do PO s DET, LA a VAN, čo bude ešte určite zaujímavé...
Ak dnes vyhráme s NYR v čo aj verím, tak už sa podľa mňa definitívne vyhrabeme z tých problémov. Je to o psychike, tú máme nahlodanú ale zdá sa, že sa pomaličky všetko na dobré obracia a PO ešte môže byť reálne, len sa musí niekto strelecky chytiť.
Na HP písali, že medzi potencionálnymi záujemcami o Sekeru môže byť St.Louis. To je ich odhad? Alebo nejaká špekulácia? :frajer2:
Pri všetkej úcte, Andrej je šikovný obránca ale vôbec ho nepotrebujeme.
Podľa mňa je to čistá špekulácia. Sekera pri pripadá ako obranca ani do voza ani do koča aj keď nerád by som popieral jeho kvality to nie. Každopádne by bolo smutné keby sa dostal do tímu a hral by na úkor našej mladej krvi.

Neviem sa dočkať debutu D.J.Kinga, dúfam, že už konečne čoskoro našliapne aj keď Janssena som si nejako v poslednom čase obľúbil. D.J. je stále iná kategória. Teraz nám však treba zbierať body ako píšete bude to ešte ťažké nebol by som však proti ak by chalani zopakovali, teda lepšie povedané minimálne zopakovali záver z minulého roku. :roll:
nuž pekne, vyšlo to a máme ďalšiu domácu výhru s NYR 4:1 :good: a to je skvelé.

St. Louis - NY Rangers 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)

Góly STL:
1:0 - 14:07 - D.Perron (K.Tkachuk, A.Mcdonald) v presilovke 5:4
2:1 - 40:45 - R. POLÁK (A.Steen, J.Mcclement)
3:1 - 48:31 - A.Steen (R. POLÁK, B.Jackman)
4:1 - 59:47 - D.Backes (T.Oshie, K.Tkachuk)
Góly NYR:
1:1 - 27:37 - B.Boyle (A.Voros)

Celkom strely na bránu: 25-22
Vylúčenia a trestné minúty: 2/4 - 4/8.
Brankári: C.Mason 1/22 - C.Johnson 3/24
Divákov : 19,150 at Scottrade Center. :good:

3 hviezdy zápasu:
STL 46 Roman POLÁK
STL 20 A.Steen
STL 74 T.Oshie

konečne sme teda zvládli aj poslednú tretinu a to tiež svedčí, že sme konečne psychicky v pohode a hráme konečne doma, tak ako sa to očakávalo od úvodu sezóny. Veľmi cenné a dôležité víťazstvo. Body z trápiaceho sa CBJ by mohli byť celkom reálnou záležitosťou.
a ešte som zabudol jednu poznámku, v piatkovom článku na stl.today je rozhovor s našim prezidentom STL p. Davidsonom, ktorého sa pýtali na to, či mienime ešte získať nejakého strelca, odpovedal dosť neurčito, že ich nie je mnoho a hlavne, že záujemcov je dosť. V tomto rozhovore taktiež priznal, že už v minulosti sme sa pokúšali získať dve veľké hviezdy a nevyšlo to, pred rokom to bol Marián Hossa a teraz v lete Majo Gáborík.
No toto..? Celkom prekvapivé mená pre mňa. Škoda že to s Gabym nevyšlo, bolo by mu u nás dobre... :)
Super super, ďalšie víťazstvo v rade.
Pozeral som síce len highlighty ale Brewer vyzerá nejaký nekoncentrovaný to mu takto nešlo len dnes alebo zvykne mať svoju chvíľku v každom zápase?
Vyzdvihol by som Tkachukov prehľad a prihrávku pri Perronovom góle, to golo niečo parádne čo spravil, Steenov backhand spoza bránky tiež nemal chybu ale keby v tej bránke stál Lundquist, nemyslím si žeby sa to skončilo gólom, ten by si to postrážil. A naši si dnes postrážili Gáboríka až na jednu šancu čo by sa mohlo zdať kľúčové.
Opäť sme však dostali gól z blízkosti bránky po nepristúpení, hráč bol voľný a mal čas, škoda, takých situácií by sme sa mali vyvarovať.
Čo sa týka Hossu a Gáboríka, nechcem im upierať hokejové kvality to nikdy, sú to páni hráči, ale ja ako zástanca kanadsko-amerického hokeja by som ani jedného z nich v tíme nechcel. Chcel ale nechcel. Neviem či to ma Murray tak nakazil, ale neviem si tu takého hráča ani len predstaviť :D
Payne :poklona: . Super, zvládli sme ďalší zápas a vyzerá to tak, že sa všetko na dobré obracia. Vyhrali sme po dobrom výkone zaslúžene 4:1. Brewera si všímam aj ja a som z neho dosť nervózny. To čo urobil pri góle robí skoro v každom zápase. Mne pripadá totálne mátožny a ako keby zavadzial nášmu brankárovi. Môže to byť aj tým, že dlho nehral, snáď sa vzchopí. Góly sme dali po pekných akciach. Opäť raz musím vyzdvihnúť výkon Steena, bol ho plný ľad a pre mňa je to suverénne najlepší hráč Blues za posledný cca mesiac. Ja som veril, že môže dať mužstvu veľa a som rád, že som sa nesklamal :good: . Tak čo viac dodať, zatiaľ som absolútne spokojný a dúfam, že to takto bude pokračovať ďalej pretože tento tím na to má. Moje prianie je ešte aby sa nám chytil Boyes s Backesom.

Ja by som Hossu a Gáboríka tiež príliš nechcel, ale nie kvôli tomu, že by mi do tímu nepasovali ale kvôli ich prehnanej ´´skromnosti´´ :D .
čo k tomu dodať, Brewerovi to takto nejde už dlhší čas a ostáva dlžný svojej povesti skvelého zadáka. Aj preto som pred časom spomenul, že sa na fóre ozýva čoraz viac fans s požiadavkou určiť s príchodom nového trénera aj nového kapitána a musím priznať, že sa mi tá myšlienka veľmi páči. Tiaž som za to, aby po týchto zmenách zavládla v kabíne lepšia atmosféra na čele s novým kapitánom. Za výkony v poslednom období, by si to C-čko zaslúžil jednoznačne Steen. Hrá neuveriteľne dobre v každom s posledných cca 8 zápasov, dobre mu pri tom asistuje MCClement a teraz tam skvele zapasoval aj Boyes. Páči sa mi aj hra Perrona a Oshieho, naozaj makajú a snažia sa.
Pokiaľ ide o tých našich chalanov, Hossu by som nebral ani ja, aj preto som ho v prianí nespomenul, ale strelec ako Gaby nám tu chýba, jeho by som si tu vedel predstaviť. :yes:
Momentálne je dopyt po takýchto hráčoch enormný a získať ich teda nie je vôbec ľahké. My máme myslím si celkom zaujímavo vyskladaný team, ale taký super strelec nám chýba. Boyesovi to teraz akosi nejde, Perron je tiež za očakávaním, takže niekoho by nebolo zlé získať.
Ako si spomenul je veľmi ťažké získať elitného strelca. Myslím si, že zatiaľ na hráča typu Gáborík nemáme. Kluby si ich cenia a ak by sa aj náhodou podarilo získať takého hráča museli by sme veľa obetovať a určite by nás to mrzelo, lebo by to bolo za viac hráčov a tým pádom by sa podľa mňa nabúrala koncepcia tímu. Po sezóne keď skončí Kariya a Tkachuk by sme mohli zabojovať o Kovalchuka alebo ak to Caroline pôjde takto aj naďalej je dosť pravdepodobné, že ich GM začne rozpredávať hráčov a budovať nový tím, tak tam by sa naskytla šanca získať napríklad Staala. Ale to sú len také špekulácie inak si myslím, že v najbližšom období takýto hráč k nám nepríde :) .
nuž Staal je zatiaľ iba zbožným prianím fanúšikov a p. Davidson už otvorene jeho príchod dementoval, tak pochybujem, že by zo seba robil hlupáka. Pokiaľ ide o Kovyho, tak tam naozaj neviem, bol by prínosom, ale ako píšeš, veľa by sme obetovali. Cez to všetko, ak by to boli hráči, ktorých odchod by až tak nebolel, bol by som za.
ešte naša zostava, tak ako sme hrali proti NYR :

Forwards :

Paul Kariya - David Backes - T.J. Oshie

Andy McDonald - Patrik Berglund - David Perron

Alex Steen - Jay McClement - Brad Boyes

Brad Winchester - Keith Tkachuk - B.J. Crombeen

(Healthy scratch: Cam Janssen)

Defensive pairings :

Barret Jackman - Roman Polak

Eric Brewer - Erik Johnson

Carlo Colaiacovo - Mike Weaver

(Healthy scratch: Darryl Sydor)

Goalie : Chris Mason
Nuž uvidíme ako sa to vyvinie celé, myslím si, že na teraz máme pokoj čo sa týka príchodov resp. odchodov.
Dnes by sme mohli nadviazať na stúpajúcu formu v Columbuse, ktorému sa príliš nedarí. No stále som opatrnný preto výsledok netipujem, očakávam hocičo :D .
nuž tak ja som čakal naše víťazstvo, s CBJ sa nám celkom darilo v poslednom období, ale tentokrát to nevyšlo, škoda... :?

Columbus - St. Louis 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Góly CBJ:
1:1 - 04:21 - R.Torres (K.Russell, M.Roy)
2:1 - 11:45 - R.Torres (D.Brassard, M.Roy)
3:2 - 24:20 - R.Nash (R.Umberger, A.Stralman) v presilovke 5:4
4:2 - 41:25 - C.Clark (K.Huselius, S.Pahlsson)
Góly STL:
0:1 - 01:11 - P.Kariya (T.Oshie, B.Boyes) v presilovke 5:4
2:2 - 23:44 - K.Tkachuk (B.Crombeen, E.Johnson)

Celkom strely na bránu: 30-32.
Vylúčenia a trestné minúty: 4/8 - 4/8.
Brankári: M.Garon 2/32 - C.Mason 4/30
Divákov : 14,505 at Nationwide Arena.

3 hviezdy zápasu:
CBJ 14 R.Torres
CBJ 36 M.Roy
CBJ 16 D.Brassard
Jedna horúca novinka :
:arrow: asistentom trénera Davisa Payna a novým trénerom brankárov u nás bude Tyler Love.
Stáva sa tak potom, čo sa náhle rozhodol odísť z našej organizácie Eddie Belfour, o ktorom sa špekulovalo, ako o nástupcovi na prázdne miesto po Rickovi Wamsleym (ktorý sa stal hlavným trénerom našej farmy v Peorii)

:arrow: veľmi dobré ohlasy šli na hru nášho brankára Chrisa Masona, ktorý v predošlých 5 zápasoch v podstate 4 vychytal na víťazstvo a mal v nich skvelé štatistiky : úspešnosť zákrokov 94,2%, keď zastavil 66 z 68 striel z troch víťazných duelov v minulom týždni a právom bol menovaný 2. hviezdou uplynulého týždňa :good:
(škoda, že mu tak nevyšiel aj ten posledný zápas v CBJ...)

The three stars in order:

1. Washington’s : Alex Ovechkin
2. St. Louis : Chris Mason
3. Minnesota’s : Guillaume Latendresse
a ešte niečo som našiel...
Bernie Miklasz na písal celkom fajn článok, ktorý nazval :Blues can't afford to snooze (Blues si nemôžu dovoliť zaspať)

mimo iné píše : " já viem, že každému tímu sa stane, že ma zlú noc, to sa dá akceptovať. Ale nemôžem prijať našu apatickú hru. Vzhľadom na zlé postavenie Blues v Západnej konferencii, si už nemôžme dovoliť zadriemať v žiadnej hre. Ani po tom, čo vyhráme štyri zápasy v rade. Musia hrať nátlakový hokej."

taktiež kritizuje nevyrovnané výkony našich mladíkov : " Po prvé, je tu obranca Erik Johnson, č. 1 draftu 2006. Cnelo sa mu počas celej minulej sezóny za hokejom, kvôli zraneniu kolena. Nebolo jednoduché sa vrátiť, tak aby bol v čo najlepšej forme hneď. Zatiaľ však Johnson príliš nepresvedčil a je sklamaním, ako na začiatku svojej kariéry - a áno, beriem do úvahy faktor, ako zranenie kolena do toho. No to neznamená, že získal preukaz pre to, že to bol narušený jeho hokejový vývoj.
Napriek tomu, že má tvrdú ranu, EJ nedal gól od 30.novembra, bez bodov bol 22 hier a je -5 v týchto 25 zápasoch..!" :sad2:
" výrazný pokles produktivity vidíme aj u ďalších mladíkov. Tu sú ich plus-minus hodnotenia oproti minulej sezóny a v tejto sezóne v rovnakom období:
Backes: -3 / -2.
Berglund: +19 / -6
Perron: +13 / -9
Oshie: +16 / -6

Uvidíme v akej nálade je náš team teraz, nakoľko sa poučia z tejto poslednej prehry pred ťažkými zápasmi na ľade v Montreale v stredu a vo štvrtok v Ottawe. Tieto zápasy budú dobrým testom pre nás, nakoľko ešte sme schopný pobiť sa o to PO. Uvidíme, čo chlapci dokážu uhrať, koľko bodov v týchto zápasoch získame. Či je to naozaj tak, ako píše Bernie, že chlapci sa akosi upokojili a pomaličky začínajú zaspávať, po prvý-krát od doby, čo tento team prevzal Davis Payne. :hmm:
A toto je už na našich veteránoch aby s tým niečo spravili. Jednoducho oni vedia čo to obnáša a naši mladí si naozaj nemôžu dovoliť zaspať. Ja dúfam, že sa tak nestane. No a k Erikovi, určite momentálne má obrovský výpadok, možno to stále nie je ono a momentálnymi výkonmi človek ťažko verí, že je draftová 1. ale ja ho nezatracujem. Zle hrá alebo hral celý tím, obrana vyrába nenormálne chyby. Všetcí !!! Tak prečo by si to mal zlíznuť len Erik. On je len 1 článok z celého tímu a snáď jediný, ktorý hrá nebojácne aj dopredu. Hrá 2. sezónu a za sebou má ťažké zranenie. Treba mu dať čas a ak sa začne dariť mužstvu určite sa to prejaví aj na Erikovi.
Bluesfan píše:A toto je už na našich veteránoch aby s tým niečo spravili. Jednoducho oni vedia čo to obnáša a naši mladí si naozaj nemôžu dovoliť zaspať. Ja dúfam, že sa tak nestane. No a k Erikovi, určite momentálne má obrovský výpadok, možno to stále nie je ono a momentálnymi výkonmi človek ťažko verí, že je draftová 1. ale ja ho nezatracujem. Zle hrá alebo hral celý tím, obrana vyrába nenormálne chyby. Všetcí !!! Tak prečo by si to mal zlíznuť len Erik. On je len 1 článok z celého tímu a snáď jediný, ktorý hrá nebojácne aj dopredu. Hrá 2. sezónu a za sebou má ťažké zranenie. Treba mu dať čas a ak sa začne dariť mužstvu určite sa to prejaví aj na Erikovi.
tak je, aj u mňa je EJ v pohode, hrá dobre, je vždy koncentrovaný a nebojí sa ísť do pásma, či vystreliť. Hrá dobre do tela a pomerne slušne rozohráva, aj preto ho tréner využíva v presilovke na modrej. Erikove dni ešte prídu, ak nie v tejto určite v budúcej sezóne. Teraz hlavne nech zbiera skúsenosti...
dnes nás čaká súboj : MTL - STL

Tieto tímy sa stretávajú veľmi zriedka, od výluky odohrali iba 3 zápasy a všetky veľmi tesným výsledkom :
10.3.2007 St. Louis Blues - Montreal Canadiens = 3:4
18.3.2008 Montreal Canadiens - St. Louis Blues = 3:4p
16.11.2008 St. Louis Blues - Montreal Canadiens = 2:3p

Montreal v tejto sezóne nemá najlepšiu bilanciu s tímami Západnej konferencie (3 - 8 - 1) naviac ani v posledných zápasoch výkonmi neoslnil, keď z posledných 4 zápasov tri prehral a iba v jednom vyhral. My sme na tom opačne, z posledných 4 zápasov sme 3x vyhrali a iba raz prehrali. Troška sme si pokazili štatistiku zápasov hraných vonku, potom čo sme mali na prelome rokov bilanciu 11 - 3 - 3, sme v posledných 5 zápasoch vonku vyhrali iba 1x (v LA 9.1. v pomere 3:4) a ostatné sme prehrali... :?

:arrow: Dnes by mal v bráne nastúpiť Ty Conklin, ktorý nechytal od 2. januára. Posledných 7 zápasov chytal Mason s bilanciou 7 - 2 - 1, či nie je zlé, ale potrebujeme dávať príležitosti aj Conklinovi, ktorý viac-krát potvrdil, že je skvelou dvojkou.

:arrow: pre našich mladíkov bude tento zápas veľmi špecifický, zatiaľ čo Johnson a Perron už raz v MTL hrali, tak pre Oshieho, Berglunda a Poláka to bude vôbec ich prvý zápas v tejto hale. Na zápas sa veľmi tešia, lebo z počutia vedia, že tam je skvelá - typicky hokejová atmosféra.
dnes vyšiel dobrý článok, ktorý stojí za prečítanie :
http://www.stltoday.com/stltoday/sports ... mentAnchor

v podstate sa tam rozoberá budúcnosť nášho tímu, perspektíva do budúcna a pod. Veľa nádejí sa vkladá do našich mladíkov, ktorí potrebujú priestor, ktorí ju často za Murraya nedostávali (aj kvôli preferovaniu starších hráčov). Pán Davidson sa vyjadril celkom jasne, ako vidí našu budúcnosť. Jeho víziou je kostra tímu poskladaná okolo skúsenejších Boyesa, Backesa, Steena, Poláka s Colaiacovom, popri ktorých nám vyrastú perspektívni a talentovaní mladíci, ako T:J. Oshie, Perron, Johnson, Pietrangelo, Eller, McRae, či brankári Bishop alebo Jake Allen.

Tieto slová p. Davidsona sú celkom výstižné :
"Nemôžme a nechceme akceptovať tieto výsledky. Ale sme v procese, keď musíme umožniť našim mladým hráčom aby získavali skúsenosti. Samozrejem nie tak, aby to znižovalo úroveň našej hry a náš posun ďalej. Nemôžme byť netrpezlivý a nechceme robiť chyby. Neexistuje však žiadna istota, či tento proces prinesie želané úspechy, to zatiaľ nikto nevie. Ale musíte pokračovať v ich raste, dávať im príležitosť hrať a žiť s akceptovaním, že robia chyby. Existuje tu tenká hranica pri tejto práci, pretože chcete vyhrávať a v rovnakej dobe vychovávať hráčov pre budúcnosť. A to je to zložitá situácia."
Dneska se asi konečně podívám na Bluesmany, to je snad jedniný tým NHL, jehož zápas jsem nikdy neviděl, ba dokonce jsem neviděl ani jednu třetinu =) Tak doufám že mě dneska potěší a vypráskají Montreal :clap:
tak kiež by si mal pravdu... :) My hráme o dosť lepšie vonku, ako doma, ale stále hľadáme optimálnu formu. Potrebujeme, aby sa nám zobudili strelci. Brankárov máme v pohode, myslím si, že aj obranu, ale koncovka našich útočníkov je žalostná. Najlepší strelec tímu Andy McDonald dal iba 14 gólov, čo je podľa mňa málo. Za očakávaním zaostávajú Boyes, Perron, Backes, ale hlavne Kariya. Veterán Keith Tkachuk je tretím najproduktívnejším hráčom nášho tímu a to hovorí za všetko... :shock:
Nášmu tímu teda jednoznačne chýba ozajstný "Sniper" a hlavne vodca tímu, ktorý by to vedel celé potiahnuť, vyburcovať team k lepším výkonom a pod.
Dnes som sa dokonca dozvedel, že sme jednoznačne najhorším tímom v celej NHL v počte prehratých zápasov - tímov, ktoré po 2. tretinách v zápase viedli. Absolútne nezvládame závery zápasov :sad2:
Aj preto chcem veriť tomu, že po zmene na trénerskom poste, kde bol dosadený Davis Payne bude lepšie. Že to bolo dobré riešenie a tento tím dostane nový impulz, ktorý nás posunie ďalej a začne sa nám viac dariť. Veľmi to novému trénerovi prajem, je to taký sympaťák a mimochodom, on je vlastne najmladším trénerom v NHL :yes:
Tak veľa šťastia Davis :good:

Dnes to inak vidím na celkom vyrovnaný zápas, kde by sme mohli získať aspoň bod za remízu a pri troške šťastia rozhodnúť v predlžení a získať 2 body, ktoré tak veľmi potrebujeme.
Tipnem si aj výsledok 3:4 pp :smile03:
Máte celkem prostor pod stropem a to bude ještě po sezoně UFA Kariya, který má plat 6mil. Takže tam je hodně místa pro nějaký kvalitní nákup, jelikož spousta týmu je u samého vrcholu stropu a posilovat chtě nechtě nemůžou, jedině že by prakticky zadarmo prodali do týmu jako STL nějaké dražší hráče...
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
1998 NAGANO