Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

zopár zaujímavostí :

- Paul Kariya včera po prvý krát trénoval od zranenia zo zápasu s BUF (27.12.) mal podozrenie na otras mozgu, kedy nastúpi na prvý zápas ešte nie je jasné...

- Ty Conklin s týmom necestoval do SJ nakoľko jeho 5 r. syn mal nejakú nehodu a má ťažkú zlomeninu nohy, k tímu sa má pripojiť len čo to bude možné (zrejme pri tíme bude už na ďalšom zápase v LAK)

- náš nový tréner Davis Payne a majiteľ tímu Dave Checketts, mali v pondelok večer prvý oficiálny rozhovor

- tréner Andy Murray už údajne zbalil všetky svoje veci a oficiálne sa odsťahoval so St. Louis, troška ho mrzelo, že nedostal žiadnu ponuku pracovať v klube v inej funkcii... včera mal 45. min telef. hovor s hráčom Camom Janssenom, ktorý Janssen popísal ako veľmi veselý, kde Janssen ešte tlmočil mnohé pozdravy od hráčov a pod.

- na fóre sa znova objavujú ohlasy, aby vedenie zabojovalo o Lee Stempniaka z TOR, ktorého mali ľudia v STL veľmi radi a dodones ich veľa vidieť na zápasoch práve v jeho dresoch. Po sezóne bude UFA.

- nového trénera trápi najmä naša efektivita, od 21.12. (keď sme porazili EDM 7:2) sme v 6 zápasoch po sebe nedali viac ako 3 góly a máme bilanciu 1V - 6P..! :?
Tak dnes prehra 2:1 po predĺžení. Podľa toho čo som videl súdim, že dnes môžme byť s bodom maximálne spokojný. SJ bolo jasne lepšie a zaslúžene má 2 body. Škoda veril som, že by sme mohli dnes vyhrať. Po pravde už som aj zabudol ako chutí výhra :-( . Dnes môžme Chrisovi naozaj poďakovať za bod a super výkon :good: . Zaujala aj bitka Janssena so Shelleym :) . Najlepší okamih zápasu je však podľa mňa Jackmanov zákrok :good: . Podobný ako pred pár týždňami predviedol Helm z DET. Nuž čo sa dá robiť opäť sme nevyhrali. Dnes máme šancu na reparát v Anaheime. Kačice sa podľa mňa pomaličky rozbiehajú takže nás nečaká nič ľahké ale každopádne už by sme mohli konečne vyhrať a rozbehnúť sa !!!
tak sa potvrdilo, že to bude nesmierne vyrovnané, aj keď domáci mali navrch, skóre bolo po 60. min. 1:1, čo je troška menej ako som očakával, ale aspoň mi vyšiel tip na remízu... :smile03:
Tréner nakoniec Stastného do zostavy nedal a tak 4. formácia hrala v zložení Winchester - Armstrong - Janssen, ale ich ice-time napovedá, že toho veľa neodohrali (Janssen mal 7 striedaní a Armstrong 10) V obrane si nezahral po dlhšej dobe Weaver a tak tretiu obrannú dvojicu tvorili Colaiacovo - Sydor.
V zápase nás domáci vysoko prestrieľali v pomere 44 - 29 a tak iba Masonovo možno ďakovať za tak lichotivý výsledok. Zdá sa teda, že sa nám Chris konečne chytil a začína sa dostávať do skvelej formy :good: Čo je z ohľadom na ďalšie ťažké zápasy dobré znamenie. Proti kačičkám by už mohol vychytať výhru.
Zápas som sledovať nemohol, ale výsledok ma ráno celkom potešil. Získať bod z ľadu SJ je slušný výsledok.
Ja by som bral ten bod ale za iných okolností. Ja chcem aby sa konečne vyhrávalo a to je jedno či hráme proti SJ alebo CBJ.
Bluesfan píše:Ja by som bral ten bod ale za iných okolností. Ja chcem aby sa konečne vyhrávalo a to je jedno či hráme proti SJ alebo CBJ.
nuž práve, že to až tak jedno nie je. Mať bod zo SJ a z CBJ je podľa mňa dosť veľký rozdiel dnes. My musíme získavať body predovšetkým doma a namiesto toho ich nosíme po ťažkých zápasoch z vonku. To je neskutočný paradox. Sme druhým najlepším tímom z celej NHL v počte získaných bodov na súperových štadionoch, to nás ako tak drží nad vodou a v hre o PO. Ak b sa nám takto darilo aj doma, sme niekde úplne inde...
Myslel som to tak, že tento team má na to aby vyhrával svoje zápasy aj doma aj vonku. Áno máš pravdu v tom, že nebyť tej kopy zbabraných domácich zápasov by sme boli úplne inde. Ale ja si myslím, že team je teraz v takom psychyckom rozpoložení, že bude problém zbierať body tak vonku ako aj doma. Treba sa už naozaj chytiť a čím skôr, tým lepšie.
ANA - STL 4:2

včera to bol taký zvláštny zápas, ja som tipoval znova remízu a myslím si, že by po predvedenom výkone bola spravodlivá. Ten rozhodujúci gól na 4:21 padol vlastne do prázdnej brány, po tom čo sme úplne zbabrali záverečnú tretinu (po koľký-krát už v tejto sezóne :!: ) :?
Zápas sa pritom vyvíjal pre nás celkom sľubne, viedli sme 1:0 gólom Jackmana po parádnej strele dokonca v oslabení, to bol na trestnej Johnson a potom aj 2:1, to sa zasa trafil Jackman v hre 4 na 4. Chris Mason chytal spoľahlivo a za góly v podstate ani nemohol. Pri tom prvom na 1:1 vôbec nevidel strelu a bol aj potom riadne vytočený a pri góle na 2:2, zasa podcenil strelu švihom spoza hráča, keď ľahkovážne nechal obránca hráča vystreliť, to azda aj bolo chytateľné. Pri góle na 3:2 sme zasa mali smolu, Jackman tam spadol a zranil sa, vzniklo prečíslenie, kde troška zaspal Colaiacovo, nestihol dostúpiť k hráčovi ANA a ten triafal do odkrytého priestoru a bolo 3:2. V závere sme teda správne vsadili na hru bez brankára a ak by sa Johnson trafil o kúsok lepšie, bolo by vyrovnané, žiaľ gól z jeho strely nebol a z protiútoku Marchant rozhodol.
Škoda, zaslúžili sme si aspoň bod. Takto ťaháme sériu bez víťazstvo a vôbec to s nami nevyzerá dobre. :sad2:

- V zostave došlo k dvom zmenám, Sydora nahradil Weaver a v 4. útoku si konečne zahral Stastny, naopak oddýchol si Janssen. Ako druhého brankára sme už mali Ty Conklina a Bishop sa teda vrátil späť na farmu.
- nepotešila strelecká potencia našich hráčov, na súperovu bránu sme vystrelili 22x a z toho Jackman s Perronom zaznamenali po 5 striel, čo je takmer polovica. Pre Jackmana to dnes v noci boli prvé 2 góly v sezóne.

- Stav Paula Kariyu sa už zlepšil, s tímom trénuje a v zostave by sa mal objaviť v zápase s LA, v sobotu.

- Náš mladý obranca Pietrangelo prestúpi zo svojho tímu Ice Dogs do tímu Barrie Colts, ktorý je na prvom mieste vo Východnej konferencii OHL a bude tak mať možnosť hrať v lepšom tíme, ktorý si zahrá PO. To pre neho bude tá lepšia možnosť, ako si udržať formu a výkonnosť, ktorú momentálne má.

Čo dodať, prežívame ťažké obdobie a nikto nevie, kedy sa z tejto krízy dostaneme. V najbližšom zápase hráme na ľade rozbehnutých kráľov si toho veľa sľubovať nemôžme, tak uvidíme čo tam naši predvedú...
Ja si nemyslim ze 2goly z 22 strel je nejaka hruza. Neni to nic extra to je pravda, ale rekl bych takovy prumer, Ducks na tom nebyli o moc lip ( 3 z 28 ). Co se tech golu tyka tak ten vitezny byl mozna trochu stastny, ale ze jsi ivane taktne pomlcel o tom druhem Jackmanove :D To nemelo s hokejem nic spolecneho, prachsprosty kulecnikar je to :lol: To byla snad haluz tydne :)
Celkovy zisk bodu hodnotit nemuzu, vychazel jsem z highlits tak je mozne ze si Blues herne ten bodik zaslouzili, pro Kacery je dobre ze Blues nenechali ani ten jeden :frajer2:
LAK - STL 3:4 :)

tak konečne sa podarilo víťazstvo v riadnom hracom čase pod vedením nového trénera. V podstate som tomu moc neveril a aj v tipovačke som dal na LA. To mi však vôbec nevadí, som nesmierne rád, že sa to konečne podarilo a verím tomu, že v najbližšom domácom zápase si konečne po dlhej dobe vychutnáme naše jasné víťazstvo...
No konečne ! Už som si myslel, že to je prekliate. Zápas som videl iba z highlights a z toho súdim, že sme boli lepším tímom. Jednu vec by som vytkol. Opäť 3. tretina :!: . Viedli sme 4:1 a nakoniec sme sa triasli o výsledok. S tým už musíme niečo robiť. X zápasov sme v tejto sezóne už takto stratili.
Dnešný nočný zápas s LAK som nesledoval, tak som si musel podrobnosti nájsť na nete, ale zistil som toto :

- tréner Davis Payne troška pozmenil zloženie našich formácii, keď do prvého útoku presunul T.J. Oshieho a Boyesa dal do 3. lajny k Steenovi a McClementovi, čo bol celkom zaujímavý ťah a tréner ho odôvodnil tým, že chce zvýšiť ofenzívnu silu lajny, ktorá je nasadzovaná zväčša na prvé, teda najnebezpečnejšie útoky našich súperov. Hrali sme teda takto (teda až na tú záverečnú tretinu, kde už nehral McDonald a tréner so zostavou musel improvizovať) :

Andy McDonald - David Backes - T.J. Oshie
Brad Winchester - Patrik Berglund - David Perron
Alex Steen - Jay McClement - Brad Boyes
Cam Janssen - Derek Armstrong - B.J. Crombeen

Barret Jackman - Roman Polak
Eric Brewer - Erik Johnson
Carlo Colaiacovo - Mike Weaver

G - Chris Mason

- V noci už nastúpil Cam Janssen a očakával sa jeho súboj s Ivanansom, ku ktorému ale nedošlo, ostatné súboje ale Winchester a Crombeen v pohode zvládli.

- v druhej tretine sa nám zranil ďalší hráč a to Andy McDonald, ktorý už v tretej tretine vôbec nenastupoval, rozsah jeho zranenia zatiaľ nie je známy. :?

- Paul Kariya je už vraj pripravený nastúpiť a tak ho v zápase doma s CBJ v zostave uvidíme

- pokiaľ ide o nejaké zmeny, či výmeny je ticho a tak to vedenie zrejme necháva až do TD...
Takto zložené formácie by som nechal. Dnes sa na to dalo pozerať a mohlo by to priniesť efekt. Sná´d len Winchestra by som vymenil za Boyesa.
Dúfam, že Mac sa dá čo najskôr do poriadku on by dosť chýbal.
Bluesfan píše:Takto zložené formácie by som nechal. Dnes sa na to dalo pozerať a mohlo by to priniesť efekt. Sná´d len Winchestra by som vymenil za Boyesa.
Dúfam, že Mac sa dá čo najskôr do poriadku on by dosť chýbal.
tak to na 99% takto nezostane, určite už nastúpi v 2. útoku Kariya a Winchester potom nastúpi v 4. útoku a ešte je otázne, či už tréner nevyskúša aj D.J. Kinga, v tom prípade by sedel aj Janssen. Situácia je troška zložitá aj kvôli Armstrongovi, ktorého ak by sme chceli poslať na farmu, museli by sme ho dať najprv na Waiver listinu, čo by som ja osobne aj celkom v pohode urobil...
A ešte zopár zaujímavostí, ktoré som pochytil na nete...

- vyskytla sa špekulácia, že Paul Kariya by mal skončiť v LA, kde hľadajú skúseného veterána do kabíny k mladým hráčom

- na našej stránke stl.today je fajn článok o Romanovi Polákovi :
http://www.stltoday.com/stltoday/sports ... enDocument

- na stránke hokeybuzz.com zasa šantil Eklund a prišiel so špekuláciou okolo hráča Flames Phaneufa, kde nejakým zázrakom zahrnul medzi záujemcov aj STL, čo je skoro nemysliteľné, jak pre nás, tak pre CGY :
http://www.hockeybuzz.com/blog.php?post ... ogger_id=1

- fans na fóre volajú po príchode elitného strelca do prvého útoku a je to jedno, či to bude center alebo krídlo... spomínajú sa Staal z CAR, Hartnel z PHI, Mueller z PHX, Ponikarovsky z TOR a pod., ale reálne asi ani jeden z nich u nás neskončí.

- Philip McRae bol vymenený do iného tímu v rámci OHL :
http://bluenotezone.com/2010/01/10/mcrae-ohl-trade/
Tak dnes dúfam, že konečne doma potešíme divákov výsledkovo aj predvedenou hrou. Columbus ale pomaličky vstáva z popola, keď posledné 3 zápasy dokázali vyhrať. Každopádne takých dobrých 6:2 by ma viac ako potešilo :D .
dnes nenastúpi zranený McDonald, naopak už bude hrať Kariya aj Tkachuk, ktorému dnes bude robiť ochranku Janssen a nechal sa počuť, že ak sa ho niekto dotkne, bude mať s ním čo do činenia... :D
Takže zostava bude zasa skôr o improvizácii, ale predpokladám, že útoky budeme mať poskladané nejako takto :

Perron - Backes - Oshie
Kariya - Berglund - Boyes
Steen - McClement - Crombeen
Armstrong - Tkachuk - Janssen

tiež verím v naše víťazstvo, povedzme 5:2
tak to vyšlo a vyhrali sme

St. Louis - Columbus : 4:1 (3:0, 0:1, 1:0) :good:
Góly STL:
1:0 - 01:54 - B.Crombeen (J.Mcclement)
2:0 - 16:14 - A.Steen (C.Colaiacovo, P.Berglund) v presilovke 5:4
3:0 - 16:56 - J.Mcclement (B.Jackman, B.Boyes)
4:1 - 59:50 - A.Steen (J.Mcclement, D.Backes)
Góly CBJ:
3:1 - 25:38 - F.Tyutin (A.Stralman, R.Nash) v presilovke 5:4

Celkom strely na bránu: 23-27.
Vylúčenia a trestné minúty: 11/42 - 9/38.
Brankári: C.Mason 1/27 - S.Mason 0/13 M.Garon 3/9
Divákov : 17,900atScottrade Center.

3 hviezdy zápasu:
STL 42 D.Backes
STL 20 A.Steen
STL 18 J.Mcclemen

Čítajte viac: http://www.hokej.sk/nhl/index.php?clano ... z0cT8Wbe0r
Konečne sme doma vyhrali, konečne sme hrali dobrý hokej, konečne sme nepokazili 3. tretinu, konečne sme dali viac ako 3 góly a konečne sme vyhrali viac ako o gól :clap: . Bol to dobrý zápas so všetkým čo k tomu patrí. Janssen vs. Boll, Backes vs. Nash :good: . Rýchlo sme sa dostali do vedenia 3:0 a našťastie sme to udržali. Nemôžem si pomôcť ale Steen je v poslednej dobe naozaj vynikajúci ! Rozohráva sa aj Crombeen. Čo dodať, som maximálne spokojný a verím, že to takto pôjde ďalej a pri tom to nevyzerá až tak ťažko :D .
nuž rozohralo sa nám viac chalanov a to je dobré, ten nový útok, ktorý hral pokope aj posledne Steen - McClement - Boyes hrá naozaj veľmi dobre a je ich na ľade cítiť. Kariya bol ešte troška mimo, ale mladí hráči si začínajú viac veriť a idú aj do súbojov, najmä Oshie a v poslednej dobe celkom bojovo naladený Backes :good:
V zápase s CBJ nám vyšla najmä tá prvá tretina, ale dá sa povedať, že sme zvládli celý zápas. Ten gól čo sme dostali, bol z presilovky, inak sme si súpera ustrážili. Dúfam, že po tej hromadnej bitke nebudú nejaké sankcie a stopky pre hráčov.
Najbližšie hostíme MIN a tak by sme túto víťaznú atmosféru mali doma potvrdiť.
dnes sa už v zostave objav zranený McDonald a tak znova došlo k zmene formácii. Hrať by sme mali takto :

Paul Kariya - David Backes - T.J. Oshie

Brad Winchester - Patrik Berglund - David Perron

Alex Steen - Jay McClement - Brad Boyes

Andy McDonald - Keith Tkachuk - B.J. Crombeen

Eric Brewer - Erik Johnson

Barret Jackman - Roman Polak

Carlo Colaiacovo - Mike Weaver

G - Chris Mason

- ďalšia celkom zaujímavá informácia je, že našu organizáciu opúšťa tréner brankárov Belfour, kto ho v tejto funkcii nahradí zatiaľ nie je známe. Objavila sa špekulácia, že by to mohol byť Curtis Joseph.

- D.J. King už je v poriadku a tak sa zvažuje, či sa pôjde rozohrať na farmu, alebo rovno dostane príležitosť v A-tíme..?

- dnes sa očakáva znova vypredaná hala, naposledy po dlhej dobe nebolo vypredané, ale prišlo "iba" 18 900 fans...

Dnes očakávam naše víťazstvo, skúsim si znova tipnúť 3:1 :smile03:
Zostava vyzerá v pohode. Útoky sú dobre vykompenzované, v podstate všetky 4 môžu znamenať hrozbu pre Bäckstroma. Myslím si, že znovu zauraduje naša tretia útočná formácia tam to vyzerá dosť dobre :) . Výhru očakávam aj ja, a tiež tipujem 3:1 :) .
no mne to zloženie prišlo troška divné, Kariya v prvom útoku :sad2: , no neviem, mám pocit, že práve jeho by som dal do 4. útoku a McDonalda do 1. Ten tretí útok sa dnes javí ako najlepší a myslím si, že to potvrdí aj v dnešnom zápase. Znova nehrá Janssen a tak som zvedavý, ako sa z úlohou "ochrankára" vysporiada Crombeen, ale nemal by mať väčšie problémy. Naša zostava je teda do značnej miery rozhádzaná, uvidíme teda ako sa to prejaví na našej hre. Dúfam, že práve tento moment náš team zomkne a začneme makať o triedu lepšie.
tak nakoniec sa to podarilo a máme tretie víťazstvo v rade, dnes sme najtesnejším rozdielom porazili MIN... :good:

St. Louis - Minnesota 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Góly STL:
1:0 - 40:26 - T.Oshie (R. POLÁK)

Celkom strely na bránu: 37-19.
Vylúčenia a trestné minúty: 5/10 - 4/16.
Brankári: C.Mason 0/19 - J.Harding 1/37
Divákov : 19,150 at Scottrade Center. :good:

3 hviezdy zápasu:
STL 74 T.Oshie
STL 46 Roman POLÁK
MIN 37 J.Harding

super tieto body veľmi potrebujeme, som rád, že sa pomaličky dostávame do lepšej fazóny... :yes:
Ahojte. :clap:

Ďalšia výhra doma, konečne. :) Dnes strely na bránu hovoria o jednoznačnej aktivite a niečo sa určite v tíme zlepšilo, taká tá povestná chemistry, ale tie zmätky v obrane sú stále strašné. Hráči súpera majú pred Masonom dosť času a priestoru vďaka nedôraznosti. Ako mohol Havlát nedať z tej pozície ostáva pre mňa záhadou, tam náš obranca neskoro pristúpil, potom Belanger, Nolan podobné situácie, treba na tom popracovať veru.
Oshieho lejzrovka nemala chybu, to bola strela ako z učebnice :poklona2: Harding nemal nárok, škoda že sme nevyužili aj iné šance, na druhej strane môžeme byť za víťazstvo len vďační, lebo to čo Minesota dnes nepremenila by im stačilo v pohode na výhru. :eek2:
No prve dve tretiny ste boli jasne lepsi.ale v poslednej uz prisli konecne sance i na nasej strane.Havlatovi tam zneprijemnil strelbu este Johnson ale tú sancu mohol vyuzit :-( .Po 2x sme vysli golovo naprazdno co som vôbec neocakaval vtomto zapase a este so skvelou formou z poslednych zapasov :sad2: .Ale musim pochvalit oboch brankarov ktorý pochytali fakt obrovske sance.
Ale tak konecne uz zacinate bodovat aj doma a zanedlho sa urcite odtrhnete od dna tabulky v tejto statisitke.
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2012 LOS ANGELES KINGS