Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

pridám zopár noviniek z nášho klubu :

- Znepokojujúce čísla v posledných zápasoch vykazujú naši obaja brankári :
Mason má štatistiku 0 – 2 – 1 a priemer 4 góly na zápas, pričom z posledných 11 zápasov v deviatich inkasoval 3 a viac gólov (veľmi vážne sa diskutuje o tom, či s ním vedenie predlži kontrakt po tejto sezóne, nakoľko je UFA)
Conklin má zasa z posledných 4 zápasov bilanciu 1 – 3 – 0 a priemer 3.56 gólu na zápas
Ďalšou otázkou teda je, koho na dnešný zápas s CHIC tréner postaví :?: :hmm:

- V poslednom zápase nastúpil za A-team Derek Armstrong, ktorý v Peorii dlhšie marodil pre podozrenie z prasacej chrípky. V Peorii je najlepšie bodujúcim hráčom a pred týmto zápasom odohral na farme iba 5 zápasov, tu sú jeho slová po zápase, v ktorom odohral 8 min. a 24 s. :
"Cítil som sa celkom dobre," povedal Armstrong, ktorý hral v 4. útoku s Keithom Tkachukom a Janssenom. "Myslím, že ešte si musia nohy zvyknúť na takúto záťaž. Dlhšie som pre chorobu nehral v Peorii, teraz pred týmto zápasom som odohral asi len štyri alebo päť hier, než som prišiel sem."
Podľa vyjadrenia jedného pána, čo dosť vidí do zákulisia Blues, je vraj jeho príchod predzvesťou výmeny v ktorej bude figurovať Winchester.

- darí sa ja našim juniorom na MS 20, v tíme CAN dal Pietrangelo v 4 zápasoch 3 góly a 6 asistencií, Jake Allen odchytal 3 víťazné zápasy s priemerom 1.3 na zápas. Philip McRae dal v tíme USA v 4 zápasoch 1 gól a 2 asistencie. :good:
Mimochodom sa stále špekuluje čo s Pietrangelom po skončení MSJ. Ak by totiž nastúpil na 10 zápas za A-team, začne mu plynúť profesionálna zmluva a zaráta sa mu tento rok, ako prvý do štatútu RFA, čo vedenie moc nechce. Jeho team Ice Dogs zasa v OHL veľké výkony nepredvádza, takže dať ho tam, tiež nebude žiadna výhra. Uvažuje sa nad možnosťou, že bude trénovať s A-tímom, a na súpiske bude figurovať ako 7-D do konca sezóny. Za team Peorie totiž kvôli veku nastúpiť nemôže.

- 19. januára 2010 sa bude v Portlande hrať AHL All-Star Cassic 2010. Z našej Peorie tam budú útočník Lars Eller a obránca Jonas Junland. :thumbsup:

- január bude pre nás možno zlomový, z 15 zápasov hráme iba 6 doma a zvyšok vonku, takže by sme si mali priniesť kopec bodov... :D :smile03:
kisin píše:St. Louis Blues President John Davidson announced today that the club has named Davis Payne as Interim Head Coach. Payne becomes the 23rd coach in the history of the St. Louis Blues
tak a je to tu, pred chvíľkou som šiel napísať, že medzi kandidátov patria Davis Payne, Denis Savard a Guy Carboneau.
Čo dodať, uvidíme čo táto zmena prinesie... My mu samozrejme môžme iba popriať nech sa mu darí. :good: :D
Takže Payne je už oficiálne nový tréner?
Dočasne?
...ach tá moja znalosť angličtiny :D ...
Je menovaný dočasne, takže s tímom zostať nemusí. Uvidíme, ako sa mu bude dariť a či to prinesie obrat vo výkonoch mužstva (podľa mňa áno) Náš team nie je zlý, jednoducho tam niečo nebolo v pohode. Nový tréner prinesie troška oživenia. Ako voľba je to super, nakoľko viacerých hráčov pozná osobne z pôsobenia v Peorii a to je veľké plus. Na druhej strane dôjde k takému oživeniu, akejsi novej iskre v šatni a to je zvyčajne dosť pozitívny impulz.
Uvidíme, ja by som mu prial, aby sa chytil a po sezóne by s ním vedenie predlžilo zmluvu na dlhšie obdobie. Príde mi ambiciózny a to by mohlo v jeho kariére znamenať zaujímavý obrat. Samozrejem by konečne mohli dostávať viac príležitostí hráči, ako Junland, Eller, Wagner, Strachan, Palushaj a pod.

No uvidíme...
Ďakujem za oboznámenie :) . Ohľadom tých mladíkov z Peorie je to dobré, taktiež dúfam, že im dá šancu. Tiež by mohol byť prísnejší a v prípade slabej výkonnosti niektorých našich ´´hviezd´´ by ich mohol bez váhania poslať do AHL a z Peorie zobrať chlapcov, ktorí budú makať a vážiť si svoju šancu v NHL :) .

Som rád za zmenu trénera toto mužstvo potrebuje nový impulz a Murraymu to nešlo. S jeho profesorským štýlom sa až tak nestotožnujem no keby mužstvo malo výsledky nevadilo by mi to. Avšak výsledky a hra boli zlé a zmena bola nutná. Môže byť, aj to, že hráči mu príliš nepomohli. Prejav mužstva z minulej sezóny bol neporovnateľný s týmto. Mužstvo zdecimované zraneniami od februára bilo celú ligu s ´´béčkovými´´hráčmi. Bolo cítiť ochotu postaviť sa proti problémom a pobiť sa o to ako tím a to tento rok chýba.

Každopádne Murray si tu svoju prácu spravil a patrí mu vďaka za kus roboty, ktorej výsledkom bol krásny finiš a PO. Veľa šťastia do budúcna. :)
Vzhľadom na chaos, ktorý v klube momentálne je a dnešný deň zvlášť, nemám veľké oči pred dnešným zápasom :D . Za dobrý výsledok však budem veľmi rád :) .
ST. LOUIS - Prezident St Louis Blues John Davidson dnes oznámil, že klub povolal Davisa Payna, ako dočasného Head Coacha. Payne sa stáva 23. trénerom v histórii St Louis Blues a nahradí Andy Murrayho, ktorý bol odvolaný z funkcie.

"Davis je veľmi dobre informovaný o hráčoch v našej organizácii a my cítime, že je najlepším kandidátom na trénera nášho tímu," hovorí Davidson.
Davis Payne (39 r.) bol 8. júla 2008 vymenovaný za trénera Peorie Rivermen, po tom čo jeden rok tam pôsobil, ako asistent. Vo svojej prvej sezóne (2008-09) ako vedúci tréner AHL, Payne doviedol Rivermen po základnej časti (43-31-2-4) po dvoch rokoch do PO. Pred príchodom do Rivermen, Payne strávil celkovo sedem sezón, ako tréner v ECHL. V sezóne 2006-07 bol trénerom roka v ECHL.

v závere tlačovky p. Davidson poďakoval odchádzajúcemu AM :
"Chcel by som poďakovať Andymu Murraymu za prácu, ktorú vykonal tu za posledné štyri sezóny," pokračoval Davidson. "Bola to náročná úloha. V jeho ďalšom profesionálnom živote mu želám veľa šťastia. "

Tak to máme za sebou, už len aby to prinieslo očakávaný obrat k lepšiemu... :yes: :hmm:
V súvislosti s touto veľmi podstatnou zmenou sa zároveň objavila táto špekulácia :

trénerom Peorie Riverman by sa mal stať terajší asistent Rick Wamsley, ktorý mal na starosti prípravu brankárov a jeho miesto pri A-teame by mal zaujať Ed Belfour. (nuž celkom zaujímavé a myslím si, že aj rozumné riešenie by to bolo, mám pocit, že to nebude len špekulácia, ten istý človek tam skoro ráno napísal, že sa pošuškáva o Paynovi, že príde k A-teamu a o pár hodín to bola pravda)
nuž tak si troška rozoberme ten dnešný veľmi ťažký zápas : STL - CHIC

Naši hostia sú momentálne na 2. mieste Západnej konferencie a 3. mieste celkovo. Majú jednoznačne najlepšiu obranu v celej NHL a skvelú bilanciu 27 - 10 - 3. V poslednom zápase si doma poradili so silnými "diablami" z NJ 5:1 a aj to svedčí, že sú v skvelej forme a hernej pohode. Bilanciu zápasov hraných vonku majú : 9 - 6 - 2

My sme na tom o dosť horšie, 12. miesto v Západnej konferencii hovorí za všetko, doma sa nám nedarí a ťaháme nie veľmi lichotivú domácu bilanciu 5 -13 - 2 a z posledných 10 zápasov máme 7 prehier :!: :?

V tejto sezóne sme sa s CHIC už raz stretli a to u nich v United Center a prehrali sme tam 3:0. V celkovom pohľade na posledných 10 vzájomných stretnutí hraných za predošlé 2 roky máme vzájomnú bilanciu 5 - 5, čo je celkom fajn, z toho sa 4 zápasy skončili remízou a iba v dvoch prípadoch niekto vyhral väčším rozdielom ako o dva góly.
Z toho vyplýva, že s týmto súperom sa nám doteraz pomerne darilo, ale...
CHIC už zďaleka nie je tým tímom, akým bolo pred nedávnom a to isté platí aj o nás. Zatiaľ čo sme v minulej sezóne, teda v jej druhej polovici patrili k tým najlepším, tento rok sme niekde úplne inde a hlavne v domácom prostredí. Sila nášho súpera je zjavná a očakáva sa, že dnes nás s prehľadom porazia. Dnes sme ale zmenili hlavného trénera a avizovali sa ďalšie hráčske výmeny, takže v tíme vládne zaujímavá atmosféra, ktorá môže urobiť zázraky. Očakávam, že dnes podáme veľmi dobrý výkon a určite neočakávam nejaký debakel. Veľmi som zvedavý na našu zostavu, čo nový tréner zmení a hlavne na výkony niektorých hráčov, ktorí boli akoby zakríknutí. Chytať by mal Ty Conklin, tak som zvedavý aj na jeho výkon.

Pred silvestrom sa podarili DAL skvelým výkonom jastrabov poraziť 5:4 a to znamená, že každý je poraziteľný. Takže ak si dnes každý jeden hráč povie, že dnes do toho dá všetko a príde do šatne nejaký nový impulz, ktorý prináša každá zmena, môžme byť svedkami zaujímavého zápasu, v ktorom vôbec nemusíme byť do počtu a pokojne môžme aj vyhrať.
Dnes sa ale neodvážim tipovať výsledok, nakoľko sa toho udialo toľko, že to skoro ani nejde, taktiež neviem, ako sa tá zmena trénera prejaví na zostave. Cez to všetko by sa mi páčilo, ak by sme v riadnom hracom čase remizovali a nakoniec vyhrali na nájazdy.

tak Lets Go BLUES ! :fan:
Ja ako som spomínal, som dnes skôr pesimista ale ak by sme prehrali tak dnes to majú odo mňa odpustené :) . Za každý bodík budem rád, očakávam dobrý hokej a vypredanú halu nakoľko Hawks sú atraktívny súper, dávny rivali a v neposlednom rade budú fans zvedaví na nového kouča.

Ivan dozvedel si sa niečo konkretné, či sa chystajú aj zmeny v hráčskom kádri a ak hej tak o kom sa špekuluje atď... :D
tu sú rozhovory s našim novým aj starým trénerom a p. Davidsonom, je to dosť dlhé, tak sa mi to nechcelo všetko prekladať...

Davis Payne interview :

http://www.stltoday.com/blogzone/mornin ... interview/

Andy Murray interview :

John Davidson interview :

nuž tak sme to s našim divíznym rivalom nakoniec prehrali v pomere 3:6 :? (2:2, 0:2, 1:2)

góly za našich dávali Brewer, McDonald a v závere ešte korigoval výsledok Oshie. Súper bol jednoducho fakt lepší...
Keď už Kopecký dá 2 góly, to inak skončiť ani nemohlo
ešte sa musím vrátiť k nočnému zápasu lebo mi to nedá. Výsledok je troška krutý a súper mal troška navrch, naši hrali dobre, šli do súbojov a boli polovicu zápasu vyrovnaným súperom.

1. tretina : pomerne rýchlo sme inkasovali po šťastnom teči Kopeckého, keď od modrej strieľal myslím Seabrook, ale už o chvíľku naši po peknej akcii vyrovnali strelou Brewera z ľavého kruhu, pekne nad lapačku Hueta. Veľmi pekná strela aj akcia. No prešli ani nie dve minútky a už bolo 1:2, keď sa zrazu objavil znova Kopecký a po skrumáži v rohu sa dostal k puku, vystrelil a trafil to parádne do rohu prekvapeného Conklina, ešte tam troška clonil prichádzajúci Colaiacovo. Potom prišli parádne chvíle našich, páčilo sa mi, ako sme hrali do tela, niektoré hity (Boyes, Jackman, Weaver) súpera doslova rozhodili a hrali menej odvážne. Zaujala aj bitka Crombeen - Eager, kde to zvládol lepšie Crombeen a ľudia boli nadšený. Potom tam mal sľubnú šancu Kane, no kupodivu nedal do prázdnej a tak prišiel moment, keď naši z protiútoku vyrovnali na 2:2 McDonaldom a to bola paráda. Atmosféra bola neskutočná a hra mala náboj. Skvelá prvá tretina, kde oba tímy predvádzali super hokej. :good:
2. tretina : ešte to ani poriadne nezačalo a už sa do seba pustili Backes a Toews, no a zasa mal navrch náš hráč, čo ľudia ocenili ováciami, v tej chvíli som si myslel, že súper toho dnes bude mať plné zuby a neodíde od nás s bodmi. Hrali sme pekne do tela, pozorne bránili a bolo sa na čo pozerať. lenže už v 3. min sme si nedali v pásme pozor na Campbella a ten pekne aj keď po teči nášho obráncu dal na 2:3. Súper potom hral aktívnejšie viac strieľal a mal aj viacero šancí. Lenže prišlo vylúčenie Keitha tesne potom čo sme vydržali oslabovku (vylúčený bol Tkachuk) a tam sme mali skvelú šancu, keď sme nedali gól ani na 2x, to boli v šanci Backes a potom Tkachuk ešte dorážal, žiaľ nedali sme, ale šanca volala po góle. V závere treiny nám dal na 2:4 Versteeg a bolo po zápase. :?
3. tretina : začalo to peknou akciou jastrabov, Hossa vošiel do pásma, pekne našiel Sharpa a ten pohotovo zvyšoval na 2:5. O chvíľku na to bola mela, to sa pochytili Colaiacovo s Fraserom, troška zbytočne. Zamotal sa tam aj Janssen a hrali sme oslabovku, ktorú samozrejme súper využil a to nás celkom zlomilo. Gól dal znova Sharp, ale po jeho strele to tam dal vlastne nohou Jackman a bolo 2:6. V tejto tretine už potom hráči CHIC troška zvolnili, naši sa snažili no viacero šancí zostalo nevyužitých. Zaujala ešte bitka Janssena s Eagerom, kde to Janssen poriešil.Hrali sme presilovku a po parádnej strele od modrej Oshieho, strela nešťastne trafila Tkachuka do tváre a puk sa nakoniec dostal do brány 3:6.
Tak to nakoniec aj skončilo. Hrali sme slušne, chalani makali, snažili sa, ale na jastrabov to tentokrát nestačilo. Akj pomer striel 22 - 33 hovorí za všetko. Potešila však snaha. Bolo vidieť, že veľmi chcú, no nedarilo sa tak, ako inokedy. Polovicu zápasu sme boli CHIC vyrovnaným súperom, no zlomili nás góly na 2:4 a 2:5. Inak sme predviedli veľmi sympatický výkon. :yes: :good:
ešte sa vrátim k včerajšku a vymenovaniu Davisa Payna za hlavného trénera. Párezident Blues p. Davidson to okomentoval takto :
" Cítime, že to bola správna voľba, Payne by mohol byť s týmto klubom spájaný na dlhú dobu. Bude toho teraz na neho veľa, ale my mu veríme. "

odchádzajúci Andy Murray poznamenal :
" Je ťažké dozvedieť sa takú správu, ale to je povaha našej práce. Nakoniec, ja som ten, ktorý je za túto situáciu zodpovedný. Dali mi zakaždým príležitosť, podporili ma a ja som tú pomoc, ktorú mi stále dali vždy ocenil... Nemám im to teda vôbec za zlé. Poďakoval som im, že mi tú príležitosť dali a zaželali sme si veľa šťastia. "
"Príliš veľa zápasov sme neboli schopní vyhrať. Na začiatku roka sme mali problémy bodovať. Naša hra v obrane nebola dobrá a to spôsobilo, príliš veľa prehier doma, pritom veľakrát sme v zápase viedli. Ja ale verím v túto partiu hráčov, skutočne verím, že oni dokážu hrať lepšie, som o tom presvedčený. Ale teraz sme nehrali dosť dobre a ja som zodpovedný za tento negatívny rekord. Nakoniec, to je to, podľa čoho som posudzovaní. "
" Vždy som bol rád, keď sme mali lepšie výsledky, o tom nie je pochýb. Je to ale taká tenká čiara medzi úspechom a neúspechom. "

:arrow: Na margo toho, či bolo dobrým ťahom dať na jeho miesto trénera z AHL, len toľko, nie je to prvý prípad a tréneri ako Sacco v COL, Bylsma v PIT, či Boudreau vo WSH sú príkladom toho, že to vôbec nemusí byť zlý ťah...
Mimochodom Anderson v ATL, Clouston v OTT a Gordon v NYI sú tiež tréneri, ktorí prišli z AHL.

Davis Payne je mladý, ale veľmi ambiciózny tréner a predpovedajú mu sľubnú budúcnosť. Trénerom je 10 rokov, z toho viac ako 8 je hlavným trénerom. Začal s tímom ECHL Alaska Aces a v sezóne 06/07 bol vymenovaný za trénera roka v ECHL. Pred sezónou 08/09 prišiel do Peorie. Hneď v prvej sezóne sa s ňou dostal do PO a mal celkom slušné čísla : 45 - 31 - 4 a v tejto sezóne doteraz : 20 - 13 - 2. Je to tréner, ktorý dáva šancu mladým hráčom a preferuje útočný štýl hry. Jeho veľmi dobrým kámošom je Dan Bylsma.
Zaujímavosťou je, že pred touto sezónou údajne odmietol veľmi serióznu ponuku od popredného klubu NHL, aby tam robil asistenta. Odôvodnil to tým, že by rád ešte pôsobil v tejto organizácii, kde ho práca baví, čo je tiež veľmi zaujímavé.

U nás začal včera prehrou, ale tento výsledok treba brať s rezervou, team prevzal tesne pred zápasom a vlastne ponechal celú zostavu z predošlého zápasu. Naviac ťažšieho súpera si už ani nemohol želať.
Zostáva nám teda popriať mu čo najviac úspechov, nech sa mu darí a rovnako tak celému tímu. Lets Go Blues. :fan:
Pripájam sa. Kiežby nás dostal tam, kam patríme, prajem veľa úspechov a pevné nervy :D .
Na našej stránke vyšiel článok a perspektíve a budúcnosti Payna na lavičke Blues a pod., kde sa autor hlavne pýta, ako dlho vydrží Payne pri tomto tíme..? Všimol si jednu skutočnosť, keď pred 4 rokmi preberal toto mužstvo Murray, jeho prvý zápas bol proti CHIC a teraz je to tiež tak. Rozoberá sa tam, že medzi nimi je vekový rozdiel a taktiež v ponímaní hry a herného štýlu svojho tímu. Andy preferoval viac defenzívny štýl, niekedy až príliš opatrný, na druhej strane Davis má rád útočný a rýchly štýl, s nahadzovaním pukov do útočného pásma, častou streľbou,napádaním súpera v zárodkoch akcii a pod.
Payne na otázku, čo si myslí, ako dlho vydrží pri tomto tíme odpovedal takto :
" Nemám možnosť opýtať sa krištáľovej gule, či to bude deň alebo desať rokov ... ešte nedávno som držal píšťalku ráno na tréningu v Peorii a teraz som na lavičke Blues. Som nadšený z toho. Idem z práce a teším sa na ďalší deň. Budem si vážiť každej chvíle, čo som tu. Ako som povedal, či už to bude deň alebo desať rokov, som nadšený z toho, že som tu. "

na otázku, či sa chystá urobiť nejaké zmeny v súvislosti so staršími hráčmi, odpovedal...
"Zrejme budeme musieť nájsť spoločnú reč, to v prvom rade. Oni budú musieť pochopiť, že mojím zámerom je, nechať ich tu, aby boli súčasťou tohto tímu. Sú dôležitou časťou celku. Oni sú tí, ktorí tu boli v tých ťažkých časoch a niesli bremeno tohto tímu. Myslím, že ak títo ľudia pochopia moje očakávania, bude to dobré pre nás navzájom. Verím, že spoločne dosiahneme to, že prídu lepšie časy, lepšie výsledky aj individuálne úspechy. "

v deň nástupu do funkcie našiel na svojom stole list, bol od predošlého trénera AM, vyjadril sa aj k tomu :
"Áno, našiel som tam rukou písaný list od Andyho, bol som milo prekvapený. Jeho obsah... sa ma príjemne dotkol... to bol z jeho strany príma ťah." :)
Andy Murray :
"Nechal som Davisovi list, v ktorom som uviedol, že táto práca je veľkou výzvou a ja verím, že ju bude robiť dobre. Myslí si, že je na to pripravený a odvedie dobrú prácu pre klub. Mám rád Davisa, mám pocit, že som bol tak trochu jeho učiteľom. Cením si ho, ako trénera a myslím, že robí skvelú prácu. Nedokážem si predstaviť lepšieho chlapa na toto miesto. " :thumbsup:

toľko z článku... na stránke sa teraz rozoberá kadečo, otázok je veľa a ešte viac špekulácii, čo bude následovať a pod. Podľa mňa to ukáže čas, tréner dostal nejaký čas na to, aby sa zžil s tímom a potom sa ukáže. tento rok sa už zrejme veľké zázraky od nás neočakávajú. Tak zrejeme pôjde iba o to, ako sa zhostí svojej úlohy a či mu v lete predlžia kontrakt, alebo sa poohliadnu po novom trénerovi. Ja si myslím, že pri nás zostane. Podľa mňa je teraz trend mladých trénerov, ktorí sú veľmi ambiciozni a chcú preraziť, Payne nie je výnimkou. Aj preto verím, že si postupom času vybuduje solídny, mladý team, ktorý bude v budúcej sezóne príjemným prekvapením súťaže... :yes:

A ešte zopár zaujímavosti, čo som pochytil na fóre :

- Znepokojujúce čísla v posledných zápasoch vykazujú naši obaja brankári :
Mason má štatistiku : 0 – 3 – 1 a priemer 4 góly na zápas :?
Conklin zasa : 1 – 4 – 0 a v tejto sezóne odohral doma 5 zápasov a žiaden nebol víťazný

- Patrik Berglund je z formy a tak sa pošuškáva, že by mal ísť na istý čas na farmu... (vraj, aby získal stratené sebavedomie)
- D.J. King je už vraj v poriadku a očakáva sa jeho návrat na ľad, možno nastúpi už v SJ
- to čo som avizoval sa potvrdilo, Rick Wamsley bude novým trénerom Peorie, u nás bol asistentom a mal na starosti prípravu brankárov
- Keith Tkachuk dostal v závere zápasu strelu do tváre od Oshieho. Následkom je niekoľko vybitých zubov. Zápas nedohral a museli mu zašívať tržnú ranu niekoľkými stehmi u zubného chirurga.
- padla aj otázka či nový tréner dá hlasovať o novom kapitánovi..? Údajne je najväčším adeptom Backes. Davis Payne sa k tomu zatiaľ nijako nevyjadril - zrejme to do konca sezóny nebude meniť.

- pokiaľ ide o hráčov, ktorým hrozí že odídu, najviac sa spomínajú mená Sydor, Winchester a Weaver.
Po sezóne u nás skončia Tkachuk, Armstrong a Kariya. :coucou:
Z RFA hráčov by sme mali podpísať Johnson, Perron, Steen, Junland, D.J. King a Janssen.
Z hráčov UFA by mali zostať : Colaiacovo, Stastny a asi aj Mason.
(upozorňujem, že to je môj odhad) :smile03:
v tomto článku je video z toho momentu, keď Tkachuk dostal do tváre a bol z toho gól...

http://www.nhlpro.cz/clanek/16281-keith ... -oblicejem
Tak z toho článku mám dobrý pocit :) . Ja som toho názoru, že tento tím má veľký ofenzívny potenciál a má na to hrať pekný zaujímavý hokej. Ale ja by som to ešte tento ročník nezabalil. Áno, veľké šance už nie sú ale nie je to nemožné ! V minulej sezóne sa to podarilo alebo kedysi Phoenixu - 22 zápasov v rade vyhrali. S novým koučom a prípadnými posilami a najmä novým impulzom toto mužstvo môže ešte niečo uhrať a ja tomu verím :) .
no uvidíme, veľa bude záležať od najbližších troch zápasov vonku, ak sa tam chytíme a psychika tímu pôjde hore, mohlo by z toho niečo byť, ale príde prvý domáci zápas a tam sa ukáže, či je to naozaj tak, aký paradox že..?

Včera inak vyšiel jeden článok od Stricklanda, troška dlhý ale je tam viacero zaujímavých postrehov, stojí za prečítanie :

http://www.hockeybuzz.com/blog/Andy-Str ... ay/5/25301
zopár informácii z našej "kuchyne" pred zápasom so SJS...

- Paul Kariya ešte vraj nie je fit, sťažoval sa na bolesti hlavy (príde mi, ako rozmaznaný hypochonder... :? )
- Keith Tkachuk má po zašívaní opuchnutú tvár aj ústa a je skoro nepravdepodobné, aby hral proti SJ, s tímom ani necestuje
- Barret Jackman včera s tímom netrénoval, má symptómy chrípky
- na miesto zraneného Tkachuka bol z farmy povolaný Yan Stastny (zrejme centra v 4. útoku)
- hrať by mal v najbližšom zápase aj obránca Daryl Sydor
- na prvom tréningu pod vedením nového trénera si hráči pochvaľovali nové prvky a hlavne iný spôsob hrania presiloviek
- do SJ necestuje ani 2. brankár Ty Conklin - (jeho syn sa vážne zranil) a tak pocestuje s tímom brankár Peorie Ben Bishop, Conklin sa ktímu pripojí počas tripu, až bude môcť.
- dnes vo finálovom súboji na MS 20 proti sebe nastúpia (CAN - Allen, Pietrangelo a USA - McRae, Warsofsky) teším sa na ten zápas, držím palce USA.
No to info nič moc teda. Bolesti hlavy? Iní hrajú s monoklami, zlámanými prstami a nesťažujú sa. Nech si dá tabletku a spať :D . Tkachuka je najmä proti SJ škoda. Jackman sa podľa mňa dá dokopy. Dúfam, že Conklin to má v rodine v pohode.
Mohli by sme niečo uhrať verím tomu :) .
The Blues have just announced that they are sending d-man Alex Pietrangelo back to junior hockey. :!: :?:
(Blues práve oznámili, že posielajú obráncu Alexa Pietrangela späť do juniorského tímu.)

tak a je tu oficiálne vyhlásenie k hráčovi Alexovi Pietrangelovi, ktorý bo v tíme CAN ústrednou postavou tohto tímu a dostal ocenenie pre najlepšieho obráncu celého šampionátu. Očakával som, že ho zaradia do našej zostavy, ale rozhodli sa ho dať späť do juniorského tímu. Už som sa k tomu minule vyjadroval, tak sa nebudem opakovať, ale myslím si, že si chceme Alexa ponechať čo najdlhšie a tak (keďže s obranou problémy nemáme) ho radšej presunuli do juniorky, kde hokejovo moc neporastie... :?

:arrow: Budúcu sezónu už absolvuje celú v A-tíme a to bude prvý rok v tomto klube, ktorý sa mu zaráta do štatútu RFA hráča. To je jediná, ale dosť podstatná výhoda tohto rozhodnutia nášho vedenia. Je vidieť, že s Alexom rozhodne počítame na dlho. Verím, že časom bude spoločne s Backesom, EJ, Perronom a Oshiem k ústredným postavám nášho tímu. :good:
V tomto článku je celá záležitosť krásne vysvetlená :
http://bluenotezone.com/2010/01/05/wher ... he-season/

- a ešte pár doplňujúcich informácii k hráčom Yan Stastny a Ben Bishop, ktorý nás teraz posilnili z tímu Peorie :

http://bluenotezone.com/2010/01/05/blue ... ny-clears/
dnes nás čaká zápas : SJS - STL

myslím si, že to bude celkom zaujímavý zápas, s týmto súperom sa stretávame pomerne často a v tejto sezóne sa nám s nimi celkom darí (2V - 3:1, 3:2pp a 1P - 1:3) Najmä ten posledný zápas z 3.12. bol fajn. Nám sa v poslednom období dosť nedarí, prehrali sme posledných 5 zápasov, naopak súper hrá v pohode a po 4 výhrach v rade prehral až v poslednom zápase s LAK. Dúfam, že im troška zvlhol pušný prach a my sa naopak nakopneme k sérii lepších výsledkov. Vzhľadom na rôzne okolnosti nám budú chýbať v zostave Kariya, Tkachuk, Conklin, D.J. King a tak budeme mať troška pozmenenú zostavu. Chytať bude na 100% Chris Mason, obranné dvojice budú nezmenené :

Brewer - Johnson
Jackman - Polák
Colaiacovo - Weaver

(ak by sa zhoršil stav Jackmana, u ktorého sa začína prejavovať chrípka, nahradí ho Sydor)

útoky :

McDonald - Backes - Boyes
Perron - Berglund - Oshie
Steen - McClement - Crombeen
Winchester - Stastny - Armstrong

(pripravený bude Janssen)

Ako som uviedol, očakávam vyrovnaný súboj, naši pôjdu za víťazstvom a budeme dnes veľmi nepríjemný, očakávam teda vyrovnané stretnutie aj stav. V našich vzájomných zápasoch veľa gólov nepadá, tak si tipnem 3:4 pp
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2012 LOS ANGELES KINGS