Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Nech náš tešia výkony Blues :D
Pokiaľ to pôjde takto ďalej .. Som fakt zvedavý čo presne musela stará líška v šatni povedať aby sa takto zdvihli :D Čo sa týka CGY pozrel som si highlights a Oshie rozdával ale aj chytal bodyčeky pekne, na druhej strane Kariya si to často odnesie, chcelo by to nejakého tvrďasa k nemu, ale nie typu Tkachuk, Backes, ale niečo s rešpektom. Zápasy v Kanade sa zdá sa budú pre náš tento rok jediný "zdroj príjmov" ...

tĎakujem a aj Vám chalani Šťastné a veselé, pohodové Vianoce :) Držte sa. :)
Tak všetko dobré Dano, nech sa ti darí a krásne sviatky, pre teba obzvlášť radostné...

remízu našich s CGY som si tipol správne, len v tipovačke som zariskoval a dal čistú 2, to mi ale vôbec nevadí. Tip mi tiež takmer vyšiel, takže pohoda :frajer2:
Teraz to len potvrdiť výhrou v MIN (čo by nemal byť veľký problém) a nabehnúť na súperov v Scottrade center v plnej paráde. Nech vstúpime do Nového roka o niečo veselšie :yes:
Tak v Minnesote verím vo výhru aj ja. Ich hráči a najmä Bäckstrom si ešte asi nezvykli na novú výstroj :) . No a potom sa nám to začne, BUF, NSH a VAN tak som veľmi zvedavý.
Tak tu sú ohlasy po dnešnom zápase v Calgary :

Tréner domácich Brent Sutter povedal :
"Mali sme nejaké dobré šance, ale hráči St Louis odviedli skutočne dobrú prácu a zblokovali veľa našich striel. Bola to jedna z tých opatrnejších hier.
Mali sme často puk v moci, ale nikdy sme si nevytvorili väčší tlak. Musíme viac premieňať z takého množstva šancí. A musíme nájsť spôsob, ako začneme vyhrávať zápasy doma.
"

Tréner Andy Murray povedal :
"Bolo to ťažký zápas, súper nám neposkytoval veľa priestoru na hru, ale chlapci bojovali a nakoniec sme našli spôsob, ako tu uspieť. Hrali sme s pevnou obranou dnes a boli sme dobrí v neutrálnej zóne, boli sme domácim vyrovnaným súperom dnes večer. Bol to dobrý hokej, veľmi podobný zápasom v play-off, mám taký pocit. "

A ešte pocity Chrisa Masona, ktorý bol vyhlásený ako 3 hviezda zápasu :
" Je ťažké tu hrať, ale chlapci odviedli skvelú prácu dnes večer. Vo väčšine prípadov som videl všetky strely, a keď som ich nevidel, chlapci ich skvele zblokovali. Odviedli sme dobrú prácu všetci. "

A ešte pár zaujímavostí :

- na zápas do CGY sme šli po zápase s EDM autobusom, cesta trvala 3 hodiny, ale hráči sa vraj po ceste dobre bavili :oslava: :D
- v tomto zápase sme hrali konečne veľmi zodpovedne, dokonca sme mali iba 2 vylúčenia na 2. min :thumbsup:
- po čase nastúpil v obrane náš C Erik Brewer a na lavici sedel Daryl Sydor (spoločne s ním aj Janssen)
- priblížili sa nám postupové priečky, sme na 11. mieste iba 4 b na 8. miesto, kde je teraz DAL (tak bojovať chlapi :box: )
- jeden nájazd premenil aj T.J. Oshie a tréner mu tak dal možnosť osláviť gólom svoje narodeniny, no a my sme nesmierne radi, že sa mu to podarilo... :)
- máme katastrofálnu bilanciu v zápasoch so súpermi z Východnej konferencie 2 - 5 - 2 (je na čase to začať meniť, 27.12 hostíme Buffalo :yes: )
- našim najlepším strelcom je stále David Perron iba s 10 gólmi, bodovo je na tom najlepšíie Brad Boyes s 24 b (9 - 15)
dnes vyšiel celkom fajn článok na stránke tsn.com, tak vám ho ponúkam na spestrenie čítania vecí okolo nášho klubu :

http://www.tsn.ca/nhl/story/?id=303536

- a ešte jedna zaujímavosť, pred zápasom s CGY si bol náš tréner spoločne s našim GM pozrieť prípravný zápas juniorov CAN - FIN 3:0, kde boli hlavne zvedaví na Alexa Pietrangela. Ten hral v zápase veľmi dobre, dokonca dal gól a tréner Murray sa vyjadril, že boli z jeho hrou veľmi spokojní. je teda celkom možné, že po skončení MSJ sa Alex objaví na súpiske nášho tímu a tak načne svoju etapu, ako profesionálneho hráča STL Blues u mužov. Vzhľadom na to, že u nás po sezóne skončí Sydor, pravdepodobne aj Weaver a Colaiacovo, tak by som mu do konca sezóny dával čo najviac možností. Alex spoločne s Johnsonom by mali byť piliermi našej obrany do budúcna... :yes:
Naše terajšie víťazné ťaženie si všímajú aj novinári a tak sa o nás konečne píše aj v pozitívnom svetle. Po posledných výhrach na ľade VAN, EDM a CGY sme na tom s bilanciou na súperových ihriskách následovne : 11 - 3 - 3 a s takou sa veru veľa tímov chváliť nemôže. Tu je článok, ktorý vyšiel na NHL.com (pre tých, čo majú chuť si to prečítať)

:arrow: http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=511034

a veľmi dobré ohlasy idú na hru T.J. Oshieho, o ktorom sa legenda NHL Brett Hull vyjadril, že mu jeho hra pripomína jeho za mladi a to je myslím si sympatická poklona. T.J. hrá naozaj veľmi dobre v poslednom období a rastie nám z neho veľký hráč...
Dobre ho vystihol jeho spoluhráč David Backes :
"TJ je veľmi húževnatý," vraví o ňom spoluhráč z útoku, "Vždy som ho volal zajačik Energizer - keď ostatným chalanom dôjde para, on jednoducho stále maká ďalej. " :D
"S jeho korčuliarskymi schopnosťami je jeho úlohou, aby bol vždy pri puku," dodal Backes. "Je to zábava hrať s ním v jednom útoku."

Oshie leads St. Louis contingent of U.S. candidates
http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=511037
Troška som sa pozrel na naše štatistiky a objavil som zaujímavé porovnanie doterajšej časti sezóny. To že zaznamenávame zlepšenie je veľmi dobré vidieť na číslach, ak doterajšiu časť sezóny rozdelíme presne na polovovicu. Doteraz sme odohrali presne 36 zápasov a tak polovica je presne 18, čiže :

:arrow: máme bilanciu 6-8-4 z prvých 18 zápasov a 11-6-1 z posledných 18 zápasov

:arrow: strelili sme v prvej časti 39 gólov (s priemerom 2.17) v ďalších 18 hrách sme strelili 53 gólov (priemer 2.94)

:arrow: v prvej časti sme dosiahli 2 a menej gólov - 12x :? , v druhej časti iba 6x.

:arrow: naopak 3 a viac gólov sme dali v prvej časti 6x a v druhej 12x

:arrow: ak sa pozrieme na toto zlepšenie a expanziu ešte hlbšie, tak z posledných 15 zápasov máme bilanciu 9-5-1. Viem, že to nie je objektívne takto porovnávať, ale len pre zaujímavosť, ak by Blues týmto tempom pokračovali aj naďalej, tak túto sezónu môžu skončiť s 97 alebo 98 bodmi. :) :smile03:

Prečo to tu všetko píšem..? Vedenie už avizovalo nejaké zmeny a zrejme k nim aj naozaj dôjde, ale určite nebudú tak drastické, ako sa to zdalo ešte pred časom. Niekto nás zrejme bude musieť opustiť (možno Sydor, alebo Weaver - z obráncov a z útočníkov zrejme Winchester) v tejto chvíli je ale omnoho viac zaujímavé meno hráča, ktorý nás posilní v útoku a o ktorom sa už dlhšiu dobu špekuluje. Ak chceme pomýšľať na PO a myslím si, že s týmto vedením aj reálne pomýšľame, tak to bude niekto naozaj dobrý (aspoň si to myslím). Nechcem tu podsúvať svoje špekulácie, takže to radšej nechám tak a počkám si na to, ako ostatní. Viac by sme mali vedieť už po 2.1.2010, tak sa už neviem dočkať...
tak dnes nás čaká súboj : MIN - STL

s týmto súperom sme sa už v tejto sezóne stretli, doma 23.10. a vyhrali sme 3:1, celkovo sme z posledných piatich vzájomných zápasov vyhrali 4 a jeden prehrali, lenže v MIN sa nám až tak veľmi nedarí. Ak vezmeme do úvahy posledných 10 zápasov hraných v MIN, tak sme tam uspeli iba 2x, naposledy 22.11.2008 a to v pomere 1:2.
Minnesota je momentálne v tabuľke Západnej konferencie na 12. mieste tesne za nami s rovnakým počtom získaných bodov a to 39. Takže v tomto zápase nám ide o dosť, potrebujeme vyhrať a odpútať sa od nich a v prípade prehry DET sa dostaneme pred DET na 10. miesto o niečo bližšie k postupovým priečkam do PO.

My teraz ťaháme peknú šnúru u súperov, keď sme postupne vyhrali vo VAN, EDM aj CGY.
MIN z posledných 5 zápasov, má 3 výhry (CBJ 2:1, v MTL 3:1 a posledne s EDM 3:1) a 2 prehry (v OTT 1:4 a doma s COL 3:4)

Minnesote sa teda hrá lepšie doma a nám zjavne vonku. Dá sa očakávať veľmi vyrovnaný zápas, v ktorom by sme mohli vyhrať podľa mňa. Mám taký pocit, že sme v troška lepšej forme, ako domáci, ktorí naviac majú problém s výstrojom. Ten im nedávno zhorel v aute, ktoré ho prevážalo na zápas s OTT . Hráči teda budú vo väčšine hrať v novom výstroji a to nepridá na pohodlí a tak by sme túto malú výhodu mohli využiť.
Očakávam teda našu výhru a skúsim aj tip = 2:4

(zápas pozerať nebudem, dnes som na Štefánskej... :oslava: :D )
Tiež si myslím, že dnes vyhráme alebo minimálne bod uhráme. Ale ak náhodou nie neprekvapí ma to. Snáď budú hráči MIN ešte mysľou na sviatkoch a užívať si darčeky, ktoré dostali :D.
Bluesfan píše:Tiež si myslím, že dnes vyhráme alebo minimálne bod uhráme. Ale ak náhodou nie neprekvapí ma to. Snáď budú hráči MIN ešte mysľou na sviatkoch a užívať si darčeky, ktoré dostali :D.
Pozn. užívateľa fóra - novú výstroj.
ešre súpisky na dnešný zápas :

Forwards :

Paul Kariya - David Backes - T.J. Oshie

Andy McDonald - Keith Tkachuk - Brad Boyes

David Perron - Patrik Berglund - B.J. Crombeen

Brad Winchester - Jay McClement - Alex Steen

D pairings :
Barret Jackman - Roman Polak

Eric Brewer - Erik Johnson

Carlo Colaiacovo - Mike Weaver

Goalie : Chris Mason

a takto by mala vyzerať súpiska MIN :

1. Brunette - Koivu - Miettinen
2. Clutterbuck - Belanger - Kobashew
3. Nolan - Shepard - Brodziak
4. Letendresse - Ebbett - Havlát

Židlický - Zanon
Hnidy - Schultz
Johnson - Stoner

G - Backstrom[/b]
Presne tak yzy :D .
Tak máme po prvej tretine, kde sme mali aj troška smolu. Nemyslím si, že sme boli horším tímom, ale cez to všetko prehrávame 1:0, počet striel na bránu 9:8 v prospech domácich. Z našich šancí stoja za pozornosť asi len Boeyesova, Tkachuka a McClementa v závere.
Jediný gól v tejto tretine nám dal Letendresse, po prihrávke od obráncov Židlický, Zanon, ho nechali naši obráncovia (Sydor a Weaver) vystreliť a ten pekne našiel skulinku medzi betónmi Masona, ktorý sa musel tak troška červenať pri tomto góle :?

No a po dvoch tretinách je to vyrovnané 1:1, keď po peknej akcii a prihrávke od Boyesa na Brewera a potom na McDonalda, ten si nakorčuľoval do útočného pásmaa prešil cez všetkých a vystrelil, urobil si v obrane MIN čo chcel a vyrovnal na 1:1 :good: (pekný gól)
(Veľa z toho zápasu nemám, lebo sledujem aj našich s USA, ale teraz už prehrávame 3:5 a tak je to myslím už jasné. Po prvej tretine sme viedli 2:1, tak to bolo ešte celkom zaujímavé, ale potvrdilo sa, čo som tu dnes písal, že naši na Amíkov jednoducho nemajú. Herne sú na tom omnoho lepšie.)
Ale k našim, hráme dobre, podľa mňa sme úplne vyrovnaným súperom a tak by bolo celkom fajn vziať si z MIN aspoň bod, najlepšie dva, no uvidíme, nakoľko sa mi potvrdí moja predtucha, tipol som 2:4 a zatiaľ to na toľko gólov vôbec nevyzerá...
No vidíš a nakoniec ti typ skoro vyšiel. Sekol si sa iba o 1 gól a iný tím :D .
No tak na takýto stav to po dvoch tretinách teda vôbec nevyzeralo. Veľmi málo sa strieľalo, zápas to bol dosť opatrný, však pomer striel po dvoch tretinách horí za všetko = 14:12 :sad2:
V poslednej tretine, ktorú som už celú nedopozeral, lebo ma vytočil ten 4 gól Latendressa a tak som gól na 3:4 ani nevidel, ale ako som si pozrel bolo to už v závere po tom čo sme odvolali brankára. Hra ožila a bolo vidieť viacero dobrých šancí, žiaľ včera nemal Chris veľmi svoj deň a obrana si tiež pochvalu nezaslúži :? Za celý zápas vystreliť iba 18x je málo, v porovnaní s takým TOR :sad2:
Zápas veľmi nevyšiel dvojičke, ktorú tak prechválili na nete a to Backes - Oshie, asi im tá chvála neurobila dobre. Oshie dokonca -4 a bez strely na bránu súpera :thumbsdown: Ale Kariya, ktorý bol s nimi v útoku tiež neoslnil. Najlepší bol včera asi 1. útok, najmä McDonald hral dobre a samozrejme Boyes.

Čo už prehrali sme a musíme ísť ďalej, teraz treba využiť domáci ľad na 100% :yes:
Dnes nás po dlhšej pauze čaká konečne domáci zápas, v ktorom je potrebné ukázať, že vieme víťaziť aj doma. Hráme so súperom málo vídaným v STL, napsoledy sme doma s BUF hrali 23.12.2006 a vyhrali sme 3:2 pp. ˇaká nás teda zápas :

St. Louis Blues - Buffalo Sabres

Ani my, ani súper nemal veľa času na oddych, obaja sme včera odohrali ťažké zápasy, Naši prehrali v MIN 4:3 a BUF doma s OTT 2:3 po samostatných nájazdoch, v ktorých rozhodol Kovalev.
Ak sa pozrieme na výsledky z posledných 5 zápasov, my máme 3 výhry a 2 prehry a BUF 2 výhry a 3 prehry. V tejto sezóne sme sa s BUF ešte nestretli a v minulej iba 1x, to sme hrali u nich a prehrali tam 4:3, v roku 2007 sme tam hrali tak isto iba jediný zápas, tentokrát sme vyhrali u nich 3:4.
BUF má kvalitného gólmana Ryana Millera a skvelú obranu (3. najllepšiu v celej NHL za CHIC a NJD), troška je to slabšie s koncovkou, ale v tomto smere sme na tom rovnako. Aj preto robí BUF veľa tesných výsledkov v zápasoch, kde nepadá veľa gólov. Predpokladám že aj tento zápas bude obdobný a tak sa na nejaké gólove hody nemusíme tešiť. Našim to v koncovke tiež veľmi nejde a tak by to mal byť súboj obrán a skvelých brankárov.

Tento zápas mohol byť špecifický pre obráncu BUF - Chrisa Butlera, ktorý je rodákom zo STL, žiaľ nezahrá si pre chorobu, ale je v mieste dianie a zápas bude sledovať z tribúny.

Ak by sme si na niekoho mali dávať najväčší pozor, tak rozhodne na ich najlepšieho strelca Tomasa Vaneka, ale aj na Connolyho, Roya, dobre hrá aj McArthur, Pominville, Montador, Gaustad či Stafford.

V tomto zápase teda očakávam vyrovnaný zápas, ktorý skončí v riadnom hracom čase remízou a nakoniec naše šťastné víťazstvo po trestných strieľaniach, tip na výsledok = 3:2 ts
Ak sa to podarí budem rád, body veľmi potrebujeme a víťazstvo s tak húževnatým súperom vždy poteší... :yes:

Tak Lets Go Blues :povzbudzovanie: :fan: :povzbudzovanie:
Buffalo je veľmi nepríjemný súper, majú v pohode tím, hrajú v kľude okolo toho 3-5 miesta. Majú vynikajúceho Millera plus pár nepríjemných útočníkov, ktorých si spomenul. Vzhľadom na našu domácu bilanciu a to, že šable sú našim sviatočným súperom tento zápas vôbec neviem typnúť. Dá sa očakávať hocijaký výsledok, preto dúfam, že by sme mohli zvíťaziť.
súpisku BUF som nejako nehľadal, takže nebude, ale naši by dnes mali nastúpiť v takomto zložení :

Forwards :

Andy McDonald - Keith Tkachuk - Brad Boyes

Paul Kariya - David Backes - T.J. Oshie

David Perron - Patrik Berglund - B.J. Crombeen

Brad Winchester - Jay McClement - Alex Steen

D pairings :

Eric Brewer - Erik Johnson

Barret Jackman - Roman Polak

Carlo Colaiacovo - Mike Weaver

Goalie : Ty Conklin a v bráne BUF bude Patrick Lalime

:arrow: na dnešnom zápase by mali byť v hľadisku ľudia z realizačného štábu Českej repre, sú zvedaví na aktuálnu formu Poláka, ktorý by mal byť na súpiske ČR na Olympiáde.

:arrow: zlé ohlasy boli na hru Colaiacova v posledných dvoch zápasoch a tak to môže kadečo predznamenať, Cola môže byť vymenený, z jeho hrou nie je všeobecná spokojnosť. Podobne je na tom Berglund a Winchester.

:arrow: inak s tímami z Východnej konferencie máme veľmi zlú bilanciu : 2 - 5 - 2 :? :hmm:
K zápasu sa nevyjadrujem...

No a ohľadom Colaiacova podľa mňa je to jeden z tých čo sa vôbec nemusia hanbiť za momentálnu hru a výsledky. Navyše sa vie zapájať aj do ofenzívy čo je u Blues mimoriadne cenné. Ak by mal on doplatiť na momentálnu (ne)formu výmenou, nebolo by to fér, čo potom taký Backes, Kariya, Oshie, Berglund...
A všimol som si ešte jednu vec ohľadom Masona a Conklina.
100% šance chytajú ako malinu ale dostávajú maximálne poťáky, typu nahodený puk na bránu atď.
95% gólov čo dostaneme je takých, že by to chytil snáď aj nejaký dorastenec.
tak to máme zasa po starom a pripisujeme si ďalšiu domácu prehru, tentokrát 3:5 ! :? :doh:

Asi to s tou štatistikou bude vážne, pokiaľ ide o výsledky z celkami z Východnej konferencie, už sme to "vylepšili na 2 - 6 - 2 :!: a sme jasne najhorší v tejto štatistike spomedzi všetkých tímov Západu.
Ono v podstate my túto sezónu celkovo doma hráme mizerne, z posledných 7 domácich zápasov, iba jedna výhra (s CGY) :sad2:

Aby to nebolo málo, zranil sa nám ďalší hráč, včera nedohral Kariya, po zásahu lakťom do hlavy od Kaletu a zatiaľ nie je jasné a aké zranenie presne ide.

Včera inak nakoniec predsa len nastúpil pred domácim publikom a svojou rodinou Chris Butler a darilo sa mu (2 A), náš Sekera toho veľa neodohral.

Pokiaľ ide o tie góly škoda hovoriť, Hechta pri prvom góle naši nechali robiť si čo chce, naviac Tkachuk namiesto toho, aby ho vytlačil tam narazí do iného hráča a Hecht si nakorčuľoval až pred Conklina, potom Winchester nepokryl Griera a bol z toho ďalší gól. Cez to všetko sme po dvoch tretinách viedli 3:2 a zdalo sa, že sme v pohode.
No prišla otrasná tretia tretina a naše chyby, ktoré ťažko pochopiť. Najprv vyrovnal Grier, ktorý tečoval strelu od modrej, zvyšoval Connoly, ktorý tiež tečoval so šťastím strelu Butlera a v závere pri našej presilovke, keď sa Boyesovi nepodarilo trafiť puk pred odkrytou bránou, prišiel protiútok a gól z hokejky Connolyho.
Celkovo sme hrali 5x presilovku, z ktorých sme nevyťažili vôbec nič..! Prestireľali sme súpera 35 - 24 a aj tak sme prehrali. Naša efektivita je teda hrozná.

Najbližšie hostíme divochov z NSH, ktorí sú momentálne prekvapivo na 6. mieste v našej konferencii s bilanciou 22 -14 - 3 a celkom sa im darí. My sme zostali na 12. mieste s bilanciou 17 - 16 - 5. V našich vzájomných zápasoch v poslednom období prekvapivo platí, že vyhráva vždy hosťujúci team. Takže ak to vezmem reálne, nám sa momentálne doma vôbec nedarí, hosťom áno, vzájomné zápasy s nimi doma prehrávame, takže očakávam našu ďalšiu prehru.
Na fóre sa znova zdvihla vlna kritiky a nesúhlasu s tým, čo náš team doma predvádza - veď sme jasne najhorší v bilancii domácich zápasov : 6 - 12- 2 :-O , niektorí sú tam teda riadne naštvaní a volajú po odvolaní trénera. Ja osobne si nie som celkom istý, či tento stav je práve dôvod zlého kaučovania AM, chyba je najmä v hráčoch.

Súčasnú situáciu veľmi dobre vystihol jeden chlapík na fóre :

"This team has the potential right now to be better than the results they are producing. There is no reason why we shouldn't be winning more games, especially on home ice. It's a combination of players/coaches and management. Something needs to change to rectify this problem."

"Tento tím má potenciál byť lepším z lepšími výsledkami, než aké teraz produkujú. Neexistuje žiadny dôvod, prečo by sme nemali vyhrávať viac zápasov, najmä na domácom ľade. Je to kombinácia hráči - tréneri a manažment. Niečo sa musí zmeniť, aby došlo k náprave tohto problému."

Nuž aj napriek tomuto stavu a nie najlepším výsledkom hlavne doma máme super publikum a skvelých fanúšikov :

Divákov : 19,150 at Scottrade Center. :good:
a ozaj Dano, ako ruka..? Daj vedieť čo je s tebou nové a ukáž sa už konečne...
Ja si tiež myslím to isté. Môžu za to aj hráči ale aj tréner Murray. Keď jeho taktika nezaberá, keď sme stále na tom istom je to aj jeho vina. Niesme v pozícií keby nás mohli 3 vyhraté zápasy po sebe uspokojiť, no zdá sa, že sa tak stalo. Ja už mám toho plné zuby. Fanúšikovia sú fantastický a toto si nezaslúžia. Obdivujem ich za to, že majú výdrž sa na toto pozerať.
to áno, ale ich trpezlivosť nebude nekonečná, myslím si, že o tom vie svoje aj p. Davidson a práve kvôli tomu budú prvé dni tohto roka veľmi zaujímavé u nás...
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2017 PITTSBURGH PENGUINS