Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Mne by sa pozdával aj ambiciózny Scott ARNIEL, ktorý bol v minulej sezóne trénerom roka v AHL. Trénuje Manitobu.
Zaujímavý je aj Bob Hartly, myslím, že má aj SC.
Bob Hartley by bol podľa mňa dobrá voľba :good: . Myslim, že s Coloradom vyhral SC.
a všetko bude nakoniec inak, Berglund dnes podľa všetkého do hry nazasiahne. Potom sa musí prehodiť celý ten útok, lebo žiaden z tých hráčov nie je klasickým centrom, všetci sú krídelníci, takže asi sa nakoniec presunie Tkachuk do 4. lajny s Winchestrom a Janssenom, dá sa do poriadku 3. lajna a Perron alb Kariya pôjde do prvej na ľavé krídlo... :hmm: Takže asi takto :

1. Kariya - McDonald - Boyes (možno bude Kariya v druhom a Perron v prvom, to zatiaľ neviem)
2. Perron - Backes - Oshie
3. Steen - McClement - Crombeen
4. Winchester - Tkachuk - Janssen (Tkachuk už tak nevládze a u Janssena sa ten ice.time odhaduje tak na max. 4. min. :D )

Špekuluje sa, že Berglund asi pôjde v balíku s niektorým obráncom za nejakého ozajstného strelca, tak som zvedavý. Už sa o tej posile píše až príliš a fans už fantazírujú nad menami ako Erik Staal a pod.
Fúha, tak to by bol trošku šok :shock: . Berglunda mám rád no ak by to bola nejaká zaujímavá výmena nebránil by som sa. Eric Staal? Podľa mňa kačica :D . Tie útoky takto vyzerajú podľa mňa ideálne. Už by konečne mohla zafungovať dvojka Kariya-Boyes, čo to dlžný svojej povesti jej aj Mac.
to som len napísal, že aj také meno tam padlo, ale iba ako zbožné prianie niektorého fanúšika na fóre. Na priamu otázku JR, ktorý tam píše väčšinu článkov, že čo je pravdy na tom, že sa chystá výmena s CAR a má prísť Staal, to náš prezident p. Davidson kategoricky poprel a zasmial sa. Takže toho sa neobávam :ee: Nebýva zvykom, aby sa Davidson prekecol o hráčovi, ktorého chcel získať. Takže to bude niekto síce zaujímavý, ale nikto absolútne netuší o koho ide. Fanúšikom na našom fóre zostáva iba tipovať a potom tak aj tie mená vyzerajú. Včera tam ktosi tvrdil, že príde Peter Mueller z PHX atď... :)
Hej hej. Vzhľadom na momentálne výsledky sú pre fanúšikov tieto špekulácie ´´IN´´. Čo iné im vonkoncom zostáva :D . Nakoniec to skončí niečim podobným ako Bell-Pelletier :) . Inak tieto veci ohľadom nových hráčov by som prirovnal k prestupovej politike Arsenalu :D . Neviem ale dosť sa mi to podobá.
STL - CGY 4:3 :good:

no pekne, toto som naozaj nečakal a musím priznať, že ma tento výsledok nielen potešil, ale aj nesmierne prekvapil. hrou aj číslami potešil najmä 1. útok McDonald - Tkachuk - Boyes, ktorému to v noci šlo. Janssen hral vo štvrtom útoku a jeho ice-time bol podľa predpokladov 03.31 a samozrejme sa stihol pobiť, tentokrát s Prustom :good: Dobre zahrala aj druhá lajna Kariya - Backes - Oshie.
(Dnes odchádzam na 3 dni do Tatier, tak neviem ako sa mi podarí prísť na net. Takže sa asi ukážem až v piatok večer.)
Takéto výhry potešia najviac, keď ich nečakáš :) . Ja som veril, že dnes vyhráme. Ešteže tak :). Videl som len highlights takže súdit nemôžem. Ako vravíš 1. a 2. útok bol v pohode. Som rád, že sa trafil Steen :good: . Jednu negatívnu vec by som predsa len vytkol a to obdržané zbytočné góly. Minimálne prvý Mason mohol. Avšak pri tej šanci Dawesa klobúk dolu :good: . Na moje prekvapeni bola vypredaná hala a čo iné nám zostáva než len dúfať, že to takto bude pokračovať :) .
No a dnes v Chicagu teda nič extra nečakám, každopádne nejaký ten bodík by bol v pohode :) .
tak dnes nás čaká súboj s rivalom z Východnej konferencie, z ktorým hrávame veľmi zriedka. V tejto sezóne sme už ale jeden vzájomný zápas odohrali a vyhrali sme na ich ľade 3:4 pp, keď rozhodol Boyes. Inak z posledných piatich vzájomných zápasoch sa 3x zrodila remíza, čiže tieto súboje zvyknú byť veľmi zaujímavé a vyrovnané. Dnes teda súboj :

St. Louis Blues - Tampa Bay Lightning

Obaja dnešný súperi okupujú 14. miesta vo svojich konferenciách. Tampe to v poslednom období nejde celkovo a nám najmä doma. pri pohľade na posledné zápasy to my máme ako na hojdačke, keď striedame po prehre výhru a tak na dnes nám vychádza znova výhra :D Na druhú stranu Tampa posledných 5 stretnutí prehrala. V štatistikách to vyzerá takto :
STL : 10 - 13 - 4 - 5 (skóre 78 - 88)
TBL : 8 - 14 - 3 - 9 (skóre 81 - 104)

Pomerne dobre sú na tom obaja súperi so zraneniami, keď nám naďalej chýbajú Erik Brewer s D.J. Kingom a súperovi iba Steve Downie. Ak sa pozrieme na súpisku súpera, najväčší pozor si zrejme budeme musieť dávať na ich dvoch najlepších strelcov a to Stevena Stamkosa a Ryana Malona, no veľmi nebezpečný bude aj martin St. Louis a Vinny Lecavalier.
Tampa sa v poslednom období neuveriteľne trápi a tak by sme to po našom miernom zlepšení, pokiaľ ide o herný prejav dnes mohli vyhrať.
Zostavy si ešte večer overím, ale my by sme mali hrať v podobnom zložení, ako v poslednom zápase v Chicagu, či doma s CGY a súperovu ešte zistím... :smile03:
Na našej stránka STL Today.com je také malé zhrnutie počínania niektorých našich hráčov v tejto sezóne a tieto čísla jasne ukazujú, prečo sme v týchto dňoch tam, kde sme...

STL Blues má najnižší priemer dosiahnutých gólov na zápas v celej NHL : 2,34 gólov na zápas.

Brad Boyes strelil 33 gólov v minulom roku a teraz má našliapnuté na 20 v tejto sezóne !
Andy McDonald dal 15 gólov v 46 zápasoch v minulej sezóne, tento rok to zatiaľ vyzerá na 18
Keith Tkachuk strelil 25 gólov v minulej sezóne, teraz to vyzerá na 15
David Backes strelil 31 gólov v minulej sezóne a teraz je v tempe na 18.
Paul Kariya má zatiaľ nábeh na 34 bodov (nie gólov!) - v tejto sezóne.
Počas jeho predchádzajúcej kariéry, ak odohral aspoň 60 hier mal cca 57 bodov a dal 32 gólov. :? :hmm:

Toľko troška pohľad na štatistiky, ale sú to celkom zaujímavé a veľmi výstižné čísla.

Z noviniek v našom klube vyberiem tieto :

- D.J. King nastúpi na svoj prvý zápas po zlomenine ruky až po Vianociach
- o osude ďalšieho pôsobenia Alexa Pietrangela sa rozhodne po skončení MSJ, kde bude hrať
- p. Davidson sa nedávno vyjadril, že po predbežných rokovaniach s Chrisom Masonom sa obe strany vyjadrili, že majú záujem naďalej pokračovať v spolupráci, takže Chris by mal po sezóne podpísať nový kontrakt :good:
- na margo trénera sa majiteľ tímu a GM vyjadrili, že momentálne neriešia otázku trénera, ale ako zlepšiť obraz hry nášho tímu
- na poslednom domácom zápase s CGY bolo už 12x v tejto sezóne vypredané (odohrali sme doma zatiaľ 20 zápasov, takže slušné číslo) :good:
- tréner zvažuje, že znova povolá Larsa Ellera z Peorie, nakoľko sa mu tam veľmi strelecky darí a naopak A-tímu chýba strelec
- zápas vo VAN, hraný 20.12. bude vysielať aj TV Nova o 04.00 hod :fan: :bavme:
- Keith Tkachuk po tejto sezóne pravdepodobne ukončí kariéru
a ešte tie sľúbené zostavy na dnešný zápas (pripomeniem, že nie sú 100%né), ale tak nejako by to mohlo dnes na ľade vyzerať :

STL Blues
1. McDonald - Berglund - Boyes
2. Kariya - Backes - Oshie
3. Perron - McClement - Crombeen

4. Winchester - Steen - Janssen (je celkom možné, že už nastúpi Tkachuk, potom by nehral Winchester)

Sydor - Johnson
Jackman - Polák
Colaiacovo - Weaver

G - Chris mason

Tampa Bay Lightning
1. Malone - Stamkos - St. Louis
2. Halpern - Lecavalier - Tanguey
3. Jones - Szczechura - Wright
4. Fedoruk - Konopka - Veilleux

Meszároš - Ohlund
Foster - Smaby
Walker - Hale

G - Mike Smith

Dnes očakávam taký pohodový zápas, znova vypredané a naše povinné víťazstvo. Tipnem si znova, vyhráme 4:1
Ja si naopak myslím, že dnes prehráme. Ale kiežby som sa mýlil :-P
Bluesfan píše:Ja si naopak myslím, že dnes prehráme. Ale kiežby som sa mýlil :-P
zo zdrojov blízkych bleskom som dostal tichý bonz, že v noci celý team flámoval (Hedman má narodeniny 19.r.) a tak sú všetci po opici, čiže výhra je naša... :D

Takže Victor všetko naj... a dúfam, že si poriadne chlapcom nalieval... :oslava:
:) jsem zvědavý,jak se na vás vyhecuje Matt Walker.Myslím,že u vás moc dobře nehrál.Ale loni se v Hawks neuvěřitelně zlepšil a i Tampě odvádí cenné služby.Výborný týmový hráč,momentálně je dokonce 12. nejlepší v lize v počtu bloklých střel :)
kisin píše::) jsem zvědavý,jak se na vás vyhecuje Matt Walker.Myslím,že u vás moc dobře nehrál.Ale loni se v Hawks neuvěřitelně zlepšil a i Tampě odvádí cenné služby.Výborný týmový hráč,momentálně je dokonce 12. nejlepší v lize v počtu bloklých střel :)
aj som zabudol, že u nás niekto taký bol... nehral najlepšie a tak šiel myslím do Chicaga. Ale on je podľa mňa tipický defenzívny obránca, čiže v tej štatistike blokovaných striel sa mohol pokojne objaviť. Dnes bude štatista... :)
tak už nech to začne... očakávam pästný súboj :box: Janssen - Konopka a Zenon zrejeme dostane do držky, v štýle, ako je na tomto videu :

http://www.youtube.com/watch?v=47bD0jXv6uM

ale aj toto je dobré : http://www.youtube.com/watch?v=zswxqbpO ... re=related

a BEST OF : http://www.youtube.com/watch?v=ht-37-si ... re=related
Presne toto som čakal :evil: . My proste na takéto mužstvá nevieme. Dokonca ani už obrana nie je taká nepriepustná ako bola. Čakal som prehru ale 6tku nie :-( . Dnešný zápas totálne vybuchol Polák. Neviem či sa nám tam nezranil aj Boyes. Tak ale už som vážne vytočený a chcem okamžite zmenu trénera !!!, resp. vymeniť alebo zbaviť sa niektorích hráčov, bol by som rád ak by sa našiel niekto hlúpy alebo ak by sa nám nejakým zázračným spôsobom podarilo vymeniť Kariyu. Uvoľnili by sme si 6 mega do platového ale to je asi len moje zbožné prianie :-( . Za to čo predvádza by som mu dal dvojcestný kontrakt na 500 000 :evil: . Už netreba nič vysvetlovať, predvedená hra a štatistiky hovoria za všetko ! Musia prísť okamžite zmeny !
Tak si mal s tou našou prehrou nakoniec pravdu :? Musím sa priznať, že som tomu nechcel veriť a naozaj som mal istotu, že Tampu dáme. Žiaľ opak bol pravdou, dostali sme 6 gólov od tímu, ktorý sa neskutočne trápi a predvádza v poslednom období žalostné výkony. No naši včera pred vlastnými fans predviedli, že dá sa hrať aj horšie. Ani to nejdem veľmi popisovať, za všetko hovorí druhá tretina, ktorú sme totálne vybuchli a nezvládali ju herne. 10 min. sme neohrozili súperovho brankára, to bolo k neuvereniu !
Za včera si akú takú pochvalu za snahu zaslúžia Tkachuk, Steen a Oshie, škoda že nepremenil samostatný nájazd z úvodu 3. tr., inak to bola bieda, až oči boleli.
V tretej tretine sme ešte vykresali iskru nádeje, po tom čo Tkachuk znížil na 3:4, ale už o chvíľku sme zasa prehrávali 3:5 a bolo vymaľované.
Janssen zasa včera ice-time pod 4. min. (to nech mi niekto vysvetlí, načo je toto dobré, mať v súpiske hráča, ktorý si zahrá pár striedaní a nič z neho, hlavne že sedel Berglund)
Inak to čo včera predviedli Jackman s Polákom a McClement s Crombeenom bolo na zaplakanie :thumbsdown:
Boyes s Backesom ani raz nevystrelili na bránu a to si hovoria strelci :shock: (Backes hral aspoň dobre do tela včera, napádal súperových hráčov a bolo ho vidieť)
Inak ten zápas vyzeral z nášho pohľadu hrozne a diváci museli byť riadne zaskočení. Očakávam, že na najbližší domáci zápas ich asi príde o hodne menej :?

Najbližšie hráme 20.12. vo Vancouveri a pôjde to aj v telke. Otázne je, či sa oplatí nevyspať a potom celý deň byť mrzutý (ako ja dnes) :?
Je to neuveriteľné. Veď sme horší a horší. :-(
naviac máme katastrofálnu presilovku, dali sme doteraz z presiloviek iba 15 gólov..! :? Žiaden z ostatných tímov nedal menej ako 20 :doh: Sme s percentom úspešnosti 12.9, čo je jasne najhoršie číslo v celej NHL, na samom chvoste v tejto štatistike :thumbsdown:
S týmto sa jednoducho musí niečo urobiť, takto mizerne, s kádrom ktorý máme predsa nemôžme hrať ! :sad2:
Tak už je to aj oficiálne, GM Blues sa začína rozhliadať na trhu...

John Davidson prezident STL Blues hľadá obchodné možnosti. Ale klub nebude robiť žiadne ponuky najbližších osem dní, v zmysle pravidiel NHL.

Liga zmrazila akékoľvek obchody do polnoci 27 decembra. Počas tohto obdobia budú Blues Vice President Armstrong a generálny manažér Larry Pleau preskúmavať trh.

tu je odkaz na článok, kde je to všetko potvrdené :
http://www.stltoday.com/stltoday/sports ... enDocument

Budem netrpezlivo čakať, ako to nakoniec dopadne. Myslím si, že s niekým zaobchodujeme. Je viacero tímov, ktoré prichádzajú do úvahy, kde tak isto volajú po nejakej zmene.
No konečne ! Hlavne priniesť nejakého kanoniera, momentálne by som za niečo lepšie obetoval hocikoho z našeho tímu snáď okrem Johnsona a Masona.
Žeby Satan prisiel posilnit presilovku? :)
:D na toho som zrovna nemyslel a pokiaľ bude pri tíme Murray tak Európan asi ťažko.
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2022 COLORADO AVALANCHE