Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

St. Louis Blues vs. Los Angeles Kings

dnes nás čaká zaujímavý a veľmi náročný zápas na ľade kráľov v LA. Máme v nohách ťažký zápas so SJ a tak to dnes určite nebude jednoduché. Cez to všetko si myslím, že aspoň bodík si z LA prinesieme. Ako sú na tom tímy, pokiaľ ide o zranenia :
STL - D Eric Brewer, LW D.J. King out.
Kings — RW Brandon Segal, C Andrei Loktionov, LW Ryan Smyth, D Rob Scuderi

Po víťazstve nad žralokmi panuje v tíme dobrá nálada a hráči si toto víťazstvo veľmi cenia. V istých momentoch ho prirovnávajú k minuloročnému víťazstvu nad vtedy vedúcim BOS, viac v tomto článku :
http://www.stltoday.com/stltoday/sports ... enDocument

Hráči dúfajú, že konečne príde zlom v ich výkonoch, že ich to víťazstvo nakopne a posúva ďalej. Z psychologického hľadiska je to skvelý moment, dúfam, že si poniektorí začnú viac veriť a bude to badať na ich výkonoch. Dnešný zápas je hraný v skvelom čase, tak si ho môže pozrieť viac fanúšikov a posúdiť to na vlastné oči. Ja verím, že dnes v LA neprehráme.
K zostave som zatiaľ neobjavil žiadne novinky, tak ak bude niečo nové, hneď to sem hodím. Zatiaľ by to malo byť tak, ako som písal naposledy, že by mala zostať víťazná zostava nezmenená. Nezranil sa nám nik, tak v tom nevidím žiaden problém. Maximálne sa poupraví presilovková formácia, ale to už je na trénerovi. Dúfam, že v bráne bude stáť znova Ty Conklin, ktorý sa mi javí v skvelej forme.

A hlavne im máme čo vracať za ten domáci zápas : STL - LAK 1:2 :?
http://stltoday.stats.com/nhl/boxscore. ... final=true
ešte sa pozastavím pri tomto zápase...
Králi s LA sú v tejto sezóne pomerne úspešní a urobili viacero zaujímavých výsledkov, no na druhej strane som si všimol, že z domácich prehier je to až na jeden prípad (s PHI 2:3) všetko s klubmi Západnej konferencie. Prehrali doma s PHX 3:6, s VAN 1:2 pp, s NSH 1:3 a posledne s CGY 2:5. Momentálne ťahajú sériu 3 víťazstiev v rade a radi by to natiahli na 4. Ich súboje s nami sú väčšinou veľmi vyrovnané, ale pravdou je aj to, že s nami doma naposledy prehrali 6.10. 2007 v pomere 3:5. Odvtedy prehrali len u nás, ale aj z posledných 10 vzájomných zápasov majú tieto kluby vyrovnanú bilanciu (5 -5). Môžme teda očakávať veľmi vyrovnané stretnutie, kde predpokladám budú vynikať obrany a brankári, takže veľa gólov neočakávam (ako to mali možnosť diváci vidieť v zápase s OTT)
V zostave súpera je viacero zaujímavých mien, teda hráčov na ktorých si musíme dávať pozor. V dobrej forme z posledných zápasov sú najmä Williams, Richards, Kopitar, Simmonds ale aj obránca Jones - dobrá kúpa s PHI, či skvelý Doughty. Hráva už uzdravený Stoll, šikovný je Brown a samozrejme nesmieme zabúdať na Frolova s Handzušom.
Našťastie pre nás majú zraneného Ryana Smytha, ktorý do tejto sezóny vkročil impozantne a zatiaľ je na 2. mieste v bodovaní v LAK. Pozeral som sa troška na ich zostavu a proti nám by mohli nastúpiť takto :

Frolov - Kopitar - Williams
Purcell - Stoll - Brown
Parse - Handzuš - Simmonds
(podobná lajna ako naši Steen, McClement, Crombeen)
Ivanans - Richardson - Harrold (Ivanans je skvelý bitkár, ale obávam si či svoje umenie predvedie, keďže Janssen asi nenastúpi)

Doughty - ODonnel
Johnson - Jones
Greene - Drewiske

G - Quick

Bol by som rád, ak by ma vedeli chalani z topicu LA (sydney77 alebo Lukas33 ) v prípade, že to nesedí poopraviť... :smile03: Našu súpisku dám pred zápasom.
Ta sestava sedí, momentálně ani Kings nemají do sestavy kromě náhradního brankáře nikoho jiného. Purcell má ovšem kvůli svým podvýkonům omezené minuty, takže ho postupem času v průběhu zápasu na levém křídle nahrazuje Richardson.

Jinak tohle je čas, který Kings z nějakého důvodu vůbec tradičně nevyhovuje, v letošní sezóně hráli v tuto dobu už dvakrát a oba zápasy prohráli po velmi špatných výkonech, loni to také nebyla většinou žádná sláva, takže v tomto ohledu mají Blues velikou šanci.
Tak máme po 1. tretine a začala nám druhá. V tej prvej to bolo ako na hojdačke, na strely aj akcie vyrovnané, obrany v pohode a brankári taktiež. Stav po 1. tretine bol 1:0 pre domácich, keď počas našej presilovku (na trestnej bol Ivanans), ktorú sme ani poriadne nezačali zakopol o Johnsona pred Masonom Kariya - spadol k puku sa dostal Stoll, pekne nahral medzi kruhy Richardsonovi, ten z jednej vystrelil a bol z toho gól. Mason bol z toho dosť zaskočený, Veľmi smolný gól. :?

Hneď na začiatku 2. tretiny, v 3 min. sme vyrovnali po takom šťastnom teči Tkachuka (mal som pocit, že strelu od modrej vyrazil Quick do korčule Keitha, ktorý stal chrbtom k bráne a bol bránený obráncom), asistencia Perron, ktorý strieľal. 1:1 :clap:

V našej zostave inak jedna malá zmena, v prvom útoku sa objavuje Winchester spolu s McDonaldom a Boyesom
Perron hrá s Tkachukom a Berglundom.
Musím povedať, že najmä Tkachukova lajna je dnes živšia, Berglund hrá aktívne a sedí im to. :thumbsup: Však sa ja postarali o vyrovnanie. Domáci boli v našom pásme, Williamsa tam dobre atakoval Berglund, Perron mu vzal puk, vyviezol ho do súperovho obranného pásma, pri kruhoch vystrelil a Tkachuk to tam potom so šťastím tečoval.
V 12. min sme už viedli to zvyšoval na 2:1 Boyes, neviem ako sa to stalo, asi ešte nedostriedal, ale objavil sa zrazu medzi Crombeenom a McCelmentom a po strele McClementa Boyes zavesil. No už o minútku sme sa netešili, vyrovnával po Handzušovej prihrávke Parse 2:2, ale ten gól, no škoda hovoriť, toľko šťastia mal ten chlap, že až. Bol to taký padáčik za prekvapeného Masona. :?
Tak skončila aj druhá tretina v ktorej musím priznať boli domáci o niečo lepší a aktívnejší, viac práce mal rozhodne Mason. Ale zatiaľ nás drží. :thumbsup:
V tretej tretine sme na domácich vybehli, boli sme aktívnejší, viac sme strieľali a spočiatku sme mali aj viac šancí. Cez to všetko sa stav menil v prospech domácich, po peknej akcii zvýšil Stoll na 3:2, bola to taká parádna strela spomedzi kruhov. No už o chvíľku dorazil parádnu strelu Jackmana za chrbát Quicka Kariya a bolo vyrovnané 3:3. Nakoniec Kariya mohol byť hrdinom zápasu, keď v našej presilovke pri vylúčení Greeneho parádnou strelou od modrej, po prihrávke od obráncu Johnsona prekonal Quicka po druhý krát a bolo 3:4. Zdalo sa, že to už tak zostane, zvlášť keď sme boli v tempe potom čo sme dohrali úspešnú presilovku, no len čo domáci šli do plných, stiahli z brány Quicka a odhodlali sa k PP. Roztočili pekný kolotoč v našom obrannom pásme. To bolo na ľade to najlepšie čo majú (Kopitar, Williams, Frolov, Stoll, Doughty, Johnson) Bolo vidieť, že sú to páni hráči, naši sa nevedeli z toho kolotoča vymotať a už vôbec nie vyhodiť puk. Nakoniec po odrazenej strele tuším Williamsa, sa ešte dostal k puku zle pokrytý Frolov, vystrelil a prekvapil nasrdeného Masona..!
Skončilo to teda 4:4, čo som ozaj nečakal. Zápas bol teda bohatý na góly a tak prišlo k predlženiu.
V predlžení gól nepadol, aj keď my sme Quicka takmer neohrozili, domáci skúšali prekonať Masona viackrát. Noo Chris nás podržal.
Na rad prišli trestné strieľania tam to vyzeralo takto :
Kopitar - skúšal backhandom no nedal
McDonald - dal
Johnson - nedal
Boyes - krásne rozhodol a body tak idú domov :yahoo: :clap:

LAK- STL 4:5

Skvelé, body veľmi potrebujeme a potešila aj hra našich. LETS GO BLUES :fan:
ešte pá vecí ktoré som zo zápasu nespomenul :

formácie č.1 Wichester - McDonald - Boyes a č.4 Perron - Tkachuk - Berglund, ktoré takto hrali dve tretiny, hrali dobre, určite to bolo oživenie našej hry. Najmä Berglund hral naozaj dobre a bol aktívny. V tretej tretine došlo k zmene, Winchester sa prehodil s Perronom a hral už do konca zápasu vo 4. lajne. To bol tiež dobrý ťah trénerov, lebo Perron je viac v kondícii a má nahrané, naopak 4. lajna už spolu s veteránom Tkachukom (ktorý naskakuje aj do presilovkových formácii) tak nevládala.

K tým presilovkovým formáciam : začína sa mi to celkom pozdávať, je to také kreatívne a zaujímavé.
Prvá lajna : Tkachuk, Boyes, McDonald, Steen s D Colaiacovom na modrej
Druhá lajna : Kariya, Berglund, Backes, Oshie s D Johnsonom (do druhého striedania už ale naskakoval miesto Oshieho - Perron)

Obranné dvojice :
Sydor - Johnson = hrali spoľahlivo, skbili sa skúsenosti s mladíckou dravosťou, Sydor je viac defenz a EJ hrá útočnejšie
Jackman - Polák = skvelá dvojka, ktorá sa na ľade vidí a rozumie si, Jackman ako typicky defenzívny bek, hrá čoraz viac útočnejšie a naopak z Poláka nám rastie skvelý defenzívny bek
Colaiacovo - Weaver = Cola je veľmi ofenzívny aj preto ho využívame v presilovkách, naopak Weaver je skvelý v hre pred brankárom, má dobrý prehľad v hre a často posiela presnými prihrávkami z vlastného obranného pásma útočníkov do brejkov :thumbsup:

niet čo dodať, už minule som spomínal, že v obrane slabiny nevidím, to máme ešte zraneného Brewera a na farme šikovných náhradníkov (Junland, Bell, Strachan, Wagner) samozrejme ešte je tu Pietrangelo, ten je momentálne v prípravnom kempe Kanadskej juniorky v príprave na MS a tak ho najskôr uvidíme pri A-čku až v januári, ak vôbec. Ja predpokladám, že potom ho dajú do juniorského tímu.

V zápase nenastúpil Janssen, ktorého ice-time v posledných zápasoch bol na zamyslenie a aj bol tréner za to dosť kritizovaný, preto som správne predpokladal, že nenastúpi. Hrali sme aj vďaka tomu neskutočne zodpovedne a bez zbytočných faulov (držal sa aj búrlivák Crombeen) a nakoniec sme v zápase hrali iba dve oslabovky, v ktorých sme neinkasovali, čo je dobrá vizitka.
V noci ma ale dosť nepríjemne prekvapila slabšia hra Backesa s Oshiem, Oshie dokonca ani nevystrelil na Quicka. Naopak zobudil sa nám Berglund, z neho som mal dobrý pocit a bolo vidieť, že sa snaží. Jeho pôsobenie pri Tkachukovi sa mi veľmi pozdávalo, dúfam, že to ešte pár zápasov takto zostane. Celkovo, keď sa kostra tímu v zásade nemení, tak to prináša lepší obraz hry a zrejme to už vidí aj Murray.

Najbližší zápas hráme doma s COL a tak dúfam potvrdíme stúpajúcu formu a hráči potešia skvelých domácich fans víťazstvom. :yes:
o dobrej pohode v tíme je aj tento článok a v ňom zahrnuté video, kde si Keith Tkachuk naskočil do tréningu k cudzím hráčom (predpokladám, že úmyselne, troška si tam robili prču) a tie komentáre spoluhráčov sú tiež fajn. Je dobré vidieť aj takéto zábery a pohodu hráčov, hlavne nech už to vydrží a budú aj robiť výsledky...

http://www.stltoday.com/blogzone/mornin ... -practice/

a tu si ešte tréner Murray zavtipkoval na adresu trénerov, ktorým zveril do rúk presilovky :
The Blues were 0 for 3 on the power play Thursday. They are two for 14 since Andy Murray gave the power-play coaching duties to assistants Ray Bennett and Rick Wamsley.
Murray joked Friday that if the power play doesn’t get better with Bennett and Wamsley coaching it, he will turn to Blues strength and conditioning coach Nelson Ayotte.
“He’s next!” Murray said.
zrazu aký vtipálek, ten Murray... :D

a ešte odkaz na článok k zápasu, kde sú aj vyjadrenia hráčov k niektorým situáciam :
St. Louis Blues vs. Colorado Avalanche

Dnešný duel s naším pomerne častým súperom zo Západnej konferencie, ktorému sa v tejto sezóne darí o poznanie lepšie, ako vlani. V minulej sezóne sme spolu odohrali 6 zápasov, v ktorých sme 4x vyhrali a 2x prehrali. Ak sa pozrieme na bilanciu 10 posledných zápasov, tak sme na tom tiež dobre. Čo je však dôležité, zo zápasov kde sme boli na domácom ľade sme s týmto súperom prehrali iba 1x a to 2.2.2008 v pomere 4:6. Dalo by sa teda povedať, že sa nám proti "lavínkam" doma darí. No tohtoročné Colorado je o poznanie lepšie. Darí sa im a právom sú momentálne na priebežnom 4. mieste v Západnej konferencii a v celkovej tabuľke NHL im zatiaľ patrí 7. priečka.
Z hráčov v ich tíme treba vyzdvihnúť najmä Paula Stastnyho, či Milana Hejduka, no tohto roku je na tom nesmierne dobre aj Wolski, OReilly, či zadáci Quincey a Hannan. Spoľahlivo im chytá brankár Anderson, ale dnes určite nenastúpi, takže v bráne uvidíme nášho Budaja. Rozhodne to bude veľmi nepríjemný súper.

Kto v dnešnom zápase kvôli zraneniu nenastúpi :
Blues — D Eric Brewer, LW D.J. King
Avalanche — G Craig Anderson, D Kyle Cumiskey, RW David Jones and D Ruslan Salei

Takže cieľ je v dnešnom zápase jasný, keďže hráme s konferenčným rivalom a doma, bolo by najlepšie potvrdiť dobrú formu a bodovať plným ziskom, teda vyhrať v riadnom hracom čase. Ak by sa povedzme predlžovalo, tam máme tiež lepšiu bilanciu 4V a 5P, COL z 8 hraných PP iba 2x vyhrali. Myslím si teda, že je celkom reálne dnes lavínky poraziť. Dostali sme sa z krízy a hráme o poznanie uvoľnenejšie. Samozrejme očakávam, že zápas to bude bojovný, vyrovnaný a určite to dnes nebudeme mať ľahké. Mali by rozhodnúť výkony brankárov a tam sme na tom , podľa mňa o troška lepšie. No už aj pre domácich fans, by bolo dobré dnes v noci vyhrať. Máme skvelých fans a určite očakávajú po dlhšej dobe pekné domáce víťazstvo. Zatiaľ sa nám však paradoxne viac darí vonku, ako doma.Bolo by teda fajn túto bilanciu čím skôr naprávať. :yes: :smile03: No a tipnem si aj dnes = STL - COL 5:3
--------------------------------------------
A ešte také malé zaujímavosti :
- Paul Kariya ešte nedal gól v Scottrade Center (má dnes skvelú príležitosť to napraviť :smile03: )
- 3x z posledných 6 zápasov sme dostali gól v poslednej minúte (verím, že túto bilanciu nebudeme naťahovať :D )
- presilovky majú na starosti asistenti Ray Bennet a Rick Wamsley (Murray sa tejto výsady na istý čas dobrovoľne vzdal, nakoľko sme v hodnotení využití presiloviek boli doposiaľ na poslednom mieste :? :thumbsdown: )
- pošuškáva sa, že ak sa výkony Patrika Berglunda v dohľadnej dobe nezlepšia, pôjde na farmu a na jeho miesto príde Lars Eller
( http://bluenotezone.com/2009/12/07/berglund-peoria/ )
- podľa vyjadrenia nášho GM, bol podpis Ty Conklina najlepším podpisom pred touto sezónou (súhlasím :yes: )
- z doposiaľ odohraných 27 stretnutí sme inkasovali iba 73 gólov, čo našu obranu radí na priebežné 7. miesto v celej NHL (ak by sa ich výkonmi motivovali aj útočníci, bolo by to skvelé :good: )
- na našej farme v Peorii doposiaľ najlepšie výkony podávajú Lars Eller a Aaron Palushaj, s obráncov Brendan Bell
ivane s tím podpisem Conklina souhlasím....Ty Conklin je pro mě jedna z nejlepších ( ne li nejlepší ) dvojek
jinak tady ten topic je výborný :wink: vždycky si tu něco o STL počtu a dozvím tak jen tak dál chlapi :good:
Martin #27 píše:ivane s tím podpisem Conklina souhlasím....Ty Conklin je pro mě jedna z nejlepších ( ne li nejlepší ) dvojek
jinak tady ten topic je výborný :wink: vždycky si tu něco o STL počtu a dozvím tak jen tak dál chlapi :good:
vďaka Martine :)
ak mám byť úprimný, (nie je to preto, že ho máme my) naozaj si myslím, že v tejto sezóne je to asi najlepšia dvojka všeobecne zo všetkých tímov v NHL :good:
ivan23 píše:vďaka Martine :)
ak mám byť úprimný, (nie je to preto, že ho máme my) naozaj si myslím, že v tejto sezóne je to asi najlepšia dvojka všeobecne zo všetkých tímov v NHL :good:
Dovolím si oponovat.Antero Niittymaki z Tampy podává také velmi dobré výkony ( podobné čísla jak Ty ) a oproti Conklinovi má více odchytaných zápasů ( což je způsobeno hledáním formy naší jedničky Smittyho ).Niitty chytá taky prakticky za pakatel ( 600 tisíc za rok ), i z tohoto důvodu si myslím,že je na tom momentálně z dvojek asi nejlépe.Nicméně ani nejde o to,kdo je lepší či ne,důležité je,že oba celky mají 2 velmi vyrovnané golmany :) doufám,že i tento fakt vám pomůže dostat se do top 8.Blues mám jako tým velmi v oblibě.Snad budete mít stejný finiš jak loni ! :D
kisin píše:
ivan23 píše:vďaka Martine :)
Dovolím si oponovat.Antero Niittymaki z Tampy podává také velmi dobré výkony ( podobné čísla jak Ty ) a oproti Conklinovi má více odchytaných zápasů ( což je způsobeno hledáním formy naší jedničky Smittyho ).Niitty chytá taky prakticky za pakatel ( 600 tisíc za rok ), i z tohoto důvodu si myslím,že je na tom momentálně z dvojek asi nejlépe.Nicméně ani nejde o to,kdo je lepší či ne,důležité je,že oba celky mají 2 velmi vyrovnané golmany :) doufám,že i tento fakt vám pomůže dostat se do top 8.Blues mám jako tým velmi v oblibě.Snad budete mít stejný finiš jak loni ! :D
áno to máš pravdu Nitty je skvelý gólman a dostáva viacero príležitostí :yes:
V mojom pohľade, hrá veľkú rolu aj to, že Ty je Blues, cez to všetko jeho čísla hovoria jasne a v zápasoch, kde dostal príležitosť nás nikdy nesklamal, som rád, že ho máme. V prípad, ak by sa Chris zranil (čo si samozrejme neprajem) máme istotu adekvátnej náhrady a to je super pocit.
Inak v QMJHL nám rastie ďalší neskutočný talent Jake Allen o ňom ešte budeme všetci počuť, o tom som presvedčený.
Dnes po rannom tréningu zavítal k hráčom do šatne majiteľ klubu Dave Checketts a troška s nimi podebatil. Predpokladám, že mal potrebu motivovať hráčov a vyjadriť podporu tímu od celého vedenia. Určite nie je nadšený našou bilanciou v domácom prostredí. My máme totiž zo všetkých tímov Západnej konferencie najhoršiu bilanciu v štatistike domácich zápasov (5 - 8 - 2) :?
Takže teraz, keď majiteľ zrejme cíti stúpajúcu formu hráčov urobil skvelý ťah. Navštívil hráčov osobne v ich šatni a snažil sa tak prispieť k ich motivovaniu na dnešný zápas. Bolo by dobré zvíťaziť v riadnom hracom čase, o čom ja osobne som presvedčený, že sa to dnes v noci podarí. Táto skvelá atmosféra v tíme kulminuje už dlhšiu dobu a tak verím, že ju dnes hráči pretavia v tom najlepšom podaní. To znamená, že podajú skvelý výkon a budú dnes na ľade lepším tímom. Dúfam, že sa konečne predvedú strelci a zobudia svoju produktivitu. V tomto tíme je veľký potenciál a jednoznačne máme na lepšie výsledky než aké podávame a zákonite po dobrých výsledkoch príde aj lepšie tabuľkové postavenie.

:arrow: mimochodom, hráč Matt Duchene z kádra COL sa stal treťou hviezdou uplynulého týždňa - gratulujem :taptap:
(rastie z neho skvelý hráč a to bude mať v januári ešte len 19 r. :good: )
http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=508944

A ešte zostavy na dnešný zápas :
COLORADO AVALANCHE

Duchene - Stastny - Stewart
Wolski - Galiardy - Hejduk
McLeod - O Reilly - Tucker
Kočí - Hendricks - Svatoš

Hannan - Quincey
Liles - Clark
Foote - Wilson

G - Budaj

St. Louis BLUES

Brad Winchester - Andy McDonald - Brad Boyes
Paul Kariya - David Backes - T.J. Oshie
Alex Steen - Jay McClement - B.J. Crombeen
Keith Tkachuk - Patrik Berglund - David Perron

Darryl Sydor - Erik Johnson
Barret Jackman - Roman Polak
Carlo Colaiacovo - Mike Weaver

G - Chris Mason

Lets Go Blues :povzbudzovanie: :fan: :povzbudzovanie:
STL - COL 0:4 :? :doh:

tak to naše domáce "prekliatie" naďalej pokračuje... :sad2:
Včera som to našťastie prespal, nezazvonil budík (asi znamenie z hora, aby ma nepozarilo od zlosti... :roll2: )

K zápasu teda ťažko niečo hodnotiť a v podstate ani veľmi nie je čo. Natiahli sme sériu pokazených domácich zápasov a troška sme si tak skopmlikovali situáciu pred náročným zápasom na ľade nesmierne silného DETROITU !
Nepodržali nás hráči na ktorých to má byť založené, pokračuje mizéria strelcov a tak som zvedavý, ako sa s tým popasujeme v DET. Tam zrejme dôjde k menším zmenám, potrebujeme dať oddýchnuť Masonovi a proti svojím nech zachytá Ty Conklin, čo beriem ako hotovú vec. Predpokladám, že tréner stiahne Winchestra a nasadí Janssena, to kvôli zvýšeniu agresivity, hráme až príliš mäkko, hráči slabo dohrávajú súboje a celkovo je to nejaké uhladkané. Zobudiť by sa mal aj Crombeen a Oshie vie tiež zabojovať viac silovo.
Dnes teda žiadne štatistiky a čísla, žiadne poukazovanie na nejaké zlé parametre. Tu už ide iba o to, aby si to chlapi zrovnali vo svojich hlavách. Ak toto nepríde, škoda niečo rozoberať. Za túto jednoznačnú prehru majú u mňa :thumbsdown: Hrozne ma na*rali!
Presne si to vystihol. Hráme až príliš mäkko. Herný prejav je snáď horší ako Carolina a so strýkom sme sa zhodli, že naši hráči všetci pôsobia ako obráncovia. Dnes som sa tešil, že vyhánanie divákov zo Scottrade Center sa skončí. Musím povedať, že so 100% výhrou som rátal aj preto, lebo v bráne Avs stál Budaj :D . Nuž skončilo to 0:4 a to je otras !!! :evil:. Domáce prekliatie teda pokračuje vo veľkom štýle a sme najhorší !. Ivan ja som nasratý už pekne dlho a nič na tom nezmenia ani také výkriky do tmy tipu 3:2 zo SJ. Tento tím ma jednoznačne na viac !!!. Chybu vidím v tom, že naše ´´hviezdy´´ sa nevedia chytiť. Boyes, Berglund, Backes, Oshie a najmä KARIYA ! Tomu by som vedel vykričať svoje. Vzhľadom na jeho kráľovský plat ma to pekne vytáča. Ďalej máme nejaký divný herný (obranný) systém za ktorý podľa mňa môže Murray. Nechcem na tohto trénera kydať pretože si cením čo porobil s tímom v minulej sezóne ale mám za to, že tento tréner ovláda snáď jeden herný systém a aj ten na súperov zdá sa absolútne neplatí. Proti nemu však stojí aj športová (ne)forma hráčov. Avšak on je aj na to, aby ich vybyčoval k lepšiemu. Skratka som za to aby sme porozmýšľali aj nad zmenou trénera :hmm: . Chcem povedať, že ak sa v najbližšej dobe niekoľko vecí nezmení tak na PO môžme zabudnúť ! Bude aj olympijska prestávka ale vtedy už môže byť neskoro. Treba počitať aj s možnými zraneniami našich hráčov, ktorí reprezentujú USA. A na taký zázrak a finiš aký bol minulý ročník neverím. Nechcem byť pesimista ale skratka sú problémy a treba ich riešiť.
hlavne, že riešime nejaké stupídne výmeny :
pošleme super obráncu Bella s Čechom Káňom do CBJ a získame slabého Pelletiera :sad2: :doh: čo sa to robí, to už všetci prišli o zdravý rozum..? Hodnotím to, ako neadekvátnu výmenu a že sme jednoznačne prerobili!
- Pascal Pelletier 16.6.1983
Po 4 sezónach v QMJHL a 3 v ECHL hral 3 sezóny na fame Bruins v Providence.
Debut v NHL v sezóne 07/08 za BOS, za ktorý celkovo odohral 6 zápasov, v auguste 2008 šiel výmenou do CHICAGA. Po sezóne šiel znova výmenou do CBJ. http://en.wikipedia.org/wiki/Pascal_Pelletier

Zajtra v DET po dlhšom čase očakávam našu jasnú prehru, nejako to cítim, že na našich tá domáca prehra hrozne doľahne a ešte aj cestujeme vonku. Naviac hráči DET sa zdá sa pomaličky rozbiehajú. Ale však uvidíme, mal som chuť si to pozrieť, aj napriek tomu, že ráno idem do práce, no ešte uvidím (ak sa mám dívať na to trápenie, tak to radšej nie...)
------------------------------
Z noviniek :

- asistent trénera Murrayho Rick Wamsley má na tréningoch s hráčmi ešte jednu vec na starosti a to rozoberá činnosť jednotlivých brankárov pri zákrokoch počas nájazdov s hráčmi, ktorí sú zväčša aktérmi trestných strieľaní. Pred každým zápasom si vyberie video so zákrokmi brankára tímu s ktorým hráme v najbližšom zápase a podrobne analyzuje jeho hru. Svoje poznatky a postrehy potom odovzdáva hráčom. (zdá sa, že po čase sa nám práve na nájazdoch celkom darí, takže to prináša svoje ovocie :thumbsup: )

- V lete budúceho roka sa dočkáme ďalšej významnej zmeny a to na poste GM..!
Doterajší GM Larry Pleau na tento post rezignuje, kvôli zdravotným problémom jeho manželky (má rakovinu) a chce sa jej na plný úvezok venovať. Dostal ponuku, aby pri tíme zostal a pôsobil, ako poradca a túto ešte zvažuje.
Novým GM bude vymenovaný Doug Armstrong.

- tu je článok o tejto manželskej dvojici a ich trápení :
http://sports.espn.go.com/nhl/columns/s ... id=4710981
No vymeniť by sme potrebovali trochu iných hráčov. V lete keď prišiel Bell som sa celkom potešil a dúfal som, že by mohol preraziť ako napríklad Weaver. No šancu poriadne nedostal a tak sme ho takýmto spôsobom vymenili :beee: . Neuveriteľné. Pripáda mi to ako celkom slušný chaos. Ja to vidím zajtra na prehru 5:3 najlepšie uhráme bod.
Mne hlavne chýba taký ten správny kapitán, ozajstná osobnosť, ktorý potiahne práve v takýchto chvíľach. Náš kapitám Brewer je večne zranený, aj preto sa divím, že mu to C ešte nevzali. Vhodným kandidátom na jeho nosenie by sa mi videl Keith Tkachuk alebo Barret Jackman. Boysie je momentálne v hroznej kríze a nedarí sa mu. Kariya maká, ale on na to nemá, aby bol kapitánom tímu, možno by ešte pripadal do úvahy Andy McDonald.
Ak by to bolo na mne dotiahol by som ešte v rámci výmien nejakého šikovného hráča, rýchleho, technicky zdatného a dobrého strelca. V tomto smere sú veľmi húževnatí hráči z Ruska, ako Frolov z LAK, Afinogenov z ATL, či Alexander Sjomin z WSH, ktorí v tomto smere pripadajú do úvahy.
Z ostatných hráčov NHL v iných kluboch, ktorým končia po sezóne kontrakty by som si vedel vybrať napr. Kyle Wellwood z VAN, Blake Wheeler z BOS, Ray Whitney z CAR, Tomas Holmstrom s DET.

to je ale len také fantazírovanie, zatiaľ je súťaž v plnom prúde a nás dnes čaká ťažký zápas v DET, s ktorým sa nám celkom darí v poslednom období, tak uvidíme do akej miery budeme mimo po tej poslednej domácej prehre. Ak sa hráči dajú dokopy a podajú znova skvelý výkon, bude to znamenať, že psychicky sme na tom dobre, už len získať hernú pohodu na domácom ľade...
Tímový líder to je kapitola sama o sebe. Brewer ako si povedal je stále zranený a navyše mne sa ani na kapitána vôbec nehodí. Mne pripadá absolútne nevýrazný. Z dlhodobej perspektívy a samozrejme pri ako takej forme by som dal ´´Céčko´´ Backesovi. Pretože si stále myslím, že je to náš možno najkomplexnejší hráč aj keď táto sezóna je zatiaľ katastrofa. A jeho prejav sa mi zdá taký vodcovský. Myslím si, že príchod Frolova by nebol od veci. Afinogenov alebo Sjomin sú momentálne asi nedotknuteľný. Ja by som bol celkom rád za nejakého slušného strelca. A napádajú ma dvaja hráči z Toronta. Hagman a Kessel.
No a ako som včera spomenul dnes očakávam prehru poprípade 1 bodík ale kiežby som sa mýlil.
DET - STL 0:1 :fan: :good:

tak toto nech mi niekto vysvetlí..? :doh: Doma sa neskutočne trápime a z vonku nosíme body od súperov, odkiaľ sa len tak ľahko nenosia.
Je pravdou, že tento zápas bol špecifický aj tým, že to bola v podstate One Man Show - Ty Conklin a my sme zvíťazili jediným gólom Boyesa ešte z 2. min. prvej tretiny. Ale rátajú sa body a my sme ich získali plný počet. Aj som to avizoval, že s DET sa nám zvykne dariť, neviem čím to je, ale potvrdili sme to aj v úvodných dvoch zápasoch vo Švédsku. V noci sme dokonca ustáli 6 presiloviek domácich a to je dobrá vizitka našich oslaboviek v ktorých sme na tom celkom slušne.
Pomer striel v tomto zápase 42 - 26 :!: v prospech domácich hovorí o jasnej dominancii hráčov DET. Bolo tomu tak najmä v prvej a tretej tretine. V tej druhej sme boli domácim aspoň vyrovnaným súperom. Zaujala aj šanca Bertuzziho v 2. tr. ktorého Conclin skvele vychytal a následná dorážka a gól ktorý rozhodca neuznal, ale naozaj netuším prečo :?: Inak domácim chýbalo viacero kľúčových hráčov a aj to zrejme zavážilo (Franzen, Lilja, Filppula, Kronwall, Williams) Hodnotím to inak, ako jedno šťastné víťazstvo.

Čo dodať, to víťazstvo nesmierne potešilo, ale bolo by dobré v najbližšom domácom zápase prelomiť konečne domácu smolu a poraziť "olejárov" :yes:
Hrali sme zasa v nezmenenej zostave, čo je dobré, útoky sa nám tak celkom slušne zohrávajú. Tréner neskôr priznal, že zvažoval nasadenie lajny Oshie - Berglund - Perron, ale po konzultácii so svojimi asistentmi od toho neskôr upustil.
Inak naša momentálna štatistika v zápasoch hovorí jasne :
Doma = 4 - 9 - 2 (túto musíme veľmi rýchle začat dostávať do pozitívnych čísel :hmm: )
Vonku = 8 - 2 - 3

ešte pridám článok k zápasu, sú tam aj vyjadrenia trénera, Ty Conclina a iných hráčov...
zajtra nás čaká ďalší dôležitý domáci zápas : STL - EDM

s týmto súperom sa v posledných 10 vzájomných zápasoch zrodila remíza v riadnom hracom čase. Inak v posledných 5 zápasoch vždy vyhral EDM, z toho 2x po predlžení. Takže zápasy s týmto rivalom z našej Západnej konferencie sú vždy veľmi vyrovnané. EDM nemal najlepší vstup do sezóny, trápili sa a ich výkony boli rozpačité. Poslednú prehru však zaznamenali 28.11 vo VAN v pomere 7:3 a odvtedy ťahajú šnúru 4 víťazstiev. Podarilo sa im vyhrať v DET 4:1, na trestné v DAL 3:2, rovnako tak na FLO a posledne vyhrali na ľade TB v riadnom hracom čase 3:2. Takže k nám príde pomerne dobre rozbehnutý súper. Ich súpiska je ale inak celkom rozhodená zraneniami, keď im chýba viacero dôležitých hráčov pre zranenia (Hemský, Khabibulin, Comrie, Pouliot, Grebeškov, Pisani) Najmä absencia Khabibulina sa javila, ako veľký problém, ale mladý Jeff Deslauriers sa zatiaľ ukazuje, ako skvelý náhradník a podáva spoľahlivé výkony. Taktiež obrana na čele s našim Ľubom Višňovským a Čechom Šmídom je na tom pomerne slušne. Z útočníkov si budeme musieť dať veľký pozor na Pennera, O Sullivana, Morreaua či Nilssona.
Edmonton je na 12. priečke v našej konferenčnej tabuľke s 32 b. tesne o 1 bod pred nami, takže víťazstvom by sme sa dostali pred nich. Bolo by teda na čase konečne doma zvíťaziť a potešiť vypredanú halu. Títo naši skvelý fans si to už konečne po dlhšej dobe zaslúžia. :yes: :fan:

V akej zostave by mal nastúpiť náš zajtrajší súper EDMONTON OILERS:

Gilbert Brule - Gagner - Penner
Jacques - Horcoff - O Sullivan
Morreau - Potulny - Cogliano
Nilsson - Stone - Stortini

Višňovský - Staios
Souray - Šmíd
Studwick - Gilbert

G - Jeff Deslauriers

(k našej zostave a novinkám pred zápasom sa vyjadrím zajtra...)
Dnes teda Edmonton, tím, ktorý je celkom sympatický no zápasy proti nim nemám vôbec rád. Očakávam výhru ale bojím sa, že sa opäť sklamem.
Ta čo...?
že vraj Habs chcú vymeniť Haláka za dobrého útočníka a najvážnejšími kandidátmi sú Blues a Wings. A keďže Wings až tak čo vpredu nemajú ponúknuť, vidím to na St.Luis a jedného z vašich veteránov Tkachuk a Karyia. Skôr teda Karyiu.
Za starého trápiaceho hokejistu solídna výmena. A to Karyiu uznávam ako málokto!!! Neuveriteľne nedocenený technik.
begbeee píše:Ta čo...?
že vraj Habs chcú vymeniť Haláka za dobrého útočníka a najvážnejšími kandidátmi sú Blues a Wings. A keďže Wings až tak čo vpredu nemajú ponúknuť, vidím to na St.Luis a jedného z vašich veteránov Tkachuk a Karyia. Skôr teda Karyiu.
Za starého trápiaceho hokejistu solídna výmena. A to Karyiu uznávam ako málokto!!! Neuveriteľne nedocenený technik.
nuž neviem begbeee... my momentálne brankára vôbec nepotrebujeme (jedine že sa už uvažuje dopredu a po sezóne u nás skončí Mason, ktorý bude UFA, :sad2: ale skôr by som veril tomu, že mu ponúkneme predlženie kontraktu)
No ale ak by sme Jara predsa len vzali, musel by na farmu, lebo u nás je post 1. aj 2. veľmi jasný a s brankármi je absolútna spokojnosť...
Tento problém ale majú v DET, takže ak by Jaro mal odísť, vidím to skôr na DET a ponúknuť môžu napr. Lilju alebo Lebdu, lebo MTL potrebuje vystužiť najmä obranu podľa mňa :hmm:
Lenže Habs hľadajú útočníkov. Z Det koho.. Ináč Det je jasný kandidát pre Haláka čo sa brány týka, akurát nemajú koho vymeniť.
A súhlasím že vás post brankára netrápi. Mason je skvelý.
begbeee píše:Lenže Habs hľadajú útočníkov. Z Det koho.. Ináč Det je jasný kandidát pre Haláka čo sa brány týka, akurát nemajú koho vymeniť.
A súhlasím že vás post brankára netrápi. Mason je skvelý.
Nuž to ja netuším, možno Holmstroma alb Bertuzziho, ale aj tak sa mi to vidí tak, že si podajú ruky s vedením DET. :yes:
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2002 GOTEBORG