Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Tak troška som sa popozeral po štatistikách zo zápasu s BOS a zaujali ma niektoré veci...

V 1.tretine sme zdá sa dominovali a stav 1:1 po tejto časti bude skôr zásluha výborného Raska. Túto časť sme BOS prestrieľali v pomere 16 - 6, cez to všetko za Raskov chrbát prešla len teč Tkachuka po strele Colaiacova od modrej, čiže dosť šťastný gól.
Potom ale prišla 2. tretina a náš strelecký výpadok, keď sme Raska ohrozili iba 3x, cez to všetko sme dokázali dať jeden gól po krásnej akcii Boyesa a šikovnom zakončení Colaiacova, ktorý sa s ním vydal do prečíslenia. Lucic dal podobne šťastný gól (ako Tkachuk) po tečovaní Chárovej dobrej strely od modrej.
Túto časť sme na strely prehrali 3:9 :!: :thumbsdown: a tak BOS zaslúžene viedol po dvoch tretinách 3:2.
V 3. tretine sme znova súpera prestrieľali v pomere 12:8 no už sme nedokázali stav vyrovnať, práve naopak, počas našej presilovky pri úplne jednoduchej situácii to Chris zle odhadol, chcel rozohrať puk, ale urobil to tak nešikovne, že to dal presne na hokejku bergerona a ten pohotovo našiel pred našou bránou nepokrytého Sturma a bolo rozhodnuté. Bola to podľa mňa asi najväčšia chyba Masona v doposiaľ odohraných zápasoch, ale na druhú stranu mu treba vysloviť poklonu, lebo nás aj veľa krát podržal.

Hra Steena už naberá dobré parametre a tak sa dá očakávať, že v zajtrajšom zápase v DAL nastúpi vo svojej lajne s McClementom a Crombeenom. Naopak Berglundovi to teda vôbec nejde a na jeho hlavu sa na nete zniesla veľká vlna kritiky. Je veľký predpoklad, že ho tréner na chvíľu stiahne a do hry nastúpi Winchester, ktorému to celkom šlo posledne. Rovnako tak je nespokojnosť s hrou Kariyu, od ktorého sa teda očakáva, že za ten plat bude mužstvo výsledkovo ťahať. Zatiaľ je jeho produktivita mizerná. Ak to takto pôjde ďalej, obávam sa, že možno dôjde k zaujímavej výmene túto sezónu... :hmm:
Podobne zlé ohlasy sú aj na hru Brewera, nášho kapitána a vyššia produktivita sa samozrejme očakáva od dvojice Boyes - Backes.

Inak máme najhoršiu bilanciu v štatistikách presiloviek a to je tiež na zamyslenie... :sad2:
na stránke stltoday.com vyšiel tento článok : http://www.stltoday.com/blogzone/mornin ... d-offense/

kde mimo iné, sú zaujímavé najmä tieto štatistické ukazovatele :

Reviewing some Blues’ offensive stats today, it’s almost unbelievabe the team has been this bad:
Chew on these numbers . . .

* Blues have scored 50 goals this season, fewest in the NHL.
* In 13 of 21 games this season, the Blues have scored two goals are fewer.
* David Backes hasn’t scored in 16 games and Paul Kariya hasn’t scored in 14 games. :!:
* After scoring 31 goals last year, Backes is on pace for four goals.
* Brad Boyes scored 43 goals two years ago and 33 last year. He is on pace for 17 games this season.
* The Blues have outshot their opponents in 10 of 21 games this season, but have just a .400 winning percentage when outshooting opponents.
* The Blues rank dead last in the league on the power play (12.2 percent).
* The club has 10 power-play goals on 82 opportunities this season. :?
* The Blues were 4-for-9 in Sweden, which means they are 6-for-73 since returning.
* They had 21 power-play goals on 93 chances at the same point in the sesaon last year.

Čo z to v skutočnosti znamená..?
Brad Boyes, ktorý dal v priemere 38 gólov v posledných dvoch sezónach, je pri súčasnom tempe našliapnutý na takých 17. :? :ee:
David Backes dal v predošlej sezóne 31 gólov, ale dnes to vyzerá tak, že v tejto je na ceste iba za 4 gólmi. :shock:
Paul Kariya, ktorý má v priemere 73 bodov vo svojich posledných piatich úplných sezónach, je zatiaľ našliapnutý na nejakých 31 bodov v tejto sezóne. :?

Po prehre 4-2 v pondelok s Bostonom, má klub na konte 50 gólov v sezóne, čo je najmenej v NHL. :!:
Až v 13 zápasoch z doteraz odohraných 21 , Blues dali dva góly a menej :thumbsdown:

K tejto nelichotivej situácii sa mal možnosť vyjadriť aj tréner Andy Murray, ale jeho slová mi prídu veľmi alibistické. Myslím si, že nesie veľkú dávku zodpovednosti za tento stav. Veľmi dobre to vyjadril jeden fanúšik v tomto príspevku :
"all murray needs to do is look in the mirror for the answers. murray is the only reason for this “putrid offense”. he is responsible for putting the players on the ice aw well as the system they play. why is that so hard to figure out? how long will blues mngt have to put up with this poor excuse as a coach? the buzz is gone. the hard work is gone. the arena is starting to empty out again. mngt has done so much to let murray just throw it away..."

:arrow: tento tréner už v predošlom období bol veľmi kritizovaný, že nevie naučiť hráčov hru v presilovkách, myslím si, že sa táto téma začína znova otvárať a náš tréner, ak budeme pokračovať v tomto trende, bude zrejme prvým v tejto sezóne NHL, kto opustí svoje pôsobisko...
Veľa napovie už dnešný zápas s DALLASOM. :yes:
Tak a máme to tu, to čom som avizoval v súvislosti s Berglundom sa naplnilo a v zostave ho vystrieda Winchester, ktorý pôjde do 4. útoku. Steena zaradí tréner do svojej lajny s McClementom a Crombeenom. Ďalšou zmenou v našej zostave bude nasadenie Ty Conclina do brány na dnešný zápas, čo tiež hodnotím, ako dobrý krok. Chris si aspoň troška oddýchne (myslím si, že to aj potrebuje) a Ty bude mať ďalšiu príležitosť predviesť, že je veľmi dobrou dvojkou :yes:
Naša zostava na dnešný zápas bude teda takáto :

1. Perron - McDonald - Boyes
2. Kariya - Backes - T.J. Oshie
3. Steen - McClement - Crombeen
4. Winchester - Tkachuk - Janssen

Colaiacovo - Johnson
Weaver - Polák
Brewer - Jackman

G - Ty Conclin

V zápase pre zranenie nenastúpia :
Blues — D.J. King (hand), out.
Stars — D Nicklas Grossman (groin) and C Brian Sutherby (groin), questionable; RW Fabian Brunnstrom (shoulder), out.

Dnešný zápas bude veľmi ťažký a tak isto sa mi ťažko odhaduje, ako dnes dopadneme. Rád by som skonštatoval ráno naše víťazstvo, ale pravdu povediac, naozaj netuším, ako sme na tom psychicky. Nechám sa teda prekvapiť. Tip cez to všetko dám = 4:3 pp pre domácich.
a ešte jedna zaujímavosť, redaktor stl.today.com - Bernie Miklasz si dal tú námahu a zrátal čas niektorých hráčov v Power-Play a k tomu ich efektivitu, tie čísla sú neskutočné :

Brad Boyes: 79 minutes, 1 goal

Andy McDonald: 73 minutes, 1 goal

Paul Kariya: 58 minutes, 1 goal

David Backes: 50 minutes, no goals

Patrik Berglund: 50 minutes, 1 goal

David Perron: 59 minutes, 2 goals

Keith Tkachuk: 59 minutes, 2 goals

T.J. Oshie: 37 minutes, no goals

pre porovnanie mladému Ellerovi na 1 gól stačilo 7. min. :!: :?:

Čo k tomu dodať, ak sa nezvýši efektivita kľúčových hráčov, hlavne v početnej výhode, tak sa z miest kde sme teraz nepohneme. Máme pasívne skóre a pomerne veľa zbytočných prehier, nejdú nám predlženia, z 5 ktoré sme hrali, sme dokázali iba raz uspieť, to je dosť bodov ktoré nám chýbajú. Veľmi zle využívame výhodu domáceho prostredia. Pritom ak sa pozriem na čísla, ktoré má NSH alebo LAK tak je to podobné. Ak by sme teda boli efektívnejší v zakončení, mali by sme aj viac bodov a boli by sme určite vyššie v tabuľke. Sme najhoršie skórujúcim tímom v celej NHL a na druhú stranu máme 4. najlepšiu obranu. :!: :?: Tu vidím hlavnú príčinu dnešného nelichotivého stavu. Ak začneme viac premieňať vypracované šance, začneme vyhrávať, dostaví sa pohoda a určite sa posunieme v tabuľke nahor, ale kedy to príde, to netuším. :sad2: Ja na takýto impulz čakám už od zápasu s VAN... (o tomto zápase som si myslel, že je naštartovaním nášho tímu k lepším výsledkom, žiaľ nebolo to tak)
DAL - STL 3:4 pp :clap:

pekne, škoda bolo už toho vyrovnávajúceho gólu Morrowa v posledných sekundách, ale nakoniec sme si to (pre mňa prekvapujúci) vyhrali v trestných strieľaniach :good:
Neskôr prinesiem podrobný report...
Ale pekne ti vyšiel tip pred zápasom, skončilo to presne ako si tipoval 3:3 :thumbsup: a rozhodlo sa až v "loterii", v nej ste boli štastnejší vy.
Mna by ohladom KTL skôr potešila vaša výhra už v hracom čase.
v sestřizích byl k vidění celkem slušný hokej a taky par krásných individuálních průniků ze strany Bluesmanů :thumbsup:
jinak Janssen to je fakt blázen :D ale žádná jeho bitka není nuda jako u některých bitkařů
Tak konečne sa podarilo. Skôr než sa v Dallase začali diať veci zaujala bitka Janssena. Tento chlapík sa mi viac a viac pozdáva :good: . Konečne sa strelecky presadil Backes !!! Dúfam, že už mu to bude sypať stále. Gól dal aj Johnson ten je pre mňa veľké prekvapenie a jeho výkony sú fantastické len tak ďalej :good: . Škoda gólu v poslednej minúte avšak myslím si, že určite nemal platiť ! Morrow stál v bránkovisku a myslím si, že tam bol aj faul na McClementa. Predĺženie bolo napínavé po góle volalo sólo Oshieho, ktorý si zrejme zaspomínal na Vancouver :cool: . Škoda bol by to ďalší gól roka. Peknú šancu mal aj Perron. No a v nájazdoch sme teda konečne mali štastie aj my a konečne dal gól aj Boyes. :) . Opäť dúfam, že táto výhra nás nakopne a najmä naše ofenzívne opory. Ivan podľa tých štatistík a noviniek, ktoré sem predhadzuješ je to hrôza. Možno ma zarežete ale keď sa konečne tí naši ´´naj´´ nerozbehnú kľudne sa pod výmenu Brewera, Boyesa a Kariyu podpíšem. I keď Kariya sa bude ťažko vymienať. Možno by pomohla aj zmena trénera. V rámci teórie :roll: .
Martin #27 píše:v sestřizích byl k vidění celkem slušný hokej a taky par krásných individuálních průniků ze strany Bluesmanů :thumbsup:
jinak Janssen to je fakt blázen :D ale žádná jeho bitka není nuda jako u některých bitkařů
to máš pravdu, aj mne sa páči, že také tie klasické ťahanice za dres a naťahovania sa navzájom vynecháva a ide rovno na vec. Tá jeho pravačka je neskutočné kladivo, bolo vidieť, že aj Barch toho mal dosť... :good: :box:
inak pekný zápas, potešila najmä prvá tretina - bohatá na góly :thumbsup: nejaké hodnotenia už budú o ničom , aj tak už väčšina o zápase viete to podstatné. Celý team zahral dobre, znova vynikala obrana, najmä Johnson a Jackman. Janssen už po tej bitke viac do hry nezasiahol a tak som dnes striehol na nejakú info, či nebude aj on zranený, no zatiaľ sa nič také neobjavilo - tak dúfam, že bude v poriadku. Z útočníkov sa mi páčili T.J. , Perron, Backes? McDonald ale pekné momenty mali aj McClement s Crombeenom - jedna ich dobrá akcia boal skvelá a chýbalo veľmi málo, aby dali gól :thumbsup: Výkon Conklina bol taktiež skvelý, máme jednoducho super brankársku dvojicu...
Až do dnešného zápasu sme boli v celej NHL jediným tímom, ktorý doposiaľ nevyhral v nájazdoch :? Som preto rád, že aj v tejto štatistike sme vymazali 0 .
Takže s výhrou samozrejme veľká spokojnosť, dokonca aj tip, že sa bude predlžovať po stave 3:3 mi vyšiel :)

čakajú nás teraz veľmi ťažké zápasy, najprv v NSH, ktorý je dobre rozbehnutý a poráža všetko už 7 zápasov v rade. Cez to všetko by sme im mohli vrátiť prehru z domáceho ľadu, Mason by mohol proti svojim bývalým hráčom čarovať.

(zajtra inak odchádzam mimo SR a asi nebudem mať veľa času na prístup k netu, tak sa zrejme na čas odmlčím...)
Pravda. Nashville je prekvapenie pre mňa. Ale taktiež si myslím, že by sme mohli vyhrať prípadne zobrať aspoň 1 bod.
Víťazstvo na ľade potešilo a o to viac, že ho zariadili borci, od ktorých sa pred sezónou veľa čakalo, teda naši "strelci". Dnes nastúpime proti kvalitnejšiemu súperovi DET, ktorý nám má čo vracať zo začiatku sézony, zo Švédskeho ťaženia. Výsledok si je ťažko tipnúť, naši sú stále veľmi nepresvedčiví, teda s triezvym pohľadom na vec .. : STL 2:3 DET :roll: :angel:

:fan: :wawe: :groupwave: :povzbudzovanie: !!!LET´S GO BLUES!!! :povzbudzovanie: :groupwave: :wawe: :fan:
Tež to tak nejak tipujem. Vonku sa nam darí o poznanie lepšie. Nahráva nám síce slabá forma Detroitu ale my sme doma vážne jaloví. Navyše sa mi zdá, že 3 zápasy po sebe vyhrať je pre Blues niečo nemožné. V nohách je ťažký zápas s Nashvillom takže tiež som trochu pesimistický dnes. Ale kiežby som sa mýlil.

Dano ohľadom trička nás ten chlapík trocha oklamal. Rozprával nám, že to tričko má a keď som mal ísť do BA pre neho tak povedal, že to tričko je ešte v USA a nevie sa s nimi spojiť a ani nevie prečo to tam stojí. Nevie ako to vyrieši.
Tak ak si ochotný ešte čakať tak môžme a ak nie tak ti peniaze okamžite pošlem na účet. Je mi to ľúto.
Tak nakoniec máme aspoň bod. Zdá sa, že sa nám prebudili Backes s Boyesom čo je veľmi dobré. Konečne. Opäť sme dostali gól v poslednej minúte :evil: navyše veľmi zbytočný. Čo sa dá robiť bod by som pred zápasom bral ale škoda, že nakoniec nemáme 2. Ideme ďalej.
tak som znova doma, oddýchnutý a plný zážitkov...

Ako tak pozerám, je tu celkom mrtvo, čo sa deje..? :sad2: Toľko nových vecí a vy ani príspevok..?
Po celkom vyrovnanom a peknom zápase v DETROITE, kde sme mali aj dosť smoly v závere, sme odohrali ďalší nepodarený zápas v CBJ, ktorý sme nakoniec prehrali 5:2 (pritom po 2. tr. bolo 2:2), z našich skórovali Erik Johnson v presilovke a konečne aj Paul Kariya. Zápas som nevidel, tak nejdem mudrovať, ale myslím si, že nás zarezal Umberger, ktorému to sypalo. Inak pomer striel bol v náš prospech 29:27 a v poslednej tretine sme dostali 3 góly iba zo 7 striel, aj keď tie dva góly do prázdnej brány je aj tak sila :!: :?: hru v tejto časti dobre komentoval Keith Tkachuk :
"We bounced back," Blues forward Keith Tkachuk said. "I thought we controlled most of the play, but the end result ... it almost felt like we kind of changed our game in the third, which I don't understand why. It almost seemed like 'Get to overtime,' and that's unacceptable."
Ako sme vlastne hrali..? Potom čo sa nám zranili obráncovia Colaiacovo a Brewer, náš tréner stiahol z farmy Junlanda (hral s číslom 53). Zahral si aj Sydor. Naša zostava teda vyzerala takto :

Forwards :

David Perron - Andy McDonald - Brad Boyes

Paul Kariya - David Backes - T.J. Oshie

Alex Steen - Jay McClement - B.J. Crombeen

Patrik Berglund - Keith Tkachuk - Cam Janssen

D pairings :

Darryl Sydor - Erik Johnson

Barret Jackman - Roman Polak

Jonas Junland - Mike Weaver

Goalie : Chris Mason

formácie na presilovkách :
1 - Boyes, Tkachuk, McDonald, Junland, Johnson

2 - Oshie, Backes, Kariya, Sydor, Perron

V zostave teda zasa Berglund a mimo hru bol Winchester. A zasa tréner nenasadil Alexa Pietrangela, tak určite viacerých zaujíma, čo s ním ďalej..? Podľa kuloárnych zdrojov si tréner ešte necháva čas na rozmyslenie a potom ako sa očakáva jeho pozvánka do prípravného kempu pred MS Juniorov, mu tak pribudlo miesto na rozmýšľanie. Ak by totiž Alex nastúpil v 10 zápase sezóny, museli by s ním urobiť platný kontrakt, ako s ostatnými hráčmi. Zatiaľ je teda stále otvorená otázka jeho eventuálneho pôsobenia v Juniorke. Ja si myslím, že by mu tú možnosť mali dať. Je síce pravda, že v Peorii je dostatok kvalitných náhradíkov (Bell, Strachan, Wagner, Junland, Sydor) ktorí dokážu slušne zahrať pre prípad, ako teraz, že sú zranení Colaiacovo a Brewer, ale Alex sa pôsobením v juniorke vráti o krok späť. Teraz potrebuje hlavne získavať skúsenosti, ktoré v budúcej sezóne iba zúročí. Toľko môj pohľad na vec okolo Alexa.

Do 4.12. máme teraz voľno, tak sa dúfam dáme psychicky dokopy.
Neviem ale skratka k prehrám nemám chuť sa nejak vyjadrovať. A už vôbec nie k takým aké boli so SJ,DET a teraz CBJ. Lebo v podstate to je stále o tom istom. Pozitíva na dnešku nevidím nijaké. To, že Johnson je skvelý, na to som si už zvykol. A, že Kariya dal konečne gól? Na to berie tých 6 mega aby dával góly, zbieral body a ťahal mužstvo pretože platí za najväčšiu hviezdu. O tom, že sa nám zranili Cola a Brewer neviem :-( . Možno sa chytí Junland.

Možno vyzerám trochu ako zbabelec alebo tak. Ale fakt čo k tým prehrám písať. Podľa mňa je to o nekoncentrovanosti.
Ivan tiež si myslím, že to tu stratilo na lesku. Neviem čím ale tiež budem rád, keď sa to zmení.
Nuž neviem, ja to až tak zle nevidím, možno som troška nad vecou, ale naozaj som zázraky od nášho tímu v tejto sezóne neočakával, veď sme v podstate skoro neposilnili. Tento team má samozrejme na viac, ale niektoré zápasy sme prehrali vyslovene smolne, napr. aj ten posledný s DET a CBJ (úplne pokojne sme to s DET mali vyhrať a v CBJ uhrať remízu) žiaľ nepodarilo sa :?
Hráči ale vo väčšine makajú, čo som videl niektoré zápasy, mal som z našich dobrý pocit. Ak si pozrieš štatistiky, tak uvidíš, že vo väčšine prípadov sme aktívni, málo vylučovaní a ku všetkému ešte máme veľmi dobre chytajúcu dvojicu brankárov. To sú všetko predpoklady, aby sme boli o niečo vyššie v tabuľke, než v skutočnosti sme. v podstate nám chýba iba 6. bodov na NSH, ktorý je momentálne na 6. mieste v našej konferencii. To sú body, ktoré sme úplne reálne mohli dnes mať. Príčinu vidím iba v jednom : nedarí sa nám premieňať šance. Toto je náš problém..! Dali sme doposiaľ iba 62 gólov a delíme sa v tejto štatistike o posledné miesto spoločne s NSH a CAR. Ale už aj na našej stránke sa čoraz viac ozývajú hlasy fans, ktorí žiadajú zmenu na poste trénera, ktorí vlastne neustále strieda zloženia útokov. Hráči si takto ťažko zvykajú na seba o nejakej chemistry v jednotlivých lajnách škoda hovoriť. Sú to profíci, ale ak každý druhý zápas máš na krídlach iných hráčov, je to troška od veci. Jediným ako tak stabilným útokom je Steen - McClement - Crombeen. Posledné zápasy už necháva pokope aj 1. útok Perron - McDonald - Boyes a konečne sa im zdá sa začína dariť, ale aj to vnímam ako dôsledok nedávnej intervencie majiteľa klubu, ktorý zvolal kvôli súčasnému stavu v klube tlačovku, kde sa dotkol aj tejto témy.
Pokiaľ ide o obranu, tam veľký problém nevidím, dostávame pomerne málo gólov z hry 5 - 5 a to je dobrá vizitka. Jediná vec, ktorá nám ešte absolútne nejde, je hra v presilovke. Hráči sa často-krát nevedia trafiť ani do takmer prázdnej brány, ale prečo to tak je, to neviem... :hmm:
Troška som sa rozpísal, ale naozaj to takto vnímam. Možno tento rok nebude ani PO, ale cez to všetko vidím v tomto tíme perspektívu do budúcna. Len ho budeme musieť vhodne doplniť. Vyslovene sa žiada oživiť tento team novými menami, ktoré to ale budú, to sa nechajme prekvapiť. Ja som presvedčený, že p. Davidson spolu s našim GM už niečo šikovné vymyslia. :yes:
V podstate by som sa nebránil ani príchodu nového trénera...
ak vás zaujíma dianie okolo mladého Alexa Pietrangela a čo s ním bude ďalej, tak tu je článok, kde sú aj vyjadrenia nášho prezidenta p. Davidsona k tomuto hráčovi, ale v podstate je to stále o tom istom, ešte nepadlo žiadne rozhodnutie a premýšľajú čo s ním. Takto sa vyjadril v článku na záver :
"He's only 19," Davidson said. "There's a lot of good players in this league that spent three years in the minors. We were in a position here not long ago where this team was 30th, and we were looking at finding way to get young talent.
"Now we've got a lot of youth here and they can't all play at once. Alex is going to be a very, very good player for the St. Louis Blues. It's all a matter of time, a matter of work, a matter of patience and trying to do it the right way.
"

Ja osobne z toho začínam mať pocit, že Alex nakoniec skončí v juniorskom tíme Niagara IceDogs (OHL).

Viac v článku : http://www.bnd.com/blues/story/1033085.html
Novinky :
Alex Pietrangelo prijal pozvanie a zúčastni sa prípravného tábora reprezentačného družstva juniorov Kanady, ktorý sa uskutoční od 12.12. -16.12. v Saskatchewane v Kanade.
Pietrangelo bude pravdepodobne vybraný do kádra tímu Kanady, ktorá bude hrať v roku 2010 Majstrovstvá sveta juniorov. Tento turnaj sa uskutoční v dňoch 26.decembra až 5. januára, čo znamená, že bude tímu Bluesmanov chýbať po dobu troch týždňov.
http://www.stltoday.com/stltoday/sports ... enDocument

Andy Murray chce zlepšiť efektivitu v presilovkách... nuž patrilo by sa :? (viac v článku)
http://www.stltoday.com/stltoday/sports ... enDocument

A ešte včera sa vo veľkom rozoberali slová Keitha Tkachuka po zápase s CBJ, k prístupu niektorých hráčov v poslednej časti hry. Ak máte chuť si to prečítať, tu je odkaz :
http://www.stltoday.com/blogzone/mornin ... -columbus/
Ale podľa tam zbytočne riešia hlúposti, Keith je starý mazák a už niečo v NHL odohral, tak si myslím, že presne vedel na čo naráža, žiaľ nie všetci ho aj tak chápu...

Dnes v noci nás čaká hrozne ťažký zápas na ľade žralokov v SJ a tak sa na to pozrieme. Večer si počkám na novinky z ranného tréningu a až budú, tak dám aj predpokladané súpisky a ďalšie novinky.
tak dnešný zápas STL - SJS

Dnes v noci nás teda čaká súper z tých najťažších, momentálne žraloci vedú tabuľku NHL so 42 b, keď z doteraz odohraných 29 zápasov vyhrali 16 a prehrali v riadnom hracom čase iba 6. V predlženiach majú 3 V a 4 Pr. Takže to naši dnes nebudú mať vôbec ľahké a úprimne poviem, očakávam našu prehru. Dať pozor si budeme musieť predovšetkým na ich najnebezpečnejších hráčov a to Joe Thornton, Patrick Marleau a Dany Heatley.
Šancu samozrejme máme, ak nám zachytá Chris a bude sa dariť strelcom môžme niečo uhrať, ale práve strelecká mizéria útočníkov ma núti byť troška pri zemi. SJS nastrieľali súperom doteraz 101 gólov, čo je oproti našim 62 značný rozdiel :sad2:
Pokiaľ ide o hráčov, ktorí sú zranení a dnes do hry nezasiahnu :
STL : u nás je to ešte nedoliečený D.J. King, ktorý už mimochodom začal pomaličky trénovať a ešte stále nebude hrať obránca Brewer.
SJS : Brad Staubitz a Jody Shelley

V dnešnom zápase dôjde k malej zmene pokiaľ ide o nasadzovanie hráčov na presilovky, túto záležitosť bude mať dnes v kompetencii Murrayho asistent Ray Bennett. Podľa vyjadrenia v tlači nebolo toto rozhodnutie p. Davidsona alebo GM, ale jeho vlastné, kriticky zhodnotil situáciu a navrhol takéto riešenie. Tak uvidíme, čo to prinesie, sám som zvedavý... :hmm:
Inak hru v presilovke či v predlženiach svojsky kritizoval aj Keith Tkachuk, keď upozornil, že by sme mali hrať viac nátlakovo a s ofenzívnou filozofiou, počas PP napríklad žiadal, aby šla na každé druhé striedanie tá najlepšia útočná lajna. Náš tréner často nasadzoval počas PP aj dvoch obráncov na modrú čiaru, čo sa napr. Keithovi rozhodne nepozdávalo.
K problémom, ktoré sa riešia okolo nášho trénera a k nespokojnosti s ním vyšlo vyjadrenie od hráčov, ktorí ho v plnej miere podporili a vyjadrili sa, že v trénerovi problém nevidia. Tak uvidíme, ako to nakoniec dopadne. Majiteľ kluby naznačil, že ak by sa situácia do konca roka nezlepšila, dôjde k nejakým personálnym zmenám - ale nekonkretizoval toto vyjadrenie.

Toľko k pikoškám. Dnešný zápas ukáže, do akej miery sme schopný hrať vyrovnanú partiu s tými najlepšími. Obranu máme troška rozobratú, ale aj tak si myslím, že nejakú hroznú nakladačku (ako mi ju sľubuje brácho) určite nedostaneme.

K zostavám som sa zatiaľ nedostal, ale zásadné zmeny neočakávam. Existuje možnosť, že nenastúpi janssen, ale Winchester v útoku s Tkachukom a Berglundom. Takže by to mohlo znova vyzerať nejako takto :

Forwards :

Brad Winchester - Keith Tkachuk - Patrik Berglund

D pairings :

Carlo Colaiacovo - Mike Weaver

Goalie : Chris Mason

Ak by som ešte dodatočne získal súpisku s nejakou zmenou, tak to opravím. Pokiaľ ide o tip na výsledok, nepíše sa mi ľahko, ale vidím to dnes na prehru 4:2 :?
tak mi môj tip našťastie nevyšiel a naši predviedli absolútne vyrovnanú partiu :

SJS - STL 2:3 (ts)
rozhodujúci nájazd premenil Oshie a predtým v prvých pokusoch McDonald :good: :clap: :clap:

(utekám do práce, popoludní napíšem všetko podstatné)
Takže sa vrátim k nočnému zápasu : bola to konečne hra, na ktorú sa dalo v pohode pozerať, napádali sme súpera pri jeho rozohrávkach, šli sme do súbojov, strieľali sme a boli sme naozaj vyrovnaným a dôstojným súperom súčasnému lídrovi NHL, čo je veľmi potešiteľné. Vyzeralo to tak, ako by si naši povedali, že dnes nemajú čo stratiť, hrali uvoľnene a nebolo na nich badať žiadnu nervozitu.
Nezačali sme pritom najšťastnejšie, už hneď v úvode zápasu sa ujala exportná strela Heatleyho a bolo 1:0, pekne mu tam nabíjal Thornton (ich súhra na ľade bola skvelá v celom zápase) O chvíľku zaujala akože bitka Clowe - Crombeen, ale bolo to skôr také naťahovanie sa za dresy. V tejto tretine nás domáci prestrieľali (17 - 13) boli aktívnejší, no my sme mali skvelého Conklina v bránke. Už minule som spomínal, že máme asi najvyrovnanejšiu dvojicu brankárov a to je dobrý pocit. Conklin nás v noci niekoľkokrát skvele podržal a patrí mu veľká vďaka. Ten výsledok je z veľkej časti jeho zásluhou. :good: V polovici prvej tretiny po nenápadnej akcii sme založili protiútok, kde Steen krásne našiel na modrej McClementa a ten si nakorčuľoval do pásma a perfektne vystrelil, čo Nabokova prekvapilo a bolo 1:1. Mal som pocit, že aj samotný McClement bol mierne prekvapený, že to tam prešlo. Ale akcia to bola efektná.
V druhej tretine sme naopak boli o niečo aktívnejší my, mali sme viacero dobrých šancí, no Nabokov tentokrát svojich v každej našej šanci podržal. Naopak po nenápadnej strele od modrej keď vystrelil Murray to ešte so šťastím tečoval pred Conclinom (inak dobre clonený našim obráncom) Pavelski a prešlo to do brány. Pavelski to ani netušil, lebo ešte sa snažil hľadať puk na mieste kde ani nebol a až keď videl jasať spoluhráčov zistil, že je gól 2:1 :? V tejto časti sme domácich prestrieľali v pomere 11:7
V poslednej časti to bola zaujímavá bitka, znova mali navrch domáci, ktorí akosi svižnejšie korčuľovali a mali aj viac čistých šancí, no Conklin bol stále na svojom mieste a mali sme aj kúsok toho povestného šťastia, ktoré sa k nám nakoniec celkom priklonilo v poslednej minúte, keď šiel na trestnú Boyes :x a tak trénerovi nezostávalo nič iné len hrať vabank a tak Conklina odvolal. Hralo sa 5 na 5, ale my bez brankára. Myslel som si, že je to už všetko jasné, ale stalo sa, čo som naozaj nečakal, najprv si perfektne nakorčuľoval do pásma Kariya, skvele nahral Jackmanovi no ten nedal, hneď na to bol protiútok z ktorého žraloci nič nevyťažili, skvele tam zahrala celá naša päťka, ktorá bola vtedy na ľade (Colaiacovo, Jackman, Oshie, Perron a Tkachuk) najmä Jackman tam skvele zahral, zatlačil hráča na mantinel, získali sme puk, ten vyviezol Perron našiel Colaiacova no ten na prvý krát nedal, potom sa k nemu dostal znova a z otočky naslepo vystrelil, prekvapil tak všetkých a najviac Nabokova a bolo vyrovnané 2:2 :clap: :good: To boli naše skvelé momenty tejto časti hry. Vidieť tú radosť celej lavičky bolo neskutočné :)
V predlžení sa nič podstatné nestalo, hráči sa navzájom strážili, aby nikto nič prekvapivé nevyviedol a tak sa stav nezmenil.
V trestných to bolo zaujímavé, domáci trafili priestor našej bránky iba v jednom prípade a aj to bol gól, z našich sa trafili dvaja hráči, v prvom nájazde McDonald a v tom rozhodujúcom Oshie, ktorý Nabokova nachytal a dal mu to medzi betóny.
Vyhrali sme tak na ľade v SJ, čo sa v tejto sezóne veľa tímom zrejme nepodarí a preto je víťazstvo neskutočne cenné. Zahrali sme veľmi slušne všetky 4 oslabovky - nedostali sme v nich ani jeden. Chcem veriť tomu, že nás to niekam posunie, hráči si konečne začnú viac veriť a začneme aj viac vyhrávať :yes:
Ak by som mal niekoho z hráčov dnes vyzdvihnúť, tak jednoznačne celú lajnu McClementa, potom Perrona s Backesom, Oshieho, Tkachuka, Colaiacovo, Jackmana a Johnsona a samozrejme neskutočného Conklina. Všetkým týmto hráčom patrí neskutočná poklona a vďaka :good:
(Škoda, že som k týmto hráčom nemohol pripísať aj Boyesa s Berglundom :? )
ešte upresním zostavu, tak ako sme hrali v zápase proti SJS :

Forwards :

Keith Tkachuk - Patrik Berglund - Brad Winchester

D pairings :

Carlo Colaiacovo - Mike Weaver

Goalie : Ty Conklin

keďže víťazná zostava by sa nemala meniť, je veľký predpoklad, že v rovnakom zložení nastúpime v najbližšom zápase proti LAK, ktorý bude zajtra v prijateľnom čase o 22.00. Verím, že predvedieme znova tak dobrý výkon a získame aspoň 1b. :yes:

Inak taká malá pikoška : Nabokov bol dosť nahnevaný na Vlasica pri tom vyrovnávajúcom góle, bol vraj málo dôrazný a neblokoval strelu Colaiacova, ktorú on skoro nevidel a tak vlastne zapríčinil to vyrovnanie. Tréner žralokov to tam potom po zápase musel dávať troška do poriadku...
Myslím si, že túto správu môžme pokojne zaradiť aj sem, Brandan má nezabudnuteľné miesto u všetkých fans Blues :yes:

Štyridsaťročný kanadský hokejista Brendan Shanahan sa po svojom novembrovom ohlásení konca športovej kariéry vracia do zámorskej NHL. Pravda, trojnásobný držiteľ Stanleyho pohára sa po 21 sezónach bude teraz namiesto pôsobenia na ľade objavovať v zákulisí profiligy ako člen jej exekutívy. Komisár Gary Bettman po štvrtkovom oznámení tejto akvizície do funkcionárskych radov skonštatoval, že príchod nového viceprezidenta pre rozvoj hokeja a obchodu bude obrovským prínosom. Do funkcionárskej pozície sa Shanahan dostal tri týždne po oznámení konca kariéry. Spolupracovať bude s Colinom Campbellom. "Budem sa musieť mnohým veciam naučiť, som vzrušený a teším sa na novú prácu," povedal Shanahan.
Shanahan v NHL pôsobil v tímoch New Jersey Devils, St. Louis Blues (1991 - 1995), Hartford Whalers, Detroit Red Wings a New York Rangers. Aktívnu činnosť ukončil v New Jersey, v ktorom svoju púť kanadsko-americkou ligou aj začal v sezóne 1987/1988. Spolu odohral v základnej časti 1524 duelov s bilanciou 656 gólov, 698 asistencií a 2489 trestných minút. Navyše absolvoval 184 zápasov v play-off (60 gólov a 74 asistencií), všetky prstene za zisk Stanleyho pohára získal v drese Detroitu.
Na medzinárodnej úrovni sa v roku 2002 v Salt Lake City stal olympijským víťazom a v roku 1994 bol členom víťazného tímu "javorových listov" na MS v Taliansku.
V roku 1987 bol ako juniorský reprezentant spoluaktérom pamätnej bitky s hráčmi Sovietskeho zväzu v Piešťanoch, čím mladí Kanaďania prišli o šancu sa stať sa šampiónmi, pretože spolu so Sovietmi ich diskvalifikovali. :box:

Tu je krátky sumár jeho dlhej a skvelej kariéry : :taptap:

http://blues.nhl.com/club/player.htm?id=8451302
http://blues.nhl.com/club/news.htm?id=508508
ten "Sládek" je snáď prekliaty...

St. Louis Blues President John Davidson announced Friday that defenseman Eric Brewer will be sidelined two to four weeks with a back injury suffered Nov. 25 at Dallas. :sad2:
The injury is unrelated to a previous back injury that required surgery. Brewer was examined by Dr. Robert Watkins in Los Angeles on Friday morning.
The Blues captain has 3 points (1 goal, 2 assists) in 12 games this season
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2022 COLORADO AVALANCHE