Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Eller Berglund Perron to môžem ... :cool: Pravdupovediac ešte viac ako the kid line s Oshiem. Ale vydrží to? :)

Dnes plne verím vo víťazstvo tipnem si aj ja ... hmm ... STL 6:2 ATL :roll:
tak malá zmena, tie útoky sú dnes vyskladané takto :

1. Perron - McDonald - Boyes
2. Eller - Berglund - Oshie
3. Kariya - McClement - Crombeen
4. Janssen - Backes - Winchester

Prvá tretina taká slabšia na môj vkus, hrali sme dve presilovky a dve oslabovky. Zatiaľ je 0:0 a to aj odpovedá obrazu hry doposiaľ. Strely na bránu 8:7. Začneme v druhej tretine presilovkou, keďže je vylúčený Bogosian, tak by sme to mohli využiť. Inak za prvú tretinu ani nie je veľmi čo spomenúť.

Tak sme v druhej tretine predsa len dali so šťastím gól McDonaldom, keď zúžitkoval akciu Perrona, ktorého pekne vysunul Johnson. Dnes naľťastie vôbec nejdu ATL presilovky, sú v nich žalostní, v dvoch dokonca ani raz nevystrelili na našu bránu :shock:
Ale aj my sme v presilovkách jaloví, na začiatku sme dokonca pohrdli presilovkou 5 na 3, ktorú sme hrali celú minútu, ale nič sme z nej nevyťažili :sad2: Zatiaľ spoľahlivo chytá Ty Conklin, tak to dnes dúfam nejako udržíme a vezmeme body. Inak je to veľmi priemerný zápas, kde chýbajú súboje, ten správny náboj, šarvátky a pod. Je to celé nejaké divné až nezáživné... :cool:

V tretej tretine sme začali aktívnejšie, pekné pokusy mali McClement, Perron. V 6. min. sme hrali presilovku s po strele Brewera od modrej pekne tečoval jeho strelu Perron a viedli sme 2:0. Hrali sme s prehľadom a všetko nasvedčovali tomu, že budeme bodovať naplno. No nestalo sa. Dostali sme gól od Enstroma po peknej akcii. V 14. min hrala ATL presilovku a po peknej akcii vystrelil Kozlov z jednej, no Conklin to skvele chztil. O chvíľku na to sme dostali nepochopiteľný gól, keď z nevinnej strely spoza modrej, ktorú vyslal Hainsey, sa puk odrazil pred Conklinom od ľadu a bolo 2:2 :? V závere ešte boli šance na oboch stranách, zaujal najmä nájazd Afinogenova a našich Perrona s McDonaldom, no McDonald dlho otáľal so strelou a vyšiel z dobrého streleckého uhla. Stav sa už napokon nezmenil. (a ja som v tipovačke dnes zmenil remízu na 2 :-( )
V tejto tretine sa inak hral najkrajší hokej, veľa sa strieľalo a bolo vidieť aj veľa pekných akcií.

V predlžení zaujala strela Perrona, ktorú Hedberg zbadal v poslednej chvíli, no so šťastím ju chytil. Inak nič podstatné a tak zasa došlo k samostatným nájazdom...
Peverley - dal 1:0
McDonald - nedal, ale Hedberg ani nevedel kde je puk a od tyčky sa kotúľal mimo bránku
Kozlov - zavesil 2:0
Boyes - nedal a tak je vymaľované

Čo dodať, prehrali sme vyhratý zápas, hlúpo a vlastnými chybami. ATL zvládla lepšie ts a tak zaslúžene vyhrala. Našim dnes toho veľa nevychádzalo, videl som trápenie niektorých hráčov v priamom prenose a bolo to hrozné. Šťavu mala iba tretia tretina, inak to bolo zlé. Pochvalu si zaslúži za dnešný výkon Conklin (aj keď to vyrovnanie ide vlastne na jeho triko) a mladíci Perron s Oshiem a McClement s Crombeenom. V obrane zahrali skvele Brewer s Johnsonom. Ostatní nezaujali...
Ja mám asi šťastie na vycítenie okamihu kedy skončiť. Skončil som po druhej tretine so sledovaním lebo na tú hrôzu sa nedalo pozerať. Za tie dve tretiny sa ako jediný snažil Kozlov (i to však bolo kontraproduktívne), Peverley (ale ten v útoku toho dosť postrácal) a Bogosian. No o tretiu tretinu som prišiel, aj o obrat, aj o nájazdy, ale zas, prišiel som o niečo vôbec? :hmm: Nudný zápas.
ThrashersFan píše:Ja mám asi šťastie na vycítenie okamihu kedy skončiť. Skončil som po druhej tretine so sledovaním lebo na tú hrôzu sa nedalo pozerať. Za tie dve tretiny sa ako jediný snažil Kozlov (i to však bolo kontraproduktívne), Peverley (ale ten v útoku toho dosť postrácal) a Bogosian. No o tretiu tretinu som prišiel, aj o obrat, aj o nájazdy, ale zas, prišiel som o niečo vôbec? :hmm: Nudný zápas.
vlastne si neprišiel o nič, ale pokiaľ si chcel vidieť aspoň troška hokej, tak v tretej tretine ho bolo vidieť najviac. pekné akcie a kopec gólových šancí. V predlžení nic-moc a potom tie nájazdy. Z vašich sa mi tiež veľmi pozdával Kozlov, bol neúnavný a mohol aj skórovať. Páčila sa mi aj hra Peverleya a Afinogenova, celkom dobre zahral aj Enstrom.
Tak dnes máme zápas s kosatkami. Nemusím pripomínať, že tomuto tímu niečo dlhujeme. Avšak naša aktuálna forma neveští nič dobré . Ja si však myslím, že dnes smolu konečne prelomíme. Najmä ak naša nočná mora z pred pol roka nie je Vancouveru k dispozícii :D . Vzhľadom na našu streleckú potenciu tipujem výsledok 3:2. A schválne typnem aj strelcov Boyes, Backes, Kariya :D . Tak snáď sa k nám už prikloní štastie a zvíťazíme. Dnes začíname sériu 6. domácich stretnutí v rade čo je myslím dobrá šanca odraziť sa konečne k lepším výsledkom. Verím v 8-10 bodov. Tak poďme konečne do toho a nevyháňajme si ľudí zo štadióna ! :povzbudzovanie: :fan:.
Nehrá sa ani 8 min a už je po zápase, bluesmani už vedú 4:0. :shock: Kanonádu začal McDonald už v 18 sekunde, rýchly gol ťažko znášal Bieksa a už v 34. sekunde sa pobil s Crombeenom, k 5-im minutám za bitku dostal ešte 2 za hrubost a 10 za nešp. správanie, tretina tak prenho skončila. O dalšie 3 goly, ktoré strelili hráči STL v rozpetí necelých 2 min, sa postaral Perron dvomi zásahmi a E.Johnson. Raycroft pustil 4 puky z 9 striel, ešte horšie ale je, že ho nemôžeme ani vystriedať. Vedenie poslalo Cory Schneidera späť do Manitoby a dnes je náhradník Luongo, ten ale stále nieje úplne fit a nastúpiť by mal až proti Red Wings vo štvrtok.

Po prestávke sa predsalen objavil v bráne Luongo. V druhej tretine padol jediný gol a znovu ho strelili domáci, na konci tretiny využil presilovku Boyes a pripísal si už 4. bod v zápase. Pár minút pred golom sa ešte pobili Glass a Janssen, ale aj bitka mala jednoznačný priebeh v Janssenovom podaní, dnes nám proste nevychádza nič. :-(

Na začiatku poslednej tretiny spravil Mason chybu za bránou, puk mu vypichol Kesler, prihral Henrikovi a ten znížil na 5:1. V polovici tretiny Bieksa a Crombeen znovu zhodili rukavice , o 5 min sa pobili aj Hordichuk s Janssenom. Po bitke dostali domáci dalšiu presilovku, v nej nahodil puk na bránu E.Johnson a pred Luongom ešte puk tečoval Perron a dosiahol svoj prvý hattrick a upravil na konečných 6:1. Po skončení zápasu ešte vznikla zbytočná šarvátka za bránou...

Blues tak po 5 prehraných zápasoch v rade konečne zvíťazili, škoda že si to odniesli práve Canucks. Vancouver prehral už 2. zápas v rade, v Dallase tiež hrali zle, ale šancu na zisk bodov mali vdaka Schneiderovi až do konca zápasu. Dnes bolo rozhodnuté už po 8 minutách.
Tak zvíťazili sme 6:1 :clap: . KONEČNE !!!. Už po necelých 8. minútach to bolo 4:0 :-P . Konečne sa bodovo presadil Boyes 1+3, McDonald 1+2, vyzdvihol by som aj Johnsona 1+1 a najmä v tejto sezóne našu zrejme našu najväčšiu hviezdu Davida Perrona hattrick :good: . Tento chlapec snáď jediný naplno makal aj keď sa prehrávalo takže David super len tak ďalej. Zaujala aj bitka Janssena v 2. tretine. Škoda však, že viac bodov nezaznamenali Backes a Kariya :-( . No nič toto nás dúfam nakopne a v ďalších zápasov už konečne budeme bodovať pravideľne naplno :good: .
krása, tak sa mi to páči, na ľade naši jasne dominovali a potešila aj strelecká potencia. Perron sa mi páčil už v zápase proti ATL, bol našim najlepším hráčom na ľade, takže táto jeho produktivita je výsledkom načasovania. Bol na ľade ako časovaná bomba, bol všade kde bolo treba. Boyes konečne :yes: K tej prvej bitke niet čo dodať, Janssen v pohode a Crombeen som mal pocit, že tiež, aj keď Bieksa to nezvládal (podobne ako v zápase s NYR, nejako ťažko znáša neúspech :thumbsdown: )
Inak Kariya sa nám neskutočne trápi, neviem čím to je :? :?:
Pekne, tak by to malo vyzerať, myslím že tá lajna McDonald - Boyes - Perron by mohla byť to pravé orechvé.
Žeby sme to užnejako otriasli, alebo to bude aj naďalej podobné ako to bolo po víťazstve 5:0 nad kačičkami?
Perron, Johnson, Boyes super, dúfam, že Eller sa usadí. Fajn ale hlavne nezaspať na vavrínach.
Btw Blesfan ako to vyzerá s tým tričkom?
sorry, že opäť dlho čakáš ten chlapík ho už má a kamarát čo to vybavoval sa s ním má stretnúť teraz keď budú 4 dni voľna tak sa ti ozvem
bolo by dobré túto formu a streleckú potenciu potvrdiť v zápase s NSH, ktorý hráme už vo štvrtok :yes:
Celý team by tak išiel psychicky hore a konečne by sme predvádzali hokej, ktorý sa páči.
inak už dávno sme nemali tak bohaté zastúpenie klipov z nočných bitiek, tak si ich omrknite, stoja za to. Najmä to gesto Janssena po bitke s Glassom, to nemá chybu....

http://www.nhlpro.cz/clanek/15859-bitky ... li-dvakrat

Už dlouho nebyl zápas, ve kterém by bylo k vidění více jak 100 trestných minut. Rozhodčí se opravdu zapotili. A diváci? Ti viděli skvělou show. Celkem 7 branek a 112 trestných minut. Výrazně se na tom podílel i český obránce Roman Polák.
Český obránce Roman Polák v poslední vteřině narazil na mantinel jednoho z hráčů Canucks a poté se strhla bitka. Polák dostal dvě minuty za hrubost, dvě za vražení na hrazení a desetiminutový osobní trest. Ale začneme od začátku. Už ve 34 vteřině vyprovokoval bitku Bieksa, utkla se proti Crombeenovi. Crombeen dostal pouze 7 trestných minut, zatímco Kevin Bieksa 17. Celou první třetinu už se žádná potyčka neodehrála a padaly poze branky. St. Louis vstřelilo hned čtyři a o první pauze vyhnalo Raycrofta z brány. Ve druhé třetině padla jedna branka a znovu to byl gól St. Louis, které už vedlo 5:0. Udála se také jedna potyčka mezi Glassem a Janssenem. No a ve třetí třetině to vypuklo. Padlo celkem 70 trestných minut. Pobili se mezi sebou znovu Bieksa s Crombeenem a Hordichuk s Jansennem. Zápas nakonec skončil 6:1 pro St. Louis. Mimochodem, Roman Polák dostal 14 tr. minut, Brandon Crombeen také 14 tr. minut. Na straně hostů dostal Darcy Hordichuk 17 tr. minut, Kevin Bieksa 22 tr. minut a Willie Mitchell 12 tr. minut.
(hokejportal.cz)
Janssen je fakt blázen :D žádná jeho bitka není nudná ... jak je na tom po hokejové stránce???
nuž biť sa vie, to klobúk dole, ale svoje si zastane aj v hre, je dobrý v hre do tela, dobre dohráva súboje, najmä pri mantineloch v rohoch klziska a pomerne slušne (myslím na bitkára) korčuľuje. Keďže máme zasa zraneného D.J. Kinga, tak je dobre, že máme aspoň tohto "ochrankára" :good:
ivan23 píše:nuž biť sa vie, to klobúk dole, ale svoje si zastane aj v hre, je dobrý v hre do tela, dobre dohráva súboje, najmä pri mantineloch v rohoch klziska a pomerne slušne (myslím na bitkára) korčuľuje. Keďže máme zasa zraneného D.J. Kinga, tak je dobre, že máme aspoň tohto "ochrankára" :good:
aha díky za info,... takže až se DJ vrátí tak Janssen pujde na farmu?
Martin #27 píše:
ivan23 píše:nuž biť sa vie, to klobúk dole, ale svoje si zastane aj v hre, je dobrý v hre do tela, dobre dohráva súboje, najmä pri mantineloch v rohoch klziska a pomerne slušne (myslím na bitkára) korčuľuje. Keďže máme zasa zraneného D.J. Kinga, tak je dobre, že máme aspoň tohto "ochrankára" :good:
aha díky za info,... takže až se DJ vrátí tak Janssen pujde na farmu?
no je to dosť pravdepodobné, nakoľko v útoku máme dosť kvalitných hráčov. Momnetálne sa mi veľmi páči zloženie našich útokov,najmä ten prvý (Perron - McDonald - Boyes, ale aj Kariya - McClement - Crombeen a mladíci Eller - Berglund - Oshie sú fajn) Takže D.J. po návrate bude vo štvrtom útoku s Winchestrom a Backesom, ale u nás sa to dosť mieša, takže to môže byť a celkom inak. Nemáme totiž dlhodobo stabilné zloženia útokov, v tomto je tréner Murray tipický.
Ja si myslím, že Janssen si v pohode v tejto sezóne zahrá keďže King je vkuse zranený. Ale osobne má moje väčšie sympatie King :D . Backes v 4. útoku :? . Snáď sa to zmení !
no vidíš, to je presne o tých Murrayho pokusoch...
osobne si myslím, že to tiež nebude dlho trvať, Backes má v pohode na druhú lajnu, ale čo už. Taktiež až sa vráti Steen, pôjde rovno ku Cormbeenovi s McClementom, Kariya tým pádom do druhej lajny, nezabúdajme na Tkachuka atd. Bude to ešte zaujímavé a hlavne nemôžme vedieť, ako to bude s prípadnými ´dalšími zraneniami. V obrane to máme zdá sa v pohode, už len nech sa ako tak utrasú útoky a bude to fajn. Ale ten terajší 1. útok by mohol tréner chvíľku nechať v tomto zložení, zdá sa, že im to takto ide.
Mne by sa to pozdávalo v takomto zložení :

1. Perron - McDonald - Boyes
2. Kariya - Tkachuk - Backes
3. Eller(D.J. King) - Berglund - Oshie
4. Steen (Winchester) - McClement - Crombeen

Brewer - Johnson
Jackman - Polák
Colaiacovo - Pietrangelo
(7D - Sydor) žiaľ nezostalo miesto pre Weavra, ale nezbavoval by som sa ho. Predpokladám, že Sydor je tu len na túto sezónu.
na fóre je fajn diskusia, kde fans veľmi chvália hru Crombeena...
:arrow: http://www.stltoday.com/forums/viewtopic.php?t=676342

Musím povedať, že sa to dobre číta, lebo aj mne sa hra Crombeena veľmi pozdáva, resp. celého ich útoku Steen - McCelement - Crombeen. Už sa neviem dočkať Steenovho návratu, dúfam, že im to pôjde spolu rovnako dobre, ako pred jeho zranením :yes:
a Davida Perrona sú plné titulky, konečne sa o nás po čase píše v pozitívnych reakciách...

http://www.nhl.com/
Takto zložené útoky sa pozdávajú aj mne a obrana je vyriešená veľmi dobre. Ako si povedal zavážia aj zranenia alebo aktuálna (ne)forma niektorích hráčov. Eller je veľký talent ale vzhľadom na to, že v tíme musí byť aj bitkár by mohol hrať namiesto neho King. Je to predsa len ťažká váha bolo by riskantné nechať všetko na Crombeena, ktorý sa podľa mňa začal aj tak viac sústreďovať na hokej :) . Určite by som do 4. lajny namiesto Winchestra dal Steena keď sa vráti po zranení. Aj keď Winchester je veľmi dobrý hráč vcelku komplexný ale predsa len moje väčšie sympatie má Steen. Tento chlapec ešte určite niečo dlhuje lebo odkedy prišiel nie je to nič moc a určite má väčší potenciál. Zaujímave je, že keď sme vymenili Stempniaka tak pokiaľ viem bolo to pre nedostatok centrov a tak prišiel Steen. Cola bol len akýsi bonus, no keď porovnám prínos pre tím sa Steen nemôže Carlovi rovnať :D . Crombeen a McClement no comment to je neotrasiteľná dvojka :).
Tak nás dnes v noci čaká ďalší so 6-zápasovej šnúry domácich zápasov :

St. Louis Blues vs. Nashville Predators

tieto súboje s naším divíznym rivalom majú vždy zvláštny náboj a sú veľmi vyrovnané. Momentálne sme bod pred týmto naším dnešným súperom v našej divíznej minitabuľke. V rámci konferencie nám patrí zatiaľ 12. priečka, keď sme dva body za EDM a 3b za DET. Bolo by preto fajn v dnešnom zápase zvíťaziť a priblížiť sa k týmto tímom. Víťazstvom by sme sa taktiež priblížili k 6. PHX na dva body, čo už je dobré. V sobotu nás totiž čaká súper, ktorý patrí k tým ťažším a to SJS a tam sa veľmi zisk bodov neočakáva.

Tu je predzápasové Preview : http://stltoday.stats.com/nhl/preview.a ... =19&vis=27

INJURIES
Blues — LW Alex Steen (wrist) and D.J. King (hand), out.
Predators — RW J.P. Dumont (upper body) and C Cody Wilson (groin), questionable.

WHAT TO WATCH — Blues goalie Chris Mason is expected to be in net tonight. In four career games against the Predators, Mason is 2-0-2 and has surrendered just five goals. (dúfam, že sa mu podarí túto štatistiku vylepšiť :smile03: )

Ja osobne by som si to tipol na výsledok 4:1, tak ma dúfam naši nesklamú.
Martin #27 píše:Janssen je fakt blázen :D žádná jeho bitka není nudná ... jak je na tom po hokejové stránce???
včera sme troška rozoberali tohto hráča a tu je skvelý článok práve o ňom :

:arrow: http://www.stltoday.com/stltoday/sports ... enDocument
Believe it or not, it hasn't always been this way for Cam Janssen. There was a time, growing up, when he was valued as a goal scorer.
During his youth hockey career in St. Louis, at the Triple-A level, he once had 50 goals to go with more than 300 minutes in penalties in about 40 games. He could do things besides fight. But somewhere along the line, between his early teens and his NHL career, that Cam Janssen got lost.
Maybe, at least on some levels, he is back. Janssen isn't going to score 50 goals, mind you, unless he plays 50 seasons. But the Blues forward is earning respect for other contributions. He is being valued for contributions other than fighting.
His improvement in both puck skills and mental approach has earned him more playing time. On Tuesday against Vancouver, Janssen played 7 minutes, 36 seconds, skating on a line with Keith Tkachuk and David Backes. It was the third time Janssen has exceeded seven minutes in shifts this season. He has exceeded the 5-minute mark eight times. All the while, he is a plus 1 on the plus-minus tote board. And, he is gaining respect as a player who can be defensively responsible and provide energy.

a reakcia Brada Boyesa : Brad Boyes’s goal on Tuesday was his first of the season in North America against a goalie. Boyes had a goal against Detroit during the two-game set in Sweden to start the season. But his only other goal prior to a power-play marker against Vancouver was an open-net job.

Boyes said it was most important to restore the home-ice advantage at Scottrade Center.

“We hadn’t played really well at home,” Boyes said. “It was a tough building to play in last year and we have to get that way again. Cam (Janssen) and B.J. (Crombeen) had a couple of big fights and showed them we weren’t going to be pushed around, and that’s the way we have to be.”

ale celý článok je dobrý, je to zaujímavý chlapík ten náš Janssen :D
Blues will have same lineup tonight as they used against Vancouver.
It’s no surprise that the Blues will use the same lineup tonight as they had in their 6-1 win over Vancouver.

For the forwards, that means . . .

David Perron - Andy McDonald - Brad Boyes (očakávam od nich znova nejaké body dnes v noci...)

Lars Eller - Patrik Berglund - T.J. Oshie (dnes bz mohli skórovať aj oni)

Paul Kariya - Jay McClement - B.J. Crombeen (super formácia, viac obranná, ale veľmi potrebná, Paul by mohol prelomiť streleckú smolu)

Cam Janssen - Keith Tkachuk - David Backes (Cam sa znova pobije predpokladám :D )

Roman Polak - Barret Jackman

Eric Brewer - Erik Johnson

Mike Weaver - Darryl Sydor

to je dobrý ťah nášho trénera podľa mňa, v duchu "víťazná zostava sa nemení..." :yes:

Na margo Paulovho preradenia do 3. útoku a jeho neúčasti v presilovkových formáciach sa vyjadril takto :
“It’s not something I’m used to, but Andy’s the coach and makes the decisions,” Kariya said. “I’m ready to do whatever it takes to help this team win, and that means playing on the penalty kill, playing 5-on-5 or whatever.
“Our power play was struggling and it wasn’t doing very well. As a guy on it, you’ve got to take responsibility if things aren’t going well. We’ve been better (on the power play) the last couple of games and got a big win (Tuesday night), so as long as that keeps going, then everyone’s got to do their part.”

As far as getting back on the PP unit, Kariya said, “I think producing some offense would definitely help the equation. But as long as we’re winning games, and the team is playing like we did last game, then I’m happy to help the team out any way I can.”

Zostáva dúfať, že celý team zopakuje skvelý výkon z predošlého zápasu a znova nás potešia víťazstvom. :frajer2:
STL - NSH 1:3 :?

jediným strelcom gólu Boyes, takže zasa sme tam , kde sme boli... :doh: :ee: :sad2:
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2024 PRAHA