Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

No to ale u mňa nič nemení na tom, že je podľa mňa naj. D.J. je borec, ktorý sa len tak ľahko nenájde a je mladučkýý, jeho čas ešte len príde. Janssen je fajn, zvieratko, robí divadielka, vie zburcovať tím a navyše je skvelý bitkár, ktorý sa nedá len tak ľahko poraziť. Okrem toho hraje výborne do tela, jeho hity sú tvrdé a zahrá si svoje aj v pozičnej hre, avšak King je King.

Koho by si postavil Ivan proti Shellymu, Godardovi, Parrosovi alebo Belakovi? :-D Len nie Janssena, nehovorím, žeby ho zbili, ale aj tak, bitky ťažkých váh sú pre mňa super, aj keď sú krátke, páčia sa mi viac ako tie zápasy ala Janssen, lebo takmer vždy končia rýchlym KO. :-P

Od Kinga nik neočakáva, že bude dávať góly, ani že bude hitovať, je to skrátka bitkár. A nemyslím si, žeby bol aj v ostatnej hre slabší ako Cam. :roll:
ďalšia fajn téma na pretrase : What is wrong with this team poll
:arrow: http://www.stltoday.com/forums/viewtopic.php?t=672374

niektoré príspevky sú akoby z nášho topicu, mňa zaujal tento názor :
Coaching - I think the lines are being changed too often and the players aren't getting a chance to gel and develop any chemistry which is why we see poor production 5on5. Is it possible this team will never win a game this season when they don't score on the powerplay?
presne o tom som písal nedávno, tréner to príliš mieša, takmer v žiadnom zápase neodohráme v rovnakom zložení, ak tomu bránia okolnosti, ako napr. teraz pri zraneniach prosím, ale ak je to bezdôvodne aj po vyhratom zápase, tak tomu fakt nerozumiem :?
Players - It looks like they are trying to pick the high corners too much on shots instead of keeping the shots low for rebounds and then they can't hit an open net. I bet the Blues have close to the highest number of missed shots per game in the league and almost zero shots from the point each game. It also looks like some players are trying to do too much now and are just losing the puck by making those extra moves/passes instead of shooting the puck from the top of the circles. Goaltending for the most part has been rock solid but I thought the first two goals tonight were very stoppable.

no a k hráčom..? v podstate je to o tom, aby sme premieňali šance a to veľmi dobre vystihol tento chalan :
"They just need to score. Goaltending has been good and great at times. If they can start scoring the wins will come. Everyone has been all over the D this year, but this team needs to score. You don't score, you can't win."

už by bolo načase, aby sa naši TOP strelci zobudili. Po prvých zápasoch som mal pocit, že Paul Kariya je na správnej ceste urobiť v tejto sezóne 50 - 60 b, podobne tak Perron a Boyes, no zatiaľ to tak nevyzerá. Boduje veterán Keith a mladý Johnson, určite sa viac očakáva aj od Berglunda a T.J. Oshieho, či McClementa.
Ale v prvom rade by bolo vhodné útoky poskladať tak, aby to "chemystri" bolo čo najlepšie a nechať ich chvíľu hrať, nech sa zohrajú, inak to podľa mňa nepôjde. Mal som pocit, že výhra v ANA nás nakopne, príde pohoda a budeme víťaziť, no doteraz sú tie výsledky, ako na hojdačke, rovnako tak naše výkony. pritom team máme dobrý, hráčov skvelých, tak verím, že podobne ako v minulej sezóne sa postupne rozbehneme a budeme podávať výkony, ktoré nás privedú až do PO.
Snaha triafať horné časti bránky je večnou chorobou snajprov, u nás to 100% platí o Boyesovi. Sezónu dve dozadu mu to šlo, ale stále je to slabšie a slabšie. To s dorážkami je pravda, málokedy sa k nim dostaneme a minulé sezény z toho ťažil taký Perron alebo Tkachuk.

Čo sa týka zmien v trojkách k tomu som už povedal svoje, môže to mať niečo do seba, každopádne už sa to asi fakt javí ako hlavný problém, preto by sa to už malo ukľudniť, ale všetko je na trénerovi, skladá na každú hernú situáciu iné formácie, no ... uvidíme.

Podľa mňa je tiež problém so slabým zapracovaním útočníkov do defenzívy. Mnohí prepadajú v útočnom pásme a často zbytočne a pravda je aj to čo napísal týpek o zbytočných stratách puku. Na druhej strane vec z ktorej som bol stračšne prekvapený už v prvých zápasoch s DET a ktorou tiež trpíme, je spomínaný nedôraz pri bránení a hlavne, prečo naši obrancovia ustupujú až do nekonečna? Pri protiútokoch stále len cúvajú a vo väčšine prípadov nechajú útočníka vystreliť, chcelo by to práve tú defenzívu od útočníkov, ktorí by hrali nielen pozične ale aj do tela, šli by po puku and so...
Bluesman píše:No to ale u mňa nič nemení na tom, že je podľa mňa naj. D.J. je borec, ktorý sa len tak ľahko nenájde a je mladučkýý, jeho čas ešte len príde. Janssen je fajn, zvieratko, robí divadielka, vie zburcovať tím a navyše je skvelý bitkár, ktorý sa nedá len tak ľahko poraziť. Okrem toho hraje výborne do tela, jeho hity sú tvrdé a zahrá si svoje aj v pozičnej hre, avšak King je King.

Koho by si postavil Ivan proti Shellymu, Godardovi, Parrosovi alebo Belakovi? :-D Len nie Janssena, nehovorím, žeby ho zbili, ale aj tak, bitky ťažkých váh sú pre mňa super, aj keď sú krátke, páčia sa mi viac ako tie zápasy ala Janssen, lebo takmer vždy končia rýchlym KO. :-P

Od Kinga nik neočakáva, že bude dávať góly, ani že bude hitovať, je to skrátka bitkár. A nemyslím si, žeby bol aj v ostatnej hre slabší ako Cam. :roll:
súhlas, ty vieš Dano že sme to rozoberali a môj názor na nich dvoch je jasný, King je super a u nás v bitkách najlepší, ale ja som narážal na to, že by sa mal vedieť troška kontrolovať, čo je nám z neho, ak si zahrá za dve sezóny dokopy 20s. :?: :!:
Niekedy je menej viac, či nie..? Videl som tú bitku bola v pohode, ale ani neskončila a už som videl, že to prepískol. Teraz nám zasa dlhšiu dobu bude King na dve veci a to ma štve najviac...
To je pravda, ale vieš. Zasa je to o sympatiách, v tomto prípade pozitívnych. Tak ako to v Strachanovom prípade bolo o negatívnych. Stále mu budem držať palce a chcem aby ostal Blues.
ohlasy na hru Alexa sú dobré, tak len tak ďalej. Ja dúfam, že táto sezóna by mohla byť pre neho zlomová.

:arrow: PIETRANGELO PRODUCES

Defenseman Alex Pietrangelo played his second game of the season Saturday, and the reviews were favorable.
Pietrangelo played 18 minutes, 16 seconds against Dallas, which was about five minutes more than he played against Los Angeles on Oct. 10. He scored his first NHL goal against Stars goalie Marty Turco, which would be the Blues' only goal of the game.
"I thought it was a big step up from Petro's first game," Blues coach Andy Murray said.

a ešte článok k zraneniu D.J Kinga, nie je to dobré... :?

:arrow: http://www.stltoday.com/stltoday/sports ... enDocument

As a result, the Blues will be without King for what's expected to be several weeks, if not months. Janssen said that King's presence would be missed.
"But now he's gone. I think we still have a tough lineup. You saw the other night against (Minnesota). (Brad) Winchester was trying to fight, (Tyson) Strachan ... guys know that on the bench. They know that they have backup. Whoever picks on whoever, they're going to hear from someone."

Tak to budem zvedavý na to, kto ho bude chcieť v dobe jeho neprítomnosti zastúpiť, reálne na to nik nemá, ale uvidíme. V najbližšom zápase s CAR možno práve Janssen alebo Crombeen vyzve Gleasona.
Rozmýšľal som či sem dám aj tento článok, ale nakoniec prečo nie... je to skvelý príbeh a po prečítaní donúti človeka zamyslieť sa, čo je v živote najcennejšie. Najviac to dokážu oceniť tí, ktorých sa podobný osud dotýka priamo...

:arrow: http://blues.nhl.com/club/news.htm?id=503492

The Blues raised thousands of dollars for cancer awareness and prevention this weekend with their annual Pink at the Rink and Hockey Fights Cancer Night. The team raised money through silent auctions and special merchandise sales, including autographed pink mini-helmets, T-shirts, teddy bears with a Hockey Fights Cancer logo on the chest and more. The proceeds will be donated to organizations such as Komen for the Cure and The Leukemia & Lymphoma Society.

Earlier in the week, Brad Boyes, Mike Weaver and Cam Janssen visited the pediatric cancer floor at St. Louis Children’s Hospital to meet with children and bring them toys.
“I personally love doing that, and I know I can speak for a lot of guys on the team who love to just go help those kids out and make them feel good for even just 10 minutes out of the day,” said Janssen. “Whatever it takes, we love doing that, and I’m sure they love us coming in there.
“We wouldn’t be anywhere else but there.”
Added Boyes, “It definitely reminds you (how fortunate you are). There are a couple situations where it was tough and you could tell the kids are in pain. Seeming them in pain like that, but also seeing they don’t want to show it, shows how courageous they are.
And for the Blues, that’s really what it’s all about: putting smiles on faces and contributing to causes worth supporting.

Náš GM Larry Pleau to zhrnul takto :
With things like this, you know there are other things in life,” Larry said. “There’s a lot more in life than just a hockey game.

Myslím si, že to ani nepotrebuje komentár, pekný článok... :thumbsup:
Nuž tak vyzerá to tak, že z farmy príde Yan Stastny...

There are 11 forwards on the ice this morning, after the loss of T.J. Oshie (appendecotomy) and D.J. King (hand/wrist).
The Blues are expected to call up either Yan Stastny or Derek Armstrong.
Correcting a blog that I wrote Saturday, Statsny does need to clear re-entry waivers. That’s because he has a contract ($500,000) that exceeds $105,000.
Armstrong does not have to clear re-entry waivers. He purposely accepted a contract of $105,000 so that he wouldn’t have to clear.
Armstrong was out all weekend in Peoria with the flu..! (tú chrípku tam majú viacerí...)
That coupled with the fact that there isn’t a 12th forward on the ice today leads one to believe that Stasnty could be the call-up.
Even though the Blues are in an emergency situation (below 12 healthy forwards), a player must still clear re-entry waivers
If Stastny is on re-entry waivers, he know his fate by tomorrow.
Dallas' Steve Ott has been suspended two games for his hipcheck on the Blues' Carlo Colaiacovo on Saturday

No a ešte chvíľku k Yanovi Stastnymu, dúfam, že proti CAR si zahrá a ako vidieť spravili z neho v Peorii C :
" The Blues were down to 11 healthy forwards at Monday’s practice. They have recalled forward Yan Stastny from Peoria, but Stastny must pass through re-entry waivers before he can join the team. The Blues will know Stastny’s status before they leave Tuesday afternoon for Carolina. Stastny has been Peoria’s best player so far this season and was recently named captain of the Rivermen."
Derek Armstrong, in case you missed it over the weekend, has been sick with the flu.

:arrow: Carlo Colaiacovo už trénuje, čo je fajn... ale čo Erik Brewer ..?
Defenseman Eric Brewer also took part in Monday’s physical drills, and afterwards the team said that he is close to returning to the lineup.
Said Murray: “He’s in good shape, you can tell . . . with all the workouts he’s gone through. It’s amazing his strength, his physical strength is almost 90 percent, which is amazing considering the amount (of time) he was out."

:arrow: barret Jackman was at the rink today and will be back on Tuesday. He skated on Saturday for the first time since suffering a high-ankle sprain on Oct. 8, but said he doesn’t know if he’ll skate again Tuesday.
“It’s still sore,” Jackman said. “There were some restrictions with some movements. But it kind of gave me a measuring stick on how it feels. Patience is the key right now. Keep up with the therapy and we’ll keep testing.:?

ale v súvislosti s ním jedna milá udalosť a tak sa samozrejme pripájame ku gratulantom (ak by to náhodou čítal :D )
Congrats to Blues defenseman Barret Jackman and his wife, Jenny Jackman, on the birth of their son, Cayden James. Cayden, who was born over the weekend, weighed 8 lbs., 2 oz. and is 20 inches. :good: :thumbsup2:

Použité z článku : http://www.stltoday.com/blogzone/mornin ... oken-hand/

a ďalšie info tu : http://www.stltoday.com/stltoday/sports ... enDocument

a ešte k tým incidentom, sú tam aj videá :
http://www.stltoday.com/blogzone/mornin ... to-dallas/
na stránke nhl.com je skvelý článok k našej brankárskej dvojici, odporúčam : :good:

Central: Blues' Mason, Conklin are brothers in arms

:arrow: http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=503603
tak dnes v noci nás čaká ťažký zápas : CAR - STL (First and only meeting this season.)

v zostave nastalo znova niekoľko zmien a to čo je podstatné vystihuje názov článku...

Yan Stastny will be added to the Blues' lineup tonight.

“Yan Stastny had a really good training camp and was a victim of the numbers game, but he approached it the right way,” Blues coach Andy Murray said. ”He went down to Peoria and was clearly our best player in Peoria. Our coaches recommended him, our scouts recommended him when we’re looking for a replacement player . . . Yan Stastny was the name that was brought to the forefront.”

:arrow: takže ako teraz budú vyzerať naše útoky..?

Andy McDonald - Keith Tkachuk - David Backes

Paul Kariya - Patrik Berglund - Brad Boyes

B.J. Crombeen - Jay McClement - David Perron

Brad Winchester - Yan Stastny - Cam Janssen

D :

Darryl Sydor - Erik Johnson

Mike Weaver - Roman Polak

Carlo Colaiacovo - Alex Pietrangelo

(7D - Strachan)

K presunutiu Backesa na PK sa tréner vyjadril takto .

I think it’s our of necessity,” Murray said. “When you look at it, we’ve lost three wingers. We’ve lost Alex Steen, we lost T.J. Oshie and we lost D.J. King, so we’ve lost some wingers. Somebody had to move to the wing and David Backes, we know he can play on the right side. Also with those big bodies playing with Andy McDonald, you kind of like that, too.

No a k otázke brankárov sa tréner vyjadril takto :
Goalie Chris Mason is expected to start against Carolina tonight. The Blues turn around and face Phoenix at home Thursday night. Murray said this week that it’s not written in stone that Ty Conklin will start every time the Blues play back-to-back games, so tomorrow night’s goalie is not yet known. Murray said he leaves those decisions to assistant Rick Wamsley.

Myslím si, že sa dá očakávať, že dnes predsa len nastúpi Chris Mason a proti PHX zasa Ty Conclin... No a na koho si dnes bude musieť dať Chris najväčší pozor..? Myslím si, že najskôr na najlepšie bodujúceho hráča lavín doposiaľ a tým je Ray Whitney. :yes:
CAR - STL 2:5 :fan: :super:

zápas somnevidel, ale čo som čítal muselo to byť pre domácich ako v zlom sne, najprv boli svedkami dvoch bitiek, to sa pobili Harrison s Winchesterom a potom Conboy s Janssenom. To zrejme domácich dosť rozhodilo lebo naši začali úradovať a tretinu sme vyhrali 3:1 (góly dávali Perron, Stastny a McClement) v záverečnej minúte počas presilovky pri vylúčení nášho Weavera znižoval Corvo.
V druhej tretine sme zvyšovali na 4:1 po strele McDonalda, asist. Tkachuk
V tretej tretine sme najprv inkasovali po individuálnej akcii Walkera a potom v záverečnej PP upravil na konečných 2:5 zasa Perron, ktorý bol druhou hviezdou zápasu. Tou prvou bol Mason, zlikvidoval väčšinu striel súpera, ktorý nás v noci prestrieľal v pomere 36 - 18 ! :shock: Takže bravo :taptap: :thumbsup2: a ďakujeme Chris :yes:
Poďakovanie za hru a samozrejme za skvelý výsledok patrí celému tímu, ktorý ukázal srdce a bojovnosť. A taktiež som rád, že sa skvele uviedol Yan Stastny, ktorý dokonca dal gól a potvrdzuje že v Peorii patrí k najlepším a právom ho tam vymenovali za C. Naopak škoda, že naďalej sa nám trápia Boyes a Paul Kariya, ale verím, že aj to čoskoro prejde.
Teraz už len to víťazstvo a zlepšenú hru potvrdiť doma proti nepríjemným divochom z PHX...

Tak ešte stats :
http://www.nhl.com/scores/htmlreports/2 ... 020157.HTM
http://www.nhl.com/scores/htmlreports/2 ... 020157.HTM

a článok k zápasu : http://www.stltoday.com/stltoday/sports ... enDocument
Hej takže pokračujeme v trende W,L,W,L,W :D . Dnes to je chvalabohu W. Zápas som nevidel ani ja pozrel som si iba highlights.
Pomer striel 36-18 nie je teda nič moc. Ešteže máme Masona :good: . Ja som sklamaný, že sa pre nás začína už známa obohraná pieseň. Zranenia :-( . Steen, Brewer, Cola, Oshie. A do toho ako vravíš Ivan slabšia forma opôr. Kariya, Backes, Boyes. Možno aj Berglund. Takže sa mi to začína podobať na predošlú sezónu. No nič snáď sa s tým vysporiadame a vyjde všetko tak ako má. Dúfam, že proti PHX prelomíme tú sériu výhra-prehra a zvíťazíme.
veru tak, a pokiaľ ide o problém Boyes, už to rozoberajú aj fans na fóre :

:arrow: http://www.stltoday.com/forums/viewtopic.php?t=673577

Osobne si myslím, že je to skvelý hráč, ktorý momentálne zažíva nepríjemnú hernú krízu, ktorá verím čoskoro skončí a prestanú tieto pochybovačné myšlienky. Rovnako tak aj u Backesa, či Kariyu. Ak sa začne dariť tímu, začne sa viac dariť aj jeho ťahúňom. Brad je skvelý strelec a bojovník, ktorý má na to, aby bodoval v každom zápase. Takže je to v ňom, ide len o to, aby sa z tejto nepríjemnej hernej krízy dostal. Pevne verím, že túto streleckú smolu prekoná už v najbližšom zápase s PHX...
Tak tak dobre vravíš, naozaj zažíva hernú krízu lebo na to, aký to je hráč je až príliš nevýrazný. Aj ku koncu minulej sezóny to nebolo ono, potom v PO niečo naznačil ale tam sme prakticky leteli hneď. Nuž uvidíme, aj ja verím, že to spomínaní hráči prelomia čo najskôr. Naopak tešia ma výkony Tkachuka, McDonalda, Johnsona a Perrona. Ale len oni na to nestačia.
klasika pokračuje...
... nemám slov :? :sad2:
Aspoň jedna potešiteľná správa z dnešného nočného zápasu : Erik Brewer je späť ! :yes:

"I felt good. I wasn't too sure how it was going to go. It's nice to get through the game, and I don't have any issues at all."

Brewer played 17 minutes, 51 seconds and was on the ice for both Phoenix goals in a 2-0 victory over the Blues.

"I thought there were phases where he was Eric Brewer and there were phases where it was a player playing his first game back after a year off,'' Blues coach Andy Murray said. "I think he did some good things."

The Blues were thrilled to have him back on the ice.

Zostáva len veriť, že už je naozaj v poriadku a jeho prítomnosť v obrane bude posilou. Stále sa nemôžem zbaviť dojmu, že nám chýba taký ozajstný D-man, ktorý by sa vrhal do striel, pozorne bránil, nechyboval v rozohrávkach a bol skvelý v hre do tela. Tak troška mi začína byť ľúto za Mckeem, ktorý všetky tieto vlastnosti mal.
:arrow: http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=503904

Z našich terajších obráncov by sa na takého mohol časom vypracovať Polák.
Brewer, Johnson, Jackman a v podstate aj Pietrangelo sú viac ofenzívni, Weaver veľa chybuje v rozohrávkach a o blokovaní striel je v jeho prípade škoda hovoriť. V tomto smere je na tom troška lepšie Strachan. Zostali mi Sydor, ktorý strieda slabšie momenty z lepšími a bolo by skreslené ho ešte hodnotiť. Na záver je tu Colaiacovo, bez ktorého si vlastne našu obranu ani neviem predstaviť. Hrá zodpovedne dozadu, vie vystreliť, hrá dobre do tela a je neodmysliteľnou súčasťou našich útočných formácii počas presiloviek. Ten mi vychádza ako náš momentálne najkomplexnejší a najlepší obránca :good:
ešte sa troška vrátim k tomu zákroku Otta na Carla Colaiacova, vyzerá to dosť nevinne, ale ak si to človek pozrie spomalene na videu, tak pekne vidieť ako vlastne došlo k tomu zraneniu ramena, v podstate sa divím, že si Carlo pri tom nezlomil kľúčnu kosť. Pád nemal šancu ukontrolovať a tak môže byť rád, že dopadol iba s narazeným ramenom. Hneď po dopade vidieť akú bolestivú grimasu urobil, takže bolesť to bola riadna. Dúfam, že sa dá čo najskôr do poriadku a čoskoro ho uvidíme na ľade. Znova sa nám to s tými zraneniami akosi rozbehlo (Brewer - ten už zarezáva chvalabohu, King, Carlo, Steen a T.J. :? )

tu je to video, na ktorom celý zákrok pekne vidieť :

:arrow: http://www.hokejportal.cz/nhl/nhl/16534 ... #komentare
ďalšia dobrá správa : T.J Oshie, Barret Jackman, Alex Steen and Eric Brewe on the ice this morning. Oshie is moving well.

a posúvam aj dnešný veľmi výstižný článok : Blues left shooting blanks !

ani sa mi to už nechce veľmi komentovať, prečítajte si to, ak máte chuť...
Začínam mať pocit, že je to stále o tom istom, všetci vedia o príčinách, len sa to akosi nedarí. Dnes v noci zasa Boyesie v skvelých šanciach a nič. Rovnako tak Perron, McDonald, Berglund, Kariya a ďalší. Za zmienku stojí aj fakt, že zo všetkých obráncov sa o streľbu na inak skvelého Bryzgalova pokúšal iba Johnson a pri tom malom ice-time aj Strachan, ostatný - zero :!: . Útočníci tiež neočarili, po jednom streleckom pokuse majú Tkachuk, McClement, Stastny a Crombeen :?: :!: Aj tu by som hľadal príčiny našej streleckej mizérie. Z tohto mi vyplýva, že mnoho hráčov si zrejme neverí a nechávajú to všetko na naše hviezdy Boyes, McDonald, Perron či Kariya, no tým to akosi nejde. Bolo by teda načase s tým niečo urobiť kuva... :?
Nuž tak posledný zápas dosť rozladil fans na fóre a hráči tam dostali svoje. Veľa kritiky sa ušlo najmä Boyesovi s Berglundom a obráncom Weaverovi so Sydorom, aj Brewer dostal svoje, že hazarduje so svojím zdravím a ešte mohol počkať a pod. V jednom fóre sa rozbehlo akési hodnotenie v štýle : Top 3 - Bottom 3

...hmmm a objavujú sa tam zaujímavé mená, vyberám jeden príspevok s ktorým v podstate aj súhlasím :

Top 3
1.) McClement
2.) EJ
3.) Mason

Bottom 3
1.) Berglund
2.) Backes
3.) Sydor

tu je odkaz na link, kde si môžte prečítať celú tu diskusiu :
:arrow: http://www.stltoday.com/forums/viewtopi ... 41359fec7b

Tak ma napadlo, že by sme mohli takýmto spôsobom hodnotiť našich hráčov po každom zápase a postupne sledovať, ktoré mená sa budú objavovať najčastejšie... :smile03:
Čo vy na to..?
Stále je to priveľmi na vážkach, raz dobre, inokedy nič. Takéto výkyvy vo výsledkoch niesú tým pravým orechovým, pretože keby sme vyhrávali a prehrávali rozdielom gólu, ale vždy napr 3:2 výhra, 3:2 prehra, tak OK, niekde je problém, ale takéto výkyvy sa mi vôbec nepozdávajú. :eek2:

K tým dobrým a zlým hráčom, Sydora chalani na fóre v USA nedávno prechválili a veľmi sa to neoplatilo, kričali hop ... čo je ale horšie sú fakt tie výkony, niektorých hráčov, na ktorých sme sa pred začiatkom sezóny spoliehali, ako Backes, Boyes. Keby nebol v tíme Keith Tkachuk tak neviem neviem.

K tým návratom na ľad. Hádam sa naši budú zraneniam vyhýbať, aby bola tá konkurencia zdravšia. Oshie by mohol chytiť nový dych, Jackman tiež nehral 100% doteraz a Brewer? Tak jeho návratu uverím, až keď uvidím, predsa len ... :)
a ešte pridám "pikošky" z našej kuchyne :

1. Goalie Chris Mason is expected to be back in net Saturday, which will mark his 100th game with the club.
(verím, že to pokrstí čistým kontom a našim víťazstvom v sobotu :yes: )

2. Defenseman Carlo Colaiacovo still has the flu and will not play Saturday against Florida. After saying that Colaiacovo missed Wednesday’s game in Carolina with the an upper-body injury, Blues President John Davidson said Friday that wasn’t the case. “It’s the flu,” Davidson said. (tak sa nám poriadne vylieč Carlo)

3. The Blues put seven defensemen in the lineup Thursday for a couple of reasons. No. 1, Blues coach Andy Murray didn’t know what to expect from Brewer, and No. 2, Darryl Sydor was sensing the flu.

4. Also on the ice today were Barret Jackman, Alex Steen and Eric Brewer.
"As far as a target date for a return, Jackman said: “It’s too soon. Knowing the (history of high-ankle sprains) on our team, most of the guys felt great for a week and then maybe they tweak it in a practice, or just walking around. I’m just going day to day, and where it gets to the point when it feels good for a few days in a row, then I’ll get back in the lineup.
(takže na príchod Barreta si ešte troška počkáme :? )

5. This positive step doesn’t mean that Oshie will be in the lineup Saturday against Florida. Oshie said that next Thursday’s game against Calgary is possible, but at this point, he’s guessing.
I don’t know what I’m doing tomorrow,” Oshie said. ”I don’t know if I’m practicing with the team or what. I hope so, but we’ll see.
(nuž tak T.J. budeme môcť v zostave očakávať už čoskoro, čo je dobré, mne osobne tam chýba...)

6.a už len posledná zaujímavosť :

Did anybody see the October 26th edition of The Hockey News?
The Hockey News asked three players from every NHL team these three questions . . .

1. Who will win the Stanley Cup?

2. Who will be this season’s breakout team?

3. Who will finish last overall in the NHL this season?

Here are the results:

1. Stanley Cup: Pittsburgh (23.8 percent)

2. Breakout team: Blues (35.8 percent)

“They’ve got a lot of depth,” an anonymous goalie in the Central Division told The Hockey News. “I don’t think we’ve seen the best of them yet.”

3. Last overall: NY Islanderes (32.9 percent)

Ja si myslím, že reálne sa 1. a 3. bod nenaplní no a či vyjdú prognózy k druhému bodu, to je dosť otázne, zatiaľ to tak nevyzerá.
ešte sem dám galériu celkom vydarených fotiek z posledného zápasu : STL - PHX

:arrow: http://www.nhl.com/ice/gallerylanding.htm?id=9773

a veľmi dobré fotky sú aj v tejto galérii : :good:

:arrow: http://www.nhl.com/ice/gallerylanding.htm?id=7059
STL 0:4 FLA ... :scare: Pomóc :doh: :ja_neviem:

Druhý zápas v rade bez streleného gólu a výkony ako na detskej hojdačke pokračujú. Ťažko hľadať dôvody, v zápase bol pomer striel 34/27 v náš prospech, ale zasa nič z toho, ja už fakt neviem čo si mám myslieť :bac:

Samozrejme Boyes opäť 6 striel na bránku a nič, Perron, Berglun a McDonald po tri strely , takisto ako Pietrangelo, Crombeen alebo Stastny. Ja nechápem paneBože ako je toto možné??? :evil: Taký Stillman potreboval na gól päť striel. Ale nechajme štatistiky.

Odporúčam pozrieť highlights, zase raz absolútny nedôraz pred bránou, prvé dva góly spomedzi kruhov, pohodlne bez problémov, naši nikde, nezorientovaní. Na druhej strane my sme nemali problém s prechodom do pásma, ale v útočnej činnosti nám viazne kombinácia naopak v strednom pásme nám to ide. Avšak keď sa dostaneme na útočnú modrú tak koniec, buď nejaká trápna strela, alebo nahodenie na mantinel za bránku, alebo do rohov.

Mason samozrejme nemohol ani za jeden z tých gólov, pretože prvé dva boli jasné, tretí nevidel, štvrtý do prázdnej. Erik Brewer na ľade celkom ok, akurát je vidno že aj napriek skúsenostiam je mierne nervózny. Inak dosť čistý zápas, Kariya nula bodov, McClement sa tiež zrovna nepretrhol, no Boyes, to je horor, Backes podobne a Berglund ten akoby sa len korčuľkoval. :bitka3:

No nič, našim treba poriadne prehovoriť do duše, lebo takto sa to Ďalej nedá, nemá to hlavu a pätu, jeden zápas vyhrať 5:0 nad kačkami a hneĎ na to prehrať 5:1 s tučniakmi, potom vyhrať, potom prehrať, potom nasekať Caroline 5 gólov a potom neskórovať ani proti PHX ani proti FLA pozor DOMA!!! ... :evil:

Ničto, treba dúfať, že tieto oscilácie ukľudníme a pôjde nám to po nejakej priamke pekne nahor ako si všetci želáme. Chalani zrejme zaspali niekde na výslní teraz sa preberajú z ťažkého šoku :-D Budú to mať ťažké CGY, PHI, ATL, VAN, NSH, SJS ...
Poďme na to. Nieje možné aby nejaké Colorado išlo ako píla a Bluesmani sa takto flákali!!!
:bitka: LETS GO BLUES!!! :bitka2:
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2007 ANAHEIM DUCKS