Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

:coucou:

Takže LAK s dobrou formou, proti Blues sa im zvyklo dariť (3-1-0 last season), Jackman zranený ... neviem ako Vy, ale ja nebudem vôbec prekvapený ak prehráme aj dnes. Papierovo a aj kurzovo sme favoriti, ale moja predtucha je mierne negativistická. Zrejme nám ešte potrvá dostať sa do formy, najmä tej streleckej ... Myslel som že do brány pôjde Ty, aj keĎ na stránke je naznačenie, že zmena na tomto poste oproti zápasu s ATL sa konať nebude. Uvidíme :)

Na štart Pietrangela sa veľmi teším, najmä na skutočnosť že bude hrať s E.J. :cool: :clap: Určite bude hrať stiahnutý a na istotu, predsa len ... nemusel by inkasovať mínusový bod, to by bol na tento zápas asi pre neho úspech. Kinga sme poslali do Peorie na "rozohratie" nemal by som nič proti tomu keby sa jeho návrat konal čo najskôr, každopádne proti LAK zrejme originál bitkára zasa nepostavíme, stačí B.J. a Winchester.

Keith Tkachuk ide zatiaľ ako píla, nebolo by odveci keby sa mu podarilo skórovať aj dnes, nemusí to byť gól, stačila by asistencia Oshiemu. Ja stále čakám :dup: :roll:

Tipol by som si v riadnom hracom čase 3:3 a naše víťazstvo v zápase. :P Góly: Tkachuk, Perron, Backes. Bodlo by využiť presilovku.
tak sa mi podarilo zistiť, že na dnešnom rannom tréningu oddychoval Tkachuk. Podľa vyjadrenia trénera, Murray iba chce, aby bol dostatočne oddýchnutý a tak ho zrejme šetril. Len dúfam, že v tom nie je niečo iné. Počas tréningu sme hrali v takýchto formáciách :

Andy McDonald-David Backes-Paul Kariya
Brad Winchester-Patrik Berglund-Brad Boyes
Cam Janssen-T.J. Oshie-David Perron
Alex Steen-Jay McClement-B.J. Crombeen

Tak zatiaľ sa zdá byť najkompaktnejšou naša 4. lajna, ktorá aj herne pôsobí veľmi isto. Budem veľmi zvedavý, kto dnes v noci s týchto hráčov nenastúpi. Keith to určite nebude, vsádzam na Winchestera. Takže Keith bude v druhom útoku s Berglundom a Boyesom. Troška mi nesedí Paul na mieste PK, lebo to nie je veľmi jeho parketa, ale keďže šlo o tréning, beriem to s rezervou. Janssen má zrejme zvýšiť našu nátlakovú a silovú hru (to som teda zvedavý :eek2: ) Ale počkajme si do zápasu, môže to byť ešte úplne inak. V tomto je náš tréner strašne nevyspytateľný... :sad2:

Na fóre som si prečítal niekoľko príspevkov fans Blues po prehre s ATL a dosť tam kritizovali hru Berglunda, veľa vecí vyčítali aj Chrisovi, ale čo som ja videl, za góly veľmi nemohol - ten Kaneho azda mohol vyraziť. Skôr tá koncovka nám nejde :?
Viac sa očakáva od Boysieho a Perrona. Všeobecná spokojnosť je so 4. útokom.

Otáznikov je teda pred dnešným zápasom dosť, mojím najväčším je naša dnešná zostava :?:
tak Strachana dnes nakoniec presunuli do Peorie, kto teda bude tým siedmym obráncom..?

http://blues.nhl.com/club/news.htm?id=501757

a ešte jedna nie veľmi pozitívna správa. Po zápase s ATL došlo k menšej nehode, pri ktorej sa zranilo viacero osôb. Viac v článku :

http://www.hokejportal.cz/nhl/16294-smu ... b-zraneno/

:arrow: a na stránke nhlpro.cz vyšiel článok o STL, tak ak ste ho nečítali, posúvam sem :smile03:

http://stl.nhlpro.cz/clanek/15573-do-st ... asla-slava :yes:
No hádam mi po dnešnom futbale napraavie chuť Bluesmani. :?

Strachan v Peorii to je dobrééé, kiežby to bol práve Wagner kto by dnešok presedel s tímom na lavičke. :roll: Naši budú musieť na čele s Masonom zatiahnúť roletu ... na formácie som tiež zvedavý.
Myslím si ale že je v podstate jedno kto bude hrať s kým, lebo v minulej sezóne sa to miešalo každé striedanie, aspoň si hráči na seba zvyknú vzájomne a kouč bude mať mnoho možností, možno práve to je zámerom. Ani o zohranosť by som sa nejako nebál, pretože ak hraje formácia nejakú taktiku, nejaký prechod majú nacvičený, mali by o smebe vedieť vždy a niele navzájom trojky. Taktika je jasná pre všetkých, takže sa toho len treba chytiť.

Som smutný že kritika sa zvrhla práve na Patrika Berglunda, ale asi je pravda že si vyberá slabšie chvíľky. Na majstrovstvách sa na neho Švédi tiež spoliehali, začal v prvej formácii a skončil striedaný, prípadne v tretej, štvrtej... :?

Zápas zrejme neuvidíme, lebo nemám kde, ale dúfam, že ma naši ráno potešia. Každopádne z prehry by som až taký prekvapený veru nebol ... z princípu.

:fan: :wawe: :povzbudzovanie: :groupwave: :povzbudzovanie: !!!LETS GO BLUES!!! :povzbudzovanie: :groupwave: :povzbudzovanie: :wawe: :fan:
STL - LAK 1:2 :? :ee:

tak sme nezvládli druhý domáci zápas a začínam mať pocit, že to Európske turné je skôr na škodu, ako na osoh. Ale na toto sa vyhovárať je aj tak pritiahnuté za vlasy, dať v zápase 1. gól z 30 streleckých pokusov :!: :shock: , to už je fakt sila a ťažko možno takýto zápas vyhrať. Zápas som nesledoval, tak mi je ťažko niečo hodnotiť. Môžem len skonštatovať, že sme to včera pos...i :?
Pozeral som si report so zápasu a v reakciách je aj dosť kritických slov, čo je pochopiteľné. Prvý gól nám dala kráľovská prvá lajna Smyth - Kopitar - Williams počas presilovky, keď bol na trestnej Kariya a gól nám po Goughtyho prihrávke dával Smyth. Naopak my sme nevyužili ani jednu z 5 presiloviek :!: Ale ako som písal vyššie, hru nebudem hodnotiť a teda ani zápas, nevidel som to. Pozrel som si zostavy, ako sa hralo, hlavne tá naša je zaujímavá :

LAK :

1. Ryan Smyth-Anze Kopitar-Justin Williams
2. Teddy Purcell-Jarret Stoll-Dustin Brown
3. Alexander Frolov-Michal Handzus-Wayne Simmonds
4. Raitis Ivanans-Brad Richardson-Peter Harrold

Sean O’Donnell-Drew Doughty

Jack Johnson-Rob Scuderi

David Drewiske-Matt Greene

G : Jonathan Quick

STL Blues

1. Andy McDonald-David Backes-Paul Kariya
2. Brad Winchester-Keith Tkachuk-Brad Boyes
3. David Perron-T.J. Oshie-Cam Janssen
4. Alex Steen-Jay McClement-B.J. Crombeen

Darryl Sydor-Roman Polak

Erik Johnson-Alex Pietrangelo

Carlo Colaiacovo-Mike Weaver

v bránke stál Chris Mason

:arrow: v zostave chýba Patrik Berglund, tak ako sme sa včera bavili, nakoniec ho tréner stiahol a uvidíme, či náhodou neskončí na istý čas v Peorii. Ak by ho nahradil Eller mohlo by to byť ešte veľmi zaujímavé... V článku som sa dočítal toľko :

"The Blues are sending Patrik Berglund a wake-up call tonight, making him a healthy scratch in only the fourth game of the season.

Berglund has averaged 11:37 of ice time in the first three games. He has one goal, no assists and he’s a minus-2. But it’s not Berglund’s lack of point production as much it is his overall infectiveness that’s taking him out of the lineup. He doesn’t play with the aggressiveness and the simplicity, making the easy pass, that you’d expect. When he fell into this rut last year, it was attributed to Berglund’s first time playing an 82-game NHL season. But three games into the season, stamina is no longer an excuse."

no a ešte sumár a už utekám, večer pokecáme :

http://www.nhl.com/scores/htmlreports/2 ... 020056.HTM

http://www.nhl.com/scores/htmlreports/2 ... 020056.HTM
:-( :thumbsdown:

Tak sa nám to po Európe rúti ako domček z kariet. Dva zápasy doma, dve prehry. Fanúšikovia musia byť nadšení :?

Ďalší zápas, ktorý nepriniesol zlepšenie efektivity. Vystrelili sme 30 krát, hrali sme 5 presiloviek a je nám to všetko na nič. Som si istý, že Chris Mason podal plus mínus opäť svoj štandard, dostal len dva góly, ale ak sa strelci neprebudia, tak sa nám bude "znovurodenie" pekne dlho odkladať. :|

Za všetko hovoria štatistiky:
:a_von: Obrázek
Kariya jediná strela, štyri trestné minúty. Že je tvorca? Ak hral s Backesom a McDonaldom, tak moc toho pre nich nevytvoril :D
Horšie je to s Boyesiem, kde sú tie časy spred dvoch sezón, keď skóroval z každej druhej strely? Je v kríze a to v poriadnej a nie krátku dobu. :sad2:
Oshie, Perron zasa nič :dup: , Janssen bol celý zápas predpokladám zbytočný, jednu strelu mal, nejaký hit, inak 0.
:!: Inak Handzušove stats sú ohromné, jedna strela, jeden gól :!: :poklona2:

K Berglundovi sa mi vyjadruje ťažko, stratil dôveru Murraya? Dúfam, že nie nadlho predsa len má v sebe veľký potenciál, teraz si to všetku musí (a nie len on) hlavne vyrovnať v hlave. Je to psychika. Bolo by nepríjemné prísť o taký talent kvôli tomu, že niečo do neho vošlo a na ľade mu to nejde, som si istý, že je to len chvíľkové. :)
Pietrangelo pohodaaa...nehral presilovky, nehral oslabovky, nemá mínus, nemá nič ice time do 14 minút. :|

Škoda, ešte nám asi chvíľku potrvá kým sa "aklimatizujeme" :D Ešteže sa máme na čo vyhovárať. Nerobme z toho veľkú vedu, myslím si že je to normálne a čím skôr si odkrútime krízu, tým skôr to budeme mať za sebou. Aj keď prehrať dva zápasy v rade keď to bolo hlavne o streleckej nemohúcnosti, doma, to ešte môže byť kľudne len náhoda. Teraz sa vydáme na turné po štadiónoch súperov. PHX, ANA, PIT. To bude extrém ... máme avšak dosť času na prípravu, takže ak prehráme aj vo Phoenixe, až vtedy začnem byť skeptik, lebo s nejakými bodmi z ľadov kačiek a tučniakov zatiaľ asi nepočítam :D

:!!!LETS GO BLUES!!!:

PS: Otvorený odkaz hráčovi číslo 22: :bitka2:
tak prišlo k prvým zmenám po nevydarených domácich zápasoch, z Peorie sa vráti Derek Armstrong :
"Derek Armstrong was put on waivers Monday and learned at 11 a.m. today that he cleared. This is good news for the Blues, who were hoping Armstrong could provide depth this season. He scored three goals and had four assists in five preseason games."

:arrow: inak z trénerových slov k zápasu som mal pocit, že je dosť rozladený a zrejme dôjde k preskupeniu hráčov vo formáciach. Kritizoval viacerých a najmä skutočnosť, že hráči nie sú schopní premieňať šance, nehovoriac o strelách, ktoré ani netrafia priestor brány. Dosť ho mrzelo viacero vecí v zápase. Máme nejakétri dni do zápasu s PHX, dúfam, že na sebe všetci popracujú a dokážu to prelomiť a zvíťazia.
Ja verím, že sa to v tom najbližšom zápase podarí.

:arrow: inak Strachan naďalej zostáva v Peorii, tak uvidíme, zrejme sa Pietrangelovi podarilo trénera presvedčiť.

ak budete mať čas pozrite si hlavne fans fórum, niektoré názory sú celkom k veci...
http://www.stltoday.com/sports/blues
dobrý článok vyšiel k mladému Pietrangelovi, stojí za prečítanie :

:arrow: http://www.stltoday.com/stltoday/sports ... enDocument

pekná veta je na konci článku, teda aspoň mne sa veľmi pozdáva, je v nej veľa pravdy...
"Playing with better players makes you a better player." :yes:

:arrow: a v reakciách fans k tomuto článku sa dá objaviť aj takýto : :D

"You are a complete and utter moron. I'm shocked the men in the white coats let you alone long enough for you to get on-line. In fact, you're so stupid, you probably had to have someone else type that for you. Get a life, moron. Let me guess....your single with no girlfriend, never played sports in your life and your extremely overweight. Oh, but you know all there is to know about NHL defensemen. Ha!!! You're what gives blogs a bad name. Crawl back into your hole and let the people who actually have brains do the talking, ok?"

ale takto je to vytrhnuté z kontextu, ak si prečítate všetky postupne, zistíte, že chalan má v podstate aj pravdu. Mudrlantov je plný svet...

:arrow: a ešte novinky z nášho tábora : http://www.stltoday.com/blogzone/mornin ... ice-today/
Pekne ivan, pokračuj v tomto tendri. :yes:

Dnes vo Phoenixe to bude ťažké. Majú tam síce nejaké zranenia, ale nič čo by stavialo do pozície favorita čo sa týka formy nás. Ak sa bude Bryzgalovovi dariť a my budeme pokračovať v streľbe sepými tak sa obávam, aby sme neskončili s nulou. :D
V KTL som dal za 1 ale dúfam, že body za tento tip nezískam.
Zostava bude zasa asi ten najzaujímavejší prvok, ale nejaké svetaborné zmeny sa asi očakávať nedajú. :)

Takže jediné čo musíme dnes dodržať, je dôrazne a pozorne brániť a konečne sa presadiť vpredu. Posledné štyri zápasy s PHX sme vyhrali, ale dnes to bude iná. :box:

Poďme na to!

:povzbudzovanie: :fan: :wawe: :groupwave: :povzbudzovanie: !!!LET´S GO BLUES!!! :povzbudzovanie: :groupwave: :wawe: :fan: :povzbudzovanie:
no a mne naši zatiaľ nedovolili zapísať za naše zápasy ani bod, dnes som tvrdohlavo dal za 2 a verím, že to konečne vyjde, pretože potom to s kačičkami nebude vôbec ľahké... :?
Dnes som toho času mal pomenej a tak predzápasové prognózy ani príspevky neboli. Ale aspoň som prešiel fórum na stránke stltoday, a je to tam zaujímavé.
Ale k veci, dnes naozaj očakávam, že tú smolu prelomíme a uhráme vo PHX body, ktoré dosť potrebujeme. Verím, že sa po tomto zápase znova nakopneme a začneme vyhrávať. :yes:
tak mi predsa len nedalo a našiel som toto :

"The Blues are changing their forward lines for tonight's game. In practice this week, coach Andy Murray reunited the "kid line" of T.J. Oshie, Patrik Berglund and David Perron. Meanwhile, defenseman Tyson Strachan was recalled."

takže kid line opäť na scéne a som fakt zvedavý, ako sa im bude dariť. V prvej formácii zrejme zasa, ako vo SWE a tak súpisku odhadujem takto :

1. Kariya - Tkachuk - Boyes
2. McDonald - Backes - Winchester
3. Oshie - Berglund - Perron
4. Steen - McClement - Crombeen

Sydor - Johnson
Colaiacovo -Weaver
Strachan - Polák
a Pietrangelo

v bráne zrejme Chris Mason

Článok k zápasu je tak troška slabý, ak ho porovnám s tými predošlými, ani zmienka k súpiske a pod.

:arrow: http://www.stltoday.com/stltoday/sports ... enDocument

Zápas pozerať nebudem, takže si len pozriem ráno výsledok. Uvidím ako som sa dnes trafil do zostavy, ale nech už bude akákoľvek, pokiaľ vyhráme bude to v pohode.

Tak do toho Blues, urobte nám radosť. :fan: :fan: :fan:
bude se z vás někdo dívat? Ať vim jestli se tu s někym potkam ;))) .....

St.Louis nebude lehkej soupeř... už jenom proto že měli 3 dny na přípravu (my 2) ... Phoenix se dneska bude chtít žvejknout..... doma jsme ještě nevyhráli a to budem chtít dneska prolomit.... Doufam v body.... už jenom proto že pak máme Boston a Detroit.... DOGS RULE!!
PHX - STL 3:2 pp :?

tak nás ten Jovanovski v predlžení rozosmutnil, ale môžu si za to vlastne sami. Posledná tretina bola čo..? korčuľovanie..?
Po dvoch tretinách sme viedli 2:1 a mali sme to uhrať, no v tretej sme vystelili na súperovho brankára Bryzgalova len 3x ! :shock: Súper tlačil a tak z 11 striel dokázal Upshalom vyrovnať. V predlžení sme v tomto trende pokračovali a dokázali sme vystreliť až 1x a tak zákonite súper pri svojom štvrtom pokuse prekonal Masona, ktorý toho už musel mať plné zuby.
Nuž čo dodať, pôvodnú remízu na tento zápas som nakoniec zmenil na 2 :? , takže som na.raný dva-krát a mám z toho patrične zmiešané pocity.
:arrow: Tu sú štatistiky k zápasu :

http://www.nhl.com/scores/htmlreports/2 ... 020086.HTM
http://www.nhl.com/scores/htmlreports/2 ... 020086.HTM

... no nič, nejdem to viac komentovať a možno sa večer ukážem. Takto sa jednoducho zápasy vyhrávať nedajú. :sad2:
ANA - STL 0:5 :clap:

včera nás blues konečne potešili, predvedenou horu aj výsledkom. Celkom dobrým ťahom bolo nasadenie Ty Conklina, ktorý sa na tento zápas tešil a o ktorom som ani netušil, že práve proti kačičkám sa mu tak darí :
It’s been a little while, but I feel fine,” Conklin said. “I don’t think I can lie and say it’s easy to (have two weeks in between games). I’ll have that baptism by fire for the first five or 10 minutes, where the game seems so fast. But it’s not my first NHL game. I’ve been in this situation before. It’s another hockey game.”

Conklin is 3-0 against Anaheim in his career, allowing only five goals in those three wins. The Ducks are one of five NHL teams that haven’t defeated Conklin in his career.

Mason, meanwhile, is 1-6 with a 3.01 GAA against Anaheim in his career.

:arrow: Nakoniec to včera iba potvrdil a pochytal všetkých 26 striel súpera :good:

Ja teda cítiť zlepšenie hry a tak dúfam, že nás toto víťazstvo nakopne a už sa budeme prezentovať troška lepšou hrou, najmä viac bojovnou, ako doteraz. dobre to vyjadril aj jedne fanúšik na fóre :
"Wow the Blues looked good tonite they worked hard the whole game.Its nice to see a team that works hard and plays tough."
K zápasu sa konkrétne vyjadrovať nebudem, pretože som ho nevidel a tak len posúvam sumár...

:arrow: tu je všetko podstatné : http://stltoday.stats.com/nhl/boxscore. ... =25&vis=19

:arrow: smutná je však táto správa :
"Blues forward Alex Steen had been of the team’s top forwards this season, but now the team will move on without him."
Steen has a broken right wrist and will miss 6-8 weeks. He was injured with about eight minutes to play…

...takže tréner musel troška upraviť zloženie útokov a mali sme hrať takto :

Andy McDonald-David Backes-Brad Boyes

Paul Kariya-Patrik Berglund-David Perron

T.J. Oshie-Jay McClement-B.J. Crombeen

Brad Winchester-Keith Tkachuk-Cam Janssen

Už sa teším na zápas s tučniakmi a verím, že aj tam predvedieme dobrú hru a privezieme si od nich nejaké body. :yes:

LET´S GO BLUES!
a ešte som objavil niekoľko včerajších bitiek a medzi nimi aj bitku Browna s naším Crombeenom, ktorý sa držal dobre :

http://www.nhlpro.cz/clanek/15656-bitky ... kmana-8230

... už nech sa uzdraví D.J. King :box:
A jak to teda vypadá s Kingem? Já myslel, že už je po tý roční pauze fit.
nuž on by už v podstate mohol hrať, ale tréner ho ešte presunul na farmu do Peorie, nech sa ešte troška rozohrá :
:arrow: http://blues.nhl.com/club/news.htm?id=501631

mal totiž narazený palec a to by sa vzhľadom na veľký predpoklad, že sa bude musieť zapojiť do niektorej z bitiek, nemuselo vyplatiť. Takže ešte sa ešte doliečuje a naberá kondíciu. Osobne očakávam jeho príchod do tímu už v tomto mesiaci, aj vzhľadom na neočakávaný výpadok Steena, pre zlomeninu zápästia. ( http://blues.nhl.com/club/news.htm?id=502426 )
hmmm, na našom fóre sa rozbehla zaujímavá debatka k našim obráncom, minule rozoberali Jackmana a potom mladého Pietrangela, teraz pokračujú Sydorom, ktorý je podľa mňa veľmi spoľahlivý v obrane a poviem to otvorene je podľa mňa posilou nášho tímu. Mladým odovzdáva kopec skúseností a tak ma celkom prekvapujú niektoré názory, či skôr obavy, ako to bude s jeho kondíciou, či výdržou v závere sezóny. Ak budete mať chuť prečítajte si to celé :
:arrow: http://www.stltoday.com/forums/viewtopic.php?t=670623

Ja sa v podstate stotožňujem s týmto názorom, je vidieť, že si chalan dal záležať a dokáže argumentovať :
"Sydor is leading the Blues in +/- with +6, has only ONE penalty for 4 PIM's so far (The 'questionable' double minor called on him tonight), has an assist, 4 shots, and is #5 in ice time per game amongst our defense.

As far as how Murray's using him so far, he's a DISTANT 3rd in PP time per game among defenemen (EJ with 4:15, Carlo with 2:25 and then Sydor with 0:55), and one of our top 4 in PK time (Jackman, Polak, Weaver and Sydor are all between 3:29 and 3:54 per game).

He's certainly not hurting the team in Penalties or goals given up when he's on the ice, and he's about what you'd expect from a #5-6 defenesman on the ice. We wouldn't be able to tell, but if his 'veteran leadership' is helping the younger players on the team grow and improve, then he's pretty much exactly what I expected."

a páči sa mi aj tento názor :
"Easily the craftiest defenseman on the team. Easily the smartest defenseman on the team. You don't have to see the name or number on the back to know when Sydor is out there. He plays classic hockey. Old school defenseman using his body, stick, and skates. He will do wonders for Erik Johnson and Alex Pietrangelo."

:arrow: tu je debata k EJ : http://www.stltoday.com/forums/viewtopi ... &&start=12

:arrow: a skvelé ohlasy po yápase s kačičkami sú aj na hru Andyho McDonalda, ktorý k nám prišiel práve z ANA :
http://www.stltoday.com/forums/viewtopic.php?t=670667

Je celkom zaujímavé porovnávať postrehy týchto chalanov s tými našimi, v mnohom sú podobné... :yes:
:coucou:

Tak ten zápas s ANA nám nejako vyšiel, pravdupovediac, som po tých nevýrazných výsledkoch z predošlých zápasov niečo také nečakal ani v najlepšom sne, ale o to som radšej. Oshie konečne, Berglund jeden z mojich favoritov, hádam sa už spamätal a začne hrať to čo vie, celkovo the kid lajna sa mi páčila a stále páči, keĎ ich tam Murray pošle hoci aj len raz, dva razy za zápas, tak je z toho pred súperovým brankárom mela, dúfam, že to takto bude poračovať.

Čo sa týka Sydora veľmi sa vyjadriť nemôžem, ale najviac sa mi páčilo to vyjadrenie že je to stará škola, veru áno, tak sa mi to páči, tak to má byť a keď sa k nemu pridá ďalšia stará škola s kapitánskym Céčkom na hrudi ... už aby to bolo. Tie jeho štatistiky ale podľa mňa vôbec niesú nejako oslnivé, ale dobre aj tak. :)

Ty Conklin :poklona2:
áno a práve hra mladých celkom zaujala, aj preto ich v poslednom článku dosť chvália. Ešte ak sa chytí Perron a nechá ich tréner hrávať dlhšie pokope, môže to byť celkom zaujímavé. Ja osobne som nebol veľmi za túto lajnu a tento krok trénera som vnímal, ako nie najlepšie riešenie, no musím uznať, že v tomto zápase im to šlo a milo prekvapili.
Tu je spomínaný článok : http://www.stltoday.com/stltoday/sports ... enDocument

:arrow: zranený obránca Barret Jackman sa dáva do poriadku a na najbližšie domáce zápasy by už mohol byť k dispozícii, tak uvidíme...
http://www.stltoday.com/stltoday/sports ... enDocument
Musím však dodať, že Strachan hral ... acording to stats and highlights ... veľmi dobre. Zachránil nám jeden gól a jeden takmer dal, takže ak som ho doteraz neakceptoval, svojou hrou môj názor začína mierne, ale predsa trošku pootáčať. Aj keď mi je vrcholne nesympatický, stále sa zlepšuje musím povedať, že viem prečo ho Murray stále ťahá do Ačka. Uvidíme, či si udrží tieto výkony. Jackman je v nejakej letargii a ani zďaleka nieje to čo býval, tímu sa začalo dariť a začali bodovať až po jeho odchode, čo s najväčšou pravdepodobnosťou síce je iba zhoda náhod, ale to nič nemení na tom, že musí zabrať taktiež, aby neskončil zle :-P Po zranení to bude mať zasa ťažšie. Ale držím palce.

Mne sa hra mladých v jednej lajne páčila stále a netajil som to. Pokuľhávajú síce trochu v defenzíve, ale to je len skúsenosťami, ktoré im chýbajú, lebo v podstate všetci z nich troch vedia slušne brániť. želám si ich takto pokope vídavať čo najčastejšie. :yes:
"želám si ich takto pokope vídavať čo najčastejšie"
noo, ak budú podávať také výkony ako naposledy, tak to určite aj JA :)

Strachana inak dosť chválili aj fans Blues, ktorí chodia na fórum a aj pravidelne na zápasy. Ich kritika sa jeho hry takmer nedotkla, čiže musel zahrať skvele, takže v tomto prípade idú sympatie a antipatie bokom.

Inak, na našej stránke už vyšlo preview k zápasu v Pittsburgu :
http://blues.nhl.com/club/preview.htm?id=2009020109

tak to budem naozaj zvedavý, v akej zostave nastúpime. Dúfam, že tréner tú poslednú víťaznú meniť nebude. Ale u neho si fakt nikdy nie som istý...
Takže v dnešnom zápase sa tréner odhodlal k menšej zmene pokiaľ ide o formácie na presilovky, do prvej lajny bude nasadzovať Carla Colaiacova a do druhej Johnsona a malo by to celé vyzerať takto :

To recap, here’s the No. 1 unit: Colaiacovo, Paul Kariya, Brad Boyes, David Backes and Andy McDonald.

The No. 2 unit: Johnson, Patrik Berglund, Keith Tkachuk, David Perron and T.J. Oshie.

celé to tréner okomentoval takto : “We needed to change our power plays,” Blues coach Andy Murray said. “We went three games where our power plays weren’t particularly strong and needed to change something. Our second power play is set up as a shooting power play. We have our first power play set up as one that can make plays. Carlo’s mobility across the blue lines allows us to access the down-low plays.”
Tak len dúfam, že to bude zmena pozitívna a niečo prinesie, Carlo je na modrej naozaj dobrý a tak by sa to mohlo prejaviť aj herne. Boysieho góly z presiloviek mi už chýbajú...

:arrow: otázka ktorý brankár bude nasadený na tento zápas, bola zodpovedaná takto :
"My take is that if the roles are defined as they are - Mason the No. 1 and Conklin the No. 2 - then this game should go to the team’s No. 1 goalie. The Blues have back-to-back games Friday and Saturday and they can split those starts."
Ale tu by som si počkal až do úvodného hvizdu, lebo obe možnosti sú podľa mňa reálne...

Zápas bude špecifický aj tým, že proti nám nastúpia aj dvaja bývalí hráči a to Bill Guerin a Jay McKee, ktorý to znášal zrejme ťažšie a okolnosti odchodu troška popísal :
Blues general manager Larry Pleau was the person who delivered the news to McKee about his buyout. He said it was pretty hard to swallow when it happened. About two or three days after his release, McKee had the chance to talk to Blues President John Davidson, who helped him better understand the situation in St. Louis.
“As a player, to go through something like that, there’s a lot of questions in your head,” McKee said. “JD was real open and expressed to me how he felt and it made me feel a lot better. I was questioning whether there was something I did wrong . . . I just didn’t know. It was a move that I wasn’t prepared for, but he made me feel a lot better about the decision they made and why. There’s a business aspect to this game and it’s not always the enjoyable part. I went through something that I understand now and it was the best for both sides.”

Nuž na zápas sa veľmi teším, chcem si ho pozrieť a dúfam, že to bude parádny hokej... :yes: :fan:
tak to tu za chvíľku máme, zápas na ktorý už dlhšie čakám, so súperom z kategórie "SUPER" a s ktorým konfrontácia je dosť zriedkavá (v minulej sezóne iba jeden zápas, ktorý sme prehrali 6:3 )
Zranenia :
St. Louis forward Alex Steen is out six-to-eight weeks with a fractured wrist. Defenseman Barret Jackman won't play Tuesday due to an ankle injury. Defenseman Eric Brewer (knee) hasn't played a game yet this season but is practicing with the team.
Penguins : Forward Maxime Talbot isn't expected to be back anytime soon following shoulder surgery, but he did return to practice for the first time Monday.

:arrow: Tu je preview k zápasu : http://blues.nhl.com/club/preview.htm?id=2009020109

:arrow: Takto to vidia pred zápasom fans Blues : http://www.stltoday.com/forums/viewtopic.php?t=671283

:arrow: Na nhl.com je fajn článok, kde troška rozoberajú našich mladíkov, tak dúfam, že sa dnes v noci ukážu s dobrom svetle a potvrdia stúpajúcu formu nielen ich, ale aj celého tímu :yes:
http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=502754

Pokiaľ ide o zostavy na dnešný zápas, tak u nás oproti zápasu s ANA očakávam iba jednu zmenu a to na poste jednotky v bráne znova Mason, čo už avizoval tréner (ale možno len chcel zmiasť súpera :) ) Inak po začiatku zápasu ju sem hodím, až na vlastné oči uvidím v akých formáciach naozaj hráme... :smile03:
Ale vidím to nejako takto :

1. Andy McDonald-David Backes-Brad Boyes

2. Paul Kariya - Jay McClement - B.J. Crombeen

3. T.J. Oshie - Patrik Berglund - David Perron

4. Brad Winchester - Keith Tkachuk - Cam Janssen

Sydor - Johnson
Colaiacovo - Weaver
Polák - Strachan
(7 D - Pietrangelo)

a súperova zostava..? (tiež len tipujem... )

Kunitz - Crosby - Guerin
Fedotenko - Malkin - Dupuis
Cooke - Staal - Kennedy
Rupp - Adams - Bourque (alebo Godard)

Orpik-Gonchar
Eaton-Letang
Goligoski-McKee

Fluery

Tak som bol dúfam čo najviac k veci a už nech to začne LET´S GO BLUES! :povzbudzovanie: :fan: :povzbudzovanie:
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2011 BOSTON BRUINS