STL - ATL 2:4
tak to bol zasa smolný zápas

Vyhoreli sme na slabej produktivite. Nedokázali sme prekonať inak skvelého Pavelca z toho množstva šancí čo sme mali. Súpera sme inak prestrieľali v pomere 31 - 22
Čo k tomu dodať...
1. tretina : úvod bol dobrý, dobre sme korčuľovali a napádali súpera už v strednom pásme a po chvíli sme aj viedli 1:0, keď skóroval Tkachuk. Ale už o chvíľku to neba pravda, to zavesil Boulton. Hneď na to šiel na trestnú lavicu Polák a "veľký" Ilja zvýšil na 2:1 pre hostí. Ak si uvedomíme, že ATL hrala iba dve presilovky včera, tak je to vlastne veľmi dôležitý gól z hľadiska ďalšieho vývoja zápasu a aj bol... Tak vlastne skončila aj prvá tretina v ktorej sme pomerne málo skúšali prekonať Pavelca.
V druhej tretine : nabehli sme na súpera so snahou vyrovnať. Hrali sme dobre, vytvárali sme si viac šancí, ale Pavelec bol skvelý. Nakoniec bol aj druhou hviezdou zápasu a zaslúžene

Tou prvou bol samozrejme Kovaľčuk...
V druhej tretine sme súpera prestrieľali v pomere 14:6 ale paradoxne sme túto časť prehrali 0:1

, keď Chrisa prekonal mladučký Evander Kane, ktorého si ATL vybrala z posledného draftu. Mne sa javí, ako veľmi šikovný hráč, teda to bola zrejme dobrá voľba. Škoda nakmä šancí Kariyu (mal som pocit, že s Tkachukom si rozumel viac, ako teraz s Bergiem), či včera veľmi dobre hrajúceho Steena.
V tretej tretine sme všetko vsadili na to, aby sme stiahli náskok súpera, myslím si, že sme mali viac z hry a hrali sme lepšie, ale súper nás dobre pokrýval a dobre bránil priestor pred brankárom. Nakoniec sa nám podarilo znížiť až necelé 3. min. pred koncom, keď Pavelca prekonal jeho krajan Polák. Ale vyrovnať sa nám už žiaľ nepodarilo. V závere tréner stiahol Chrisa dole a skúsili sme v PoweR Play niečo vymyslieť a pokúsiť sa vyrovnať, žiaľ znova zaúradoval najlepší muž na ľade Kovaľčuk a urobil tak zápas, keď zvýšil na 4:2
K zápasu ťažko niečo dodať, je mi ľúto toho, že ten stav veľmi nevyjadruje skutočný stav, ale tak to už chodí, hrá sa na góly a my sme ich dali menej. Súperovi treba poblahoželať k úspechu, musíme sa z toho otriasť a ideme ďalej.
K našim by som rád poznamenal, že skvele hrala zasa 4. lajna (jediná čo zostala po SWE v pôvodnom zložení) a najmä Steen, ktorý bol neúnavný a taktiež prvá lajna zahrala svoj štandard. Škoda, že tontokrát to nevyšlo strelecky Kariyovi, zaslúžil si dať aspoň jeden gól. Z obráncov zahrali výborne Sydor s Johnsonom a veľmi sa mi páčil Polák, makal, skúšal strieľať a poctivo hral najmä pred Chrisom. No a pokiaľ ide o Chrisa, zachytal dobre. To či mohol niečo chytiť ťažko podať. Na ňom to včera nepadlo. Nedarilo sa našim strelcom a to je kameň úrazu podľa mňa a mali sme aj menej šastia.

Chris to nakoniec aj skvele vystihol :
"I don't think any of us were happy with how we played," Mason said. "That's not our style."

Aj Kovaľčukove slová :
"The most important thing is we got a win," Kovalchuk said. "I think we played a really good defensive game, especially in the third period."
... ja len dodám, že v defenzíve hrali naozaj dobre.
Možno som na niečo zabudol, ocenil by som aj pohľad chalanov z topicu ATL, ako to videli oni (ak si zápas pozreli...)
Očakával som víťazstvo Blues a tak som z toho dosť rozladený, ale verím, že to bude dobrá sezóna a náš eam nám pripraví ešte veľa pekných chvíľ a dobrých zápasov.
takže
Go Blues