Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

"Len" chrupavka a "len" dva až štyri týždne. Ak sa tomuto chlapíkovi týmto smola skončí, tak to ešte prežije. Od Októbra chcem vidieť kapitána fit a ready to go, inak sa obávam, že to s ním skončí podobne, ako s McKeem, to by som nerád videl. :eek2:
no to dúfam, verím, že sa dá skoro do poriadku a bude hrávať, ale predpokladám, že to bude najskôr tak koncom októbra.
Čaute

Tak prišli tričká zajtra Vám ich posielam. Bohužiaľ Boyes prišiel len jeden :(. Lebo ten čo to posielal z USA sa pomýlil. Ale bude určite aj druhý v priebehú pár dní, možno týždňov. Ospravedlňujem sa ale nemôžem za to. Tak kto vydrží na druhého a komu mám poslať oboje?
Čo iné mi ostáva, ako sa obetovať. :) Kľudne pošli tričká ivanovi. Ja už toľko vydržím, keď som vydržal doteraz, len dúfam, že mi to nepríde ako Vianočný darček :D
mne je to v podstate tiež jedno, hlavne nech raz dôjdu :D
Ok Ivan posiela ti to kamarát. A Bluesman volal ten pán, že Boyes je už len XL to je vlastne XXL slovenské. Môže byť? Alebo chceš niekoho iného? Legace, Jackman, Johnson sú momentálne v ponuke ešte. Nebojte sa ja som tiež mal nervy mne, strýkovi a kamarátovi došli tie tričká včera a to som musel ísť do BA pre ne. S tými vianocami som si robil srandu aj ja :D. A verte, že mne tiež nie je príjemné mať pri sebe cudzích 120 eur tak dlho. Ono to je tak, že bolo objednaních 7 tričiek a najprv prišli len 3. Lebo colníci mu to zobrali a on medzitým letel do Švédska, Rakúska a podobne a nemal čas to vyzdvihnúť. A nakoniec jedno ani neprišlo lebo už nemajú takú veľkosť. A myslím si, že ten pán je aj dosť zaneprázdnený. Lebo má prácu, stále niekam odbieha a ešte musí vybaviť kvantum objednávok lebo rozbieha obchod s dresmi, tričkami a podobne. Tak trošku sa mi javil taký pomotaný. Ale už sa dorieši tak dúfam, že už to bude ok konečne.
Ak majú Jackmana L-ko, tak by som bral toho, ak nie a majú Johnsona L-ko tak jeho a ak majú iba XL tak Boyesa. V pohode, nič sa nedeje, hlavne nech to raz dojde. :)
tak Darryl Sydor v našom campe :sad2: (žeby kompenzácia za Woywitku..?)
no neviem, jeho skúsenosti sú bohaté, ale v jeho 37 r. to už asi nebude to pravé orechové, čo podľa mňa potrebujeme. Ešte nedávno hráč tučniakov, teraz v DAL. Svoju robotu si isto zastane, ale my podľa mňa máme obranu v pohode. Naviac potrebujeme skúšať mladých ako Pietrangelo, Junland ale aj v minulej sezóne zranený Erik Johnson. Na svoju šancu na trvalo zapadnúť do zostavy čaká aj Wagner, ktorý v minulej sezóne dostával sporadicky šance a vôbec nehral zle. A pri hráčoch, ako Brewer, Jackman, Colaiacovo či Weaver majú všetci menovaní skvelé šance uchytiť sa, tak ako to v minulej sezóne predvádzal Polák, ktorý prekvapil veľa fanúšikov Blues :yes:
Ak sa na to pozerám svojím laickým okom, rysujú sa mi tieto dvojice :

Brewer - Johnson :good:
Jackman - Polák (osvedčená dvojka)
Weaver - Colaiacovo
Pietrangelo - Wagner
a v zálohe je ešte mladý Junland

tak načo nám bude Sydor..?

stále som v očakávaní, kedy sa objaví nejaký schopný krídelník :?: :!:
S Brewerom pre istotu nerátaj, lebo sa určite zraní :-( Jediná istá dvojka je asi Jackman-Polák, aj to možno pochybovať, či nedajú k Jackmanovi Johnsona, neviem no. Dúfam že si kapitán vybral všetku doživotnú smolu.
takže, troška som sa rozpozeral čo nové u nás po uhorkovej sezóne a celkom som sa čudoval, že mi niektoré veci ušli...

- náš klub najal Eda BELFOURA, ktorý bude pracovať na pozícii konzultanta brankárov. Tento bývalý brankár jastrabov a neskôr DAL a TOR teda rozšíri rady pracovníkov Blues. Čo k tomu dodať, nech sa mu u nás darí.
http://www.nhl.com/ice/player.htm?id=8445386

- Erik Johnson už absolvoval prvé tréningy a jeho koleno je zdá sa nadobro v poriadku :good:

- podpísali sme kontrakt hráčom OTT Brendan BELL, pritom ešte nebola zverejnená výška kontraktu :?: , ale ide zasa o obráncu a to mi nejde do hlavy, najmä keď sme po sezóne podpísali Wagnera ktorý bol RFA, takto ho zrejme posunú na farmu a to bude škoda :? (Sydora už beriem, ako náhradu za Woywitku)
tu je odkaz na Brendana Bella : http://www.cbssports.com/nhl/players/playerpage/273507

- posledný z našic hráčov UFA Dan HINOTE sa objavil v kempe SJS, tak ma napadlo, že by si ho tam mohli nechať :D

Inak som zachytil info, že Andy McDonald (inak center) začne sezón hrávať na poste LW a zrejme v prvom útoku s Boysiem a na centri zrejme s Berglundom, čo by mohlo byť skvelé.

tak už nech začne sezóna, toto leto mi prišlo nejaké dlhé...
ivan23 píše:
- podpísali sme kontrakt hráčom OTT Brendan BELL, pritom ešte nebola zverejnená výška kontraktu :?:
Brendan Bell podpísal jednoročný kontrakt za 700 tisíc amerických dolárov.

Inak v kempe St. Louis sa objaví aj ľavý krídelník Ryan Bayda, ktorý naposledy obliekal dres Caroliny.
kanter píše:
ivan23 píše:
- podpísali sme kontrakt hráčom OTT Brendan BELL, pritom ešte nebola zverejnená výška kontraktu :?:
Brendan Bell podpísal jednoročný kontrakt za 700 tisíc amerických dolárov.

Inak v kempe St. Louis sa objaví aj ľavý krídelník Ryan Bayda, ktorý naposledy obliekal dres Caroliny.
vďaka kanter, ja som to nevedel nájsť.
Pokiaľ ide o toho Baydu, podľa mňa nic moc. V predošlej sezóne toho hral veľmi málo (31 záp - 6 b :sad2: ) a v tejto poslednej slušných 70 zápasov, ale bodovo sa veľmi nepresadil (12b - 5g a 7as). Obávam sa, že nebude veľkým prínosom, ak ho vezmeme. Tu by skôr mohol poradiť niekto, kto viac sleduje hráčov CAR, čo v tomto chlapcovi je. Noo chlapec, to on už má vlastne o chvíľku 29 r., takže skúsensti by už mal mať dosť.
Tak angažovanie Belfoura sa mi pozdáva, ak sa mladým bude venovať tak skúsený týpek, tak to bude pre nich určite veľkým prínosom. Trošku viac sa čudujem z Baydu, ten bude asi naozaj len do počtu, angažovanie Bella sa mi pozdáva, v Peorii sa rozohrá a jeho postup v tíme by som možno prirovnal k takému Weaverovi s tým rozdielom, že nedostane toľko príležitosti ako on, pretože nieto zranených. :)
Ivan, tak konečne sme sa "dočkali" odchodu Hinotea, ľutovať to nebudeme, tímu určite chýbať nebude, stále však proti nemu v podstate nič nemám a želám mu veľa šťastia v SJS ak sa tam presadí. :)
Najinovšie som sa dočítal, že s veľkou pravdepodobnosťou môže nastať zmena na poste kapitána a to v prospech Keitha Tkachuka. Neviem ako Vy ale ja s týmto krokom viac ako súhlasím. :yes:
Čo sa týka prvého útoku, tak tam to bude zrejme naozaj dosť natlačené, ale každopádne sa mi páči takmer každá možnosť s tým, že by som rád videl Boyesa s Berglundom, im to klapalo a dalo sa na nich pozerať. Myslím si že by mohli veľmi dobre ťažiť z hry Andyho, alebo aj Karyiovej. Som fakt zvedavý a to sa tam dopredu kľudne a bez námahy môže dostať aj David Backes. :good:
áno to s tou zmenou kapitánskeho C-čka som sa tiež dočítal. Pokiaľ by ho dostal Keith bolo by to spravodlié aj rozumné a podľa mňa si ho zaslúži. Naviac je v STL určite poslednú sezónu, tak by to pre neho malo aj iný rozmer. Hlavne ho vidieť na ľade a počuť v šatni a to je podstatné. Aj v zápasoch PO s VAN bolo vidieť ako Tkachuk ťahal team, je to jednoducho prirodzená autorita :yes:
Čaute

Tak sme Vám to poslali prvou triedou tak potom dajde vedieť či obom prišli.
Prišlo. :good:
ešte som to nebol vybrať (až zajtra) ale niečo mi prišlo zo Senca, tak myslím, že je to ono :smile03:
tak sme sa "posilnili" o 36 r. Dereka ARMSTRONGA z LA. Hráva na pozícii centra, čo je myslím si pozícia, kde mi máme pomerne slušných hráčov (Berglund, T.J. Oshie, McClement, Steen ale aj Yana Stastneho, Chrisa Portera a Cama Paddoca) Ono centrom je aj McDonald, ale podľa posledných info z nášho tábora má spočiatku sezóny hrávať na pozícii LW.
No neviem, Armstrong bol aj v LA centrom v 4. lajne a v poslednej sezóne veľmi svojími výkonmi neoslňoval. Každopádne ide o skúseného hráča taže uvidíme. Možno zaplní miesto po Hinoovi a bude prínosom. :?: Budem na jeho výkony veľmi zvedavý.
Bluesman je mi ľúto, že nie je Boyes Lko. Je iba XL ale myslím, že ešte bude aj Lko neskôr. Máš objednaného Johnsona. Som rád teda, že to už prišlo po tých ťahaniciach. Dúfam, že budete spokojní :) .

K posilám v krátkosti.
Sydor to už má za sebou a Bell je možno celkom slušný obranár ale obrana nie je to čo potrebujeme posilniť. Baydu vôbec nepoznám. Belfour je zaujímavý ťah vedenia uvidíme či jeho skúsenosti pomôžu. Na Armstronga som zvedavý ale veľké očakávania nemám. :D . Každopádne som so skladbou tímu spokojný.
tak prišli obe v poriadku a aj veľkosť je v pohode, takže som spokojný a ešte raz vďaka Bluesfan :yes:
tak sa nám rozbehli kempy a zároveň prípravné zápasy. Naši si zahrajú 6 prípravákov a potom letia do SWE Linkopingu, kde si zahrajú s miestnym celkom posledný prípravný zápas. Tu je rozpis zápasov :

15.9. STL - MIN
18.9. STL - COL
19.9. STL - DAL
20.9. COL - STL
24.9. MIN - STL
26.9. DAL - STL

29.9. Linkoping - STL

do prípravného kempu boli zaradení títo hráči :
http://blues.nhl.com/club/page.htm?id=5 ... tl-home-dl

celkom zaujímavá bude už zostava, ktorú tréner poskladá na zápas vo Švédsku. Ja len dúfam, že sa nám nik nezraní ešte pred začiatkom sezóny, ako to bolo vlani. Osobne budem zvedavý na výkony Larsa Ellera, ktorý dokazoval dobrú pripravenosť. Ako aj doliečených - D.J. Kinga a Erika Johnsona. V obrane ma ešte bude zaujímať, ako si bude počínať Brendan Bell a mladý Pietrangelo. A možno prekvapí niektorý z hráčov s kým sa veľmi neráta... :?:
dnes vyšiel na stránke nhlpro.cz článok o našom klube a jeho predsezónnych cieľoch :

http://www.nhlpro.cz/clanek/15420-previ ... ouis-blues

no neviem, ale počas jeho čítania mi to prišlo troška suché a bez pocitu, že jeho autor vidí do kuchyne tohto klubu. Myslím si, že sa to dalo spracovať troška prehľadnejšie, pre nezaintersovaného čitateľa to nebude veľmi zaujímavé, ale pre fanúšika, ktorý chce kompletné info o klube, jeho posilách a hráčoch čo z klubu pred sezónou odišli a pod. , je to podľa mňa málo. Začal sa kemp, príležitosti dostávajú ďalší hráči, nespomenul sa Brendan Bell z OTT, Barry Tallackson z NJ, ktorí k nám prišli a v závere si autor pomýlil Chrisa Masona so Steve Masonom z CBJ.
Nechcem, aby to vyznelo, že sa ozval najmúdrejší. Čítam články na tejto stránke denne a páči sa mi, len ma takéto niečo jednoducho prekapuje. :?:
tak sme v prvom prípravnom zápase porazili MIN 3:1 (Kariya, Porter, Armstrong), čo je dobré, ale už zostavy oboch tímov napovedia, že MIN mala väčšiu chuť skúšať nové tváre. Víťazstvo potešilo a ja len dúfam, že v ďalšom zápase tréner ponechá prvé dva útoky a 3. a 4. vyskúša iných hráčov.V tejto zostave mi totiž niektoré mená chýbajú.
Tu sú súpisky oboch tímov :

http://www.nhl.com/scores/htmlreports/2 ... 010006.HTM

a tu je zostava nášho tímu :

STL Blues :

1. Paul Kariya - Patrik Berglund - Brad Boyes
2. Andy McDonald - David Backes - David Perron
3. Chris Porter - Derek Armstrong - Aaron Palushaj
4. Ryan Reaves - Yan Stastny - Cam Janssen

Obranny :
Erik Johnson - Steve Wagner
Darryl Sydor - Alex Pietrangelo
Brendan Bell - Mike Weaver

G :
Chris Mason
Ben Bishop

prekvapilo ma zaradenie Wagnera pri Johnsonovi, ale pri zranení Brewera je to asi v pohode (ja som očakával pri Erikovi Jackmana alebo Colaiacova, ale asi sú to pre trénera hráči, ktorých nemusí skúšať) aj preto tréner vyskúšal v akcii Bella a Sydora, čo je myslím si pochopiteľné. Konečne som rád zbadal v súpiske mená, ako Porter, Stastny a samozrejme Armstrong, ktorý dúfam zapadne, je to skúsený hráč. Prekvapujúco hral Janssen, Reaves a Palushaj z našej Peorie. Očakávam, že v ďalších zápasoch sa tam objavia Lars Eller, Philip McRae, uzdravený D.J. King, či Barry Tallackson z NJ a v obrane T.J. Fast, Alex Hellstrom, Jonas Junland alebo Danny Richmond. Očakávam prvé články a ohlasy na hru hráčov, ktorí k nám prišli, alebo tých čo sa snažia preraziť v A-teame a sú z Peorie. Najmä z obráncov mám dobrý pocit, ale aj rysujúce sa prvé dva útoky sa mne osobne veľmi pozdávajú :yes:

( a ozvyte sa chlapi, už to konečne začalo... )
tak ďalšia dobrá správa, ktorá sa ale čakala, podpísali sme kontrakt s trénerom Andym Murrayom na ďalšie dva roky. Tak nám zostáva len dúfať, že to budú roky úspešné...

http://www.hokej.sk/nhl/clanok64416-St_ ... rrayom.htm
Ahoj

Tak ja mám zatiaľ najväčšiu radosť z podpisu Murraya. Dúfam, že bude pokračovať v začatej práci a vytiahne nás tam, kde náš tím patrí :)

K tým zostavám, prvé dva útoky zrejme za dobrého vetra odohrajú v tomto, alebo len mierne pozmenenom zložení. Je to naša kvalita a práve na týchto hráčov sa zrejme budeme spoliehať. Taktiež tretí útok s Oshiem by mohol byť to pravé orechové, ale to až do sezóny.

V tomto zápase kouč zrejme skúšal skúsených hráčov, ako sa im bude na ľade dariť. Hlavne teda tie obranné dvojice. Dvojka Johnson Wagner sa mne osobne veľmi páči, nikdy som sa netajil sympatiami k Wagnerovi, je dobrý, dúfam, že túto sezónu nazbiera aspoň 50 zápasov, ak sa mu bude dariť v obrane samozrejme. Tiež som veľmi rád že si zahral Pietrangelo, od neho tiež veľa očakávam, uvidíme ako to bude s jeho ice time počas sezóny.

Útoky sú nejaké pofidérne, dúfam, že v ďalšom zápase tam postaví mladých, najmä Ellera. Obrana takytak. :)
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2002 GOTEBORG