Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

takže draft sa nám pomaličky blíži a my už sa nevieme dočkať mien, ktoré nám prinesie. Zaujímavé sú podľa mňa najmä prvé 3 kolá, ale ktovie, možno aj z nižších pozícii sa podarí získať niekoho zaujímavého.
Zatiaľ sa nám v draftoch v posledných 4. rokoch celkom darilo, v r. 2005 sme z 24. pozície získali T.J. Oshieho a v treťom kole z 85. pozície Bena Bishopa, ktorý je teraz našou jednotkou na farme - inak bol tento rok dosť slabý, čo sa týka draftu.
Rok 2006 sme mali skvelé pozície, v každom kole sme brali z prvej pozície, najprv sme vzali 1. prvého kola Erika Johnsona a potom aj z 25. pozície Patrika Berglunda. Z ostatných mien sa výraznejšie nepresadil nikto.
Rok 2007 nám v prvom kole priniesol z 13. pozície Larsa Ellera, ktorý je veľkou nádejou do budúcna, z 18. pozície Iana Colea a z 26. pozície Davida Perrona, ktorý sa nám už veľmi osvedčil a potvrdzuje svoje kvality. To sme ešte v druhom kole brali Palushaja a Hjalmarssona a až v treťom Bretta Sonneho, ktorí najmä v tejto sezóne potvrdzovali v Peorii, že potencial v nich je.
V minulej sezóne, r. 2008 nám priniesol Alexa Pietrangela, ktorý by už v nadchádzajúcej sezóne mohol potvrdiť, že je veľkým talentom a skvelým hráčom, potom v druhom kole sme vzali z 33. a 34. pozície Philipa McRaea a Jakea Allena, v treťom z 65. pozície Jori Lehteru a zo 70. Jamesa Livingstona.
O ktoré mená draftu sa tento rok rozrastie naša organizácia zatiaľ nevieme, no ja dúfam, že do budúcna budú prínosom, najmä tí z prvých troch kôl. Aké pozície vlastne máme..?

1. KOLO - 17. pozícia
2. KOLO - 48. pozícia
3. KOLO - 78. pozícia
4. KOLO - 108. pozícia
5. KOLO - nemáme
6. KOLO - 168. pozícia

a ešte na záver vám posúvam celkom príjemný článok, kde na otázky odpovedá naša bývalá hviezda, člen siene slávy Brett HULL : http://www.stltoday.com/stltoday/sports ... enDocument
hmm, tak tejto akcie by som sa veľmi rád zúčastnil, bude to tam celkom zaujímavé a plno fans našej krvnej skupiny : Blues Rh +, :cry: no čo už, tentokrát to bude bez nás... :?

http://blues.nhl.com/select/09draft/draft_party.htm

:arrow: približný preklad :

Prídite sledujte 2009 NHL Entry Draft so svojimi kolegami Blues fans v piatok, 26 júna na Lesters Sport - Bar & Grill v Ladue.

Všetko začína o 6 hod a bude tam jedlo, nápoje, špeciálne vystúpenie, Blues Alumni, Louie (maskot) a ďalší. Plus, môžete vyhrať skvelé ceny, vrátane Blues vstupenky, čiapky, dresy, a ďalšíe...

Vstupné je zdarma. Televízory budú naladené na NHL Draft 2009, ktorý pôjde v priamom prenose z Bell Centre v Montreale. Budete sledovať Blues a ich výhliadky, keď vylosujú svoj výber 17. v prvom kole. Blues majú spolu 5 výberov v tohtoročnom drafte. Viď môj príspevok vyššie. A pre tých, čo by sa tam radi pozreli a majú cestu okolo :D , tu je adresa toho pubu : Lester’s is located at 9906 Clayton Road, Ladue, MO 63124.
Steve Regier, ktorý odohral v uplynulej sezóne 8 zápasov za Blues, podpísal kontrakt s EC Salzburg.
kanter píše:Steve Regier, ktorý odohral v uplynulej sezóne 8 zápasov za Blues, podpísal kontrakt s EC Salzburg.
tak tomuto kroku nerozumiem, veľmi šikovný a nádejný hráč a takto sa zhovadí prestupom k tímu, v ktorom nemá absolútne žiadnu možnosť hokejového rastu :?

inak Draft takmer bez prekvapení máme : 17. St. Louis Blues - David Rundblad (Švéd., obranca)
čo znie celkom zujímavo, mladí hráči zo Švédska majú svoje kvality a vystuženie obrany z pohľadu do budúcna znie fajn, len aby dostával príležitosti a vyhli sa mu zranenia, ako to bolo napr. v prípade Erika Johnsona.
ivan23 píše:inak Draft takmer bez prekvapení máme : 17. St. Louis Blues - David Rundblad (Švéd., obranca)
čo znie celkom zujímavo, mladí hráči zo Švédska majú svoje kvality a vystuženie obrany z pohľadu do budúcna znie fajn, len aby dostával príležitosti a vyhli sa mu zranenia, ako to bolo napr. v prípade Erika Johnsona.
podle skautu by z nej mohl vyrust lepsi a spolehlivejsi bek nez z hedmana :D
:coucou: čaute.
Keďže nemám doma poriadný net tak sa stavím len z času na čas, ale hádam sa to čoskoro zmení.

Udialo sa nám celkom dosť noviniek. :yes:

Podpísanie Keitha Tkachuka sa mi veľmi páči, vyšlo to v čo sme všetci dúfali a som si istý, že tím s ním je oveľa silnejší vo viacerých smeroch, takže super. :cool: Ako písal ivan, o kondičke sa vzhľadom k jeho váhe a veku, resp, ani nie tak o kondičke ako o rýchlosti hovoriť nedá, ale pred bránou je to stále jeden z najsilnejších hráčov celej ligy. Som zvedavý na jeho zaradenie v hre 5 na 5. :)

Čo sa týka Regiera, z tejto správy som veľmi sklamaný aj ja :cry: . Netajím sa tým, že som chlapcovi veľmi prial presadiť sa a som si istý, že na to aj mal. Škoda že názor kouča bol iný, rád by som vedel, prečo to dopadlo takto. Som z toho trochu sklamaný a určite niesom sám. :sad2: Dúfam, že členom STL však ostal.

Obrázek
Čo sa týka draftu, ako napísal ivan, žiadne prekvapenie. Švédi sú asi jediní EÚ národ, ktorý nemá dvere do STL zatvorené. :D Som zvedavý, čo to bude za chlapca, jeho výsledky ukazujú, že sa z neho naozaj stane niečo podobné ako Erik Johnson, (tipujem) bude to zrejme útočnejší obranca. Má len 18 rokov, bol draftovaný ako celkovo 6.? európan. Ostatní, najmä švédi a skauti od neho dosť očakávajú. Pravdupovediac si myslím že bude to mať veľmi ťažké a bude musieť makať a byť trpezlivý, nový Eric sa z neho v prvej sezóne asi nestane. Kiež by som sa mýlil. Dúfam, že ma prekvapí ;-) :frajer2: Kto by dnes neveril práci, ťahom a šťastnej ruke starej líšky v STL no nie? :roll:
tak to tu máme komplet, nechce sa mi to prepisovať, tak tu nechám celý odkaz. Ťažko sa mi to teraz nejako hodnotí nakoľko sme mali šťastnú ruku pri výberoch, to v podstate ukáže až čas. Dúfam, že aspoň Rundblad a Ponich svoje šance dostanú a budu pre náš team prínosom :

http://blues.nhl.com/select/09draft/09draft.htm
:-O Ivan my sme draftovali Rusa? :lol: :cool:

Inak ej veru slabý draft čo sa nás týka, aspoň myslím. :)
nuž poviem ti Dano, že som sa tiež divil. Pokiaľ nebude nejako extra zaujímavý hlavne pokiaľ ide o produktivitu, tak mu dávam podobné šance, ako Lemťugovi. Draft je ešte skoro hodnotiť, od mladého Švéda Rundblada ale očakávam, že bude prínosom v obrane, čo sa týka Ponicha, tak tam absolútne neviem, ako sa presadí a ostatní sú pre mňa veľkou neznámou... :?
no a ešte sa vrátim k tej Draft párty v Ladue. Pozrel som si fotky a je vidieť, že to tam žilo a bola super atmosféra :good: Škoda, že nemáme aj v Košiciach podobný podnik, kde by sa dalo niečo podobné uskutočniť a mohol by to byť bar pre fans všetkých klubov NHL. Podľa mňa by si svojich návštevníkov našiel a presne počas takýchto akciií by tam možno bolo aj plno. Pre tých čo ich to troška zaujíma nechávam odkaz, tie fotky sú fakt dobré :

http://blues.nhl.com/team/app/?service= ... ryId=11852
ivan23 píše:nuž poviem ti Dano, že som sa tiež divil. Pokiaľ nebude nejako extra zaujímavý hlavne pokiaľ ide o produktivitu, tak mu dávam podobné šance, ako Lemťugovi. Draft je ešte skoro hodnotiť, od mladého Švéda Rundblada ale očakávam, že bude prínosom v obrane, čo sa týka Ponicha, tak tam absolútne neviem, ako sa presadí a ostatní sú pre mňa veľkou neznámou... :?
Pre mňa je naznámy už aj Ponich. Rundblad bude podľa mňa postupovať skôr štýlom Junlad ako štýlom Johnson. V tejto sezóne by som si dovolil tvrdiť takmer s istotou, že si NHL nezahrá, ak áno, tak to bude už zasa predzvesť zranení alebo zlej formy stailných hráčov. V budúcnosti, myslím tým tak 2-3 roky, ale od neho aj ja budem očakávať mnoho, či už bude u nás, alebo nie. :yes:

Zatiaľ nám ivan celkom vychádzajú tipy na podpisy zmlúv. Ešte mi ostávajú dve veľmi zaujímavé mená a to Legace a Polák. :sad2: Podarilo sa mi zistiť, že Polák rokuje s Blues o zmluve na viac rokov, čo sa mi osobne veľmi páči :cool:

Ale čo som sa práve dočítal na stránke fóra Blues je, že sme podpísali Weavera aj Winchestra (na jeden rok po 800 000?) a McKeeho sme vykúpili spod zmluvy!!! Takže ešte nás zrejme čakajú zaujímavé chvíľky. :-D
Ďalšou zaujímavosťou je, že Woywitka zmluvu v Blues pravdepodobne nedostane a to hlavne s ohľadom na podpísanie Weavera a tiež skutočnosť, že Crombeen dostal ponuku na zmluvu na 605 000 myslím že tiež na jeden rok. Dosť málo nie? Údajne ponuku zvažuje, ale nemyslím si že to vezme, čudná info, veru hej.

Taktiež som sa pobavil na tom, že DET nedá zmluvu Cheliosovi a média tvrdili, že by mal odohrať sezónu u nás. Davidson ocenil Cheliosa poklonou a obdivom, ale špekulácie (našťastie) zamietol. :)

Takže to je kopa zaujímavostí Ivan a Bluesfan, máme o čom teraz. :-D
no konečne :)
podpísanie Weavera a Winchestera sa čakalo, ale naše vedenie si teda dalo riadne na čas. Obaja boli UFA a tak som už trpol, čo sa deje. Whietfield a Hinote asi pôjdu preč, takže z UFA hráčov už zostal na podpísanie iba Legace a tu to bude zrejme ešte zaujímavé...
Ak si spomínal, že Woywitku asi nepodpíšeme, tak mi to príde celkom logické. McKee je vykúpený zo zmluvy a tak sa zrejeme robí priestor pre mladých Erika Johnsona a Pietrangela, nehovoriac o tom, že začne hrávať náš C Erik Brewer, takže v obrane to máme v pohode. Myslím si, že Poláka podpíšeme a ešte tam máme v zálohe Junlanda, ktorý by už mohol pomaličky dostávať šance v najbližšej sezóne.
Takto by sme vlastne mali obrany :
Brewer - Johnson
Jackman - Polák
Colaiacovo - Weaver
a pripravených zaskočiť Pietrangelo s Junlandom. (ešte očakávam vyriešenie otáznika nad Wagnerom)
Pokiaľ ide o tú ponuku Crombeenovi, neviem odkiaľ to máš, ale nezdá sa mi to, je to dosť málo. Ale u neho by som bol rád, ak by zostal. Naviac hráva na PK a tam máme dosť málo hráčov (a to ešte zrejme odíde Hinote).
To, že nás opustí Steen, mne osobne až tak nevadí, v plnej miere ho nahradí Kariya a taktiež už bude hrávať D.J. King.
Počas leta očakávam, že získame kvalitné Pravé Krídlo :yes: (taký Bian Gionta z NJ :?: :smile03: )
Bluesman píše:a McKeeho sme vykúpili spod zmluvy!!! Takže ešte nás zrejme čakajú zaujímavé chvíľky. :-D
tak teraz bude zaujímavé sledovať, kto, si ho stiahne z Waiver listiny... alebo či vôbec niekto :sad2:
Zdravím Vás ! :coucou:

Tak sa nám po dlhej dobe konečne pohli ľady a začalo sa jednať s hráčmi. Začnem McKeem. Jay je čisto defenzívny obránca, ktorý vie celkom dobre blokovať strely. Ale to je bohužiaľ na 4 mega žalostne málo. Pamätám si ho v Buffale ako elitného obráncu ale momentálne patrí medzi suchý priemer s mega kontraktom. Nemôžem si pomôcť ale vyplatenie zo zmluvy je podľa mňa dobrý ťah nášho vedenia. Určite si tu svoje odohral a nebol najhorší ale mňa osobne ničím nejak extra nezaujal a vedenie zrejme pochopilo, že tieto peniaze sa dajú investovať o mnoho rozumnejšie zvlášť vtedy keď sa nám vrátia obranári, ktorí boli minulú sezónu zranení. O tom, že by mohol byť vyplatený zo zmluvy som písal už dávnejšie. Prajem mu do budúcna veľa šťastia snáď sa ešte niekde chytí. Naopak tešia ma správy o tom, že vedenie jedná s Polákom o dlhodobom kontrakte. Roman sa u nás perfektne chytil, dokazoval to počas celej sezóny dokonca hral aj so zlomeninou :good: . Je ešte mladý a určite by bol do budúcna veľkým prísľubom. Tak dúfam, že sa s vedením dohodne :) . Takisto ma teší, že sme si aspoň na rok upísali Winchestera s Weaverom. 800 000 je relatívne malá suma a takíto ´´makači´´ sa vždy hodia. Mne osobne sa podpísanie zmlúv s tymito hráčmi veľmi pozdáva :good: . Čo sa týka Hinota, Woywitku a Janssena pri všetkej úcte k nim ale všetci traja sú nahraditeľní možno aj našimi chlapcami z Peorie. Navyše si myslím, že Janssen a Hinote boli skôr zabávačmi :D . No a čo sa týka Crombeena podobne ako Vy aj ja som si tohto bojovníka dosť obľúbil a zmluva na rok za 605 000 nie je teda ozaj nič moč. Nuž nech to v jeho prípade dopadne akokoľvek verím nášmu vedeniu, že nakoniec sa všetko vyrieši v prospech tímu. A na záver dodám, že mám taký pocit, že sa chystá nákup nejakej hviezdy alebo minimálne nejakého schopného útočníka. Keď sme sa zbavili hráča, ktorý poberal 4 mega a s ostatnými sme podpísali finančne výhodne zmluvy tak v to verím :) . Jeden Majo, druhý Majo alebo niekto iný? :D . Ešte to bude zaujímave tak sa teším. ( ivan na to pravé krídlo u mňa jednoznačne naspäť Stempniak :D. )
Bluesfan píše:( ivan na to pravé krídlo u mňa jednoznačne naspäť Stempniak :D. )
hmm, tak ten je ešte v TOR pod zmluvou... ale ja som napísal len taký tip na meno, ktoré možno bude reálne, ak by som mal napísať koho by som z reálnych hráčov u nás chcel ja, tak jednoznačne Mike Cammalleri z CGY :yes:
Cammalleri je riadny sniper toho by som bral všetkými desiatimi aj ja. 39G 43A tento ročník je veľmi slušný počin. Jeho potenciál je okolo tých 35 gólov len škoda, že hrá centra. Bol by to zaujímavý útok Kariya-Boyes-Cammalleri. :roll:
Bluesfan píše:Cammalleri je riadny sniper toho by som bral všetkými desiatimi aj ja. 39G 43A tento ročník je veľmi slušný počin. Jeho potenciál je okolo tých 35 gólov len škoda, že hrá centra. Bol by to zaujímavý útok Kariya-Boyes-Cammalleri. :roll:
Cammalleri hraje vsecko kridla i centra a Boyes muze hrat to same jestli se nepletu tak mas jedno kdo by kde hral
leo píše:
Bluesfan píše:Cammalleri je riadny sniper toho by som bral všetkými desiatimi aj ja. 39G 43A tento ročník je veľmi slušný počin. Jeho potenciál je okolo tých 35 gólov len škoda, že hrá centra. Bol by to zaujímavý útok Kariya-Boyes-Cammalleri. :roll:
Cammalleri hraje vsecko kridla i centra a Boyes muze hrat to same jestli se nepletu tak mas jedno kdo by kde hral
úplne presne... :good:
a ďalšia novinka :
Naše vedenie predložilo kvalifikačné ponuky týmto hráčom :

:arrow: kvalifikačné ponuky poltuctu svojich obmedzených voľných hráčov. Vedenie našich si tak udržalo prednostné právo rokovať s týmito hráčmi : Crombeen, Filewich, Holt, Polak, Richmond a Wagner.
To znie celkom fajn, najmä kvôli Crombeenovi a Polákovi, ale aj Wagner je fajn. Obranu tak zdá sa budeme mať veľmi silnú. :yes:
ivan23 píše:a ďalšia novinka :
Naše vedenie predložilo kvalifikačné ponuky týmto hráčom :

:arrow: kvalifikačné ponuky poltuctu svojich obmedzených voľných hráčov. Vedenie našich si tak udržalo prednostné právo rokovať s týmito hráčmi : Crombeen, Filewich, Holt, Polak, Richmond a Wagner.
To znie celkom fajn, najmä kvôli Crombeenovi a Polákovi, ale aj Wagner je fajn. Obranu tak zdá sa budeme mať veľmi silnú. :yes:
no kdyz ste ted usetrili (McKee) tak muzete privest nakeho kvalitnejsiho beka za min dolaru a vistuzite jeste vice obranu....taky je dost mozny ze podepisete nekoho z volnych brankaru treba Conklina....v utoku mate dost narvano
ja myslím, že obrana je v pohode, je silná a až sa naplno predvedú mladíci a zúročia svoje talenty (čo pri Brewerovi, Jackmanovi a Coliacovovi nebude problém), tak to bude veľmi dobré. Skôr mi tam chýba niekto schopný na PK. V podstate tam máme len Boyesa a Perrona a hádam aj ten Crombeen.
To je ale tak všetko, preto to potrebujeme veľmi dobre doplniť a na to vsádzam. Naše vedenie veľmi dobre vie, kde nás tlačí topánka a tak očakávam niečo naozaj SUPER. Taký Cammalleri by bol darom z nebies :modlenie: :)
ivan23 píše:ja myslím, že obrana je v pohode, je silná a až sa naplno predvedú mladíci a zúročia svoje talenty (čo pri Brewerovi, Jackmanovi a Coliacovovi nebude problém), tak to bude veľmi dobré. Skôr mi tam chýba niekto schopný na PK. V podstate tam máme len Boyesa a Perrona a hádam aj ten Crombeen.
To je ale tak všetko, preto to potrebujeme veľmi dobre doplniť a na to vsádzam. Naše vedenie veľmi dobre vie, kde nás tlačí topánka a tak očakávam niečo naozaj SUPER. Taký Cammalleri by bol darom z nebies :modlenie: :)
ja bych utok vubec neposiloval to je zbytecne fakt tam mate narvano:LK Kariya,Tkachuk,Perron,Winchester,King C McDonald,Berglund,Oshie,McClement,Steen PK Boyes,Backes,Janssen,Crombeen....nvm jak je to s Hinotem a rad bych kdyby dal Murray sanci Sonnemu a taky mozna Rundbladovi v obrane scouti o nem tvrdili ze by mohl hned nastoupit....bezpodminecne bych sehnal adekvatni nahradu za Masona a uz nic moc neresil :D
za Masona..?

inak Janssen je slabota a Hinota zrejme nepodpíšeme (aj v to dúfam, nepozdáva sa mi)
ivan23 píše:za Masona..?

inak Janssen je slabota a Hinota zrejme nepodpíšeme (aj v to dúfam, nepozdáva sa mi)
no jako dvojku myslim....vsak Janssen je taky bitkar :smile03:
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2007 ANAHEIM DUCKS