od
yzy19 » pát 06. črc 2012 20:06
Kreuziger si posledné dva roky stanovil za vrchol sezóny Giro D´Italia - to sú najťažšie preteky na svete. Tour je zas najprestížnejšia a Giro mu posledne sedelo profilovo viac, tam boli kopce, na Tour sú až tri časovky, čo mu tak nevyhovuje. Ale na Gire predviedol Roman asi najlepší výkon v českej cyklistike, keď vyhral etapu a pri každej českej vlajke nastupoval. Deň predtým mal krízu, kŕče a všetci na neho nadávali. Tak chcel umlčať kritikov.
Proti Armstrongovi vypovedajú 4 jeho bývalí kolegovia, ktorí sú aj teraz na Tour. A povedali, že im dajú dôkazy, ale za určitých podmienok. Za doping sa dáva trest 2 roky, oni by dostali tuším 7 mesiacov a k tomu by nemuseli odstúpiť z tejto Tour. Medzi nimi aj rekordman v počte štartov na Tour George Hincapie - 17 štartov.
Sagan je borec, toto som aj čakal, ale nečakal som tie suverénne gestá, ktoré sú parádne. Mrzia ma len dve veci. Včerajšia etapa, kde bol posledný kilometer tuším v 4% stúpaní a to sú pasáže absolútne pre Sagana. Lenže on bol 3 km pred cieľom v páde a balík išiel velice rýchlo. Takže nešpurtoval. Ale vyhral by na 100%, keď som videl ako tam tí klasickí špurtéri pre absolútne rovinky tuhli - Greipel, Cavendish a pod.
Ale možno to bolo dobré pre dnešok a ak by nepadol, tak by dnes nevyhral. Ušetril nejakú energiu a dnešný cieľ bol v absolútnej rovinke, no porazil ich tam. Greipel sa môže hanbiť, taký vláčik, mal na 100 metroch ešte pretekára a on to nezvládol. Sagan ho absolútne vyfajčil, to je paráda. Je to najuniverzálnejší pretekár v profipelotóne. Tie klasikárske dojazdy absolútne zvláda, rovinky takisto, keď nemá smolu a nezavrú ho, dnes mu to tiež nejaký trtko skoro pokazil, prológy ovláda na pána, hlavne tie technické a takisto v niektorých kopcoch, keď sa hecne ich vie odpárať, videl som ako si dával Romana Kreuzigera, Nibaliho a pod.
Teším sa na zajtrajšok. Zajtra je na konci taký kopec, ktorý ma tuším 6 alebo 8 km, priemerne 10% stúpanie a úseky so 17-20%. To je paráda. Pre Velitsa úplne super. Na legendárnej Vuelte sa tiež takouto etapou začal jeho veľký príbeh. Uvidíme, či tam zajtra Sagan zablbne a zašpurtuje opäť. Ak hej, tak nie je normálny.. Zatiaľ parádna Tour, len škoda, že Peťo Velits padol na Tour a stratil 2 minúty. Ale v časovkách získa si myslím a keď v horách sa udrží, tak to môže byť veľká paráda ako Saganove víťazstvá. Ale tie celkové umiestnenia nikdy nie sú tak docenené u laických fanúšikov.