Tak jsme porazili slabé amatery ze San Marina 7-0 a ještě Svěrkoš nedal penaltu.Ale nijak zvlášť nejásám!!!
http://fotbal.idnes.cz/fotbaliste-soupe ... reprez_min
Byla to sice hra na jednu branku,ale bez pohybu a bez nějakého většího nápadu z naší strany.Místo abychom je vylákali kousek za půlku a pak využili rychlostních předností,hráli jsme ,,bago" plné nepřesností a stále do plných.Může se vám to zdát divné,ale já jsem s výkonem našich nijak zvlášť spokojený nebyl,pouze ta výše výhry je jakž-takž uspokojivá./Pro vaši ilustraci poláci jim dali 10 gólů a nedávno němci tušim v přáteláku dokonce 13 -náct/.Proti zápasu San Marina s němci,který jsem kousek viděl chyběla našim hráčům lehkost,nápad a radost si zatrénovat s málo trénovaným soupeřem.Němci se u toho bavili a srdečně smáli a pohybem San Marino rozběhali tak,že ti nevěděli kam dřív skočit!!!!To bylo úplně o něčem jiném!!!
My jsme se dost před pokutovým území trápili a bránu dobývali!!!!
Světlou vyjímkou byl útočník Baroš,který se snažil nabízet a soupeřovým hráčům utéct,což se mu také povedlo.Sám dal 4 góly z toho jeden z penalty a byl velkým nebezpečím pro pomalé ,,maríňany".Škoda,že nekopal i tu druhou penaltu a přenechal ji Svěrkošovi,který ji kopl tak slabě,že golman ji celkem bezpečně chytil.
Jinak Svěrkošův výkon celkem ušel.Navíc mu v prvním poločase rozbili hlavu,až mu tekla krev,ale po sešití se statečně vrátil,dal dva góly a celkem podal snaživý výkon.
Třetí útočník Necid nebyl příliš vidět i když dal šestý gól.Zatím náhrada za Kollera to rozhodně není .Kuriozitou bylo,že posledních dvacet minut dohrával s úplně roztrženým dresem na zádech. Číslo 7 vzadu měl přetržené,což vypadalo dost komicky.Kupodivu rozhodčí nepožadoval,aby se převlékl,nebo to z našeho realizačního týmu někdo opravil!!!
V záloze nastoupil Rosický.Kupodivu nekazil přihrávky,ale bylo znát,že mu chybí vyhranost a spolu s fyzičkou - zápasová praxe.Ačko-li odehrál 60 minut podal vcelku slušný výkon.
Záloha držela balón na svých kopačkách v tempu ,,baga" do stran,ale přihrávky byly poměrně rozhárané a nepřesné.Plašil mě tentokrát nijak nenadchl.Hübschmann si jako vždy odehrál své,ale dopředu je málo aktivní.
Úplně chyběl prvek útočného nabíhání krajních obránců po stranách.O to se nepokusil v prvním poločase Kadlec, ani později v druhém poločase střídající Pudil, natož na druhé straně Grigera.Krajní obránci brejkovitě po laině neútočili a opticky tak neroztahovali hřiště! :?Soupeř by musel víc běhat a byl by unavenější a samozřejmě zranitelnější!!!!
Obrana moc práce neměla a vcelku to minimum co měla pokrýt odehrála bez větších potíží.,Rozehnal,Hubník nepropotili moc dresy.Možná mohl některého obránce trenér Hašek stáhnout za útočného záložníka, nebo útočníka a hrát vzadu na tři obránce.Mělo by to větší efekt,než vzadu čekající dva nudící se obránci.Jeden by stačil -toť můj názor.
Kdybych měl hodnotit golmana Čecha,tak prakticky nemám zaco.Toho jsme klidně mohli poslat umýt,protože si téměř nesáhl na míč.

Rozdíl třídy a trénovanosti byl očividný,snad jen škoda,že skóre nebylo ještě vyšší!!!!!!Nastřílené góly mohou ve skupině hrát významnou roli a zvláště my, jestli-že chceme hrát o baráž, nemůžeme nastřílenými góly pohrdat a bude se nám hodit každý nastřílený gól!!!!!.

No uvidíme,jak se to vyvine.Čekají poláci a severní irové.Osobně v postup našim moc nevěřim - pořád mě nepřesvědčili!!!!!!!!!!