Tak toto bol jeden z tých slabších zapasov aspoň do polovici zápasu, potom ked uz Karlsson skóroval postupne začali Wild udávať tempo. Želal som si aby dostal šancu i Kuemper, ktorý naposledy dostal šancu ako jednotka až pred 10 zápasmi a predsa len toto vyzeral byť jeden z tých priatelnejšich súperov a Doobie by si zaslúžil uz i trocha extra oddychu naviac. Ale Torch nechce nic riskovať a PO je stále tabu a chce mat co najskôr 100% istotu postupu. Stále som trochu sklamaný hlavne zo Zuckera, ktorý je stále docela neviditelný a dalo by sa povedať, že celá druhá lajna je v riadnom útlme. Ale niet sa čo čudovať, tam sa najviac experimentuje a rotuje s hráčmi, ktorí sa vrátili po zranení alebo boli HS. Naposledy tam dostával šancu Jones, predtým než ochorel, po HS tam zakomponoval ci uz Vaneka alebo teraz Zuckera. V tej lajne bolo vidno už i Portera a dnes Fontaina čo sú obaja skôr grinderi a tak potom nečudo ze sa trápia. Jedine Granlund v poslednej dobe niečo hrá a to sa ukazuje i vtom, že Torch mu občas dáva šancu i v útoku s Parise - Koivu na úkor Coyla. Žial maródka naberá grády, v poslednom zápase dostal Vanek mierny krosček do chrbtice a ťažšie sa vtedy zviechal z ladu, ale zápas dohral a myslel som si ze bude ok, ale dnes bol predsa len zraneni pri upper body, takže zrejme si to predsa len ten chrbát odniesol. Spomínaný Jones je stále ešte chorý, ale už je to okolo týždeň a očakávam, že by sa mal v najbližsich dnoch vrátiť do zostavy. Ďalšie negatívum je zranenie Spurgeona, ktorý dnes odohral len 1:12 keď bolestivo blokoval strelu a zápas sa hneď prenho skončil. Chlapcom nevyčítam dnešnú prehru, vzhladom na obrovské nasadenie z posledných zápasov a ešte ked prirátam, že v podstate celý zápas hrali na 5 obrancov. Najhoršie natom je, že Ceci dal úplne haluzný gól 3 minuty dokonca a aspon za tú predvedenú hru v druhej polovici zápasu by si zaslúžili minimálne ten bod. Zrejme by mal dostať šancu Prosser, pochybujem že by bol Spurgie hneď späť, obzvlášť ked ich čaka b2b zápas v Detroite. Poprípade by sa mohol ešte Folin povolať z farmy, ale skôr to vidím na Prossera. Dnes bol 3 útok na lade i pri 2 góloch Ottawy, keď najskôr to Nino akurát tak spracoval a priklepol pre Karlssona, ktorý ztoho skóroval a i pri tom lucky góle, kde to Haula nešťastne tečoval, ale i napriek tomu znovu s prvou lajnou patrili k tomu lepšiemu, ked sa obe útoky i podielali na strelených góloch a tak Haula natiahol už svoju šnúru na 10 zápasov, čo je najdlkší hot streak u Wild v sezóne a zároveň i najdlkšia aktívna bodová šnúra v lige. Pozitívom sú stále tie presilovky, síce dnes to bolo 0z2 ale predsa len dlho držali útočné pásmo s viacero príležitostiami a v tej druhej za stavu 2:2 dokonca Suter trafil tyčku a neskôr tušim Dumba i skôroval, ale už bola hra prerušená.
Nashville momentálne znovu suckuje a vďaka pomoci od Pens sa naskytala šanca dotiahnuť sa na nich iba na 2 body. Spočiatku som i dúfal kým boli LA lídrami pacifiku, ale akonáhle ich Ducks predbehli tak som spokojný i stým 8 miestom . Najväčšie šanca na potencionálneho PO súpera sú 3 alternatívy. Velmi dôležitý je boj o lídra centrálu, kde sa obávam hlavne STL, ktorý sa stále pevno držia Stars kde majú rovnaký počet výhier, ale zrejme majú Stars lepšiu vzájomnú bilanciu a tak dúfam, že co najskôr príde koniec víťaznej serie i pre Bluesmanov. Dnešnou stratou bodou, je predbehnutie Preds, už len v teoretickej rovine ale ako som už spomínal, ked Ducks vyhrajú díviziu tak som rád i za druhú Wild card pozíciu.
Na záver mám trochu obavy pred DRW, tento zápas na 5 obrancov stál tím mnoho síl a hned b2b zápas so súperom, ktorý stále má reálnu šancu na PO. Na druhej strane teoreticky ak by Wild znovu prehrali a Avs si pripísali v náročnom rozpise 2 výhry tak by ten bodový rozdiel bol znovu iba jedno bodový a tak obe tímy majú očo hrať. Poprípade by mohli definitívne ukončiť sezónu i pre Detroit
Nashville momentálne znovu suckuje a vďaka pomoci od Pens sa naskytala šanca dotiahnuť sa na nich iba na 2 body. Spočiatku som i dúfal kým boli LA lídrami pacifiku, ale akonáhle ich Ducks predbehli tak som spokojný i stým 8 miestom . Najväčšie šanca na potencionálneho PO súpera sú 3 alternatívy. Velmi dôležitý je boj o lídra centrálu, kde sa obávam hlavne STL, ktorý sa stále pevno držia Stars kde majú rovnaký počet výhier, ale zrejme majú Stars lepšiu vzájomnú bilanciu a tak dúfam, že co najskôr príde koniec víťaznej serie i pre Bluesmanov. Dnešnou stratou bodou, je predbehnutie Preds, už len v teoretickej rovine ale ako som už spomínal, ked Ducks vyhrajú díviziu tak som rád i za druhú Wild card pozíciu.
Na záver mám trochu obavy pred DRW, tento zápas na 5 obrancov stál tím mnoho síl a hned b2b zápas so súperom, ktorý stále má reálnu šancu na PO. Na druhej strane teoreticky ak by Wild znovu prehrali a Avs si pripísali v náročnom rozpise 2 výhry tak by ten bodový rozdiel bol znovu iba jedno bodový a tak obe tímy majú očo hrať. Poprípade by mohli definitívne ukončiť sezónu i pre Detroit